Gość: Klara IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 22:54 Otwieram w tym roku moja restauracje, wiec szukam dlatego roznych przepisow, juz duzo znalazlam dzieki GP ale moze macie jeszcze cos w zanadrzu? Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ampolion Re: Restauracja 22.06.07, 22:57 A jaka to restauracja, jaka kuchnia? Droga, srednia, tania? I gdzie? Kto miałby w niej jesć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Restauracja IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:01 Raczej dla kazdego, wiadomo dlaczego, dobre i nie drogo, masz jakis pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Restauracja IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:38 W Polsce fettiniu Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Restauracja 22.06.07, 23:41 A ma byc jakas "mysl przewodnia"-typu kuchnia wloska,grecka itp-czy wszystkiego po trochu?Bo tak to trudno radzic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Restauracja IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:47 To bedzie restauracja, wszelakich smakow, tzn. intercjonalna(nie wiem czy dobrze to napisalam) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Restauracja 22.06.07, 23:51 Oki:)Teraz zmykam spac-jutro cos ci popisze:) Odpowiedz Link Zgłoś
akabe Re: Restauracja 23.06.07, 00:17 Brak specjalizacji/zdecydowania w kwestii kuchni wyklucza powodzenie tego typu przedsięwzięć. Opinia konsumentki. Mydło i powidło, czyli kebeb oferowny obok zapiekanki z pieczarkami oraz lodów włoskich nie jest dobrym pomysłem na tzw. biznes. Tyle moich rad. Jeśli chodzi o przepisy, moim zdaniem, w RESTAURACJI powinny być raczej specjalizacją Szefa Kuchni, a nie przypadkową zbieraniną. Cóż, Pan płaci, Pan wymaga, sama się przekonasz, Klaro, życzę powodzenia i sukcesu! Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Tez tak mysle,ale 23.06.07, 12:03 jesli koniecznie chcesz miec roznorodnie to moze chociaz dni tygodnia pod haslem np poniedzialek-kuchnia wloska,wtorek kuchnia grecka itp.Unikniesz miszmaszu:) A sniadania jesi takowe przewidujesz na zasadzie "szwedzkiego stolu"-to sie sprawdza.Tu masz zdjecie z hotelowej restauracji-nie chodzi o wystroj restauracji tylko sposob podania sniadania. fotoforum.gazeta.pl/3,0,710316,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Restauracja 23.06.07, 15:16 Zaznaczam, ze to tylko moja subiektywna opinia, ale ja bym sie nie wybrala do takiej restauracji. Miejsce, ktore nie ma specyficznego profilu, czy to pod wzgledem kuchni regionalnej, czy techniki gotowania, napawa mnie obawa, ze szef kuchni liznal troche wiedzy o wszystkim a w niczym nie jest mistrzem. Z drugiej strony jest mnostwo zwolennikow tzw. fusion, ktorzy tego typu obaw nie podzielaja, zycze Ci wiec powodzenia i wielu glodnych klientow :) Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Restauracja 23.06.07, 17:19 nie zgadzam się z tym choć oczywiście dużo zależy od tego jak zdefiniujemy pojęcie restauracji znam wiele restaruracji, które podają różne dania i nawet nie jest to kuchnia fusion ale poprostu motywem przewodnim jest dobre, zdrowe, świeże jedzenie. Pewnie bardziej pasuje nazwa jadłodalnia (i znam jeden taki lokal z taką nazwą we Wrocławiu) no ale jak zwał tak zwał. Ja lubię jak w knajpie mogę zjeść i dobre danie z patelni i z grilla i pyszny prosty makaron ugotowany chwilę przed podaniem i pyszną sałatę, którą też można zrobić w te 15 min, które klient jest w stanie oczekiwać bez złości:)) K Odpowiedz Link Zgłoś
pas_jonat Re: Restauracja 24.06.07, 16:56 katse napisała: > Pewnie bardziej pasuje nazwa jadłodalnia (i znam jeden taki lokal z taką nazwą > we Wrocławiu) no ale jak zwał tak zwał. > > Ja lubię jak w knajpie mogę zjeść i dobre danie z patelni i z grilla i pyszny > prosty makaron ugotowany chwilę przed podaniem i pyszną sałatę, którą też można > > zrobić w te 15 min, które klient jest w stanie oczekiwać bez złości:)) > > K a czy możesz jeszcze podać nazwę lokalu? Chętnie bym się wybrał poznać inne a być może nowe smaki. pozdr. > Odpowiedz Link Zgłoś