Gość: Aga Krakowska, SGI Komfort IP: *.szczecin.mm.pl 25.07.08, 21:37 :) Kolejna inwestycja juz wkrotce w sprzedazy. Tym razem z dosc ciekawym projektem wystartowal SGI Komfort. Na razie szczegolow na stronie brak, ale jest wizualizacja. Lokaizacja uwazam, ze dobra. Sam projekt tez ciut lepszy i efektowniejszy od banalnych klockow, jakie stawia wiekszosc szczecinskich deweloperow. :) www.sgikomfort.pl/index.php?art=nasze_krakowska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdliwy Re: Krakowska, SGI Komfort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 19:35 taaa i ten uroczy widok z okna na stację "Lotos", ewentualnie na zapuszczone podwórka domów wzdłuż Krakowskiej plus przelotówka na Europejskiej i do najbliższego sensownego autobusu jakiś kilometr. No faktycznie to dobry adres... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 80.50.45.* 28.07.08, 13:07 Witam, a co sądzicie o deweloperze BEST? czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna SSM - Osiedle Witkiewicza/J.Bosko IP: *.szczecin.mm.pl 01.08.08, 20:25 Kolejna inwestycja w Szczecinie to budowa kompleksu mieszkan przy ul. Jana Bosko, Santockiej i Witkiewicza. Siedziba firmy: ul. Jodłowa 7A 71-114 Szczecin Telefon: 091-43-22-521, 509-313-16 Ceny: od 4975 pln za m2 209.11.106.150/Gazeta_UpImages/szczecin-Original.jpg Wg mnie lokalizacja w miare, ale sam projekt budynkow i fasad bez polotu, za zwyczajnie, nudno i za pospolicie. A szkoda! W tej lokalizacji (wykorzystujac atut, ze bliziutko do centurm) moznaby zrobic jakis wypas. Plaskie dachy, tarasy, fasady - troche drewna i szkla, fitness i basen w piwnicy dla mieszkancow. Do tego jakis ogrod na jednym z dachow i ciekawe projekty ogrodowe wokol budynkow.. Klatki i balkony w kolorystyce ciemnego debu i wisni, do tego niebanalne oswietlenie. A przy wejsciach do klatek spowite pnace sie rosliny, calosc fajnie z dolu podswietlona Mmm... ale by bylo fajnie. :))) (jak zwykle sie rozpisalam a mialo byc tylko krotkie info hehe, no nic, wracam do roboty, dosc obijania!) O, i mala osiedlowa fontanna (dla oszczednosci dzialajaca tylko przez kilka h w porze letniej) otoczona krzewami egzotycznych roslin. Wypas full normalnie. No ale coz, beda kolejne brzydkie klocki w naszym architektonicznie ubogim Szczecinie. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek_kimono Villa Modra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 10:17 Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów zdecydował się na inwestycję Villa Modra ? Interesuje mnie wiarygodność developera (szczególnie szczecińskiego oddziału). Wiem, że to Hirny ale doszły mnie słuchy, że na pewnym etapie budowy, działka na której budują nie była ich własnością. Jak to aktualnie wygląda ? Z dokumentów prezentowanych na ich stronie ( www.hirny.pl/event.php?idEv=116&idNode=588 ) niby jest ok, ale pewności nigdy za wiele :) Mile widziane wszelkie uwagi nt. tej inwestycji. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolett.gringo SGI Baltis 12.08.08, 15:35 Czy ktos z forumowiczow zdecydowal sie na zakup mieszkania u SGI Baltis Garden House II, czy daja upusty w cenie za metr badz inne rabaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobekkk Re: SGI Baltis IP: 217.153.19.* 20.08.08, 10:23 Z tego co mówili znajomi to dają upusty i są generalnie otwarci na negocjacje, ale dokładnie nie wiem ile wytargowali. Musisz się po prostu przejść do nich, bo mailowo się nie targują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dano Re: Villa Modra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 23:01 tez chce tam kupić ale sie czaje bo boje sie o ten teren podmokły pod tymi domkami, niewiem czy to nie ryzyko? co o tym sadzisz Franek? orientowałeś sie w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek_kimono Re: Villa Modra IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.08.08, 20:23 Teren jest podmokły, owszem. Ale robią naprawdę porządnie fundamenty - polecam wizytę na budowie i rozmowę z kierownikiem budowy. Pozatym jest wysoki parter, wątpię aby były z tym poważniejsze problemy. Oglądałem domki wkoło, i wszystkie wyglądają na zdrowe (choć licho wie co tam w środku a nie miałem czasu pytać właścicieli ;)) My się zdecydowaliśmy, acz dalej jesteśmy na etapie rozmów z developerem i zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Jak coś, to zapraszam na priva 1_5_2_2_5_5 służę sporą ilością informacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dano Re: Villa Modra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 22:05 na jakiego priva? czy to nr gg? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek_kimono Re: Villa Modra IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.08.08, 23:37 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pad Re: Villa Modra IP: *.chello.pl 19.09.08, 00:03 W marcu'08 robili fundfamenty - co dziura w ziemi to bajoro pełne wody. we wrześniu widzę że wszystko wyciągneli, podobno budowane na ławie fundamentowej (czy to wystarcza w takim terenie?). Pozostaje kwestia nawiezienia ziemi, na budowie kanaliza (studzienki) są wyciągnięte na prawie dwa metry nad obecny poziom. Ilość ziemi to ponoć paręnaście tysięcy ton, poza tym co na to sąsiedzi wokół, bo domy są bardzo blisko granicy działek (mur oporowy??). możliwe, że z parteru zostaną zrobione schody do quasi- ogródków... Z plusów został lokalizacja....Pzdr Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
adam.71 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 12.08.08, 23:04 Co wy na to : www.debowa-przystan.pl Inwestycja bardzo milutka, nieprawdasz? Mieszkam nieopodal i uważam, że ciekawy klimat. czołem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bet Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 83.168.106.* 14.08.08, 22:26 albo ja mam problem z oczami,albo to inwestycja ma tyle wspolnego ze Szczecinem , jak piernik z wiatrakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 195.116.125.* 24.08.08, 22:26 Solidna firma. Polecam inwestycje dewelopera pdev.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Aga1234 IP: *.range81-132.btcentralplus.com 25.08.08, 17:03 Aga ja kupilam mieszkanie od Siemaszki na Szybowcowej w Dabiu za 4700/m2 czyzby juz podrozaly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: Aga1234 IP: *.globalconnect.pl 28.08.08, 11:01 Hej Ja znalazłam ofertę Siemaszki na stronie bonusa w cenie 5300 za m2. Więc nie wiem dlaczego taka różnica. No chyba pośrednik tyle nie bierze co???????? Możesz napisać czemu zdecydowałaś się na Siemaszkę?? Ja podpisałam umowę przedwstępną z Mak domem 4900 m2, w centrum Dąbia niedaleko Płoni z ogródkiem 60m. Co prawda oddają dopiero w kwietniu 2010 ale mi nie zależy tak bardzo na czasie. ( choć prawdę powiedziawszy prawie co tydzień sprawdzam postępy prac :))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Aga1234 IP: *.range81-132.btcentralplus.com 28.08.08, 17:15 Czesc Aga Ja kupilam mieszkanie bez posrednikow, u Siemaszki. Wszystko zalatwialam u nich w biurze, mieszkania na pietrze byly po 4700 natomiast na parterze (z ogrodkiem lub bez) po 4600m2. Zdecydowalam sie na Siemaszke glownie ze wzgledu na lokalizacje-jestem z Dabia, ta okolica mi odpowiadala. Nasz blok juz praktycznie postawiony, ale mysle ze najwczesniej latem 2009 bedziemy mogli wykanczac mieszkanie. Projekt nad Plonia MakDomu rowniez mi sie podoba:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA1234 Re: Aga1234 IP: *.globalconnect.pl 29.08.08, 11:47 do Kasia Czyli jednak pośrednicy biorątaka kasę !!!!!! Matko kochana 600 zł na metrze!!!! ZDZIERSTWO NORMALNIE !!!!! Kasia na Szybowcowej będą ogródki na parterze?? Już nic z tego nie rozumiem. Szukałam mieszkania w Dąbiu ( też jestem z Dąbia) z ogrodem ale pani pośrednik powiedziała mi, że te z ogródkami ( na stronie bonusa jest napisane że lokalizacja Dąbie) podobno mają budować ale z rugej strony szczecina nie wiem nawet dokładnie gdzie. No to jak to jest co?? Wiem, że na Szybowcowej mają budować i budują bloki z garażami podziemnymi ale z ogródkami?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Aga1234 IP: *.range81-132.btcentralplus.com 29.08.08, 12:41 CZesc Aga!!! Ja kupowalam mieszkanie w kwietniu, wtedy dopiero co zaczynali budowe, szczerze nie za bardzo interesowala mnie sprawa ogrodka poniewaz chcialam mieszkanie na 1-ym pietrze, jednak w biurze u Siemaszki powiedzieli mi, ze jesli lokatorzy beda zyczyli sobie ogrodki to beda:) Garaze rzeczywiscie beda, masz racje. Jezeli chodzi o posrednika to rzeczywiscie masakra, nawet nie przypuszczalam, ze biora az tyle, no chyba, ze rzeczywiscie mieszkania troche podrozaly na metrze bo z tego co wiem, to teraz Siemaszko sprzedaje mieszkania w drugim budynku, ktory chyba w czerwcu zaczeli stawiac...Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_111 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 02.09.08, 11:16 a co sądzicie o deweloperze BEST??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga kilka nowych spostrzezen IP: *.szczecin.mm.pl 13.09.08, 13:12 :) Watek ciekawie sie nam rozwinal, nie ma co. Dawno w Szczecinie nie widzialam tylu szyldow na oknach i balkonach "sprzedam mieszkanie, tel ...", co teraz... No i rynek pierwotny wtorny tez czeka na swoich wlascicieli, ktorych brak. Przyklady: Kaszubska (przy Rockerze) - mieszkanie 2 pokojowe, dopiero co odebrane, wybudowal Tomaszewicz Szczecinska - SGI Komfort, Warszewo tam sa 2 mieszkania na sprzedaz od wlasciciela, ktory zainwestowal. A obok rosnie drugi etap, na ktory tez kupcow brak... Przyjaciol Zolnierza - Makdom - tez 2 mieszkania, od zaraz, w nowo wybudowanym budynku. Zaraz obok do nabycia okolo setka mieszkan w inwestycji Mieszkania Widok - przy Bandurskiego. Stara Cegielnia - ta inwestycja tez ma sporo mieszkan w ofercie. Coliseum - ich obie inwestycje wciaz maja wolne mieszkanka. Maciejkowe Wzgorze, inwestycja Vastbouv - coz, jak sie buduje w polu, to sie ma trudnosci ze zbytem... Szczegolnie teraz... Makdom Podborzanska - ladny projekt, ale tez troche w polu. Mieszkanka sa, do wyboru, do koloru... Acz na odbior trzeba jeszcze poczekac. Dabie - na gratka.pl ogloszenia niemal calego nowowybudowanego budynku. Mozna sie targowac, zbicie ceny o 20% mozliwe. Lemark - buduje domki 4 rodzinne na Warszewie. Ciekawy projekt, nie wiem jak z rzetelnoscia dewelopera. Magnolia Park - Calbud deweloper bez trudu wysprzedal pierwszy (czesciowo innemu deweloperowi) i drugi etap. Teraz nie ma problemu z wyborem mieszkania. Coliseum - 4 ogrody to ciekawie zapowiadajaca sie inwestycja. Ale przy tej ilosci mieszkan mogliby dodac cos extra. Taras dostepny dla wszystkich mieszkancow, do tego sauna, i fitness, jakas sala do relaksu i medytacji. Troche przestrzeni, wystarczyloby ladnie zaprojektowac, np w stylu japonskim (pasowalby do tej inwestycji). Nawet nieduzy basen i dwie wanny jakuzzi podnioslyby prestiz inwestycji. A moze jakas czytelniobiblioteka gdzies z widokiem na miasto? W koncu ma toto byc dla mlodych, pracujacych. Cos dla singli takze, bo jednoczy mieszkancow. Termin oddania budynkow jest tak odlegly, ze tu tylko pomoc moze dobra (4490 brutto) cena + extra bonusy, ktore wymienilam. Inaczej widze klape. A zmysl przewidywania to ja mam. ;) Osiedle Pionierow - no coz, zwykle bloczki. Ani zielono, ani blisko. Bo ja rozumiem, ze pare kikutow, to ma byc juz piekna zielen, park, drzewa? Generalnie szczecinskim inwestycjom brakuje drzew. Gdzie deby, sosny srebrzyste, olchy, wierzby, klony, deby czerwone, jalowce? Czy do cholery, te dwumetrowe nasadzenia, to ma wystarczyc? Zauwazcie, ze mieszkania, ktore sa zlokalizowane w parku, najlepiej sie sprzedaja. Nie bez powodu deweloperzy uzywaja tez zachecajacych slow w swych nazwach jak "garden" czy "park". Ale lichy trawnik i drzewka, miniaturki, to jeszcze nie to... Czy sa w Szczecinie inwestycje przy parku lub z parkiem? No i dlaczego brak deweloperow, ktorzyby w ramach inwestycji stworzyli dla mieszkancow ogrod z prawdziwego zdarzenia? Naprawde szkoda! Bo ludzie jednak lgna do natury, bardziej niz nam sie to wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: kilka nowych spostrzezen IP: *.globalconnect.pl 16.09.08, 11:33 hej odnośnie inwestycji w okolicach parku to właśnie Mak Dom w Dąbiu.. Od frontu budynku rzeczka, od zachodu park. Jakieś 200 metrów do centrum Dąbia sklepów i szkoły, do przychodni 50. Zmieniła się koncepcja zagospodarowania terenu wokół budynku. Pierwotnie za budynkiem miał być parking i śmietnik. W chwili obecnej ma być teren rekreacyjny, bez parkingu ale za to z ławeczkami i placem zabaw. Dzięki zmianom, mieszkaniom na parterze powiększono ogródki ( mi z 60 na 70 m) Oczywiście pozostaje kwestia parkowania samochodów ale to nie zaprząta mi głowy ( mimo,że mam auto). Ja jestem baaardzo zadowolona i z niecierpliwościa czekam na przeprowadzkę (choć to dopiero za 1,5 roku );)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: kilka nowych spostrzezen IP: *.szczecin.mm.pl 17.09.08, 00:39 Hej aga123 :) To wyglada na to, ze jestes jak na razie, jedynym kupcem w tej inwestycji. Nie chce Cie martwic, ale obawiam sie, ze wizualizacja wyglada duzo lepiej, niz w tym wypadku moze wygladac gotowy budynek... Zauwaz tez, ze w Dabiu na wlascicieli czekaja nowowybudowane mieszkania. Cale budynki stoja puste. Chociazby ul. Oficerska. Zerknij tutaj: dom.gratka.pl/tresc/26-26239260-zachodniopomorskie-szczecin-dabie-oficerska.html?w=deb951b211303dd4&s=1 Oczywiscie inwestycja Makdom wyglada duzo lepiej, niz ten klocek. Budynek Makdomu bedzie mial duzo ladniejsza fasade, projekt tez duzo ciekawszy. Czytalam tez w drugim watku o Twoich rozwazaniach. Mysle, ze nie masz co sie bac wahan cenowych, bo w najgorszym wypadku, pochodzisz wkurzona przez jakis czas, ze moze przeplacilas, a sasiad kupil taniej. Wnioskuje, ze juz podpisalas umowe, a nad rozlanym mlekiem nie ma co plakac. Mysle tez, ze jakosc budowli Makdom nie jest najgorsza. Ja bym sie raczej obawiala lokalizacji, dla mnie Dabie to nie jest ciekawy region (ale to moja opinia). Kupilas, to teraz po prostu trzymajmy kciuki, zeby wszystko szlo zgodnie z planem. ;) Bylas juz na placu budowy? Tam zdaje sie jest jakis park w poblizu? To tez plus... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: kilka nowych spostrzezen IP: *.szczecin.mm.pl 17.09.08, 00:41 Aaa, jest i park i rzeczka. Nie doczytalam. Wazne, ze jestes zadowolona z zakupu! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: kilka nowych spostrzezen IP: *.globalconnect.pl 17.09.08, 10:06 Nie dziękuję za życzenia :)) Wiem, wiem, że Dąbie nie jest dla Wszystkich atrakcyjne i mieszkania tutaj kupują zazwyczaj miejscowi, tak jak ja :)) Już wylano fundamenty pod pierwszy z budynków i widzę, że idzie im to naprawdę sprawnie. Co do mieszkań w szumnie zwanej Willą Renatą. Powiem tylko jedno - tragedia. Mieszkanie w tym budynku kupili rodzice mojej znajomej i poszłam z ciekawości je pooglądać. Pokoiki klitki bo deweloper przebudował duże ładne mieszkania na właśnie takie maciupinki. Odbioru nie dostał bo pomotował liczniki od gazu w mieszkaniach. Wykonanie instalacji tragiczne.Po 2 tygodniach od zamieszkania strzeliła rura w pionie wodym u sąsiadów z góry zalało im świeżo pomalowane mieszkanie. Problem z podłączeniem gazu, prądu, wody bo nie ma odbioru więc ludzie mają problemy straszne. I dlatego te mieszkania stoją puste. Ostatnio dużo się buduje w Dąbiu bo jest naprawdę duże zainteresowanie nowymi mieszkaniami. Dąbie to zabudowa płytowa albo domki jednorodzinne brakuje właśnie czegoś pośredniego. Ja podpisałam umowę z Mak Domem jeszcze jak nie było wystawionej oferty w internecie. Zależało mi na mieszkaniu z ogródkiem ale w bloku. Mam złe doświadczenia z mieszkaniem w domku. Wcześniej poczytałam troche o Mak domie . Oni budowali mieszkania na Czcibora. Odwiedziłam nawet forum tego osiedla i poza niewielkimi usterkami ludzie są zadowoleni. T to własnie przesądziło o zakupie. Z tego względu, że mieszkam w Dąbiu panowie budowlańcy będą mnie mięli serdecznie dość na budowie. Mam nadzieję że nie dostanę zakazu wstępu :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: kilka nowych spostrzezen IP: *.globalconnect.pl 17.09.08, 10:17 oczywiście mieli, nie mięli :)) sorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Nowa inwestycja Dąbie IP: *.globalconnect.pl 17.09.08, 10:21 Jeszcze raz ja :)) W Dąbiu obok wcześniej wymienianych firm rozpoczęła budowę także firma Lechbud . Budują na Szybowcowej niedaleko Siemaszki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.szczecin.mm.pl 20.09.08, 15:29 Z przyjemnoscia stwierdzam, ze w koncu w Szczecinie cos sie zaczyna dobrego dziac w budownictwie. Ogladam ich oferte od dluzszego czasu, i musze przyznac, ze jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem, to powstanie kawalek dobrej roboty. Przede wszystkim niebanalna fasada i niebanalny projekt. Lokalizacja jak dla mnie idealna. Spokojna czesc Warszewa, blisko do sklepow, bliziutko do centrum. No i infrastruktura jest juz zrobiona, tak wiec nie trzeba bedzie czekac przyszle 10 lat na ksztaltowanie sie tego terenu. Uwierzcie, ze mieszkanie w poblizu placow budowy i jazda po rozbabranych drogach nie jest przyjemna. W tym wypadku pomeczyli sie ci mieszkancy Warszewa, ktorzy juz tam mieszkaja od lat. Sam projekt powiem, ze niemal cudenko. Nowoczesny, z duchem duzego miasta. Jednoczesnie zaden tam banalny klocek, jak osiedle Pionierow czy zolte oklepane budyneczki z wiezyczkami, jak u Siemaszko. Tutaj widze po prostu projekt, w ktorym nie bedzie wstydu mieszkac. Ani teraz, ani przez najblizsze lata. Super tez, ze zajeli sie kwestia zagospodarowania terenow. Mamy pewnosc, ze nie bedziemy przez najblizsze lata pomykac przez teren w gumowcach. ;) Zreszta, ta czesc Szczecina zalewana nie bedzie, niech sie raczej martwia mieszkancy Bezrzecza & co. ;) Czego mi w tej inwestycji brak? A no wlasnie czegos extra, co jeszcze bardziej by wzmocnilo jej prestiz. Jakas sauna, jakuzzi, moze sala do relaksu i yogi, w stylu japonskim. Wystarczy dobre oswietlenie, maty, bambus, sprzet audio z glosnikami wmontowanymi w sciane. Albo wyobrazcie sobie chlupac sie w jakuzzi z widokiem na panorame Szczecina. Takiego cudenka nie ma nawet Radisson sas! Generalnie czekam z zapartym tchem na koniec inwestycji. Pewnie troszke to potrwa, ale jesli chcecie kupic cos extra w Szczecinie, to wg mnie Comfortime. Polecam tez negocjowac ceny. Wierze, ze da sie, bo widzialam na reklamowkach, ze maja promocje. Jak widac, nawet ja, krytyczne oko, w koncu znalazlam cos dobrego w naszym miescie. Ciesze sie - nawet, gdy tam nie zamieszkam - ze powstanie cos, co bedzie cieszyc oko. Bo jak dotychczas, to niestety, zenada, co sie u nas budowalo i nabudowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 00:40 Aga, obserwuję to, co napisałaś o rynku nieruchomości i chyle czoło przed Twoja wiedzą i znajomością tematu:) czy masz jakies informacje o developerze BEST? Budują na Zbójnickiej i wkrótce oddają mieszkania. Cena wysoka jak na rynek szczecinski 5600, ale wliczony juz ogródek jest. garaż dodatkowo 38 tys. Za 75m trzeba zapłacić 420 tys, drogo... Teren do zagospodarowania przez kilku lat najbliższych, na przeciwko jakieś pola, pewnie na jesieni i zimie wszędzie błoto, droga piaskowa... problem w tym, ze musze kupic maksymalnie do pół roku mieszkanie, nie mieścimy się na 30 metrach. chcialabym tak negocjowac chociaz w części, jak piszesz:) co jest najistotniejsze w negocjacjach? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.szczecin.mm.pl 21.09.08, 01:16 Blanka, odradzam Best sa!!! To partacze! Zobaczysz, ze jak u nich kupisz, bedziesz krok po kroku odkrywac kolejne niedorobki i bledy. A po paru latach budynki beda w oplakanym stanie. Akurat pare dni temu przejechalam sie, zeby zerknac z zewnatrz na te ich dokonania. Ja ich szczerze odradzam. Ta firma z pewnoscia zaoszczedzila ile sie dalo na materialach i robociznie. Nie bylabym pewna, co do izolacji przeciwwilgociowej, prawdopodobne, ze bedzie po lebkach. W dodatku mam obawy co do akustyki mieszkan. W tak kameralnej zabudowie, jesli mieszkania nie beda odpowiednio wyizolowane, moze sie mieszkac niekomfortowo... Jesli mozesz, to poczekaj, przemysl. Chociaz do momentu, gdy juz wprowadza sie inni lokatorzy. Cena duzo za duza, jak na lokalizacje i jakosc wykonania. A skad wogole mysl, zeby akurat kupic u Best??? Generalnie to mocno odradzam: Best, Tomaszkiewicz, Steed - za partactwo, kretactwo, nieterminowosc, olewke klientow. Na "byle jak" oceniam: Siemaszko, Gryf, Neptun - owszem, wybuduja, ale masa niedorobek, u Siemaszko wilgoc, zla izolacja. Co do Neptun, to kiedys byli solidna firma, ale ostatnie inwestycje to czysta komercja na lapu capu, byle szybko, byle wiekszy profit. Zaszkodzili sami sobie, a szkoda... Jesli juz sie musisz zdecydowac na cos na prawie juz, to pomysl nad Makdom (Przylesie) lub Calbud (Magnolia). A jesli mozesz poczekac, to Comfortime - zdecydowanie najlepsza i najatrakcyjniejsza mieszkaniowka, jaka pojawi sie w Szczecinie. No, chyba ze Orco Group do nas wejdzie, to bedzie dwoch liderow. ;) Na cokolwiek sie zdecydujesz, negocjuj koniecznie! Sa na to rozne sposoby; Zaproponuj cene bezwstydnie niska. Wtedy mozliwe, ze deweloper zejdzie do ceny pomiedzy ofertowa a proponowana, co w rezultacie da kompromis dla obu stron. Druga opcja, to przedstaw deweloperowi swoj budzet, jaki masz do wydania, i tego sie trzymaj. Po prostu nie jestes w stanie zaplacic wiecej, wiec albo transakcja dojdzie do skutku, albo nie. Trzeba byc twardym, i miec cierpliwosc. Deweloper to nie diabel, tez zalezy aby zdobyc klienta, aby sprzedac lokal. Madry deweloper w tym niekorzystym okresie zatrzyma klienta u siebie, chocby mial isc na ustepstwa. ;) Powodzenia i koniecznie napisz, na co sie decydujesz. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 10:06 Dziękuję Ci za wypowiedź. Dlaczego Best mnie zainteresował? - budynki już stoją, oddanie na koniec listopada, a ja nie mogę czekac /mam bardzo trudną sytuacje lokalową obecnie/ - interesuje mnie tylko parter z ogródkiem lokalizacja mi odpowiada, 5 km od centrum, niby blisko Europejskiej, ale byłam tam i to jest taki cichy zakątek -Magnolia czy jak tam sie nazwya osiedle na Klonowica mają cenę zaporowa 6500, nawet jesli cos wynegocjuje cena nie dla mnie, dzownilam do nich, tylko nie do Calbudu, tylko do tej drugiej firmy sprzedającej tam mieszkania, powiedzilei ze cena jest juz po obniżkach, na stronie mieli ofertę nadal o 20 tys większą;/ i skłonni do negocjacji nie wyczulam. na moja odpowiedz, ze wie, ze ceny spadają od pół roku rynek się załamuje, bo bacznie obserwuje /do tej ory tylko i wyłącznie rynek wtórny, ale nie mogę trafić na takie, co mi odpowiada pod względem lokalizacji, metrazu i obecnosc ogródka jest wazna/, ze zainteresowalam sie develeporami w Magnolii parter niecale 80 metrów kosztuje u nich 520 tys. 100 tys drozej niz u Besta. - o Bescie niewiele tutaj na forum, wiec uznalam, ze skoro niewiele, to nie jest tak najgorzej. Wiem, ze kazdy jakies niedoróbki walnie, w Mak Domie kupił znajomy za mostem na Niebuszewie w lewo, nie wiem jaka to ulica i ciągle sąsiedzi go zalewają, bo rury pękają.... Nie orientujesz się, ile chcą za metr w Makdomie? zadzwonie do nich jutro i podpytam sie o termin oddania, tak jak pisalam czas ma dla mnie znaczenie, ze względu na dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.szczecin.mm.pl 21.09.08, 23:16 Blanka, cena na dzien dzisiejszy w Calbud developer to 6100 za m2 brutto. Nie wiem, czy udaloby sie jeszcze cos wynegocjowac, pewnie nie od razu, moze z czasem. Makdom chcial jakos powyzej 5 tys, ale sa sklonni do negocjacji. Im wiecej zainteresowania wykazesz, tym lepsze masz szanse. 30% nie powinno byc problemem. O Best faktycznie niewiele bylo na forum. Ja mam info z innych zrodel (ktos, kogo znam, pracuje w banku, wiec zna troche historie firmy, jej rzetelnosc, a raczej jej brak). Nie myslalas, zeby po prostu wynajac cos na 1-2 lata? Sytuacja na pewno sie unormuje. Wtedy bedzie normalna relacja inwestor-klient, normalne warunki, spokojny rynek. A znizki, ktore wynegocjujesz za te parenascie miesiecy, moga byc wyzsze niz kwota, jaka poniesiesz za wynajem mieszkania. No i bedzie mniejsze ryzyko fuszerki. Tak czy siak, trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
max_2009 Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie 01.01.09, 21:51 Blanka, mam dla ciebie inna propozycje. Moje mieszkanie na osiedlu Gubałówka na parterze z ogródkiem w sąsiedztwie Puszczy Wkrzańskiej! Proszę o kontakt: 502-437-847 Odpowiedz Link Zgłoś
max_2009 Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie 01.01.09, 21:51 Gość portalu: Blanka napisał(a): > Dziękuję Ci za wypowiedź. > > Dlaczego Best mnie zainteresował? > - budynki już stoją, oddanie na koniec listopada, a ja nie mogę czekac /mam > bardzo trudną sytuacje lokalową obecnie/ > - interesuje mnie tylko parter z ogródkiem > lokalizacja mi odpowiada, 5 km od centrum, niby blisko Europejskiej, ale byłam > tam i to jest taki cichy zakątek > -Magnolia czy jak tam sie nazwya osiedle na Klonowica mają cenę zaporowa 6500, > nawet jesli cos wynegocjuje cena nie dla mnie, dzownilam do nich, tylko nie do > Calbudu, tylko do tej drugiej firmy sprzedającej tam mieszkania, powiedzilei ze > cena jest juz po obniżkach, na stronie mieli ofertę nadal o 20 tys większą;/ > i skłonni do negocjacji nie wyczulam. na moja odpowiedz, ze wie, ze ceny spadaj > ą > od pół roku rynek się załamuje, bo bacznie obserwuje /do tej ory tylko i > wyłącznie rynek wtórny, ale nie mogę trafić na takie, co mi odpowiada pod > względem lokalizacji, metrazu i obecnosc ogródka jest wazna/, ze zainteresowala > m > sie develeporami > w Magnolii parter niecale 80 metrów kosztuje u nich 520 tys. 100 tys drozej niz > u Besta. > - o Bescie niewiele tutaj na forum, wiec uznalam, ze skoro niewiele, to nie jes > t > tak najgorzej. Wiem, ze kazdy jakies niedoróbki walnie, w Mak Domie kupił > znajomy za mostem na Niebuszewie w lewo, nie wiem jaka to ulica i ciągle > sąsiedzi go zalewają, bo rury pękają.... > > Nie orientujesz się, ile chcą za metr w Makdomie? > zadzwonie do nich jutro i podpytam sie o termin oddania, tak jak pisalam czas m > a > dla mnie znaczenie, ze względu na dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.szczecin.mm.pl 21.09.08, 01:20 Aha, piszesz, ze naprzeciwko sa jakies pola. Dowiedz sie koniecznie w urzedzie, czy ten teren nalezy do miasta, czy prywatnego inwestora, oraz czy ma jakies studium zagospodarowania. Bo moze sie okazac, ze tam przez kolejne lata cos sie bedzie budowac, a nikt nie przepada za halasem i mieszkaniem przy placu budowy. Dla sprawdzenia rzetelnosci dewelopera mozesz i jego zapytac o ten teren. Wtedy sprawdzasz przy okazji czy wersje sie zgadzaja. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.range86-170.btcentralplus.com 21.09.08, 12:13 Jak dla mnie oferta Comfortime jest beznadziejna, te ich projekty jak dla mnie wygladaja jak bloki stawiane kupe lat temu np na Slonecznym, nie jestem moze obeznana w temacie, ale z tego co widze to Ty Aga praktycznie kazdego developera tu krytykujesz, a niedorobki tak jak ktos juz wspomnial zdarzaja sie kazdemu!!!!!!Bez wyjatku!!!! Dla Ciebie lokalizacja Comfortime jest super dla mnie nagorsza z mozliwych, mysle ze trzeba popatrzec na to wszystko troche bardziej obiektywnie, nie wszystko co Tobie sie podoba dla innych jest super. Juz teraz zakladasz, ze u Comfortime wszystko bedzie idealnie i zadne niedorobki sie mu nie przytrafia tak???? Ciekawe skad to wiesz? I tak z ciekawosci, jak i gdzie mieszkasz????