Dodaj do ulubionych

Czynsze spadają

• Gość: spamer Krypto-spam... IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.02.09, 09:37
      "spadek" z 52 na 51 zł...
    • yola13 Czynsze spadają 10.02.09, 09:50
      tak, ale to sie tyczy głownie tych mieszkan w duzych miastach za
      które własciciele zyczyli sobie horendalne kwoty, trudno zeby ktoś
      kto ma mieszkanie wynajmował je prawie za bezcen(zwłaszcza kiedy
      opłaty administarcyjnie i tak poszły w górę) a najlepiej jakby to
      niektórzy chcieli za sam czynsz(media to najlepiej żeby płacił
      własciciel- takich juz tez widziałam:( )
    • Gość: ... Drodzy mądrale z gazety s-r-a-m na wasze rady IP: 217.98.64.* 10.02.09, 09:51
      • Gość: cinekk1 Re: Drodzy mądrale z gazety s-r-a-m na wasze rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 10:09
        Za dwa pokoje we Wrocławiu płacę 1500 zł. z czynszem. 1100 złotych haraczu dla
        właściciela i 400 złotych czynszu spółdzielni. Chciałem kupić to mieszkanie i po
        rozmowach w kilku bankach rata za kredyt wynosić miała 1700 złotych. Czynsz bez
        zmian. Zostałem przy wynajmie.
        • terion Re: Drodzy mądrale z gazety s-r-a-m na wasze rady 10.02.09, 12:58
          Mam dokładnie to samo:
          1100 dla właściciela (po podwyżce 100PLN w zeszłym miesiącu) + ok. 300 opłat za 40m2, dwa pokoje, z wyposażenia brakuje tylko zmywarki..
          Cena metra w sąsiednim, identycznym bloku w szczycie to 8-9k. Obecnie 7-8k. (cena wywoławcza na stronie developera). Rata za to mieszkanie byłaby prawie dwa razy wyższa niż wynajem. A tak przynajmniej nic mnie nie wiąże do miejsca, jeśli zmienię prace moge zmienić mieszkanie.
          • Gość: elo I tak powinno byc.. IP: *.oracle.co.uk 11.02.09, 11:46
            Przeciez trudno by wynajmujacy placil rate za wlasciciela plus koszty
            administracyjne... W takim przypadku to przeciez sam kazdy moglby wziac kredyt i
            placic na swoje.

To nienormalna sytuacja by czynsz splacal cala rate kredytu za mieszkanie - moze
            on pokrywac czesc tej raty i w ten sposob redukowac wlascicielowi koszt nabycia
            mieszkania na wynajem - przeciez po splaceniu rat mieszkanie nadal bedzie
            istnialo i bedzie wynajmowane wiec powinno sie zwracac dluzej niz bedzie trwac
            splata kredytu.
    • Gość: Zed No faktycznie ceny spadają, już prawie za darmo IP: 81.219.116.* 10.02.09, 10:13
      Autor tak się zachłysnął tematem jakby chodziło conajmniej o 50%
      obniżki. I co za różnica czy za wynajem kawalerki w dużym mieście
      zapłacę 1350 zł. czy też 1450 zł. I tak cena jest kosmiczna. A że
      coś tam jest taniej to przecież normalne, zawsze tak było na
      początku roku.
      • znajomy_jennifer_lopez Re: No faktycznie ceny spadają, już prawie za dar 10.02.09, 11:01
        Weż poprawkę że wg jego prognoz to pewnie miało być teraz 1650 a nie 1350. A to już jest róznica, prawda?
        • Gość: a Re: No faktycznie ceny spadają, już prawie za dar IP: *.jarsat.pl 11.02.09, 09:35
          Nieważne ile miało być. 1350 to nadal jest za dużo. Czekamy na więcej (a raczej
          mniej)
    • Gość: latarnik Czynsze spadają IP: *.nsw.bigpond.net.au 10.02.09, 10:14
      > na rynku najmu pojawiło się dużo mieszkań, których właściciele
      wolą wynająć, niż tanio sprzedać

Bzdury!! nie sprzedaja teraz, bo wola poczekac na tych nadzianych
      forsa co wroca z Irlandii
      ;)
    • Gość: malenka dobra wiadomość dla wynajmujących??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 10:33
      taka mała sugestia dla autora artykułu - odnośnie tytułu - skoro
      czynsze spadają, to jest to dobra wiadomość dla NAJMUJĄCYCH (czyli
      osób zamieszkujących w wynajmowanych lokalach)a nie WYNAJMUJĄCYCH
      (czyli właścicieli mieszkań)..........
      • Gość: mmm autor to znany Marek W ma IQ 50, nie zrozumie IP: 84.38.22.* 10.02.09, 10:44
        ten czlowiek zawsze sie myli
      • rydzyk_fizyk Re: dobra wiadomość dla wynajmujących??? 10.02.09, 11:06
        Najemców a nie "najmujących" :)
        • Gość: gvv Re: dobra wiadomość dla wynajmujących??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.09, 11:31
          najemca - rzeczownik, nając - czasownik ( jest taki ) stąd najmujący = najemca
          . Rydzyk_fizyk = troll
    • Gość: StraszliwyBandzior Tacy tępi eksperci nie mają prawa istnieć. IP: *.e-wro.net.pl 10.02.09, 10:51
      To fizyczna niemożliwość, żeby zwykły człowiek bez wyższego
      wykształcenia (np. ja), na podstawie ogólnodostępnych danych z gazet
      przewidywał lepiej i skuteczniej od fachowców. To się może zdarzyć
      raz, góra dwa. Ale mnie się to ostatnio zdarza ciągle. Bezrobocie,
      wzrost PKB, czynsze najmu... Musiałbym być geniuszem, a nie jestem.
      Stąd lekko spiskowa teoria: twierdzę, że fachowcy publikują nie te
      prognozy które są prawdziwe, a te które służą uspokojeniu rynku. Co
      innego wiedzą, co innego piszą...
      • Gość: MAXX Re: Tacy tępi eksperci nie mają prawa istnieć. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 11:04
        Pociesze Cie -ja co prawda mam wyzsze wyk.( ale zaoczne) ale i tak
        ostatnio lepiej prognozuje co sie bedzie działo w tym kraju niż
        super-mega-pełnidoswiadczen SPECJALISCI i ANALITYCY wszystkich
        masci ....sam sie nad tym zastanawiam ,czyż moze jezdem GENIALNY?????
        • kretynofil Tego nie jestem pewien... 10.02.09, 12:13
          ...ale jedno wiem na pewno:

JA JESTEM GENIALNY ;)

A z ta propaganda, to ja tez sie zastanawiam - bo to juz nie chodzi o to, ze oni
          sie czasem pomyla; to juz zakrawa na kpine, bo oni sie myla ZA KAZDYM RAZEM.

Nieruchomosci mialy rosnac do nieba, jak jest widac.
          Jednostki funduszy mialy splacac kredyty hipoteczne, gdzie jest WIG, kazdy widzi.
          Zloto mialo stanowic zrodlo doskonalego zarobku - ciekawe, bo jakby ktos kupil
          kiedy GWno o tym pisalo, to bylby juz niezle w plecy.
          Tak samo "umocnienie" zlotowki i jego "solidne fundamenty" - wlasnie widac jakie
          solidne.
          Kredyty w jenach - tez w kontekscie kredytow hipotecznych; to samo pol roku temu
          o frankach.
          Opcje walutowe - szkoda gadac.
          Wynajem - jak widac.
          Dziela sztuki - bez zartow, w czasie kryzysu to samobojstwo.
          Wina - oni naprawde pisali zeby inwestowac w drogie wina; wczoraj czytalem jakis
          artykul (kserowka z kursu jezykowego), podobno ceny najdrozszych alkoholi tez
          spadaja.

Przeciez to niemozliwe, zeby oni sie pomylili tyle razy z rzedu, zeby ani razu
          nie trafili. Oni naprawde musieli CHCIEC napisac nieprawde...

Przypomina mi sie jak Rodzina Soprano polozyla lapy na interesie polegajacym na
          doradzaniu inwestycji w akcje - to jest, ku*wa, dokladnie to samo. Ciekawe kto
          za tym stoi...
          • rydzyk_fizyk Re: Tego nie jestem pewien... 10.02.09, 18:07
            "Zloto mialo stanowic zrodlo doskonalego zarobku - ciekawe, bo jakby ktos kupil kiedy GWno o tym pisalo, to bylby juz niezle w plecy."

Tu się nie zgodzę.
            Nawet jeśli GW pisała o kupowaniu złota jak było po 1000$ za uncję to i tak spadek PLN daje wzrosty w PLN. Ostrożnie licząc jakieś 20%-30%.
    • Gość: wynajmujący Czy 500 zł za kawalerkę w Trójmieście to za mało ? IP: *.pl 10.02.09, 11:47
      W centrum miasta, blisko komunikacja i centra handlowe, w pełni
      umeblowaną (z lodówką i telewizorem).
      • Gość: xeb Re: Czy 500 zł za kawalerkę w Trójmieście to za m IP: *.jarsat.pl 11.02.09, 09:36
        Za dużo.
    • Gość: GWB Deconstruction Czynsze spadają IP: *.polfawar.com.pl 11.02.09, 09:54
      Marku jestes naszym mesjaszem uratuj rynek
      przeprowadź nas przez ciemną dolinę !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka