ralston 10.02.04, 21:59 Jej ostatnia płyta "Nightwatch" baaardzo mi do gustu przypadła. Ciepły głos wokalistki, ciekawe teksty. Jak ktoś jeszcze nie zna, to tu można obejrzeć teledysk: www.siljenergaard.com/?md=video Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andreas12 Re: Silje Nergaard 11.02.04, 18:08 Muzyczka całkiem przyjemna,ale to nie jest jazz,a jeśli juz to moze" Dont explain","Now and then"-troche bossanovy, ogólnie może być;soulowo,że tak powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Silje Nergaard 11.02.04, 19:08 A słuchałeś całej płyty, czy tylko tego kawałka na stronie internetowej Silje? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas12 Re: Silje Nergaard 12.02.04, 20:33 Całej plyty nie znam,słyszałem natomiast kilka utworów po norwesku np. "Brevet",czy "Danse danse",to poprostu takie proste kołysanki;"Fall"- nagranie,którego nie ma na zadnej z trzech płyt to zwykly pop,"Where you are",z Mortenem Harketem,podobnie.Nie twierdzę,że nie śpiewa ona ciekawej muzyki jazzowej,ale innych nagrań najzwyczajnie w świecie nie znam,jak poznam,to się wypowiem.A tak na marginesie,to fajna z niej babeczka,ile ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Silje Nergaard 07.04.04, 19:42 Ja Ja slyszalam i jest niewatpliwie ciekawa wokalistka. Wiek nieznany,ale ma meza i dzieci i mieszka w Oslo. K. Odpowiedz Link Zgłoś
widmowolnosci Re: Silje Nergaard 07.04.04, 23:46 Uwielbiam odkrywac cos nowego , tym razem dzieki Tobie.dzieki.Fajna wszedlem na podany przez Ciebie site , bardzo mi sie podobalo,no nie jest to zbyt jazzowe ale nie badzmy purystami duza kultura muzyczna ciekawa barwa glosu , sweet, Ladne.podobalo mi sie tez site sam w sobie prosty przejrzysty funkcjonalny.ciekaw jestem czy znacie site's polskich wykonawcow jazzowych.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Silje Nergaard 09.04.04, 23:41 Cieszę się, że się spodobało. Inne kawałki na trzech płytach, które posiadam są bardziej w jazzowej stylistyce osadzone niż te do odsłuchania na website. Bardzo dobrze mi się słucha. Odpowiedz Link Zgłoś