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.szczecin.mm.pl 21.09.08, 23:37 Lena, nie goraczkuj sie tak. :) Co do projektu Comfortime, to widze po prostu zmiane trendu, jesli idzie o szczecinskie podworko budowlane. Wybacz, ale te banalne klocki, wybudowane na szybko, byleby nalapac jeleni, to jak dla mnie, pelna porazka. Mam tu na mysli mieszkaniowke wielorodzinna (domki i obiekty komercyjne to akurat inna bajka). Warszewo wg mnie jest jedna z czolowych dzielnic Szczecina. Warszewo ma swoja historie, i choc stracilo swojego dawnego ducha, wciaz jest ladna czescia miasta. Czysto, w miare zielono, a do centrum bliziutko. Do tego polozone wysoko, a ze problemy natury ekologicznej moga (o czym ja jestem przekonana) dac znac o sobie w niedalekiej przyszlosci, to martwic sie beda mieszkancy np Bezrzecza, gdy beda wychodzic z domu w gumowcach. Na terenach Bezrzecza bylo kiedys koryto wodne, tam plynela woda. Dawniej na niektorych terenach Szczecina byly bagna, tereny podmokle. Warszewo tego problemu nie ma i miec nie bedzie. A przynajmniej nie przez najblizsze 200 lat. No, chyba ze nam caly region jakiemus kataklizmowi by ulegl. ;) Nie wiem jak mozesz projekt Comfortime porownac do starych blokow. Tutaj nie ma klitek. Nawet male mieszkania charakteryzuja sie przestrzenia i beda doswietlone (super pomysl z oknami na cala sciane! w koncu!). Ja widzialam bardzo podobne projekty w innych duzych miastach na swiecie. Wlasnie takie polaczenie nowoczesnosci z dynamika duzego miasta. Rozumiem, ze starsze malzenstwa szukajace ciszy i spokoju moga sie tu nie odnalezc, ale tym proponuje domki za miastem. Za to projekt Comfortime wydaje mi sie byc idealnie wpasowany w to, czym jest miasto. Malo mieszkan na kazdym pietrze, fajnie zagospodarowana przestrzen, tarasy, duze okna, blisko centrum, no i przede wszystkim w koncu cos niebanalnego! Pisze to z perspektywy osoby, ktora nie ma nic przeciwko mieszkaniu wsrod sasiadow (to jest miasto i ja lubie energie miast!), ale ktora dostaje szoku estetycznego na widok wiekszosci klockow, ktore swietnie "przyzdobily" Szczecin. Czy bedzie idealnie w Comfortime, coz... Mam nadzieje, ze tak swietnej inwestycji nie schrzania! Byloby szkoda! A optymistka jestem dlatego, ze generalnym wykonawca bedzie Calbud. Czyli firma o duzej stabilnosci finansowej i firma, ktora ma na koncie dobre budowle w Szczecinie (np Magnolia park). Tak wiec o terminowosc i jakosc robot budowlanych bym sie nie martwila, bo Calbud to firma budowlana (nie mylic z odlamem Calbud developer), ktora jednak wywiazuje sie z umow. Kwestia gruntu tez nie jest sporna (jak to kiedys bylo w przypadku chociazby SGI Komfort), tak wiec jesli zarzad niczego nie schrzani, to bedzie dobrze. A sa duze szanse, ze bedzie swietnie. Wiesz Lena, Ty sie denerwujesz, a ja mam satysfakcje, ze w koncu po dlugim czasie moge napisac cos pozytywnego o tym, co sie buduje w naszym miescie. :) Tak czy siak, naleze do osob, ktore rozsadnie podejmuja ryzyko. Tak wiec zamierzam kupic w Comfortime. :) p.s. Zauwaz, ze nie napisalam pochlebnie o inwestycji Mieszkania Widok (okolice Bandurskiego) - to wlasnie bedzie takie blokowisko, przyszle slumsy. Jakosc materialow marna, lokalizacja chybiona, sasiedztwo tez. Ta inwestycje porownalabym wlasnie do blokowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaaasia321 Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.szczecin.mm.pl 24.09.08, 13:49 Na Bezrzeczu mieszka się bardzo dobrze. Od 3 lat mieszkamy w budynku wybudowanym przez Best I etap. Nie zgodzę się z opinią Agi,że będziesz chodziła w gumiakach. Aga powiela ogólne slogany,a jej wiedza jest bardzo powierzchowna. Na Bezrzeczu nigdy nie było rzeki (wystarczy przeczytać w Wikipedii), także my mieszkając na parterze i mając ogródek nie mieliśmy nigdy problemów z wilgocią. Mieszkamy na górnym Bezrzeczu tu jest wzniesienie, gorzej mają osoby, które zamieszkają w budynkach Dębu czy Neptuna. Best oceniam średnio, jak się ich pilnowało często odwiedzając budowę to nie jest tak źle (usterki usuwali na bieżąco, Kierownik budowy też jest ok, najgorzej wypadają elektrycy). Zodzę się z Leną wszędzie są niedoróbki, także w Calbudzie (również wiem coś o tym). Tutaj chociaż jest niska zabudowa i 3 sąsiadów na klatce, a nie 5 pięter i "klimatyczny ogródek" otoczony dziesiątkami okien. Odpowiedz Link Zgłoś
wimcyk Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie 30.09.08, 12:59 Hej Aga, hmm no pomysł z oknami na całą ścianę jest super... orientujesz się może w jakiej cenie są tam mieszkania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 15:56 Kilka postów wcześniej Aga pisze, że 4 ogrody to inwestycja Colliseum - drobna poprawka - realizuje ją Comfortime (które zresztą nad wyraz wychwala). Dziwi mnie ta znajomość Agi licznych błędów pozostałych szczecińskich developerów - na jakiej podstawie je piszesz? Niech wypowiedzą się Ci, którzy mieszkania od tych developerów kupili, jeśli ktoś się zna na wszystkim, to zazwyczaj nie zna się na niczym. Wiedza Agi jest naprawdę bardzo powierzchowna, żadnych rzetelnych informacji. Ja np. kupiłem 3 lata temu mieszkanie od SM Dąb na Słoneczym przy realu i generalnie nie narzekam, a drobne usterki (które występują w każdym budynku bez względu na to, kto go realizował)nie spowodowały, że będę teraz ostrzegał na forum, żeby od SM nie kupowali bo budują buble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.szczecin.mm.pl 30.09.08, 22:54 :) Napisalam, ze 4 Ogrody robi Coliseum??? Jesli tak, to glupia pomylka. Coliseum to calkiem inna firma. Niby gdzie ja tak napisalam??? Trudno na forum pisac nie-powierzchownie. Inaczej musialabym naruszac prywatnosc niektorych osob (pewnych rzeczy latwo sie domyslec) albo tez pewne osoby domyslilyby sie, kim ja jestem. A tego wolalabym uniknac. ;) Co do bledow deweloperow. Nie kumam Waszej mentalnosci! Usterki i byki budowlane NIE SA i NIE POWINNY byc standardem w budownictwie! Ale jestem przekonana, ze lata bylejakosci w budownictwie mamy za soba. Po woli, po szale zakupowym, ludzie ucza sie, ze od firmy deweloperskiej warto oczekiwac czegos wiecej, niz bubla w polu. Drazni mnie tez banalne budowanie. A jeszcze bardziej drazni nazywanie tych bubli "apartamentami". Z obecnych inwestycji dwie sa dobre wg mnie. Makdom - Przylesie oraz Comfortime - 4 ogrody. Coliseum - Pod zaglami tez jest ladna inwestycja. SGI Komfort - az milo ich goscic na szczecinskim rynku! Tyle, ze 4 Ogrody i Pod zaglami maja juz infrastrukture, zas Przylesie, nie jest faktycznie przy zadnym lesie (chociaz calkiem niedaleko) i nie wiem, czy pierwsi klienci nie beda mieszkac przez pare lat na placu budowy, bez dobrej drogi dojazdowej etc... Za buble budowlane i architektoniczne uwazam zdecydowanie: Siemaszko, Gryf Developer, Steed, Best, Osiedle pionierow, Jedynka SA, Tomaszkiewicz i Management. W tym te dwie ostatnie firmy nie popisaly sie uczciwoscia. Nie kazdy lubi byc oszukiwany, prawda? Generalnie kolorowo nie jest. Teraz jest etap czyszczenia rynku. Ceny na pewno spadna, w to nie watpie. Ale co wazniejsze; nie bedzie bubli budowlanych, bo czasy klienta na glodzie minely. Ciesze sie tez z zaostrzenia polityki kredytowej. Lepiej pozno niz wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturpp70 Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: 80.50.232.* 11.10.08, 18:29 >SGI Komfort - az milo ich goscic na szczecinskim rynku! Tylko że SGI Komfort to teraz SGI Baltis i z tego co się orientuję, to nie są gośćmi na szczecińskim rynku, mają chyba siedzibę w Szczecinie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolett.gringo SGI-Baltis 11.10.08, 20:46 z tego, co widac na ich stronie, to sa na rynku juz jakis czas,w koncu u nas w Szczecinie maja dwie ukonczone inwestycje prezentujace sie bardzo dobrze, po dosc doglebnej analizie na rynku developerskim kupilismy u nich mieszkanie w GArden H.-II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henry 4 ogrody czy GardenHouse? IP: 86.47.37.* 16.10.08, 16:57 Witajcie, Mam maly dylemat. Zamierzamy kupic mieszkanie 2 pokojowe, jesli sie uda to 3 pok. Aga - dzieki, naprawde pomoglas! Teraz mamy maly dylemat. Mianowicie czy wybrac Makdom "Przylesie", albo "4 ogrody" firmy Comfortime, a moze "Gardenhouse" SgiBaltis? Jakie wogole sa szanse, aby kupic o tych deweloperow cos ponizej 5 tys za m2? Brutto, of course. Wiecej nie zamierzamy placic. Pozdrawiamy z UK - tu tylko trabi sie o global crisis. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolett.gringo Re: 4 ogrody czy GardenHouse? 16.10.08, 17:19 moze teraz wymienieni przez Ciebie developerzy zeszli z ceny, ale jak ja kupowalam w sierpniu, to najdrozsze byly 4 ogrody, jak upilam w Garden House po 5,2 za metr, aktualna sytuacja na swiecie moze spowodowala u nich spadek cen Odpowiedz Link Zgłoś
mia100.0 Re: 4 ogrody czy GardenHouse? 21.10.08, 15:54 Witam, chcę przestrzec przed SGI Baltis, dawniej SGIComfort - inwestycja w Łodzi, gdzie kupilem mieszkanie. Pod koniec budowy okazało się, że stan wykończenia jest po porstu ponizej wszelkich norm. Mieszkania reklamowane jako "apartamenty", zbudowane w pośpiechu, podwyższony standard widoczny tylko z zewnatrz. Usterki: przeciekający dach - zalanie górnej kondygbncji, brak izolacji na tarasach - zlanie niższych kondygnacji, odpadający tynk, który był połozony w trakcie przymrozków (wczesną wiosną), okna drewniane, z których wychodzi żywica itp. Propozycja dewelopera: zwrot rok temu wpłaconych pieniędzy lub naprawa! Ponieważ zaciągnąłem kredyt i peirwsze transze już poszły, a mieszkania w tzw. międzyczasie zdrożały, więc nie mam wyjścia - musiałem się zgodzić na to drugie. Usuwanie usterek z uwagi na bardzo niekompetentnych kierowników budowy (tu także chyba przyoszczędzili na fachowców) trwa ponad pół roku, a ja nie moge korzystac z mieszkania. Porażka. Niekompetencja, stawianie klienta pod scianą z pozycji siły, odradzam innym, ja nie mogę zrezygnować już - trudno mi bedzie sie cieszyc faktem wydania w SGI pieniędzy... Szczerze odradzam SGI! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolett.gringo Re: 4 ogrody czy GardenHouse? 22.10.08, 16:46 no to mnie przeraziles, bo do tej pory od ludiz zamieszkAlych w GH 1 slyszalam same zalety, ale w zasadzie, to teraz na nic mi sie to zda, bo jestem juz po pierwszej transzy itp., itd, ale z drugiej strony tak sobie mysle, ze u kazdego developera cos jest nie tak w 100%, czas pokaze jak bedzie w Garden 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunet35+ no to chyba 4 ogrody Comfortime :) IP: 86.47.37.* 23.10.08, 02:18 Ciezko wybrac, ja stawiam na Comfortime, ale cholera wie, jak oni sie spisza! Juz trudno ufac i bankom i deweloperom :( Ci z biura Comfortime sa super mili, pomocni, oddzwonia i porozmawiaja wyjasnia. Ciekawe jak bedzie z jakoscia budowy. Ja po prostu sobie poczekam, jak z budowa bedzie ok, kupie mieszkanko w 4 ogrodach. Taka moja decyzja. Jesli ktos sie tu zdecyduje na 4ogrody, to prosze sie odezwac. Bo prawdopodobne, ze bedziemy sasiadami. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolett.gringo SGI - pyt do mia100.0 23.10.08, 15:35 skoro masz przykre doswiadczenia z SGI, to moze poradzisz na co zwrocic uwage w czasie odbioru i tak wogole moze jakies porady dot. developera, a przy okazji jakie sa koszty utrzymania mieszkania w Garden House, bo slyszalam, ze licza sobie jakies bajonskie kwoty za wode i ogrzewanie, czy to prawda, pozdrawiam i mimo klopotow milego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
mia100.0 Re: SGI - pyt do mia100.0 24.10.08, 17:52 napisze tobie tak: inwestycja, o której mowie rozpoczela sie na gorce, jak byla hossa na nieruchomosci, w trakcie budowy zaczeto oszczedzac, jak trend zaczal sie odwracac. Cel byl taki, zeby jak najszybciej wybudowac pierwszy z czterech etapow i najszybciej sprzedac. pospiech i oszczednosci doprowadzily do tego (to bylo juz pod koniec 2007) ze powstalo mase bledow w szuce budowalnej poczynajac od tego, ze zatrudniano ekipy fuszerow, ktorymi kierowali nieprofesjonalni kierownicy. zapomniano o izolacjach na tarasach gornych kondygacji, ktore pierwotnie mialy byc zabudowane (tzw ogrody zimowe), ale zrezygnowano z tego, chociaz do tej pory w biurze sprzedazy pokazuje sie klientom wizualizacje z zabudowa tarasow. tarasy podczas pierwszej zimy zaczely totalnie przeciekac i zalewac nizsze kondygnacje. wykonano nieprawidlowo pokrycie dachowe, ktore spowodowalo zalanie gornych kondygnacji. zalatano dach (niezalezny rzeczoznawca zaopiniowal mimo wszystko bledne wykonawstwo), wstawiono nagrzewnice do mieszkan i zaczeto suszyc zalane mieszkania. termin pierwszych odbiorow ustalony na koniec 2007 zaczeto przesuwac, az doszlo do kwietnia 2008. w miedzyczasie okazalo sie ze tynki elewacyjne zostaly polozone w trakcie mrozow i zaczely odparzac po miesiacu. rozpoczeto wiec remont elewacji (w nowyych, swiezutkich budynkach!) rownoczesnie trwaly remonty (powazne, nie jakies tam poprawki) tarasow, ale tylko tych na gornych kondygnacjach, ktore byly odkryte - po to, zeby nie zalewac dolnych balkonow! bloki w tym czasie byly dodatkowo przykryte folia i wygladaly jak te rzezby - nie pamietam nazwiska artysty, ktory "opakowuje" rozne budynki na swiecie. mieszkania na nizszych kondygnacjach pozostaly bez izolacji, plytki granitowe przyklejone na tzw. 'placki', nizgodnie z zaleceniami producentow plytek i klejow. jedna zima i takie plytki odpadna. dodatkowo okazalo sie, ze jedna sciana nosna jest przesunieta wzgledem projektu budowalnego ok. 6 cm (!) - praktycznie budynek ma wade konstrukcyjna. trzy ekipy stwoierdzily, ze nie wiedza jak usunac krzywizny w mieszkaniu: 'trzeba by rozebrac budynek i wybudowac jeszcze raz'. podczas remontow elewacji, tarasow i suszeniu mieszkan wypaczyly sie okna drewnniane (bardzo kiepskiej jakoswci - z najtanszych surowcow, chociaz na pierwszy rzut oka ladnie wygladajace), ale sie rozeschly i powypaczaly, a sosna miekka, wiec dodatkowo bylo mase zadrapn itd. po kilkunastu wezwaniach przyjechala p. dyrektor z siedziby spolki dewelopera, spoznila sie na spotkanie ze mna i moim prawnikiem i stwierzila, ze w sumie to ja i tak jestem "do przodu" bo mieszkania zdrozaly, ale jak nie jestem zadowolony to deweloper moze oddac pieniadze (!). o co chodzi? metoda dzialania SGI: marketingowo wszystko wyglada wspaniale i cudownie na etapie pierwszych rozmow i podczas budowy do stanu surowego. jak mowi stare powiedzenie biznesowe "najwazniejsza jest prezencja". Jednak pozniej, na etapie wykonczenia jest fatalnie, kierownicy sa z lapanki, menedzerowie budowy rzucaja slowa na wiatr, zeby uspokoic klienta, obiecuja, ze wszystko zostanie naprawione i nawet bedzie lepiej niz bylo. ale okazuje sie, ze wszystko, kazde ustalenie trzeba spisywac. trzeba mierzyc sciany, czy jest tak jak w projekcie, katy, piony i poziomy. warto miec swoje podstawowe narzedzia i z nimi robic wizytacje na budowie. nie mam teraz czasu wiecej pisac, ale to jest historia na ksiazke. jak cos konkretnego cie interesuje (nie wiem na jakim jestes etapie budowy) to zadaj pytanie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robo Re: SGI - pyt do mia100.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 23:23 taka sama sytuacja będzie na starej cegielni,elewacje robione zimą,trawertyny najtańsze z chin,przeciekające dachy,przeciekające tarasy 4 piętra.To wszystko konsekwencja pośpiechu w dążeniu do celu tj.nie zmoczenia dupy i zwolnienia w konsekwencji bo gdzie się pójdzie jak z Modehu wywalili na zbity ryj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WaLker08 Re: SGI - pyt do mia100.0 IP: 83.168.106.* 24.10.08, 21:35 Mam mieszkania w GH I w Szczecinie. Standard bardzo wysoki. Trudno jest się do czegoś przyczepić. Na upartego zawsze można, ale sporo już widziałem mieszkań w naszym mieście i śmiem wątpić, czy gdzieś jest wyższy standard niż w GH. Liczę na to, że w GHII będzie niegorzej. Widocznie w Łodzi nie ma fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chydy_76 Re: SGI - pyt do mia100.0 IP: 80.50.232.* 25.10.08, 20:43 Mieszkam w Pogodno Park i według mnie osiedle ma standard o wiele wyższy niż niektóre 'apartamentowce' w Warszawie. Z resztą otrzymali za to osiedle Srebrne wiertło od Boscha. Kupiłem też w Starej Cegielni dla córki i na razie wszystko ok. Jeden z lepszych deweloperów w Polsce. Zawsze mogą się zdarzyć jakieś wpadki, współczuję mia100.0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson SGI podniósł ceny w GH II IP: 83.168.106.* 29.10.08, 10:26 I o jakich obniżkach co poniektórzy tu marzą? Chyba tylko w slumsach, czyli wielkiej płycie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SGI podniósł ceny w GH II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 15:12 Trochę szacunku dla ludzi Robson, wielka płyta to nie slumsy, mieszkają tam normalni, pracujący, zarabiający, mający rodziny ludzie. Przeanalizuj ceny w tych "slumsach", nierzadko cena za m2 dochodzi do tych na nowych Osiedlach. Czy nazwiesz slumsami Osiedla Słoneczne, Zdroje, Bukowe, Majowe? Nie wydaje mi się. Życzę więcej pokory:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolett.gringo Re: SGI podniósł ceny w GH II 29.10.08, 18:21 cos mi sie nie chce wierzyc, ze SGI podnioslo ceny w GH II, Robson to po ile teraz proponuja tam mieszkania? a z drugiej strony za ten standard to nawet jak sa wyzsze, to i tak mysle, ze warto kupic u nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: SGI podniósł ceny w GH II IP: 83.168.106.* 30.10.08, 20:07 Mi też się nie chciało wierzyć:) Ale jak widać, wieszczenie spadków to utopia, względnie marzenia tych, którzy nie kupili, gdy było trzeba. Odpowiadając na Twoje pytanie, jak wiesz, nie ma tam czegoś takiego, jak cena za m2. Każde mieszkanie ma swoją cenę. Aktualnie wzrosły o jakieś 2-3%. Niby niedużo, ale przeciętnie 6tys zł na 2 pokojowym mieszkaniu.. Firma twierdzi, że się świetnie sprzedają. A Ci, których nie stać, mogą mieszkać z "szacunkiem i pokorą" ;) na Bukowym, Majowym, Zawadzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolett.gringo Re: SGI podniósł ceny w GH II 31.10.08, 16:15 co do ceny, to chyba u wiekszosci dewelperow mowia, ze cena jest od..., a potem, to kazde mieszkanie ma inna cene w zaleznosci wielu czynnikow, w GH II ceny faktycznie kazdego mieszkania inne - bo np parter czy pietro, a jak parter to z ogrodkiem wiekszym badz mniejszym, ale jak sie orientowalam, to np u deweloperow sprzedajacych Cztery Ogrody czy Magnolia Park tez co mieszkanie to inna cena. Co do sprzedazy mieszkan oferowanych przez SGI, to chyba faktycznie sie dobrze sprzaja, bo jak sie orientowalam na poczatku sierpnia, to Stara Cegielnia co lepsze mieszkania byly juz sprzedane, no i w koncu zdecydowalismy sie na GH II. A co do "slumsow" to jak wiecie wszystko zalezy od lokatorow danego miejsca, zobaczcie jak jest np na HOzej czy POtulickiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Robson klamie :) IP: *.ptr.magnet.ie 06.11.08, 01:21 Robson, jestes z zarzadu firmy, czy jakze? Z tego co ja wiem, to mozna z nimi negocjowac. Niewiele, ale mozna. Zauwaz, jak dawno juz ruszyla u nich sprzedaz. I co? A no wciaz troche mieszkan do kupienia wciaz jest. Udalo im sie szybko sprzedac znaczna czesc mieszkan, ale to bylo PRZED kryzysem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: SGI podniósł ceny w GH II IP: 83.168.106.* 30.10.08, 20:16 Mówiąc "slumsy" chciałem być miły;) Nie brakuje mi szacunku. Pani która u mnie sprząta mieszka w takich właśnie slumsach, ale przyznam, że bardzo ją szanuję, bo bez niej bym zginął:) Jeśli chodzi o ceny wielkiej płyty, to faktycznie, ceny ofertowe są chyba odzwierciedleniem normalności zamieszkujących ją ludzi;) I absolutnie tak! Wszystkie wymienione osiedla to slumsy. Czyż nie? Z definicji mieszczą się one w określeniu "slumsy", no może poza jednym, posiadają kanalizację ;) Super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: SGI podniósł ceny w GH II IP: *.globalconnect.pl 31.10.08, 12:29 Robson chyba nie widziałeś slumsów prawdziwych! Jeśli nie to zapraszam na Pomorską w Dąbiu. Co do Majowego, czy innych osiedli tego typu, gdybym miała wybierać to wolę te osiedla niż np. kamienice na 5-go lipca z wybetonowanym podwórkiem, i śmietnikiem pod oknem. Na Majowym, w Zdrojach wierz mi, nie mieszkają tylko sprzątaczki, ale tez nauczyciele i młodzi lekarze. Ciekawa jestem, co sie będzie działo jak wprowadzą tak niechciany podatek katastralny?? Zobaczymy, jakie będzie zainteresowanie mieszkaniami w centrum, lub niedaleko centrum a jakie będą ceny mieszkań w okolicach Majowego, Załomia czy Dąbia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SGI podniósł ceny w GH II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 10:01 Do Robsona: "Slums to dzielnica miasta zamieszkana przez biedotę (najczęściej imigrantów lub przybyszy z terenów wiejskich). Dzielnice tego typu są najbardziej powszechne w wielkich aglomeracjach Trzeciego Świata (np. w Afryce, Indiach, czy Ameryce Południowej).Nazwa "slums" wywodzi się od XIX-wiecznych przemysłowych miast brytyjskich, gdzie ponad 60% powierzchni miasta zajmowały zatłoczone dzielnice mieszkaniowe, nierzadko o bardzo niskich standardach życia. Obecnie większość budynków w slumsach to prowizoryczne konstrukcje zbudowane z tego, co mieszkańcy zdołali znaleźć (np. desek, skrzynek, blachy falistej). Slumsy zazwyczaj są pozbawione utwardzonych dróg, elektryczności, kanalizacji oraz bieżącej wody. Często realną władzę w takich dzielnicach sprawują zorganizowane grupy przestępcze." - tyle definicja. Jak się zastanowię i pomyślę to nijak powyższy opis nie pasuje do osiedli położonych w prawobrzeżnej części Szczecina, tym bardziej, iż cena za m2 mieszkania na takim osiedlu oscyluje wokół 5-6 tys., mniej więcej tyle, ile w nowym budownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben88666 Re: SGI podniósł ceny w GH II IP: *.kalisz.mm.pl 05.11.08, 21:40 Nie cena jest tu istotna ale np. klatki schodowe, które są obsrane, brudne,, pomalowane, skrzynki na listy poniszczone, drzwi wejściowe zdemolowane itp. Na każdym piętrze ludzie mają zamontowane dodatkowe kraty, nie mają dzwonków, notoryczny brak światła na klatce a o windy strach wejść. Taki wystrój wnętrza kojarzy się tylko ze slamsami dla biedoty. Wolałbym mieszkać w przyczepie kempingowej niż kupić mieszkanie za 5 tys na takim blokowisku a w szczególności na prawobrzeżu największej sypialni Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: SGI podniósł ceny w GH II IP: *.ptr.magnet.ie 06.11.08, 01:18 A ja sie zgodze z Robsonem. Te blokowiska, no wybaczcie, nie sa marzeniem Szczecinian. A to, ze ogloszenia za 5 tys/m2 sobie wisza i wisza, o niczym nie swiadczy. Nie chcialabym tam mieszkac i tyle. Wogole blokowisk nie lubie, to tyczy sie tez Kaliny czy Zawadzkiego. Taka masa ludzi stloczona niczym kury w kurniku. Jak odwiedzam znajomych w blokach, to mnie glowa potem boli. Do tego sufit jakos tak nisko osadzony, paskudne klatki schodowe, przestarzale windy, czesto wsypy na smieci (smrod) no a w mieszkaniach z reguly lazienki-klitki, pokoje tez klitki. Dla mnie niestety to sa wlasnie szczecinskie SLUMSY. Ludzie sukcesu tam nie mieszkaja. Z calym szacunkiem do mieszkancow.. Po prostu nie kazdego stac na drogie solidne mieszkania czy domy. Bo apartamentow w Szczecinie to raczej nie buduja (na papierze i w reklamie, owszem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SGI podniósł ceny w GH II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 08:43 Tak, ludzie sukcesu mieszkają na zamkniętych osiedlach, gdzie poza czubkiem własnego nosa nie widzą nic i nikogo dookoła... Nie ocenia się ludzi po tym, gdzie mieszkają i jaki jest stan jego posiadania, bo nie każdy miał to szczęście mieć bogatych rodziców, co kupili samochód na 18 urodziny i mieszkanie na dobry start - z całym szacunkiem dla tych ludzi:) A drogie mieszkanie nie zawsze równa się z solidnością, o czym świadczą wcześniejsze wpisy forumowiczów na temat usterek szczecińskich deweloperów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: SGI podniósł ceny w GH II IP: *.217.146.194.generacja.pl 20.11.08, 22:03 Nigdy nie dostałem nic od rodziców poza rowerem, jednakże dożyłem pięknych czasów kiedy mogę pozwolić sobie mniej więcej na wszystko. Przy drobnej pomocy banku oczywiście. Śledzę wątek ponieważ sytuacja zawodowa zmusiła mnie do przeprowadzki ze Śląska właśnie do Szczecina. To co piszecie o wielkich obrzydliwych płytach i slumsach niestety jest szarą rzeczywistością. Od wielkich płyt gorsze są chyba tylko kamienice z kiblem na zewnątrz. Właśnie dlatego zamiast inwestować w mieszkanie z drugiej ręki z zakamuflowanymi usterkami zastanawiam się nad kupnem mieszkania w stanie deweloperskim. Na jednym z serwisów internetowych natknąłem się na www.urbanity.pl/building_gallery.php?gen=2&wsk=2987 Inwestycja spółki, o której mowa była bodajże na początku wątku. Te zdjęcia nie wyglądają może obiecująco, ale projekt zachęca: www.makdom.com.pl/oferta.php?item=1&miasto=1&inwest=15 Ma ktoś jakieś wieści na temat tej inwestycji ? Ewentualnie czy ktoś mógłby mi coś polecić? (Jeżeli powtarzam wątek to przepraszam, ale nie sposób prześledzić prawie 200 wypowiedzi). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitara do aga1234 IP: *.centertel.pl 17.07.09, 21:06 Witaj, prosze Cie o kontakt w sprawie Dabia, chcialabym od nich kupic mieszkanie, ale najpierw wole sie poradzic . Dzieki moje gg 3732928 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anacapa Re: SGI - pyt do mia100.0 IP: *.szczecin.mm.pl 06.05.09, 23:11 Szczerze odradzam zakup mieszkania w GH. Developer reklamuje się że sprzedaje apartamenty a to są mieszkania w bardzo niskim standardzie. Do tego dochodzą ogromne opłaty miesięczne. TRAGEDIA. bardzo żałuje że kupiłem tu mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Re: SGI-Baltis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 19:23 ja się zraziłem do oferty SGI w momencie kiedy dowiedziałem się, że płacę za garaż a tak naprawdę to wcale nie kupuję garażu bo cała hala garażowa jest częścią wspólną... Na pytanie "za co w takim razie mam zapłacić" usłyszałem odpowiedź: "za możliwość parkowania na ściśle wskazanym miejscu w tej hali". Mój prawnik stwierdził, że proponowany zapis w księdze wieczystej niczego mi nie daje bo wystarczy uchwała wspólnoty mieszkaniowej, żeby tę moją "możliwość parkowania" diabli wzięli. No ale marketingowy chwyt "miejsce postojowe w cenie mieszkania" robi swoje... Życzę wszystkim powodzenia. Ja zrezygnowałem z rynku pierwotnego i kupiłem na wtórnym w Mierzynie. Wyszło mi, że w porównaniu z Warszewem i Bezrzeczem to najlepiej skomunikowana dzielnica (prawie dzielnica ;- )) a ceną byłą o wiele niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 08:33 I co dzisiaj AGA - największa skarbnica wiedzy w temacie deweloperów - powie na temat Comfortime? Niebanalne fasady? Cudeńko projekt? Chyba jednak długo po terenie ich "budowy" będzie trzeba "pomykać w gumowcach". Żenujący jest poziom wiedzy niektórych "specjalistów" na forum. Jest kilku rodzimych deweloperów w Sz-nie, którzy od lat z powodzeniem działają, dostosowując się do zmiennych warunków rynkowych, i wcale nie jest wstydem mieszkanie na ich osiedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Comfortime - najlepsza inwestycja w Sz-nie IP: 186.2.144.* 27.11.11, 01:44 Sluchajcie ja juz kupilem mieszkanie na osiedlu cztery ogrody i jestem bardzo zadowolony cena jest super 57,6 za 260tys. Polecam goraco wszystkich do kupna tam mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Hirny - Villa Modra IP: *.ptr.magnet.ie 13.11.08, 13:46 Witajcie, kto jeszcze posiada jakies informacje na temat tej inwestycji? Bardzo mi sie podoba, ale slyszalam o niekorzystnej umowie przedwstepnej oraz problemach zwiazanych z wysokim poziomem wod gruntowych. Napiszcie prosze cos jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eukaliptus Re: Hirny - Villa Modra IP: 77.88.148.* 17.11.08, 22:34 Witam Kupiliśmy mieszkanko w kompleksie Villa Modra. Kilka spostrzeżeń : umowa przedwstępna - realizacyjna jest generalnie przejrzysta, natomiast w kontekście problemów kredytowych proponuję negocjować dłuższy termin wypowiedzenia umowy bez konieczności zapłaty odstępnego ( obecnie deweloper ma zapis o 10 % odstępnym po upływie 3 dni od daty podpisania umowy ) Jeśli natomiast chodzi o poziom wód gruntowych to konsultowałem zastrzeżenia zarówno z kierownikiem budowy jak również okolicznymi mieszkańcami. Fundamenty zostały przeprojektowane, poza tym teren zostanie tam podniesiony o kolejny metr więc szanse na powódź raczej małe. Reasumując. Względnie długo analizowaliśmy projekty nowych inwestycji deweloperskich w Szczecinie i według nas jest to jeden z ciekawszych pomysłów, oczywiście jeśli komuś odpowiada lokalizacja. Z niecierpliwością czekamy na odbiór. pozdrawiam mój numer gg 63 64 387 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: Hirny - Villa Modra IP: *.globalconnect.pl 21.11.08, 12:28 Naprawdę mają 10% za odstępne?? jestem zdziwiona bo np w Mak domie jest to 4% i obowiązują one i dewelopera i kupującego. Na to właśnie trzeba zwrócić uwagę bo bardzo często jest tak, że dewelopera obowiązuje stawka np 4% a kupującego np 10 a słyszałam, że u niektówrych 15%. Wynika tylko z tego tyle, że trzeba bardzo uważnie czytać umowy i najlepiej podpisywać je u notariusza. Choć czytałam ostatnio o deweloperze, który postawił kupujących pod ścianą tym, że po podpisaniu umów przedwstępnych u notarusza, wpadł w kłopoty finansowe. Mieszkania są do wydania, deweloper w związku ze złą sytuacją finansową zmusza właścicieli do dopłaty około 600 zł za metr, w zamian za brak obciążenia hipotecznego. Jeśli nie dopłacą to dostaną mieszkania z obciążeniem hipotecznym ( bo deweloper zaciągnął- jak to ma w zwyczaju kredyt na budowę)i nie ma z czego spłacić. W związku z tym ludzie są przyparci do muru bo i tak będą w jakiś sposób musieli spłacić zaległości pozostawione przez dewelopera. Właściwie nie wiadomo co robić. Można zabezpieczać się notarialnie bo wydaje się to w tej chwili najbezpieczniejsz a tu się okazuje, że ,,deweloper potrafi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eukaliptus Re: Hirny - Villa Modra IP: 77.88.148.* 21.11.08, 17:25 Należy rozróżnić 2 kwestie :odstępne i kara umowna . Odstępne przysługuje tylko nabywcy i to on umawia się z deweloperem na jakich warunkach może wypowiedzieć umowę kupna. Kary umowne dotyczą zarówno dewelopera i kupującego. Na przykład kupujący płaci karę deweloperowi za opóźnienia powstałe w płatnościach transz, natomiast deweloper płaci kare nabywcy za opóźnienia w budowie itd. Nadmienię, że kary umowne u Hirnego to 10 % kwoty wpłaconej do momentu powstania roszczenia działające w obie strony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: Hirny - Villa Modra IP: *.globalconnect.pl 24.11.08, 23:45 Faktycznie żle napisałam, te 4% to kara umowna za wycofanie się z zakupu. Obowiązuje w takiej samej wysokości kupującego jak i dewelopera. Co do odstępnego - prawde powiedziawszy nie mam takiego zapisu w Umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek MALBUD - inwestycja w dabiu ??? IP: *.messagelabs.net 25.11.08, 10:16 witam, czy ktoś ma może jakies informacje, opinię lub juz kupił mieszkanie od delepora w tytule? Budują pojedyńczy dwuklatkowy blok 2piętrowy i inewstycja wygląda już na prawie skończoną. Jeśli ktoś coś wie to proszę o info :) pozdawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: MALBUD - inwestycja w dabiu ??? IP: *.globalconnect.pl 25.11.08, 10:44 Hej a na jakiej ulicy oni budują?? Pierwszy raz słyszę. Lech bud to wiem że na Szybowcowej niedaleko Siemaszki ale Mal-Bud?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: MALBUD - inwestycja w dabiu ??? IP: *.messagelabs.net 26.11.08, 11:02 hej, na Puckiej 61 dokładnie :) wygląda na to, że już niedługo finish będzie, to ich strona www.malbud.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laskowy Re: Warszewo Przylesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 15:51 Wracajac do tematu Forum, Osiedle Warszewo Przylesie w projekcie wyglada bardzo obiecujaco, na stronie makdom.com.pl mozna na bieżąco ogladac zdjecia z prac. Projek jest bardzo dobrze obmyslany i zagospodarowany z duza gama zieleni opodal puszczy wrzanskiej a samo osiedle znajduje sie na zboczy Wzgórz Warszewskich skad widoki rowniez bardzo atrakcujne.Wykonawca projektu MakDom jest jak slyszalem dobrze prosperujacym developerem w polsce majacym juz pokazna baze atrakcynjych inwestycji a warszeweo przylesie wyglada na to bedzie kolejna dobra wizytowka tego developera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re:MALBUD - inwestycja w dabiu ??? IP: *.globalconnect.pl 26.11.08, 11:36 A już wiem nawet w niedzielę obok tego budynku przechodziłam :)) Docieplenie na finiszu tyle, że coś mi się tam o uszy obiło, że poprzednie zrywali bo podwykonawca jakąś fuszerkę zrobił. Taki sam budynek od jakichś 5 lat stoi za tym budowanym, to też tej firmy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re:MALBUD - inwestycja w dabiu ??? IP: *.messagelabs.net 26.11.08, 12:48 nie, ta 'ruina obok' ;) to na szczęście nie ich dzieło :) faktycznie coś długo trwa te ich wykończenie... ciekawe czy znajdzie się tutaj ktoś kto kupił mieszknanie w tym 'kameralnym domu' jak reklamują? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: Warszewo Przylesie IP: *.globalconnect.pl 26.11.08, 11:47 A odnośnie Mak domu to byłam na forum osiedla na Czcibora. Poczytałam opinie o tym deweloperze i wydaje się że wszystko z nim ok. Mój małżuś robił wykończeniówkę na tym osiedlu. Co prawda mówił, że tynki były tragicznie nierówno położone, ale też cena za metr była odpowiednio niższa ( w umowach było, zastrzeżone, że tynki 3 klasy) więc nikt do nikogo nie miał pretensji. Ja podpisałam umowę z Mak domem na mieszkanko w Dąbiu ( niedaleko Hotelu Bończa). Tutaj trzeba napisać, że zmienił się projekt zagospodarowania terenu ( na stronie internetowej jest stary widok) Mam wgląd na bieżąco co się dzieje na budowie. 8 grudnia jestem umówiona z prezesem na spotkanko bo okazuje się że roboty w Dąbiu zostały wstrzymane do wiosny, a w związku z tym przesunie sie termin odbioru , prawdopodobnie na lipiec. Ja mam teraz w grudniu wpłacić pieniążki ale na pewno wstrzymam się z wpłatą przynajmniej do czerwca. W zależności jaki będzie postęp prac. Wykopanie fundamentów, zazbrojenie i zalanie łącznie z zabezpieczeniem bitumicznym zajęło im miesiąc więc naprawdę szybko się uwinęli. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Warszewo Przylesie IP: *.messagelabs.net 27.11.08, 09:11 jaka jest cena za m2 w dąbiu? chodzi mi o mak-dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: Warszewo Przylesie IP: *.globalconnect.pl 27.11.08, 10:25 Tak jak już kiedyś tutaj ktoś pisał :)) cena m2 zaleźy od mieszkania. Ja podpisałam umowę i cena gwarantowana to 4.900m2, Jednak po tym co sie dzieje na rynku nieruchomości, prawdopodobnie cena będzie do negocjacji albo będziemy walczyć o jakieś bonusy np piwnicę. My będziemy zmieniać właściwie cały plan mieszkania. Zameniamy miejscami łazienkę z kuchnią itp w Mak domie nie robią z tego żadnych problemów i nie chcą dodatkowych opłat za zmiany, przynajmniej nikt nam o nich nie powiedział. Co do ceny- jest to więcej niż u Siemaszki (tam to 4.600) ale Siemaszko buduje dość daleko od ścisłego centrum a lokalizacja budynku Mak domu jest naprawdę rewelacyjna. Rzeczka, park, boisko, szkoła, sklepy i przychodnia w odległości około 300 metrów. A do tego od głównej ulicy odgradzają nas budynki TBS-ów. Nic dodać nic ująć. JUz sie nie mogę doczekać zakończenia budowy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laskowy Re: Warszewo Przylesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 15:43 Rzeczywiscie zazdroszcze Ci troche ;) Jak wejdziesz na ich strone makdom.com.pl i przyjrzysz sie zrealizowanym projektom zauwazysz ze duza wiekszosc osiedli i apartamentow MakDomu jest własnie tak zaprojektowana z mysla o jak najlepszym zagospodarowaniu przestrzennym jednoczenie funkcjonalnym i przyjemnym do zamieszkania w standardach nie odbiegajacych od wspolczesnych trendow, sam przymierzam sie do wlasnego gniazdka tylko nie moge sie jeszcze zdecydowac na lokalizacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Dąbie - nowa inwestycja IP: *.globalconnect.pl 01.12.08, 09:57 Witam To się w Dąbiu naprawdę ruszyło. TBS-y Szczecińskie budują nowy blok i tu nowość na sprzedaż !!!!!!. Nie wiem jeszcze jak wygląda cena. Blok powstaje za Willą Renatą ( szumnie zwaną). To jest ulica Miernicza więc właściwie ścisłe centrum. Ma ktoś może jakieś informacje o tej inwestycji?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Warszewo Przylesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 08:58 Jeśli Mak-Dom ruszy z pracami na nowo na wiosnę, a na lipiec ma być termin oddania mieszkań to powodzenia - dom postawiony w tak krótkim czasie sugeruje zaniedbania technologiczne i w rezultacie budowlany bubel. Co do tynków 3 klasy, o których piszesz wcześniej - klasyfikacja tynków jest taka, że tynki III kategorii są prawie najwyższej jakości, po nich jest już tylko gładź gipsowa czyli najwyższy standard, a że nierówno położone - to się zdarza, zresztą wg norm mogą występować jakieś odchylenia na 2m łacie, więc z tą tragicznością położenia to nie do końca. Zresztą rzadko zdarza się, żeby robotnik od wykończeniówki pochwalił przejmowany front robót, zawsze znajdze powód do narzekań - a to krzywe ściany, nierówne tynki, brak kątów itp., chociaż takie wady nie zawsze istnieją. Radzę podpytać jakiegoś inżyniera jak to jest z tym pośpiechem budowlanym w przypadku Mak-Domu, żeby potem nie obudzić się w "domku z kart". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laskowy Re: Warszewo Przylesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 10:28 Nie sądze by w tym przypadku moglo dojsc do zaniedban gdyz oferowane osiedle ma byc wyzszego standardu a wiec pokusza sie o niego osoby ktore wiedza czego chca i typowa fuszerka by w tym przypadku nie przeszla. A MakDom znany jest w szczecinie z wielu Ciekawych projektow mieszkaniowych ktore ludzie sobie chwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: Warszewo Przylesie IP: *.globalconnect.pl 02.12.08, 13:10 Zaszło nieporozumienie - oddany ma być cały budynek w lipcu ale 2010 roku. Zgodnie z umową miał być oddany w kwietnu. Nie jestem fachowcem od tynków jeśli pomyliłam wartości ( jakość, dokładności) tynków to przepraszam logicznym wydawało mi się, że 3 to gorsza jakość. Co do tych tynków na czcibora, to wiem, że cena była nisza właśnie z tego powodu i nikt nie miał żadnych zastrzeżeń. Nie wiem czy sytuacja miała miejsce we wszystkich mieszkaniach ale u moich znajomych tak było. Co do Dąbia- w Mak domie naprawdę można się dogadać. Mój mąż będąc na budowie, porozmawiał z kierownikiem. Zrezygnowaliśmy z malowania ścian w zamian za to kierownik obiecał wyończenie sufitów tak żeby nie było żadnych poprawek. Więc naprawdę ten deweloper idzie na rękę a czytając fora o deweloperach i dowiadując sie u znajomych te niewielkie krzywizny to naprawdę niewielki problem. Mam informacje z pierwszej reki jakie cudeńka wyprawiaja deweloperzy w trakcie budowania i co sie potem dzieje w mieszkaniach. Ja mam informacje o Szczecińskiej KIELNI i POMORZU. Tam się działy cuda niewidy. Znajomi po wprowadzeniu od trzech lat remontują ( naprawdę poważne prace budowlane ) nowe mieszkania. Dlatego uważam że warto zapłacić deweloperowi ciut więcej i mieć pewność że robota jest naprawdę fachowo zrobiona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artuur2 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.chello.pl 05.12.08, 17:23 Witam!Czy znacie może jakiegoś inspektora budowlanego? Bardzo proszę o pomoc.Odbieram mieszkanie 15.12.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobul Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 01:45 a moglbys moze jakos bardziej przyblizyc oferte makdomu i artbudu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laskowy Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 15:16 A o co Dokładnie pytasz? O Dąbie? www.makdom.com.pl/oferta.php?item=1&miasto=1&inwest=29 tu mozesz zobaczyc ta oferta www.makdom.com.pl/oferta.php?item=1&miasto=1&inwest=15 a tu jest to warszwo przylesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecina Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.173.18.22.tesatnet.pl 09.12.08, 08:45 teraz widziałem na stronie MakDomu www.makdom.com.pl/ dość ciekawą ofertę przed świąteczną Gwarantowana cena brutto 4 750,00 zł/ m2. Tylko przed Świętami dajemy 3% na prezenty oraz 20% pożyczki na wkład własny. Niestety jest ona na Morskie Oko III w Wawie. Trzeba by dowiedzieć się w biurze, może i szczecin też ma podobną ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laskowy Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 15:08 Tak widziałem tyle ze to osiedle w Warszawie jest juz zdaje sie na ukonczeniu i mieszkania sa do odbioru a w Szczecinie wszystko jest na etapie budowy, na stronie poki co podobnych informacji nie ma. Ale fakt taka cena jak na Warszawe zdaje sie byc przystepna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecina Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.173.18.22.tesatnet.pl 10.12.08, 12:19 widzę że jesteś zorientowany. a powiedz mi co wiesz o cenach u szczecińskich deweloperów. Nie mialem okazji dogłębnie przeanalizować wszystkich cen... Jak to wygląda z wyżej omawianym (omawianymi) firmami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laskowy Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 14:28 Jak wczesniej pisalem dopiero sie rozgladamy wiec nie jestem w stanie Ci przyblizyc cen ale w tej kwesti i tak warto rozmawiac osobiscie z przedstawicielem dla okreslenego mieszkania bo pietro i polozenie wzgledem kierunkow swiata tez czasami ma znaczenie pozatym zawsze jest mozliwosc negocjacji a i jak sam wyzej pisales z dnia na dzien moga wyrosnac promocje jak np mialo miesce w MakDomie i ceny tez zdaje sie poopadaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia GRAZ deweloper IP: *.cable.smsnet.pl 03.01.09, 21:16 witam czy ktoś może wie coś na temat firmy GRAZ? budują w Wołczkowie szeregowce w atrakcyjnej cenie przy ul. Gruszkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.trep Re: GRAZ deweloper 03.04.13, 21:19 Witaj Tak znam tą firmę. Moi znajomo kupowali tam segment szeregowca. Ogólnie są zadowoleni z nabytku. Dobra jakość no i przez pewien czas super cena. Obsługa miła i ogólnie przyjazna atmosfera zakupu. Na osiedlu fajne towarzystwo w średniomłodym ;-) wieku. No ale są też i minusy. Np. bardzo małe działki, problem z parkowaniem - jak wszędzie. Ogólnie są bardzo zadowoleni. Aaa.. I jeszcze coś. Przed zakupem starannie sprawdziliśmy firmę. Działa od końca lat '90 w niezmienionej formie. Ma za sobą kilkanaście budów więc doświadczenie jest. I co chyba zdecydowało o zakupie u nich to to, że są Spółką Jawną tak więc jakby coś się nie powiodło w budową - jest kogo ścigać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: GRAZ deweloper IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 13.06.13, 18:47 Podobnie jak twój kolega - ja także kupiłam lokal od tego dewelopera. ogólnie jestem zadowolona - nie mieli wygórowanych cen, stosują jasną politykę co do swoich klientów - podają ceny całościowe, a cena podana na początku obowiązuje do końca - nie było żadnych dodatkowych, ukrytych kosztów. Zdecydowałam się na firmę Graz właśnie ze względu na ich doświadczenie i to, że są spółką jawną. Okazali się uczciwi, więc nie mam za co ich ścigać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianka Re: GRAZ deweloper IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 01.07.13, 19:57 O firmie GRAZ s.j. złego słowa nie powiem! Świetna firma, elegancko sobie radzą już od ponad 20 lat, a to chyba o czymś świadczy? Uczciwość firmy jest zagwarantowana przez to, że są spółką jawną. Urzekli mnie lokalami w fantastycznych lokalizacjach - miałam problem, aby wybrać z mężem mieszkanie, bo mieli aż trzy, które nas zainteresowały. Zazwyczaj budują bloki w cichych miejscach, na obrzeżach miasta. Mieszkanie przestronne, ceny są niższe, niż czasem cenią sobie prywatni ludzie za używane, wieloletnie mieszkanie... Wszystkie sprawy związane z umową klarowne, podobnie jak koszta - polecam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RPC Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 10:29 Ja podpisałem przedwstępną na Pionierku, jeżeli chodzi o ceny to faktycznie tanio nie jest, ale dali 10% upustu i lokalizacja po prostu robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacula Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 14:10 A jak wygląda sytuacja z mieszkaniami w SGI Stara Cegielnia? Ostatnio ogłaszali się w gazetach, że mają ponad 50% sprzedanych, czyli niecałe drugie tyle jest wolne. Ktoś się orientował jaką proponują cenę za m2? Są negocjacje? Jakieś upusty? Wiem, że za samo miejsce parkingowe w podziemiu chcą 25tys. zł .... Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.globalconnect.pl 09.01.09, 22:30 Witam Prosiłym o informację na temat dewelopera Vastbouw. Jestem zainteesowany mieszkaniem na ul. Podbórzańskiej. Czy może jest tutaj ktoś, kto kupił od nich mieszkanie??Obecna cena to 4950 zł za m2, ile można wytargować?? Wcześniejsze etapy z tego co słyszałem były sprzedawane taniej, np. ponoć budynek pierwszy chodził po 4000 m2 a drugi za 4500 m2, później już było tylko drożej. Proszę równeiż generalnie o jak najwięcej informacji na temat tej budowy?? Jak wyglądają z umowami przedwstępnymi , czy są jakieś haczyki?? WIelkie dzięki za odpowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: *.globalconnect.pl 09.01.09, 22:32 Prosiłym o informację na temat dewelopera Vastbouw. Jestem zainteesowany mieszkaniem na ul. Podbórzańskiej. Czy może jest tutaj ktoś, kto kupił od nich mieszkanie??Obecna cena to 4950 zł za m2, ile można wytargować?? Wcześniejsze etapy z tego co słyszałem były sprzedawane taniej, np. ponoć budynek pierwszy chodził po 4000 m2 a drugi za 4500 m2, później już było tylko drożej. Proszę równeiż generalnie o jak najwięcej informacji na temat tej budowy?? Jak wyglądają z umowami przedwstępnymi , czy są jakieś haczyki?? WIelkie dzięki za odpowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiolett.gringo Re: SGI Stara Cegielnia 10.01.09, 22:50 A jak wygląda sytuacja z mieszkaniami w SGI Stara Cegielnia? Ostatnio ogłaszali się w gazetach, że mają ponad 50% sprzedanych, czyli niecałe drugie tyle jest wolne. Ktoś się orientował jaką proponują cenę za m2? Są negocjacje? Jakieś upusty? Wiem, że za samo miejsce parkingowe w podziemiu chcą 25tys. zł .... Pozdrawiam Jacek jak kupowalam u nich mieszkanie SGI Garden HOuse, to najpier sprawdzalam ceny Starej Cegielni i w sumie ceny byly zblizone, oczywiscie co mieszkanie to inna cena, jak wszedzie chyba, natomiast nam wyszlo taniej mimo wyzszego standardu w GH II, a z garaz zaplacilismy tam 26 tys w koncu sierpnia 2008 r, wiec jezeli tu chca 25 to porownywalnie,pamietaj, ze to miejsce postojowe w garazu. JUz w sierpniu mieli duzo o metrazu, ktory mnie interesowal sprzedanych Odpowiedz Link Zgłoś
buzz_lightyear Re: SGI Stara Cegielnia 26.02.09, 09:40 O ile wiem obecne ceny Starej Cegielni to 4,4 do 5,4 tys zl za mkw. Chyba nie ma teraz takich deweloperow, z ktorymi nie mozna negocjowac... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilaw Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: 213.155.191.* 28.01.09, 14:57 Witam, W czerwcu 2008 roku podpisaliśmy umowę przedwstępną w Vastbouw na mieszkanie na osiedlu "Maciejkowe Wzgórze". Jak na razie to jesteśmy zadowoleni z postępów budowy. Z umową przedwstępną byliśmy u prawnika i nie znalazł haczyków. Co do ceny to nie wiem czy to prawda, że sprzedawali za 4500 m2, bo my kupiliśmy już za 5.500m2 ale z garażem w bloku VI. Próbowaliśmy się z nimi targować ale nic się nie udało, bo twierdzili, że teraz dają garaż w dobrej cenie. Jednak i tak kupiliśmy, ponieważ Warszewo nam się podoba i te osiedle także, ze względu na niskie bloki. Poza tym w połowie grudnia na budowie tego osiedla był inspektor budowlany sprawdzić, czy kolejna transza jaką zażyczył sobie Vastbouv, należy im się za te postępy budowy. Nie było żadnych zastrzeżeń i pieniądze dostali. Pozdrawiam - i może będziemy sąsiadami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.09, 20:11 Tak, tak Vastbouw sprzedawał mieszkania po 4500 zł, my podpisaliśmy umowę przedwstępną już z taką cena w maju 2009 roku. Za chwilkę mamy odebrać klucze, mama nadzieję, że do Bożego Narodzenia się wprowadzimy. A tak ciekawa jestem czy ktos juz dostał klucze z bloków IV, V lub VI. Pozdrawiam może przyszłych sasiądów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: 213.155.191.* 09.11.09, 08:32 witam Moniu, My kupiliśmy mieszkanie w VI bloku i klucze mieliśmy otrzymać przy podpisywaniu technicznego odbioru mieszkania (to był warunek odbioru przez nas mieszkania). Kluczy nie dostaliśmy i odbioru mieszkania też nie podpisaliśmy. Na zamieszkanie przed Bożym Narodzeniem to bym nie liczyła. Z tego co się dowiedzieliśmy w biurze Vastbouw to klucze do mieszkań otrzymamy najwcześniej pod koniec listopada. Pozdrawiam sąsiadkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.09, 23:37 Witam również sąsiadkę! W biurze nie wiedzę kiedy klucze, cały czas słyszymy w drugiej połowie listopada, ale konkretnie 15 czy 31 oczywiście nie wiedzą , czasami się zastanawiam czy pracują tam naprawdę kompetentni ludzie, ponieważ odpowiedzią na konkretne pytania zawsze jest słowo "nie wiem"!. Dzisiaj mamy 9 listopada, jutro chyba się tam pofatyguję Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: 213.155.191.* 12.11.09, 12:06 Witam :) Czy ma Pani jakieś dobre wieści odnośnie odbioru kluczy ? Pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.09, 21:50 Witam również:) Dzisiaj rozmawiałam i jutro tzn w piątek/poniedziałek będą dzwonić odnośnie podpisania umów z Enea i gazownią, podobno wówczas mają Nas informować odnośnie odbioru kluczy-zobaczymy, bo już dłuży mi się strasznie. Wcześniej jak rozmawialiśmy z kierownikiem budowy, mówił o trzecim tyg. listopada a to zaraz. Pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: 213.155.191.* 13.11.09, 10:11 Dziękuję za informację. Ciekawe czy wywiążą się z terminu przekazania kluczy- około 20 listopada :), bo u nich to różnie bywa. Lokatorzy nie mogą się doczekać a developer zwleka. Musimy chyba uzbroić się w cierpliwość:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.09, 16:02 Pani Kamilo proszę do nich zadzwonić i się umówić na odbiór kluczy, ja dzisiaj zadzwoniłam i umówiła się na odbiór w najbliższą środę:) więc Boże Narodzenie chyba już u siebie Pozdrawiam i do zobaczenia na Maciejkowym Wzgórzu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: 188.33.225.* 13.11.09, 21:00 Uff - ale mnie Pani pocieszyła:) To w poniedziałek do nich dzwonimy. Dziękuję za info. Pozdrawiam i życzę cierpliwości i wytrwałości w urządzaniu mieszkanka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.09, 15:02 Pani Kamilo znacie już termin odbioru kluczy, mam nadzieję, że tak:) teraz zacznie się dla Nas okres poszukiwań rzeczy do urządzania:) uuuf nareszcie:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: 213.155.191.* 17.11.09, 15:32 Witam, jutro będziemy wiedzieli termin odbioru kluczy :). My już szukamy i powoli kupujemy (trochę jednak trzeba kupić :(). Mężowi dzisiaj powiedzieli, że w grudniu będą już akta notarialne do podpisu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksiaze Jakie aktualne ceny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 12:41 Witam Zacząłem poszukiwanie mieszkania. Obejrzalem kilka uzywanych, ale nowych nie skreslam. Teraz chce udezyc do deweloperow. Oczywiscie pojde do SGI, ND, Modeh. Pytanie mam takie, czy ktos jest w trakcie negocjacji lub kupil mieszkanie ostatnio? Jak aktualnie sa elastyczni deweloperzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jakie aktualne ceny? IP: 83.168.91.* 12.11.13, 13:45 raczej więcej niż 300-400 na metrze nie da się wynegocjować zależy od wielkości mieszkania, od zeszłego roku deweloperzy trochę się wstrzymali z nowymi inwestycjiami. Osobiście modehpolmo nie polecam, kupiliśmy od nich nowe mieszkanie za sterem w maju, fuszerka wielka, solary ściema, a modehpolmo jak już dostanie kasę i wyda mieszkanie to ma wszystko w d.... i możesz sobie reklamacje składać i składać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.09, 23:48 A jeszcze nawiązując do rozmowy kierownik budowy o wydaniu kluczy mówi co innego ( 3 tydz. listopada) i biuro również co innego, więc idealny przepływ informacji. pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limby35 Re: Vastouw - Maciejkowe wzgórze. IP: *.szczecin.mm.pl 16.04.10, 22:42 To niestety jest (był) dopiero początek - im dalej tym gorzej.. A może ktoś ma inne doświadczenia (pozytywne) związane z vastbouw i dombest (aktualny zarządca osiedla Maciejkowe Wzgórze) zapraszamy do komentowania na nowo powstałym forum: www.maciejkowewzgorze.pun.pl Forum dopiero się rozwija ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rismania Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 11.01.09, 10:19 ja kupowalam ostatnio od makdom www.makdom.com.pl/oferta.php? item=1&miasto=1&inwest=15 , jak na razie fajnie, nie moge sie doczekac zakonczenia meblowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza @ rismania IP: *.kalisz.mm.pl 11.01.09, 22:03 Hej, a powiedz, w ktorym budynku, i kiedy oddanie poszczegolnych budynkow? Tez sie zastanawiam pomiedzy VillaModra SGIBaltic a MakDom wlasnie. No i nie wiem na co sie zdecydowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boombel Re: @ rismania IP: *.173.18.22.tesatnet.pl 27.01.09, 10:38 Warszewo bardziej przystępne jest i takie "sexowne" że tak to ujmę. Bardziej mnie przekonują jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: @ rismania IP: 62.69.214.* 26.02.09, 11:12 Jesli chodzi o SGI Baltis, to oddaja Garden House na Warszewie w okolicach wrzesnia/pazdziernika tego roku. Tez w tym roku, moze nawet w sierpniu powinni miec gotowe mieszkania na Starej Cegielni (blizej Ksiazat Pomorskich). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rado Re: SGI Stara Cegielnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 13:49 Z tego co wiem to na osiedlu Stara Cegielnia zakończenie prac budowlanych ma być w I kwartale 2009, a zaraz po tym odbiór mieszkań, także będzie to chyba szybciej niż w sierpniu Odpowiedz Link Zgłoś
goniamm Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 15.01.09, 17:22 A u Siemaszki Warszewo sprzedają teraz po 4400/m2 przynajmiej na parterze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek DREW-BUD Bezrzecze IP: 195.117.22.* 04.02.09, 08:48 Czy ktoś słyszał o tej firmie? Budują na ul. Kaperskiej w Szczecinie/Bezrzecze Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
victormajerczak Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 04.08.13, 11:49 Szczecin - deweloperzy! proszę o pomoc - szukam dobrego, bardzo dobrego dewelopera w Szczecinie, najlepiej budującego od kilku lat z ugruntowana pozycją na rynku, żeby nie było problemów finansowych z deweloperem. Kolega polecił mi Graz (strona grazdeweloper.pl), budują domy w Szczecinie trochę poza - w Wołczkowie i nad Miedwiem. proszę o opinię osoby, które kupiły dom lub zamierzają dopiero kupic victor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben88666 Comfortime - 4 ogrody IP: 80.72.196.* 20.01.09, 09:00 A co z 4 ogrodami? Słyszałem, że Comfortime wstrzymał inwestycję na Warszewie. Czyżby pierwsza ofiara "kryzysu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Comfortime - 4 ogrody IP: *.szczecin.mm.pl 20.01.09, 10:55 Wstrzymal 2 etap, ja tak slyszalam. Wie cos ktos wiecej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
goniamm Re: Comfortime - 4 ogrody 21.01.09, 08:07 Najnowsze wieści miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,6183496,Kryzys__Cztery_Ogrody_na_razie_nie_urosna.html?nltxx=1078304&nltdt=2009-01-21-02-06 Odpowiedz Link Zgłoś
wiolett.gringo Re: Comfortime - 4 ogrody 21.01.09, 15:58 a co najdziwniejsze, wczoraj do nich dzwoniac moja kolezanka dostala informacje o cenie za wybrane mieszkanie jakby nigdy nic sie nie stalo, a dawali nawet "super" auta do mieszkan.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Comfortime - 4 ogrody IP: *.szczecin.mm.pl 25.06.09, 10:13 Widzę tę "inwestycję" z okna - nic się od kilku miesięcy na budowie nie działo, a dwa dni temu zdemontowany został żuraw - raczej nie rokuje to na szybkie wznowienie prac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha ALFA-NORTH IP: *.cable.smsnet.pl 02.02.09, 23:04 czy ktoś słyszał coś o tej firmie tzn ALFA-NORTH?, budują na Mierzynie nic nie mogę w necie o nich znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 16:51 Ah kolejne wróżby na chybił trafił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertini Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.globalconnect.pl 21.02.09, 19:32 Ludzie podajdajjcie jakie sa teraz ceny za m2 tranzakcyjne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 62.69.214.* 26.02.09, 12:16 Znam ceny inwestycji prowadzonych przez SGI Baltis. Stara Cegielnia to 4400-5400 zl, Garden House to 5400-6100 zl a osiedle przy Krakowskiej 4800-5900 zl. Ceny u nich nie zmienily sie w ostatnim czasie. Zdaje sie jednak, ze na okolicznosc ciezkich czasow maja tam przyszykowane jakies promocje dla kupujacych :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.globalconnect.pl 26.02.09, 12:50 Vastbouw do końca czerwca promocja na Maciejkowe Wzgórze - 4500 brutto za metr2, garaże 15 000, zakończenie budowy koniec września, oddanie w listopadzie. Sanix Tur (oś. Kapitanów) 4500 brutto za metr2 - zakończenie budowy sierpień, oddanie do użytku we wrześniu. Cały czas się zastanawiam... a czas ucieka... a ceny maleją :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 MAK -DOM Dąbie IP: *.globalconnect.pl 12.03.09, 17:29 Witam po długej przerwie. Uprzejmie donoszę: Inwestycja w Dąbiu Mak-domu - budowa rusza pełną para już w kwietniu. Wstrzymali budowę bo bank ( fortis zresztą) wycofał się z kredytowania. W chwili obecnej ( o ile dobrze pamiętam budowe kredytuje PKO) Podpisaliśmy umowę przedwstepną w chyba lipcu 2008 1 m2 - 4900 zł. W tej chwili bez negocjacji cena 4400 m2. Odbiór koniec sierpnia 2010. W porównianiu z Siemaszką to rewelacja jak juz pisałam budynek Mak domu ścisłe centrum Dąbia ( w okolicy park 100m, przychodnia 100m, sklepik 20m ;))))) Siemaszko ul Szybowcowa niedaleko jeziorka ( ciekawa jestem jak rozwiązali problem podmokłego terenu - w tamtej okolicy sa ogrody działkowe). Ja podskakuję z radości bo przez pół roku zaoszczędziłam 30 tysięcy HURRRRA. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben88666 Re: MAK -DOM Dąbie IP: 80.72.196.* 13.03.09, 08:15 Jesteś bardzo odważna kupując mieszkanie, które będzie wybudowane dopiero w sierpniu 2010 r., to jeszcze 18 miesięcy. Biorąc pod uwagę obecną sytuację na rynku wszyscy odradzają kupno inwestycji na etapie "dziura w ziemi". Na marginesie czy cena 4400 za mieszkanie w Dąbiu to taka atrakcja? Życzę powodzenia i szczęśliwego zakończenia inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1234 Re: MAK -DOM Dąbie IP: *.globalconnect.pl 13.03.09, 13:02 No właśnie to mieszkanie baaardzo mi odpowiada. Ogródek, centrum Dąbia( mieszkam na obrzeżach),dzieciaku do szkoły rzut beretem, przystaek autbusowy, przychodnia, park, rzeczka, sklepy też. Mieszkania z własnym ogrzewaniem ( nie gazowe), bezczynszowe. W tej chwili za 47 metrów z wodą i energią płacę prawie 600 zł. Nie kupuję przysłowiowej ,,dziury w ziemi" inwestycja juz rozpoczęta. Mak dom ma dobrą opinię, nie wykładam gotówki za całość. A wgląd co się dzieje na budowie mam non stop. Zreszta prawdę powiedziawszy gdybym miała zapłacić nawet 4500 to bym się zgodziła. Poprostu zależy mi na tym konkretym mieszkaniu. Ok strczy bo ktoś mi za chwilę zarzuci, że zaklinam rzeczywistość. Ale ,,nie dziękuję" za życzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag123 sgi stara cegielnia IP: *.globalconnect.pl 26.03.09, 13:15 Hej, Ja kupilam chatke na starej cegieli, rozklad mieszkania cudny za m2 placilam 5200 gdyz mieszkanie nie nalezy do najmniejszych, w czerwcu mam dostac klucze, natomiast niepokoi mnie pewna sprawa-dach! podobno jakas fuszerka, pojde i to sprawdze. pozdrawiam ps:ceny na Starej C. sa b. przystepne, takze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: sgi stara cegielnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 13:43 Też kupiłem od SGI na Starej Cegielni i również wyszło ok.5200/m2 (to jest już cena całkowita: mieszkanie + miejsce parkingowe w podziemiu), przy czym mieszkanie ponad 65m2. Nie słyszałem nic o żadnej fuszerce dachu... Mogłabyś rozwinąć swoją wypowiedź ? Miro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: sgi stara cegielnia IP: 80.72.196.* 27.03.09, 07:29 Witam sąsiadów/sąsiadki, też kupiłem od SGI mieszkanie. Z informacji otrzymanych z firmy, przekazanie lokali mieszkalnych ma nastąpić dopiero w sierpniu. Moje mieszkanie jest już całkowicie skończone. Pozdrawiam i mam nadzieje że wybierzemy dobrego (taniego) zarządce. Do zobaczenia na nowym osiedlu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feniks Re: sgi stara cegielnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:34 Ostatnia sobota z wizytami wyznaczona jest na 11 lipca. Odbiory mieszkań zaczną się z początkiem sierpnia, natomiast listy polecone z konkretnym terminem i fakturą proforma (na wpłatę ostatniej/brakującej transzy) będą wysyłane z co najmniej 3-4 tyg. wyprzedzeniem. W tym tyg. (22.06-26.06.2009) budynki odbiera inspektorat budowlany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: sgi stara cegielnia IP: *.globalconnect.pl 04.04.09, 00:13 Polecasz fuszerke dachu no k..urczę? Ludzie skąd wy macie kase ? 5200 za m2 to jest chore. Za 3500 może bym sie skusił ale nie za taka kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: sgi stara cegielnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 23:16 "inżynierowie" kazali z tego co wiem układać izolacje dachu na wilgotny dach i to w zimę po to aby transze kasy się zgadzały.Więcej wie na ten temat firma Promar ze Szczecina która padła ofiarą tych oszustów .Firma ta posiada dokładną ekspertyzę o co chodzi z tymi zaciekami na mieszkaniach 4 piętra .Ja posiadam fotografie jak to ekipa menagera próbowała te fajanse naprawiać.Technologia 21 wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piobos Re: MAK -DOM Dąbie IP: *.147.42.31.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.03.10, 20:52 cześć Aga1234, jak postępy na budowie? Również jestem zainteresowany tą inwestycją. Napisz coś możesz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: MAK -DOM Dąbie IP: 82.160.241.* 23.08.09, 16:27 Witam. Nie wiem, czy jeszcze tu zaglądasz, ale może akurat:) Poważnie rozważam zakup mieszkania w tym budynku. Możesz powiedzieć coś więcej o jakościach kontaktów z deweloperem po podpisaniu umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: MAK -DOM Dąbie IP: *.147.42.31.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.03.10, 20:47 hej Anka, też zastanawiam się nad tą inwestycją.Czy udało Ci się skontaktować z aga1234? Dzięki za info, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refluks Uwaga !!! IP: *.nitka.net.pl 20.04.09, 18:26 Apeluję do wszystkich ! Uważajcie na dewelopera Hirny BD ! Nie kupujcie ! Nie dotrzymuje umów ! Jeśli chcecie zaoszczędzić sobie niepotrzebnych nerwów to omijajcie ich szeeeerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onaaa Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 04.05.09, 19:42 Witam, ostatnio byłam na placu budowy Vastbouw'a na Warszewie (Maciejkowe Wzgórze). Całość i etap prac budowlanych zrobiły na mnie tak dobre wrażenie, że jestem z nimi umówiona na podpisanie umowy przedwstepnej:) Cena za m^2 - 4500, garaż - 25 000, komórka lokatorska - 7500 (jak na Warszewo i taką zabudowę uważam, że ceny są konkurencyjne na szczecińskim rynku nieruchomości). Mam pytanie: Czy ktoś kupił mieszkanie od tego dewelopera??? Może na Duńskiej? Czy nie było żadnych problemów przy podpisywaniu ostatecznej umowy, przenoszeniu własności na kupującego itp.??? Jak u tego dewelopera wyglądała sytuacja z przydomowymi ogródkami? Czy wiązały się z nimi dodatkowe koszty, o których VASTBOUW "zapomniał" wspomniec? Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor33 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.globalconnect.pl 14.05.09, 20:01 toś frajerka ja kupiłem za 3900 m2 ale się nanegocjowałem Odpowiedz Link Zgłoś
aron17-2 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 19.05.09, 18:59 Witam! Słyszałem że Neptun Developer stanął i nie może sprzedać swoich mieszkań na Bezrzeczu.Chyba ciężko im się przestawić na cenę 3900 za metr,ale myślę że za jakieś 4 miesiące wszyscy będą robili wielkie wyprzedaże.Myślę że warto wstrzymać z zakupem mieszkania,a na pewno sporo można będzie zyskać.Pozdrawiam wszystkich cierpliwych i rozsądnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżony Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 83.14.55.* 20.05.09, 11:32 A skąd taka informacja ? Akurat ofertę tego developera oglądam na bieżącą i widać, że może wolniej niż rok temu, ale mieszkania schodzą. Wiadomo, że można negocjować ale 3800 to chyba marzenie :) Oczywiście mówię tu o szeregowcach. Zastanawia mnie tylko kwestia czynszów - czy ktoś z mieszkańców Doliny Słońca, jest w stanie się wypowiedzieć na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weasel Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.tktelekom.pl 23.05.09, 17:41 KARTA - UWAGA!!!! Prosze uwazac na firme KARTA (obecnie sprzedaja mieszkania przy szosie polskiej). Mialam nieprzyjemnosc kupic od nich mieszkanie. Ciagle opoznienia(na haslo kar umownych -grozba zerwania umowy z winy kupujacego), porysowane szyby i szantaz,ze jak nie odbiore mieszkania to zrywaja umowe z mojej winy, odwolywanie podpisania aktu notarialnego, wady w mieszkaniu, u sasiada mieszkanie po 3 miesiacach cale zagrzybione(chlopak zalozyl juz sprawe i wygral), proby oszukania wspolnoty... Karta to naprawde niesolidna firma. Przestrzegam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weasel Re: Uwaga na KARTA! IP: *.tktelekom.pl 23.05.09, 17:42 KARTA - UWAGA!!!! Prosze uwazac na firme KARTA (obecnie sprzedaja mieszkania przy szosie polskiej). Mialam nieprzyjemnosc kupic od nich mieszkanie. Ciagle opoznienia(na haslo kar umownych -grozba zerwania umowy z winy kupujacego), porysowane szyby i szantaz,ze jak nie odbiore mieszkania to zrywaja umowe z mojej winy, odwolywanie podpisania aktu notarialnego, wady w mieszkaniu, u sasiada mieszkanie po 3 miesiacach cale zagrzybione(chlopak zalozyl juz sprawe i wygral), proby oszukania wspolnoty... Karta to naprawde niesolidna firma. Przestrzegam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FeniksZPopiolow Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 10:36 Witam, czy orientuje się ktoś na jakim poziomie są aktualnie ceny w SGI Stara Cegielnia (interesuje mnie mieszkanie 3-pok. 60-65 m2). Czy są "negocjowalni"? Czy ktoś wynegocjował u nich cenę 4200-4500 za m2? Pozdrawiam Feniks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 62.69.214.* 28.05.09, 17:09 Jak słyszałem ceny w Starej Cegielni zaczynają się od 4400 zł za metr. Ceny są od jakiegoś czasu stałe, ale słyszałem, że w niektórych przypadkach można negocjować. Z drugiej strony słyszałem też, że mocno pilnują tam jakości, bo będzie tam mieszkać kilkoro pracowników SGI :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 80.50.232.* 30.05.09, 12:38 Idź i się zapytaj! Nie rozumiem gdy ktoś boi się zadzwonić albo wysłać maila tylko zadaje pytanie na forum. Myślisz, że pracownicy działu sprzedaży są gorzej poinformowani od kolegów z forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z warszewa Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 188.33.41.* 30.05.09, 22:10 a gdzież podziała się mądarala Aga? Taka wróżka była. Gdzie te miszkania po 3900 razem z komórką i garażem?! Ciekawe gdzie i za ile mieszkanie kupiła podpuszczara od negocjacji cen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.szczecin.mm.pl 04.06.09, 22:21 Sgi Baltis Stara Cegielnia - cena od 4500 (raczej parter) do 5500 (wyzej i raczej w budynku C) Krakowska - oddanie Sierpien 2010 (rok spoznienia!), ceny od 4900 do 5950 (przesada...) Modehpolmo za Sterem - 4500 do 4900, i to se wydaje teraz najrozsadniejsza propozycja Ceny wydzwonione:) Ktos cos wie o cenach na Warszewie Przylesiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monja Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 20:41 Witam!Czy jest ktoś kto kupił mieszkanie lub szeregowiec na bezrzeczu osiedle dolina słońca???Bardzo zalezy mi na tej informacji.Developer jest bardzo uparty nie chce zejsć z ceny twierdzi,ze wszystko świetnie się sprzedaje.Na stronach co pradwa pustka ale jak jest faktycznie...Prosze o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.btsnet.pl 16.06.09, 21:51 witaj Monja. mam zarezerwowane mieszkanie w szeregowcu ale dziś z niepokojem zauważyłam, że deweloper podniósł ceny na nowe i nie sprzedane mieszkania, zastanawia mnie co zrobią z takimi jak ja i czy nam również podniosą ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżony Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 83.14.55.* 18.06.09, 11:01 Witaj Haniu, A jak wygląda rezerwacja w Neptunie ? Wiem, że wpłaca się 2 czy 3 tysiące i rezerwują na miesiąc mieszkanie - ale rozumiem, że to w formie pisemnej z jakimiś karami no i właśnie powinno być coś o cenie - że jest stała itp. ? Zdradź coś jeśli możesz jak wygląda sprawa negocjacji cenowych z tym developerem. Sama podwyżka mnie dobiła i niestety ale zaczynam brać pod uwagę inne lokalizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.btsnet.pl 20.06.09, 22:42 Witaj. Tak, wpłaca się 3 tys.opłaty rezerwacyjnej na miesiąc. My nie negocjowaliśmy i w związku z tym, że ceny poszły w górę raczej nie mamy szns by coś wynegocjować. Na razie zapewniają nas, że nasza cena się nie zmienia, a podwyżka dotyczy nowych nabywców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adulter Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 195.205.44.* 29.06.09, 09:14 Warszewo Przylesie (Mak Dom) - jesli chodzi o ceny to my we wrześniu 2008 ustalilismy 380 000 za mieszkanie 71,5m (parter i ok 150 m ogródka) + miejsce w parkingu podziemnym + piwnica. Dla jasności wszystko w tej cenie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben8666 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 80.72.197.* 08.07.09, 15:07 Witam A co słychać na Starej Cegielni? Interesują mnie wszelki informacje, ponieważ jestem zainteresowany kupnem mieszkania. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaszak Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.globalconnect.pl 27.08.09, 12:20 Witam Ja o inwestycji w Dąbiu - Mak Dom. Donoszę, że stoją już 3 piętra. Idzie im naprawdę szybko. Wlaściwie co miesiąc to pięterko. Widzę na stronie dewelpoera ze sprzedaż też ruszyła. Jeszcze niedawno były tylko 3 mieszkania sprzedane w tej chwili jest już 5 zarezerwowanych i 3 sprzedane. Co do zmian w planach, jak już pisałam Mak dom nie pobiera opłat więc naprawdę można się z nimi dogadać. Cena m2 4400, choć to zależy od mieszkania. Pwnica 1500 zł za m2, miejsce postojowe 1800 za m2. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agas_78 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 30.08.09, 09:23 Witam serdecznie, chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o developerze MODEHPOLMO. Przeglądając forum nie zauważyłam za dużo informacji. Nie wiem czy to dobrze czy to źle?!;) Zamierzam zakupić mieszkanie od tego dewelopera na Marynarzy Polskich/Kopańskiego(za CH STER). Z góry dziękuje za informacje zarówno o deweloperze i jak i o samej budowie. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
bbeti.0 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 01.11.09, 00:31 Witam serdecznie. Ciekawa jestem czy zdecydowała się Pani na mieszkanko na ul. Polskich Marynarzy, budowane przez Modehpolmo ? My również szukamy informacji na temat tego dewelopera, okolicy...itd itd.Zdecydowaliśmy się na mieszkanko w tym bloku.. Może ktoś z Was również będzie tam mieszkał ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agas_78 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 25.11.09, 10:14 Tak.Zdecydowaliśmy się z mężem na to mieszkanie. Cały czas szukam opinii o tym deweloperze ale niestety albo stety nie można znaleźć. Mam nadzieję, że to dobrze. Ale z opinii wiem, że jest to dobry deweloper. Z rozmów z budynek prawdopodobnie będzie oddany szybciej niż jest to w umowie, tzn.do 30 czerwca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbeti.0 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.stargard.mm.pl 01.01.10, 17:55 Witam ponownie. Fajnie, że się zdecydowaliście. Możliwe, że będziemy sąsiadami. My słyszeliśmy o Modehpolmo same dobre opinie. Rozpoczęli budowę Stargardzkiej starówki i maja za sobą kilka udanych inwestycji. Kolega kupował u nich jakiś czas temu mieszkanie i był zadowolony. Tak samo słyszeliśmy, że blok ma być oddany przed czasem. W jakiej części będziecie mieszkali ? Jak możemy spytać. Pozdrawiamy z B11 Odpowiedz Link Zgłoś
agas_78 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 15.01.10, 18:38 Witam. My będziemy mieli mieszkanie w B13. Właśnie dziś byliśmy na budowie. W naszym mieszkaniu jest wszystko ok oprócz grzejnika w łazience. Nie został zamontowany tak jak chcieliśmy. Mają to poprawić. Prace idą bardzo szybko.Kolega mojego męża wykonuje dla nich balkony i wszystkie elementy ze szkła.Z informacji jakie od niego posiadamy budynek ma być oddany max. do połowy kwietnia. Na pierwszym, drugi i częściowo na 3 są już położone kafle korytarzach. W całym bloku są już zamontowane drzwi wejściowe. Pozdrawiamy z B13, Agnieszka i Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.szczecin.mm.pl 17.01.10, 21:17 Wita się kolejny mieszkaniec B13 z trzeciego piętra. To świetne wieści z tym kwietniem, chociaż nie wiem czy dadzą radę, prezes mówił, że chce oddawać z gotowym parkingiem i zielenią. Gorszą wiadomością (dla nas) jest, że w połowie 2011 ma już być gotowy budynek B14, który przesłoni nam ten ładny widok na las, i to pewnie już na koniec tego roku. U mnie w mieszkanku wszystko było już gotowe w listopadzie, teraz tylko czekać, aż skończą otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
agas_78 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 18.01.10, 16:44 Może i racja. Lepiej nastawić się na termin w umowie i doznać milego rozczarowania niż później wieszać psy, że mieli skończyć wcześniej. Poza tym wszystko ok. zarówno z budową i deweloperem. Co do otoczenia to zieleń i małą architektura mają zacząć jak tylko opadną śniegi. Co do budynku to tak jak pisałem wcześniej. parter, 1p i 2p. korytarze maja już glazurę. Teraz ekipy są na 3 i 4. Zostały jeszcze w całości schody, ściany i winda. Jak będe miał nowe wieści dam znać. I w drugą stronę również proszę. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.t.b1 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.centertel.pl 10.05.10, 19:34 Witam Czy ktoś może orientuje się, na jakim etapie jest wykończenie bloku i zagospodarowanie terenu? Zastanawiam się też czy koniec czerwca to realny termin oddania mieszkań? Szczególnie interesuje mnie część druga, klatka 2. Z góry dziękuję i pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.szczecin.mm.pl 10.05.10, 23:41 Tydzień temu robione były schody wewnątrz klatki nr 1 (okładziny), co było już ostatnią rzeczą (pozostało pewnie jakieś malowanie, drzwi na klatce i szyby przedziałowe/daszki na balkonach). Winda już wstawiona od jakiegoś czasu. Podejrzewam, że dla drugiej klatki jest podobnie. Najwięcej prac na zewnątrz widac od strony ogródków, które już są zrobione (beton) i podwórka, robią tam jakies przekopy. Droga przed budynkiem nie powinna im długo zając, studzienki już wyprowadzone i zamknięte. Termin 30 czerwca myślę, że jak najbardziej realny, zawsze można zadzwonic i się podpytac. Martwi mnie tylko, że farba zewnętrzna w niektorych miejscach jest mocno wypłowiała, mam nadzieję, że pomalują to jeszcze raz... W mieszkaniach już absolutnie wszystko , kontakty, włączniki, domofon, regulator ogrzewania, założone kaloryfery. W połowie kwietnia ogrzewanie dawało pełną parą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.t.b1 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.centertel.pl 11.05.10, 22:36 Witam . Dziękuję za odpowiedź. Dzwoniliśmy do dewelopera, ale jak na tą chwilę mówią, że termin oddania mieszkań będzie znany w połowie maja. Mieszkamy w tej chwili kawałek od Szczecina, więc nie mamy możliwości na bieżąco kontrolować stan budowy. Co do farby z zewnątrz, już od jakiegoś czasu też się nad tym zastanawiamy czy będzie pomalowane ponownie. Jednak myślimy że może wykonają to na końcu po położeniu daszków w balkonach i po dokończeniu dachu... jeśli nie jest jeszcze dokończony. Zamierzam ponownie zadzwonić do dewelopera, więc jak coś będziemy wiedzieli... odezwę się . Jak będzie miał Pan jakieś nowe informacje , proszę o wpis . Dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.t.b1 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.tktelekom.pl 08.06.10, 16:19 Witam Czy macie może jakieś nowe informacje o dacie odbioru mieszkań , z tego co wiem to deweloper nie zna jeszcze dokładnej daty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.szczecin.mm.pl 09.06.10, 17:40 Cytuję: "Z końcem czerwca będą wysłane pisma informujące o możliwości odbioru.Trzeba będzie umawiać indywidualnie na konkretny dzień i godzinę z osobami wskazanymi w piśmie." Wg mnie nie zdążą z parkingiem i drogą :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 16:41 którego z nich polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre soko-developer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.09, 18:20 czy macie jakies informacje o tym przedsiębiorcy? widzialem kilka wybudowanych budynków, nawet ciekawe.... proszę zatem o kilka uwag na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: soko-developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 23:29 ciekawe, ciekawe soko developer buduje, ale tylko ostał się jeden i to za blisko 2 melony jednorodzinny, są większe i zagospodarowane ogrodami na gotowo w Dobrej Szczecińskiej na osiedlu Zielona Górka, ładne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: soko-developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 20:01 Nieruchomości atrakcyjne. Prowadzący Soko-Developer nierzetelny, nieterminowy. Ogólnie słabe podejście do klienta. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Author Re: soko-developer IP: *.play-internet.pl 22.07.13, 01:05 Zgadzam się, developer który przed zakupem mydli oczy ogrodami. Byłem i widziałem. Jeśli ktoś kto nawet ma minimalne pojęcie o budowaniu może dopatrzeć sie dużo niedociągłości. Posadzki budynku na oko widac, że pozostawiają wiele do życzenia, kruszący sie beton na balkonach już w nowym budynku to chyba lekka przesada, okna z pęknięciami widać ,że nie ma to znaczenia dla sprzedającego. Ekskluzywny i energooszczędyny dom ciekawe? Zdjęcia ze strony developera nie są odpowiednikiem tego co widać na żywo. Warto porozmawiać z osobami które nabyły już nieruchomości od soko-developer. Ja uwazam, że jest to najlepsza forma przed kupnem nieruchomosci. Całkiem ciekawych informacji można usłyszeć na temat soko-developer. Odpowiedz Link Zgłoś
krencik Re: soko-developer 04.08.14, 16:23 Mieszkam w Bliźniaku kupionym od Soko-developer 4 rok, jestem zadowolony, muszę jednak pomalować podbitkę, bo farba zblakła od słońca. Co polecacie ?- impregnat do drewna Tikurilli jakim impregnuje developer, czy jednak lakierobejcę - ta mi sie bardzo podoba, ale ciekaw jestem jak z jej trwałością. Interesuje mnie impregnacja na okres 5 lat, abym nie musiał wracać do tego tematu wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dosiadosiadosia Re: soko-developer 03.12.14, 20:33 tak domy fajne i porządnie wybudowane, wiem to od nabywcy nieruchomości który kupił od soko chałupę 2 lata temu, dlatego śledzę ich poczynania. Lecz polityka cenowa którą obecnie prowadzi firma, woła o pomstę do nieba - ceny domków na stronie internetowej sprzedającego zmieniają się jak w kantorze wymiany walut, dosłownie przed weekendem inna cena a po weekendzie też już inna, choć jestem zainteresowana nabyciem od nich domku to muszę chyba dojrzeć do jakiejś stałej ceny która się nie zmieni przez przynajmniej 72 godziny !!! Dodam że jak pytałam o aktualność oferty, to sprzedający powiedział że nie sprzeda w cenie jaka była kilka dni wcześniej, natomiast po kolejnych 3 dniach i tak ją zmienił. Mąż mi doradził że jak będzie cena atrakcyjna (promocyjna) to trzeba będzie bez pytania wjechać na podjazd z polbruku, zaparkować samochód i go tak zostawić, ewentualnie jeszcze tak dla pewności wnieść na ogródek piaskownicę dla dzieci i budę dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
dastarr Re: soko-developer 05.12.14, 23:36 tak domy fajne i porządnie wybudowane, wiem to od nabywcy nieruchomości który kupił od soko chałupę 2 lata temu, dlatego śledzę ich poczynania. Lecz polityka cenowa którą obecnie prowadzi firma, woła o pomstę do nieba - ceny domków na stronie internetowej sprzedającego zmieniają się jak w kantorze wymiany walut, dosłownie przed weekendem inna cena a po weekendzie też już inna, choć jestem zainteresowana nabyciem od nich domku to muszę chyba dojrzeć do jakiejś stałej ceny która się nie zmieni przez przynajmniej 72 godziny !!! Dodam że jak pytałam o aktualność oferty, to sprzedający powiedział że nie sprzeda w cenie niższej - jaka była kilka dni wcześniej, natomiast po kolejnych 3 dniach i tak ją zmienił. Mąż mi doradził że jak będzie cena atrakcyjna (promocyjna) to trzeba będzie bez pytania wjechać na podjazd z polbruku, zaparkować samochód i go tak zostawić, ewentualnie jeszcze tak dla pewności wnieść na ogródek piaskownicę dla dzieci i budę dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
poxo Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 23.12.09, 09:05 za zakupem mieszkania zaczalem sie rozgladac jakis miesiac temu, w obecnej chwili wybor kawalerek gotowych do zamieszkania w maxymalnym czasie do 6 miesiecy jest niewielki: - widok - bardzo nie polecam ani kontaktow z paniami z biura sprzedazy ktore nie pokaza mieszkania w innym terminie jak pon - piatek do 16 bo musza odebrac dzieci z przedszkola i nie interesuje je kwestia klienta, mieszkania mroczne, ponure zostały tylko od strony południowej, hotelowe korytarze dwie windy na 260 lokali mieszkalnych wiec nawet obnizka ceny nie dziala zachecajaco, - siemaszko na powstańców wielkopolskich i na ta lokalizacje padl wybor. fakt ze jestem posrednikiem nieruchomsoci to lokalizacja i rozkład mieszkania wzięly górę. Odpowiedz Link Zgłoś
poxo Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 23.12.09, 09:31 poxo napisała: > za zakupem mieszkania zaczalem sie rozgladac jakis miesiac temu, w obecnej > chwili wybor kawalerek gotowych do zamieszkania w maxymalnym czasie do 6 > miesiecy jest niewielki: > - widok - bardzo nie polecam ani kontaktow z paniami z biura sprzedazy ktore ni > e > pokaza mieszkania w innym terminie jak pon - piatek do 16 bo musza odebrac > dzieci z przedszkola i nie interesuje je kwestia klienta, mieszkania mroczne, > ponure zostały tylko od strony południowej, hotelowe korytarze dwie windy na 26 > 0 > lokali mieszkalnych wiec nawet obnizka ceny nie dziala zachecajaco, > - siemaszko na powstańców wielkopolskich i na ta lokalizacje padl wybor. fakt z > e > jestem posrednikiem nieruchomsoci to lokalizacja i rozkład mieszkania wzięly gó > rę. mieszkania w widoku zostały oczywiście od strony północnej!!! przepraszam za pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieczor MakDom Warszewo Przylesie - wilgoć w mieszkaniach IP: *.globalconnect.pl 09.11.09, 21:05 Witam! Rozważam kupno mieszkania w MakDom Warszewo Przylesie. Będąc raz w biurze natrafiłem na klientów, którzy narzekali na zawilgocenie mieszkania - byli naprawdę w bojowych nastrojach. Proszę bardzo o kontakt osoby, które kupiły tam mieszkanie lub mają informację na temat czy takie problemy (lub inne) pojawiły się w mieszkaniach. Mój mail uniqwieczor (at) wp.pl. Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vodafone Re: MakDom Warszewo Przylesie - wilgoć w mieszkan IP: *.globalconnect.pl 13.12.09, 09:17 Polecam porównanie cen tej oferty od stycznia 2009 do maja 2009 spadek z 490000 na 410000 www.domiporta.pl/details,191,107371565.asp www.domiporta.pl/details,191,108321057.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick11 Byle nie GRYF! IP: *.szczecin.mm.pl 13.12.09, 23:35 Haha, zobaczcie najnowsza koncepcje kolorystyczna w Gryfie, osiedle Tęczowe ogrody. Mówimy na to "Teczowe Przedszkole" :))) Obrazek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMILA Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 80.94.19.* 26.01.10, 11:51 Witam, Czy ktoś zna opinię na temat developera Best? Budują w Szczecinie na Gumieńcach nowe osiedle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżony Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 15:20 BEST ma opinie dobre z tego co słyszałem od znajomych. Zbudowali ładne osiedle na Bezrzeczu, ul. Górna. Natomiast co do osiedla na Gumieńcach to masz na myśli Bieszczadzką ? Zbójnicką czy może coś nowego ? Na ich stronie nic nie piszą o nowych inwestycjach i trochę mnie to zastanawia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcia Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.cable.smsnet.pl 26.01.10, 19:50 Po dzisiejszej rozmowie z Panem z Best-u dowiedzialam sie, ze wiosną planują rozpoczac nową inwestycje przy ul. Firlika-Emilii Plater, ale co do szczegołów nie byl mi jeszcze w stanie nic powiedziec :) Odpowiedz Link Zgłoś