GoĹÄ: endr Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.ssnet.pl 31.12.07, 17:18 Cześć. Witam przyszłych sąsiadów. Zaczęli już "grzebać" w ziemi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joanna Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.huxnet.pl 13.01.08, 23:40 Witam Jestem zainteresowana ofertą firmy Feniks w Paniówkach. Znam tę okolicę od dawna i uważam, że jest bardzo atrakcyjna. Niestety opinia o firmie w necie jest fatalna i nie zachęca do podjęcia współpracy. Dlatego trudno mi podjąć ostateczną decyzję. Ponadto niedaleko osiedla, Feniks ma budować betoniarnię. Zamierzam to sprawdzić w Urzędzie Gminy. Takie informacje nie są optymistyczne. Wie Pan/Pani coś w tym temacie? Z jednej strony oferują osiedle "LEŚNE" a, z drugiej strony nie wiadomo co ukrywają? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endrju Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.ssnet.pl 24.01.08, 22:37 witam. No ja sie zdecydowalem na zakup mieszkanka. Skusiła mnie świetna lokalizacja. Z tego co sie interesowałem to budynki betoniarni stoja w znacznej odległości od perzyszłego osiedla dlatego nie bardzo sie tym przejmuje. Mam tylko nadzieje ze budowa pojdzie zgodnie z planem. Również szukałem opini nt. feniksa w sieci. Na tym forum jest kilka nie przychylnych opini, ale IP sie powtarza wiec to jedna i ta sama osoba. Pewnie konkurencja. na forum z knurowa gdzie feniks budował tbsy widac ze budowa szła pełną para. To troche uspokaja. Tak to juz jest jak człowiek kupuje dziure w ziemi:)sen niespokojny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paniowki lokatorzy Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.asystent.ds.polsl.pl 08.02.08, 00:54 Jestem przyszłym lokatorem osiedla. Prosze o kontakt w celu skutecznego informowania sie nawzajem o inwestycji. Pozdrawiam serdecznie, mam nadzieje ze jednak bedziemy mogli mieszkac tam w spokoju ktory obiecywal nam deweloper ;/ Informacji o betoniarni (wiadomo mi z kilku zrodel) inwestor nie podawal nikomu z przyszlych mieszkancow osiedla Lesnego. To bulwersujace i niewiarygodne! Prosze pisac na adres: paniowki@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
farmika Re: PB Feniks - Paniówki 24.04.08, 21:41 Witam. Do dziisaj ciszylem sie zebede klientem feniksa i bede mial super nieruchomosc ale po przeczytaniu kilku opini na forum to juzmi sie odechcialo ale decyzji jeszcze nie podjalem. popieram wzajemne informowanie si e co do postepu inwestycji i dwentualnych zmian i ustalen z iwestorem. moj mail : mariusz_ns@op.pl , gg:4468098. z gory dziekuje i pozdrawiam maryo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek PB Feniks - Paniówki IP: *.eranet.pl 14.08.08, 18:04 Witam, Wraz z żoną zdecydowaliśmy się na Osiedle Leśne. Fajna lokalizacja, miła okolica i rozsądna cena. Jesteśmy z Gliwic. W sprawie betoniarni dzwoniłem do urzędu gminy w Gierałtowicach. Rozmawiałem z panem ds. środowiska. Powiedział mi, że to bzdura. Żadnej cementowni/betoniarni nie będzie. Jesteśmy pełni nadziei, że wszystko się dobrze zrealizuje. W Feniksie podczas załatwień jak do tej pory mieliśmy małe "tarcie", normalne przy dużym projekcie, ale wszystko w granicach normy. Wierzę, że się spiszą. To co nas martwi na dziś to droga dojazdowa do osiedla. Gmina ma ją zrobić. Pytanie, kiedy? Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Tomasz Łysik Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Urszula Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.mobile.playmobile.pl 15.02.09, 09:21 Witam wszystkich przyszłych mieszkańców osiedla. W związk z dość istotnymi zmianami, jakie deweloper poczynił w projekcie budynku wielorodzinnego DWII/3 - nie informując nas - a rzecz tczy się balkonów, wystąpiłam z pismem o wyjaśnienia, także w kilku innych kwestiach. Szanowni Państwo, tak jak firma Feniks traktuje swoich klientów, którzy w większości ponieśli już ponad 50-60 proc. kosztów tej budowy, to zgroza. Prezes jest nieosiągalny, chyba łatwiej oaudiencję u Papieża, sekretarka krzyczy na klientów z pretensją, że ktoś wogóle czegośchce, pani Agnieszka opowiada banialuki stricto marketingowe, a akt jest taki, że nie wszystkie mieszkania są sprzedane, dwrugi budynek wielorodzinny prawdopodobnie nie będzie kończony, fundamenty mają być zasypane i w przyszłości jeśli będą kupcy budowa zostanie wznowiona. A zatem np. po roku czy dwóch , kiedy w DWII/3 wszyscy już na dobre się urądzą. Druga rzecz, oczyszczalnie ścieków, do czasu powstania gminnej ma powstać tymczasowa oczyszczalnia na miejscu przyszłeg boiska, a koszt jej utrzymania leży po stronie mieszkańców. W urzędzie gminy nikt nie potrafi określić kiedy powstanie gminna oczyszczalnia - rok? Może trzy?Balkony zostały zmniejszone ponoć zmiana konstrukcji jest podyktowqana względami bezpieczeństwa, wg. mnie cięcia finansowe. Deweloper rok temu wiedział gdzie rozpoczyna budowę, to nie pomorze,tylko Śląsk, a kopalnie nie powstały wczoraj. To małe szczegóły, proponuję abyśmy wszyscy zainteresowali się poczynaniami dewelopea, może unikniemy przykrych sytuacji. Pozdrawia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rolek Re: PB Feniks - Paniówki IP: 89.174.33.* 16.02.09, 18:38 i co w tym wypadku robić ?? płacić raty skoro umowa mnie do tego zobowiązuje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 11:43 Drogi Rolku dałeś się wyrolować!.Moja rada, trzeba się zrolować:),inaczej mówiąc współpracować z innymi i walczyć o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: purity Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 14:40 zajrzyj na osiedle-lesne.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: unit Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 21:05 Do Urszuli, wejdż na stronę www.osiedle-leśne.com Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uprzejmy Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.chello.pl 05.03.09, 22:19 firma feniks to jeden z wielu developerów który wzbogaca sie na biednych podwykonawcach..co do terminów płatności(45 dni od wystawienia fakyóry)można czekac nawet 90dni...oszuści i złodzieje!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Urszula Re: PB Feniks - Paniówki IP: 129.35.231.* 09.03.09, 09:48 I co mam tam znależć, gros ofert firmy Feniks, cała gama wolnych lokali na Paniówkach? Odpowiedz Link Zgłoś
farmika Re: PB Feniks - Paniówki 24.04.08, 21:28 Witaj! Powiedz mi prosze co sadzisz o feniksie. Ja chcialbym kupic domek na osiedlu lesnym w paniowkach ale poczytalem na forum ze to nie za dobry pomysl. masz moze jakies inne info na temat tej firmy? moj gg.4468098. mail mariusz_ns@ op.pl . pozdrawiam maryo Odpowiedz Link Zgłoś
farmika Re: PB Feniks - Paniówki 24.04.08, 21:35 Witam! Zastanawiam si ekupnem nieruchomosci na osiedlu lesnym w paniowkach czy moglabys sie podzielic informacjami na temat tej firmy? Czytaac forum na temat tej firmy zwlaszcza budowy w tychach to zaczynam myslec o rezygnacji. Prosze o informacje iz gory dziekuje. Jak cos bede wiedzial to napisze rowniez.pozdrawiam maryo moj gg; 4468098, mail: mariusz_ns@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwa Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 15:10 witam uważam że są słowni ja kupiłam mieszkanie i jest ok z zawsze znajdzie sie ktos niezadowolony jak to w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Buszmen Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 23:10 Cześć przyszły sąsiedzie.Jeśli nie chcesz mieć za parę lat siwych dachówek na ślicznym Twoim domku, przyłącz się do naszego protesu przeciw betoniarni. My- zaszczuci tubylcy- niby już ledwo zipiemy, ale asy trzymamy w rękawie. Z cyklu, czy wiesz, że... Las za Osiedlem Leśnym stoi w wodzie, a drzewa umierają stojąc? a to z powodu szkód górniczych oczywiście i wody, która w tej okolicy nie chce płynąć pod górę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: życzliwy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 20:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 09:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawo.net Re: Doradzamy !!! 30.01.08, 17:38 Zanim zamieścisz wypowiedz zapoznaj sie z poniższym: Kodeks Karny Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego. Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary. § 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. § 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego. Art. 26. 1. Kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o przedsiębiorstwie, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorstwa, w celu szkodzenia przedsiębiorcy, podlega karze aresztu albo grzywny. 2. Tej samej karze podlega, kto, w celu przysporzenia korzyści majątkowej lub osobistej sobie, swojemu przedsiębiorstwu lub osobom trzecim, rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o swoim przedsiębiorstwie lub przedsiębiorcy, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorcy lub przedsiębiorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zolza Re: Doradzamy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 22:31 Może nie do końca w Polsce, ale w Europie prawo karne dotyczy również Feniksa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: outlow.net Re: Doradzamy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 21:16 Aleś błysnął koleś- ubawiłem się setnie. Tak rechotałem, że sypnął się tynk w salonie i muszę zgłosić kolejną usterkę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolo Re: Doradzamy !!! IP: *.eranet.pl 07.02.08, 21:31 Outlow - chyba reklamacja zostanie przyjata bo slyszalem ze feniks zlowyl wniosek do prokuratury o ujawnienie danych osobowych najbardziej aktywnych uzytkownikow IP. wiec nawet pomimo ze sie nie podpisales z nazwiaska mozesz sie niebawem spodziewac wizyty serwisantow. Odpowiedz Link Zgłoś
farmika budowa w paniowkach 24.04.08, 21:22 Witam ! Zastanawiam sie nad kupnem domu na osiedlu lesnym w Paniowkach ale po przeczytaniu kilku opinii o tym jak buduje ten developer i jakie sa problemy z nim zwiazane powaznie zastanawiam sie nad kupnem nieruchomosci. Do dzisiejszego dnia bylem pewien ze najgorrsze co mnnie moze spotkac to wybor kredytu ale jak juz sie z tym uporalem to znalazlem to forum i moj entuzjazm znikl!!!! Prosze o kontakt i wszelkie informacje od osob ktore juz dokonaly zakupu nieruchomosci w paniowkach na osiedlu lesnym i osob ktore mieszkaja badz nie w w domach wybudowanych pzrez feniksa. Prosze o wszelkie uwagi, porady i wskazowki na co zwracac uwage w kontaktach z tym developerem. Na chwile obecna jestem na "nie" a moje zycie zaczyna sie sypac jak tynk ze sciany jednego z forumowiczow. moj mail: mariusz_ns@op.pl , nr gg;4468098. pozdrawiam i dziekuje za wszelka pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Gliwice Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 15:42 Witam wszystkich! Przymierzam się do Osiedla Leśnego w Paniówkach obecnie mieszkam w Gliwicach trochę mnie przerażają te dojazdy mam dziecko w wieku szkolnym czy słyszał ktoś o tym Gimnazjum w Paniówkach jaki tam jest poziom nauczania? Samo usytuowanie tego osiedla jest bardzo ładne przy samym lesie ale czy warto decydować się na to bo jak wezmę kredyt to chcę być zadowolona z mojego lokum przynajmniej będę wiedziała co spłacam przez tyle lat. Czekam na Waszą opinię. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paulus Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 12:15 Witam! Niestety nie uzyskasz na tym forum uczciwej i rzetelnej odpowiedzi. Powód jest bardzo prosty... Krytyczne posty dotyczące P.B. "Feniks" są po prostu usuwane przez moderatora z uwagi na "naruszenie prawa lub regulaminu". Poczytaj proszę inne wątki dotyczące P.B. "Feniks" i tej inwestycji a zobaczysz o czym piszę. Jest tu pewien schemat działania który bardzo łatwo dostrzec. Pozdrawiam życząc rozwagi przy wyborze nowego lokum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.centertel.pl 30.10.08, 21:28 ja też mam duży żal wszystko sie opóżnia juz niewiem jak z nimi rozmawiac bo kłamią Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.sileman.net.pl 31.10.08, 11:59 Napisz proszę coś więcej, mnie trudno ocenić czy się opóznia, przed każdą wpłatą przyjezdzam na budowe i sprawdzam postepy. Jak wasze relacje z firmą? Bo ja mam mieszane uczucia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gaga Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.08, 15:07 Witajcie, byłoby miło gdyby wszyscy, którzy kupili mieszkanie na osiedlu leśnym pisali co myślą na temat budowy i Feniksa. Na dzień dzisiejszy już wiadomo, że budowa się opóżni - nie zrobili nawet stropu na drugie piętro, a wcześniej zapowiadali, że planują zadaszyć budynek - chodzi mi o b.wielorodzinny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: levity Prosze o kontakt z klientami Feniksa. Pilne! IP: *.net.brewet.pl 24.01.09, 14:48 Proszę o kontakt z osobami, które kupiły nieruchomości w Paniówkach. Sytacja na budowie wygląda dramatycznie, pracownocy pozwalniani, postęp prac zerowy, Pani Agnieszka nabiera wody w usta i nawija jak zwykle makaron na uszy. Cement biora juz w odl. 30 km od miejsca budowy, bo bliżej są spaleni. Ciesle - górale uciekli w góry. Czas sie przyjzec temu z bliska i zasiegnac opinii prawnej. Prosze o kontakt zainteresowanych, mail: levity@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rolek Feniks podobno zaniechał budowy tego osiedla. IP: 89.174.33.* 13.02.09, 23:50 Feniks podobno zaniechał budowy tego osiedla. Czy to prawda ?? czy ktoś coś wie na ten temat ?? czy warto płacić im dalej raty ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient feniksa Re: Feniks podobno zaniechał budowy tego osiedla. IP: *.chemia.polsl.pl 07.04.09, 08:30 Najpierw wykreslili z projektu kominy; potem wycenili ich budowe pod kominek-ze nie ma problemu, potem sie wycofują z tego twierdzac , ze projektant sie nie zgadza na "takie obciazenie dachu". Co za glupota! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient feniksa Komu odmowili budowy komina? IP: *.chemia.polsl.pl 07.04.09, 08:32 Czy komus jeszcze odmowili budowy komina pod kominek? Kontakt: gg: 3026486 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lol Re: Feniks podobno zaniechał budowy tego osiedla. IP: *.chello.pl 07.04.09, 12:35 jak to obciążenie dachu z komina? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TB Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 10:59 cke.scholaris.pl Część humanistyczna wymaga pomocy, mat - przyrodnicza ok. Odpowiedz Link Zgłoś
farmika Re: PB Feniks - Paniówki 24.04.08, 21:31 Witam. planuje nabyc nierucomosc na osiedlu lwsnym w paniowkach ale po lekturze w sieci o tym develperze zastanawiam sie nad rezygnacja z tego pomyslu. Jezeli mozesz to odziel sie swoja opinia o feniksie i co sadzisz o recenzjach na temat tej firmy. pozdrawiam maryo. moj gg 4468098, mail; mariusz_ns@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ana Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.10, 13:11 Witam przyszłego nowego sąsiada ;-) Byłam ostatnio na budowie i faktycznie grzebią, ale z tego co widzę to już mają poślizg ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zosia osiedle czer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 10:08 czy juz zaczeli prace? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BOBO [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 15:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: IRA Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 00:11 To co robić przy ewentualnej rezygnacji? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.08, 10:08 Witam, a moze zamiast pisac glupoty, nalezaloby zapytac mieszkancow na osiedlu w Bielsku dlaczego nie mozna podpisac aktow dla budynkow szeregowych. Konkretnie prosze zasiegnac opinii u lokatora mieszkajacego przy ul. Klistej 105m. Nie wina Feniksa jest fakt, iz Wydzial Ksiag Wieczystych Sadu w Bielsku-Bialej popelnil bled i zalozyl hipoteke tegoz lokatora na nieruchomosci PB Feniks. Co do zalanych mieszkan, owszem wystapily nieliczne usterki ktore zostaly juz usuniete. Wiecej zgloszen nasze przedsiebiorstwo nie posiada. Co do wyrwanego dachu... :-) niedlugo moze ktos napisze ze budynki sie zawalily. Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stach Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.eranet.pl 09.02.08, 11:23 rozumie ze ktos moze byc upierdliwa i zlosliwa kutwa alw takich jak na forach faniksa to w zyciu nie pootkalem. Tak sie sklada ze mieszkam w bloku wielorodzinnym wupudowanym przez feniks w Bielesku i nie tylko ja ale takze sasiedzi z ktorymi rozmawiam nie maja do firmy wiekszych uwag. Oczywiscie ze usterki jakies tam byly ale naprawiano je szybko i bez problemu. Tak naprawde jak ktos chce sie do czegos przyczepic to awsze moze ale normalnemu czlowiekowi nic nie powinno przeszkadzac. No chyba ze jest sie malzenstwem z parteru z bloku obok ktoremu przeszkadzaja nawet bawiace sie dzieci... I patrzac co wpisuja niektorzy do takich ludzi chyba naleza...prawda BOBO? Nie wlyszalem zeby co kolwiek dzialo sie z dachem. Niebawem pewnie przeczytacie ze jeden z budunkow sie zawalil. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zainteresowany Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.08, 22:55 Też się zastanawiam nad tą inwestycją ale po przejrzeniu kilku opini na temat tego dewelopera włos sie jeży na głowie i trudno sie zorientować w sumie co jest prawdą a co pieniactwem takze prosiłbym jakieś rzetelne opinie bo po prawdzie opini ludzi którzy zamieszkują domy wybudowane przez feniks to za wiele nie ma, głownie mi chodzi o jakość wykonania, licze się z tym że poprawki muszą być tak to jest juz z tym budownictwem. Pozatym zastanawia mnie ta historia z tą cementownią... to raczej minus Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ASA Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.50.jawnet.pl 28.06.08, 15:34 ja tez jestem zainteresowana kupnem mieszkania na os leśnym i sama nie wiem co mam myśleć, ale mam znajomego który wspólpracują z tą firma od 15 lat i powiedział że na prawde godna polecenia, a te negatywne opinie na forach to robota konkurencji. A jesli chodzi o tą betoniarnię to myśle że feniks nie pozwolilby zepsuc sobie renomy i wybudowac betoniarni w takim miejscu, aby zakłucać spokój mieszakńcom. Oni sa ponad 20 lat na rynku więc na pewno nie pozwolą sobie zepsuć renomy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwa Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 15:14 witam też tak uważam ludzie robią afere z niczego a zawsze sie znajdzie ktos niezadowolony ja tam z nimi niemam problemów kierownik budowy zaprasza aby muc sobie zobaczyc postęp budowy niewierzcie ludzią Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ASA Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.50.jawnet.pl 16.07.08, 21:51 A gdzie kupujesz mieszkanko ? w Paniówkach na leśnym może? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fhu Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.centertel.pl 15.11.08, 08:21 nie tylko klienci sa oszukiwani ale tez wykonawcy.ja zostalem oszukany dlatego przestrzegam innych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mimi Re: PB Feniks - Paniówki IP: *.Kuso.osi.pl 29.11.08, 00:35 skoro "muc" to gratuluje inteligencji....powodzenia dalej z Fenikem, oni tacy durni nie są Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rolek PB Feniks - kontakt z Panią Agnieszką IP: 89.174.33.* 28.11.08, 16:57 Proszę o opinie jakie Państwo Klienci macie z Panią Agnieszką z działu sprzedaży z PB Feniks. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kont Re: PB Feniks - kontakt z Panią Agnieszką IP: *.eranet.pl 03.12.08, 23:49 Witam, najpierw do Kogoś pod pseudo mimi - może trochę jaśniej....? Pani Agnieszka z działu sprzedaży jest mega gwiazdą na forach dotyczących budów Feniksa (polecam forum panewnicka katowice) - brak elokwencji nadrabia chamstwem, ale widocznie ma na takie zachowanie przyzwolenie. W gruncie rzeczy jest niegroźna wystarczy jedno bardziej inteligentne zdanie i już nie wie co ma odpowiedzieć. Bardzo proszę o opinię na temat budowy - są bardzo cenne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zainteresowana Re: PB Feniks - kontakt z Panią Agnieszką IP: *.sileman.net.pl 19.12.08, 13:28 kontakt z Panią Agnieszka nie należy do przyjemnych. Może być milutko jedynie jeśli przyszli mieszkańcy będą jedynie wpłacać pieniązki i nic nie będą wymagać tylko cierpliwie czekać ... baaardzo cierpliwie. Moje odczucia co TEJ osoby są wysoce negatywne. Przyszłych zainteresowanych przestzregam przed kontaktem miejscie "oczy i uszy otwarte"! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: PB Feniks - kontakt z Panią Agnieszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 13:16 Proszę poczytać inne wątki z firmą F.w tle np. "Tychy ul.Jasna budynki w budowie" -to wszystko jeszcze przed Państwem.Wesołych Świąt i dużo zdrowia,cierpliwości,opanowania,rozsądku i konsekwencji w kontaktach z kadrą cwaniaków w 2009r. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: PB Feniks - kontakt z Panią Agnieszką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 17:06 UOKiK: kolejni deweloperzy ukarani. # Blisko 1,7 mln zł zapłaci J.W. Construction za stosowanie w umowach niedozwolonych postanowień. Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów uznała, że spółka złamała prawo i nakazała zmianę praktyki. Na skutek licznych skarg konsumentów, w lutym br. Urząd wszczął postępowanie administracyjne przeciwko działającemu na ogólnopolskim rynku deweloperowi – J.W. Construction – w związku z podejrzeniem stosowania klauzul naruszających interesy konsumentów. Zakwestionowane postanowienia były wykorzystywane przez spółkę w umowach oferowanych kupującym mieszkania zlokalizowane na warszawskich osiedlach. Postępowanie Urzędu wykazało, że deweloper stosuje we wzorcach umów, wykorzystywanych do zawierania umów z konsumentami, postanowienia niezgodne z prawem, wpisane na podstawie prawomocnych wyroków Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów do Rejestru klauzul niedozwolonych. Urząd zakwestionował m.in. odmawianie konsumentom prawa do odstąpienia od umowy w przypadku zmiany ceny po zawarciu umowy. Deweloper zastrzegał sobie możliwość podniesienia ostatecznego kosztu nieruchomości, w szczególności w wyniku zmiany stawek VAT lub cen materiałów budowlanych. W opinii Prezes UOKiK, przedsiębiorca decydujący się na podwyżkę musi wskazać przyczyny i jej realny wpływ na zmianę kosztów. Co więcej, muszą w umowie zagwarantować kupującemu możliwość odstąpienia od niej w sytuacji, gdy nowe założenia okażą się przez niego nie do zaakceptowania. Zgodnie z prawem, zawsze w przypadku zmiany istotnych warunków umowy konsument może odstąpić od umowy. Dotyczy to również sytuacji, gdy zmianie ulegnie wielkość powierzchni lokalu – konsekwencją jest bowiem konieczność uregulowania różnicy, która może stanowić zbyt dużą uciążliwość. Konsument zawiera umowę z przedsiębiorcą wybierając konkretny lokal, spełniający jego indywidualne oczekiwania. Jeśli więc kupujący nie wyrazi zgody na uiszczenie dopłaty, powinien mieć prawo do rezygnacji ze świadczenia bez ponoszenia konsekwencji z tego tytułu. Wątpliwości UOKiK wzbudziły także klauzule ograniczające odpowiedzialność przedsiębiorcy, m.in. przez zagwarantowanie sobie możliwości zmiany terminu oddania mieszkania. Spółka nie wyszczególniła jednak wszystkich okoliczności, w jakich mogło to nastąpić. W przypadku kilku wymienionych, do których Urząd zgłosił zastrzeżenia, oraz niektórych klauzul, przedsiębiorca zobowiązał się do zmiany treści oraz aneksowania wcześniej zawartych umów do 1 marca 2009 roku. Ponadto J.W. Construction ma obowiązek poinformować Urząd o efektach podjętych działań w ciągu miesiąca od tej daty. Za naruszenie zbiorowych interesów konsumentów, na J.W. Construction decyzją Prezes UOKiK została nałożona kara finansowa w wysokości 1 mln 680 tys. zł. Postanowienia zakwestionowane prawomocnym wyrokiem SOKiK nie mogą bowiem być stosowane w obrocie z konsumentami. Za praktyki niezgodne z prawem Prezes Urzędu ukarała również warszawskiego dewelopera Grupo Lar Real Estate Polonia. Jak wykazało przeprowadzone postępowanie działalność spółki w sposób istotny ograniczała prawa kupujących m.in. przez zastrzeganie, że termin ukończenia budowy może ulec przedłużeniu np. ze względu na niekorzystne warunki meteorologiczne, potwierdzone komunikatem stacji meteorologicznej, uniemożliwiające wykonywanie robót budowlanych zgodnie z przyjętymi normami prawa budowlanego. Zdaniem UOKiK takie postanowienie przerzuca ryzyko związane z inwestycją na konsumenta, któremu zostaje odmówione – należne w takiej sytuacji – prawo do rezygnacji z usługi, której realizacja nie nastąpi w terminie. Na przedsiębiorcę nałożono karę w wysokości ponad 43 tys. zł. Decyzje Prezes UOKiK nie są prawomocne. Przedsiębiorcom przysługuje prawo do odwołania w ciągu dwóch tygodni od wydania decyzji. Urząd przypomina również, że w przypadku każdej spornej sytuacji z przedsiębiorcą lub wątpliwości związanych z zawarciem umowy konsumenci mogą liczyć na pomoc miejskich i powiatowych rzeczników konsumentów czy organizacji pozarządowych współfinansowanych przez UOKiK – Federacji Konsumentów i Stowarzyszenia Konsumentów Polskich. Bezpłatne porady udzielane są również pod numerem infolinii 0 800 800 008. Źródło: komunikat prasowy UOKiK, 15.12.2008r Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Wawoczny Projekty wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 09:33 Witam Jeśli jesteście Państwo posaidaczami własnego M zapraszam do współpracy z naszą firmą - oferujemy szeroki zakres usług projektowych w tym projekty wnętrz oraz ogrodów. Informację znajdą Państwo pod adresem www.piela.co.uk/adam Zapraszam do współpracy. Adam Wawoczny - Architekt Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Projekty wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 11:13 Chłopie do kogo ta reklama,poczytaj posty,potem przyjedź na budowę a przekonasz się,że wychodzisz przed szereg.Ogrody,wystrój wnętrz:), jesteś chyba z innego świata,budowa jest w rzeczywistości i w przenośni głęboko w lesie.Więc proszę,trochę wyobraźni i szacunku dla przyszłych lokatorów.Chyba,że chcesz nawiązać współpracę z developerem to życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Wawoczny Re: Projekty wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 14:33 Reklama dla wszystkich zainteresowanych, nie tylko z osiedla które buduje Fenix. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ww Re: Projekty wnętrz IP: *.chello.pl 23.03.09, 23:33 przynajmniej się człowieku dowiedz jak powinienes napisac nazwe firmy poprawnie... żal Odpowiedz Link Zgłoś
mrc68 Re: Projekty wnętrz 24.03.09, 09:38 > Reklama dla wszystkich zainteresowanych, nie tylko z osiedla które > buduje Fenix. Wyczucie to Pan ma jak bojownik Hezbollachu sikający na Ścianę Płaczu, że zacytuję klasykę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sajk artykul IP: *.chello.pl 28.08.09, 09:23 miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,6849704,Domow_nie_maja__wielkie_kredyty_i_owszem.html warto Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: artykul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 11:45 miasta.gazeta.pl/katowice/1,72935,6950275,Paniowki_zgodnie_z_planem.h tml też warto... zachować obiektywizm! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gm Re: artykul IP: *.artronik.net 04.09.09, 20:57 Człowieku ty chyba nigdy nie miałeś doczynienia z firmą Feniks!!!!!!! ich metodami działania i mydleniem oczu. W tym są naprawdę mistrzami, no chyba, że jesteś jednym z nich to rozumiem. Artkuł, a raczej oświadczenie firmy jest znowu ich mistrzowskim posunięciem a wszystkim którzy wierzą w ich zapewnienia gratuluję naiwności. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient Re: artykul IP: *.opera-mini.net 06.09.09, 15:44 artykuł jest pisany przez prezesa jako hymn pochwalny dla własnej firmy, bez grama krytycyzmu (zablokowano możliwość komentowania pod tym artykułem, pewnie prezes obawia sie ze liczne grono zadowolonych klientów bedzie chciało sie wypowiedzieć). jestem niestety klientem feniksa, do momentu sprzedaży jest prawie ok, ale to traktowanie klienta po podpisaniu umowy to jest tragedia. budowa realizowana przez 1.5 roku tempo żółwie (wybudowano ściany bez dachów, przy 70% wpłaconych środków.), mimo zapewnień w umowie ze feniks ma na to środki finansowe. teraz prace ruszyły ostro, ale czy nie ucierpi na tym jakość? na koniec kawał: dzwoni klient do feniksa. odbiera pani z działu sprzedaży - halo, prosze zadzwonic za tydzień. klienci feniksa mysle ze zrozumieją o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiad z Paniówek Re: artykul IP: 85.232.233.* 15.09.09, 13:27 Też kupuję tam dom. Faktycznie w pewnym momencie prace szły im jak po grudzie. Zaczełam zaciągać języka co się dzieje... No i doszłam swoimi drogami że starają się o zastrzyk gotówki czyli kredyt. Na szczęście bank ich prześwietlił i otrzymali kredyt taki jaki chcieli :) pracjuę w branży finansowej więc wiem co nie co na ten temat swoimi drogami ;) Teraz pracę będą posuwały się w naprawdę dobrym tempie (mam nadzieję) już nie mogę się doczekać przeprowadzki :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient Re: artykul IP: *.polsl.pl 15.09.09, 14:38 Witam wszystkich zainteresowanych kupnem mieszkań na Osiedlu Leśnym w Paniówkach oraz innych nieruchomości sprzedawanych przez firmę Feniks. Chciałbym poinformować że jestem zdeterminowanym klientem tej firmy, któremu została wypowiedziana przedwstępna umowa kupna mieszkania na tym osiedlu. Jednocześnie kwota wpłaconych przeze mnie środków (134.000 zł) nie została do tej pory mi zwrócona, a kredyt do spłaty pozostał. Na tej podstawie można wyciągnąć wnioski o finansach oraz rzetelności tej spółki. Wszystkich zainteresowanych informacjami na ten temat, a w szczególności osobami, które mają zamiar kupić od tej firmy nieruchomość chciałbym poinformować, iż udzielam stosownych informacji popartych dowodami o mojej sytuacji oraz sytuacji innych rodzin pod numerem telefonu +48 508500352 oraz poprzez e- maila paniowki@poczta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mars Re: artykul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 16:32 a moze napisz ze nie wpłacałeś rat w terminie? bieda to straszna rzecz... także umysłowa. miłego dnia "mały". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: X Re: artykul IP: *.chello.pl 15.09.09, 23:21 Widze ze dwa IP (jeden o koncowce *.233 oraz drugi ktory cytuje) non stop same pochlebne opinie o firmie wyrazaja. Zeby nie bylo - godziny wpisow tez podobne. Najlepsze ze kupili mieszkania (domy) w Paniowkach oraz w Tychach :) Obrotni klienci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: levity Re: artykul IP: 83.230.5.* 04.11.09, 19:08 A moze zapytasz sie go, dlaczego zaprzestał wpłacania rat? nie róbcie z nas żebraków, ani cwaniaków, którzy chcą oszukac taką zacną firme! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nowa Re: artykul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 15:13 Moim zdaniem powinniśmy juz zaprzestać tych bezsensownych dyskusji... Pieniadze i tak sa juz wpłacone, więc po co się tak nakręcać i denerowować ludzi. Ostatnio byliśmy na budowie i widać, ze prace idą do przodu, a firma stara się robić wszytsko, aby zakończyć jak najszybciej. Moze w końcu napisze ktoś jakieś pozytywne opinie..., szczególnie te osoby, które mają juz tynki w środku. Czy wszytsko jest ok z wykończeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Coma Re: artykul IP: 91.188.123.* 10.11.09, 18:48 Widać,że zaczeli kopać w drodze pod instalację gazową.Robią też parking z kostki przed pierwszym szeregiem domków.Ogólnie trochę ludzi zawsze się tam kręci.Ciekawe jak im się to sprzedaje,czy ktoś to kupuje w tym stanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość II Re: artykul IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.09, 15:12 Według mnie to prace zaczęły się przyzwoicie posuwać do przodu. Martwi mnie jedynie termin oddania osiedla. Ostatni dzień grudnia jest chyba mało realny. Odpowiedz Link Zgłoś
www_slubik_pl Re: artykul 30.12.09, 12:10 dostaliśmy zaproszenie do odbioru mieszkania w Paniówkach, czy ktoś już dokonał odbioru, sprawdzenia technicznego? Macie sprawdzone firmy w tym zakresie? Warto wymienić się uwagami tak żeby każdy wiedział na co zwrócić uwagę... Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Q Re: artykul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 20:52 Tam na razie nie ma podłączonych mediów.Podpisanie odbioru mieszkania w tym stanie jest mało sensowne.Natomiast można się umówić,iść,zobaczyć co jest źle i po prostu odmówić odbioru(brak mediów) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: artykul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 16:26 Panie Pawle nie bądź Pan naiwny,tam nie ma rozwiązanych podstawowych spraw:kanalizacja:ściekowa,deszczowa(położone rury to nie wszystko,gdzieś musi to jeszcze spływać)w planach jest osiedlowa oczyszczalnia(wg."Raportu o oddziaływania na środowisko ww.osiedla),prąd(osiedle musi mieć osobne zasilanie),gaz.Wszystkie te sprawy są jeszcze "daleko w lesie" w dodatku nie w tym ze sąsiedztwa.A poza tym wydaje mi się,że to jeszcze plac budowy,więc co tu odbierać! Odpowiedz Link Zgłoś
fnieruchomosci Odbiór mieszkań 04.01.10, 16:13 Witam. Byłem dzisiaj rano na odbiorze domu w zbudowie szeregowej. Zero orgnizacji nikt na budowie nie wie że wogle mial być dzisiaj odbiór - kompletny brak organizacji. Więcej na maila: fleszar.nieruchomosci@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: artykul IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.09, 16:57 Witam, od dawna momentu podjęcia decyzji o kupnie mieszkania od PB Feniks czytam opinie na temat osiedla w Paniówkach. Umowę podpisałem w październiku tego roku...całość ma być wpłacona do końca roku w kilku ratach ...mieszkanie już jest wytynkowane z instalacjami. Myślę, że kupno mieszkania to nie kupno telewizora i trzeba czasami poczekać na dokończenie inwestycji...Ogólnie poziom obsługi PB Feniks jest zadowalający...nie znalazłem dotychczas potwierdzenia w negatywnych opiniach na forum...Osiedle jest kameralne: niska zabudowa...duże ogródki...ładna architektura...wysoka kultura mieszkań, za niską jak na projekt cenę...Zapraszam na pomorze, gdzie takie małe kameralne osiedla są ok. 20-30% droższe niż zwykłe blokowiska na rynku pierwotnym. Myślę, że trzeba cieszyć się z prac na osiedlu, z każdym dniem coraz bliżej końca. Pozdrawiam serdecznie przyszłych sąsiadów z osiedla... Odpowiedz Link Zgłoś
fnieruchomosci Profesjonalny odbiór mieskań, domów od dewelopera. 29.12.09, 13:40 F.H.U Fleszar-Nieruchomości. Świadczy usługi przy odbiorze mieszkań, domów, lokali usługowych od dewelopera, jak również od firm podwykonawczych. Podczas odbioru Twojego mieszkania zajmuje się: - sprawdzaniem wymiarów pomieszczeń - sprawdzeniem jakości i równość ścian i tynków - sprawdzeniem równości podłóg i posadzek - sprawdzeniem okien, szyb i parapetów wewnętrznych jak i zewnętrznych - sprawdzeniem drzwi wewnętrznych i zewnętrznych - sprawdzeniem instalacji elektrycznej - sprawdzeniem liczników mediów - sprawdzeniem instalacji wodnej i kanalizacyjnej - sprawdzeniem instalacji centralnego ogrzewania, grzejników, ogrzewania podłogowego - sprawdzeniem instalacji wentylacyjnej - sprawdzeniem balkonu, tarasu, piwnicy i garażu. Twoje mieszkanie będzie Profesjonalnie sprawdzone w oparciu o Polskie Normy Budowlane. Masz dość niedoróbek i chcesz sprawdzić swoją nieruchomość pod względem technicznym ? Przed podpisaniem protokółu odbioru mieszkania oddaj je w ręce profesjonalisty a unikniesz dodatkowych kosztów .Napisz na maila: fleszar.nieruchomosci@o2.pl lub zadzwoń na nr tel. 692-497-772. Region działania: cała Małopolska. Kraków, Tarnów, Nowy Sącz, Nowy Targ, Zakopane, Rzeszów, Katowice, Tychy, Bielsko-Biała, Kielce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Klient Feniksa PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domów IP: *.qnt.pl 06.01.10, 10:49 Stan aktualny jest taki, że nie ma podłączonych mediów (prąd, woda, gaz, kanalizacja). Czy ktoś zamierza odebrać swoją inwestycję w takim stanie? "Przedsiębiorstwo F... z przyjemnością informuje, że budynek mieszkalny ... zlokalizowany ... jest gotowy do odbioru" podpisał Prezes Henryk Wierzbowski. Informacji, że nie ma podłączonych mediów nie przekazano. Brak też oficjalnej informacji kiedy zostaną podłączone. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Klientka Feniksu Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.01.10, 14:02 Ja też otrzymałam pismo w sprawie odbioru, a telefonicznie informację "po odbiorze możecie Państwo wykańczać sobie mieszkanko". Skoro media nie są podłączone, to jak to robić. Czy ktoś wie kiedy media będą podłączone i czy inne rzeczy są tak jak trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 14:18 Witam, mam ustalony termin odbioru. Mówią, ze prąd i wodę pożyczą za 200PLN/miesiąc płacone ryczałtem. Czy ktoś już odebrał? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sisi A co z hipoteka na Waszej działce - zdjeli? IP: 194.156.48.* 07.01.10, 14:43 czy bierzecie z obciążeniem?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: A co z hipoteka na Waszej działce - zdjeli? IP: 83.230.38.* 07.01.10, 23:26 Witam, protokół przekazania budynku, a hipoteka to dwie osobne sprawy. Przekazanie dotyczy spraw technicznych np. czy wszystko jest wykonane ze zgodnie ze sztuką budowlaną, aranżacjami klienta etc. Końcowy przepis w formie akty notarialnego ma być do 6 miesięcy od podpisania protokołu odbioru technicznego budynku i wtedy ważne jest aby działka nie miała hipoteki. Jak znam życie to jeszcze nawet się nie zabrali za podział tych działek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: A co z hipoteka na Waszej działce - zdjeli? IP: *.centertel.pl 08.01.10, 17:35 nie zabrali, bo nie mogę. Hipoteki PKO właścicielem jest na nasze Działki i nie pozwoli na podział ksiąg do czasu spłaty calej wierzytelności. Fenix ma czas max 6 mc, Natomiast zapis dziesięć nie pozwala na zaciaganie hipoteki pod naszą własność. Ktoś już przerabiał ten temat? termin oddania domów nie zostal dotrzymany, macie zamiar czekać do czerwca? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wonder Re: A co z hipoteka na Waszej działce - zdjeli? IP: *.broker.com.pl 08.01.10, 18:56 Co to jest zapis dziesięć? nie widzę takiego w umowie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zaskoczony Re: A co z hipoteka na Waszej działce - zdjeli? IP: *.146.119.75.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.01.10, 22:55 Myśle, że każdy klient powinien sprawdzić stan aktualny ksiąg wieczystych, zaczynają pojawiać się wpisy wierzycieli firmy Feniks za chwile moze sie okazac ze trzeba bedzie splacac dlugi Feniksa zeby miec czyste ksiegi... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość II Re: A co z hipoteka na Waszej działce - zdjeli? IP: *.uni.opole.pl 21.01.10, 16:56 Z tego co nam przekazano, to hipoteka jest zajęta przez bank, który udzielił Feniksowi Sp.Komandytowa kredytu na tą budowę. Jeśli siedzi na niej bank, to jak można wpisywać tam innych wierzycieli, chyba się nie da? Chyba, że źle rozumuję? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zaskoczony Re: A co z hipoteka na Waszej działce - zdjeli? IP: *.147.203.241.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.01.10, 00:53 mysle ze najlepiej pofatygowac sie osobiscie do sadu i sprawdzic stan aktualny ksiag, jesli w ksiegach widnieje bank PKO jako wierzyciel to i tak nie jest to przeszkoda dla innych wierzycieli do zabezpieczenia swoich roszczen poprzez wpisanie sie do ksiag wieczystych.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zaskoczony Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.147.203.241.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.01.10, 00:56 Bo pan wierzbowski lubi podpisywac dokumenty ktorych wogole nie czyta hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 13:47 Witam. Od kilku miesięcy próbuję dowiedzieć się kiedy dostanę klucze do mieszkania termin jest ciagle przekładany niebawem będzie rok. Czy ktoś tez dostaje takie odpowiedzi? chciałabym się juz wprowadzić :-) a jestem odsyłana z kwitkiem że mam czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Klient Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: 194.156.48.* 22.01.10, 17:01 jesli odbierzecie Państwo domy to i tak daleka droga do ich własności. Jeśli odbierzecie i wyremontujecie, a bankowi Feniks nie zapłaci to bank Wam te urządzone gniazdka zabiera, sprzeda i dług odzyska. Wierzyciele się wpisuję bo tn kto w księdze jest wpisany ma prawo po ogłoszeniu upadłości do zaspokojenia w kolejności wpisu..... Wiem, że sprawa jest w drodze do Prokuratury.....Może Ci coś naprawią.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: w Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.chello.pl 23.01.10, 10:00 No nie zazdroszczę. Kupujcie dalej dziury w ziemi. Polak sie nigdy nie nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: .. Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 15:02 raczej dziury zalane woda, caly teren to jedno wielkie bagno, a inwestor nawet nie raczyl zrobic drnowania terenu... za rok moze sie okazac ze parter bedzie piwnica.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: domownik Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 11:19 Ja przejąłem klucze i mieszkanie już powoli wykańczam, podobnie jak 2 innych sąsiadów z klatki obok...) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: domownik Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 11:26 Ja już odebrałem klucze i powoli mieszkanie sobie wykańczam podbnie jak 2 sąsiadów z klatki obok...) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: 194.156.48.* 25.01.10, 14:12 Gratuluję kluczy:) A umowę własności mieszkanka Pan ma, czy wykańcza Pan dla Wierzycieli Feniksa? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: domownik Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 16:56 A może będzie koniec świata....? a może jutro samochód mnie przejedzie...? Wykańczam dla siebie.) Nie wydaje mi sie zebyś był klientem tej firmy bo byś tak głupio nie pisał. Nie wiem jak innych ale mnie nikt nie przymuszał do podpisania umowy, podpisałem ją bo chciałem, konsultowałem z prawnikiem, byłem w banku i na własne życzenie ją pdpisałem. A jesli chodzi finansowanie przez bank, no pewnie wiele rzeczy może sie wydarzyć ale jesli byś czytał gazety wiedział byś mój drogi ze WSZYSTKIE inwestyczje na całym świecie finansowane są przez banki, tak to chcąc czy niechcąc działa. A zresztą co ja będze pisałe Ty i tak pewnie wiesz lepiej.... Miłego biadolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hm Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.147.114.112.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.10, 22:49 szanowny domowniku, zastanawiam sie jak to wykanczasz swoje mieszkanko i twoi niby sasiedzi w temperaturze minus 15 stopni bez pradu w "swoim" gniazdku, bez wody i bez gazu... moze jakis agregacik sobie tam postawiles albo wlasna elektrownie wiatrowa na dachu? moze zaprzegnieta zostala tesciowa i pedaluje agregatem rowerowym z duzym dynamem :) a jej zmienniczką pani prokurent z feniksa! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ppi Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: 91.188.123.* 25.01.10, 23:39 Widzę,że "domownik" pisze najpóźniej do 17.Potem pewnie zamykają biuro Feniksa i idzie sobie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: domownik Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 08:43 Ręce opadają. Masz racje piszę z pracy bo w domu mam tysiące ciekwszych rzeczy niż czytanie idiotyzmów pisanych przez głupoli twojego pokroju. Wybaczcie ale zabieranie głosu na tym forum jesli nie jest sie wrogiem Feniksa nie ma kompletnie sensu. Grupka pieniaczy, którzy pozjadali wszystkie mądrości tego świata i tak wi wszystko najlepije. Podobnie jak już ktoś tu napisał też załuje ze tu znów wszedłem. Życzę wam kolorowego życie w waszych odrapanych familokach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ppi Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: 91.188.123.* 26.01.10, 20:13 Cytuję "Czytanie idiotyzmów pisanych przez głupoli twojego pokroju" Ten fragment i cała kultura wypowiedzi myślę,że mówi sama za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.sileman.net.pl 26.01.10, 14:17 Ludzie skąd u was ta zawiść? Jesteście klientami Feniksu czy chcecie sobie ulżyć bo jesteście sfrustropwanymi ludzmi ktorym coś się nie udało? Z tego co mi wiadomo to prąd jest udostępniony, dostęp do wody i kanalizacji też. Nikt Wam licznika nie założy dopóki nie macie aktu własności ... Tak się dzieje na każdej inwestycji deweloperskiej. Nie tylko w Paniówkach! A jeśli chodzi o dogrzewanie mieszkań to na chwilę obecną (t.j. do wykańczania mieszkań) wystaczą nagrzewnice, dmuchawy, grzejniki olejowe..... i.t.p. Najlepiej by było najpierw trochę podsuszyć zanim się coś zrobi. Nie czepiejcie się tak błachostek jak godziny w których pisze domownik i nie posądzajcei mnie o to, że ja też jestem pracownikiem Feniksa ... bo nie jestem :) Nie mogę czytać tych komentarzy. Dobrze byłoby przeczytać takie, które coś wnoszą do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nowa Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.10, 10:16 Nie wiem skąd w Was tyle złości. Chyba sprawianie komuś krzwydy sprawia Wam przyjemność. Niedość, ze są opóźnienia, każdy się denerwuje to są jeszcze tacy co cały czas podburzają resztę... Tak jak pisał domownik, nie wydaje mi się, aby pisali te posty przyszli mieszkańcy. Chyba,że lubią nakręcać nie tylko innych, ale i siebie. Życze im, aby faktycznie mieli mokre piwnice o których tyle kraczą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mcmic Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.stk.vectranet.pl 06.02.10, 10:08 O jakie to typowo polskie. Narzekać i podjudzać wszystkich przeciw wszystkim. Typowe cwani... Znam kilka osób które kupiło mieszkania na Osiedlu Leśnym a sam kupiłem dom. Powoli wszystko zmierza do końca. Ludzie Ci i sam nie podzielam tych szkalujących i negatywnych opinii. ------ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polak Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 14:17 Masz racje Feniks wział kredyt. Chcesz wiedzieć gdzie? ile? na jaki%? co w zastaw? Śmieszny jesteś facet raz jesteś wykonawcą a tu teraz jesteś właścicielem całego domku. A może jesteś też udziałowcem którejś spółki córki Feniksa hm... W Rybniku jest jeden z większych zakładów dla czubków może z tamtąd piszesz i powoli zatracasz sie kim jesteś, a może jesteś jeszcze Małgosią? Jaj to Ty z pewnością nie masz. Życzę zdrowia i spokojnego snu w swoim domu oby nie okazał sie pływającym i znajdziesz się nie na swojej posesji ale w swoim domku. A Ty pewnie nie jesteś polakiem a Brytyjczykiem z rocznym pobytem na zmywaku. Strasznie łatwo przychodzi oceniać Ci rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: też POLAK Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.stk.vectranet.pl 06.02.10, 17:02 TY Polak a jaki jest powód Twojego udzielania się na tym forum? Jesteś klientem? Bo ja owszem jestem. Co Ci daje oczernianie ludzi, którzy nie piszą wyłącznie negatywnych opinii? TA ZŁOŚLIWOŚĆ jest zbędna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polak 1 Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 18:17 Misiek wyhamuj, nie unoś się tak bo Ci żyłka w du... strzeli. Stres niczemu dobremu nie służy a jedynie Twojej urodzie może zaszkodzić jeszcze osiwiejesz zrobią Ci się zmarszczki itd. Kup sobie nerwosol albo persen ale najlepiej będzie jak zjesz przed wyjściem z zakładu leki które Ci podają. Buzik na pocieszenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.10, 13:47 Mam nadzieję, że nie będziesz mieszkał na tym osiedlu. Żałosny jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mcmic Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: 195.200.212.* 27.04.10, 11:52 i wyszedł typowy Polak - i na pewno GOROL Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Herosi Re: PB Feniks - Paniówki - Bankrut ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 17:17 Witam, Słyszałem, że firma ogłosiła bankructwo? Może to ktoś potwierdzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.147.114.112.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.10, 22:52 szanowny domowniku, zastanawiam sie jak to wykanczasz swoje mieszkanko i twoi niby sasiedzi w temperaturze minus 15 stopni bez pradu w "swoim" gniazdku, bez wody i bez gazu... moze jakis agregacik sobie tam postawiles albo wlasna elektrownie wiatrowa na dachu? moze zaprzegnieta zostala tesciowa i pedaluje agregatem rowerowym z duzym dynamem :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.01.10, 07:33 Ja też odebrałem klucze chociaz jeszcze nic nie robię. Media sa dostepne wiec do poczatku lutego zaczynam prace. Czytają niektore wpisy widać wyraźnie ze ich autorzy maja coś z głową. Nie wchodzę tu często a moja żona zawsze ostrzega ze informacje na tym forum to w wiekszości głupoty i niestety znów miała racje....;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Małgosia Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 09:08 Ja tez odebrałam klucze do mieszkania jednak co mnie zaskoczyło drzwi wejsciowe nie były jeszcze zamontowane. W srodku zastałam ekipe która przyszła matować drzwi ale co z tego że prawnicy czekali popijajac piwko kiedy nie bylo co zamontować. Dziś jade ponownie i mam nadzieje że kluczykiem ktorego dostalam otworzę te drzwi i wejdę do siebie. Bo nie wazne kto jest na hipotece kto w ksiegach wieczystych po dobroci nie oddam mojego mieszkanka kącika miłości na ktore pracowałam i jeszcze będe pracować sporo lat. Nie oddam będe broniła stworze komitet obrony mieszkańców tego malowniczego osiedle. I chwała Feniksowi za to że tak dobrze dba o swoich klientów. Ja jestem w 105 % zadowolona i spelniona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka z DWII Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 11:20 Ja też mam zamiar w najbliższym czasie umówić się na odbiór i rozpocząć wykańczanie. Radziłabym frustratom i zapewne konkurencji nie odwiedzać tego forum. Bardzo ciekawe, że grzebanie Feniksu zaczyna się gdy ten ma gotowe mieszkania do sprzedania. Gdybym wierzyla we wszystkie bzdury, firmy powinno nie być, a jednak budynki stoją. Zdaję sobie sprawę, zapewne jak i inni klienci Feniksu, że gdy firma ma kredyt, sytuacja do końca nie jest pwena. Ale wierzę, że dadzą sobie radę. W momencie gdy zaczął się kryzys, poradzili sobie, a nie odpuścili i nie posłali klientów z torbami. Ja i mąż byliśmy prawdopodobnie jednymi z ostatnich podpisujących aneksy. Byliśmy u prawników i w banku. Poza negatywnymi stronami tej sytuacji był ważny pozytyw: mało wiarygodna firma nie uzyskałaby kredytu. Nie chcę bronić Feniksu z zamkniętymi oczami, bo swoje z nimi przeszłam. M.in. zostałam kiedyś potraktowana bardzo obcesowo przez osobę po której się tego nie spodziewałam. Ale nie chcę też być zastraszana przez oszołomów. Jeśli ktoś ma coś do powiedzenia, to niech się przedstawi i poda konkrety, które takie osoby jak ja mogą sprawdzić. Na razie wiem od osoby wynajętej z zewnątrz, że oddawane mieszkania są w dobrym stanie. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Ps do frustratów. Piszę do południa, bo prowadzę swoją firmę i robię to w przerwie na kawę. Nie pracuję w Feniksie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czarny Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.centertel.pl 29.01.10, 23:13 podaj swoi e-mail a podam Ci bardzo wiele konkretów do sprawdzenia na temat nie tylko firmy feniks ale i nieprawidlowosciach na osiedlu w Paniowkach, wtedy otworzysz oczy ale ze zdumienia ... jaki to pasztet feniks ludziom szykuje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka z DWII Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.02.10, 14:23 Trochę dziwna ta propozycja. Zachęcam jednak do skorzystania z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
fnieruchomosci Fachowy odbiór mieszkań!!! 01.02.10, 16:22 F.H.U Fleszar-Nieruchomości. Świadczy usługi przy odbiorze mieszkań, domów, lokali usługowych od dewelopera, jak również od firm podwykonawczych. Podczas odbioru Twojego mieszkania zajmuje się: - sprawdzaniem wymiarów pomieszczeń - sprawdzeniem jakości i równość ścian i tynków - sprawdzeniem równości podłóg i posadzek - sprawdzeniem okien, szyb i parapetów wewnętrznych jak i zewnętrznych - sprawdzeniem drzwi wewnętrznych i zewnętrznych - sprawdzeniem instalacji elektrycznej - sprawdzeniem liczników mediów - sprawdzeniem instalacji wodnej i kanalizacyjnej - sprawdzeniem instalacji centralnego ogrzewania, grzejników, ogrzewania podłogowego - sprawdzeniem instalacji wentylacyjnej - sprawdzeniem balkonu, tarasu, piwnicy i garażu. Twoje mieszkanie będzie Profesjonalnie sprawdzone w oparciu o Polskie Normy Budowlane. Masz dość niedoróbek i chcesz sprawdzić swoją nieruchomość pod względem technicznym ? Przed podpisaniem protokółu odbioru mieszkania oddaj je w ręce profesjonalisty a unikniesz dodatkowych kosztów .Napisz na maila: fleszar.nieruchomosci@o2.pl lub zadzwoń na nr tel. 692-497-772. Region działania: cała Małopolska. Kraków, Tarnów, Nowy Sącz, Nowy Targ, Zakopane, Rzeszów, Katowice, Tychy, Bielsko-Biała, Kielce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.10, 11:39 Czytając te wszystkie posty mam dziwne odczucia. Jest grupa malkontentów, którzy sami nie nauczyli się radzić z własną niemocą, frustracją i agesją i próbują zarazić tym pozostałych mieszkańców. Na dobrą sprawę to chyba pomylili miejsce. Z tym wszystkim to raczej do terapeuty a nie na forum. To, że hipoteka jest obciążona wszyscy wiemy i to nie od wczoraj. Podpisując aneksy zdawaliśmy sobie z tego sprawę. Sytuacja w której teraz będzie się to wyciągało jako koronny argument jest niepoważna. Robiąc tyle bazarowego krzyku wokół tej sprawy jedno jest pewne - Feniks nie znajdzie nowych lokatorów i wówczas faktycznie nie spłaci swoich wierzycieli i kredytu w banku. Róbcie tak dalej a sami zrobicie sobie przysłowiowe "ku - ku". Druga rzecz, to poziom rozmowy. Jeśli te wszystkie zaczepne komentarze pochodzą od przyszłych mieszkańców, to ja już teraz dziekuję za takie sąsiedztwo, dawno nie widziałem takiego chamstwa i prostactwa. Co do osób, które bronią swojej decyzji kupna, to myślę, że powinniśmy spokojnie monitorować prowadzone prace przez dewelopera i księgi wieczyste. Tyle możemy w tej sytuacji zrobić na teraz. Póki co wszystko powoli posuwa się do przodu. Taką mam nadzieję. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nastawionych mieszkańców, a z resztą pieniaczy nie chce mi się gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Neutralny-pomocnik Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 12:43 Ludzie proponuję ściagnąć informacje na temat Feniksa z Krajowego Rejestru Długów, zorientować się ile ma spraw w sądzie ile u windykatorów i komorników. Podzwonić po firmach windykacyjnych z terenu Śląska udzielą odpowiedzi. Popytać w głównych siedzibach banków na Śląsku. Mozna jeszcze spojrzeć w KRS ale Finks nie udostepnia w nim swoich sprawozdań finansowych. Zobaczcie swoje księgi wieczyste i kto tam jest i z jakiego powodu. Podzwonić po duzych hurtowniach budowlanych tam też wypowiezą się na temat firm którymi wspólpracują. I wiele innych Zapoznacie sie z dokumentami wyrobicie sobie obraz danej firmy i opinię na jej temat. A tak snujecie domysły. Jak już ktoś skorzysta z moich wskazówek wtedy proszę przedstawić swoją opinię. Bo jak narazie są tu przeciwnicy i zwolennicy ale nikt nie sprawdza chyba tego co pisze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XXX Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.chello.pl 27.01.10, 23:38 Widzę, że ostatnio jest niesamowity wysyp zadowolonych klientów Feniksa. Propaganda trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mike Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.chello.pl 28.01.10, 13:22 Malgosia napisała: I chwała Feniksowi za to że tak dobrze dba o swoich klientów. Ja jestem w 105 % zadowolona i spelniona. Ty chyba w to sama nie wierzysz. Odebralas mieszkanie bez drzwi wejsciowych... Jak to mówią... dziura w ziemi, dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Małgosia Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 13:37 Ty zły człowiek jesteś zazdrośnik gdybyś miał taką firmę jak Feniks wtedy mówilbyś inaczej. Zazdrościsz właściciela i tyle że osiągnęli suksce zawodowy, są szanowanymi obywatelami, prawymi i ludźmi z perspektywami i dzielą się tym z innymi. Zazdrość ludzka nie zna granic!!! Tak jestem nawet w 200 % zadowolona bo wiem że będę miała swój kącik na tym świecie a to tylko dzięki Feniksowi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: 62.29.136.* 28.01.10, 14:26 Leki przestały działać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mike Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.chello.pl 28.01.10, 18:32 Matko święta,kogo ci Państwo na W. zatrudniają? Jeśli to jest faktycznie klient to bałbym sie z nim mieszkać na jednym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ratatuj Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.10, 22:40 Wiesz Małgosia, są jeszcze inni deweloperzy, którzy budują w okolicy. Chyba że dostałaś mieszkanie bez drzwi gratis? Jeśli tak - zwracam honor. To tylko dzięki feniksowi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czarny Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.centertel.pl 29.01.10, 23:17 moze Malgosia ma na drugie Danusia????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarząbek Re: PB Feniks - Trener drugiej klasy IP: *.centertel.pl 15.02.10, 20:30 "Czasem, aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu Tęcza. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! To mówiłem ja - Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat! (...) To jeszcze ja - Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu! Niech żyje nam! To śpiewałem ja - Jarząbek". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: R.I.P. Re: PB Feniks - Trener drugiej klasy - post mortem IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 20:39 R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Justi Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.centertel.pl 23.03.10, 15:37 W KRD mają 12 wpisów o długach,firmie budowlanej 200 tyś za roboty która robiła DW I i prawdopodobnie przejmą za wierzytelności.Wiem ,że w prokuraturze są prowadzone postępowania ich sprawie za machlojstwa,problemy będziecie mieć z odbiorem głównym.Nadzór budowlany też został poinformowany o działalności Feniksa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: 91.188.123.* 24.03.10, 23:00 Co to jest "odbiór główny" ? Chętnie przejmę za długi DW I .Daję 220 000 zł za całość ;)A nawet 225.Niech stracę ;) ps.niech nikt nie myśli,że bronię Feniksa.To taki trochę czarny humor.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wykonawca Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.rybnik.vectranet.pl 31.01.10, 18:20 Czytam to forum i czytam i nie wiem co sądzić. Jestem przedstawicielem jednej z firm pracujących dla Feniksa. Zaznaczam, że nie pracownikiem Feniksa. Tak na marginesie, to pracuję dla Feniksa od roku. Na forum przewijają się wypowiedzi że Feniks nie zapłacił wykonawcom, ma zaległości w hurtowniach, że zarejestrowany jest w Krajowym Rejestrze Dłużników; wszystko to prawda. Tak jest w istocie.Wpis do KRD kosztuje 25 zł i nie trzeba mieć wyroku. Może taki wpis złożyć każdy. Nie zapłacił wykonawcom? Też prawda. 90% firm, które przewinęły się przez Paniówki nie powinna mieć zapłacone wogóle,ale o tym to nie napisał nikt. Obserwowałem roboty wielu fachowców na budowie. Inspektorzy Feniksa nakazywali przerwanie robót,rozbiórki wykonanych elementów,poprawki.Właściciele Firm się wściekali i przerywali roboty.Więc nie dostali zapłaty. Też bym nie zapłacił.Ale napisać na forum, że Feniks to złodzieje i oszuści, to proste,ale nie dokońca prawdziwe. Dlaczego nie napisali jak to się stało? Ciekawe, że tym którzy pracują dobrze i ponoszą odpowiedzialność za swoją robotę Feniks płaci. Przy mnie schodziły z budowy firmy, które przyszły na budowę zarobić łatwym sposobem pieniądze,najczęściej na zasadzie, jakoś się uda.Gdy okazało się, że jednak się nie uda, bo działa nadzór, to padały wyzwiska typu złodzieje. W tej chwili, nie bronię Feniksa i jestem jak najbardziej daleki od tego,ale staram się napisać nieco prawdy o tej budowie.Pracowałem dla wielu deweloperów w Gliwicach, Tychach, Mikołowie, Wrocławiu. Feniks nie jest ani zły ani dobry.Wasze domy budują firmy podwykonawcze, a nie Feniks i błędy popełniają firmy podwykonawcze. Błędem Feniksa jest to, że pozwala tak długo tym firmom pracować. Na budowie w Paniówkach media są. Można wykańczać mieszkania.Trzeba tylko sobie to wszystko zorganizować.Pracuje tam już parę firm wykończeniowych. Pamiętajcie tylko o tym, że oni przyszli do was zarobić pieniądze. Nie będą patrzyli, czy wilgotność podłogi pozwala na położenie paneli , a temperatura w nocy nie spowoduje zamarznięcie kleju do płytek. Nie zwracają uwagi, na wilgotność ścian, tylko kleją tapety. Po to ich zatrudniliście.Wymagajcie solidności i staranności,a nie dotrzymywania terminów w styczniu.Przy tak niskich temperaturach pośpech nie jest dobrym sposobem na odebranie własnego M bez usterek. I ostatnia uwaga. Ludzie , więcej rozwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.146.207.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 20:13 Jezeli 90% podwykonawców nie powinno miec zaplacone za swoje roboty wykonane w Paniówka to nie byłoby 90% tego co obecnie stoi. Inaczej 90% tego co stoi nadawało by się do rozebrania a nie kontynuowania. Jedni podwykonawcy wchodzą inni schodzą i tak trzeci czwarci ..... i etc. Jeżeli jesteś obiektywny to wytłumacz fakt że Feniks ściąga podwykonawców z całej Polski. To tak jakby na Śląsku brakowało porządnych firm podwykonawczych. Za wyjątkiem jednej która trzyma sztame z Feniksem i jest pokazywana jako przykład wypłacalności Feniksa. Ty albo firma kórej jestes przedstawicielem jesteście rodzynkiem, jedynakiem a firm pokrzywdzonych przez dewelopera czy hurtowni jest obecnie na 137 i ciągle zgłaszają sie nowi. I nie porównuj firm pracujacych na zlecenie Feniksa z firmami pracującymi bezpośrednio dla mieszkańców bo to jest dwóch różnych płatników. Tym ludziom trzeba tylko współczuć że zainwestowali często swoje oszczedności czy pozaciągali kredyty na osiedle które stoi w wodzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wykonawca Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań IP: *.rybnik.vectranet.pl 31.01.10, 21:51 No i kolego sam sobie odpowiedziałeś. Jedni schodzą inni wchodzą. Najłatwiej powiedzieć , że zostają tylko ci, co trzymają sztamę z Feniksem. Dodaj jeszcz, że płacą za takie wypowiedzi. Nie mówię o jednej firmie. Jest ich około 12. Feniks nie robi tylko Paniówek. Wystarczy częściej bywać na budowie,żeby zobaczyć stałych wykonawców.Wystarczy z nimi porozmawiać. Co się tyczy śląskich firm, to jest żle. Brak dobrych pracowników, to podstawowy problem. Drugi, to firmy są coraz słabsze.Mają mało ludzi i jak jest większy zakres robót do zrobienia, to okazuje się, że nie mają kim. Szukają więc podwykonawców i każdy chce na tym zarobić.A ten co faktycznie pracuje, musi kombinować, żeby wyjść na swoje. Tak przewiozła się firma na budowie DWI i DWX,dekarze na budowie segmentu A, czy ociepleniowcy na B. Poza tym Feniks nie ściąga firm. To nieporozumienie. Firmy się same zgłaszają. Nie porównuję firm pracujących dla Feniksa z firmami pracującymi dla właścicieli mieszkań i nie zamierzam tego robić. Co się tyczy domów postawionych na wodzie.....hmmmm. Jak się coś mówi, to trzeba wiedzieć co. Robiłem wykopy na 4,5 m. Przykro mi, ale wody nie znalazłem.Właśnie takie niesprawdzone informacje napędzają spiralę złości. Firmy , którym Feniks nie zapłacił będą się dalej zgłaszać. Zeszły z roboty 2 firemki z zabudowy poddaszy. Po tygodniu roboty okazało się, że nie są w stanie zarobić na chleb przy cenie jaką dali za m2 zabudowy poddaszy. Kolejni, którzy myśleli, że wpadną na budowę i szybko zrobią robotę i zarobią kasę. Na budowie okazało się, że jednak wymagana jest jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań IP: *.146.103.68.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 22:48 Jak na zwykłą firme podwykonawczą to jesteś zbyt dobrze poinformowany na temat szczegółów dotyczących prac Feniksa. A jesli chodzi o budowy Feniksa to To ja naliczyłem sie tylko 3 i teraz jakby stanęło trochę bo chyba Feniks już nie ma pieniędzy ani chetnych firm do finansowania inwestycji prowadzonych przez Feniksa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adela Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań IP: *.centertel.pl 31.01.10, 23:11 Informacja dla zainteresowanych i Wykonawcy który jest w błędzie! Otóż wpisu do KRD (Krajowy Rejestr Długów) nie może dokonać każdy za 25 zł. Aby dokonać takiego wpisu należy mieć podpisaną umowę z KRD gdzie płaci się abonament a wpis musi być odpowiednio udokomentowany i mieć podstawy. Zamieszczenie wpisu bezpodstawnie grozi odpowiedzialność karna. Jest to instytucja neutralna i jeżeli ktoś tam ląduje to nie jest święty. Wpisy z KRD znikają po uregulowaniu zaległych zobowiązań. Pracuję w dużej firmie gdzie czasem umieszczamy swoich dłużników. Stąd wiem na jakich zasadach działa KRD. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wykonawca Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.rybnik.vectranet.pl 01.02.10, 19:57 Dzięki Adela za wyjaśnienia. Nigdy nie miałem potrzeby wpisywać kogoś na listę w KRD. Przysyłają mi oferty współpracy, ale wystarcza mi biuro Profeslex z Gliwic. Do wpisania wystarczy mieć podpisaną fakturę, a nie wyrok sądowy i dalej to kosztuje 25 zł. Co się tyczy moich informacji na temat działalności Feniksa, to nie jest ona objęta tajemnicą, znaczy ta działalność. A budów mają 4. Czy dalej zamierzasz posądzać mnie o to, że jestem pracownikiem Feniksa? Może jednak przyjąć, że nie jestem, a piszę tylko to co widzę. Natomiast zaczynam sądzić gościu, że jesteś z konkurencji Feniksa i zamierzasz zyskredytować ich budowy. Przyznaj się kolego. Murapol Tychy? Boli was Skalna? Dostał ode mnie Murapol po d... za głupotę.Czy Dombud Katowice - na krawędzi upadku? Mieszkania na Panewnickiej pustkami świecą? A może Pieceksport z Tunelowej? Ponoć na pniu wszystko sprzedane, tylko, że dziwnym trafem oferty sprzedaży są. Przyjedź gościu na Paniówki ,zapraszam. Pospacerujemy po budowie, pooglądamy jak firmy pracują, poznasz paru wykonawców. Poopowiadamy jak budowane są domki, uzgodnimy na miejscu zmiany. Wszystko jest do załatwienia. Wielu klientów Feniksa tak robi. Dostają na nas namiary z działu sprzedaży , od Pani Gosi, spotykają się, zapadają decyzje. Nie ma problemu. Ale trzeba się ruszyć i coś robić, a nie pisać, że wszystko do d.... Masz ochotę na mieszkanie w Tychach? Nie ma problemu. Proszę przyjechać. Można zobaczyć jak się buduje, kto tam pracuje,jaki jest standard mieszkań. Na Bielszowice nie zapraszam, bo tam dopiero z ziemi wyrasta i nie ma co oglądać. To samo na Gliwicach. Pozdrawiam i zapraszam do zwiedzania budów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.147.81.11.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.02.10, 21:59 szanowny "podwykonawco" po twojej tyradzie wrecz chyba przekonanie ze jestes pracownikiem firmy feniks jest praktycznbie 100% i mysle ze to dni feniksa sa policzone niz firm ktore wymieniles... ale mozna sie przynajmniej ubawic z jaka zaciekloscia i wrecz determinacja bronisz tej firemki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ojojoj Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.chello.pl 01.02.10, 22:49 wykonawca i mariolka... Tak jestem nawet w 200 % zadowolona bo wiem że będę miała swój kącik na tym świecie a to tylko dzięki Feniksowi no nie mogę... sorki ale musiałem. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Małgosia Re: PB Feniks - Paniówki - Odbiór mieszkań i domó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 12:41 No jak Was nie wstyd podejrzewać mnie że mogę być pracownicą firmy Feniks. Jeżeli ich bronię to za ich uczciwość i oddanie sprawie. Za to że moje mieszkanie już ma drzwi i mogę urządzać swój zakętek miłości. Zazdrośniki jedne nie jestem ani pracownicą Feniksa ani Pania Danusią. Na Boga ja mam od niej 30 lat mniej jak można mnie porównywać do tej miłej starszej Pani. Odpowiedz Link Zgłoś