Gość: klops Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.chello.pl 21.07.08, 21:08 ja swoje mieszkanie kupowałem w 2005 roku, jeszcze przed "boomem" i mogłem skorzystać z oferty wykończenia pod klucz. W efekcie wziąłem od dewelopera tylko projektanta, wykończenie robiłem swoimi ekipami. Także nie trujcie, że to pierwsza taka oferta na rynku, bo trzy lata temu można było w ten sposób kupować mieszkania. W dodatku w prowincjonalnym Krakowie, a nie w haj-lajfowej Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bt Wszystko "pod klucz" IP: *.globalconnect.pl 21.07.08, 22:39 w Szczecinie też są takie mieszkania. Można wybrać wykończone mieszkanie w Dolinie Słońca na Bezrzeczu. Naprawdę ładnie wykończone i z bardzo dobrych materiałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostatni gasi Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 23:26 czas na podobny krok u innych moze w koncu doczekamy sie ze za kilka lat nikt nie kupi w Pl mieszkania w ktorym nie mozna zamieszkac bo nie ma lazienki kuchni ani nic innego oprocz podlog i scian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Re: Wszystko "pod klucz" IP: 67.130.145.* 22.07.08, 00:26 moze w Polsce tanio ale poza Polska?, prosze porownac, 80 m2 podlogi debowej polozenie kosztuje 12 -14 tys dol(material i praca), natomiast jak polozylem wlasnie po pracy przez 2 miesiace za $2,300 (cena materialow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAroEsz Wszystko "pod klucz" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 02:38 Przydałaby się informacja, że to artykuł reklamowy. Przynajmniej tak wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Ile taki artykul kosztuje? 22.07.08, 03:45 na czolowce w gazeta.pl z grafika itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASICZEK Re: Ile taki artykul kosztuje? IP: 194.213.1.* 22.07.08, 07:54 TO NIE REKALMA TO PR!. macie swietnego PRowca!!! gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buono26 Re: Ile taki artykul kosztuje? IP: 213.17.226.* 22.07.08, 17:04 eee tam, to ani reklama, ani PR, to po prostu... dobra wola wskazania Czytenikowi najnowszej i najlepszej na rynku oferty firmy, ktorej nazwa pada tu przez przypadek czesciej anizeli amen w trakcie lacinskiej mszy. Dziekujemy za wskazowki, Gazeto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areq Słuchajta ćwoki!Proste jesteście.... IP: *.171.65.147.crowley.pl 22.07.08, 07:00 W temacie napisałem tak,jak traktuje Was dziennikarzyna i p.Szanajca. O co chodzi? otóż tłumaczę.Pomiędzy dużymi "defeloperami" istnieje pewnego typu umowa,nieformalna ale istnieje.NIE ZMNIEJSZAMY CENY.I teraz co zrobi defeloper równy Szanajcy?? Sprzeda w pełni wykończone mieszkanie za kwotę taką jaką chciał za mieszkanie w stanie defeloperskim:) /czytaj gołe ściany/. Nazwą to "PROMOCJA" lub "BONUS":) Czy będzie spadek ceny za m2? Nie.Czy jest szansa,że zwiększy się sprzedaż?Tak.Czy zostanie uzyskany efekt psychologiczny- nowe mieszkania idą jak ciepłe bułeczki:)?Tak Czy będą się tym mogli pochwalić red.Wielgo lub innym?Tak.Czy skonfudowani klienci mogą sobie pomyśleć: "Ludzie kupują to pewno taniej nie będzie:)"?Tak i koło się domknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiczek Wszystko "pod klucz" IP: 194.213.1.* 22.07.08, 07:53 tez wykanczalam mieszkanie i za 740 pln za metr mam urzadzone mieskzanie z meblami telewizorem szafa przesuwna kuchnia na zamowienie i pelna armatura w lazience.. gdzie wy sie pchacie ludzie....!!!! 400 za metr za podloge sciane i to bez kosztow materialow bo tylo wybor i polozenie..!!! masakra ALE TAK BEDZIE DOPOKI KTOS SIE NIE WEZMIE ZA DEWELOPEROW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 08:14 wreszcie, myslalem ze nadal bedziemy kupowac jak w krajach trzeciego swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Wszystko "pod klucz" IP: 89.174.58.* 22.07.08, 09:38 Bzdura, bo jak ja kupuwałam mieszkanie rok temu od BUDIMEX NIERUCHOMOŚCI, to już wtedy proponowali mi 2 standardy wykończenia (Róża i Tulipan). Ale wybór materiałów był słaby i nic mi sie niepodobało, więc się nie zdecydowalam. Mają to w swojej ofercie od dawna, bo jak jak kupowałam, to były już na oddanych budowach mieszkania tak wykończone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow1000 Wszystko "pod klucz" IP: *.pljtelecom.pl 22.07.08, 10:23 Panie Dariuszu ile u Pana stoi artukulik sponosorowany? Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi he he - a wystarczy mieć znajomego fachowca :)))) 22.07.08, 10:46 i zamiast przepłacać za mieszkanie "pod klucz" można zaoszczędzić kupe pieniędzy, czasu, stresu i nie martwić się o gwarnację... tylko trzeba mieć, tak jak ja, bardzo dobrego kumpla (właściwie daleka rodzina) jeszcze z czasów szkolnych który ma małą firmę wykończeniową :)))) i cenę dostaniesz niższą od rynkowej, i o materiały nie musiasz się martwić, i solidnie masz zrobione - polecam znaleźć kogoś naprawdę solidnego i wykańczać samemu... Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Wszystko "pod klucz" 22.07.08, 10:56 Mieszkania wykończone pod klucz można sobie kupować w Szwajcarii, Szwecji albo w Niemczech, czyli tam, gdzie istnieje kultura techniczna, kultura zawodowa i kultura prawna. U nas nic takiego nie ma. Deweloperzy zamiast obniżyć cenę chcą wcisnąć tandetę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mulan Wszystko "pod klucz" - artykuł podrożył ofertę DD! IP: *.provident.pl 22.07.08, 12:54 Zauważyłam, że dzisiejszy artykuł podrożył ofertę z DD. Kilka tygodni temu dzwoniłam do Dom Development z prośbą o przesłanie oferty cenowej interesujących mnie mieszkań. Otrzymałam cenę 7400PLN za metr kw. Gdy powiedziałam, że biorąc pod uwagę obecny rynek nieruchomości to oferta nie jest konkurencyjna zaproponowano mi w tej cenie wykończenie pod klucz, czyli wydawałoby się całkiem ok. Dziś dzwonię z zapytaniem o tę samą ofertę i dostaję cenę 7400, tyle tylko, że już nie chcą dorzucić "gratisowo" wykończenia, bo teraz to wykończenie to już jest w ofercie, a nie jako bonus i kosztuje dodatkowo, czyli metr tego samego dziś wyniósłby 8050 PLN. Ciekawe, że jeszcze kilka tygodni temu, gdy ta "nowa oferta" nie była medialnie ogłoszona możnabyło mieszkanie nabyć (w tym samym standardzie) znacznie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_kalta Typowy artykuł Gazety Wyborczej 22.07.08, 13:24 Przyznaję, że mam już dość tych oderwanych od rzeczywistości artykułów Gazety Wyborczej. Mam wrażenie, że są one kierowane do warszawki, albo milionerów w Polsce. Tymczasem większość Polaków to klasa średnia. W rzeczywistości są to ludzie, którzy zarabiają do 2 tysięcy złotych miesięcznie. Dla nich wykończenie mieszkania na własną rękę _zawsze_ będzie tańsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Dom Development Bubel Najwyzszej Jakości IP: 212.160.99.* 22.07.08, 14:24 Kupiłam Mieszkanie w Dom Development i po pół roku od odbioru osiedla wszystko sie sypie: odpadaja płytki na kortarzach, w dziury w ścianach można włożyć palec, klatka schodowa przecieka od barierek odpryskuje farba,po deszczu place zabaw są przez tydzien pod wodą. Pomiomo licznych pism, zdjęć ilustrujących usterki i niedoróbki nie doczekaliśmy sie interwencji . Od Administratoa zarzadzjacego osiedlem z ramienia DD dowiedziałam się jedynie że jestem osobą której wszystko przeszkadza. Mieszkania pod klucz to kolejny bubel mający ratowac spadjąca na łep na szyję sprzedaż mieszkań w DD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Wszystko "pod klucz" IP: *.senat.gov.pl 22.07.08, 15:18 Żadna siła mnie nie zmusi do kupna nowego mieszkania. To się po prostu nie opłaca. Dostaję gołe mury. Nawet oferta "pod klucz" nie jest atrakcyjna. Czytałam opinie na temat takich deweloperskich wykończeń na rozmaitych forach i generalnie dominuje niezadowolenie. Mieszkania niestety nie tanieją. Od grudnia 2007 regularnie przeglądam portale z ogłoszeniami (pod koniec roku kupuję mieszkanie) i niestety - mieszkania były najtańsze w miesiącach grudzień - marzec. Teraz jest koszmar - Tarchomin, średnio 8 - 8,5 tys. za metr. Do tego rosnące oprocentowanie kredytów i katastrofa już się szykuje. Jest coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawdzilam to Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 16:55 Nareszcie nareszcie nareszcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bata Wszystko "pod klucz" IP: *.eranet.pl 22.07.08, 16:55 Wyborcza staje się jedną wielką reklamą. W dzisiejszym odcinku dom development, pewnie ważny klient Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leech Wszystko "pod klucz"? IP: 85.222.86.* 24.07.08, 05:18 Nie. Deweloperzy "pod klucz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homer Wszystko "pod klucz" IP: *.subscribers.sferia.net 28.07.08, 19:32 Tak naprawdę chodzi o zastój na rynku pierwotnym a nie "Nowe" standardy. Zachęcam do przejrzenia cen wykańczania mieszkań i zderzenia ich z cenami robocizny i materiałów wykończeniowych (ostatnio raportowany 15% spadek cen vs poprzedni sezon). To tylko pomysł na większą marże dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś