Dodaj do ulubionych

100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Guitar

16.02.04, 18:25
World. Czyli kolejny ranking, mniej lub bardziej sensowny.
Tylko nie mówcie, że było.

01. Tony Iommi (BLACK SABBATH)
02. Kirk Hammett & James Hetfield (METALLICA)
03. Angus & Malcolm Young (AC/DC)
04. Randy Rhoads (OZZY OSBOURNE)
05. Eddie Van Halen (VAN HALEN)
06. Jimmy Page (LED ZEPPELIN)
07. Dimebag Darrell (PANTERA, DAMAGEPLAN)
08. Zakk Wylde (OZZY OSBOURNE, BLACK LABEL SOCIETY)
09. Adam Jones (TOOL)
10. Kerry King & Jeff Hanneman (SLAYER)
11. Dave Murray & Adrian Smith (IRON MAIDEN)
12. Jimi Hendrix
13. Glen Tipton & K.K. Downing (JUDAS PRIEST)
14. Ace Frehley & Paul Stanley (KISS)
15. Slash (GUNS N' ROSES)
16. Ritchie Blackmore (DEEP PURPLE, RAINBOW)
17. Yngwie Malmsteen
18. Joe Perry & Brad Whitford (AEROSMITH)
19. Dave Mustaine & Marty Friedman (MEGADETH)
20. Chuck Schuldiner (DEATH)
21. Brian May (QUEEN)
22. Michael Schenker (MSG, UFO)
23. Nigel Tufnel (SPINAL TAP)
24. Jeff Beck
25. Tom Morello (RAGE AGAINST THE MACHINE)
26. Head & Munky (KORN)
27. John Petrucci (DREAM THEATER)
28. Kim Thayil (SOUNDGARDEN)
29. Vivian Campbell (DEF LEPPARD)
30. Daron Malakian (SYSTEM OF A DOWN)
31. Scott Ian (ANTHRAX)
32. Tom G. Warrior (CELTIC FROST)
33. Chris Degarmo & Michael Wilton (QUEENSRYCHE)
34. C.C. Deville
35. Marten Hagstrom & Fredrik Thorndendal (MESHUGGAH)
36. Alex Lifeson (RUSH)
37. Paul Gilbert (MR. BIG, RACER X)
38. Jerry Cantrell (ALICE IN CHAINS)
39. Mantas (VENOM)
40. Jason Becker (DAVE LEE ROTH)
41. Phil Collen & Steve Clarke (DEF LEPPARD)
42. Mikael Akerfeldt & Peter Lindgren (OPETH)
43. Fast Eddie Clarke (MOTORHEAD)
44. Nuno Bettencourt (EXTREME)
45. Warren DeMartini (RATT)
46. Mick Mars (MOTLEY CRUE)
47. George Lynch (DOKKEN)
48. Ted Nugent
49. Jake E. Lee (OZZY OSBOURNE, BADLANDS)
50. Rudolf Schenker & Uli John Roth (SCORPIONS)
51. Oystein "Euronymous" Aarseth (MAYHEM)
52. Scott Gorham & Brian Robertson (THIN LIZZY)
53. Steve Vai (DAVE LEE ROTH)
54. Reb Beach (WINGER, DOKKEN)
55. Trey Azagthoth (MORBID ANGEL)
56. John Sykes (THIN LIZZY, BLUE MURDER)
57. Hank Shermann & Michael Denner (MERCYFUL FATE)
58. Richie Sambora (BON JOVI)
59. Jon Donais & Matt Backhand (SHADOWS FALL)
60. Stephen Carpenter (DEFTONES)
61. Alex Skolnick & Eric Peterson (TESTAMENT)
62. Brian Tatler (DIAMOND HEAD)
63. John Christ (DANZIG)
64. Scott "Wino" Weinrich (THE OBSESSED)
65. Pepper Keenan & Woody Weatherman (C.O.C.)
66. Tommy Victor (PRONG)
67. Leslie West (MOUNTAIN)
68. Vernon Reid (LIVING COLOUR)
69. Glen Buxton & Michael Bruce (ALICE COOPER)
70. Bjorn Gelotte & Jesper Stromblad (IN FLAMES)
71. Jim Matheos (FATES WARNING)
72. Gary Holt & Rick Hunolt (EXODUS)
73. Donald Buck Dharma Roeser (BLUE OYSTER CULT)
74. Michael Amott (ARCH ENEMY)
75. Robert Fripp (KING CRIMSON)
76. Andre Olbrich (BLIND GUARDIAN)
77. Joe Satriani
78. Frank Hannon & Tommy Skeoch (TESLA)
79. Ty Tabor (KING'S X)
80. Mark Morton & Will Adler (LAMB OF GOD)
81. Dino Cazares (FEAR FACTORY)
82. Pete Townshend (THE WHO)
83. Jon Schaffer (ICED EARTH)
84. Timo Tolkki (STRATOVARIUS)
85. Neil Young
86. Abbath Doom Occulta (IMMORTAL)
87. Kai Hansen (GAMMA RAY)
88. Uffe Cederlund & Alex Hellid (ENTOMBED)
89. Leigh Stephens (BLUE CHEER)
90. Jim Martin (FAITH NO MORE)
91. Michael Romeo (SYMPHONY X)
92. Bill Steer (CARCASS)
93. Piggy (VOIVOD)
94. Tony Bourge (BUDGIE)
95. Sammy Hagar (VAN HALEN)
96. Alexi Laiho (CHILDREN OF BODOM)
97. Akira Takasaki (LOUDNESS)
98. Michael Angelo
99. John Kay & Michael Monarh (STEPPENWOLF)
100. Nick Bowcott (GRIM REAPER)
Obserwuj wątek
    • dreaded88 I komentarz 16.02.04, 18:32
      Pierwsza dziesiatka nie budzi zbyt wielkich moich wątpliwości, może Slejerzy i
      Mustaine/Friedmann powinni znajdować się wyżej niż Dimebag. Cieszy
      uwzględnienie Jonha Christa, współautora wielkich albumów Danziga (choć mógłby
      być wyżej niż na 63 pozycji). Pewna niespodzianka w takim rankingu to
      umieszczenie Frippa, wprawdzie dopiero na 75 pozycji, ale trudno się dziwić,
      okolice metalowe penetrował dość rzadko. No i ktoś zatroszczył się o daeth- i
      blackmetalowców, zwykle olewanych.
      Brak Cobaina jak najbardziej usprawiedliwiony, choć przecież wielkim poetą był
      i zachwyca smile
    • joseph80 Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 16.02.04, 18:37
      ᡍ. Brian May (QUEEN)

Doszedłem do tego miejsca i dałem sobie spokójsmile
    • Gość: Szmatan Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.chello.pl 16.02.04, 18:38
      Jak się wkłada takie osoby jak Steve Vai(53), Robert Fripp(75) czy Hendrix (12)
      to trzeba je włożyć uczciwie. Dlaczego są tak nisko? Za co dostawało się te
      punkty rankingowe?
    • czabik2 Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 16.02.04, 18:40
      Page, Slash, Hendrix - dlaczego ich nie ma w pierwszej 5??????
    • ihopeyouwilllikeme Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 16.02.04, 18:44
      dreaded88 napisał:

> 06. Jimmy Page (LED ZEPPELIN)
      > 12. Jimi Hendrix
      > 15. Slash (GUNS N' ROSES)
      > 16. Ritchie Blackmore (DEEP PURPLE, RAINBOW)
      > 18. Joe Perry & Brad Whitford (AEROSMITH)
      > 21. Brian May (QUEEN)
      > 24. Jeff Beck
      > 28. Kim Thayil (SOUNDGARDEN)
      > 36. Alex Lifeson (RUSH)
      > 38. Jerry Cantrell (ALICE IN CHAINS)
      > 52. Scott Gorham & Brian Robertson (THIN LIZZY)
      > 56. John Sykes (THIN LIZZY, BLUE MURDER)
      > 58. Richie Sambora (BON JOVI)
      > 75. Robert Fripp (KING CRIMSON)
      > 77. Joe Satriani
      > 82. Pete Townshend (THE WHO)
      > 85. Neil Young
      > 94. Tony Bourge (BUDGIE)

Od kiedy to są METALOWI gitarzyści ?

Poza tym bez sensu jest umieszczanie dwóch na jednym miejscu ( Hetfield i
      Hammett czy Murray i Smith ). Zresztą rankingi i tak są bez sensu.
      • Gość: Szmatan Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.chello.pl 16.02.04, 18:54
        Hendrix jest metalowym gitarzystą od kiedy jeden z dziennikarzy porównał jego
        muzykę do lejącego się metalu wymyślając jednocześnie - nieświadomie - nazwę
        gatunku.
        Dlaczego ci panowie nie mieli by być metalowymi gitarzystami?
        • ihopeyouwilllikeme Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 16.02.04, 18:59
          Gość portalu: Szmatan napisał(a):

> Hendrix jest metalowym gitarzystą od kiedy jeden z dziennikarzy porównał jego
          > muzykę do lejącego się metalu wymyślając jednocześnie - nieświadomie - nazwę
          > gatunku.

O, nie wiedziałem. Myślałem, że zaczęło się od " Born To Be Wild "... No, jak
          dla mnie Briana Maya na przykład można wszystkim nazwać, tylko nie metalowym
          gitarzystą...
      • dreaded88 Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 16.02.04, 19:09
        Blackmore nie pasuje... Rzeczywiście, "Smoke on the Water" wywarł wpływ na
        ambient, country, free jazz, muzykę plemienia Yoruba i wszystko inne poza
        metalem.
        Doczepić się z tej sublisty można w miarę sensownie Maya, Becka, Townshenda,
        Younga i Frippa, którzy nawet jako ojcowie założyciele są dość słabi. Choć
        np. "Red" KC był określany jako album metalowy i przynajmniej w przypadku
        utworu tytułowego ma to jakiś sens. Płyty KC z lat 90. też miejscami zahaczają
        o rejony metalowe. Mayowi zdarzało się grać partie jak najbardziej hardrockowe,
        na starych płytach Queen.
        No chyba, że będziemy upierać się, że grunge z żadnym metalem nie ma nic
        wspólnego, co akurat w wypadku Soundgarden i AIC jest absurdem.
        • Gość: Rooster Pic na wode IP: 212.191.80.* 17.03.04, 16:24
          Wszystkie takie listy czy coś to przecierz nic innego jak jaja.
          gość zamieścił taki temat, taki wątem chyba tylko po to że by potem oglądać jak
          go inni bluzgają, taki temat zaczepny uncertain
          No i jeszcze Metalowych a nie po prostu Rockowych
          Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • vulture woda na młyn 17.03.04, 19:51
            Gość portalu: Rooster napisał(a):

> Wszystkie takie listy czy coś to przecierz nic innego jak jaja.
            > gość zamieścił taki temat, taki wątem chyba tylko po to że by potem oglądać
            jak
            >
            > go inni bluzgają,

..albo się wykłócają co jest metalem, a co rockiem.
          • dreaded88 Re: Pic na wode 18.03.04, 19:59
            Gość portalu: Rooster napisał(a):

> Wszystkie takie listy czy coś to przecierz nic innego jak jaja.
            > gość zamieścił taki temat, taki wątem chyba tylko po to że by potem oglądać
            jak
            >
            > go inni bluzgają, taki temat zaczepny uncertain

Człowieku, nie wiesz co piszesz, cały wątek stanowi zaszyfrowany message dla
            grenlandzkiego ogniwa Al-Kaidy.
      • Gość: Jimi Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.ciechocinek24.eu 12.08.14, 12:30

Wiem,że to lekki odkop,ale po prostu nie mogę nie napisać nic na taką niewiedzę.Jak kogoś tu nie powinno być to gitarzysty systemu.Ritchie Blackmore jest prawdziwym pionierem heavy metalu i razem z Tonym Iommim ma tu największe prawo być.Jeśli chodzi o Ritchiego to radzę posłuchać płytę Deep Purple In Rock z 1970r.Poza tym polecam zapoznać się z jego twórczością z Ronniem Jamesem Dio w Rainbow.
      • lucaturrilli Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 29.12.16, 12:07
        Joe Satriani jest metalowym gitarzystą od zawsze. Dziwię się, że o tym nie wiesz. Podobnie Slash i John Sykes. Co do reszty Twojej wypowiedzi się zgadzam. Bardziej bym się skupił nad kolejnością tej listy, np. nad obecnością w pierwszej dziesiątce braci Young czy Adama Jonesa, oraz nad brakiem kilkorga gitarzystów i gitarzystek, np. Synyster Gates, Lita Ford czy Orianthe.
    • Gość: Rooster 100 najlepszych gitarzystów metalowych IP: 212.191.80.* 17.03.04, 16:14
      Po pierwsze to nie metaliwych tylko Rockowych. Jeśli Led Zeppelin czy Deep
      Purple zaliczasz do metalu, albo nawet grungowy Alice In Chains to ja
      przepraszam ale ktoś tu chyba sie nie zna na muzyce uncertain
      No a jesli żeczywiście miała to być ;ista jednak rockowych to chyba brakuje
      Kurta nie ??!!
      • Gość: Uszczypnij_muzo Kurt Kombajn IP: *.toya.net.pl 19.03.04, 19:13
        > No a jesli żeczywiście miała to być ;ista jednak rockowych to chyba brakuje
        > Kurta nie ??!!

Nie.
    • Gość: Uszczypnij_muzo Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.toya.net.pl 17.03.04, 19:46
      Iommi na 1? Owszem - napisał furę genialnych riffów lecz jeśli mówimy o
      technice gry na gitarze zdecydowanie przewyższa go Blackmore, Page, Hendrix,
      Wylde, i kilku innych. Dalej, czemu Hammet, Hetfield, jones, panowie ze slayera
      i Iron Maiden są w rankingu wyżej niż wspomniany wyżej Blackmore..? Jest to
      kolejny dowód na to, iż jedyne, co możemy zrobić z takim rankingiem, to
      wydrukować go i podetrzeć sobie nim tyłek.
      • Gość: eskil Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.09.13, 22:02
        Iommi stworzył prawie każdy riff a każdy inny gitarzysta tylko kopiuje, gra od tyło lub pomijaj części jego riffów. Właściwie to on i Black Sabath stworzyli prawdziwy metal
        • Gość: Jimi Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.ciechocinek24.eu 20.07.14, 01:15
          Black Sabbath,Deep Purple i Led Zeppelin-to oni stworzyli prawdziwy metal tak w gwoli ścisłości.Po części także Rainbow.Więc wymieniany wcześniej Ritchie Blackmore ma zasługi niemniejsze niż Iommi.Radzę posłuchać płyt Deep Purple- "In Rock"(1970r.) i Rainbow -"Rising"(1976r.).Bo Ritchie to prawdziwy pionier ostrego grania.
    • Gość: As Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.vline.pl / *.vline.pl 17.03.04, 20:36
      Nie to żebym był jakimś wybitnym znawcą metalu, ale myślę że nieuwzględnienie w
      rankigu Gregora Mackintosha z Paradise Lost jest chyba niedopatrzeniem ...
    • rocco_siffredi Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 17.03.04, 22:46
      a mnie osobiście brakuje tutaj Erniego C z Body Countu -naprawde jeden z
      najlepszych metalowych gitarzystów(sądząc po kolorze skóry to był z
      brązusmile))))))))))))))
    • porcupine Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 17.03.04, 23:50
      najmocniej przepraszam, ale Robert Fripp jest jak najbardziej zasłużenie na tej
      liście. szkoda tylko, że tak nisko.
    • jasiek666 Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 18.03.04, 09:39
      dreaded88 napisał:

> 86. Abbath Doom Occulta (IMMORTAL)

jezeli prawdziwe są plotki o tym, iż na ostatnich płytach immortal partie
      gitarowe o większym stopniu skomplikowania niz bezmyslne walenie w struny
      zostały nagrane bynajmniej nie przez samych muzyków a przez petera tatgrena,
      który oficjalnie owe płyty jedynie wyprodukował, to ranking robi się na prawdę
      zabawny smile))
    • jasiek666 a tutaj dość zabawny jest opis w nawiasie :)[n/t] 18.03.04, 10:09
      ᡭ. Steve Vai (DAVE LEE ROTH)
      • xamel yyyyyyyyyyyyy 18.03.04, 14:03
        jezeli ktos uwaza ze cantrell (alice in chains) nie jest gitarzysta metalowym
        (bo gral w zespole grunge'owym) to znaczy ze na mozg padly mu etykietki. a
        wystarczyl posluchac jak wyzej wymieniony pan gra.
        po drugie - cobaina nie ma calkowicie zasluzenie - nawet jesli bylby to ranking
        rockowy to kurt C bylby luzno poza pierwsza 100 bo chodzi o gitarzystow a nie
        poetow/piesniarzy/tworcoff
        po 3 jak mnie jeszcze nie bylo na swiecie to takie kapele jak led zeppelin,
        black sabbath, deep purple zaliczano do zespolow heavy metalowych, a queen do
        zespolu z pogranicza
        pozniej zmieniono etykietke na hard rock (co wcale nie oznacza ze etykietki sa
        sensowne - najchetniej bym je wszystkie wyrzucil do kibla i spuscil wode)
        jesli ktos sie nie zgadza z ta etykietka to niech mi do q nedzy wytlumaczy
        czemu zespoly zaczynajace grac pod koniec lat 70 i na pozcatku lat 80 takie jak
        iron maiden czy def leppard dostaly etykietke NEW WAVE OF BRITISH HEAVY METAL

dla nieobznajomionych z jezykiem angielskim tlumacze ze NEW oznacza NOWY
        new wave to NOWA FALA
        to co bylo stara fala ??? sex pistols ????????
        jesli sie myle to prosze o wytlumaczenie mi tego
        i jesli chodzi o hendrixa to chyba kazdy zdaje sobie sprawe ze granie metalu
        PRZED powstaniem etykietki nie pozbawia praw do niej ?

a ranking bez sensu, tyle ze mozna poznac cos nowego
    • Gość: yAcO Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 15:33
      zgadzam sie w zupełności z opiniami moich przedmówców - panowie May, Satriani,
      Fripp, czy Hendrix NIE SĄ metalowcami. Ale jeśli już są na takiej liście, to
      naprawdę należy ich obiektywnie ocenić - Satriani bije gros wyprzedzających go
      muzyków pod względem techniki na łeb na szyję; Fripp jest prawdziwym mistrzem
      wszechstronności - gra zabójcze metalowe partie ("level five" z "power to
      believe") jak również piękne ballady ("book of saturday" z "larks' tongues in
      aspic") czy utwory typowo rockowe ("eyes wide opened"), poza tym ma na koncie
      dziesiątki wybitnych kompozycji; podobne przykłady można by mnożyć.
      Zresztą to tylko moje skromne zdanie, zdaję sobie sprawę że dla każdego ten
      ranking wygląda inaczej smile
      • Gość: As Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.vline.pl / *.vline.pl 18.03.04, 16:02
        To w takim razie, jeśli uznajemy że mogą do tego rankingu pasować
        gitarzyści "okołometalowi" że się tak wyrażę, to dziwi mnie brak Johna
        Frusciante ...
    • ignus Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 19.03.04, 12:18
      dlaczego jim martin tak nisko? i petrucci tez powinien byc co najmniej w
      pierwszej dziesiatce.
      • Gość: As Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.vline.pl / *.vline.pl 19.03.04, 13:32
        ignus napisał:

> dlaczego jim martin tak nisko?

Z bólem muszę stwierdzić, że niestety Faith No More jest już grupą cokolwiek
        zapomnianą, a jeśli jest już pamiętana to przeważnie z powodu osobowości
        wokalisty Mike'a Pattona. A przecież Jim po rozstaniu z FNM nagrał bardzo
        ciekawy i udany solowy album "Milk and Blood", ale pewnie większość fanów FNM
        ominęła go szerokim łukiem zachwycając się tymi różnymi Fantomasami i innymi
        wynalazkami ...
        • michalgajzler Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 20.03.04, 10:31
          Gość portalu: As napisał(a):

> Z bólem muszę stwierdzić, że niestety Faith No More jest już grupą cokolwiek
          > zapomnianą, a jeśli jest już pamiętana to przeważnie z powodu osobowości
          > wokalisty Mike'a Pattona.

Bo Jim zamiast nagrywać zaczął zajmować się sadzeniem dyń...wrrrrr...

>A przecież Jim po rozstaniu z FNM nagrał bardzo
          > ciekawy i udany solowy album "Milk and Blood", ale pewnie większość fanów FNM
          > ominęła go szerokim łukiem zachwycając się tymi różnymi Fantomasami i innymi
          > wynalazkami ...

Czy mi się wydaje czy po prostu płyta Jima nie była zbyt nagłośniona?
          Teraz chyba wyszła reedycja - w każdym razie płyta pojawiła się w sklepach
          internetowych - chyba się zainteresuję (na fali badania twórczności członków FNM
          - choć Brujerię z Gouldem(?), czy wspomnianego Fantomasa sobie chyba raczej
          odpuszczęwink
          • Gość: As Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.vline.pl / *.vline.pl 20.03.04, 10:41
            > Czy mi się wydaje czy po prostu płyta Jima nie była zbyt nagłośniona?
            > Teraz chyba wyszła reedycja - w każdym razie płyta pojawiła się w sklepach
            > internetowych - chyba się zainteresuję (na fali badania twórczności członków
            FN
            > M
            > - choć Brujerię z Gouldem(?), czy wspomnianego Fantomasa sobie chyba raczej
            > odpuszczęwink

Mam go na oryginalnej kasecie, a ponieważ jesteśmy z tego samego miasta to
            mógłbym kiedyś wypozyczyć w sprzyjających okolicznościach smile
            • Gość: As Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.vline.pl / *.vline.pl 20.03.04, 11:39

> > Czy mi się wydaje czy po prostu płyta Jima nie była zbyt nagłośniona?
              > > Teraz chyba wyszła reedycja - w każdym razie płyta pojawiła się w sklepach
              > > internetowych - chyba się zainteresuję (na fali badania twórczności członk
              > ów
              > FN
              > > M
              > > - choć Brujerię z Gouldem(?), czy wspomnianego Fantomasa sobie chyba racze
              > j
              > > odpuszczęwink
              >
              > Mam go na oryginalnej kasecie, a ponieważ jesteśmy z tego samego miasta to
              > mógłbym kiedyś wypozyczyć w sprzyjających okolicznościach smile

Mam na mysli oczywiście album Jima Martina "Milk and Blood". Mam jeszcze
              pierwszą płytę Tomahawk w formacie "mp3".
              • michalgajzler Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 20.03.04, 13:27

> > Mam go na oryginalnej kasecie, a ponieważ jesteśmy z tego samego miasta to
                >
                > > mógłbym kiedyś wypozyczyć w sprzyjających okolicznościach smile
                >
                > Mam na mysli oczywiście album Jima Martina "Milk and Blood".

