bogulo2 18.12.08, 14:14 Oooo...dziś nie naganiamy??? Dziwna sprawa z tym wykupem, bo ja osobiście sprzdałbym w p***u te mieszkania, polikwidował spółdzielnie i dzięki temu okroił nas troche z socjalizmu, a dalej ożywił rynek... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arkos pytanie do znawców IP: 77.79.220.* 19.12.08, 10:56 Mam taką sytuację, ze dostalem pisemko od Spoldzielni, ze wszystkie oplaty i zaleglosci zostaly uregulowane i mam tylko czekac na notariusza. Ale jeszcze nie mam aktu notarialnego. Ciekawy jestem czy na podstawie tego ich pisma, w ktorym informuja, ze od strony mojej jest juz wszystko zalatwione wystarczy do dokonczenia sprawy. ktos wie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
brzezozka No to ci co nie zdarzyli wykupić 19.12.08, 11:28 i nie wykupią, niech zaskarżą do trybunału spółdzielnie o nierównym traktowaniu słółdzielców. Oprócz tego nie rozumem "uznał, że jest to wywłaszczenie spółdzielni" przecież spółdzielnia to nie prywata prezesa i jego urzędasów tylko własność wszystkich członków więc jakie wywłaszczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
jakobhorner Re: No to ci co nie zdarzyli wykupić 19.12.08, 13:22 brzezozka napisał: > i nie wykupią, niech zaskarżą do trybunału spółdzielnie o nierównym traktowaniu > słółdzielców. > Oprócz tego nie rozumem "uznał, że jest to wywłaszczenie spółdzielni" przecież > spółdzielnia to nie prywata prezesa i jego urzędasów tylko własność wszystkich > członków więc jakie wywłaszczenie? Wywłaszczenie innych spółdzielców. Np. mnie, jeżeli mieszkanie wykupiłem po cenie, powiedzmy rynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: No to ci co nie zdarzyli wykupić 19.12.08, 13:30 >Wywłaszczenie innych spółdzielców. Np. mnie, jeżeli mieszkanie wykupiłem po cenie, powiedzmy rynkowej. Chciales to kupiles. Nikt nie zmuszal. Za chwile pojawi sie tabun umoczonych w przewartosciowane kliki co tez powiedza ze kupowali po cenach z 2007 wiec panstwo powinno im zwrocic roznice "bo kupowali po cenie rynkowej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyx zla wiadomos dla dewloperow IP: 213.166.216.* 19.12.08, 12:04 wkrotce pojawia sie n rynku wtonym setki tysiecy mieszkan na sprzedaz w cenie max okola 7OOzl/m,i to beda ceny do negocjacj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: zla wiadomos dla dewloperow IP: 77.79.192.* 19.12.08, 12:12 Po 1zl nawet beda i te komunalne tez powinny dawac za 1zl i wczesniej jeszcze wszystko wyremontowac na wlasny koszt aby pozniej wlascicile duzych metrazy mogli je w centrum duzych miast sprzedac po 1mln ikupic sobie domy bo im sie od panstwa to przeciez nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Czy ktos wie? IP: *.20-87-r.retail.telecomitalia.it 19.12.08, 12:12 Mam pytanie. Kpililam na rynku wtòrym mieszkanie spòldzielczo-wlasnosciowe i co? Nie bede mogla go teraz sprzedac? O co chodzi, bo ja nic nie rozumiem co w tym kraju sie dzieje! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioo za moje wybudowano i jeszcze mam kupować IP: *.wib.org.pl 19.12.08, 13:02 toż to jakieś chore jest. wyobraźmy sobie że jestem lokatorem takiego mieszkania spółdzielczego (na szczęście nie jestem). Przez 20-30 lat w czynszu czy w innej formie spłaciłem koszty budowy mieszkania wraz z terenem okalającym. Wg odwołanych ustaw mogłem to mieszkanko wykupić dopłacając brakującą resztę. A teraz po wyroku TK raz jeszcze mam to mieszkanie kupować tym razem po cenie rynkowej z roku 2008 czyli jakieś dziesiątki – setki tysięcy złotych zależnie od położenia i metraża??? Jakoś to dla mnie mało zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
jakobhorner Re: za moje wybudowano i jeszcze mam kupować 19.12.08, 13:28 Nie spłaciłeś. Tak ci się tylko wydaje. Dowiedz się najpierw jakie są składowe czynszu spółdzielczego i na co te pieniądze można wydawać. Np. z funduszy remontowy, tylko na remonty itp. Jeżeli tak ci się nie podoba, to załóż, proszę, wspólnotę w takim 30-40 letnim czy nawet 50 letnim budynku/kamienicy. Myślisz, że Twoją wspólnotę będzie stać na remont, na ocieplenie, wymianę poszycia dachu? Otóż, nie będzie. Spółdzielni też nie, ale w dłuższej perspektywnie masz jednak na to szansę, krok po kroku, i stałą kontrolę techniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crom Re: za moje wybudowano i jeszcze mam kupować IP: 94.246.142.* 19.12.08, 19:29 dokladnie ludzie najpierw splacali kredyt za budowe po splacie kredytu placa tylko czynsz jednak nie sa wlascicielami mieszkania wlascicielem jest dziwny twor usankcjonowany przez tk w postaci czerwonych prezezow spoldzielni powiedz co tk ma zrobic przeciez kumpli nie zawiedzie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jakobhorner Marek Wielgo z kolegami rozkradli spółdzielczość 19.12.08, 13:20 w tym kraju. Rozwalili ją dokumentnie. I to w świetle prawa. Ustawa jest niezgodna z konstytucją, ale przez 1.5 roku obowiązywała. Teraz jest potwierdzenie niezgodności i działa dalej. Nie łudźmy się, ci co mieli to już dawno mieszkania wykupili. Myślę że także niejaki p. Wielgo, który własnoręcznie namawiał, na łamach Gazety, do okradania własnego kraju, wieszcząc - spieszcie się z zakupem, bo ustawa jest niezgodna z konstytucją!, i za chwilę zabiorą przywileje! Innymi słowy, Marek Wielgo jest sabotażystą, idiotą lub złodziejem i to tegoż, wespół z parlamentarzystami RP, namawia swój naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek bo spoldzielczosc trzeba rozwalic IP: *.128.33.219.static.crowley.pl 19.12.08, 22:06 spoldzielnie buduja zazwyczaj taniej niz inni deweloperzy i do tego nie reklamuja sie w gazetach wiec to nieuczciwa konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCO Koniec z tanim wykupem IP: 212.67.154.* 19.12.08, 14:07 PAMIĘTACIE PRZEDPŁATY NA FIATA 126P.CI CO WPLACILI 60 TYS. A ODBIERALI ZA 500 TYS.DO TEGO INTERESU DOKŁADALIŚMY SIĘ WSZYSCY. Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 TK nie rychliwy ale sprawiedliwy 19.12.08, 14:16 To była oczywista oczywistość ,że wypociny pani Lidii Staroń z PO i tej drugiej z LPR popierane z chciwości na głosów wyborców przez posłow tzw Prawa i Sprawiedliwości sa niezgodne z Konstytucją. Posłowie rozdali nie poraz pierwszy majątek do kórego juz nie mieli prawa. Głupio wyszło i teraz Spółdzielnie dostana odszkodowania od państwa . Straci szary obywatel nie spółdzielca. Prezydent wyszedł na koninkturaliste , który nie wypelnia ustawowych obowiązków czyli obrony Konstytucji RP. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna TK okradł spółdzielców i nas wszystkich 19.12.08, 20:35 koszt budowy tych mieszkań poniesli spółdzielcy i skarb państwa, a nie spółdzielnie - których "świętą własność" chroni tk. w rzeczywistości chroni jedynie synekury cżłonków zarządów spółdzielni, którzy, gdyby byli takimi doskonałymi zarządcami przecież nie obawialiby się tego, że po uwłaszczeniu się wszystkich spółdzielców zostaną przez nich wybrani do zarządu wspótnoty z godnym wynagrodzeniem czerwone pijawki chronią się wzajemnie - to wszystko na ten temat - tak zawsze było , jest i będzie na szczęcie najprawdopodobniej sejm ponownie uchwali regulację zblizoną do obecnej i komuchy prędzej czy później pójda w p..du Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna spółdzielcy muszą płacić za własną własność 19.12.08, 20:37 takie jest paranoiczne stanowisko tw/tk spółdzielcy są włascicielami majątku spółdzielni. czyli wykupując własną własność musza za nia po raz drugi zapłacić. i kto tu jest ZŁODZIEJEM ? Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Nie muszą ,a mogą. 20.12.08, 20:14 Dopóki ktos chce tylko mieszkać w spółdzielni nie musi wykupywać mieszkania na własność. Jako członek spóldzielni jest współwłaścicielem swpjego lokatorskiego mieszkania. Ale jak chce nim handlować czy rozdawać rodzinie to musi dodatkowo zaplacić za nowe prawa. Płaci innym czlonkom spóldzielni których majatek się kurczy . Co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Jeszcze rok IP: *.rdm.vectranet.pl 19.12.08, 16:21 Jeśli do tej pory ponad połowa wykupiła na podstawie tej ustawy to reszta ludzi w ciągu roku także powinna zdążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Koniec z tanim wykupem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 17:38 Kaczyńscy z popierającym Tuskiem obdarowali niektórych cudzą własnością. Okradli mnie podwójnie : raz , bo zapłaciłem za mieszkanie kilkanaście tysięcy, a dwa , bo jako podatnik zapłacę odszkodowania dla spóldzielni. Kaczyńscy powinni płacić odszkodowania z własnych pieniędzy za ten rabunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Koniec z tanim wykupem IP: *.chello.pl 19.12.08, 18:58 Kilkakrotnie w spoldzielniach byly akcje taniego wykupu. Sasiadka rodzicow wykupila w polowie lat 90-tych mieszkanie za rownowartosc 200marek. i nikt wtedy nie krzyczał. Wiedzieli tylko nieliczni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noka Koniec z tanim wykupem IP: *.wro.vectranet.pl 19.12.08, 20:41 no i lewica wowczas przeplacila strata elektoratu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Marek Re: Koniec z tanim wykupem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 21:20 A to pan Marek nagania? Oj, nieładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Skarb państwa podarował swoje prawa wszystkim spół 20.12.08, 20:16 w poprzedniej ustawie. Obecna była niesprawiedliwa bo część spółdzielców pomijała w tej poprzedniej darowiżnie. Ale dlaczego srające muchy mają to rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś