Gość: tora83 IP: 217.153.131.* 30.08.07, 16:28 Witam, jak w temacie ... Czy ktos z Was zna tego developera? Czy macie jakies dane na temat budowanych przez niego mieszkan - www.sosnowapolana.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gp Re: Oaza Development Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 11:22 Też jestem zainteresowana inwestycją i samym developerem...niestety nie mogę znaleźć żadnych informacji. W Polskim Związku Firm Developerskich nie jest zapisany. A czy ktoś był w ich biurze na Bukowińskiej...i jak wrażenia. Mam jakieś nie najlepsze przeczucia. Szukam dalej. Sama inwestycja jest super ale...czy na pewno zostanie wybudowana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Oaza Development Warszawa IP: *.chello.pl 30.01.08, 21:12 szukam info odezwijcie sie moze jakies opinie na temat jakosci cos ktos słyszał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Oaza Development Warszawa IP: *.aster.pl 30.01.08, 22:59 ja również szukam...i nic co gorsza to chyba ich pierwsza realizacja tak więc raczej trudno o jakieś informacje od uszczęśliwionych nabywców.Jeśli ktoś coś wie blagam o info... Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_2 Re: Oaza Development Warszawa 12.02.08, 20:13 Faktycznie to ich pierwsza realizacja. Założyli spółkę Oaza Development. Wiem, że to są ludzie wywodzący się z Dom Development. Z tego co wiem realizowali jako odpowiedzialni za inwestycje Olimpie, Morskie Oko, ten wysoki budynek przy dworcu Gdańskim i coś tam jeszcze. Chyba przeszli na swoje. Wygląda to nieźle. A osiedle wyglada naprawdę ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: Oaza Development Warszawa IP: *.aster.pl 12.02.08, 22:53 wygląda ładnie ale niestety jak narazie tylko na obrazku...dzwoniłam do dom development i nikt tam nic nie wie o oaza development i byli wręcz zdziwieni że ktoś się powołuje na ich dokonania...raczej to nie wróży nic dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_2 [...] 14.02.08, 13:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Oaza Development Warszawa IP: *.aster.pl 09.03.08, 13:12 warto sprawdzić zgodność budowy z projekem jak dla mnie to co powstaje roche się różni od tego co rozdają jako projekt. Rezygnuje...i życze powodzenia wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KO Re: Oaza Development Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 19:39 A w jakim sensie się różni? Mógłbys podać troche więcej szczegółów? Ze swojej strony wiem, że jest to pierwsza realizacja. Niepokój budzi kilka zapisów umowy, min. o karach umownych i braku odpowiedzialności developera w przypadku bliżej niezdefiniowanych zdarzeń niezwykłych opóźniających budowę. Słabo też wygląda fakt, że bank kazał im oddawać wszystkie pieniądze ze sprzedaży - świadczy o małej wiarygodności kredytowej, ale może tez byc wynikiem tego, że to pierwszy ich kredyt na budowę.Z rozomy z wykonawcą odniosłem wrażenie, że zna się na rzeczy, nie zgłaszał tez skarg na płatności ze strony developera. Jak zawsze, plusy dodatnie i plusy ujemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Oaza Development Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 11:50 różnice widać gołym okiem - np wielkość okien mieszkania na pierwszym piętrze np okna w salonie i jadalni miały być do samej podłogi a są zwykłe z parapetem na wysokości 90cm oznacza to że w salonie wszystkie okna są MAŁE. A wykonawca oczywiście bardzo wiarygodny ja odniosłem wrażenie że zbudował pół Warszawy i gościł na wszystkich budowach...ale niestety nie robi to na mnie wrażenia bo sprawdzałem i raczej go nie znają. No ale temat mnie już nie dotyczy wybrałem mieszkanie w innej lokalizacji juz zbudowane i za 4 miesiące sie wprowadzam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oaza Development Warszawa IP: 85.232.233.* 14.05.08, 14:59 Byłem na budowie i są do samej podłogi. Na przykład okno w kuchni jest do samej podłogi wiec nie można na tej właśnie ścianie ustawić szafek kuchennych. Może widziałeś inną inwestycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukacz Re: Oaza Development Warszawa IP: *.kl.amwaw.edu.pl 18.05.08, 23:19 Byłem w biurze na Bukowińskiej u prezesa Wypycha. Luksusowy apartament na ostatnim piętrze. Jest również właścicielem Marina Diana, ośrodka nad Zalewem. Bardzo gładki rozmówca, zastanawiałbym sie poważnie nad kupieniem od niego używanego auta ale niewykluczone, że by mnie namówił. Umowa wygląda dość rozsądnie; jest podparta nadzorem przez bank, który ich kredytuje. Czy ktoś wie jak można zobaczyć ten omawiany wczesniej projekt budowlany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Bernacki oferta sprzedaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 16:50 Atrakcyjny teren 6,3ha o wymiarach około 100mx 600m , 5-6 klasa. Położony w miejscowości Choiny 2km od gminy Poświętne powiat Wołomin. Elektryka na działce, przylega do drogi asfaltowej, otoczony lasem, spokojna okolica, 35km od Pałacu Kultury. Warunki na budowę domu. Teren niezabudowany nadający się na każdą działalność np. ok.50 domów, klub rekreacyjny, zakłady przemysłowe lub każdy inny rodzaj. Istnieje możliwość poszerzenia terenu, sąsiedztwo niezabudowane. Cena : 1.800.000,- zł. (ok.29zł. za m2) kontakt tel: 793 393 097 Odpowiedz Link Zgłoś