Dodaj do ulubionych

Sepultura czy Slayer ?

IP: *.vx.pl / 10.10.10.* 17.02.02, 20:49
Który zespół uwarzacie za lepszy, czy można porównać "God hates us all"
do "Nation", czy obecna Sepultura ma coś wspólnego z trashem, a może tradycje
Sepultury przejął Soulfly ?
Obserwuj wątek
    • Gość: As Re: Sepultura czy Slayer ? IP: 172.16.2.* 17.02.02, 21:01
      Ani to, ani to nie zachwyca, choć już wolę Slayera - tam przy najmniej nie
      muszę wysłuchiwać porykiwania niedźwiedzi. A tak w ogóle to obydwu tym kapelom
      dużo brakuje jeżeli chodzi o trash do Metalliki czy choćby Megadeth z lat '80.

Pozdrawiam.
      • stettiner Re: Sepultura czy Slayer ? 18.02.02, 12:20
        Gość portalu: As napisał(a):

> Ani to, ani to nie zachwyca, choć już wolę Slayera - tam przy najmniej nie
        > muszę wysłuchiwać porykiwania niedźwiedzi. A tak w ogóle to obydwu tym kapelom
        > dużo brakuje jeżeli chodzi o trash do Metalliki czy choćby Megadeth z lat '80.
        >
        > Pozdrawiam.

Nie sądzę, żeby Slayerowi lat 80s cokolwiek brakowało do ówczesnej Metalliki czy
        Megadeth. Więcej, z perspektywy czasu lepiej broni się Slayer od wyżej
        wymienionych zespołów na M., a i z tego co obecnie tworzą, wolę Slayera- to mówi
        były fanatyczny fan Metalliki, co nieco później dojrzał do Slayera smile

• Gość: proFit Re: Sepultura czy Slayer ? IP: 192.168.1.* 14.03.02, 12:33
        Gość portalu: As napisał(a):

> Ani to, ani to nie zachwyca, choć już wolę Slayera - tam przy najmniej nie
        > muszę wysłuchiwać porykiwania niedźwiedzi. A tak w ogóle to obydwu tym kapelom
        > dużo brakuje jeżeli chodzi o trash
        tHrash, znafco

> do Metalliki czy choćby Megadeth z lat '80.
        rotfl!!! Metalliki? Megadeth? buahaha!
        proFit
    • Gość: Tony D. Re: Sepultura czy Slayer ? IP: *.vx.pl / 10.10.10.* 17.02.02, 21:33
      Według mnie Slayer nawiązuje do tradycji np. z albumu "Seasons in the Abyss",
      zaś Sepulura zmieniła trochę styl grania, już nie jest tak agresywna jak
      niegdyś, podobnie Soulfly, mimo to i tak SEPULTURA i MAX RZĄDZĄ.
    • jasiek666 Re: Sepultura czy Slayer ? 18.02.02, 10:42
      Gość portalu: Tony D. napisał(a):

> Który zespół uwarzacie za lepszy, czy można porównać "God hates us all"
      > do "Nation", czy obecna Sepultura ma coś wspólnego z trashem, a może tradycje
      > Sepultury przejął Soulfly ?

Pytanie trochę nie na miejscu - zasługi obydwu zespołów dla tzw. ciężkiej muzyki
      są nieporónywalne, a więc oczywiście slayer. Jeżeli zaś chodzi Ci tylko o obecną
      sytuację obydwu zespołów, to zarówno slayer jak i sepultura swoje najlepsze lata
      mają już za sobą, i obydwa troszeczkę zbłądziły - sepka po odejściu maxa a slayer
      po upuszczeniu bandu przez lombardo. Jednak i tutaj zwycięsko wychodzi slayer -
      za upór, konsekwencję i ortodoksyjne oddanie muzyce, w której liczy się przede
      wszystkim brutalność. Sepultura niestety postawiła na źle rozumiany "rozwój"
      muzyczny, wskutek czego ich muzyka stała się zbyt przekombinowana, udziwniona a
      przez to nieczytelan i niezrozumiała.
      Co do soulfly - to zespół ten przejął tradycje sepultury, ale tej z najgorszego
      okresu. Dla mnie sepultura to przede wszystkim "shizophrenia" i "arise".
      pzdr.
    • gosia-s Re: Sepultura czy Slayer ? 18.02.02, 12:32
      Lubię klimaty w stylu Metallica, Paradise Lost (do Drakonian Times), czy
      Satirikon, choć ładnych parę lat temu przerzuciłam się na Therion, Tiamat (do
      Wildhoney), In the Woods (klimat!) i Elend (niesamowite!).

Pozdrawiam
      • Gość: Tony D. Re: Sepultura czy Slayer ? IP: *.vx.pl / 10.10.10.* 18.02.02, 15:39
        Ja mimo wszystko wyżej od Slayera cenię Sepulturę.
    • Gość: kapen Re: Sepultura czy Slayer ? IP: *.chello.pl 18.02.02, 20:45

> do "Nation", czy obecna Sepultura ma coś wspólnego z trashem, a może tradycje

Wspólnego to może i ma, ale z thrashem, nie trashem. Obydwu obecnie nie mogę
      słuchać, ale do roku 1990 to i owszem. Nie słyszałem "Roots" Sepultury (podobno
      dobre), ale "South of Heaven" Slayera pozostaje poza zasięgiem Sepultury.

• Gość: proFit Re: Sepultura czy Slayer ? IP: 192.168.1.* 14.03.02, 12:36
        > Wspólnego to może i ma, ale z thrashem, nie trashem. Obydwu obecnie nie mogę
        > słuchać, ale do roku 1990 to i owszem. Nie słyszałem "Roots" Sepultury (podobno
        >
        > dobre), ale "South of Heaven" Slayera pozostaje poza zasięgiem Sepultury.

Sepultura bije na glowe South of Heaven Slayera np. plyta Arise, czy tez niezle przekombinowana technicznie Beneath the Remains..

proFit
    • Gość: Qlka Re: Sepultura czy Slayer ? IP: 192.168.1.* 19.02.02, 21:05
      Slayer - Sepultura była super , ale Slayer jest najlepszy na świecie!!!Ktoś
      kiedyś powiedział,że różne zespoły można lubić ale Slayer ma swoich wyznawców...
    • Gość: imbir Re: Sepultura czy Slayer ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 23:40
      Dlaczego akurat Sepcia ?
    • Gość: proFit Re: Sepultura czy Slayer ? IP: 192.168.1.* 14.03.02, 12:31

> do "Nation", czy obecna Sepultura ma coś wspólnego z trashem,
      thrashem, mlotku, tHrashem..

> a może tradycje
      Soulfly przejal raczej tradycje zespolow hiphopowych..
      Gdzie ty tam slyszysz thrash, glucha palo?

proFit
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka