Gość: ela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 16:38 a gdzie w W-wie pychotka tort moge dostać? bez bajonskich sum.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: limba Re: tort-w-wa!!!!! IP: *.mos.gov.pl 09.06.03, 17:33 We wszystkich cukierniach w Wa-wie ceny tortów i ciastek są raczej wysokie, a nawet bardzo wysokie. Jedyne odstępstwo od tej reguły to cukiernia w pierwszym rzędzie (ostatnia budka po prawej) obok Hali Marymonckiej - właściciel nazywa się Bogusz. Mają tam bardzo smaczne ciasta (szczególnie "rolada z bitą śmietaną", "metrowiec", sernik krakowski, miniaturowe ptysie i jeszcze wiele innych pyszności), a także torty. Można też zamawiać wg potrzeb. Wyroby są zawsze świeże bo wypiekają mało, tak że zakupy trzeba robić wcześnie - w czasie popularnych imienin i świąt tuż po otwarciu cukierni. Ostatnio jednak "przerzuciłam" się na torty w hipermarketach Auchan ("Park Wola" na ul.Górczewskiej lub market na ul.Modlińskiej). Może dlatego, że są małe (ok.1 kg) i są dostępne prawie zawsze. Bardzo mi smakują i są tanie - szczególnie jak jest promocja (bywa często) np. torcik z bitą śmietaną ok.1 kg można kupić nawet za 10 - 15 zł. Ostatnio były pyszne rolady z nadzieniem truskawkowo-śmietankowym po 5 zł. (1 szt/500 g). Co do świeżości też nie mam zastrzeżeń, bo są robione po kilka sztuk i wystawiane do lodówek sukcesywnie - w miarę popytu na nie. Inne cukiernie przestałam odwiedzać, bo ceny są w nich niebotyczne > kilogram tortu kosztuje przeciętnie ok. 30 - 40 zł. A wiadomo, że jest to wyrób dość ciężki. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: tort-w-wa!!!!! 09.06.03, 17:38 Najlepszy kupowany tort jaki jadłam pochodził z cukierni Calypso na Chłodnej (blisko skrzyżowania z Żelazną, po prawej stronie idąc od Żelaznej). Nie wiem, jaki to koszt, bo akurat nie ja kupowałam, ale tort był przepyszny - żadnych sztucznych zapachów, sporo owoców. Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś