Dodaj do ulubionych

Teraz Rock -numer kwietniowy

03.04.04, 14:54
Niewątpliwie to jeden z najgorszych numerów pisma. Reanimacja nikomu nie
potrzebnych trupów zawojowała pół objętości- Maanam, TSA, Jethro Tull,
Scorpions, IRA.
Nawet wkładka z White Stripes nie rekompensuje na darmo wydanych zetów.
Panie Weissie- niech pan sobie przekartkuje Q albo NME to pan zobaczy o czym
sie teraz pisze.
Obserwuj wątek
    • Gość: As Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.vline.pl / *.vline.pl 03.04.04, 15:06
      Czyli co, dobre pismo rockowe pisze o tym co "wszyscy" ?
      • miecio4 Re: Teraz Rock -numer kwietniowy 03.04.04, 17:02
        Gość portalu: As napisał(a):

> Czyli co, dobre pismo rockowe pisze o tym co "wszyscy" ?

A gdzie ja napisałem że "wszyscy"? Wymieniłem tylko dwa markowe pisma rockowe.
        • Gość: As Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.vline.pl / *.vline.pl 03.04.04, 17:26
          Zgoda, dokonałem nadinterpretacji. Myślę że po prostu polscy słuchacze są
          bardzo przywiązani do rockowej tradycji, i stąd taki a nie inny profil pisma.
          Sam chętniej czytam o Deep Purple czy Iron Maiden niż o ultranowych wynalazkach
          o których świat być może zapomni za kilka lat ...
          Zaś co do nowego numeru - myślę, że uporczywe eksploatowanie legendy Nirvany i
          Cobaina robi się już powoli niesmaczne.
    • Gość: gomez Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.nwn.pl / *.rybnet.pl 03.04.04, 15:39
      Zgadzam się ,że ten numer jest kiepski.Z pewnością Pan Weiss wie o czym pisze
      NME i Q, ale gdyby pisał tylko o tych nowych i mniej znanych to pismo by znów
      upadło.Niestety w Polsce nadal najbardziej słuchanymi wykonawcami są zespoły
      typu Iron Maiden, Deep Purple i inne dinozaury.
      • Gość: Randall Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: 195.245.217.* 03.04.04, 20:16
        > Niestety w Polsce nadal najbardziej słuchanymi wykonawcami są zespoły
        > typu Iron Maiden, Deep Purple i inne dinozaury.

W końcu ktoś na to zwrócił uwagę smile
        • Gość: flash'n* Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.future-net.pl 03.04.04, 20:22
          bo kto do nas przyjeżdża, a raczej bywa częściej? ale z drugiej strony jakaś
          teraz stagnacja w muzyce... panieneczki barbie w natarciu!
          • Gość: kosiak Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.autocom.pl 03.04.04, 20:40
            Q i NME to dwa najbardziej ograniczone i snobistyczne pisma brytyjskie. Cale
            szczescie , ze Teraz Rock sie na nich nie wzoruje! Najlepszy i tak jest "Cassic
            Rock"!!!
            • Gość: Randall Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: 195.245.217.* 03.04.04, 20:46
              Panie Piotrze, rozumiem Pana rozgoryczenie wynikające z racji przesunięcia w
              niedobry czas antenowy, ale bezustanne nurzanie się w pretensjonalnym graniu
              sprzed 30 lat to nie jest powód do chluby. "Przestań żyć przeszłością Jon"
              (rzekł Garfield)
              • Gość: kosiak Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.autocom.pl 03.04.04, 20:49
                Nie bardzo rozumiem o co chodzi? Wyrazilem swoje zdanie o dwoch brytyjskich
                periodykach. W Classic Rocku tez pisze sie duzo o nowych i nowoczesnych, z tym,
                ze nie odmawia sie prawa i dobrej recenzji a priori zespolowi np. Spock's
                Beard, jesli dobra plyte nagra. A w Q i NME jest to nie do pomyslenia. Nie
                odczuwam tez zadnego rozgoryczenia z powodu pory nadawania. Po prostu sluchaja
                mnie Ci ktorzy naprawde chca (reszta sciaga z inetu), a jesli uwaza Pan ze
                nurzam sie w muzyce sprzed ilus tam lat, to oznacza to, ze nie slucha Pan
                mojego programu. A (moze) szkodasmile
                • Gość: Randall Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: 195.245.217.* 03.04.04, 20:57
                  > jesli uwaza Pan ze
                  > nurzam sie w muzyce sprzed ilus tam lat, to oznacza to, ze nie slucha Pan
                  > mojego programu. A (moze) szkodasmile

Piłem do tego, o czym pisze "Teraz Rock", nie do tego, co Pan prezentuje w
                  audycji, ponieważ - o ile wiem - nie są to byty tożsame.
                  • Gość: kosiak Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.autocom.pl 03.04.04, 21:01
                    Aaaaa to przepraszam, zle zrozumialem i troche sie nawet zdziwilemsmile Pozdrawiam.
        • Gość: Bruce Gillan Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.ub.uni / *.ub.uni-heidelberg.de 03.04.04, 23:09
          Odpieprzcie sie bardzo prosze od Ironow i Purpli !
          • Gość: Randall Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: 195.245.217.* 04.04.04, 01:15
            Dorzuć jeszcze "Zeppelinów" oraz "Sabbathów" i będziesz moją spatynowaną
            maskotką, która przy naciśnięciu wydaje z siebie egzaltowane wycie a la
            wokaliści wzmiankowanych zespołów.
            Wiem, de gustibus, ale nie mogłem się oprzeć pokusie big_grin
    • vulture Re: Teraz Rock -numer kwietniowy 03.04.04, 22:16
      Niewątpliwie to jeden z najlepszych numerów pisma. Oczekiwane przez wszystkich
      artykuły o Maanamie, TSA, Jethro Tull, Scorpions i Irze są na szczęście w
      większości.

Szczęśliwie wrażenia nie psuje wkładka z nikomu niepotrzebnymi beztalenciami,
      The White Stripes, którzy są obecni w pismach typu "Q" czy "NME". Panie Weiss,
      tak trzymać.
      • ilhan Re: Teraz Rock -numer kwietniowy 03.04.04, 23:00
        Niewątpliwie ten numer to żywe świadectwo upadku tego pisma. Fakt, że artykuły o Maanamie, TSA, Jethro Tull, Scorpions i Irze stanowią większość objętości magazynu może wzbudzać co najwyżej salwy śmiechu.

Zupełnie od czapy pojawia się w tym wszystkim wkładka o The White Stripes, czyżby byli jedynym w miarę nowym zespołem o jakim usłyszała redakcja pisma? Panie Weiss, ech...
        • Gość: As Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.vline.pl / *.vline.pl 03.04.04, 23:16
          ilhan napisał:

> Niewątpliwie ten numer to żywe świadectwo upadku tego pisma. Fakt, że
          artykuły
          > o Maanamie, TSA, Jethro Tull, Scorpions i Irze stanowią większość objętości
          mag
          > azynu może wzbudzać co najwyżej salwy śmiechu.

