kalinazkalinowa 12.07.06, 19:26 Mam do oddania około 30-40 słoików począwszy od malutkich do większych np. po majonezie czy sosach zapraszam chętnych mieszkam na Mokotowie kalinazkalinowa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Dlaczego wszyscy pozbywają się słoików? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:38 Niedaleko mojego okna jest pojemnik na szkło. Od kilku dni cieszy się niewyobrażalnym zainteresowaniem (to po prostu słychać). Pojemniki na puste też wymieniają często - dawniej to chyba raz na kwartał, a teraz raz na kilka dni. Rozumiem, że przy takich upałach migiem zapełniają się pojemniki na plastikowe butelki. Ale dlaczego ludzie ostatni pozbywają się masowo szkła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonkoja Re: Dlaczego wszyscy pozbywają się słoików? IP: 212.244.54.* 12.07.06, 21:49 u nas poprostu ich jest za duzo przybywa cały czas po majonezach chrzanie jakis gotowych sosach i poprostu nie miesci sie na półkach az tyle nie potrzebuję Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek pooddawałam 13.07.06, 13:32 A ja pooddawałam moje słoiki, bo myslałam że nie bedę robic przetworów, ale jednak... Słoików nie wyrzucam zazwyczaj, ale do zbiorników często wyrzucam butelki - po winie, po sokach... Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Re: oddam słoiki Warszawa 13.07.06, 13:22 A mnie by sie przydało troszkę takich małych, majonezowych. Chętnie sie potem odwdzięczę wypelnionym słoiczkiem :-) Możesz mi napisac na gazetowego, czy to jeszcze aktualne i jak sie możemy umówić? Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: oddam słoiki Warszawa 13.07.06, 13:25 ooo, zielony_listek tu zawitał.... Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek bywam od dawna 13.07.06, 13:28 Ja zaglądałam juz wczesniej, ale raczej tylko podczytywałam :-) A wczoraj z rembertowskiej porzeczki :-) konfitury robiłam. Ale mi ulepek wyszedł, o matko... Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: bywam od dawna 13.07.06, 13:33 rembertowskie porzeczki czekaja na ochłodzenie. nic mnie nie zmusi do przetwarzania ich w taki upał. no chyba, że eksperymentalnie uzyje maszyny do pieczenia chleba.o tak. dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Re: bywam od dawna 13.07.06, 13:37 A moje porzeczki krzyczały głosno, że jak ich nie zerwę, to uschną na amen. Wstyd przyznać, ale w zeszłym roku uschły. A mam 2 krzaki wszystkiego. pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: oddam słoiki Warszawa 24.07.06, 11:43 Nie zaglądałam tutaj a tu proszę wątek rozrósł się jak się patrzy wow :) Wyprowadzamy się i ograniczamy przewóz rzeczy do minimum ;) Małych słoiczków dzięki forum już się pozbyłam teraz szukam nowej właścicielki/właściciela na duże słoiki jest ich około 30 sztuk, tyle się uzbierało w dwa lata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoska Re: oddam słoiki Warszawa IP: .* / 217.153.30.* 26.07.06, 09:58 bardzo chetnie przyjme sloiki prosze o maila: mawy@tchibo.pl w godz. 9 - 17 magoska_@poczta.onet.pl w pozostalych pozbylamsie do konca tyg meza i dziecka wiec spokojnie moge podskoczyc i odebrac. Odpowiedz Link Zgłoś