Gość: promocje - forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 10:55 Osoby zainteresowane zapraszamy na stronę promocjedeweloperow.pl - gdzie staramy się zbierać informacje o najciekawszych promocjach oraz opinie o nich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaa Strona bez pomyslu! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.08, 12:40 Kogo interesuja promocje w Warszawie jak jest na przyklad z Poznania i na odwrot. Strona bez pomyslu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promocje - forum narazie po prostu mało treści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 12:47 Jeśli jest dwadzieścia parę w pisów, to nie ma co tego komplikować dzieląc na kategorie itd... Ale z czasem napewno. Teraz to tylko forum, ale jak będzie sens - to będzie może coś większego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies fafik Re: narazie po prostu mało treści IP: 212.160.172.* 30.12.08, 15:31 w sumie koncepcja spoko - wszystkie aktualne promocje w jednym miejscu itd. Klient ma aktualne info, developer dociera do klienta a właścicel ma moze dochody z reklam ;) Fajne byłoby, gdyby o konkretnych promocjach byłoby nieco wiecej napisane juz na samej stronie. No bo np przy takim "OKAM-ie" jest napisane, ze "cały szereg promocji: wykończenie w cenie mieszkania, 1 pokój za darmo lub bonus w postaci 100 000 tyś zł." Chciałem sie cos wiecej dowiedziec, kliknałem na oferte i trafiłem na pierwsza strone. I trzeba sie "przebijac" przez ten cały marketingowy szit ("jestesmy mega developerem, działającym... bal bla") zeby znależc gdzies ukryte info o promocjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promocje deweloper nie zawsze się da IP: 79.191.146.* 05.01.09, 15:52 Nie zawsze uda się wyciągnąć szczegóły od deweloperów, spróbujemy jednak dodać więcej info i lepiej kierujące linki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy a kiedy u nas będzie tak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 18:22 biznes.onet.pl/dom-za-trzy-zlote-czyli-wielki-krach-w-ameryce,18496,3188223,1,prasa-detal To dopiero promocje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: a kiedy u nas będzie tak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 12:37 Frank juz prawie 4 zł, jeszcze trochę i tak będzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: a kiedy u nas będzie tak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 14:21 bez przesady, u nas tak nie będzie, kryzys nas uratował (banki nie zdążyły pożyczyć tym, którzy nie mają jak oddać). Warto natomiast pomyśleć o inwestycji w nieruchomości tam, gdzie są tanie jak barszcz (nawet w formie funduszu inwestującego w nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: 79.191.158.* 07.01.09, 09:06 Ciekawe jakie będą w 2009 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donek Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: 79.191.158.* 08.01.09, 16:46 niech lepiej po prostu obniżą ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
fation Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl 09.01.09, 14:35 a ja w święta nadziałem się na promocję mak dom, Tylko przed Świętami dajemy: 1. 3% na prezenty * (dotyczy rabatu udzielanego od pierwszej wpłaty) 2. 20% pożyczki na wkład własny czekam teraz na nową Odpowiedz Link Zgłoś
kid_cassidy Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl 09.01.09, 17:31 szwędzasz sie tutaj po róznych wątkach i wychwalasz w kazdym makdom i jego ofertę. Krótka prośba- spierd... wychwalaczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech... Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:55 ostro ostro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dcr Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: 212.160.172.* 12.01.09, 11:04 Co do MakDom, 3% od pierwszej wplaty to pewnie bedzie kilkaset zl...jaja sobie robia ;] A ta pozyczka na wplate wlasna na jaki procent? Pewnie z 15% w skali rocznej jak kredyt konsumpcyjny. Tu zadnej promocji nie ma, to samo jak balkon w cenie, jeden garaz do duzego mieszkania i albo 2% rabatu od kosmicznego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: 79.191.162.* 12.01.09, 16:05 Pożyczka nie wygląda tak źle: hirny.pl/news.php?idNode=506&idCnt=1986 Porównaj ofertę banków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 13:08 znowu ma być podwyżka po wakacjach... ale nowych inwstycji u nich ni widu ni słychu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo tylko czy nie zbankrutują... IP: 79.191.162.* 12.01.09, 11:57 promocja oznacza problemy dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie... Re: tylko czy nie zbankrutują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 08:51 To, że dev chce sprzedać szybciej ostatnie mieszkania z inwestycji i stosuje promocje to chyba nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: tylko czy nie zbankrutują... IP: 79.191.156.* 19.01.09, 12:34 Ten kto przetrwa ten rok - wyjdzie na prostą. Najgorzej będą mieli deweloperzy którzy zaczęli coś nowego budować w 2008... Lepiej to sprawdzić - oni mają głęboko rozgrzebane budowy i problemy z finansowaniem. Ci co zaczęli wcześniej - w ostateczności sprzedadzą mieszkania za pół darmo i jakoś przeżyją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech... Re: tylko czy nie zbankrutują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 18:48 Nie zanosi sie na to, by w 2009 było lepiej, choć podobno na targach Nowego Adresu było najwięcej ludzi od 3 lat - tylko co to oznacza, skoro banki nie pożyczają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: tylko czy nie zbankrutują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 09:51 I jak widać czarne prognozy sie nie sprawdziły, jeśli nawet były jakieś bankructwa to nie bylo nic wielkiego. Za to niebawem zacznie brakować mieszkań z najpopularniejszego segmentu, najnizsze ceny juz byly, teraz będzie coraz drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wfasd Re: tylko czy nie zbankrutują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 11:50 Kilku jednak padło, dużo inwestycji się wlecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 09:27 fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: 79.191.163.* 02.02.09, 09:36 Nawet nie myślałem, że tyle się tego może nazbierać... Wyszukiwarka potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola_X Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: *.auto-land.pl 03.02.09, 14:20 Zapraszam na nowe forum www.pierwszydom.prv.pl Podziel się opinią o developerach, kredytach, mieszkaniach z rynku wtórnego. Twoja pomoc przy wyborze nieruchomości. Poznajmy swoje opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: 79.191.143.* 05.02.09, 15:56 dość szeroki zakres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola_X www.pierwszydom.prv.pl IP: *.auto-land.pl 03.02.09, 14:24 Zapraszam do wyrażenia swojej opinii o developerach (z podziałem na regiony) o kredytach i innych nurtujących nas sprawach związanych z zakupem nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Re: www.pierwszydom.prv.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 14:31 puchy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec? teraz juz tylko w góre? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:03 coś się zaczyna zmieniać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilanow Re: teraz juz tylko w góre? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 11:16 Ja czekam aż na Wilanowie ceny spadną do 5-6 ;) - myślę, że to kwestia kilku miesięcy max! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dcr Re: teraz juz tylko w góre? IP: *.chello.pl 03.03.09, 23:55 Wilanow powinien byc po 5 tys i to gotowy w dobrym standardzie, z garazem w zestawie. Ludzie przez ta banke na nieruchomosciach stracili umiejetnosc oceny wartosci przedmiotow, za 4 letniego Golfa zaplacilbys 90 tys zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość2 koszt budowy metra tam to pewnie okolo 4-5 tys/m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 12:43 Mi też się wydaje, że normalna cena na Wilanowie powinna być na poziomie 5 tys za m2, ale nie wydaje mi się, by to było realne dla inwesytcji które już tam są lub dopiero powstają... Może te które będą budowane po niższych cenach, na tańszych działkach... Realna cena to te 6-7 imo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: koszt budowy metra tam to pewnie okolo 4-5 ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 15:08 W 2010 koszt budowy pewnie spadnie do okolo 3 tys, wiec w przyszlosci oferty po ok 5 za metr mogą byc realne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 444 Re: koszt budowy metra tam to pewnie okolo 4-5 ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 07:43 Bzdura - nawet jeśli koszty spadną - pójdzie to na zysk dewelopera... Oni nadal utrzymują 30-40% zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: koszt budowy metra tam to pewnie okolo 4-5 ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 11:05 Ja tam metodą chałupniczą obniżyłem koszt budowy swojego domu (prawie 150m2) do około 1,7k. Ale ostatnio materiały znowu w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceny Re: koszt budowy metra tam to pewnie okolo 4-5 ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 07:44 Da się jeszcze taniej - jest przecież technologia kanadyjska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie drewno technologia kanadyjska IP: *.182.106.83.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.10, 09:38 U nas chyba nie ma dostępu do odpowiedniego drewna, co powoduje, że technologia kanadyjska jest również droga, jeśli ma być odpowiedniej jakości. Poza tym, by budować w tej technologii potrzeba od razu pełnej kwoty na budowę, a dom "murowany" można budować i kilka lat w miarę dostępności gotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: koszt budowy metra tam to pewnie okolo 4-5 ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 14:54 Że tak odgrzeję wątek: lodz.naszemiasto.pl/artykul/357684,raport-cee-property-najmniej-za-budowe-zaplacisz-w-lodzi,id,t.html?kategoria=660 szczególnie warto zwrócić uwagę na słowa: Łódzcy deweloperzy do tych wyliczeń podchodzą z przymrużeniem oka i wcale nie uważają, że dane są zaniżone. Wręcz przeciwnie. - Myślę, że całkowity koszt inwestycji nie musi dziś w Łodzi przekraczać 3 tys. zł za metr kwadratowy - mówi Stanisław Jędrzejczak, prezes łódzkiego Remobudu. - Sama budowa to około 2,5 tys. zł, do tego działka - maksymalnie 500 zł. Jeżeli komuś wychodzi tysiąc za działkę, to znaczy, że nie potrafi dobrze kalkulować interesu. Koszty biura, marketingu oczywiście są, ale jeżeli rozłoży się je na kilka inwestycji, są niewielkie w przeliczeniu na metr. Koszt kredytu nie powinien przekraczać 200-300 zł na metr kwadratowy - liczy Jędrzejczak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekający a ja mam plan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 20:49 Czyli bardzo się nie pomyliliśmy - mieszkania na pierwotnym nadal są drogie. Ja na kupno nieruchomości mogę poczekać, narazie wynajmuję a nadwyżki inwestuję w fundusze. za 4-5 lat kupię na pierwotnym, jak ceny się unormują, mając przy okazji spory wkład własny. Za te parę lat ceny na pierwotnym będą jeszcze niższe niż obecnie, pojawi się znowu potencjał wzrostu w kolejnych latach, a fundusze w tym okresie na pewno pozwolą zarobić. Po co kupować teraz, jak podaż jest mała, ceny wysokie, kredyty drogie i nieruchomości jeszcze będą tanieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: a ja mam plan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 08:47 No coś w tym jest. Ale plany - planami, nikt nie wie do końca jak to będzie, a ile można mieszkać w wynajmowanym mieszkaniu... Raz się żyje i nie wiadomo kiedy przyjdzie koniec, jak widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: a ja mam plan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 20:04 Podobno powstają nowe inwestycje, ale jakoś ich nie widać. Ceny też stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukujacy i co, ceny lecą w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 11:54 dało się taniej? dało! deweloperzy wyprzedają tanio działki bo muszą - cena za m2 musi spaść i bardzo dobrze, podaż rośnie, warto jeszcze z rok poczekać. No i promocji coraz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad82 Re: a ja mam plan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 19:41 O kredyt znowu coraz łatwiej, czekać 5 lat to chyba za długo - moze 1-2 max! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc3 Re: teraz juz tylko w góre? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 15:05 Był artkuł w wyborczej niedawno odnośnie kosztów budowy dla bloków i domów jednorodzinnych. W Warszawie duży wpływ na cenę mają grunty oraz ogólnie zarobki ludzi (nie da się im płacić mniej niż innym, bo strajkują) - 7-8 tys / m2 to rozsądna cena niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 12:31 Niezłe, niezłe, kiedy lepsza wyszukiwarka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promocje Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 11:51 Trwają prace, jeszcze kilka tygodni potrzeba. Musimy wpierw dokończyć inne projekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co Re: Zapraszam na promocjedeweloperow.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 13:22 j.w? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy ceny rosną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 14:00 Hirny dziś podniosło cenę dla ofert z jednej z inwestycji o 400 zł na metrze... Co jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Re: ceny rosną? IP: 84.38.22.* 01.04.09, 14:36 może to przez rządową dopłatę, której limit został podniesiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he no to pewnie koniec promocji ;) - a moglo byc tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 09:02 pięknie... biznes.onet.pl/2,1550948,prasa.html - teraz w górę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: no to pewnie koniec promocji ;) - a moglo byc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 15:26 Ceny dalej spadają i będą spadać, choć sprzeczne dane płyną ft.onet.pl/11,24829,spadajace_ceny_domow_w_europie_groza_glebsza_recesja,artykul.html no a u nas za rok-dwa ma zabraknąć mieszkań, bo nie budują... Komu tu wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: no to pewnie koniec promocji ;) - a moglo byc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 14:17 To dobry czas na szukanie okazji. W najbliższych latach lepszego nie będzie - chodzi głównie o mieszkania w dobrych lokalizacjach, do 50 m2. Naprawdę można trafić 'okazję' IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie... Re: ceny rosną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 13:36 jeszcze 20% w doł conajmniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jednak Re: ceny rosną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:04 Hirny dalej podnosi ceny, był wywiad w tvn24. I kolejnych inwestycji narazie chyba nie planują. To nie doprowadzi do niższych cen IMO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: ceny rosną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 16:47 ;) ogłosili też koniec kryzysu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ceny rosną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 10:22 Ceny zaczęły rosnąć, coraz trudniej będzie o promocje. To już fakty. Ostatni dzwonek, by znaleźć coś ciekawego. Następne ciekawe oferty będą dopiero za ok 2 lata, gdy pojawią się mieszkania których budowa rozpocznie się w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Następna promocja nowych mieszkań IP: 213.76.165.* 07.05.09, 19:07 miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,6579013,Sad_oglosil_upadlosc_dewelopera.html Krakowski sąd ogłosił we wtorek upadłość Leoparda. Deweloper zostawił po sobie niedokończoną inwestycję przy ul. Wierzbowej. Syndyk kompletuje listę wierzycieli. Klienci spółki, którzy kupili od niej mieszkania, znajdą się na jej końcu. Kłopoty finansowe Leoparda zaczęły się przed prawie rokiem. Firma zażądała wówczas dopłat do mieszkań przy ul. Kijowskiej (2-4 tys. zł za m kw.). Większość lokatorów dopłaciła pieniądze. Spółka postanowiła więc powtórzyć scenariusz i, strasząc upadłością, zażądała dopłat do niedokończonej inwestycji przy ul. Wierzbowej. Klienci nie dopłacili, a deweloper przeciągał dokończenie budowy. Syndyk rozdaje karty Tymczasem prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie firmy, a dwoje klientów z mieszkaniami przy ul. Wierzbowej wygrało z Leopardem w sądzie. Wtedy już wniosek o upadłość czekał na decyzję krakowskiego sądu. - Mam nadzieję, że ewentualnymi skutkami wyroków będzie zajmował się syndyk - mówił wówczas prezes spółki Jacek Panikowski. Teraz tak właśnie się stanie. Po kilku tygodniach badania sprawy sąd ogłosił upadłość Leoparda. We wtorek wyznaczył syndyka, który zajmie się rozdzieleniem majątku spółki. Sędzia sądu rejonowego w Krakowie Janusz Płoch informuje, że w przypadku Leoparda mamy do czynienia z upadłością w wersji likwidacyjnej. - Jest już syndyk masy upadłościowej, którego pierwszym zadaniem jest wycena majątku, następnie sporządzenie listy wierzycieli i w ostateczności likwidacja majątku - tłumaczy Płoch. Co w takiej sytuacji czeka klientów Leoparda, którzy kupili mieszkania przy ul. Wierzbowej i do tej pory nie mogą doczekać się dokończenia inwestycji? - Po pierwsze, wszyscy klienci mają czas do 15 lipca na wpisanie się na listę wierzytelności. Tam mogą się wpisać wszyscy, zarówno klienci, jak i firmy, u których Leopard ma wielomilionowe długi - mówi Maria Thetschel-Zgud, syndyk masy upadłościowej. - Zupełnie inną kwestią jest kolejność rozpatrywania wniosków. Pierwszeństwo mają wierzyciele zabezpieczeni rzeczowo, na przykład hipoteką. Trudno dziś mówić o tym, co stanie się z mieszkaniami - dodaje. Mieszkania mogą przepaść Kolejność zaspokajania wierzycieli nie wróży dobrze klientom Leoparda. Najpierw swoje dostanie skarb państwa, później ZUS, banki i wierzyciele z zabezpieczoną hipoteką. - Klienci zawsze są na końcu - przyznaje Tomasz Popiołek, miejski rzecznik praw konsumentów. - Jeśli wystarczy środków, mogą liczyć na to, że za niewielką dopłatą dostaną swoje mieszkania. Takie sytuacje się zdarzały. Jednak równie prawdopodobne jest to, że dla klientów pieniędzy nie wystarczy, a żeby pokryć długi dewelopera, syndyk będzie musiał sprzedać mieszkania ponownie - tłumaczy. To oznacza dla klientów Leoparda kredyt do spłacenia i brak lokalu, w który zainwestowali pieniądze z tego kredytu... Czy wystarczy dla wszystkich? Majątek Leoparda wart jest, według obliczeń sądu, 200 mln zł. Długi spółki, m.in. wobec amerykańskiego funduszu Manchester, to sporo ponad 100 mln zł. Czy wystarczy dla wszystkich? Tego teraz ani syndyk, ani analitycy nie umieją przewidzieć. Nieoficjalnie "Gazecie" udało się dowiedzieć, że Leopard ma dużo gruntów wartych co najmniej kilkadziesiąt mln zł. Jak jednak podkreślają analitycy, wobec stagnacji na rynku nieruchomości ze sprzedażą ziemi nie będzie łatwo. Kolejna zła wiadomość dla klientów Leoparda jest taka, że lista wierzycieli dewelopera jest bardzo długa. Według naszych informacji, spółka inwestycję przy ul. Wierzbowej budowała na kredyt. - W tym momencie budynku pilnują ochroniarze, bo jest obawa, że wykonawcy, którym Leopard nie zapłacił za materiały i pracę, rozbiorą blok - mówi nam jeden z rzeczoznawców majątkowych, zajmujący się wyceną nieruchomości w Krakowie. Karolina Gruszczyńska, prawnik firmy doradczej Home Broker S.A. dla "Gazety": - W momencie, kiedy deweloper ogłasza upadłość, jego istniejący majątek staje się częścią masy upadłościowej, którą zarządza syndyk masy upadłościowej. Klienci stają się wierzycielami dewelopera, a ich roszczenia kwalifikowane są zgodnie z prawem upadłościowym i naprawczym do kategorii III. Oznacza to dokładnie tyle, że roszczenia klientów rozpatrywane będą na samym końcu. W pierwszej kolejności z majątku upadłego dewelopera zaspokajane są m.in. wszystkie koszty postępowania upadłościowego, należności z tytułu składek na ubezpieczenia emerytalne, rentowe i chorobowe pracowników oraz należności ze stosunku pracy. Pozostała część majątku przekazywana jest na pokrycie wszystkich zobowiązań podatkowych dłużnika i dopiero po ich uregulowaniu mogą dochodzić swoich praw klienci. Jeśli chcemy odzyskać zainwestowane pieniądze, musimy zgłosić wierzytelność do sądu upadłościowego. Jest to dla nas jedna z ważniejszych czynności, ponieważ brak zgłoszenia pozbawia wierzyciela możliwości zaspokojenia swych roszczeń z majątku w ramach postępowania upadłościowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: może Re: Następna promocja nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 14:36 Kto wie, może właśnie jakaś obniżka by im pomogła we właściwym czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Następna promocja nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 06:49 Miesiące lecą, wiele się nie zmienia, świat się nie zawalił... Ceny spadły, jeszcze trochę pewnie spadną, teraz podobno opłaca się kupować apartamenty - przecenione nawet o 50%. To już podobno dno dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Następna promocja nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:23 Deweloperzy kupują znowu ziemię, będą budować, będzie większa podaż - ceny będą dalej spadać! Odpowiedz Link Zgłoś
xymer10 Re: Jak negocjować z deweloperem 28.06.09, 21:40 www.dobryebook.pl/ebook-65-0291.html ...czyli wszystko to, co pewnie chcesz wiedzieć na temat kredytów i zakupu mieszkań, ale wiesz, że banki i developerzy nigdy Ci tego nie powiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak negocjować z deweloperem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 07:33 No coś w tym jest, niby nic odkrywczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Jak negocjować z deweloperem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 11:17 I jak, czytał to ktoś? Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytał czytał kupujesam.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 16:25 Czasem lepiej zapłacić tym co się znają na rzeczy, niż czytać poradniki... - kupujesam.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerz Re: kupujesam.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 19:16 Ja tam sam sobie bez problemu poradziłem. Mieszkanie kupione na dobrych warunkach, trzeba tylko czytać co się podpisuje i myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: kupujesam.pl IP: *.gdynia.mm.pl 14.10.09, 19:28 2900zl za coś co średnio rozgarnięty człowiek bez trudu zrobi sam!!! czy was pogięło ??? Odpowiedz Link Zgłoś
m1j Re: kupujesam.pl 19.10.09, 16:26 w sumie korztsanie z pośrednika kosztuje 2,9% + VAT kupujesam.pl mnie się podoba, znalazłem mieszkanie - resztę robią za mnie, proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: kupujesam.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 08:11 Tak, to nie jest, że pośrednicy nic nie robią. Kto kupował dom lub mieszkanie ten wie... Dlatego podobają mi się akcje, gdy kupujący nie płaci prowizji - w tym przypadku dostaje usługę pośrednika, która też ma swoją wartość, za którą płaci sprzedający. To oczywiście dotyczy uczciwych pośredników, tych którym zależy na swojej marce - a nie agentom - krzakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjj Re: kupujesam.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 11:27 a teraz po 1500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: kupujesam.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 15:51 promocja przedłużona - na wiosnę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chydrałlik strasznie ciulowa ta oferta IP: *.chello.pl 01.02.10, 14:07 nie polecam szkoda kasy naciąganie frajerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Re: kupujesam.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 11:12 Ja też polecam!!!1 Duża oszczędność czasu i zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: kupujesam.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 10:47 Na lekarzu, hydrauliku czy kominiarzu się nie oszczędza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze taniej Re: Krakó - Start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 11:09 No i o to chodzi, kto następny? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Krakó - Start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 10:47 gdzie znalezc wiecej informacj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a moze tu trochę promocjami sypnęło na etargach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 08:40 etargi.nowyadres.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: trochę promocjami sypnęło na etargach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 09:29 w ten weekend kolejna edycja będzie, zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promocje tym razem dwa miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 09:16 etargi.nowyadres.pl/Offers.aspx?promotions=1&edition=6 etargi.nowyadres.pl/Offers.aspx?promotions=1&edition=7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anter ciekawe kiedy pojawią się zniżki na mieszkania na IP: *.147.146.186.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.06.10, 06:14 terenach zalewowych ;) Tego jeszcze nie było, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: ciekawe kiedy pojawią się zniżki na mieszkani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 12:17 Zniżki już są, tylko o tym nie słychać - zapytaj dowolnego dewelopera co buduje nieopodal rzeki - oprócz odległości do niej - podaje wysokość ponad nią (lub poniżej) hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: ciekawe kiedy pojawią się zniżki na mieszkani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 15:37 Są są, potwierdzam - sprawdźcie na tarchominie Odpowiedz Link Zgłoś