Dodaj do ulubionych

Wrocław: Lizz Wright

07.10.10, 19:59
Już za kilka dni 21 pażdziernika we wrocławskiej Hali Stulecia zaśpiewa Lizz Wright...
Po raz pierwszy na dobre zacząłem jej sluchac po koncercie "Tribute To Nina",w którym wystąpiła wraz z Lisą Simone(córką Niny),Dianne Reeves i Angelique Kidjo:
www.youtube.com/watch?v=9yWOVrwe1Zw&p=C47CD007053436DB&playnext=1&index=41
Ich interpretacje powaliły mnie,sprawiły tez,ze zostałem wielkim fanem głębokiego głosu Lizz Wrightsmile
Chór gospel ,prowadzony przez jej ojca, pastora -to jej background i to się słyszysmile
Lizz nalezy też do elitarnego grona wokalistek ,atrakcyjnych zarowno dla ucha,jak i dla okasmile
Moim ulubionym utworem w jej wykonaniu jest "My Heart" :
www.youtube.com/watch?v=fZDMyMOlB1w&ob=av2e
Obłędna piesń,której nie mozna przestać słuchać...arcydziełosmile
Chętnie bym się wybrał na ten koncert,choć raczej się nie udasad
Polecam wszystkim jazzfanomsmile
Obserwuj wątek
    • jasiek_natolin Re: Wrocław: Lizz Wright 07.10.10, 20:43
      Pierwszy raz usłyszałem jej głos na płycie Danilo Pereza "Thil Then"...To było jakoś tak krótko po oszołomieniu pierwszą płytą nowego kwartetu Shortera, kiedy łapczywie szukałem nagrań tych fantastycznych grajków, którzy z nim grali,a których wtedy w ogóle nie znałem , więc kawał czasu już upłynął. Od razu było słychać, że ta nieznana jeszcze wokalistka będzie wkrótce wielką gwiazdą.
      • pharoah Re: Wrocław: Lizz Wright 07.10.10, 21:33
        To ciekawe.smileNie mialem pojęcia,że śpiewała na tej płycie.Chętnie jej posłucham.
        Pierwsza moja plyta Lizz to "Salt".Posluchałem-intrygującasmileAle zachwyciłem się dopiero po koncercie "Sing The Truth-Tribute To Nina" i po posluchaniu płyty "The Orchard".A najlepiej Lizz Wright wypada live. Tutaj fragmenty koncertu sprzed 3 miesięcy:
        www.youtube.com/watch?v=-0RQ0Xxyf9c&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=B1ac-7CEKFo&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=caA4Rm-HVs8&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=cC-HLzvV3Pw&feature=related
        • pharoah Re: Wrocław: Lizz Wright 07.10.10, 21:34
          i jeszcze jeden:www.youtube.com/watch?v=Kgpjr63f2Zw&feature=related
          Masakra !!!
          • pharoah Re: Wrocław: Lizz Wright 21.10.10, 23:00
            To dziś !!! pozostaje you tube sad....
            www.youtube.com/watch?v=_fjn1NrKp4o

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka