akuszynska 02.10.07, 13:34 Może macie jakiś sprawdzone przepisy na pasty na kanapki? Zrobiłam wczoraj swojemu dwulatkowi pastę z twarożku, śmietany i szynki i o dziwo nie marudził (bo samego twarożku nie lubi). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glasscraft Re: pasty na kanapki 02.10.07, 13:54 * Jajko ugotowane na twardo, posiekane i wymieszane z majonezem, * Tunczyk i kukurydza z puszki, majonez * Ser tarty, posiekana cebula, majonez (smierdzi sie cebula przez caly dzien ale co tam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nie.wiem.znowu.o.co.chodzi Re: pasty na kanapki 02.10.07, 13:59 jajeczną jadłam, a te dwie pozostałe wyglądają znakomicie :) wypróbuje Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: pasty na kanapki 02.10.07, 14:03 Tunczyk z kukurydza jest tez super jako wypelniacz do pieczonego ziemniaka. A do "smierdzacej" czasami dodaje troche posiekanego szczypiorku (do koloru i zeby bardziej cebulowo bylo) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro44 Re: pasty na kanapki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 14:00 myślę, że o wiele prościej wpisać hasło do wyszukiwarki i zapastujesz się na całego bo tyle tego jest Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie-pierogi Re: pasty na kanapki 02.10.07, 14:02 Starty ser żółty ze szczypiorkiem, niwielką ilościa margaryny (zeby sie kupy trzymało) i doprawione musztardą. Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie-pierogi Re: pasty na kanapki 02.10.07, 14:03 I jeszcze druga: biały ser wymieszany bardzo dokladnie z wedzoną makrelą (albo jakąś rybąz puszki, np. szprotkami), szczypiorkiem i keczupem. No i oczywiście sól, pieprz i czerwona papryka. Odpowiedz Link Zgłoś
orlando_bl Re: pasty na kanapki 04.10.07, 00:13 No rzeczywiscie taka pasta to jest to no i jej wariacje. Dziekuje za przypomnienie smaków dziecinstwa. Moze bez keczupu, ale co tam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RydzykMarynowany Re: pasty na kanapki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 14:29 Dzwonko łososia przygotować w mikrfalówce, albo ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem przypraw. Oczyścić z ości i rozdrobnić. Zmiksować (np. blenderem, thermomiksem) na gładką masę z gęstym majonezem - najlepiej własnej roboty, ale ostatecznie może być dekoracyjny. Proporcje: objętościowo mniej/więcej pół na pół. Ewentualnie dosmaczyć solą i pozostawić w lodówce na parę godzin. Poza tym, że na kanapki, to - wręcz rewelacyjne - do "maczania" krakersów. Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: pasty na kanapki 02.10.07, 15:40 Tunczyk w wodzie(dobrze odsaczony),jajka,seler naciowy,starta marchewka,odrobinka cebuli,majonez,cytryna,sol,pieprz do smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwik Re: pasty na kanapki IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.07, 16:28 awokado zmiksowane z serem białym plus przyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwik Re: pasty na kanapki . IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.07, 16:30 sucha cienka kiełbasa zmiksowana z masłem, pietruszką, przyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwik Re: pasty na kanapki... IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.07, 16:33 ugotowana w osolonej wodzie (po nocnym moczeniu) biała fasola, zmiksowana z podsmarzonym z cebulka wędzonym boczkiem, przyprawy, najlepsza jeszcze ciepła, można zawekować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: pasty na kanapki... IP: *.chello.pl 03.10.07, 19:24 co prawda jajeczna, ale co tam:) starty żółty ser, starte ugotowane na twardo jajko, masło, keczup i przyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.marze Re: pasty na kanapki 03.10.07, 23:30 polecam paste z sardynek w oliwie z oliwek. do jednej puszki roztartych widelcem sardynek dodaje sie pol zmiksowanej cebuli, 3-4 lyzki majonezu, natke pietruszki, papryke slodka w proszku, sol i pieprz do smaku. robie mojemu bratankowi malemu, ktory jest niejadkiem i jest zachwycony, a sardynki sa ogromnie zdrowe dla dzieci, bo maja mnostwo wapnia-wiecej niz mleko :) Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: pasty na kanapki 04.10.07, 12:47 kozia gouda drobno starta, posiekana grilowana papryka (marynowaną dobrą robi rolnik), pietruszka i trochę majonezu. Poza tym wszelkiego rodzaju warzywa jakie wpadną w rękę przysmażone albo ugotowane na parze, doprawione i zmiksowane na pastę, koniecznie z dodtakiem jakiejś natki. Odpowiedz Link Zgłoś