Dodaj do ulubionych

tort-w-wa!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 16:38
a gdzie w W-wie pychotka tort moge dostać? bez bajonskich sum....
Obserwuj wątek
    • Gość: limba Re: tort-w-wa!!!!! IP: *.mos.gov.pl 09.06.03, 17:33
      We wszystkich cukierniach w Wa-wie ceny tortów i ciastek są raczej wysokie, a
      nawet bardzo wysokie.
      Jedyne odstępstwo od tej reguły to cukiernia w pierwszym rzędzie (ostatnia
      budka po prawej) obok Hali Marymonckiej - właściciel nazywa się Bogusz. Mają
      tam bardzo smaczne ciasta (szczególnie "rolada z bitą śmietaną", "metrowiec",
      sernik krakowski, miniaturowe ptysie i jeszcze wiele innych pyszności), a także
      torty. Można też zamawiać wg potrzeb. Wyroby są zawsze świeże bo wypiekają
      mało, tak że zakupy trzeba robić wcześnie - w czasie popularnych imienin i
      świąt tuż po otwarciu cukierni.
      Ostatnio jednak "przerzuciłam" się na torty w hipermarketach Auchan ("Park
      Wola" na ul.Górczewskiej lub market na ul.Modlińskiej). Może dlatego, że są
      małe (ok.1 kg) i są dostępne prawie zawsze. Bardzo mi smakują i są tanie -
      szczególnie jak jest promocja (bywa często) np. torcik z bitą śmietaną ok.1 kg
      można kupić nawet za 10 - 15 zł. Ostatnio były pyszne rolady z nadzieniem
      truskawkowo-śmietankowym po 5 zł. (1 szt/500 g). Co do świeżości też nie mam
      zastrzeżeń, bo są robione po kilka sztuk i wystawiane do lodówek sukcesywnie -
      w miarę popytu na nie.
      Inne cukiernie przestałam odwiedzać, bo ceny są w nich niebotyczne > kilogram
      tortu kosztuje przeciętnie ok. 30 - 40 zł. A wiadomo, że jest to wyrób dość
      ciężki.
      Pozdrawiam serdecznie.
    • hania_76 Re: tort-w-wa!!!!! 09.06.03, 17:38
      Najlepszy kupowany tort jaki jadłam pochodził z cukierni Calypso na Chłodnej
      (blisko skrzyżowania z Żelazną, po prawej stronie idąc od Żelaznej). Nie wiem,
      jaki to koszt, bo akurat nie ja kupowałam, ale tort był przepyszny - żadnych
      sztucznych zapachów, sporo owoców. Rewelacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka