Gość: Ben IP: 193.26.131.* 18.09.08, 20:42 A co na to akcjonariusze PKO BP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: życie ponad stan 2 mld na stare kredyty? IP: 212.160.172.* 19.09.08, 07:36 Czemu ludzie biorąc kredyt nie zastanawiają sie że jest to pułapka finansowa korzystna tylko dla banków. KREDYT NIE PODNOSI STATUTU MATERIALNEGO!!! ALE OBNIŻA GO POŁOWĘ. CZYLI BIORĄC KREDYT BIEDNIEJEMY BO PŁACIMY CHARACZ DLA BANKU, oni z tego żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: 2 mld na stare kredyty? 19.09.08, 08:28 A czy można/można było kapitalizować odsetki kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Mozna bylo na pewno... 19.09.08, 10:33 Takie kredyty byly udzielane przez ten sam bank pod nazwa Alicja. Mialo to na celu umozliwienie zakupu mieszkania ludziom w okresie, kiedy inflacja szalala - placilo sie tylko czesc raty odsetkowej, a pozostala jej czesc byla dopisywana do kapitalu. Zalozenie bylo takie ze inflacja zaraz spadnie i ludzie beda placac takie same raty splacac juz kapital. Niektorzy niezle sie na tym przejechali, byl o tym artykul w GWnie. Tyle tylko ze tamto to byly kredyty dla klientow detalicznych, w trudnych czasach, obarczone duzym ryzykiem. Nie rozumiem zastosowania tego produktu dla bezpiecznych kredytow dla spoldzielni, ktore robily to realizujac polityke mieszkaniowa rzadu. Cos dziwnego, tak na moje... ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
jbed Re: 2 mld na stare kredyty? 19.09.08, 09:05 Twoja uwaga jest słuszna, ale nie odnosi się do tego przypadku. W tym przypadku to spółdzielnie mieszkaniowe wzięły kredyt, za który wybudowały bloki mieszkalne, przekazały mieszkania lokatorom na warunkach jakie wówczas były, a następnie Bank Pko BP, wykorzystując zawirowanie na rynku finansowym spowodowane gigantyczną inflacją obciążył spółdzielnie odsetkami przekraczającymi wielokrotnie wartość kapitału. Oczywiście spółdzielnie scedowały te długi na lokatorów. Dodatkowo bezprawnie bank kapitalizował odsetki naliczając odsetki od odsetek. W wyniku tych działań, mimo spłacania rat kredytu przez lokatorów zadłużenie ich mieszkań rosło zamiast maleć. Gdyby nie pomoc państwa w spłacie tych długów obecnie wartość przeciętnego mieszkania LOKATORSKIEGO (nie własnościowego!) byłaby chyba wyższa niż całego nowo wybudowanego bloku. Każdy z lokatorów już dawno spłacił cały kredyt, który na niego przypadał wraz z normalnymi odsetkami, a mimo to musi nadal płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Co się nie da ukraść, rozdać albo zmarnować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 08:41 A może by tak rząd SWOJE pieniądze rozdawał? Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Co się nie da ukraść, rozdać albo zmarnować. 19.09.08, 08:50 Problem w tym, że rząd żadnych swoich pieniędzy nie ma. Takie socjalistyczne myślenie przyprawia mnie o wymioty. Jak już ktoś ma podejmować decyzje o umorzeniu długów to niech w pierwszej kolejności zastawia pod te decyzje cały swój prywatny majątek. Ja mam już dość sięgania po pieniądze do moich kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofiil [...] 19.09.08, 08:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunalna Re: Jestem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 09:03 Dość tego. Komu się współczuje że spłaca kredyt,przeciez maja gdzie mieszkć,nikt im nie kazał brać mieszkń na kredyt.Wszyscy muszą płacić nawet po 20 lat i to duże kwoty a tu problem że 16 tysiecy maja do spłaty.Przecież wszystkie kredyty to obciążenie ,a tu mieszkaja sobie i jeszcze chce się im mieszkania teraz oddłużyć i niech sobie sprzedają albo daja dzieciom a my Polacy za nich zapłacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Witaj, kolego ;) 19.09.08, 10:14 Zastanawialem sie jak Ci odpowiedziec, nie mialem pomyslu, ale na szczescie kolega (dzieki, Señor!) przyszedl mi z pomoca: "Podobno naśladownictwo to najwyższa forma uwielbienia, podziwu, czy jakoś tak... Cichy wielbiciel? Wielbicielka?" Schlebiasz mi swoim uwielbieniem :)))))) A co do artykulu - bylbym ostrozny z krytyka tego posuniecia rzadu. Mi tez nie odpowiada fakt, ze pompuje sie pieniadze podatnikow w cos takiego, ale uwazam ze to dobry pomysl. Zaplacic, zeby konto bylo czyste, a potem scigac zarzady spoldzielni za niegospodarnosc. To chyba najlepsze wyjscie... W sumie co ci ludzie sa winni, ze ich przedstawiciele podpisali niekorzystne umowy? Oczywiscie, mozna chodzic na zebrania, mozna glosowac - ale chyba kazdy kto mial ze spoldzielnia do czynienia zdaje sobie sprawe z tego jak to dziala. Posadzenie paru prezesow za niegospodarnosc otrzezwiloby reszte, mam nadzieje... ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 za kraty? 19.09.08, 08:47 Na podstawie ostatnich wydarzeń można dojść do wniosku, że banki prowadzą działalność przestępczą wpędzając całe narody w finansowe tarapaty. Chciałbym wiedzieć czy przypadkiem któryś z tych "białych kołnierzyków" zostanie postawiony przed sąd i osądzony. Z drugiej strony jak widać konieczne są odgórne przepisy państwowe regulujące możliwości dostępu do kredytów. Działanie powinny byś konsekwentne ... albo częściowe "planowanie centralne" albo całkowity luz ale z konsekwencjami do bólu (spłacanie kredytów co do grosza/zlicytowywanie dłużników). Już mi się znudziło patrzeć na ludzi rozbijających się super furami, za które w ostateczności zapłacą wszyscy podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil No wlasnie, konsekwencja... 19.09.08, 10:36 Widzisz, Lava, ja uwazam ze jesli mozna ratowac pieniedzmi podatnika lekkomyslne banki, to mozna ich uzyc tez do ratowania spoldzielni i ich lokatorow. Oba mechanizmy sa niesluszne, ale trudno im odmowic konsekwencji :) Rzecz w tym, ze panstwo, jesli juz interweniuje, zawsze powinno karac winnych doprowadzenia do sytuacji w ktorej interwencja byla konieczna - a tego sie nie doczekamy, niestety... ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
jbed Re: 2 mld na stare kredyty? 19.09.08, 09:06 Powinni się wstydzić za swój bank. Dlaczego - przeczytaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kotdachowy Re: 2 mld na stare kredyty? 19.09.08, 09:18 Skoro to bank ich oszukal to niech bank im umorzy kredyty. Mysle, ze to logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 12 2 mld na stare kredyty? IP: *.delecta.pl 19.09.08, 11:00 Polska socjalem stoi. Gdzie ekonomia, biorąc mieszkania niewielu się zastanowiało jak je spłaci. Państwo zapłaci za "trąbę powietrzną", za stare kredyty, odda za 1- PLN mieszkania. Wyśle na wcześniejsze emerytury, da żonom nigdy nie pracującym wysokie emerytury po mężach. Rolnikom emerytury za około 1tys. składki rocznej. Opamietajcie się, pomyślcie o tych co ciężko pracują i płacą uczciwie wszystko do budżetu, a potem będą musieli pracować na emeryturze, bo ich na nic nie będzie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miasto Chcecie żeby ostatni uczciwi opuścili ten b...del? IP: *.ists.pl 19.09.08, 11:16 To świetna metoda - spłacić z pieniędzy zwykłych uczciwych ludzi tych kretynów którzy brali garściami kasę bo ją banki dawały. Czemu ja jestem winny i muszę za nich płacić? Dlatego że wiedziałem że branie kredytów jest niebezpieczne? Szkoda że wszyscy się nie zadłużyli od razu na początku, wtedy polytycy zobaczyliby że nie ma z czyich pieniędzy spłacać tych długów. Byśmy korę z drzew teraz zjadali. Jak to przejdzie to autentycznie wyjeżdżam i niech sobie politycy współpracują ze swoim głupim ludem. Ja nie będę tego finansował. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok To jedz... 19.09.08, 12:46 ostrzegam tylko ze niestety nie za bardzo masz gdzie. Oczywiscie, lepiej byc na wyspach i nie rozumiec ze tam tak samo Ci cos zabieraja - czego oczy nie widzia, tego duszy... Wszedzie jest to samo, pytanie jest tylko o zakres takiej dzialalnosci panstwa. Pojedz do DE to zobaczysz jak sie ludzie wkurzaja jak wiedza ze oni robia od 8 do 19 na 10-dzieciata rodzinka turecka utrzymujaca sie z pracujacego ojca albo polska rodzinke utrzymujaca sie z zasilkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta 2 mld na stare kredyty? IP: 212.244.155.* 19.09.08, 11:29 Co do kredytów, to działalnia banku było niezgodne z prawem, są dokumenty które mówią o bezprawnym działaniu banku, a jeżeli coś jest naliczone niezgodnie z prawem to czy sie należy, oto cała prawda o kredytach, mówicie tutaj że winni sa spółdzielcy, a ja mówię to bank zafundował sobie spisując jednostronnie umowę gigantyczne odsetki i odsetki od odsetek. A teraz mówi sie że budżet ma zapłacić, 2 miliardy do banku - to jest klamstwo!, te pieniadze są wyłudzane od nas lokatorów i od państwa niezgodnie z prawem. Dlatego opinia o kosztach budżetowych jest nieuzasadniona, mogę jedynie stwierdzić, że rzad musi przerwać ten preceder zatwierdzając ten projekt, jeżeli tego nie zrobi to zaczą sie procesy które spowodują nie małe zawirowania, zresztą jest już wiele spraw wygranych przez spółdzilców. Im szybciej rzad uwolni kredytowiczów od niesłusznie naliczonych odestek i odsetek od odsetek tym lepiej dla nas wszystkich. Ja osobiscie jestem taką kredytowiczką i żadnej umowy nie widziałam, nie podpisywałam a spłacam już od 16 lat nienależnie naliczone raty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: 2 mld na stare kredyty? IP: 193.238.12.* 19.09.08, 11:51 Jeśli bank stosuje takie praktyki, jak PKO BP, to Rząd powinien bank przyprzeć do muru tak mocno, aż się w tym banku sejfy pogniotą. Rząd ogólnie powinien zarządać od banku zwrotu środków wyłudzonych od klientów i nałożyć na bank zakaz realizacji traksakcji kredytowych bez konsultacji z Ministerstwem Finansów i bez akceptacji Ministerstwa. Wtedy każdy bank, któremu do głowy przyjdzie nielegalne działanie, będzie miał dużo do stracenia, jeśli będzie stosował nieuczciwe praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik 2 mld na stare kredyty? IP: 213.77.41.* 19.09.08, 11:43 Dlaczego z moich pieniędzy??? Ciekawe czy za 10 lat znów będzie akcja, żeby oddłużać tych idiotów co wzieli w 2005-2007 kredyty hipoteczne na 50 lat, a każdy kto nie wziął to przecież PRZEGRAŁ ŻYCIE, bo nie ma mieszkania i jeszcze za nie swoje musi płacić raty. Żyć nie umierać, brać kredyty i niech inni płacą. Oto Polska właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kredytowiczka 2 mld na stare kredyty? IP: 212.244.155.* 19.09.08, 11:56 Słyszałam, że Bank nie ma dokumentów na podstawie których domaga sie zobowiązań, a także Ministerstwo nie posiada aktów prawnych na podstawie których wyliczono te odsetki, w praktyce wygladało to tak,że bank zgłaszał sie po należnośc do budżetu i otzymywał tyle ile chciał, nie ma dokumentów jaki był kapitał poczatkowy tych kredytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik 2 mld na stare kredyty? IP: *.ptvk.pl 19.09.08, 12:17 Nie wyrażam zgody na spłatę. Pieniądze potrzebne są na ważniejsze sprawy. Sami wzięli kredyty to teraz niech je płacą. A może część z tych osób to Ci przy korycie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kredytowiczka Re: 2 mld na stare kredyty? IP: 212.244.155.* 19.09.08, 12:35 Ja nie wzięłam żadnego kredytu, nie podpisywałam umowy, zasady według których weszliśmy do mieszaknaia były zupełnie inne. w międzyczasie bank zawarł jednostronnie umowy od których naliczył i nalicza dalej gigantyczne odsetki, a wartosc mieszkania została już dawno spłacona.Nikt nie musi za mnie płacić , to ja przez 16 lat spłacłam nienaleznie naliczone raty. Warto wiedzieć o czym sie pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: 2 mld na stare kredyty? IP: 213.77.41.* 19.09.08, 12:49 Rozumiem Twoją sytuację, ale zrozum innych podatników, że nie po to płacą podatki, żeby były one przeznaczone na jakieś lichwiarskie praktyki banków....Jeżeli bank Was oszukał to istnieje w Polsce taka instytucja jak Sąd i tam należałoby rozwiązywać tego typu problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kredytowiczka Re: 2 mld na stare kredyty? IP: 212.244.155.* 19.09.08, 13:03 Rzeczywistośc jest zupełnie inna niz przedstawiacie, bo to Rząd w naszym imieniu podpiał umowy z Bankim, no wiec kto jest odpowiedzialny? Ja sie moge procesowac tylko nie mam żadnych dokumentów, jedynie jest ustawa która mówi o wielkosci normatywu jaką mam zapłacić , oczywiscie mogę nie płacić - ale wtedy spółdzielnia toczy przeciwko mnie postepowanie egzekucyjne. A wielkosci kredytu są wyliczone przez bank i na tej podstawie domaga sie spałty przez Państwo, my nie mamy wpływu na rozliczenia i na kwotę którą wyliczono na 2 miliardy złotych. Podejzewam,że nie jeden miliard juz wypłynął z budżetu do Banku niezgodnie z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: 2 mld na stare kredyty? IP: 213.77.41.* 19.09.08, 13:14 To może Ci co tą ustawę uchwalili??? Chociaż podejrzewam, że oni dawno już z Polski uciekli i są poszukiwani przez InterPol....Ja w każdym razie nie przyjmuję do wiadomości, że mam płacić za "błędy" uwcześnie rządzących... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZ Re: 2 mld na stare kredyty? IP: *.epsa.pl 19.09.08, 12:50 Również nie wyrażam zgody na spłacanie czyjegoś kredytu. Skoro spłaciłaś to o pozwij Bank. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: 2 mld na stare kredyty? 19.09.08, 12:51 No tak, tylko kogo obchodza Wasze problemy z kredytami i dlaczego sejm ma Was za cos oddluzac? Procesujcie sie z bankiem, ze spoldzielniami itd - bo tak to wyglada ze caly narod bedzie Was splacal. Tu nie ma mowy o anulowaniu kredytu - tu jest mowa o splaceniu go. Wiesz, byli ludzie ktorzy podczas krachu mieszkaniowego w latach 2001-2003 zaplacili deweloperom potezne kwoty, dostali mieszkania, ale nie mieli wlasnosci do ziemi albo nawet nie dostali aktow notarialnych do kupna mieszkania. I sejm im niczego nie ulatwial, ani nie podcieral noska - do dzis tocza sie niektore sprawy bo nie wiadomo kto moze tam mieszkac a kto nie moze. Tak jak ktos powyzej -podejrzewam ze wsrod "poszkodowanych" sa jakies personki z kregu wladzy... Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: 2 mld na stare kredyty? 19.09.08, 13:54 Kredytowiczka ma racje.Przedstawiobno jej konkretną oferte na przydzial mieszkania, i warunki spłaty kredytu(preferencyjnego z gwarancjami rządowymi).Potem ,nagle warunki zmieniono- jednostronnie,bank zacząl naliczac odsetki- rząd to zaoprobował.Społdzielnia ,ani lokator nie mial nic do powiedzenia.Tak samo jest tu winny bank jak i rząd. Więc czy nie lepiej przerwać juz ten beznadziejny mityng. Lokator splacil, bank dostal swoje, rząd juz doplacil co należało. A Wy chcecie sądzic winnych, czyli dodatkowe koszty znów z kasy podatnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gar Re: 2 mld na stare kredyty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 18:21 kredytu na mieszkanie nie brałaś- a mieszkasz? ciekawe kto zafundował Ci to mieszkanie , które teraz chcesz wyłudzić za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galina Re: 2 mld na stare kredyty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 18:39 Informuję, ze napady na Bank PKO - to nieporozumienie- to od 1996 spłaty tych kredytów reguluje ustawa sejmowa i bank jest tylko wykonawcą. Od ponad 10 lat państwo pomaga spłacac te kredyty a nawet dało mozliwośc tym o niskich dochodach niespłacania przez kilka lat bez zadnych konsekwencji. Wiekszość wyjechała zarabiała za granicą a dochodów udokumentowanych nie miała i kredyty lezały odłogiem- budzet wykupował odsetki- i teraz własnie powracali i usilnie krzyczą ze maja wysokie zdłuzenie- a trzeba było spłacać to kredyt byłby nizszy.teraz 10 lat spłaty chcą wprowadzic a w tych 10 latach to 5 lat -niepłacenia- bo lokatorzy korzystali z zawieszeń i teraz tak to wyglada ze płacilo się kredyt przez 5 lat i juz się chce na własnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gar Re: 2 mld na stare kredyty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 18:19 napewno zostali tylko cwaniacy i Ci przy korycie. Cała reszta spłacała uczciwie- kto sie nie opózniał to ma kredyt uz spłacony- W TAKIM UKŁADZIE NIECH PANSTWO DOŁOZY WSZYSTKIM KREDYTUJACYM SIE NA MIESZKANIE -tez beda spłacac kredyty zaciagnięte obecnie po 30-35 lat i nie po 500zł miesiecznie albo i niektórzy mnie tylko po ok 2000 miesiecznie.Nie mam zamiaru fundowac mieszkań karierowiczom i oszustom Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom 2 mld na stare kredyty? 19.09.08, 13:39 Skoro to bank nakręcił, to niech bank odkręci. Dlaczego z moich pieniędzy? Dlaczego mam płacić za cwaniactwo banku. Spadajcie. Kolejnej Staroń to ja dziękuję. Ona ma lokal, a ja gó..., ale to ja mam teraz dopłacać. Figa! Odpowiedz Link Zgłoś
por1 2 mld na stare kredyty? 19.09.08, 14:59 Ciekawy jestem ,ilu juz z Was-którzy tak krzyczycie ,ze jesteście przeciw ,wykupiło mieszkania za tę "przysłowiową złotowkę" w ostatnim okresie. A ilu w latach 90-tych (jak Kwasniewski)? Dzięki takim samym uchwałom ? Najwyższy czas skonczyc tę lichwę i nie zasilać banków naszą kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfmarylka 2 mld na stare kredyty? IP: *.as.kn.pl 19.09.08, 15:13 No najwyższy czas! Zrobiona nas na szaro i to bez mrugnięcia oka tu w Polsce, a nie gdzieś w jakimś egzotycznym kraju. Książeczka mieszkaniowa z wkładem na m3 i po 17-tach dopłacania nawet nie pokryła kosztów budowy - WC 1,5 m2.(książeczkę mieszkaniową mąż dostał w 16-e urodziny jako prezent i zabezpieczenie przyszłości:), a mieszkanie kupił dopiero jak miał 32 lata i je nadal spłacamy. Już po drugim roku podwyższono (dokładnie nie pamiętam) oprocentowanie z 36% wzrosło na 70% - przy ze zezwoleniu Państwa, Banki okradły swoich klientów - ceny lichwiarskie, nie stosowane nigdzie na świecie. Przykładowo USA 7% na 20 lat, a na 10 3% Niemcy zdaje się mieli podobne oprocentowanie, co USA, bo kuzynka w tym czasie, co my kupiliśmy mieszkanie wybudowała dom w Niemczech i była nieziemsko zaskoczona takim oprocentowaniem i bezprawnymi zmianami jego stopy. To tyle na temat rolowania Polskich obywateli przez szanowne banki, bez żadnych konsekwencji oczywiście dla banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati popieram IP: 57.66.197.* 19.09.08, 16:03 Tez spłacam ten kredyt-to co mówi Kredytowiczka to prawda- PKO doi spółdzileców ale i ...Skarb Państwa czyli też wszytkich podatników. Lepszy jednorazowy wydatek za strony Panstwa na spłate kredytu niz kolejne 10 lat wykupywania przez nie odsetek. Poslowie PO teraz przygladaja sie tym trefnym umowom miedzy Skarbem Panstwa i PKO. Dla mnie jest jasne, ze jesli nie zostanie powiedziane wyraznie ze umowy sa niezgodne z prawem, tzn ze lobby PKO dziala a PO ma nas gdzies. Mam nadzieje ze tak nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwor to były kredyty na 40 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 17:34 Takie były warunki kredytowania - 40 lat spłacania normatywem i po kredycie. Ludzie wiedzieli co biorą. Dziś za mieszkanie 45m płaci się około 100pln kredytu. To i tak mało. Ten kredyt wzięty na warunkach komercyjnych dawał by miesięczne obciążenie ok 800pln. Wiec nie mają o co mieć pretensji, do tego normatywu wszyscy dopłacamy. A z resztą te kredyty mają możliwośc wcześniejszej spłaty bez dodatkowych opłat. Jak komuś się nie podoba to może spłacić i ma z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas 2 mld na stare kredyty? IP: *.icpnet.pl 19.09.08, 17:59 Projekt ustawy z 1995 r. o pomocy państwa w spłacie niektórych kredytów mieszk......przygotowali w 1995 r. a następnie bardzo mocno za nim lobbowali w Sejmie ówcześni liderzy Krajowej Rady Spółdzielczej i Związku Rewizyjnego Spółdzielni Mieszkaniowych RP Jerzy Jankowski, Jurdeczka i Jajszczyk . Owi tzw. betonowi prezesi bardzo ściśle w tym czasie współdziałali na rzecz tej szkodliwej dla Państwa i spółdzielców ustawy z dyrektorami centrali Banku PKO BP ,Trojnarem i Swatem. Wszyscy wymienieni współpracowali w sprawie tej ustawy oraz kolejnych jej nowelizacji z wysokimi urzędnikami Ministerstwa Budownictwa / Urzędu Mieszkalnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: 2 mld na stare kredyty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 20:22 No to wiemy kto powinien wyłożyć 2mld zł:) I sprawa rozwiązana....Ja się nie zgadzam płacić z mojej kieszeni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofiara 2 mld na stare kredyty? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 21.09.08, 12:29 A co z tymi,którzy wyprzedali się ze wszystkiego co posiadali,zadłużyli u rodziny i znajomych i spłacili w 90 latach kredyt z odsetkami? Ja do dziś oddaję a nikt mi tego nie zwróci!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: 2 mld na stare kredyty? 27.09.08, 13:03 > A co z tymi,którzy wyprzedali się ze wszystkiego co posiadali Niedlugo zalozycie partie razem z tymi co kupowali mieszkania w Wawie po 10k/m. I wam i im "kazali" przeciez kupic i dlatego "musieliscie" kupic. "Musieliscie wreszcie miec swoje", kupowaliscie za cene rynkowa. Wolna wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy Re: 2 mld na stare kredyty? IP: *.csk.pl 27.01.10, 09:00 splacilem wszystko w2009 roku takze niemala kwote.powinno sie nam zwrocic nadplate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora 2 mld na stare kredyty? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 17:00 Tyle afer w państwie prawa jak można jeszcze to państwo tak nazwać to i 2mld zł to też nie dużo to nie my spółdzielcy braliśmy kredyty tylko spółdzilnie a kto jest w stanie udowodnić jakie kwoty były brane i wstyd powinno być RZĄDOWI że nie potrafi rozwiązać tak ważnego problemu jakim jest dach nad głową dla każdego obywatela który nie z własnej winy wpadł w balcerowiczowskie kredyty w żadnym państwie nie działa ustawa wstecz ale Polska tym państwem jest.....Smieją się ci co za grosze kupili a my mamy haracz płacić dalej i końca nie widać paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta 2 mld na stare kredyty? IP: *.vodafone-net.de 17.07.09, 13:04 dlaczego ucichla sprawa starych kredytow mieszkaniowych czy nikogo one juz nie interesuja Odpowiedz Link Zgłoś