Gość: Gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 22:35 A to co jakas propaganda?ten post juz byl , ile razy jeszcze pan michal czy tez jarek (na forum cd ruda sląska)ma zamiar to napisac? Nikt nikogo do kupowania nie zmusza , a że osoby postronne wiedzą więcej niż osoby,które kupily tam dom cóż , pogratulować:)Mam nadzieje, że na tym osiedlu zamieszkają mili ludzie , a nie zacietrzewieni, złośliwi i tzn życzliwi , bo to się robi już nie smaczne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 12:37 Jak na razie to jestem bardzo zadowony, prace przebiegają terminowo, wykonawstwo dobre materiał z wysokiej półki. Polecam. Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glock Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 83.238.174.* 29.10.08, 09:01 niestety ale pan michał ma bardzo dużo racji w tym co pisze. Firma nie płaci za materiały i to jest fakt. Firma oferuje sprzedaż działek na gruncie nie będąc jej właścicielem i to też jest fakt. Firma nie posiada praktycznie żadnego majątku i w razie tzw. plajty nie będzie od kogo ściągnąć należności. I tak wogóle to o jakiej spółce rozmawiamy ? Bo CD to co najmniej 3 spółki a właściciele figurują jeszcze w kilku innych jako współwłaciciele, prokurenci itd. To że budowa się posuwa do przodu to fajnie ale niestety CD nie płaci wielu firmą za materiały, z których buduje. I to niestety są fakty a nie jakieś plotki. Ja bym osobiście radził zachować daleko idącą ostrożność a to że bank tak dokładnie sprawdza firmę ( pytanie która spółkę) to mit. Nie ma co się oburzać jak ktoś informuje o tym, że firma CD działa w sposób co najmniej zastanawiający i dopuścić do świadomości, że moga być problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 13:08 Co to znaczy że firma nie jest właściecielem gruntu?To znaczy kto jest w takim razie właścicielem terenu na którym powstaje Osiedle Słoneczne w Sosnowcu?Proszę o konkretną odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 29.10.08, 15:20 a ktorej firmie nie placa bo mnie elektryk i hydraulik robi i nie skarzy sie ze nie ma zaplacone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.3s.pl 30.10.08, 00:41 ludzie, po co straszyć się bez końca?Nie wiem jaki cel mają takie posty,bo moim zdaniem dostarczają tylko kolejnej dawki stresu wszystkim ,którzy kupili już domy.Zresztą wszyscy wiedzieli doskonale z jakim ryzykiem się to wiąże i przeliczyli wszystkie "za" i "przeciw".Postaw się człowieku (mam na myśli pana,który wypisuje takie mrożące krew żyłach historie)na miejscu tych wszystkich ludzi,po co ich dodatkowo dobijać? Jak widać CD dalej ma to głęboko w D... i ani podejście do klienta się przez to nie zmienia,ani sposób postępowania (jeśli z taką intencją to pisałeś). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glock Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 83.238.174.* 30.10.08, 09:41 Tu nie chodzi o straszenie ludzi, którzy już kupili nieruchomość tylko o informowanie ich a przede wszystkim nowych klientów o tym w jaki sposób działa firma. Znam kilka dużych firm, którym CD zalega bądź zalegał duże kwoty pieniężne (kilkadziesiąt bądz kilkaset tysięcy a nie kilka tysięcy dla "Pana Henia" hydrałlika z całym dla niego szacunkiem) co może świadczyć o kłopotach finansowych chwilowych bądź nie. Co do budowy to ktoś kiedyś na forum zadał pytanie z kim jest podpisywana umowa developerska bo to raczej napewno była wtedy inna spółka niż właściciel gruntu. Nie wszyscy są prawnikami i sprawdzaja dokładnie z kim mają doczynienia. Firmy dostarczające materiały też nie wiedziały i zapewne wiele nie wie do dziś dnia, że kto inny składa zamówienia na materiały i usługi, kto inny jest właścicielem gruntu a jeszcze kto inny sprzedaje nieruchomości a tak to najprawdopodobniej wygląda. Jest to oczywiści w zgodzie z literą prawa ale daje do zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goś Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 03.11.08, 19:48 po pierwsze to bank w warunkach udzielenia kredytu nakazał utwożenie społki celowej do wybudowania osiedla słonecznego i dlatego pojawia się tam nastepna spółka tak wiec żaden przekręt tylko dodatkowe zabezpieczenie a po drugie to że CD ma jakieś zaległości to jest to też napewno wynikiem tego że niektórzy nabywcy nie wpłacają w terminie rat za zakupione budynki sam dzieki bankowi miałem miesiąc opóźnienia a znajomy z tego samego powodu 2 miesiące a w związku z kryzysem finansowym nowi nabywcy mogą mieĆ jeszcze wieksze opóźnienia a CD przynajmniej odemnie nie zażądał żadnych odsetek tylko zapłacił później dostawcą rynek materiałów budowlanych jest dosyĆ hermetyczny i jeżeli CD by nie płacił to nikt by mu nie dostarczył nowych materiałów a z tego co widzę to dostawy odbywają się codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glock Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 83.238.174.* 04.11.08, 14:48 Twój tok rozumowania jest prawidłowy ale próbujesz polemizować z FAKTAMI. Nie pytaj skąd wiem, wiem i już i to na 100%. To że trwają dostawy materiałów to jeszcze nie świadczy, że firma wywiązuje się z płatności. Terminy płatności mogą sięgać nawet 60 dni. Z tego co się orientuje to mam wrażenie, że CD rzeczywiście zaczął spłacać zaległości co może oznaczać koniec ich kłopotów finansowych. Chciałbym wierzyć, że to solidna firma a w ich sposobie działania nie ma wyrafinowania obliczonego na wystrychnięcie klientów i kooperantów na dudka ale niestety daja powody do takiego myślenia. Trzeba się poprostu odpowiednio zabezpieczyć przy zawieraniu umowy i na bieżąco monitorować sytuację. Ja osobiście nie znam "kryształowo czystej" firmy developerskiej. Regułą są mniejsze lub większe kłopoty z developerami lub kłopoty developerów więc CD nie jest jakimś wyjątkiem. Nie należy natomist bagatelizować wypowiedzi osób, które znają jakieś FAKTY i dla dobra innych chcą się nimi podzielić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexy Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 21:59 ano właśnie, bagatelizowanie czy ignorowanie potencjalnego problemu nie rozwiązuje go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 04.11.08, 22:15 ALE MNIE WŁAŚNIE CHODZI O FAKTY. JA JAK MNIE KTOś NIE ZAPŁACIŁ TO OSTRZEGAŁEM INNYCH PRZED TĄ OSOBĄ I NIE WSTYDZIŁEM SIĘ PRZEDSTAWIć BO WIEDZIAŁEM ŻE JEŻELI KTOŚ JEST WINNY TO NIE PODA MNIE DO SĄDU BO SAM WIE ŻE JEST WINNY A NA NASZYM FORUM OSTATNIO OSKARŻENIA SĄ ANONIMOWE A NADODATEK NIE POPARTE FAKTAMI NP. TO ŻE CD NIE JEST WŁAŚCICIELEM DZIAŁKI . NIE MÓWIE ŻE CD JEST SUPER FIRMĄ BO JA TAK NIE UWAŻAM W KOŃCU TO FORUM OBSERWUJĘ OD POCZĄTKU I WIELE ZŁYCH OPINI JEST POPARTYCH FAKTAMI KTÓRE MOŻNA ZWERYFIKOWAĆ WIĘC JEŻELI KUPUJĄCY JEST JE W STANIE ZAAKCEPTOWAć TO ROBI TO JUŻ TYLKO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚć ALE NIE PRAWDZIWE OPINIE NARAŻAJĄ TYLKO NAS KUPUJĄCYCH NA NIEPOTRZEBNE NERWY (NAJLEPSZY PRZYKŁAD KOLOR OKIEN )I TYLKO TEGO CHCIAŁBYM UNIKNĄć DLATEGO BARDZO PROSZĘ O F A K T Y !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 05.11.08, 09:04 Kolego Nie dawaj juz tego przykladu okien bo jak by nie moja interwencja to mialbys okna jak w Panewnikach.Ja wyraznie napisalem skad sie wziela informacja o ich kolorze.Jezeli ktos daje informacje poparta faktami to nalezy ja uszanowac.Trzeba tez umiec odroznic informacje dotycza n/osiedla od bredni wypisywanych przez konkurencje na CD.Widze , ze Ty masz z tym duze klopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glock Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 83.238.174.* 05.11.08, 14:05 Kolego ja mam swoje informacje ale jak zwykle ktoś musi wiedzieć więcej i lepiej. Nie będę podawał nazw firm, którym firma CD jest/była winna sporych (kilkaset tysięcy złotych) kwot pieniędzy bo nie chce nikomu w tym firmie CD zaszkodzić. Jak nie wierzysz to twoja sprawa. Ja mógłbym napisać, że nikt tutaj na forum nie ma podpisanej umowy bo ja takiej umowy nie widziałem. Jak bardzo chcesz to zrób rozeznanie na rynku dostawców betonu i zapytaj o CD w pewnej firmie z tego segmentu rynku, która również buduje i sprzedaje domy. Druga sprawa jeśli właścicielem działki jest (tu tylko przykład) jest Centrum Developer Sp. z o.o. a umowę na zakup nieruchomości podpisuje się z Centrum Developer Sp. z o.o. Spółka Komandytowa to są to 2 różne spółki, 2 różne podmioty prawne, choć obie mają w nazwie CD, temn sam adres, nr telefonu, adres www. to inny NIP, REGON. Zapytaj prawnika co będzie jakie będą twoje szanse odzyskania pieniędzy od jednej ze spółek (ta na której budowaqna jest twoja nieruchomość) jeśli druga spółka (ta z którą masz podpisaną umowę) zbankrutuje. Dla kogoś może jest to wszystko jedno ale z prawnego punktu widzenia tak nie jest. Centrum Developer to kilka spółek działających pod wspólnym szyldem. A może to też są bezpodstawne pomówienia. Jeśli podważasz to co pisza inni to sam udowodnij, że to nieprawda tyle że ja jakoś bardziej będę wierzył dokumentom i informacją zebranym przez prawników niż tobie. A mnie nikt nie musi wierzyć. Dodam od siebie że nie jestem wrogiem Centrum Developer i życzę im pomyślnych realizacji tylko rózne żeczy w życiu widziłem i sam boleśnie przekonałem się jak działają rózne firmy dlatego zwracam uwagę na pewne sprawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz_B Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 213.207.137.* 07.11.08, 12:09 Witam, kilka miesięcy temu byłem zainteresowany kupnem mieszkania na osiedlu słonecznym, wpłaciłem nawet zaliczkę, ale ją wycofałem. Mam pytanie do osób które są bliżej tematu, czy wiadomo kiedy ruszy budowa mieszkań i czy wogóle ruszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lookator Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 07.11.08, 22:00 mialem podobna sytuacje jak Syriusz, tez jestem ciekawy czy juz ruszyli z budowa i kiedy skoncza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 11:25 My zakupilisy domek na osiedlu slonecznym i przy okazji wizyty na budowie pytaliśmy własnie co z budową mieszkań , bo wiem że duzo osob na forum jest tym zainteresowanych , dowiedzieliśmy się tylko tyle że budowa ma się rozpocząć na początku przyszłego roku , bo jak narazie są na etapie kompletowania dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz_B Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 213.207.137.* 08.11.08, 17:00 Ja pytałem z ciekawości bo nie ma informacji z pierwszej ręki. Jak podpisywałem umowe rezerwacujną termin rozpoczęcia był lipiec/sierpień, potem październik a teraz już przyszły rok.Pewnie nie będzie to wcześniej niż w kwietniu. Zastanawia mnie po co gadają ludziom pierdoły, albo robią z siebie idiotów. Jak dla mnie to albo nie mają wogóle pozwoleń albo co gorsza nawet nie są właścicielem tego terenu, o czym wcześniej już było mówione. A druga sprawa , to wg mnie przekombinowali z powierzchnią mieszkań, ja mało 40-60 m, a za dużo 80-90, na które pewnie wogóle nie ma zapotrzebowania. No i absurdalna cena miejsca parkingowego 36 tyś, nawet w Warszawie jest taniej, ale oni pewnie wiedzą lepiej.Pozdrawiam forumowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexy Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 21:17 dlaczego tak robią, dla kasy, czym wiecej rezerwacji nawet wirtualnych mieszkań tym wiecej kasy na bieżącą działalność :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZROBIONY Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 11:39 FAKTY NA TEMAT CD ZAPRASZAM NA WWW.KRD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośĆ Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 12.12.08, 20:37 mogę prosiĆ o skopiowanie z strony i wklejenie na forum bo bez zalogowania nie można nic sprawdziĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.eranet.pl 13.12.08, 18:05 szukam dostawców podwykonawców którym zalega firma centrum developer koniec sponsoringu zbierzmy się i odzyskajmy szybko swoje pieniądze koniec z oszustami. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugi.centrumdeveloper jeszcze nie jest ogłoszona upadłość 26.03.09, 22:48 Jeszcze nie jest ogłoszona upadłość. Pomogę szybko ściągnąć należność od niesolidnego dłużnika CENTRUM DEVELOPER i CD. Najlepiej kontakt na maila dlugi.centrumdeveloper@op.pl Piotr Przybecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dostawca Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.eranet.pl 02.11.08, 11:11 jestem dostawcą, firma płaci w terminie wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.gprs.plus.pl 08.11.08, 22:39 Czy może Pan/Pani podać zatem nazwę swojej firmy? Jeśli wszystko jest w porządku to wydaje mi się, że nie powinno to stanowić problemu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 21:29 Mam pytanie do osób ,które kupiły już dom i dokonują zmian w instalacji elektrycznej , czy placą państwo dodatkowo za przesunięcie kontaktów , właczników światła itp , nie mówie tu o dodatkowych instalacjach ale o tych które już istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 23.10.08, 10:21 Witam, z otrzymanego wyliczenia wynika, że zapłaciłem tylko za nowe punkty,mimo iż kilka punktów przesuwałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralfee Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.centertel.pl 23.10.08, 18:37 Płacimy tylko za nowe punkty, przesunięcia są bezpłatne, ponieważ podczas kładzenia nowej instalacji, dla elektryka nie ma to znaczenia gdzie wyprowadzi punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 19:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=778&w=86329901, założyłam nowy wątek- Mieszkańcy Osiedla Słonecznego w Sosnowcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sun Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 22:32 chyba jest jakiś problem techniczny z tym wątkiem dla mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 24.10.08, 17:53 to właściwy link do ostatniego postu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=778&w=86329901&a=86351655 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz odbior IP: *.chello.pl 25.10.08, 17:52 czy jest ktos kto odebral od cd lokal i nie mial zastrzezen???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 27.10.08, 20:36 ja jeszcze nie odebrałam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 01:10 widzieliście to? sosnowiec-sloneczne.mojeosiedle.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaragonr [...] IP: 195.128.228.* 17.11.08, 15:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 17:04 Chyba nie jest aż tak źle. Ja też się wycofałem i po dwóch tygodniach opóźnienia oddali kaucję. Za to pewne jest to, że nie traktują klientów poważnie (delikatnie mówiąc :)) i opóźniają się praktycznie ze wszystkimi inwestycjami. Zachowują się faktycznie jakby mieli złe intancje ale chyba ich nikt jeszcze na oszustwie nie złapał. To jest swego rodzaju antymarketing i podkopywanie własnej marki. Jak będą mieli prawdziwą konkurencję to może się zmienią. Na razie ścigają się z podobnymi do siebie bo żadna pożądna firma developerska nie buduje mieszkań w Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 11:46 Mnie też oddali zaliczkę rezerwacyjną. Nie wiem czy dobrze zrobiłem rezygnując ale wygląda na to że na te mieszkania trzeba poczekać koło 2 lat a to jest dla mnie zbyt długi okres. Jak budowa zacznie się wiosną 2009 to kedy się skończy pewno pod koniec 2010 a wprowadzać się będzie można od 2011 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosn IP: *.chello.pl 20.11.08, 00:11 mam nadzieje że to plotki ale słyszałem że w zwiazku z kryzysem finansowym kilka osób nie dostało kredytów i mapka sprzedanych domków z CD jest nie aktualna wiec może sami ja zweryfikujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ori Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosn IP: *.3s.pl 25.11.08, 17:32 aktualnie rzeczywiscie trudniej dostac kredyt. Szczególnie bez wkładu własnego. Jedna sprawa mnie zaintrygowała. Własnie kupilismy segment i mamy umowe podpisaną z tym samym podmiotem, ktory jest wlascicielem gruntu. Wiec o co chodzi uzytkownikowi glock? czy ma inna umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord vader Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 22:32 wycofałem się z rezerwacji mieszkania na osiedlu słonecznym, prosty powód, po przeanalizowaniu umowy (z prawnikiem)na przeniesienie prawa do lokalu itd.stwierdzam z pełną świadomością że umowa jest nie do przyjęcia i nie daje żadnych praw do lokalu. Mało tego może się okazać że lokal dostanę ale z hipoteką. Jedno co jasno wynika z umowy to to że mam płacić regularnie, jeżeli nie dotrzymam terminu kary umowne itp, które oczywiście nie obowiązują CD za zwłokę w budowie.Póki co nie wchodzę w to bagno.Poczekam aż skończą budowę, nie sądzę żeby był aż taki popyt na te mieszkania jak zapewnia CD.Uważam że trzeba na nich uwazać i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 09:54 Na wątku dotyczącym inwestycji w Rudzie Śląskiej pojawił się problem drogi dojazdowej do osiedla.Czy ktoś z Państwa ma informacje jak będzie wyglądał nasz dojazd do osiedla?W tej chwili można utonąć w błocie , w czasie listopadowych opodów praktycznie ciężko było dojechać samochodem.Z tego co wiem jest to droga miasta , nie ma jednak chyba co liczyć na nich.Jak więc ma być zapewniony dojazd do osiedla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 29.11.08, 14:45 Wydaje mi sie ze najlepiej zapytac developera. On najlepiej bedzie wiedzial jak planuje skomunikować osiedle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek 8 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 29.11.08, 21:35 developer zapewnia drogi wewnątrz osiedla i z tego co pamiętam z spotkania z mieszkańcami to obiecał wtedy że wyłoży płytami betonowymi dojazd do ulicy góralskiej,ale kiedy i czy napewno tego niestety nie wiadomo . Drogi poza osiedlem to niestety nasz problem i miasta. W tym roku zakończył się przetarg na przedłużenie ulicy klimontowskiej od strony straży pożarnej do ul.kanarków .Co z dalszymi odcinkami aż do ul.11 listopada nie wiadomo należy tylko kibicować CD że całe to osiedle łącznie z mieszkaniami zostanie szybko skończone bo wtedy przed wyborami samorządowymi nasze władze chętniej wydają kasę na inwestycje dla mieszkańców a trochę nas już tam niedługo bedzie a każdy z nas to dodatkowy głos:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.c197.msk.pl 30.11.08, 08:33 W budżecie na 2009r jest przewidziane 4mln zł na budowe ul.Klimontowskiej do osiedla Kukułek - info Dziennik Zachodni z 28.11.08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek 8 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 30.11.08, 22:35 ale to na ten kawałek 300 m ? czy też może pozostałe do nas następne 300 m bo kwota się nie zgadza za kawałek do kanarków kwota z przetargu 1,7 mln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz_Black Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 213.207.137.* 04.12.08, 17:09 Witam, jest nowa strona CD. Jest opis osiedla Słonecznego. Niestety nie ma nic o terminach, czy są osoby na wątku które mają jakieś informacje na ten temat, osoby które zaliczkowały mieszkania? Będę wdzięczny za info, pozdrawiam forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaragorn73 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 193.238.200.* 05.12.08, 10:22 Witam. Ja też byłem zapisany na inwestycję w budownictwie mieszkaniowym na osiedlu słonecznym które ma zamiar wybudowac firma CD. Niestety (a może stety dla siebie i swojej kasy) wycofałem się z inwestycji i realizacji po 6 miesiącach. W czerwcu tego roku zarezerwowałem duży apartament. Budowa miała ruszyc w pierwszych dniach sierpnia jak obiecywali na spotkaniu ale niestety do początku grudnia nic się nie dzieje tam. BA! oni nawet nie wystapili do UM w Sosnowcu o pozwolenie na budowę, a termin wydania takiej pozytywnej zgody wynosi 2,5 miesiąca. Więc podawane przez nich terminy realizacji są NIEREALNE. I najważniejsze. UMOWA przedstępna jest tak skonstruowana że nie daje żadnych PRAW do mieszkania a wymaga tylko płacenia kolejnych rat za coś co może NIGDY nie byc moje. Osobiscie uważam że jeżeli powstanie taki blok to minimum 2 lata przy obecnym kryzysie w budownictwie mieszkaniowym. WG mnie skończyły się czasy kupowania dziury w ziemi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord vader Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.silesia-region.pl 05.12.08, 12:24 a zaliczkę chociaz oddali, zgodnie z umową rezerwacyjną?zgadzam się w 100% z Twoją opinią.Jeszcze usłyszymy w tv o osiedlu słonecznym i rozgoryczonych kupujących, którzy zostali nabici w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz_black Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 213.207.137.* 05.12.08, 13:33 Zgadzam się z Wami, też wycofałem rezerwację, zaliczke oddali po 2 tyg i 3 telefonach. Też sprawdzałem w UM, to było w sierpniu, i pani była wogóle zdziwiona o czym do niej mówię, nic wtedy nie wpłynęło do nich, żadne zapytanie a już wogóle podanie o wydanie pozwolenia. Za duża kasa, za dużo ryzyko, nie stać mnie na czekanie w niepewości i później dochodzenie swoich praw przed sądem.Życzę powodzenia tm którzy sie zdecydowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaragorn73 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 193.238.200.* 05.12.08, 14:51 Witam. Zaliczkę rezerwacyjną otrzymałem po ponad 3 tygodniach !!! od złożenia pisemnej dyspozycji o rezygnacji. Praktycznie musiałem kilka razy dzwonic i pytac sie o zwrot bo jakbym tego nie robił to pewnie kasa by do dnia dzisiejszego nie wpłyneła na moje konto. Najśmiesznijesze jest to że aby złożyc rezerwację trzeba wpłacic kase w ciągu 48h a oni maja czas na zwrot pieniędzy zgodnie z umową do 5 dni ale wogóle tego nie przestrzegają . TAM w CD jest ZERO szacunku dla klienta i kompletna dezinformacją na temat inwestycji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morelka Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 17:46 Witam. Mam pytanko czy na forum jest ktoś kto jeszcze nie wycofał zaliczki na lokal w budynku wielorodzinnym na Osiedlu Słonecznym lub ma aktualne dane co do wystąpienia do UM o pozwolenie na budowę? CD poinformowało mnie że już o takie pozwolenie wystąpili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 83.238.19.* 18.12.08, 15:01 Ja nie wycofałem i cierpliwie czekam. Mnie również poinformowali że wystąpili o pozwolenie, ale czy je dostali to nie wiem. Jak jakiś czas temu (ok 2 miesiace) rozmawiałem z panną z UM mówiła że jest tam coś przygotowywane ale nie była w stanie udzielić żadnych bliższych informacji ponieważ nie bylo osoby która to prowadziła. Z czystej ciekawości w wolnej chwili przedzwonie do UM i jak coś to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz_Black Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 213.207.137.* 18.12.08, 16:04 Też byłem zapisany i zapłaciłem zaliczkę.Ale potem po wszytskich sygnałach miałem coraz więcej wątpliwości i się wycofałem, czy dobrze czas pokaże.Na początku jest to 5 tyś, nie jest to jeszcze astronomiczna kwota, ale co jak np w połowie budowy ktos juz wpłaci 100 tyś i nagle firma zbankrutuje?Dla mnie już za duże ryzyko.A CD miał juz w przeszłości rózne momenty, niby potem oddali budynki, ale ciągle są sygnały że niewyjaśnione sprawy z wodociągami, nieuregulowane sprawy gruntu , pozwoleń itd. To chyba dla ludzi z mocną psychą, mam nadzieję że tak nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morelka Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 17:01 Dziękuje za info,ja również czekam cierpliwie. CD ma logiczne wytłmaczenie przedłużania się rozpoczęcia inwestycji, natomiast czytając wypowiedzi na forum pojawiają się wątpliwości na ile jest ono wiarygodne.Proszę dać znać jeśli będą jakieś informacje z UM na temat pozwolenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 83.238.19.* 19.12.08, 08:48 Myślę że informacje na forum są interesyjące ale jak dotychczas mało wiarygodne. Ja osobiście po kilku postach nabrałem niepewności i zwiedziłem wszystkie inwestycje CD włącznie z tymi we wrocławiu rozmawiałem z podwykonawcami w Katowicach i z mieszkańcami i jak na razie wszystko OK. Oczywiście jakieś drobne problemy miały miejsce ale nic wielkiego dotychczas się nie stało. Oczywiście należy być czyjnym z uwagi na sytuację na rynku i brać wszystkie info pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morelka Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.eranet.pl 21.12.08, 15:16 Pozostaje więc mieć nadzieję, że około 2010 r. zostaniemy sąsiadami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 83.238.19.* 21.12.08, 19:37 i jakoś trzeba będzie to oblać. hehehhe Miejmy nadzieje że już pójdzie gładko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morelka Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.pzuzycie.pl 22.12.08, 16:04 Wszystko okaże się do 28 lutego 2009r. CD wystawił na Allegro do sprzedaży pozostałe mieszkania, mieli akcję w Plejadzie więc chyba podejdą poważnie do tematu i ruszą z budową. Tak czy siak sąsiadzi to na pewno cierpliwi ludzie będą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.eranet.pl 24.12.08, 12:06 centrum deweloper zostaje wpisany do krajowego rejestru dłużników miejcie się na baczności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miess Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.sanetja.pl 24.12.08, 15:23 Może więcej informacji na ten temat? Wiele już bylo na forum postów pt nie płacą, nie wybudują, że zostali wpisani do KRD. Zatem może jakieś dowody "gościu"? Pisać można wszystko, udokumentować jak widzę już jest trudno. Nie ukrywam że widzę tu pewną grę konkurencji, bądź niezadowolonych klientów którzy potrafią takim jałowym postem zburzyć ludziom spokój. PS. Gościu, słownik ortograficzny Ci się kłania. Może prezent pod choinkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.eranet.pl 27.12.08, 10:56 jakie dowody mam ci pokazać sprawdz w KRD lub zapytaj developera może on pokaże ci pismo.Tłumaczycie się zazdrosną konkurencją niezadowolonymi klijentami to też już wszystko było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miess Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.sanetja.pl 27.12.08, 11:08 No i sprawdzilem w KRD. I nic tam nie ma! Piszesz kolego o dowodach ktorych nie jestes w stanie pokazac, a przeciez jestes tak dobrze zorientowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.eranet.pl 27.12.08, 12:54 Panie mądry chcesz dowodu podaj adres e-mail to dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 13:32 A czemu na maila ? piszesz gościu na forum więc opublikuj co masz na forum a nie na mojego prywatnego maila.Czekamy....Trzeba umieć ponosić konsekwencje za swoje słowa i mieć odwagę cywilną.Nie sztuka pisać co się chce pod byle jakim nickiem.Skoro możesz przesłać na maila to równie dobrze możesz przesłać tutaj i udowodnisz nam słuszność swoich opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.eranet.pl 27.12.08, 13:49 jestem klijentem czytając twoje posty wydaje mi się że jesteś z CD i dobrze wiesz co jest grane odpisujesz na posty które oczerniają CD to jest dla przestrogi a nie złośliwie oficjalnie nie mogę pokazać tego na forum ale każdy kto się zaloguje w KRD i zapłaci parę groszy otrzyma taką wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 27.12.08, 14:52 No to świetnie-bo ja też jestem klientem (nie klijentem).I wcale nie żartuję.To kto tu kręci?Ty czy osoba z forum która napisała że sprawdzała w KRD i nic tam podobno nie ma.Dlaczego nie możesz opublikować takiego dokumentu?Przecież w takim razie to oficjalna informacja.Jako klienta ,będącego w trakcie inwestycji,denerwuje mnie wypisywanie różnych rzeczy-że grunty nie należą do CD , że to i tamto.Póki co, nikt nie potwierdził swoich informacji jakimkolwiek oficjalnym dokumentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miess Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.sanetja.pl 28.12.08, 10:39 To przeslij kolego twoje dowody na maila pol999.34@o2.pl . Czekam z niecierpliwoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek 8 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 28.12.08, 21:44 to ja też poproszę o info romekmanka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZROBIONY Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 10:42 Witam CD jest wpisane w KRD udostępnienie danych z tej strony nie wiem czy jest legalne osobom trzecich, proponuje ciekawskim o zalogowanie się i wykupienie abonamentu w KRD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 195.149.64.* 27.01.09, 14:11 ja też poproszę klientCD@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 11:11 A możesz zamieścić link do strony w KRD gdzie wpisana jest firma CD?Tam trzeba się logować, wnosić opłatę itd.Sama procedura jest trochę zagmatwana-jeśli posiadasz jakieś pismo , cokolwiek co poświadczyłoby Twoje słowa ,proszę to zamieścić tutaj na forum.Poza tym ,sądząc po języku , ilości błędów ortograficznych które popełniasz nie jesteś zbyt wiarygodny...Ale może się mylę, czekamy czy coś pojawi się na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 04.12.08, 23:08 zaczyna się remont a raczej budowa nowego odcinka ul klimontowskiej postawili znaki zakazu ruchu i zwożą materiały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 15:09 CD posiada nową stronę internetową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaragorn73 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 193.238.200.* 17.12.08, 20:12 HE HE dobre morelka. A mnie powiedzieli w CD ze budowę rozpoczynają w sierpniu 2008 roku jak podpisywałem umowę rezerwacyjną na początku czerwca tego roku i że już mają pozwolenie na budowę. Ta firma to jedno wielkie g...o! Były klient z wycofaną rezerwacją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz walicki szkody górnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 22:42 Czy ktoś z państwa rozpoznał temat szkód górniczych w tym rejonie.Kiedy zamykano kopalnie Sosnowiec mówiło się , że ten teren bedzie osiadać przez ok. 30 lat. Rozumiem , że prywatni inwestorzy decydowali się na tani zakup gruntu na własne ryzyko , ale deweloper chyba nie powinien ryzykować na konto przyszłych klientów (tym bardziej , że dziś ten grunt nie jest tak tani jak w latach 90-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz_Black Re: szkody górnicze IP: 213.207.137.* 18.12.08, 08:52 Drogi Panie Tomku, czy uważa Pan że firma CD tak bardzo przejmuje się klientami że w razie szkód górniczych poinformuje ich o tym? Wiele razy dali przykład,że nie bardzo liczą się z klientami, patrzą raczej przez pryzmat Twojego portfela. Wybuduja domki, bloki, w przeciągu roku, oddadzą, mają Twoje potwierdzenie odbioru i koniec.W tak krótkim czasie nie odczujesz szkód górniczych(jeśli są , bo może nie ma), ale potem to juz raczej problem mieszkańców. Kaska wpłacona, Wasza własność, więc kombinujcie.Nie liczyłbym na szczere informacje, moje prywatne zdanie.Pozdrawiam forumowiczów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 16:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: szkody górnicze IP: *.chello.pl 18.12.08, 17:15 Które budynki są zabezpieczone? LOL Jak nie ma szkód to nie ma tez zabezpieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkody górnicze IP: *.chello.pl 18.12.08, 23:12 Z TEGO CO SIĘ DOWIEDZIAŁEM OD ZNAJOMEGO KTÓRY BYŁ KIEROWNIKIEM BUDOWY RÓŻNYCH DUŻYCH INWESTYCJI W NASZYM REJONIE TO JEŻELI BYŁY BY SZKODY GÓRNICZE TO URZĄD MIEJSKI WYDAJĄCY POZWOLENIE NA BUDOWĘ NAKAZAŁ BY TAKIE WZMOCNIENIA A INSPEKTOR NA BUDOWIE NAPEWNO BY ZADBAŁ BY WSZYSTKO BYŁO ZGODNIE Z POZWOLENIEM NA BUDOWĘ MAM NADZIEJĘ ŻE TAK JEST ALE GŁOWY BYM ZA TO NIE DAŁ OSTATNIO URZĄD WYSTAWIAŁ DZIAŁKE NA KOMBAJNISTÓW I Z POWODU SZKÓD GÓRNICZYCH CENA WYWOŁAWCZA DUŻO NIŻSZA W STOSUNKU DO DZIAŁKI POŁOŻONEJ PRAWIE PO SĄSIEDZKU KTÓRĄ SPRZEDAWAŁ W UBIEGŁYM ROKU WIĘC MOŻE UM MOŻE SIĘ TROCHĘ ORIENTUJE SIĘ GDZIE NA NASZYM TERENIE WYSTĘPUJĄ SZKODY GÓRNICZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex_c Re: szkody górnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 17:26 ulala co za kultura panów z CD ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: szkody górnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 22:05 Moi znajomi. Małżeństwo lekarzy.Postawili dom nieco powyżej. Bliżej kukułek (jeśli tak się nazywa ta przelotowa droga obok stacji diagnostycznej) i po trzech latach mury ewidentnie pękają. Niepewny teren ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkody górnicze IP: *.gprs.plus.pl 01.01.09, 22:46 a gdzie w Sosnowcu nie ma szkód górniczych? mało prawdopodobne, żeby UM zezwalał na budowę takiego dużego osiedla na terenie ze szkodami górniczymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Faktyczny koszt szeregówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 15:08 Witam, Jestem zainteresowany kupnem 'szeregowki' na osiedlu slonecznym. Poniewaz w swoim zyciu mialem juz okazje budowania domu, wiec wiem ze koszt budynku 'na papierze' odbiega zazwyczaj od rzeczywistego kosztu 'w realu', w czasie budowy wychodzi jednak sporo spraw. Zwracam sie wiec z prosba do tych Panstwa ktorzy juz podpisali umowe na zakup 'szeregowki' (147m2) ile wyniosl Panstwa faktyczny koszt zakupu tego budynku (prosze podac doplate za dzialke, ilosc metrow kwadratowych dzialki). Z gory serdecznie dziekuje za Panstwa pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Faktyczny koszt szeregówki IP: *.chello.pl 03.01.09, 15:28 DZIAŁKA 250 ZŁ/M2 WYMIARY DZIAŁEK NA STRONIE CENTRUMDEVELOPER KAŻDA JEST INNA + UDZIAŁ W DRODZE OKOŁO 20-30 TYS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Faktyczny koszt szeregówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 18:58 Tak tylko powierzchnia dzialki to nie do konca jej koszt, bo na dzialce stoi juz dom ktory liczony jest po innej kwocie za metr 2. Pytam, bo o ile dobrze pamietam to Pan Rafal mowil cos o doplacie okolo 12tys za srodkowe dzialki dla szeregowek, a to jakos dziwnie malo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Faktyczny koszt szeregówki IP: *.chello.pl 03.01.09, 21:58 Radze poczytać umowe bo nie do konca chyba wiesz za co placisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Faktyczny koszt szeregówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 18:36 Ok mam juz dokladna wycene: 250pln brutto za kazdy metr2 + 13.418,00 brutto za czesci wspolne. Czy po podpisaniu umowy wyskoczyly juz komus 'ukryte koszta' (nie zwiazane z dodatkowymi pracami)? Prosze o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Faktyczny koszt szeregówki IP: *.chello.pl 06.01.09, 23:29 jak dużą masz działke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Faktyczny koszt szeregówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 21:26 Na razie licze dzialke o pow. 244m2 = 61000PLN brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Gołębiarz Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 17:30 Odradzam zakupu jakiejkolwiek nieruchomości od tego Developera. Centrum Developer jest w ciężkiej sytuacji finansowej. Przykładem jest inwestycja przy ul. Sowiej, we Wroclawiu. Budowa została wstrzymana (zatrudnieni przy budowie ludzie nie dostali zapłaty za swoją pracę), a ludzie, którzy wpłacili olbrzymie zaliczki najprawdopodobniej nigdy ich nie dostaną z powrotem. Na tablicy informacyjnej zmienił się inwestor i nie jest to Centrum Developer, ani spółka zależna! Zupełnie ktoś inny jest właścicielem! Czy chcielibyście Państwo też należeć do grona oszukanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: 79.191.99.* 12.01.09, 20:33 Niestety , wiele osób podpisało już umowy na domki , jesteśmy w trakcie inwestycji.Większość z nas wpłaciła znaczną część kwoty za domy,niektórzy pewnie prawie całość.Przez ostatni tydzień na bud.w Sosnowcu nic się nie działo.Przyznam jednak że Pana informacja jest dla mnie mocno niepokojąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: 195.248.240.* 12.01.09, 21:05 a co się ma dziac na takim mrozie? Lepiej , że nie robią niż miało by sie rozlecieć na mrozie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.gprs.plus.pl 12.01.09, 23:10 Madry głos bo forum ma to do siebie że piszą rózni spece bez podpisu. Żadem normalny inspektor nie zezwoli na murowanie czy lanie betonu w takie mrozy więć to akurat swiadczy o ich dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 00:11 Przymierzałem się do zakupu amieszkania w apartamenty Sowia. We wrocławiu, przy ul. Sowiej nic się nie dzieje na budowie od dłuższego czasu, nie ma pracowników, ani dźwigów. Ochrona mówi że im płacą na raty za usługi. Świadczy to o braku funduszy. Na tablicy informacyjnej zmienił się inwestor. Jeśli będziecie mieli Państwo jakieś wątpliwości co do dalszego przebiegu transakcji, to bym polecił Wam wezwanie do zwrotu wpłaconych pieniędzy (żeby chociaż to udało się Wam odzyskać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.betanet.pl 13.01.09, 11:05 potwierdziłem w cd, że chcą sprzedawać budowę we Wrocławiu; co do okien tylko pierwsza szeregówka będzie miała okna z Szewpola (wymieniali je z uwagi na stwierdzenie wad, a pozostałe z IGIS&IGIS; pierwsza szeregówka ma być oddana w terminie w lutym, a do roboty wracają jutro (po świętach mieli planową przerwę, a po Nowym Roku tygodniową awaria prądu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz_Black Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: 213.207.137.* 13.01.09, 14:00 O kurcze, śledzę to forum i widzę że robi się gorąco. Wrocław na sprzedaż, co będzie następne. Jak CD straci płynność to mogą zacząć się nerwowe ruchy, nie zazdroszczę przyszłym mieszkańcom, oby dobrze się skończyło, ale troche nerwów będzie ich to chyba kosztować.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavier Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 17:56 okna nie miały wad... widziałem je proszę mi wierzyć. zresztą można je zobaczyć na budowie i ocenić. co do płynności finansowej developera to wole sie nie wypowiadać - inni robią to za mnie. jeśli kogoś interesuje temat okien to proszę popytać dokładniej co się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr$ Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.gprs.plus.pl 13.01.09, 20:50 Jestem bardzo ciekaw co można jeszcze wymyśleć na temat okien bo takich bzdur jaki są tu niekiedy wypisywane to ciężko czasem strawić. Jeśli chodzi o szewpol to akurat oddawali mi zaliczkę za okna i słowem nie potwierdzili żadnych problemów finansowych cd. Pozatym z pierwszych 4 domów szewpol przyją część okien do reklamacji, czyli jednak jakeś wady musiały być. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.chello.pl 13.01.09, 21:01 INFO PRZEKAZANE Z DRUGIEJ STRONY BARYKADY CZYLI OD PRACOWNIKA CD BUDOWA W WROCŁAWIU I WARSZAWIE ZOSTAŁA SPRZEDANA WYDAJE MI SIĘ ŻE DLA NAS TO AKURAT DOBRZE BO PATRZĄC NA ILOŚCI SPRZEDANYCH I ZAREZERWOWANYCH MIESZKAŃ NA TYCH BUDOWACH TO MOGŁY ONE TYLKO POGRĄŻYć CD CD CHYBA PRZEINWESTOWAŁ I SPRZEDAŻ TYCH BUDÓW MOŻE POZWOLIĆ MU WYJŚĆ NA PROSTĄ BUDOWA W SOSNOWCU REALIZOWANA JEST PRZEZ SPÓŁKĘ CELOWĄ UTWORZONĄ PRZEZ CD NA POTRZEBĘ WYBUDOWANIA OSIEDLA SŁONECZNEGO (WARUNEK BANKU UDZIELAJĄCEGO KREDYTU)I CIĄGLE JEST MONITOWANA PRZEZ BANK WIĘC POZOSTAJE NAM MIEć NADZIEJĘ ŻE CD BĘDZIE MÓGŁ SIĘ SKONCENTROWAć NA NASZYCH BUDOWACH ZWŁASZCZA ŻE U NAS SPRZEDAŻ WYGLĄDA CHYBA OK POZDRAWIAM PRZYSZŁYCH SĄSIADÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLE BLE Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 22:01 We Wrocławiu właściciel gruntu wyrzucił ich z budowy za nie dotrzymanie terminów. CD utopił ok. 2 mln. Firma jest na granicy upadłości. Wypłat w styczniu nie otrzymał żaden pracownik firmy. Zaległośći wobec podwykonawców od ponad pół roku. Za co firma dokończy swoje budowy?!!. Środków od klientów już nie ma (kilku zapłaciło całe kwoty za budynki, w których nie ma stropów, gdyż producent odmówił dostaw). A jak myślicie dlaczego w budynkach nie ma okien. Jaki wykonawca nie zabezpiecza budowy na zimę - TAKI, KTÓREMU NIKT JUŻ NIE CHCE NIC SPRZEDAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.chello.pl 14.01.09, 22:38 Skąd masz stosunkowo dokładne dane BLE BLE? Jesteś pracownikiem firmy? Masz moze informacje na jakim etapie jest/była budowa na Sowiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzący Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: 217.153.225.* 15.01.09, 09:55 We Wrocławiu zmienił się właściciel gruntu na którym budował CD i teraz jest nim duża kancelaria prawnicza. Po przejęciu gruntu stwierdzili, że nie interesuje ich umowa z poprzednim właścicielem gruntu i podnieśli ceny 2 razy - stąd decyzja CD o rezygnacji i sprzedaniu budowy ( nie mogliby dotrzymać cena dla inwestorów ). Prawdą jest też, że banki nie mają kasy na kredytowanie i być może CD ma zbyt dużo inwestycji rozpoczętych i teraz muszą się skupić na zamknięciu danych inwestycji, żeby mieć odnawialny kredyt w bankach - ale oni nie "zyją" tylko z budowania ale też z wynajmu - chociażby naul. Plonów 21 kilkanaście firm wynajmuje od nich biura i magzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uspokojony Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.gprs.plus.pl 15.01.09, 10:55 no trochę mnie Pan uspokoił ale zróbmy coś z tymi bankami przecież tak dalej być nie może. Proponuje pikiete kilku najważniejszych banków w regionie od kredytów hipotecznych. Podajcie prosze propozycje jakie banki i jaki termin. Ja zorganizuje TV od czegoś trzeba rozpocząc. Proponuje pikiete central nie oddziałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: 195.149.64.* 15.01.09, 11:15 myślę, że wypisywanie głupot powinno być karane :) sianie zamętu wśród osób, które zakupiły od CD mieszkania/domy bez jakichkolwiek dowodów jest bezpodstawne. proszę o konkrety kto realizuje ten inwestycje, kto jest teraz właścicielem gruntów w Warszawie i Wrocławiu, albo kontakt do firm, którym zalegane są pieniądze. Z chęcią bym to sprawdził u źródła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.09, 12:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.09, 12:09 ppp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 12:40 No niestety kupowanie mieszkań czy domów w szczycie cenowym może się żle skończyć dla kupującego. Oby z developerami nie stało się tak jak z papierami na GPW. Miejmy nadzieję że CD przetrzyma te ciężkie czasy i dokończy rozpoczęte budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.09, 12:41 Jestem byłym klientem Centrum Developer, właśnie złożyłem pozew do sądu o zwrot wpłaconych środków na inwestycję wrocławską tej firmy. Z informacji, które posiadam CD wycofało się z inwestycji wrocławskiej z powodu braku środków na zakup gruntu. Grunt wrócił do właściciela. Kwoty, które CD zalega i nie chce zwrócić klientom, którzy wpłacili srodki na te inwestycje są bardzo wysokie. Ustaliłem również iż spółka Centrum Developer nie posiada majatku, a nieruchomości przy ul. Plonów w Sosnowcu nie należy do niej. Druga inwestycja we Wrocławiu jest fikcją, w KW jest wpisany inny właściciel i nie ma nawet mowy o umowie przedwstepnej zakupu tego gruntu. Na forum widzę, iz Panowie z Centrum Developer podszywają się pod różnych użytkowników i próbują uspokoić sytuację, jednakże wydaje mi się, iż najlepszym rozwiazaniem byłoby zwrócenie klientom wrocławskiej inwestycji naszych pieniędzy, tylko w ten sposób mogą potwierdzić swoją wiarygodność. Jeżeli środki zostaną zwrócone z pewnością o tym radosnym fakcie poinformuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: 195.149.64.* 15.01.09, 12:52 Nie jestem i nie byłem związany z CD, jeżeli chodzi o to. Ale już tyle nerwów zjadłem na wojnie z CD, że nie mam ani siły i ochoty denerwować się różnymi dziwnymi wpisami bez pokrycia. A ostatni post od "klient"-a jest konkretny. Natomiast chciałbym jeszcze przeczytać coś konkretnego o Warszawie. Jeżeli ktoś ma wiedzę na ten temat to proszę o zamieszczenie wiadomości na forum. Później będę myślał czy dalej w to się "bawić" z CD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 23:07 Witam, chciałbym się Państwa zapytać czy komuś z Was Centrum Developer również nie zwróciło wpłaconych kwot - opłaty rezerwacyjnej, zaliczki lub pierwszej wpłaty. Jestem jednym z klientów inwestycji wrocławskiej, ogłaszanej przez CD jako sprzedana, wpłaciłem dość sporą kwotę w poczet ceny mieszkania i do dzisiaj nie otrzymałem ani grosza z moich pieniędzy mimo, iz inwestycja przestała byc realizowana. Wiem również, iż chyba wszyscy klienci inwestycji wrocławskiej są w podobnej sytuacji. Stąd też moje pytanie, czy w innych inwestycjach CD mają miejsce podobne praktyki i tez nie oddają dobrowolnie wpłaconych środków? Czy były juz jakieś sprawy sądowe o zwrot wpłaconych kwot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Klimontowska do ul. 11 go Listopada !!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.225.* 09.02.09, 09:25 Witam nowych sąsiadów z osiedla SŁoneczne. Poniżej informacja dla Was o planowanej inwestycji związanej z ulica Klimontowską. Sprawa ważna. Mieszkańcy z osiedla na Góralskiej piszą pismo i wszyscy je podpisują. Dodatkowo aktywizujemy mieszkańców Zielonej Doliny. Jeżeli ktoś jest zainteresowany prosze o info a formum najlepiej z podaniem maila kontaktowego. > Miasto planuje połączyć Klimontowską rondem z ul. 11 listopada i dalej > będzie łącznik do Obwodnicy Wschodniej. Niestety nie ma to być uliczka > osiedlowa, tylko główny trak komunikacyjny do strefy ekonomicznej na > terenach byłej kopalni Sosnowiec, tym samym ruch o dużym natężeniu > wraz z TIRami. Jeśli okaże się to prawdą to potwierdza się brak > wyobraźni urzędników, aby taką drogę prowadzić przez środek osiedli > jednorodzinnych. Oczywiście problem najbardziej dotyka osób mający > działki bezpośrednio przy Klimontowskiej, ale myślę że powstanie tej > drogi będzie mocno uciążliwe dla nas wszystkich, jak zostaniemy > otoczeni ruchliwą Kukułek i Klimontowską, która po bezpośrednim > połączeniu z S1 może stać się dużo bardziej ruchliwa niż teraz jest > Kukułek. Z tego co wiem, to droga ta jest obecnie w fazie > projektowania. Jest więc chyba dobry czas aby nasza interwencja > przyniosła skutek. Proponuję abyśmy napisali pismo do Urzędu przeciwko > łączeniu Klimontowskiej z 11 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Klimontowska do ul. 11 go Listopada !!!!!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.02.09, 13:39 Droga między Góralską a naszym osiedlem jest zbyt wąska, chyba, ze będą ją chcieli puścić górą osiedla, tam gdzie miała niby powstać zabudowa jednorodzinna? a ten tajemniczy 30 m pas zieleni? ciekawe po co go zostawili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Klimontowska do ul. 11 go Listopada !!!!!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.02.09, 13:56 jakiś czas temu dowiadywaliśmy się w UM i faktycznie Klimontowska ma być połączona z 11.listopada, ale ma być to raczej droga o mniejszym natężeniu ruchu. Miasto ma w planach budowę tzw. Nowoklimontowskiej - to jest ten bardzo szeroki pas zostawiony przed cmentarzem i moim zdaniem to tam właśnie będzie bardzo duże natężenie ruchu... co nie zmienia faktu, ze nie podoba mi się łączenie Klimontowskiej z rondem, które biegnie do strefy, bo tak czy owak nie będzie to już droga stricte osiedlowa a raczej miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podwykonawca Re: Klimontowska do ul. 11 go Listopada !!!!!!!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.02.09, 11:00 firmy podały CD do windykacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Klimontowska do ul. 11 go Listopada !!!!!!!!! IP: *.chello.pl 13.02.09, 22:26 a jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Klimontowska do ul. 11 go Listopada !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 00:08 Rozmawiałem w UM telefonicznie na ten temat. Odpowiedzieli, że jeśli nie zgodzimy się na połączenie z 11-listopada to sami sobie będziemy musieli zrobić dojazd do osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glock Re: Klimontowska do ul. 11 go Listopada !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.09, 18:19 niektóre już pół roku temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do DC upadłość IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.02.09, 15:04 jeżeli nie możesz swioch długów spłacić ogłoś upadłość a nie oszukuj ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavier Re: upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 13:22 drogi Gościu taki post??? do czego to ma byc? jak piszesz o tego typu sprawach to podawaj konkrety - tyle razu juz to było wałkowane. nie twierdze ze nie masz racji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re:uwaga dostawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 17:06 Witam, Czy ktos z Panstwa ma informacje dotyczace budowy w Sosnowcu? Bylem w tym tygodniu na placu budowy i generlanie nie zauwazylem wiekszych prac. Rozumiem ze jest zima ale jednak na tego typu budowach, prace trwaja 'caly rok'. Czy to prawda ze firma traci plynnosc finansowa? Prosze o wypowiedz osoby ktore maja juz podpisane umowy z CD. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość2 Re:uwaga dostawcy IP: *.ath.bielsko.pl 20.01.09, 09:21 Czy ktoś z Państwa wie może coś na temat budowy apartamantowców na tym osiedlu w Sosnowcu? Podobno już w październiku większość z oferowanych (planowanych) mieszkań była zarezerwowana, więc w styczniu pewnie rozpocznie się budowa. A może ktoś z Państwa wpłacił opłatę rezerwacyjną? Czy firma kontaktowała się może z kimś w sprawie podpisania umowy? Zastanawiam się też, czy w razie rezygnacji z rezerwacji można wpłaconą gotówkę odzyskać bez problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz_B Re:uwaga dostawcy IP: 213.207.137.* 20.01.09, 09:30 -Gość2- zaliczke można odzyskać, kilka przypomnień i zwracają, przynajmniej tak było w moim przypadku. Budowa miała ruszyć w sierpniu, potem październiku itd. Ja sie wycofałem, nie chciałem ryzykować. Nie wiem czy ktoś w końcu podpisał umowę developerską, może się ktoś skontaktuje z Tobą. Przeczytaj wcześniejsze posty, na temat : "CD sprzedaje inwestycje we Wrocławiu i Warszawie". Nie wiem jaka jest rzeczywista kondycja spółki, ale te kilka wpisów może zaniepokoić. Radzę dokładnie wszystko sprawdzić, Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość2 Re:uwaga dostawcy IP: *.ath.bielsko.pl 24.01.09, 16:22 Syriusz, mam prośbę, napisz, kiedy się wycofałeś ze współpracy z CD, tzn. w jakim miesiącu. Zastanawiam się, dlaczego nie ma ogłoszeń reklamowych na temat tych apartamentowców, np. w "Wyborczej". Może się jednak wycofują z tej inwestycji, bo nie szukają potencjalnych nabywców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz_B Apartamenty... IP: 213.207.137.* 24.01.09, 20:33 Witam, my sie wycofaliśmy we wrześniu. Po pierwszw w sierpniu miała ruszyć i tak już odwlekana budowa, a co gorsze odwiedziłem UM, i powiedziano mi że CD nie wystąpiło o pozwolenie na budowe, nawet nie przesłali zapytania, nic. To mnie zaniepokoiło o wiele bardziej. Zwróc uwagę że jeśli ogłoszenia gdzieś są, czy na stronie CD czy na Allegro, nigdzie nie podają terminu rozpoczęcia inwstycji(celowo?), nie wiem jaka na dziś jest wersja bo nie dzwoniłem do biura i nie pytałem. Jak podpisywałem umowe to mieszkania podobno szły "na pniu" a teraz sa na Allegro wszystkie metraże. Ogólnie inwestycja jest ciekawa, ale jak dla mnie ryzykowna, więc się wycofałem. Teraz jeszcze to całe zamieszanie ze sprzedażą innych projektów, nie wiem na ile to prawda ale coś w tym chyba jest. Albo przeliczyli się albo problem jest głębszy, ale my się pewnie tego nie dowiemy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re:uwaga dostawcy IP: *.chello.pl 21.01.09, 20:47 byłem rano na budowie i z tego co widziałem to robotnicy wracaja do prac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec zdrowy rozsądek....... IP: *.manulihydraulics.com.pl 27.01.09, 14:44 Nie zabierałem jeszcze głosu na tym forum ale czytam sobie czasami co ciekawego słychać i tak nasunęło mi się kilka spostrzeżeń którymi chciałem się podzielić bo ilość bezsensownych postów straszących ludzi katastrofą przerosła już chyba cierpliwość świętego:) Po pierwsze: ilość sprzedanych domów to już chyba dobrze ponad 50 a panikują i wypisują bzdury ciągle te same osoby.... a te pozostałe 50 albo się śmieje albo umiera za strachu. Po drugie: nikt (przy zdrowych zmysłach) nie otwiera chyba firmy i nie buduje 3 osiedli (2x Kukułki i Panewnicka - o tylu wiem może jest więcej) z zamiarem naciągnięcia ludzi na budowie nr 4! OK też mi się wydaje że trochę za szeroko zaczęli inwestować we Wrocław i Warszawę ale już tamte inwestycje sprzedali i mają czas koncentrować się tylko na tych w regionie w którym działają od lat. No i po trzecie: zarzut spóźnień i doszukiwania się w tym problemów finansowych. Drodzy mąciciele - budowa 50 domów to nie klocki lego. Ilość logistycznych nitek które trzeba ciągnąc za jednym razem jest naprawdę duża i pęknięcie jednej skutkuje pęknięciem kolejnych. Zaraz pojawi się zarzut że trzeba się było zabezpieczyć umowami na dni dostaw. Oczywiście że tak, tylko że takie umowy nawet jeśli zostaną zawarte są cholernie ciężkie do wyegzekwowania i wiedzą o tym obie strony. Tak więc drodzy mieszkańcy. W sobotę pojawił się już styropian na 3 szeregu. Drugi szereg jest prawie całkowicie otynkowany. Okien ciągle brak ale ekipy dekarzy pracowały nawet w sobotę. Więc do rychłego spotkania na odbiorach domów. Miejmy nadzieje że marzec będzie dotrzymanym terminem. P.S. kilka lat temu opromienienie w stosunku do harmonogramu o 6 miesięcy nie było w ogóle nazywane "opromienieniem"...ja wiem czasy się zmieniły ale wtedy ludzie też jakoś tak nie czarnowidzieli i nie panikowali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: zdrowy rozsądek....... IP: *.manulihydraulics.com.pl 27.01.09, 14:47 oczywiście tam gdzie wyszło opromienienie miało być "opóźnienie"...nie wiem o co chodziło firefoxowi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: zdrowy rozsądek....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 18:28 Zgadzam się z przedmówcą , ludzie niech sobie gadają, a my spokojnie czekajmy na nasze domki.Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavier Re: zdrowy rozsądek....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:21 bravo i to to chodzi w takim gadaniu, uspokoisz ludzi popiszesz pierdoły i takie tam.... wszak mostów pod którymi mozna pomieszkiwac jest wiele ... mam nadzieje ze Tobie trafi sie najgorszy :):):) ludzie uciekajcie od tej firmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: zdrowy rozsądek....... IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.09, 00:15 Xavier - ale ja nie pisałem żeby uspokoić takich kolesi jak Ty:) Ja chciałem uspokoić tych normalnych....:) Z tych normalnych nikt w tym momencie nie żyje pod mostem i nikt z nich żył nie będzie:)) Ech....i cały zdrowy rozsądek wziął w łeb:) Jedno pytanko Xavier.... Ci co już mieszkają w domach przez nich wybudowanych (tak na oko ponad 100 domów) tez mają uciekać:)?? a gdzie i po co można spytać:)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zdrowy rozsądek....... IP: 195.149.64.* 28.01.09, 09:00 ty "mieszkaniec" możesz mi napisać komu sprzedali inwestycje we Wrocławiu i Warszawie ?! bo zaciekawiłeś mnie tymi rewelacjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: zdrowy rozsądek....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 10:05 To forum jest pelne jadu i ludzkiej zlosliowosci , mam nadzieje ze tacy ludzie nie będą tam mieszkać ....a no tak w koncu bedziemy mieszkac pod mostem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: zdrowy rozsądek....... IP: *.manulihydraulics.com.pl 28.01.09, 10:18 na Ty...to wiesz co staje gościu.....? tramwajka... Wejdź na ich stronę www.centrumdeveloper.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=96 Wrocław już jest oznaczony jako "sprzedane", ale nie dlatego że sprzedali wszystkie lokale tylko dlatego że sprzedali całą inwestycje Wiedziałem już o tym wcześniej a ich strona to tylko potwierdziła. Komu? - to już pewnie zainteresowani wiedzą a mnie nic do tego. Warszawy jeszcze nie potwierdzili na 100% ale słyszałem, że albo już sprzedali albo sprzedadzą lada moment - w każdy razie podobno rozmowy trwają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zdrowy rozsądek....... IP: 195.149.64.* 28.01.09, 11:05 no a ja i tak dziekuje ci "mieszkancu" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Re: zdrowy rozsądek....... IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.09, 10:51 Jakie 100 domów!!! Tak naprawdę to CD zakończył jedną budowę - Panewniki - nawet chyba nie do końca. Wrocław i Warszawa ich przerosły. Z Wrocławia inwestor ich wyrzucił!! Ta firma nie jest w stanie zakończyć rozpoczętych inwestycji z powodu: braku kadr (fachowców), braku kasy, kompletnej nieudolności, braku dostawców - lista naiwnych firm rozdających towary za darmo jest krótka. Pomimo ponadprzeciętnego trudu pracowników CD, w szczególności Pana Filingiera, włożonego w wypisywanie bzdur na tym forum, sytuacja CD jest nie do pozazdroszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavier Re: zdrowy rozsądek....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:14 mieszkaniec - czytaj trochę co się dzieje w CD oni nie mają nawet pozwolenia na budowę os. Słonecznego... no chyba ze jesteś Panem F. który wybudował sobie domek za kasę inwestorów a teraz wszystkich uspokaja...co do tych 100 domów- mówi się miłe złego początki ;-) ja tez nie żyje pod mostem i nie będę ... daleko mi do tego. ale widzę i wiem jak to NIEKTÓRZY zapominają uregulować należności za faktury w związku z realizacja os. Słoneczne w Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zdrowy rozsądek....... IP: *.stk.vectranet.pl 30.01.09, 16:35 witam czytając Państwa opinie jedna rada: życzę zdrowego rozsądku.... i powodzenia z CD. Pamiętajmy, że fora przyjmują każdy wpis a Polska to dziwny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORI Re: zdrowy rozsądek....... IP: *.3s.pl 15.02.09, 20:39 Ja już też nie wytrzymuję jak wypisujesz takie bzdury. Według tego co piszesz to niezłe cwaniaki podrobbili pozwolenie na budowę i przedłożyli je do Banku a następnie do wszystklich osób , które kupiły domki a Ci zanieśli te podrobione pozwolenie do swoich Banków żeby dostać kredyt i nikt ale to nikt nie zauważył że to fałszerstwo. A według Ciebie najgłupszy jest bank, który udzielił CD kredytu bo też się nie zorientował. Krzyżyk na drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavier nic sie dzieje IP: 82.160.42.* 18.03.09, 17:24 witam Szanowni Państwo cóż to nic się nie dzieje na tym forum? już znudziło się Wam wzajemne wyzywanie i "rewelacje" o osiedlu :) szkoda chciałbym coś poczytać i znów się pośmiać zachęcam do nowych wątków :):):) pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców prężnie powstającego osiedla :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavier Re: upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 19:27 witam prosze o jakies dodatkowe info na temat dlugów i nierzetelnosci centrum developer i cd... bardzo mnie interesuje ta kwestia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: nic sie dzieje IP: 62.29.136.* 07.04.09, 13:49 czytam to forum od czasu kiedy zapadła decyzja o tym,że chcę zamieszkać w Sosnowcu.Czy Państwo piszący na forum mogą sie zastanowić nad tym jak czuja sie ludzie którzy wpłacili juz pieniadze na te mieszkania ? Jeśli ktos z Państwa ma informacje rzetelne na temat firmy CD to proszę się wypowiadać. Chetnie sie zapoznam z opiniami. Jeśli jednak ktoś pisze o nie zapłaconych fakturach lub o upadłości i nie podaje konkretnych nazw i faktów to proszę milczeć . Jeśli chodzi o przedstawicieli CD myślę ,że duzo zyskaja w oczach przyszłych mieszkańców jesli będą dzielic się z nimi szczerze problemami . Ludzie dużo zrozumieją - jednak nie toleruje sie kłamstw ( nawet drobnych) bo to podważa zaufanie w w sprawach ważnych. Wydaje mi sie jednak,że CD nie ma zaufania do swoich kontrahentów ( przyszłych mieszkańców ). Chciałabym się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nic sie dzieje IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.04.09, 16:01 jeśli masz wątpliwości to sprawdż w krajowym rejestrze długów będziesz Miała jasność co do tej firmy, tam są konkrety a to co piszą to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nic sie dzieje IP: *.gprs.plus.pl 08.04.09, 19:47 czy ktoś może streścić co jest wpisane do krd? bo ja nie mam aktualnie dostępu. Sprawdzałem 3 mc temu i nie było wpisu o CD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx nowa droga ul.Klimontowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 00:42 Kiedyś na forum poruszany był temat połączenia ul.Klimontowskiej z ul.11Listopada.Czy ktoś ma jakieś nowe informacje na ten temat? Podobno ul.Klimontowska ma być przedłużona do Góralskiej w przyszłym roku.Co dalej z włączeniem jej do ul.11 Listopada??? Szczerze mówiąc mam nadzieję że do tego nie dojdzie.Czy ktoś wie jak ewentualnie miałaby przebiegać?Czy tuż koło naszych bram wjazdowych na osiedle??Jak w takim razie byłaby rozwiązana kwestia wjazdu na osiedle mieszkańców?Miałbym się zatrzymywać na pasie, dawać kierunkowskaz i czekać tak kilkanaście sekund na otwatcie bramy blokując ruch?Nie mówię już jakie to stwarza zagrożnie .Myślę, iż przebieg tej drogi jest sprawą drugorzędną- obojętnie którędy ona będzie przebiegać będzie najprawdopodobniej uciążliwa.Być może będzie zakaz dla ciężkich samochodów ale przecież będzie to najkrótsza droga na wydostanie się do centrum i w kier.Wawelu gdzie ruch jest ogromny.Czy ewentulne spowalniacze , ograniczenie szybkości zapewni nam bezpieczeństwo i spowoduje że ta droga będzie raczej przeznaczona dla mieszkańców okolicy a nie dla połowy Sosnowca?Wprawdzie podobno ma być tam także ścieżka rowerowa, ale np na Kombajnistów też jest a droga jest o ogromnym natężniu ruchu.Czy ktośz Państwa dowiadywał się w Urzędzie Miejskim szczegółów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitan Re: upadłość IP: *.chello.pl 19.04.09, 09:11 to moze jakies konkrety?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaintersowany Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 20:59 czy ktos z Panstwa ma moze informacje nt postepu prac na OS, gdzyz faktem jest ze nic sie tam specjalnie ostatnio nie dzieje a na dodatek zniszczone jest ogrodzenie od strony cmentarza dzieki czemu wydaje sie znikaja materialy z budowy, dziwi mnie troche, ze CD nie zobligowalo ochrony do nadzoru calego terenu a nie tylko do tego co ...widac z budki ??, wydaje sie tez ze przy takiej pogodzie jaka mamy ostatnio powinno sie z placu budowy "dymic" :) od roboty.., ...jesli ktos z Panstwa ma dostep do KRS i mozliwosc sprawdzenia podawanych tu informacji to jesli mozna poprosze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3wil Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 79.175.208.* 20.04.09, 10:59 co do mieszkań na OS to byłem w Katowicach w CD tydzien temu na umowionym spotkaniu i pan zapewnial mnie ze prace mają ruszyc juz w tym miesiącu i ze segmenty A i B mają być oddane do uzytku latem 2010r a reszta B i C w 2011.Moja sytuacja jest taka ze mi sie z mieszkaniem nie spieszy a lato 2010 jest ok. Pan mówil z sensem i na temat wiec mnie przekonal ze warto wiec zarezerwowalem mieszkanko. Na szczeście kaucja jest zwrotna i w razie jakby nic nie ruszylo w bliskiej przyszlosci to zabieram kase. Jednak to jest troche dziwne ze ten projekt jest juz tak dlugo reklamowany a wiele mieszkan jest wciaz do nabycia w miescie gdzie nic sie nowego nie buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3wil Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 79.175.208.* 20.04.09, 11:02 reszta C i D w 2011 sory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 62.29.136.* 20.04.09, 11:25 Witam,bardzo czesto zagladam na to osiedle i nie widzę dużego postepu prac od jesieni.Dziwi mnie fakt budowania kolejnych domów ( wykopy i fundamenty ) a brak jest postępu w wykańczaniu domów juz istniejacych.Bardzo proszę jeśli macie Państwo informację kiedy były przewidziane do oddania budynki 1,2,3,4...... ( termin). Chciałabym sie dowiedzieć jakie faktycznie jest opóźnienie. W/g moich obserwacji myślę ,że co najmniej 1 rok . Na spotkaniu z przyszłymi mieszkańcami zapewniano ,że jest OK i wszystko bedzie dobrze jednak kto uwaznie obserwuje to juz sam wie ,że terminy nie bedą w żaden sposób dotrzymane. Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie ale myslę,że 1,5 roku to minimum jakie trzeba załozyć ,żeby zamieszkać wna tym osiedlu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 14:28 WITAM TERMIN ODDANIA BUDYNKU NR 5-8 BYŁ NA GRUDZIEŃ 2008 ALE Z POWODU ZIMY :) SĄ ODDAWANE DOPIERO TERAZ . ALE BEZ KANALIZACJI ,WODY I GAZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 16:17 Sprawa oddawania i wykańczania domów to jedno a cała infrastruktura osiedla to drugie.Dalsze numery sądzę że będą opóźnione ok.pół roku (mam nadzieję że nie dłużej).Jednak brak mediów , drogi osiedl.i ogrodzenia z pewnością uniemożliwi szybkie wprowadzenie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 20.04.09, 17:38 skąd grudzień 2008? zgodnie z umową miał być 2 marca 2009, efekt: 9.04.2009, miesiąc opóźnienia w przypadku takiej inwestycji to chyba nie tragedia - przynajmniej dla mnie :). po drugie wszystkie domy (ok poza jednym - nr 19) z pierwszego etapu są sprzedane, po trzecie mógł nastąpić przestój biorąc pod uwagę fakt, że pod koniec roku zaczęły się kłopoty z dostępnością kredytów hipotecznych, tak czy nie? ;)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 22:29 Zgadzam się z nie-panikarą , poza tym wszystkie osoby , które domów na Os.Słonecznym nie kupili maja chyba jaką lupe w oczach jeśli wiedzą , że nic się nie dzieje .A może w środku domków coś się dzieje , nie sądzicie?No chyba , że dom to dla was sam szkielet, to faktycznie NIC się nie dzieje;)Chyba założe forum dotyczące innych inwestycji w sosnowcu , dlaczego na os.wanda nic sie nie dzieje? dlaczego piecbud nie buduje na kombajnistów .Podejrzana sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 21.04.09, 00:15 a z stąd że ja w umowie miałem właśnie wpisany termin 6 grudzień :) co prawda od razu uznałem go za nie realny ale taki był a potem nastąpiła zima i faktycznie nie mieli jak pracować teraz jest ciepło i mam nadzieję że znowu ruszą z kopyta jak na początku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona [...] IP: 62.29.136.* 21.04.09, 07:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.bedzin.enion.pl 21.04.09, 14:32 Tyle że w umowach termin realizacji mediów to wrzesień 2009. Oczywiście domy miały być oddawane w grudniu 2008. Na dzień dzisiejszy pierwsze 8 domów jest notarialnie sprzedanych. Pozatym w umowach jest określona kara dla CD za niedotrzymanie terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 26.04.09, 12:26 ja mam mniejsze zmartwienia :) ponoć pozwalają na zmiany w stolarce okiennej i drzwiowej, niektórzy mają inne drzwi wejściowe zamontowane tzn z szybkami... nie byłam nie widziałam - ale słyszałam :) osobiście wolę mieć takie problemy, przynajmniej nie spędzają mi snu z powiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 62.29.136.* 27.04.09, 07:17 Nie będzie to ani 9 kwiecień ani 9 wrzesień . W/g postępu prac i braku infrastruktury opóznienie bedzie dużo dłuższe. W całej sprawie nie chodzi nawet o 2 czy 6 miesiecy opóźnienia , tu chodzi o rzetelność wykonawcy. Chodzi o to,że na podstawie zawartych umów ludzie planują sobie życie ,kredyt, itp. Z samego założenia doświadczony developer wie ile trwa budowa więc po co podpisuje oszukane umowy z góry wiedząc ,że terminu nie dotrzyma.Swoich kontrahentów i ich życie i problemy ma gdzieś.Nawet na spotkaniu łgają w żywe oczy,że już ,już wszystko bedzie gotowe. Bardzo nie lubię jak ktoś kpi ze mnie . Chyba mam juz taki wrodzony brak poczucia humoru . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:29 faktem jest, za na ta pogode ktora mamy do dyspozycji postep prac marny jest.., jak pisalem w wczesniejszym poscie powinno sie "dymic" stamtad a tak nie jest, zastanwia mnie tez brak odpowiedzi ze strony nie pamietam podpisu (wiec pewnie konkurencja) co do wgladu do KRD gzie mialo byc wszystko jasne i czytelne nt zobowiazan CD bo wydaje sie ze jesli ma sie dostep to nie jest problemem ctr/c i ctr/v do jakiegos posta., widac ludzie w tym kraju tak maja, ze nikt nie moze miec lepiej niz oni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 28.04.09, 23:51 DZISIAJ BYŁEM CHWILE W SWOIM BUDYNKU I MUSZĘ POWIEDZIEć ŻE RUCH NA BUDOWIE ZNACZNIE SIĘ ZWIEKSZYŁ MAM NADZIEJE ŻE JUŻ SIĘ NIE BĘDZIE ZMNIEJSZAŁ,OD KIEROWNIKA WIEM ŻE OD PONIEDZIAŁKU ZACZYNAJĄ KOPAć POD ZEWNĘTRZNE UZBROJENIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 06.05.09, 12:04 Ja też bylem i ruchu na budowie zero.Kopania rowów pod uzbrojenie zero.Pewnie za gorąco bo zimą było za zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 62.29.136.* 06.05.09, 15:05 irytujacy jest nie tylko brak ruchu na budowie. Zauważylam,że w chwili obecnej już tak ignorują klientów,że nie odbieraja telefonów. Jak zadzwonię ze swojego brak odbioru ,nawet jak próbuję kilka razy - jak zadzwonię z budki lub służbowego natychmiast jest odebrany. To juz kompletna paranoja,żeby za własne pieniądze być traktowanym jak śmieć. Dałeś bracie kasę to teraz spadaj !!!!!!!! Celowo używam takiego języka bo poziom jest adekwatny do sposobu traktowania ludzi na których zarabiają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 06.05.09, 15:21 Witam, miałem rezerwację mieszkania na Osiedlu Słonecznym ale po kilku mies oczekiwania ją wycofałem. Zaglądam tu czasem i sprawdzam czy sa jakieś newsy, ale widzę że jak było cicho o mieszkaniach tak jest i do dziś. Skoncentrowali się chyba na domkach. Ciekawe czy wogóle ruszą z budową mieszkań. Czy ktoś ma rezerwację i jakieś świeże informacje na ten temat, czy podają jakiś nowy termin rozpoczęcia inwestycji? Pozdrawiam ludzi o mocnych nerwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 16:11 Potwierdzam-na budowie nic się nie dzieje.Irytuje mnie to ,bo kolejne terminy oddania mojego domu mijają a właściwie wszystko stoi w miejscu.Brak informacji , ignorowanie klienta na maxa , zero kontaktu.Aż trudno uwierzyć że są jeszcze takie firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 10.05.09, 21:21 Totalny brak poszanowania Klienta. Jutro jadę do biura handlowego i sobie z nimi porozmawiam. Trzeci raz zmieniają termin oddania domu, oczywiście sam się muszę dopytywać bo nie raczą powiadomić o zmianach. W dzisiejszych czasach takie zachowanie to dno totalne niech się zastanowią trochę w CD i nauczą się traktowania Klienta, to co oni reprezentują to "handel pietruszką na targu", chociaż tam jest stokroć lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 10:04 byloby fajnie gdybys poinformowal gremium o efekcie ?, Mnie tez zmienili termin juz dwukrotnie bez informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 193.110.99.* 11.05.09, 16:36 Rzomawiałem z Panem F. poczuwaja się do winy za opóźnienia ponoć zmienili kierownika budowy a termin i tak mi przesunęli. Natomiast mam terminy oddania mediów w które chciał bym uwierzyć ale jakoś mi ciężko.Walczcie o swoje przyszli sąsiedzi ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 18:48 A jaki podali termin oddania mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 11.05.09, 20:41 Mogę przesłać na e-mail terminy oddania mediów do części pierwszej czyli pierwszej uliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 22:22 Jasne , bardzo prosze ,nas wlasnie pierwsza uliczka interesuje medjunior@o2.pl z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 09:12 Byłam wczoraj na budowie.Oprócz panów którzy ocieplali 1 dom nikogo nie było.Być może gdzieś robili wylewki albo tynki czyli jakieś prace wewnatrz budynku, więc nie było widać robotników.Podobno od początku tygodnia mieli zacząć prace związane z infrastrukturą- droga, media itd.Oczywiście nie robili NIC.Kolejne kity i ściemy na które nikt z nas-klientów już się nie "łapie".Najdziwniejsze jest to , że prawie wszystkie domy z 1 etapu są sprzedane, więc budowa powinna iść błyskawicznie bo mają zapewnione finansowanie ze strony kupujących.Nikt mnie nie informował ,że będziemy finansować z własnych pieniędzy "kulejące"inwestycje firmy CD czyli np.Warszawę w zamian za budowę własnego domu!Ciekawe co zrobią z 2 etapem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 12.05.09, 23:35 rowy pod media mieli zacząć kopać 20 kwietnia tak mi mówił kierownik budowy a niewiadomo czy zaczną 20 maja ,więc chyba musimy faktycznie pomyśleć o pozwie zbiorowym bo jak tak dalej będziemy czekać to w końcu bedziemy musieli sami sobie zrobić te media a pan brodziak będzie się tylko uśmiechał z za kierownicy swojego nowego maserati i mówił że wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.c197.msk.pl 11.05.09, 21:52 Jak przypuszczałem będzie nowa bajka.Tym razem zawinił kierownik budowy i to już drugi a prawda jest taka że bez ludzi i bez materiału nic się nie wybuduje.Zmiana kolejnego kierownika nic tu nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 12.05.09, 18:12 tak tez sobie myślę, że zamiana osoby odpowiedzialnej na inną i obłożenie jej winą to całkiem .... mało inteligentny sposób :) ale zawsze jest co powiedzieć, jak się już gębę otworzy, fakty niestety są takie, że nie płacą podwykonawcom więc Ci też w ciemię nie bici i dalej nie robią, szkoda, że tak kombinują, z drugiej strony jak patrzeć na faktyczne terminy wykończenia dostępnego domu to też im się wiele miesięcy omsknęło, nie wiem czy w sumie nie rok poleciał - może to taka moda, a my tacy niedzisiejsi... wiem! to nasza wina!! ;)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 12.05.09, 21:19 Jak tam oczekujący sąsiedzi otrzymaliście już aneksy ze zmianę daty oddania? Ponoć w tym tygodniu łaskawie będą informować. Zawsze można wystąpić w sporze zbiorowym w Kilka osób i mój prawnika mówił, że możemy wtedy im zagrać na nosie nie oni nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 13.05.09, 19:23 dzwonił Pan od ogrzewania - od poniedziałku ruszają z pracami :) pożyjemy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 13.05.09, 20:57 U mnie już jest hydraulika i tynki wewnętrzne nawet dowiedziałem się że okna już wyprodukowali i będą montować. Tylko kiedy to nie wiadomo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 13.05.09, 23:35 jak CD zapłaci to zamontują :( u mnie było to samo ale okna na szczęście już są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 14.05.09, 08:46 Byłem wczoraj na budowie.Ruszyli wreszcie z kopaniem rowu pod uzbrojenie.To jest dobra wiadomość.Zła jest natomiast taka że nie kończą z zewnątrz domów nr.5 do 8 za które ludzie już im zapłacili w 100%.Można by wnioskować , że nie mają kasy na ich wykończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 14.05.09, 23:38 mnie powiedzieli że skończą elementy zewnętrznych elewacji razem z tynkami które planują wykonać po skończeniu drogi żeby ich za bardzo nie zakurzyć,ale pewnie chodzi o oszczędności i chcą uniknąć dwukrotnego stawiania rusztowania a może być też tak że brakuje im kasy na gzymsiki itp. po ich nigdy nic nie wiadomo oprócz tego że „ściema” to ich podstawowa dewiza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 15.05.09, 07:28 Dziwnym trafem pierwszą czwórką się nie przejmowali i wykonali gzymsiki.Brakło im tylko kasy na balustrady balkonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 62.29.136.* 15.05.09, 08:07 jestem przekonana,że opóźnienia w budowie wynikają z braku środków finansowania budowy.Większość z nas była przekonana,że budowa jestprowadzona z środków PKO kredyt. Podejrzewam,że kredyt został wzięty na zakup gruntu natomiast pienądze wpłacone przez klientów zostały użyte do ratowania innych obiektów (Ruda, Warszawa,Panewnicka) .W zwiazku z brakiem zainteresowania ze strony kupujacych (ograniczenie dostępności kredytów ) zabrakło płynności finansowej. Brak zapłaty dostawcom spowodował wstrzymanie dostaw materiałów. Na swoje domy bedziemy musieli poczeeeeeeekac pewnie ze 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 15.05.09, 17:17 dobrze ze nie 15..., uwielbiam takie czarnowidztwo... :/ mam nadzieje, ze mimo tych dramatow jest tez cos ciekawego w zyciu iwony... ech, normalnie nie warto wychodzic z lozka tiaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 15.05.09, 18:09 Moze dla ciebie inwestycja rzędu 600tys zlotych to mała sprawa. Dla innych to wydatek życia. Dlatego mają prawo sie denerwować, gdy wpłacili wszystkie pieniądze na konto dev, który nie realizuje planu zaw. w umowie. Może jeździsz maserati, to by tłumaczyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 15.05.09, 22:44 kolejna frustratka z teoria spiskowa, jakbym jezdzila maserati to nie kupowałabym domu na słonecznym i to szeregowego... logiczne chyba, uważam tylko ze zamiast sie nakrecac i dolowac wystarczy poczekac, bo idzie wolno i owszem ale idzie i ja tez wolalabym dzialac wedlug pierwszego planu kiedy to w czerwcu mam wyremontowany dom i zaczynam mieszkać a nie czekam az deweloper zaplaci hydraulikowi za poprzednie domy zeby ten mogl ruszyc z nastepnymi, ale nie bede sie wkur... i jątrzyc bo mi to nie pomoze a zakup tego domu jest dla mnie poki co inwestycja zycia i nie zamierzam w zwiazku z tym sobie tego obrzydzac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 09:14 No właśnie-dla większości kupno takiego domu to inwestycja życia.I właśnie dlatego mam prawo oczekiwać od właścicieli CD adekwatnego traktowania.Póki co zachowanie i rzelność właścicieli jest poniżej jakielkolwiek krytyki.Wiele już o tym było na forum,więc nie ma sensu się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.09, 22:59 To ja naprawdę gratuluję cierpliwości, bo ja takiej nie mam. Obiecywanie gruszek na wierzbie - to jest ich specjalność. Kaktus mi na ręce wyrośnie jeśli dotrzymają ostatnich terminów!!! A drogę zobaczymy jak ją sobie sami zrobimy, w dodatku ten wspólny licznik na wodę - to jakieś totalne nieporozumienie. Ktoś wspomninał o pozwie zbiorowym - może faktycznie warto się nad tym zastanowić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IWONA Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 62.29.136.* 13.05.09, 07:26 Witaj,czy możesz wyjaśnić to ,że z tego samego numeru IP komputera piszą różne osoby ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 193.110.99.* 13.05.09, 08:36 To proste dlaczego z jednego IP piszą dwie osoby numer IP na formum to początek numeru i jeśli dostawcą usług internetowych jest chello to tak własnie sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 11.05.09, 11:12 Zyczę powodzenia ale przypuszczam że będzie mowa trawa:Prezesa nie będzie , Pani Ania nic nie wie a Pan Dyrektor wciśnie jakąś ciemnotę albo będzie zajęty i niedostępny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 06.05.09, 18:34 Ayriusz, przecież założyli nowy watek, pochwalili sie ze ruszają z budową mieszkań... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 06.05.09, 21:03 Jak pisałem, zaglądam czasem, czy możesz podrzucić link, jeśli nie jest to problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 16.05.09, 21:26 Witam widzę że osób niezadowolonych z obsługi jest bardzo dużo proponuję zbierzmy się razem i pojedźmy do Sosnowca na Plonów niech zaczną nas traktować poważnie. Nie ma co jeździć do Pana Dyrektora F i słuchać głodnych kawałków. Biuro CD mieści się w Sosnowcu na Plonów tam też powinien być właściciel, a jak tak będzie dalej są inne sposoby by świat się dowiedział jak potrafią w dzisiejszych czasach "dbać" o Klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 20.05.09, 12:03 ktoś coś wie co z instalacjami grzewczymi w kolejnych domkach? ruszyło coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 193.110.99.* 20.05.09, 13:28 Ja jestem prawie codzienie na budowie, blisko mieszkam więc z moim małym synkiem tam sobie chodzimy. Z tego co widzę to nic nie widzę ;- ). Cos tam na jednym domku styropianu przybyło jakaś kupa piachu na drodze i to wszystko. Jeśli chodzi o jaki kolwiek postęp brak widoku. Jeśli chodzi natomiast o kontakt z właścielem firmy również ma swoich Klientów gdzieś. Odsyła do biura handlowego i ma w nosie że ktoś chce się z nim spotkać i wyjaśnic parę kwesti co do działania jego firmy. Super podejście oby tak dalej a na pewno będą mieli coraz więcej Klientów i wtedy to sami sobie kupią te domki i mieszkania co zamierzają budować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.c197.msk.pl 22.05.09, 22:14 Byłem dzisiaj na budowie i mile zostałem zaskoczony.Roboty ostro ruszyły do przodu.Dół pod uzbrojenie już wykopany na 3/4 długości pierwszej uliczki.Ostro też ocieplali styropianem i wykańczali drugą czwórke.Może nie bedzie tak źle jak prorokowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 23.05.09, 11:20 no :) to miło, pojadę dziś pooglądać ten dół ;) a wewnątrz też działają, w 3 szeregowcu zakładają ogrzewanie, niebawem może i mnie zrobią ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 23:00 no tak, dół na 3/4 pierwszej uliczki pod uzbrojenie to faktycznie pokaźna inwestycja stanowiąca ok 15% całości inwestycji? Może napiszesz od jakie uzbrojenie? Kanalizacje ściekową? Wodociąg? prąd? Może to nie oni a np gazownia? Ostro ocieplali, wykańczali? Wniosku, ze robiły to dwie ekipy? Jak na osiedle, gdzie ma być kilkadziesiąt domków to praca jakaś powinna furczeć w każdym zakątku osiedla. Ale jak zapłacić podwykonawcom jak się ma komornika na karku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 24.05.09, 23:54 robią kanalizacje ściekową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 193.110.99.* 25.05.09, 09:39 Robią kanalizację ściekową by w nią spuścić takich naiwnych Klientów ja my ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 24.05.09, 11:11 Ja tak jak pisałem jestem tam prawie codziennie i jakoś wielkich postępów nie widzę. Domy na wpół wykończone, ludzi nie widać. Firma która robi dla nas okna ma zrobioną część okien tylko jakość CD nie kwapi się by zapłacić o odebrać. Coś mi tu się nie podoba. Mam propozycję skoro tu jest Kilku Klientów umówmy się razem i pojeźdźmy do biura handlowego ustalić co oni zamierzają dalej. Jak długo chcą nas zlewać. Ponad czteromiesięczne opóźnienie a im nie zależy by to nadrobić. W taki sposób mogą sobie robić nawet dwa, trzy lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 21:14 Spotkania już były-ściemnianie i mydlenie oczu.Powiedzą jedno a i tak zrobią to co chcą.jak to dorze że czasy prosperity dla deweloperów się skończyły.Jedynie na budowie w Sosnowcu jest tyle kupionych domów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 29.05.09, 14:08 kolejny kierownik budowy :) pierwszy który coś wie i udziela odpowiedzi, miło myślicie, że w związku z tym, że Klimontowska ma być przelotowa do 11 Listopada to będą jakieś ekrany? trochę współczuję tym, którzy mają domy od tej strony osiedla, ale burzenie się, też nie pomoże bo podobno ta informacja jest znana od dawna, zanim osiedle powstało, w każdym razie przynajmniej dojazd nie będzie kłopotliwy tak jak mają wciąz ludzie z Góralskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 29.05.09, 14:12 z trochę innej beczki: gdzie zamawiacie schody? jest jakaś firma koło 1 maja - wjazd od Narutowicza - zapomniałam nazwę, ponoć są ok, ale nie dzwoniłam jeszcze ile trzeba średnio na ten cel przeznaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "4" Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 30.05.09, 16:25 ODNOŚNIE SCHODÓW Z TEGO CO SIĘ DOWIADYWAŁEM MINIMUM NA SCHODY DĘBOWE (klejone z deseczek grubości ok. 4-5cm) BEZ PODSTOPNI OLEJOWANE TO WYDATEK RZĘDU 8000 ZŁ PLUS PORĘCZ (OK. 2000zł) Z PODSTOPNIAMI DREWNIANYMI OK. 11500 PLUS PORĘCZ LAKIEROWANE SĄ TROCHĘ TAŃSZE NATOMIAST SCHODY Z CAŁEGO KAWAŁKA DREWNA OK. 17-18 TYS. ZŁ PLUS PORĘCZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 03.06.09, 21:13 Dawno tu nie byłem i widzę że zapanował jakiś optymizm. Jutro jadę posłuchać "głodnych kawałków" oby ostatni raz ponoć na koniec lipca mają mi chatę oddać bardzo chcę w to uwierzyć. Co do schodów jak chyba w grani wejdę nie drewno. Natomiast jak ktoś potrzebuje wybudować kominek mam zaprzyjaźnioną firmę robią super i mogę załatwić taniej dla sąsiadów. Ja oczywiście skorzystam z ich usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 03.06.09, 21:57 mozesz podac namiary na ta firme:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 03.06.09, 21:58 mozesz podac namiary na ta firme:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.pzeask.3s.pl 03.06.09, 22:22 Ja też poprosiłbym, jeżeli są dobrzy i tani:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ark dom Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 04.06.09, 23:58 witam wszystkich sąsiadów?! czy ktoś z was słyszał o zbiorowym pozwie sądowym przeciwko Centrum Developer lub o sprawie zgłoszonej do rzecznika konsumentów. trzeba coś zrobić bo chyba nikt nie dostanie tego co miał na umowie. cóż z tego że niektórzy już mają domy na własność, ale niewykończone nie mówiąc o otoczeniu. rufio9@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:53 Nie słyszeliśmy o tym ,najnowsza informacja natomiast to połączenie ul.Klimontowskiej z 11 Listopada i pisemny protest mieszkańców całej dzielnicy zgłaszany do Urzędu Miejskiego.Droga biegłaby tuż koło naszego osiedla . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient "21" Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 193.110.99.* 05.06.09, 10:07 Ulica Klimontowska nie będzie biegła do 11 Listopada bo nie ma miejsca na połacznie przy rondzie. Będzie się kończyc na ulicy góralskiej. Do naszego osiedla bedzie "dorobiona" droga. Za naszym osiedlem w dół będzie tak jak jest. Ludzie najpierw sie zorientujcie w planach a później piszcie. Jeśli chodzi o kominki to grzecznościowo podałem numer telefonu bo prosiliście jeśli nie chce to nie dzwońcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 11:05 Myślę ,że zorientowani jesteśmy dość dobrze-to wiadomości z Wydziału Inwestycji Urzędu Miasta i gdyby było tak jak piszesz nie byłoby całej sprawy.Już w tej chwili ogłoszony jest przetarg na wykonanie planu.Zresztą oczywiście nie działo się to bez wiedzy Centrum Deweloper.Planowana jest droga jedokierunkowa od str 11 Listopada do centrum.Oczywiście urząd zapewnia że będą np ograniczenia szybkości , zakaz wjazdu ciężarówek.Przepisy będą przestrzegane lub nie a droga będzie stanowiła najszybszy dojazd w kier centrum.Proszę zadzwonić do UM i zapytać.Prace są bardzo zaawansowane.Mam nadzieję że protesty mieszkańców przyczynią się do zmiany koncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 05.06.09, 23:24 -prace przy rondzie zostały ostatnio wstrzymane bo trwało przeprojektowanie ronda tak aby zapewnić wpięcie ulicy klimontowskiej -rozważa się zorganizowanie ruchu w tym rejonie na zasadzie dróg jednokierunkowych a główna zmiana to kukułek jednokierunkowa w kierunku zagórza a klimontowska jednokierunkowa w kierunku centrum -nasz developer prawdopodobnie ostro lobbuje za budową tej drogi w UM bo nie musiał by płacić całości za kanalizację burzową z naszego osiedla tylko podłączył się do kanalizacji miejskiej która musi powstać przy drodze -na osiedlu góralska trwa zbieranie podpisów za zrobieniem drogi dojazdowej a nie przelotowej co dla nas jest bardzo ważne bo UM może postawić warunek albo droga przelotowa albo wcale i wtedy mamy problem ale ja osobiście wolę taki problem niż docelowo po połączeniu ronda z planowanym zjazdem z S1 „autostradę” przed naszym osiedlem . -dla zainteresowanych przyłączeniem się do petycji w sprawie drogi w niedziele po 16 u Pana mieszkającego naprzeciw naszego osiedla (skrajny dom osiedla góralska ) można się będzie pod nią podpisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 06.06.09, 01:20 Qrcze, byłam na tym osiedlu parokrotnie i nie wyobrażam sobie tam drogi przelotowej. Dla CD to oczywiscie dobrze, wepną sie z wszystkimi mediami bezposrednio , nie beda musieli ciągnąc na wlasny koszt nitek nie wiadomo gdzie... Mieszkaniom współczuje, szczególnie tym "nizej połozonym", będą mieli dużo świeżego powietrza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 09:18 UM udziela "uspakajających"informacji-iż będzie to droga ze znacznymi ograniczeniami szybkości, spowalniaczami.Nic to nie zmieni-natężenie ruchu będzie ogromne a przepisy pewnie lekceważone (Na Kukułek chyba też jest ograniczenie do 40km a 90 procent kierowców jedzie znacznie szybciej).Zdecydowanie będzie to najszybsza droga w kier Wawelu i Centrum.Pomijając kwestię że ktoś ma dom bliźej lub dalej od planowanej drogi-ucierpią wszyscy.O bezpieczeństwie w tej okolicy można zapomnieć.Zresztą nie tak dawno dziecko jadące na rowerze którąs z bocznych ulic ,wpadło wprost pod koła jadącego auta ulicą Kukułek. Z drugiej strony Osiedla Słonecznego także ma przebiegać droga.Będzie ona przeznaczona dla mieszkańców bloków które mają powstać w dalszej części działki należącej do CD. Na spotkaniu deweloper twierdził, iż ułoży płyty betonowe stanowiące dojazd do naszego osiedla i mnie to wystarczy.Lepsze takie rozwiązanie niż mieszkanie przy autostradzie.Mniej więcej rok temu pytałam w UM w dziale inwestycji-powiedzieli że miasto nie planuje budowy drogi w tej okolicy.Zgodnie z zamieszczoną już informacją-w niedzielę od godz .16.00 vis a vis baraków budowy będą zbierane podpisy pod petycją mieszkańców całej okolicy ,która ma być złożona w Urzędzie Miejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.centertel.pl 07.06.09, 19:38 Byłem o 16 i nikogo nie było.Czy sprawa już nieaktualna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 21:30 Jak najbardziej aktualna-chyba zaszło jakieś nieporozumienie odnośnie godziny.Postaram się dowiedzieć kiedy można jeszcze podpisać pismo. Czy wyobrażacie sobie co się będzie działo po połączeniu 11 Listopada z S1 i nastepnie z Klimontowską?Czy będziemy mieszkać w otoczeniu ekranów oddzielających nas od drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 21:59 Potwierdzam - sprawa jest dalej jak najbardziej aktualna. Niestety - przepraszam - sam wprowadziłem w błąd z tą godziną 16tą, bo wpisałem ją omyłkowo (miała być 18ta). Byłem od 17:15 (z drobną przerwą od 19:40 do 20:15)i z Osiedla Słonecznego pojawiło się tylko kilka osób. Jeśli jesteście zainteresowani, aby ta droga nie powstała, to zapraszam jutro od godz. 19:00 do podpisania się pod petycją. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów, Robert Dziedzic Odpowiedz Link Zgłoś
klient_3 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 07.06.09, 23:20 Witam, jestem byłym klientem CD. W ubiegłym roku w czerwcu wpłaciliśmy z żoną kaucję rezerwacyjną na mieszkania w budynku wielorodzinnym na Osiedlu Słonecznym. Od tamtej pory śledzilismy poczynania firmy CD - a raczej brak jakichkolwiek działań (!!!)w sprawie budowy osiedla.Także na bieżąco zaglądaliśmy na to forum. Widząc, że prawie wszystkie wpisy są niepochlebne firmie CD,(m.in.: że mają trudności z finansowaniem, nie dotrzymują terminów powstawania domków, traktują żle klientów, nie płacą dostawcom itd...) - wykazaliśmy się dużą cierpliwością i wyrozumiałością. Ostatecznie po upływie 10 miesięcy uznaliśmy, że lepiej wycofać kaucję póki jeszcze możemy odzyskać pieniądze. W umowie rezerwacyjnej mieliśmy zagwarantowane, ze kwota 5000zł (pięć tysięcy zł.)zostanie nam zwrócona w ciągu 5 dni. Od wypowiedzenia umowy minęło już 46 dni i pieniędzy NIE MA!!! Do firmy CD dzwoniłem kilka razy i próbowałem dowiedzieć się, kiedy zostanie zwrócona mi kaucja. Pan F. był oczywiście niedostępny lub zajęty i nawet nie mogłem z nim porozmawiać, natomiast pani sekretarka nie mogła udzielić mi jakichkolwiek informacji. Dziwi mnie fakt, że firma CD, która chce wybudować osiedle domków jednorodzinnych oraz domów wielorodzinnych nie potrafi zwrócić pięciu tysięcy złotych przez tak długi okres czasu!!!!!! Będę na bieżąco informował jak się sprawa potoczyła i czy CD nie ma już nawet na oddanie "tak śmiesznej kwoty" jak 5000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlando gogogo Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 08.06.09, 03:45 trzymales je u nich przez rok to pomysleli ze zapomniales... wydali juz je dawno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 08.06.09, 09:36 ...na moje gzymsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klient CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 08.06.09, 19:14 Gratuluję poczucia humoru... Żebyśćie nie płakali potem jak nie będa chcieli Wam oddać nie 5, a 250tyś. Bez złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:45 Nie pisz bo to bez sensu tylko działaj. Oddaj sprawę do sądu a dostaniesz wraz z odsetkami. Ja czekałem ok 2 miesięcy i wystraszyli się nakazu. Nie dajmy się zwodzić oszustom. MAMY PRAWO DOCHODZENIA WŁASNYCH PRAW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulica Góralska Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 217.153.225.* 09.06.09, 11:33 Mam sprawdzoną informację, iż UM jest w zaawansowanej fazie - mają decyzję Rady Miejskiej i złożyli już wniosek o wykonanie projektu - dokończenia budowy ul. Klimontowskiej. Zgodnie z planami chcą ją dołączyć do ul. 11 listopada, czyli zrobić przelotówkę typu Kukułek przez obecne pola (jest bardzo realne, że zrobią wtedy Kukułek i Klimontowską, drogami jednokierunkowymi). Byłem w Urzędzie w tym temacie i informacje te mi potwierdzono. Mam nadzieję, że opcja mieszkania miedzy dwoma przelotówkami - perspektywa połączenia z S-1 od stacji Orlen, co już się dzieje, spowoduje, że połowa Sosnowca, chcąc dojechać do Zagórza, na Niwkę, czy do S-1 i A-4 będzie jeździła przez środek naszego osiedla i zostaniemy otoczeni ruchliwymi Kukułek i Klimontowską, nie mówiąc już o doskonałym dojeździe do strefy po byłej KW Sosnowiec - nikomu z nas nie odpowiada, jeśli nawet nie ze względu na hałas, to ze względu na bezpieczeństwo naszych dzieci i spokój. W UM zapewniano mnie, że obawy są bezzasadne, gdyż wprowadzą ograniczenia prędkości, zakaz wjazdu ciężarówek itp. Uważam, że nie powinniśmy się na to godzić, bo takie sprawy łatwo później zmienić lub ich nie przestrzegać. Powinniśmy dążyć do tego aby nie powstało połączenie Klimontowskiej z 11 listopada, bo tylko to uchroni nas od przelotówki. I po rozmowie z kierowniczką Działu Inwestycji widzę szansę na takie rozwiązanie. Niech zrobią drogi osiedlowe, tak aby ruch stanowili mieszkańcy i ich goście. Ważne jest abyśmy zebrali jak najwięcej podpisów pod Oświadczeniem, że nie chcemy połączenia Klimontowskiej z 11 Listopada, bo UM używa teraz argumentu, że połowa ludzi tego chce, a ma na myśli telefony i listy osób proszących o zrobienie ulic dojazdowych do domów, a nie połączenia z 11 listopada. A teraz do konkretów. Przygotowałem pismo, skierowane do wiceprezydenta Łukawskiego o następującej treści: "My niżej podpisani oświadczamy, iż: 1. Sprzeciwiamy się planom połączenia ulicy Klimontowskiej z ul. 11 listopada 2. Nie zadawala nas zaproponowane przez Urząd Miasta rozwiązanie w postaci planowanych ograniczeń prędkości, zakazów wjazdu pojazdów ciężarowych itp. 3. W pełni zadowoli nas natomiast doprowadzenie do naszych domostw, dróg o charakterze osiedlowym 4. Postulujemy o doprowadzenie już istniejących dróg (np. Kukułek, Góralska, Kosów, Szczytowa i pozostałe w rejonie) do stanu użyteczności, gdyż ich rokroczne remonty pochłaniają duże nakłady, a efekt jest krótkotrwały i nie zadawalający." Prośba także, o: 1) indywidualne składanie protestów do UM, aby mieli poczucie że jest nas więcej. I aby ułatwić podaję do kogo: Elżbieta Pękala kierowniczka działu inwestycji; inwestycje@um.sosnowiec.pl, 32 296 0 559 Ryszard Łukawski, wiceprezydent; sekret3@um.sosnowiec.pl, wiceprez.r.l@um.sosnowiec.pl, (32) 296-0-540; 296-0-543 2) jeśli ktoś ma możliwość wsparcia prawnego, aby zablokować tę inwestycję to także się przyda (kilka podpowiedzi: będą finansować ze środków UE, nie robili konsultacji społecznych + aspekt, czy na pewno plan zagospodarowania im na to pozwala, bo tam tej drogi na mapie nie ma) 3) Jeśli ktoś ma znajomych, którzy mieszkają poza naszym osiedlem, ale w rejonie Klimontowskiej i także podzielają to zdanie, to prośba skierujcie ich do mnie aby się podpisali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planista ulica Góralska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 00:05 2) jeśli ktoś ma możliwość wsparcia prawnego, aby zablokować tę > inwestycję to także się przyda (kilka podpowiedzi: będą finansować > ze środków UE, nie robili konsultacji społecznych + aspekt, czy na > pewno plan zagospodarowania im na to pozwala, bo tam tej drogi na > mapie nie ma) Drodzy Państwo przespaliście trochę sprawę. Miasto ogłosiło przetarg na budowę w lipcu 2008 - wówczas można było działać. Teraz to musztarda po obiedzie, gdyż zgodnie z zapisami z BIPu (Tekst linka) inwestycja ma być zrealizowana do końca br. Mało prawdopodobne by chcieli się z tego wycofać. Co więcej kochany CD z pewnością wiedział co się święci, gdyż jako właściciel sąsiedniej działki musiał być stroną w postępowaniu pozwolenia na budowę a wtedy już budowli. Z drugiej strony tradycyjne podejście każdy chcę jeździć samochodem, ale droga pod moimi oknami NIE. Kluczowe rozwiązania komunikacyjne nie mogą być podporządkowane kilku osobom, którym z różnych względów to nie pasuje. Znając developerskie sztuczki radziłbym spojrzeć jak będzie rozwiązana kwestia ruchu i parkowania na osiedlu. Czy aby będzie możliwość pozostawienia samochodu przed ogrodzeniem czy nie będzie tam na tyle szeroko aby mogły się dwa samochody minąć czy będa chodniki. Czy nie będzie dróg jednokierunkowych, które spowodują, że samochody będą musiały jeździć dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żywisław Re: ulica Góralska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 08:21 Panie Planisto, proszę przeczytać raz jeszcze informację w przesłanym linku. Dokładniej. Wg mnie nie dotyczy bezpośrednio poruszanej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: ulica Góralska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 17:02 Panie planisto , 2 pytania-kogo Pan reprezentuje?tak sobie Pan czyta co tam się dzieje na osiedlu słonecznym ?A po drugie przelotowa droga o niesamowitym natężeniu ruchu, przebiegająca przez środek osiedla o zabudowie jednorodzinnej, nie jest -jak Pan to pisze- kluczowym rozwiązaniem komunikacyjnym.I jeszcze jedno- sprawa nie dotyczy kilku osób którym nie odpowiada przebieg drogi.Jest to sprawa, która dotyczy kilkuset osób zmieszkujących bezpośredni rejon planowanej inwestycji(liczę ilość osób dorosłych podpisanych pod petycją+dzieci które pewnie na uszczęśliwianiu nas na siłę ucierpią najbardziej). Chciałabym też wiedzieć jak będziemy mogli BEZPIECZNIE wyjechać z osiedla a szczególnie wjechać na nie.Co w sytuacji kiedy na osiedle będą chciały wjechać np.4 samochody.Rozumiem, że stoimy w korku blokując pas ruch , czekamy na otwarcie bramy kilkadziesiąt sekund i wjeżdzamy dopiero na osiedle. A co jeśli brama np się zepsuje? Trzeba będzie wysiąść z samochodu ,przejść się po przeciwległym pasie ruchu , otworzyć bramę , wsiąść wjechać.Ile trwa taki manewr? Nie wspomnę , że zostawiam swoje dziecko na tylnym siedzeniu w foteliku a projektant drogi i jej pomysłodawca DA MI GWARANCJĘ że nic się nie stanie i rozpędzony samochód (bo super fajna nowa droga) nie zmiaźdzy go w harmonijkę.Manewr wjazdu i wyjazdu z osiedla każdy z nas wykona przynajmniej kilka razy w ciągu dnia.Do tego sprawa ogrodzenia osiedla które i tak utrudni widoczność.Pomijam- natężenie hałasu , brak możliwości odizolowania się pasem zieleni, stężenie spalin , drgania przenoszące się na budynki.Tym bardziej że budynki na naszym osiedlu to sama zabudowa szeregowa i bliźniacza.Jeśli ktoś myśli ,że sprawa go nie dotyczy bo ma dom na przeciwległym końcu osiedla to jest w dużym błędzie. Zresztą wzdłuż całej ulicy Klimontowskiej jest wiele domów posiadających wjazd na posesję bezpośrednio z drogi.Przecież z pewnością nie kaźdy nawet posiada bramę elektryczną. Chciałabym jeszcze wiedzieć, do kogo moźna się zwrócić o odszkodowanie, jak zaczną pękać ściany w moim domu kupionym za ponad 500 tysięcy(nie liczę wykończenia bo nie wiem czy w ogóle się za to zabierać w tej sytuacji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: ulica Góralska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 09:06 Szkoda że nie ma potrzeby aktualizacji konsultacji. Miasto skonsultowało zabudowę terenu kiedy było tam szczere pole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ulica Góralska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 23:34 Na etapie projektowania miasto nie ma obowiązku konsultowania czegokolwiek z kimkolwiek. Na etapie oceny wpływu na środowisko i postępowaniu są zawiadamiani wszyscy właściciele działek, na które inwestycja oddziałuje, a więc i właściciel działki osiedla. Dotyczy to rozprzestrzenienia się hałasu, pyłów i sposobu zagospodarowania ścieków. Inwestycja będzie realizowana w trybie "specustawy" co powoduje, iż nie musi ona być zgodna z miejscowym planem zagospodarowania terenu. Wszystkie działki, po których droga będzie przechodzić z mocy prawa zostaną podzielone a części, na których będzie droga przejmie (za odszkodowaniem) miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: ulica Góralska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 17:08 Dopiero teraz otworzyłam link do podanej strony przez Pana- dziękujemy za "pomoc"- ale dotyczy połączenia 11 Listopada z S1 a nie inwestycji o której mówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 10.06.09, 23:45 rzeczywiscie patrzyłam na zumi i droga z s1 pójdzie do 11 listopada a potem muszą ją gdzies upchnac kolo kukulek albo klimontowskiej, no chyba ze ukryja ja w tunelu i doprowadza w rejon bylej kop sosnowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 23:53 Była/jest nadal jakaś koncepcja budowy tzw ul.Nowo Klimontowskiej- przez pola bliżej cmentarza i Magneti Marelli.Być może byłoby to jakieś rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek 8 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 15.06.09, 21:45 polecam www.um.sosnowiec.pl/default.aspx?docId=21813&newsId=7207&templId=1 spokojniejszej nocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 21:03 ja polecilbym tego linka www.sosnowiec.pl/urzad_miasta/aktualnosci/k1,7,urzad/id,29,komunikat_w_sprawie_ul_klimontowskiej_i_11_listopada.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 17.06.09, 10:24 No to macie sanki... CD zapomniał Wam wspomnieć o małym szczególe. Ci którzy maja domki dalej jeszcze ok, ale Ci pierwsi, kupić dom za 0,5 mln przy ulicy, chyba średnia przyjemność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 11:24 CD od samego poczatku wiedzialo ze droga tam bedzie, pomijajac dyskusje na temat czy bedzie to autostrada czy droga osiedlowa bulwersujacy jest fakt ze matacze z CD nie raczyli poinformowac nikogo o tym drobnym fakcie. Ba .... nadal twierdza ze nic na ten temat nie wiedza. A w planie zagospodarowania przestrzennego drogi w koło osiedla wysrysowane ze az milo. I nikt o tym nie wie ? ani CD ani mieszkancy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 17.06.09, 14:01 Widzę ,że droga stała się tematem nr.1 z czego najbardziej cieszy się CD bo nikt mu już nie truje o opóźnieniach w realizacji osiedla. Ja nie widzę żadnego postępu a jedyne co się zmienia to kierownicy budowy.Przypominam ,że osiedle miało być oddane 30.06.09.Patrząc na postępy w budowie prognozuje opóźnienie o calutki roczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 20:59 jako zainteresowany klient po przeczytaniu tego forum powiem szczerze ze jakoś mnie odpycha od tej inwestycji, czy ktokolwiek z Państwa podpisal juz akty notarialne ? czy CD okreslilo jakis realny termin zakonczenia prac - przedmowca pisal o koncu czerwca ja otrzymalem wiadomosc ze we wrzesniu mialo stac cale piekne ogrodzone osiedle - pytanie tylko ktorego roku - dadza rade do 2010 ? czy wiadomo cos ze maja jakies klopoty - w sumie praktycznie caly etap 1 jest sprzedany wiec dla swej wiarygodnosci powinni to czym predzej wybudowac, zakonczyc i miec swiety spokój, nawet jeśli jest teraz dekoniunktura w budownictwie to nie musze budowac 2 etapu. Czy wogóle jest sens się zaimować tą inwestycja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 18.06.09, 10:54 kolego -INFO- jeśli przeczytałeś to forum i widzisz co się dzieje to chyba nie powinieneś mieć wątpliwości. Nie wiadomo kiedy to skończą i czy wogóle skończą (Góralską też mieli zrobić osiedlem zamkniętym i strzeżonym), poza tym będziesz mieć dosyć ruchliwą ulicę, no i wogóle niepewna sytuacja developera. Czego chcesz więcej, no chyba że będzie promocja i będą sprzedawać domki w cenie 250 tyś, wtedy może warto zaryzykować, chociaż też bym się wahał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 14:52 Witam wszystkich jeszcze niezdecydowanych polecam osiedle Podskarpie w Będzinie (solidny deweloper i osiedle przecudne !!). My z męzem mielismy prawie podpisywac w zeszlym roku umowę z CD, ale natrafiłam na szczęscie na to forum. Bedzin to nie Sosnowiec, ale lokalizacja osiedla jest ok. Dzisiaj konczy sie budowa naszego domku i płacimy za domek ze wszystkimi zmianami po odbiorze przy akcie. Polecam wszystkim niezdecydowanym, poniewaz powstają jeszcze nowe inwestycje w tym dom wielorodzinny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fop Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 20.06.09, 18:14 przepraszam ale nie porownoj sosnowca do bedzina bo jednak jest duza roznicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balart Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 14:47 Taaa.. w sąsiedztwie dzielnicy Ksawera nie jest miło mieszkać - macie za płotem wylęgarnie lumpów... to ja już wolę drogę osiedlową w Sosonowcu - czytajcie ludzie uważnie plany zagospodarowania przestrzennego i komunikaty - jakiś gość podał linka klilka wpisów wcześniej - ja tam się cieszę że miasto wybuduje mi drogę i będzie ją odśnieżać - poza tym jak chcieliście mieszkać na wsi bez dróg to chyba nie ten adres... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brodak Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.xdsl.centertel.pl 03.07.09, 22:58 Przykro się czyta że tylu ludzi zostało naciągniętych. Walczcie o swoje w sądzie. Ztego co przeczytałem nie ma się co dalej zastanawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient "21" Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 03.07.09, 23:06 Dawno tu nie zaglądałem ale widzę że mili sąsiedzi, mam nadzieję że przyszli, nadal czekają jak ja. Zastanawiam się nad tematem możliwości wyegzekwowania zakończenia budowy, już 6 miesiąc opóźnienia się zaczyna i końca nie widać. Mam już dość krasomówstwa Pana F. ciągle kłamie w żywe oczy co do terminu oddania domków. Jak to wygląda u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 05.07.09, 09:48 No oczywiście wygląda podobnie. Czy macie aneksy do swoich umów deweloperskich? Np. w sprawie terminów zakończenia kolejnych etapów i całej budowy? Czy już orientowaliście się jak od strony prawnej to wygląda?Zamierzam oddać sprawę do prawnika. Jak wszyscy widzimy osiedle wygląda jak martwy plac budowy w ,wydawałoby się,szczycie sezonu,ja mam wybudowane może za jedną trzecią kwoty,którą wpłaciłam, w umowie nierealne terminy,a z CD wymieniam pisma,bo dodzwonić się nie sposób.Czy ta zorganizowana grupa sąsiedzka z zeszłego roku (wyczytałam w historii forum) jakoś działa? Chętnie bym się dołączyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 05.07.09, 10:53 Kurcze ludzie ale macie psyche ! Przypuszczam że dla większości z Was to inwestycja życia a tu takie przekręty. Ja bym chyba nie spał po nocach będąc w takiej sytuacji i nic z tym nie robiąc. Podziwiam Was, i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glock Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 83.238.174.* 06.07.09, 10:22 Developer nie poda terminu zakończenia bo najprawdopodobniej sam nie jest w stanie określić kiedy będzie miał wystarczająco dużo środków finansowych na dokończenie inwestycji. Jak rok temu pisałem, że mają poważne kłopoty finansowe i że trzeba być bardzo ostroznym to część osób zarzucała mi że podaje niesprawdzone informacje, plotki i że strasze innych. CD pewnie uzyska odpowiednie finansowanie i dokończy tą inwestycje a nawet rozpocznie kolejną ale to wszystko potrwa. Nie wiem jakie mają Państwo zapisy w umowie odnośnie kar i potrąceń za terminy wykonania ale zapewne "danie sprawy do prawnika" niewiele pomoże, bo prawnik i to z doświadczeniem w tego typu umowach to jest potrzebny przy zawieraniu umowy niemniej jednak dobrze zasięgnąć opinii prawnej i sprawdzić w jaki sposób można ewentualnie wyegzekwować należności od właścicielo CD jak by nie daj boże firma zbankrutowała. Nie wiem czy ktoś ma przeniesione notarialnie prawo własności na grunt i budynek ale jeśli można to tzreba się postarać to zrobić (nawet na niedokończonej inwestycji) to wtedy wiemy, że to co stoi jest przynajmniej nasze a nie np. banku, który udzialał CD kredytu. Nie ma co się załamywać bo CD też nie chce mieć kłopotów i spraw sądowych i napewno będą się starać wywiązać z umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:58 Właśnie też wpadliśmy na tę myśl,żeby przynajmniej mieć te ściany na własność. Niestety nie trafiłam na te zapiski przed podpisaniem umowy :( Ale i tak nieco mnie ten post glocku podniósł na duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 06.07.09, 21:05 cd dosc chetnie umawia wizyty u notariusza, my juz dawno po, teraz czekamy na wpis do ksiag... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 13:01 A na jakim etapie budowy Wasz domek? I jeszcze jedno pytanie - czy robiliście kiedykolwiek wycenę prac z załącznika, np. żeby określić procent do potrącenia za niewykonanie w terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 07.07.09, 19:39 wyceny nie robiliśmy, bo deweloper zaproponował od razu w ramach rekompensaty dodatkowe prace wykończeniowe, których nie zawierała umowa, a dom jest chyba już przez nich wykończony, poza kolorem elewacji... tak myślę, że to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.quarto.pl 08.07.09, 00:48 zaczeli rownac ziemie pod apartamenty, wiec raczej w firmie nie jest tak zle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient "21" Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 193.110.99.* 08.07.09, 10:51 Co z tego że równają ziemie jak moi znajomi czekaja na umowę od roku i ani słychu ani widu. Planują pewnie że zrobia jakiś ruch ludzie się rzucą wpłacą zaliczki na apartamenty a oni będa mogli kończyć domki za te pieniądze. Może dzięki temu wreszcie kupią i zamontują mi okna, które leżą u producenta od 3 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 08.07.09, 12:34 a więc te sterty ziemi przy przyszłej klimontowskiej to miejsce pod apartamentowce! :) zastanawiałam się gdzie one faktycznie powstaną, ciekawam tylko jak oni chcą połączyć całe to osiedle z domkami łącznie skoro pomiędzy rosną inne prywatne domy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlr Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 83.238.169.* 08.07.09, 23:31 Moje mieszkanie w apartamentowcu miało być oddane do użytku w II kwartale 2009. Cieszę się, że udało mi się odzyskać opłatę rezerwacyjną we wrześniu ubiegłego roku. Osobiście zainwestowałem w wybudowany już dom jednorodzinny na powstającym osiedlu w Czeladzi. Z tego co wiem pozostało jeszcze 9 budynków do sprzedaży. Pozdrawiam Były i zadowolony Klient CD :) PS. Moim znajomym CD wciąż nie zapłaciło za zrealizowane prace, a sprawa o zapłatę została skierowana na drogę postępowania sądowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 22:05 czy chodzi Ci moze o te domki, ktore powstaja za walem przy Nowopogonskiej na tylach Winklera? czy o tym mowisz? dom.gratka.pl/tresc/402-7665665-slaskie- czeladz-piaski.html#b5ac4eb51882dd60,3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaragorn73 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 195.128.228.* 10.07.09, 00:03 Witam. Można prosić namiary na osiedle tych domów w Czeladzi ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlr Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 83.238.169.* 10.07.09, 21:01 Tak, zgadza się. To jest to osiedle. Czeladz. ul. Staropogońska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 22:30 na to mini osiedle bo tam chyba tylko 10 domkow bedzie trafilem w necie jakis rok temu, ale zdecydowawalem sie jednak na CD dlatego, ze ten wal ma byc rozebrany i poleci nim obwodnica "Szwecji"... przynajmniej sa takie plany i z tego co wiem jakies prostesty tez juz byly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 11.07.09, 11:51 dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 194.181.189.* 10.07.09, 15:50 A gdybyś chciał/a kupić lub sprzedać mieszkanie, dom, działkę bezpośtrednio, tj. bez płacenia prowizji pośrednikom, to skorzystaj z serwisu www.bezposrednie.com Szybko, łatwo, wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 2 Re: Centrum Developer IP: 217.153.225.* 13.07.09, 13:59 Na ogólno dostepnej stronie www.ktokogo.pl - wpisz imie i nazwisko Byli i obecni współpracownicy* działają obecnie w: Centrum Developer Sp. z o.o. (Sosnowiec), KRS 0000098240 Centrum Developer Sp. z o.o. Spółka Komandytowa (Sosnowiec), KRS 0000267072 Cd Sp. z o.o. Spółka Komandytowa (Sosnowiec), KRS 0000275789 Brodziak i Wspólnicy Spółka Komandytowa (Sosnowiec), KRS 0000289414 Cd Sp. z o.o. (Sosnowiec), KRS 0000275963 Zielona Dolina Sp. z o.o. (Katowice), KRS 0000128338 Apartamenty Sowia Sp. z o.o. (Sosnowiec), KRS 0000312084 Ledarin Sp. z o.o. (Wrocław), KRS 0000291519 Silesia Development Sp. z o.o. (Katowice), KRS 0000284444 Future Screen Sp. z o.o. (Warszawa), KRS 0000221328 Stachowiak, Ciaciura Sp.J. (Wrocław), KRS 0000018057 Sowar Sp. z o.o. (Wrocław), KRS 0000083582 Przedsiębiorstwo Turystyczno-Handlowe Panorama Sp. z o.o. w Likwidacji (Katowice), KRS 0000131901 Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Cgr 2Sp. z o.o. (Katowice), KRS 0000056946 Kongres Sp. z o.o. (Sosnowiec), KRS 0000131485 Turbo Sp. z o.o. (Gliwice), KRS 0000205146 Wolf-DeveloperSp. z o.o. (Katowice), KRS 0000047993 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 3 Komunikat w sprawie ul. Klimontowskiej i 11 Listop IP: 217.153.225.* 16.07.09, 09:25 Witam - poniżej macie link do strony z informacją ostateczną odnośnie ul. klimontowskiej w obrębie min. osidla słonecznego. W artykule jest tez bardzo ciekawa informacja o Centrum Developer 2.Komunikat w sprawie ul. Klimontowskiej i 11 Listopada > www.sosnowiec.pl/strefa_mieszkanca/aktualnosci/id,29,komunikat_ > w_sprawie_ul_klimontowskiej_i_11_listopada.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Komunikat w sprawie ul. Klimontowskiej i 11 L IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.09, 12:04 Faktycznie baaardzo ciekawa, a komunikat sprzed miesiąca, który większość z nas już zna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc poczytajcie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:47 www.sosnowiec.info.pl/informacje/sosnowiec/osiedle-sloneczne-ma-polroczne-opoznienie,1,4,14922 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: poczytajcie ... IP: *.chello.pl 17.07.09, 16:18 No to jest nowe... Czy prezes łagodzi sytuację dla prasy? Czy jest nadzieja? Trzeba obserwować. Ciekawe czy rzeczywiscie dwa domki w tygodniu sprzedają.Zalane fundamenty pod następne bliźniaki i trochę materiałów... W sumie mogłoby tak być jak prezes mówi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 Re: poczytajcie ... IP: *.chello.pl 18.07.09, 13:32 a tu nowy artykuł : www.zaglebie.info/sosnowiec,inwestycja-na-os-slonecznym-ma-juz-polroczne-opoznienie-a-konca-budowy-nie-widac,11931 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: poczytajcie ... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.07.09, 13:45 odnośnie artykułu to .. Prezes to ma gadane, optymista. Drogę zacznie w lipcu, nie podał tylko którego roku ! Zaczynał już w listopadzie tylko coś nie wyszło.. Szanowni przeszli mieszkańcy osiedla przecież to osiedle jest totalną samowolą budowlaną. Porównajcie plan zagospodarowania osiedla z projektu budowlanego, który był podstawą do otrzymania decyzji o pozwoleniu na budowę z tym, który przedstawia Pan Michał F. Na tym forum często widuję "klienta 21" To jego budyku nie ma w pozwoleniu na budowę. Ciekaw jestem czy klient wie, że płaci za samowolę budowlaną. Pozdrawiam wszystkich, pilnujcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: poczytajcie ... IP: *.chello.pl 18.07.09, 14:28 To juz ludzie sami są sobie winni jak kupują domy których nie ma w pozwoleniu. Ciekawe jak dostał kredyt z banku? No chyba ze za gotówkę buduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny klient CD Re: poczytajcie ... IP: *.chello.pl 19.07.09, 19:57 Ja za to słyszałem, że pozwolenia na budowę nie ma cały sosnowiec!!! Uważajcie. Niedługo zaczną się masowe wysiedlenia. Następny będzie chyba Będzin, ale tego już nie jestem pewien. Naprawdę chce Wam się pisać takie bzdety?!? W ramach relaksu wybiorę sobie kafelki do łazienki :):):) Może ktoś wie gdzie jakieś fajne znajdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienormalny klient Re: poczytajcie ... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.07.09, 21:29 Jak widać pracownicy CD nawet w weekend "pilnują" forum i z pewnością będą bagatelizować problem. Najprawdopodobniej "rzucą" też nowy wątek. Przecież dla żadnego klienta sprawa pozwolenia nie jest obojętna. Szanowni klienci - porównajcie proszę ilość domów z projektu (opieczentowanego przez Urząd Miasta, nie z kopią Pana F.) z tymi już wybudowanymi. Wybudowanych budynków o nr 21 i 22 nie ma w projekcie a jakimś cudem stoją już wybudowane. Proszę najpierw sprawdzić a potem wypisywać bzdury ponieważ sprawa jest dość istotna - przynajmniej dla przyszłych nabywców tych domów. ... Ponieważ pozwolenie zostało wydane dla całego osiedla zatem wydaje mi się, iż całe osiedle budowane jest niezgodnie z pozwoleniem. Interpretacja należy do PINB w Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny klient CD Re: poczytajcie ... IP: *.chello.pl 19.07.09, 22:08 Z CD mam tyle wspólnego co większość z nas. Kupiłem u niego dom... Jakoś się nie przejmuję, że mi go ktoś odbierze. Nie lubię po prostu panikowanie i siania zamętu... Uważa Pan, że co?... Że zaraz ktoś odbierze nam domy, czy może nie pozwoli się wprowadzić?? Wolne żarty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny klient CD Re: poczytajcie ... IP: *.chello.pl 19.07.09, 22:15 Jeszcze jedno. Jakim cudem nie ma domków 21 i 22 skoro cały szeregowiec od 19 do 24 (6 mieszkań) to jest jeden budynek?????? To co? Pozwolenia nie ma na środek budynku a na boki jest? Prooooszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znający kulisy Re: poczytajcie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 23:00 Cóż sprawdź co jest w UM i zatwierdzonym projekcie budowlanym. Numery, którymi posługuje się CD nie muszą odpowiadać temu co jest w urzędzie. CD kilka razy występowało o pozwolenie na budowę a potem je zmieniało szczególnie jeśli chodzi o lokalizację budynków oraz ich rodzaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny klient CD Re: poczytajcie ... IP: *.chello.pl 19.07.09, 23:12 OK. Ale co w związku z tym? Wszyscy krytykujący, czy narzekający mówią samymi ogólnikami. Samo "znający kulisy" nie wystarczy żeby ktoś uwierzył. Bardzo chętnie posłucham, ale konkretów. Tak na marginesie. Nie bronię CD. Uważam, że powinien klientów o wszystkim informować a tego nie robi. Zwłaszcza, że jak by mi ktoś już w lutym (podobno wtedy były największe problemy) powiedział, że będzie opóźnienie to inaczej bym do tego podszedł. Tak też czekam, też już chcę się wprowadzić, a pewnie do wiosny się nie uda. Różnica między nami polega na tym, że ja nie uważam, że CD ucieknie, zniknie, oszuka, nie odda, itd. A czy dziennikarze, którzy się tym ostatnio interesują (pewnie dzięki któremuś w Was :) ) nie sprawdzili pozwoleń? Dziwne? Ale może jeszcze sprawdzą co? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ? Re: poczytajcie ... IP: 62.29.136.* 20.07.09, 11:25 Bywam na budowie bardzo często - rzeczywiście jest opóźnienie w realizacji prac ale przy takiej inwestycji może się zdarzyć. W Rudzie Śl.i Katowicach też były problemy. Widzę jednak postęp prac i mam nadzieję,że w grudniu juz będziemy mieli gotowe domy . Problem CD jest w sposobie informowania ludzi kupujących. Jeśli mają problem powinni rzetelnie poinformować uniknie się pyskówek na forum. Widzę postęp w pracach i mam nadzieję,że juz niedługo zamieszkamy n w swoich domach.Może CD zrozumie sytuację i nie będzie niepotrzebnie robic sobie antyreklamy. A domy są piękne i całe osiedlę też !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: poczytajcie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 13:53 oscHej! Jestem mieszkanka osiedla na gorlaskiej, moj dom powstawal jako jeden z pierwszych i w tamtym okresie tez mieli opoznienie 5-6 miesiecy (min. na dach nie moglam sie doczekac)... trudno tak bywa przy większych inwestycjach a teraz tego juz nawet nie pamietam bo jestem zadowolona, ze tu mieszkam. Generalnie w calej Polsce sa jakies opoznienia w budowie osiedli, zreszta zawsze tak bylo... co innego budowa domu indywidualnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do mieszkani Góralskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 08:41 Skoro jesteś mieszkanką góralskiejto może uświadomisz wszystkich z osiedla słonecznego jak to jest naprawdę z tą wodą. Bo już niedługo chyba macie kolejne jej wyłączenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufio99 wypowiedzenie umowy IP: *.chello.pl 31.07.09, 21:06 sąsiedzi czy może ktoś wypowiedział umowę, albo próbował to zrobić ze względu na opóźnienie. proszę o informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: wypowiedzenie umowy IP: *.chello.pl 27.08.09, 23:36 Ja próbowałam. Warunki CD nie do przyjęcia. Na razie czekam na aneks. Czy macie aneksy z realnymi datami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wypowiedzenie umowy IP: *.chello.pl 28.08.09, 23:02 od CD nie dostałem żadnego aneksu ani pełnowartościowego domu a oni całą kasę otrzymali chyba jestem zwykłym frajerem:( za ta samą kasę małbym już gotową wiekszą ładniejszą chatę i pewnie mniej zmartwień a tego chciałem uniknąć płacąc wiekszą kasę ale mam nadzieje że wreszcie zbankrutują i nie uda im się nabrać więcej ludzi ciężko pracujących no swoje domy a im zabiorą te ich drogie zabawki na czterech kołach na które nie zasługują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: wypowiedzenie umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 10:00 Co to znaczy pełnowartościowego domu?Czy chodzi o brak mediów czy są jeszcze dodatkowe problemy?Oczywiście brak mediów i mglista wizja kiedy one będą jest już wystarczającym problemem.Jak wygląda kwestia płatności.My nie mamy jeszcze aktu notarialnego ale rozumiem, że po podpisaniu należy wpłacić resztę kasy za dom plus za działkę.Tylko dlaczego za działkę skoro nie jest wytyczona , wyrównana, ogrodzona , brak murów oporowych, podjazdu , kostki itd itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacekss Re: wypowiedzenie umowy IP: *.chello.pl 29.08.09, 23:46 //Tylko dlaczego za działkę skoro nie jest wytyczona , //wyrównana, ogrodzona , brak murów oporowych, podjazdu , kostki itd //itd. Ano sprawa jest banalnie prosta bo w dokumentach z CD nie ma żadnej wzmianki o terminach wykonania ww prac, tak więc mogą skończyć kiedy chcą. M.in. z tego powodu wycofałem sie jeszcze na etapie rezerwacji. I jak widać moje przypuszczenia się sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wypowiedzenie umowy IP: *.chello.pl 30.08.09, 02:32 a ktoś widział tam chociaż jeden w 100% skończony dom chyba tylko "dyrektor" filinger za szyby podarowanego BMW ,nie ma tam nic do końca skończonego że wyliczę :podbitka, rynny ,barierki na balkonach,elewacja,droga,ogrodzenie,murki oporowe,bramy,kosze na śmieci kompletny brak mediów a nawet brak skończonego projektu dla enionu a w grudniu ubiegłego roku miały być gotowe domy CD to zwykła PIRAMIDA następni muszą wpłacić kasę żeby coś zrobili . A oni podobno bezszczelnie twierdzą że skończą pierwszą uliczkę do października ,do października to nawet 10% tego co powinni zrobić nie zrobią bo nie mają kasy ani pracowników .nigdy nie myślałem że dam się tak zrobić ale mam nadzieję że uda się zebrać większą grupę mieszkańców i wystąpić z pozwem zbiorowym i sądownie uzyskać odszkodowania za opóźnienie spowodowane rażącymi zaniedbaniami w wykonaniu planu budowy osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbuk Re: wypowiedzenie umowy IP: *.chello.pl 30.08.09, 12:54 Ładujecie kase w dziury w ziemi i sie dziwicie ze was mają za baranów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wypowiedzenie umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 11:32 tylko jak kupowaliśmy to o kryzysie jeszcze nikt nie wiedział a cd właśnie kończył swoje 3 osiedle a 4 było w budowie i nic nie zapowiadało takiego załamania tempa prac jak teraz że na budowie nic się nie dzieje .niewiem czy oni naprawdę myślą że ktoś naiwny jeszcze kupi od nich dom jak będą budowaĆ w takim tempie .już teraz wszyscy szukający mieszkania w sosnowcu mają internet i łatwo mogą sprawdzić co to za pseudo developer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: wypowiedzenie umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 01:35 Mogę jedynie "zasugherowć" odpowiedź. Byłem dostawcą materiałów, WAŻNYCH !!! i wiem, jak ta firma traktuje dostawców. Mniema, że rownież klientów. Ps. Nioe jestem w "kanale" kontakt: amadeusz.art@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: poczytajcie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 13:57 z tego co wiem to pozwolenia na budowę były wydawane na budynki jak na całość czyli np szereg 4 mieszkania to jeden budynek więc dlatego mogą być niezgodności ale w tej kwesti powinien odpisać CD skoro i tak monitoruje to forum ale pwenie jest zbyt zajęty wydawaniem przyszłych zysków na nowe zabawki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: poczytajcie ... IP: *.chello.pl 20.07.09, 21:22 tak z ciekawości jesteś przyszłym mieszkańcem słonecznego, czy też nie i tylko cierpisz na bóle wątroby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienormalny klient Re: poczytajcie ... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.09, 14:10 Dziwię się, że któryś z klientów ma pretensje do innego, że ten dokładnie sprawdza. Każdy przed podpisaniem umowy powinien sprawdzić pewne dokumenty. Niestety nie każdy wie co sprawdzać. a oto konkrety: Pozwolenie 182/08 z dnia 08.04.2008 ..na budowę "Osiedla Słonecznego" - zespołu zabudowy mieszkaniowej z garażami wbudowanymi, wewn. inst.....lokalizowanego na działce nr 9 km.82 Jest jeszcze jedno pozwolenie z maja 2009 przenoszące prawa na inną spółkę Pana Andrzeja B. Niestety w żadnym z pozwoleń nie podano ilości budowanych domów i ten fakt wykorzystał Pan Michał F. budując pomiędzy domy w zabudowie bliźniaczej 19,20 a 20,21 dodatkowy budynek (w ten sposób powstał szeregowiec). Dlaczego Pan F. zrobił to dopiero po pozwoleniu - nie mam pojęcia. Pewnie chaos w przemyśleniach o inwestycji lecz na pewno lużne traktowanie prawa i lekkomyślne traktowanie klientów. Nie ukrywam, że jest to trudne do zweryfikowania gdyż jak wspominałem na wstępie Pan F. udostępnia klientom tylko kopię a nie oryginał dokumentów. Banki też sprawdzają tylko treść pozwolenia bez załącznika w postaci oryginału projektu. Ciekaw jestem czy przy uzyskiwaniu zgody na użytkowanie PINB dojdzie do tego. Często zdarza się, że urzędnicy nie kontrolują budowy. Na to chyba liczą w CD - a potem to martw się kliencie sam. (zalegazlizowanie budowy to "tylko" 50tyś z 1 dom) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: poczytajcie ... IP: *.chello.pl 20.07.09, 22:29 A czy ktoś z forumowiczów ma dom o numerze powyżej 40? I czy one są w pozwoleniach na budowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: poczytajcie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 10:29 Opóźnienie np roczne to nic nowego dla CD, na Góralskiej nawet nie zadzwonili w tej sprawie do klientów, teraz zdaje się że jest zmiana w podejściu(przesunięcia notarialne terminów). Idzie więc nowe.;) A co do wody, to CD tak wybudowało przyłącza, że nie można podpisać z RPWiK umowy, wiec w zasadzie do dziś nie wywiazalo sie z umowy łączącej z klientami. CD i IER udają że nie wiedzą o co chodzi (winni są wszyscy, prócz nich) a jeśli nie wiadomo o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny gosc Re: poczytajcie ... i to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 22:45 i to co nam komunistyczny prezydent proletariackiego miasta przygotowal..... www.sosnowiec.info.pl/informacje/sosnowiec/rynek-plac-park-handlowy-czy-hipermarket,1,4,14974 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: poczytajcie ... i to IP: 62.29.136.* 12.08.09, 07:14 to sa pewnie te pawilony usługowe i sklepy,ktore nam developer obiecywał w projektach. Wyglada na to,że jest dobrze poinformowany co sie w miescie dzieje (sprawa drogi i sklepów ). Dobrze że są takie projekty bo bedzie blisko jakaś infrastruktura i można bedzie życ normalnie. W chwili obecnej dojazd na osiedle jak również do Góralskiej to jak "RUDYM " do ataku !!!! - zgroza. Na forum cicho a domki dopiero za rok - czekamy, czekamy, czekamy ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: poczytajcie ... i to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 15:31 a o jakie pawilony i sklepy chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: poczytajcie ... i to IP: *.chello.pl 18.08.09, 22:50 a developer dalej sie nami nie przejmuje i nic nie robi na budowie bo na niego nie naciskamy tylko zajmujemy sie koszami a nie tym że już teraz wiadomo że bedzie miał roczne opóźnienie a to że kosze będą wspólne to jedno z lepszych rozwiązań cd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: poczytajcie ... i to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 13:18 sama prawda na budowie cisza i nuda mieszkańcy zajmują się koszami które i tak napewno będą przy bramach a developer już nawet zbytnio nie ukrywa że budowa zakończona będzie w przyszłym roku czyli około 1,5 roku opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: poczytajcie ... i to IP: *.chello.pl 26.08.09, 22:27 nuda,nuda,nuda jak w polskim filmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 15:55 Witam, Może mi ktoś napisać jaka jest faktyczna cena jaką ma na umowie za do szeregowy ? Wiem, że cena jaką podają w swoim folderze jest powiększona o koszt ziemi i udziału w drodze. Możecie napisać ile płacicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.chello.pl 28.07.09, 16:03 2800 w pierwszym etapie, kolejne etapy miały być droższe, to już dawno było określone - dla tych którzy zaraz zaczną krzyczeć: "złodzieje, oszuści, bić ich"!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.quarto.pl 28.07.09, 20:49 2800zł x 147m = 411600 zł Czy to wszystko ? Są jakieś dodatkowe opłaty ? A ziemia i udział w drodze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: 195.116.19.* 28.07.09, 20:56 Jasne że jest udział w drodze , działka i jeszcze gratisowo dużo stresów , nerwów itp.Olewanie klientów , brak odpoweidzi na maile ,pisma , telefony , mydlenie oczu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.chello.pl 28.07.09, 21:26 czemu nie zadzwonisz do cd, przecież udzielają informacji, są opłaty za udział w drodze - już groszowe sprawy, grunt 250 zł od metra naturalnie i pewnie coś jeszcze, już nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.quarto.pl 28.07.09, 21:31 dzwoniłem do cd, dostałem odpowiedż tak jak piszesz 250zł za metr i udział w drodze. Tylko nie powiedzieli mi ile wynosi ten udział bo jest on zalezny podobno od konkretnego domu. Napisz jak możesz jaki to jest przedział cenowy za udział ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.chello.pl 28.07.09, 22:08 kilkanaście tysięcy, ale zdaje się że jest stałą kwotą.... a może nie, nie wiem ale na pewno do 20000 zł, albo niewiele więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.fwpl.fwc.com 29.07.09, 08:02 udzial w drodze zalezy od powierzchni dzialki.Ja za place 14tys.a mam dzialke 259m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 08:57 Dzięki za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:04 Poczytałem wczesniejsze posty na forum... Poczekam jak się rozwinie sytuacja. Jak pierwsi mieszkańcy sie osiedlą i będzie zrobiona droga przelotowa to ocenie sytuacje czy warto zainwestować ponad pół miliona zł. Powstaje coraz więcej inwestycji w regionie więc CD nie jest jakąś perełką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ? Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: 62.29.136.* 29.07.09, 14:33 Czekaj,czekaj to sie nie doczekasz, bo wszystko bedzie zajęte. To osiedle jest tak piękne,że pomimo opóźnienia w oddaniu budynkow 6 m- cy wszyscy,którzy tu dom kupili są zadowoleni. Może i obsługa CD się poprawi. Na tym terenie nie ma takich domów jak na Os. Słonecznym !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 14:50 ''pomimo opóźnienia w oddaniu budynkow 6 m-cy wszyscy,którzy tu dom kupili są zadowoleni'' hehehehe, chyba nie czytałeś poprzednich opini albo jesteś pracownikiem CD :) Spokojnie, ja nie neguje kupujących. Trzeba miec marzenia i je realizować. Mam nadzieje, że wszystkie problemy jakie wynikły do tej pory zostaną rozwiązane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek droga IP: *.chello.pl 29.07.09, 23:50 www.bip.um.sosnowiec.pl/dokument.php?iddok=21722&idmp=5574&r=r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.220.120.45.dsl.dynamic.eranet.pl 02.08.09, 23:40 hehhehhe czlowieku w tym rejonie sa pieknieijsze domy niz na tym osiedlu, ja sam tu mieszkam i ciesze sie bardzo ze nie jest to osiedle, mam swoj duzy ogrod wielki dom i nie musze sluchac narzekania sasiadow i wzywania policji tak jak ma to miejsce na zielonej dolinie jak tylko ktos glosniej cos powie.Mieszkam kolo ludzi, ktorzy na wlasna reke kupowali ziemie i budowali swoje domy i wszystko jest w porzadku. ot caly urok kupowania u deweloperow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baticola Czy ktoś wie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 13:07 Czy ktoś się orientuje kiedy w końcu zaczną budować te budynki wielorodzinne. W internecie jest kupe ogłoszeń o sprzedaży tych mieszkań ale czy budowa dojdzie kiedykolwiek do skutku? Rok temu odebrałem zaliczkę którą wpłaciłem na to mieszkanie i widzę że do tej pory nic w tej sprawie się nie zmieniło. Chyba wchodzenie w tą inwestycję dzisiaj wiąrze się z ogromnym ryzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.chello.pl 05.09.09, 18:32 mam pytanie do ludzi którzy zainwestowali u Cd na słonecznym: Gdybyście mieli ponownie zawrzeć umowę z CD jak byście się zabezpieczyli wcześniej i w trakcie inwestycji przy założeniu że cena inwestycji jest dosyć atrakcyjna w porównaniu do innych (załóżmy 70% tej ceny która macie w umowie). Mam nadzieję że nie zagmatwałem Dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 18:42 Jednak bardzo zagmatwane.Najlepsze rozwiązanie to zakup działki od developera jako 1 krok,podpisujesz akt notarialny na działkę - jesteś jej właścicielem i developer buduje ci dom ale już na twojej działce.Moi znajomi ok 6 lat temu tak właśnie zrobili.Niestety sprawa własności działek w przypadku os.słonecznego jest bardziej skomplikowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.chello.pl 06.09.09, 11:59 i co z tego że jestem właścicielem działki i budynku na tej działce jak nie mam drogi , mediów i nie wiadomo czy bedę kiedykolwiek miał zapłaciłem całość bo na część brałem kredyt i w frank kosztował ponad 3 zł wiec nie opłacało mi sie czekać bo frank zaczął spadać a teraz za swoją pazerność przychodzi mi płacić raty za dom którego nie mogę używać bo na budowie jak zwykle nic się nie dzieje ,CD czeka na zimę i będzie się tłumaczyć że jest zima i dla naszego dobra nic nie robią a po prostu dopiero jak odzyskają kasę z budowy w warszawie bedą mieli kase na dokończenie naszej budowy a to nastąpi dopiero wtedy jak będą się w stanie pogodzić z stratą jaką przyniesie budowa w warszawie ,tak więc jak nie zrobią tego szybko to pójdą na dno razem z naszymi marzeniami o naszym ładnm osiedlu A wtedy zostaje nam działania w stylu związkowców czyli np palenie opon pod domem naszego sąsiada brodziaka tyle że nas odrazu zamkną więc zostaje nam tvn i "uwaga" lub pani JAWOROWICZ .czyli w sumie zapłaciliśmy ponad 100 tys zł wiecej za to żeby się nie męczyć z budowlańcami a teraz meczymy się z beznadziejnym developerem czyli poprostu straciliśmy 100 tys zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 14:12 Kurcze, ale czarna wizja.W sumie chyba masz i tak lepiej, bo my nawet jeszcze nie jesteśmy właścicielami działki ani domu a kupę kasy już poszło.Póki co ani pieniędzy ani domu.Kierownik obiecuje że w tym roku ma być gaz i woda.Prąd można od nich mieć budowlany,drogę mają utwardzić.Ale czy tak będzie????Co robić?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.chello.pl 06.09.09, 23:13 podobno obiecują że media i utwardzona droga będzie w październiku ale już nieraz obiecywał i nic z tego nie wyszło zwłaszcza że do października to już dużo czasu nie zostało , co do aktu to jak tylko wstawią okna to zaproszą na akt notarialny bo potrzebna im kasa a potem mają juz klienta w d.... co robić ? myśle o dwóch działaniach najpierw rzecznik konsumenta a potem sąd bo jeszcze narazie mają jakiś majątek i komornik będzie miał z czego ściągnąć ODSZKODOWANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedes Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.chello.pl 08.09.09, 11:56 > (...)czyli w sumie > zapłaciliśmy ponad 100 tys zł wiecej za to żeby się nie męczyć z > budowlańcami a teraz meczymy się z beznadziejnym developerem czyli > poprostu straciliśmy 100 tys zł Stracić możesz więcej niż te marne 100tyś. Ale po co to biadolenie. Każdy ma własny rozum i własne pieniądze. Chciałeś zafundować komuś kolejna brykę, twoja sprawa. Co takiego przekonało cię do zainwestowania swoich pieniędzy w górkę piachu? Piękne oczy sprzedającego? Bo chyba nie "doświadczenie". :P Zresztą budowa w Rudzie śl tez jest z tego co wiem nieskończona, a rozpoczęta wcześniej od Waszej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Jaka jest faktyczna cena szeregówki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 10:17 tyle że jak kupowałem to budowa w rudzie szła pełna parą a o kryzysie nikt jeszcze nie wiedział ,przed kupnem wpłacałem 40 tys więc ryzyko małe jak na kupno domu za 500 tys.a za natępne etapy po wykonaniu a początki budowy w sosnowcu też wyglądały wręcz imponująco więc nie inwestowałem w góre piachu tylko płaciłem za wykonane rzeczy , dopiero ostatni etap przedpłaciłem bo brałem na niego kredyt a frank kosztował 3,3 a teraz 2,7 to jak teraz sobie go spłace a taki mam zamiar to chyba nieźle na tym wyszedłem :) i wcale nie biadolę tylko mnie developer wk... i jak się nudzę to pisze co o nim myślę Odpowiedz Link Zgłoś