Gość: katiusza128 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 18:33 Znacie może jakieś rosyjskie piosenki, które można by zaśpiewać np. na przeglądzie piosenki rosyjskiej w szkole? Może coś w stylu poezji śpiewanej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llaella Re: Piosenki rosyjskie 07.01.10, 20:21 może coś Zemfiry? przyjemne piosenki ma kobietka, co prawda niezbyt trąci poezją, no ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katiusza128 Re: Piosenki rosyjskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 21:39 Rzeczywiście, Zemfira piosenki ma świetne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: Piosenki rosyjskie IP: *.multimo.pl 07.01.10, 22:42 Ya soshla s uma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Piosenki rosyjskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.10, 23:13 Wysocki, Okudżawa, Biczewska Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 10.01.10, 21:42 Pal szesc Biczewska) Okudzawa, Wysocki (takA jest moja kolejnosc) Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Piosenki rosyjskie 11.01.10, 20:34 Masz coś do Biczewskiej?! (oczywiście tej z lat 70/80, a nie tej obecnej - wielkoruskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 11.01.10, 21:34 Cd. Ja mowilem o _mojej_kolejnosci. A poniewaz osobiscie poznalem Okudzawe, stal mi sie jeszcze bardziej bliski. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Piosenki rosyjskie 11.01.10, 22:25 Łe, liczyłem na jakiś flejmik, a tu kolega taki ugodowy. Nuda, panie. Lubię piosenki i Okudżawy, i Wysockiego ale niekoniecznie w ich wykonaniu. Okudżawa - nie przepadam za bell cantem, Wysocki - wrzaskliwy i egzaltowany. Mógłby to ktoś umiejący śpiewac wziąc na warsztat - ale nic w stylu "Festiwal piosenki aktorskiej" brrr. Podobnie mam np z Dylanem: All Along the Watch Tower to jedna z moich ulubionych piosenek, ale w wykonaniu Hendrixa albo Younga. A Biczewska? Gdyby urodziła się gdzieindziej spokojnie mogłaby konkurowac z Joan Baez czy inną Joni Mitchel... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 11.01.10, 23:51 sun_of_the_beach napisał: > Łe, liczyłem na jakiś flejmik, a tu kolega taki ugodowy. Nuda, panie. Lubię pio > senki i Okudżawy, i Wysockiego ale niekoniecznie w ich wykonaniu. Okudżawa - ni > e przepadam za bell cantem, Wysocki - wrzaskliwy i egzaltowany. Mógłby to ktoś > umiejący śpiewac wziąc na warsztat - ale nic w stylu "Festiwal piosenki aktorsk > iej" brrr. O, wlasnie, przydaloby sie! Podobnie mam np z Dylanem: All Along the Watch Tower to jedna z moic > h ulubionych piosenek, ale w wykonaniu Hendrixa albo Younga. > A Biczewska? Gdyby urodziła się gdzieindziej spokojnie mogłaby konkurowac z Joa > n Baez czy inną Joni Mitchel... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 13.01.10, 00:51 ... Anna German: www.youtube.com/watch?v=aCuX8IJT-_w&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 22.01.10, 18:04 Edmund Fetting spiewa z kultura Okudzawe: www.youtube.com/watch?v=CtXas36vbTU&NR=1 A czy ktos moze zna jakis link do ballady Okudzawy wyspiewanej przez niepolskiego wykonawce? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 13.01.10, 00:30 POjednanie - Biczewska - Okudzawa: www.youtube.com/watch?v=pSecCji1Gc8 Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar KTo to spiewa (Okudzawe)??:): 24.01.10, 01:14 www.youtube.com/watch?v=bohScTrXFUQ&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: KTo to spiewa????:)) 24.01.10, 18:02 www.youtube.com/watch?v=bohScTrXFUQ&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: KTo to spiewa (Okudzawe)??:): 31.03.10, 22:18 Moze utrafie tym razem: kto to spiewa?: www.youtube.com/watch?v=bohScTrXFUQ&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
tesia666 Re: Piosenki rosyjskie 12.01.10, 19:56 A może romanse Wertyńśkiego, mam na kasecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 12.01.10, 23:36 Moj kolega, pracownik uniwerytetu w Saint Pietierburgie co przjedzie do Warszawy, a przyjezdza nierzadko, bo ma tu jakies wyklady, smieje sie ze mnie, ze mowie po rosyjsku... jak Wertynski) Co do piosenek. Absta...c od aspektu politycznego, przepiekna piosenka jest "Nie slyszny w sadu", zwlaszcza w wykonaniu pierwszym chyba - tego duzego choru. Piosenki Dunajewskiego z filmu "Wiesiolyje riebiata"/Swiat sie smieje - ta o mocy piosenki, i ta o sercu, ktora wyspiewala Orlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 12.01.10, 23:54 Podmoskownyje wieczera, tytul. Ale w You tube slysze jedynie bigbandowewykonanie, i to z koncertowymi zgrzytami, poglosami etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.wil Re: Piosenki rosyjskie 23.01.10, 12:00 moze Lube i Koń? na bank sie spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 24.01.10, 01:19 Nie potrafie znalezc nagrania, pomoglabys mi w tym?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katiusza128 Re: Piosenki rosyjskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 11:20 Любэ - Конь www.youtube.com/watch?v=lewjWBHsJX0 Świetna piosenka . Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 24.01.10, 17:47 Dziekuje bardzo. Rzeczywiscie niebywale duze przezycie) Ale mnie chodzilo o nagranie "Podmoskownyje wieczera" - jakies dobre (nie to pseudonowoczesne, "stechnicyzowane" biezduszije). Juz w dziecinstwie zapadla mi w pamiec wersja choralna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Piosenki rosyjskie IP: *.chello.pl 29.01.10, 19:55 a ja proponuję: "Пока земля ещё вертится" Окуджави. Це е прекрасна пісня. Рекомендую. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Piosenki rosyjskie 30.01.10, 14:56 Gość portalu: an napisał(a): > Окуджави. Це прекрасна пiсня. Буква "i" не существует в русском языке Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Piosenki rosyjskie IP: *.chello.pl 06.02.10, 22:52 але є в мові україрнскій ;-Р Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Piosenki rosyjskie 10.02.10, 17:55 Dobrze wiem, że w ukraińskim występuje, ale rozmawiamy o piosenkach rosyjskich Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 22.05.10, 01:09 Czy nikt nie ma linka do tej piosenki w choralnym wykonaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rus Re: Piosenki rosyjskie IP: *.cable.smsnet.pl 25.05.10, 11:52 W chóralnym wykonaniu to masz ojczyźniane, za radinu, za Stalinu, ale w samej formie też piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Piosenki rosyjskie 25.05.10, 21:26 Dzieki, ale Podmoskownyje wieczera tez jest w takim wykonaniu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Piosenki rosyjskie IP: 62.108.164.* 02.06.10, 14:25 Z klasyki może być Mark Bernes www.youtube.com/watch?v=ihCqh-QnJZE Odpowiedz Link Zgłoś
pgolob Re: Piosenki rosyjskie 02.06.10, 14:36 Ałła Pugaczowa - najbardziej znana rosyjska wokalistka. tylko to bardziej muzyka pop i poezja śpiewana Odpowiedz Link Zgłoś