Zorientowałem sięwink (jaki album masz na myśli). W takim razie poczekam na
                "sprzyjające okoliczności"wink. i zjamę się narazie zodobyciem ostatniego Tomahawka.
                Swpją drogą to stwierdzam że niektóre płyty są wyjątkowo trudno dostępne - o
                dziwo chyba najlepiej zaopatrzony jest MM w Galerii.
                Pozdr.
                • Gość: As Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.vline.pl / *.vline.pl 20.03.04, 13:47
                  Sporo unikatowych rzeczy można dostać w sklepiku na Rewolucji zaraz obok
                  Piotrkowskiej, realizują też płyty "na zamówienie". W grudniu zamówiłem tam 2
                  płyty Voivod, ale ostatnio sklep został okradziony i pół katalogu muszą
                  zamawiać od nowa ... pewnie poczekam jeszcze ze 2 miesiące.
                  • michalgajzler Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 20.03.04, 13:54

> Sporo unikatowych rzeczy można dostać w sklepiku na Rewolucji zaraz obok
                    > Piotrkowskiej, realizują też płyty "na zamówienie". W grudniu zamówiłem tam 2
                    > płyty Voivod, ale ostatnio sklep został okradziony i pół katalogu muszą
                    > zamawiać od nowa ... pewnie poczekam jeszcze ze 2 miesiące.

Aaaaa...mój szanowny rodzic nabywał tam sobie oststnio płytę Canned Heat
                    (nigdzie indziej nie występującą). Chyba się w końcu tam wybiorę - z wydziału
                    mam bliskowink.
    • Gość: Kasyx Pozycja nr 85 IP: 213.25.168.* 20.03.04, 15:18
      To to jest heavy metal?????
    • pendragon_pl Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 21.03.04, 21:19
      Brakuje mi tutaj zdecydowanie Pana Petrucci z Dream Theater, Pana Rothery z
      Marillion oraz mojego znajomego Roberta Pieculewicza z ... Krakowa smile. A poza
      tym jak najbardziej lista ok.
      • pendragon_pl Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu 21.03.04, 21:21
        pendragon_pl napisał:

> Brakuje mi tutaj zdecydowanie Pana Petrucci z Dream Theater, Pana Rothery z
        > Marillion oraz mojego znajomego Roberta Pieculewicza z ... Krakowa smile. A poza
        > tym jak najbardziej lista ok.
        >

O w morde smile przeoczyłem Petrucciego :[ , jak mogłem uncertain
      • vulture rothery??? 21.03.04, 21:34
        pendragon_pl napisał:

> Brakuje mi tutaj zdecydowanie Pana Petrucci z Dream Theater, Pana Rothery z
        > Marillion

Yyyyyyyyyyy, a przepraszam, jaki rodzaj metalu uprawia zespół Marillion???
    • Gość: ja wszechwiedzący Hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.14, 21:59
      "Świetna" lista, taki geniusz gitary jak Chuck Schuldiner dopiero na 20 miejscu, a przed nim gitarzyści Iron Maiden? Dziwi mnie też obecność duetu z Mettallicy tak wysoko, powinni się zamienić miejscami z duetem Judas Priest.
    • Gość: Arek Re: 100 najlepszych gitarzystów metalowych wg. Gu IP: *.uznam.net.pl 24.05.14, 02:14
      A gdzie ALVIN LEE !!!
    • Gość: piotr575 ranking gitarzystów IP: *.play-internet.pl 09.11.14, 22:08
      czy ktoś z was zna takich GITARZYSTÓW jak YNGWIE MALMSTEEN, STEVE VAI, JOE SATRIANI, STEVEE BECKER, MARTY FRIEDMAN, no SLASHA teżzaliczam oczywiście KIMI HENDRIX no i obowiązkowo cała METALLICA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka