Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 18:38 czy macie jakieś doświadczenie z tym developerem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: 149.226.255.* 02.11.07, 13:31 A1 - spozniony juz 4 miesiace a do gwarancji ceny?? - cene moze jedynie zagwarantowac umowa przedwstepna w formie aktu notarialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:56 tak, mamy niespodziewana zmiana ceny + 30% albo do widzenia (pewnie w sadzie) brak mozliwosci zawarcia umowy w formie aktu notarialnego 4 miesieczna obsuwa (na razie) pan developer Galkiewicz nie uznaje za stosowne kontaktowac sie ze swoimi klientami zalecam wstrzemiezliwosc i ostroznosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajra Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.net.euron.pl 07.05.08, 19:59 zamierzam kupić mieszkanie w bloku, który dopiero się buduje. zastanawiam się, czy cena jaką teraz proponuje tomax to cena ostateczna. znalazłam w umowie ptzrdwstępnej późniejszy paragraf, który wyklucza wcześniejszy mówiący o tym, że cena nie ulegnie zmianie. czy umowa przedwstępna ma wogóle jakąś wartość zabezpieczającą interes kupującego? proszę o opisanie Państwa doświadczeń z tym deweloperem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: 149.226.255.* 14.05.08, 20:28 Witam Kupiłem mieszkanie w nowo wybudowanym bloku A1-A2 i cena na umowie nie była ceną ostateczna (choć zawierała paragraf o cenie ostatecznej). Cena ostateczna była o 30 proc wieksza. Umowa przedwstępna w zaden sposób nie gwarantuje ceny. Może w formie aktu notarialnego to tak ale to trzeba porozmawiać ze SWOIM notariuszem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.sttb.pl 28.05.08, 22:25 Ja również planuję zakup mieszkania.Ba nawet już mam umowę i kredyt.No i nie powiem bo mnie niemałe przerażenie ogarnęło gdy poczytałam o tych 30% dodatkowo.Mam pytanie.W związku z jakimi zmianami musieliście Państwo uiścić takie pieniądze?Jestem naprawde zaniepokojona, szczególnie iż niebawem, jak nakazuje podobno dyrektywa unijna, lokale mieszkalne będą objęte 22% podatkiem a nie jak do tej pory 7%.Więc jeżeli pan Gałkiewicz wykorzysta paragraf 17 w umowie to może wywindować cenę,że ho ho.Czy dobrze myślę?Proszę o komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.sttb.pl 31.05.08, 22:51 Prosimy o jakieś dodatkowe info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 00:43 Osoba która kupiła mieszkania w bloku A1 i A2 zapomniała powiedzieć o cenie ,ceny były dla osob które się od razu zdecydowały po niecałe 3 tys za mkw . Natomiast obecnie wynoszą ok 5 tys .,cena zależy od piętra ,garaże są pod budynkiem ,zamknięte , windy prosto z garażu ,klimatyzacja , piękny ogród dookoła , teren ogrodzony ,monitorowany itd. Jak rozpoczęto budowę ceny materiałów były o wiele niższe i płace pracowników również . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: 206.19.210.* 03.06.08, 13:53 o czym ty mówisz - mnie również dotknęła ta podwyżka - p. Gałkiewicz przy podpisywaniu umowy na mieszkanie w A1 w 2006 r. zarzekał sie że cena jest stała zeby nie wiem co (3000 zl/m2), po czym w połowie 2007 r. Tomax do mnie zadzwonił i poinformował że podnosi cenę do 3800 zl/m2 (27%). Tak jak juz ktos tu wczesniej napisal - mozna bylo sie nie zgodzic i zostac bez mieszkania. Taka praktyka jest niedopuszcalna. Tlumaczenie ze wzrosl koszt budowy jest zadnym argumentem. Radze zachować ostrożność z tym developerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: 149.226.255.* 04.06.08, 07:54 A ja myśle że wzrost cen materiałów był tylko pretekstem. Czyżby był aż tak złym menadzerem i nie podpisał kontraktu na dostawe cegły z cegielnią?? Z reszta on podpisuje umowe z firmą wykonawczą czyli w tym przypadku z p. Kamińskim i gdyby chciał to mógłby ją wyegzekwować, ale myśle ze podwyżką sie podzielili wspólnie i doszli do wniosku że nie będa frajerami - jest okazja trzeba korzystać. Tylko zapomnieli o tym że ich nieuczciwe decyzje mają wpływ na życie innych i nie mowie tu że po zakupie mieszkania po podwyższonej cenie nie będzie kogoś stac na nowe BMW. Prosze zwrócic uwage że w tym czasie kiedy podpisywaliśmy umowy za te pieniądze (np. 200 tys) można było kupić niezłe mieszkanie. Po rewolucji na rynku za 200 tyś już mozna było kupić tylko kawalerke. tak więc czy ktoś miał czy nie zapożyczał sie zeby mieć to swoje M (a przecież kupując gdzie indziej nie musiałby sie zapożyczać). A cała nieuczciwość p Gałkiewicza to to ze zarzekal sie ze ceny nie podniesie . Tak wiec słowo p .Gałkiewicza znaczy tyle co nic a uczciwość zakopał wraz z kamieniem węgielnym przy budowie pierszego bloku!!! ps Poza tym to miły młody człowiek :) a blok B wydaje się ciekawym, tylko trzeba mieć swiadomość ze przed oknami tego bloku moze przebiegać autostrada - plany takie sa ale na szczescie nie ma na to pieniedzy - narazie:)) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: 206.19.210.* 03.06.08, 14:01 p. Gałkiewicz wzrost ceny tłumaczył wzrostem kosztów budowy. VAT jest to zupełnie inna kwestia od niego nie zależna i to może cie spotkac u kazdego developera. Radze dobrze sie zabezpieczyc - najlepiej umowa przedwstepna w formie aktu notarialnego. Ryzyko jednak zawsze istnieje - przekonałem sie na wlasnej skórze w zeszlym roku w zwiazku z zakupem mieszkania od firmy TOMAX (blisko 30% cena w górę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 18:58 No to popytaj gdzie indziej jaki był wzrost cen na materialy budowlane i robociznę od maja do sierpnia . Ci ,którzy kupili w maju ,czerwcu lub dali zaliczkę , ja do nich należę ,otrzymali mieszkanie po cenie niższej ,taka jak w umowie . Więc nie opowiadaj bzdur .Idż do innych developerów to zobaczysz jakie są ceny . Jak ci nieodpowiadała cena to trzeba było gdzie indziej kupić . Tylko ,że u innych ceny są dużo wyższe ,ale o tym nie piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 19:01 jeśli cena za mieszkanie jest dla ciebie za wysoka ( chociaż moim zdaniem w porównaniu z innymi jest niższa) to sprzedaj mi ,ja chętnie od ciebie odkupię . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: 83.143.136.* 03.06.08, 21:22 inni developerzy mimo wzrostu kosztów nie podnieśli cen za metr kw. Przyklad - BRE Locum w Warszawie na Wilanowie - cena bez zmian przy odbiorze mieszkania w tym roku - umowa przedwstepna z 2006r. Ja tez podpisalem umowe przedwstepna w wakacje 2006, wplacilem kwote wymagana przez developera i czekalem - po roku Tomax zadzwonil z informacja ze albo 30 % cena w gore albo do widzenia. Nie dostalismy nawet zadnego kosztorysu potwierdzajacego ta podwyzke. To tyle! Jak chcesz sobie kupic, to developer Tomax ma kolejna inwestycje w tym miejscu - maja jeszcze wolne mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 17:12 Do nr IP 149 226 255 .Taki Twój komentarz dziewczyno świadczy tylko o Twoim stanie psychicznym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.193146216.ip.amg.net.pl 09.06.08, 13:21 Nie rozumiem co nie tak jest z ta dziewczyna? Pisze samą prawdę! Fakt autostrady za oknami nowego bloku Tomaxu jest szczerą prawdą bo sama byłam na zebraniu dotyczącym budowy tej drogi. Ktoś po prostu bardzo mądry zaprojektował blok odwrotnie niż powinien - a to już inna sprawa. Pomysł klatek od dziedzińca, śmietnik na środku dziedzińca, to chyba lekko poroniony pomysł. A tym samym lokatorzy zyskają widok z balkonu na autostradę... Tylko pozazdrościć... Zanim zdecydujecie się na zakup mieszkania szczerze przemyślcie, przeanalizujcie plany budowy. Tak więc znowu powtórka z rozrywki - umowa przedwstępna gwarantowała jedno - a rzeczywistość mówi drugie.... Plac zabaw dla dzieci z pięknym ogrodem też okazał się tylko bajką.. Tak więc serdecznie pozdrawiam p.Gałkiewicza P.S. Dziwne, że tylko jedna osobą broni TOMAXU.... Zastanawiające wręcz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 08:43 Jeśli chodzi o plac zabaw i inne rzeczy to budowa jeszcze trwa ,więc nie można jeszcze urządzic np placu zabaw . A śmietnik będzie gdzie indziej niż piszesz .Zieleń częsciowo ,właśnie ze względu na trwającą budowę już częściowo posadzono .Smietnika nie będzie na środku dziedzińca ,po co te brednie a plany autostrady ( drogi) są przesunięte dalej , nie za oknami . Idż zobacz do urzędu . Budowa na placu głównym trwa ,więc nie podkręcaj Są jiż częsciowo chodniki ,oświetlenie itd . Zastanawijające skąd ta nienawiśc i przekłamania ? Jeśli tak żle i ma ci przeszkadzać ta autostrada to idż gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.193146216.ip.amg.net.pl 30.06.08, 15:52 I już jestem gdzie indziej :) I to była najlepsza decyzja świata! Pozdrawiam wszystkich mieszkańców bloków Tomaxu - życzę powodzenia ;> P.S. Słuchy mnie dochodzą, że ostatnio Pan Gałkiewicz się pogniewał i zaprzestał budowy śmietnika dla bloku nr 1. Zabawne, no nie :D Dorośli ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: 206.19.210.* 31.07.08, 11:01 i co z tym śmietnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha,, Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 23:36 postawią ci na środku pokoju dowcipasie ,przenies sie do pracy do philipsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZARZĄD TOMAX Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP?-śmietnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 22:58 Śmietnik przy bloku A1 i A2, a raczej jego brak dotychczas to efekt przepychanek pomiędzy lokatorami, urzędami. Ale w końcu udało się uzyskać pozytywną decyzję lokalizacyjną 21.08.2008. Także na nieszczęście niektórych tu piszących powstanie jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZARZĄD TOMAX Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 22:54 Wiele z wypowiedzi tutaj albo wynika z niewiedzy albo jest celowym kłamstwem (pozdrawiamy konkurencję!). Wyjaśniamy więc: 1.Ta niby autostrada to przedłużenie Włókniarzy, której położenie zostało zatwierdzone 7 lipca 2008 w tzw. drugim wariancie czyli ponad 200 m, pomiędzy ul.Graniczną a ul.Ustronną- zapraszamy do artykułu, który ukazał się w Expresie Ilustrowanym 2.Blok został zaprojektowany balkonami od południowego-wschodu do południowego zachodu, klatki od północy. 3.Śmietnik jest zaprojektowany przy projektowanej ulicy LESZCZYŃSKIEJ, a w miejscu dziedzińca PLAC ZABAW, który nie został postawiony, gdyż obecnie TRWA TAM BUDOWA!!! (zakończenie kwiecień 2009) 4.Mało który deweloper obsadza 50 drzewami teren i roślinami- zapraszamy GOSCIA na stronę www.tomax.com.pl-galeria :) lub do odwiedzenia tego miejsca osobiście TAK WIĘC POZDRAWIAMY GOŚCIA :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.eranet.pl 04.12.08, 12:04 proszę sie tak nie rozpisywać na temat tego placu zabaw, plac zabaw może i będzie ale na pewno nie dla A1 i A2, śmietnik? jakie przepychanki? tak czy inaczej śmietnika do dnia dzisiejszego nie ma, a jego planowa lokalizacja również nie spełnia wymogów prawnych - chodzi o odległości P. Gałkiewicz proszę nie wprowadzać ludzi w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TOMAX - Łódź bloki przy CZMP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 17:20 Teraz trwa tam jeszcze budowa ,więc nie ma gdzie postawić i smietnika i placu zabaw . Cierpliwości . Odpowiedz Link Zgłoś