Ilhanie, czy Ty aby nie za bardzo dramatyzujesz ?? Myślę, że pismo to stara się
          dobrze balansować pomiędzy tym co stare, dobre i sprawdzone, a tym co nowe,
          nieznane i rokujące nadzieję na coś ciekawego ... Problem moim zdaniem polega
          na czymś innym. Wydaje mi się że nie ma dobrych dziennikarzy piszących
          kompetentnie i ciekawie o nowych zjawiskach w rocku. Dejnarowicz który kiedyś
          tam pisywał jest beznadziejnym zadufanym w sobie bubkiem, a pani Gacek sprawia
          wrażenie takiej, co to bardziej zwraca uwagę na image artystów a nie na muzykę
          i przekaz ...
          • ilhan Re: Teraz Rock -numer kwietniowy 03.04.04, 23:26
            Mnie niespecjalnie interesuje co oni tam wypisują, z reguły wystarcza mi 10 minut w Empiku.
            Natomiast czy rzeczywiście balansują? Nie jestem przekonany, jak dla mnie przyjęli postawę "jedynej słusznej koncepcji", skupiając się na stałej i wiernej grupie odbiorców pewnego typu muzyki który mogę określić jako "stary dobry zasłużony rock na którym się wychowałem". Nie mówię że nie powinno się pisać o tym czy tamtym - ale brak mi pisma które jakoś wypośrodkowałoby swój zakres.
            Co do Dejnarowicza to jeśli chodzi o wiedzę, warsztat, talent, lekkość pióra - mógłby być najlepszy w tym kraju. Ale odbija mu coraz częściej niestety.
            • Gość: As Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.vline.pl / *.vline.pl 03.04.04, 23:40
              Odpowiem tak - myślę, że po prostu masz uraz do klasyki rocka (podobnie zreszta
              jak Kubasa) i dlatego uważasz że pisanie na jej temat w gazecie poświęconej
              muzyce rockowej jest pozbawione celu. Czasem, po zmianie nastawienia mozna
              docenić coś co wcześniej wydawało się nieciekawe i pokryte "patyną dziejów".
              Może po prostu zamiast narzekać lepiej posłuchać starego zasłużonego rocka i
              postarać się sprawdzić, czemu tylu ludzi chce tego słuchać i o tym czytać ??
              Zostawiam tę radę do rozważenia.
              • Gość: kubasa Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:42

> Odpowiem tak - myślę, że po prostu masz uraz do klasyki rocka (podobnie
                zreszta
                >
                > jak Kubasa) i dlatego uważasz że pisanie na jej temat w gazecie poświęconej
                > muzyce rockowej jest pozbawione celu. Czasem, po zmianie nastawienia mozna
                > docenić coś co wcześniej wydawało się nieciekawe i pokryte "patyną dziejów".
                > Może po prostu zamiast narzekać lepiej posłuchać starego zasłużonego rocka i
                > postarać się sprawdzić, czemu tylu ludzi chce tego słuchać i o tym czytać ??
                > Zostawiam tę radę do rozważenia.

Ja nie mam urazu do kalsycznego rocka. Ja klasyczny rock znam i lubie. Ja mam
                uraz do ciaglego go promowania i zachwalania go jako jedynego slusznego
                gatunku. W Polsce nie ma pism, ktore promowaly by cos innego. I to jest dramat.
                • ilhan Asie 03.04.04, 23:46
                  Gość portalu: kubasa napisał(a):

> Ja nie mam urazu do kalsycznego rocka. Ja klasyczny rock znam i lubie. Ja mam
                  > uraz do ciaglego go promowania i zachwalania go jako jedynego slusznego
                  > gatunku. W Polsce nie ma pism, ktore promowaly by cos innego. I to jest
                  > dramat.

Jak wyżej - zresztą już to kilka razy tu wyjaśniałem.
                  Nie mam urazu do żadnego gatunku - np. dziś wieczorem słucham sobie jazzu smile
                  Pozdrawiam
          • Gość: kubasa Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:40
            Zestawienie Dejnarowicza i Gacek w ogole nietrafione. Nie czytalem tak dobrego
            muzycznego felietonu w Polsce jak ten Asie:

www.porcys.com/Others.aspx?id=35
            • Gość: As Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.vline.pl / *.vline.pl 03.04.04, 23:50
              Myślę, że z uwagi na merytoryczny poziom tego forum nie powinniśmy przywoływać
              tego serwisu tutaj. Ja przynajmniej mam za duży szacunek do siebie, by to robić.
              • Gość: kubasa Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:51

> Myślę, że z uwagi na merytoryczny poziom tego forum nie powinniśmy
                przywoływać
                > tego serwisu tutaj. Ja przynajmniej mam za duży szacunek do siebie, by to
                robić
                > .

Ale czytales ten felieton? Merytoryczny poziom Porycsa jest bez zarzutu, czego
                nie mozna powiedziec o TR.

Pozdr.
                • Gość: As Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.vline.pl / *.vline.pl 03.04.04, 23:52
                  Nie uważam za merytoryczne recenzowanie płyty nie wysłuichawszy jej uprzednio
                  chociaż raz w całości. Ale pewnie jestem staromodny.
                  • Gość: kubasa Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:53

> Nie uważam za merytoryczne recenzowanie płyty nie wysłuichawszy jej uprzednio
                    > chociaż raz w całości. Ale pewnie jestem staromodny

Przykład?
                    • Gość: As Serwis na P ... IP: *.vline.pl / *.vline.pl 04.04.04, 00:07

> Gość portalu: As napisał(a):
                      >
                      > > Nie uważam za merytoryczne recenzowanie płyty nie wysłuichawszy jej uprzed
                      > nio
                      > > chociaż raz w całości. Ale pewnie jestem staromodny
                      >
                      > Przykład?

Jerry Cantrell - "Degradation Trip" (chyba usunęli tę recenzję bo nie mogę jej
                      teraz odszukać)
                      System Of A Down - "Toxicity"

Sporo też mają tam recenzji nic nie mówiących o zawartości płyty, tylko
                      ujawniających osobiste przeżycia i perypetie życiowe autora - kto chętny, ten
                      przykłady sobie sam wyszuka. A ja czytając recenzję wolę dowiedzieć się czegoś
                      o muzyce i jej twórcach, a nie o tym jakie autor miał koleżanki w III klasie
                      liceum.

A już tak całkiem osobiście - recenzja "The Real Thing" Faith No More poraziła
                      mnie nieznajomością tematu przez autora. Ale ja jestem zboczony na punkcie
                      FNM smile
                      • Gość: kubasa Porcys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 00:09

> Jerry Cantrell - "Degradation Trip" (chyba usunęli tę recenzję bo nie mogę
                        jej
                        > teraz odszukać)
                        > System Of A Down - "Toxicity

Obie recenzje sa. I nie wiem gdzie przeczytales iz autorzy nie przesluchali
                        calej plyty...

Co do FNM - nie wypowiadam sie.

Dalej polecam felieton, ktory Ci zaproponowalem. Wiele innych tekstow zreszta
                        tez...
                        • Gość: As Re: Porcys IP: *.vline.pl / *.vline.pl 04.04.04, 00:34
                          Faktycznie są. Tylko że z tych recenzji nie wynika, by płyty zostały
                          przesłuchane bo nie ma nic o ich zawartości. Tak się upieram akurat przy tych
                          płytach, bo je całkiem lubię i boli mnie że jakiś dziennikarzyna może sobie
                          napisać "Jerry Cantrell - nie ma tego człowieka". Troszkę szacunku...
                          Felieton czytałem ... ja ten serwis czytuję po to by się utwierdzić w
                          przekonaniu, że dziennikarstwo muzyczne może upaść bardzo nisko. Sam Niemen
                          nigdy dla mnie wiele nie znaczył jako artysta, więc o felietonie się nie
                          wypowiadam.
                          • Gość: kubasa Re: Porcys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 01:01

> Faktycznie są. Tylko że z tych recenzji nie wynika, by płyty zostały
                            > przesłuchane bo nie ma nic o ich zawartości. Tak się upieram akurat przy tych
                            > płytach, bo je całkiem lubię i boli mnie że jakiś dziennikarzyna może sobie
                            > napisać "Jerry Cantrell - nie ma tego człowieka". Troszkę szacunku...
                            > Felieton czytałem ... ja ten serwis czytuję po to by się utwierdzić w
                            > przekonaniu, że dziennikarstwo muzyczne może upaść bardzo nisko. Sam Niemen
                            > nigdy dla mnie wiele nie znaczył jako artysta, więc o felietonie się nie
                            > wypowiadam.

www.ultramaryna.pl
                            www.terazrock.pl

Dwa doskonale dowody jak upada dziennikarstwo. Np. recenzje plyt Pixies w TR to
                            po prostu kleska.
        • Gość: inezz Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.udn.pl 09.04.04, 15:54
          coz moim zdaniem to ze napisali o Irze bardzo dobrze o nich swiadczy
          Ira ma nadal bardzo wielu fanow i bardzo nas ucieszyl ten artykul
    • joseph80 Re: Teraz Rock -numer kwietniowy 03.04.04, 23:03
      Jeszcze nie kupiłem tego numeru. I szczerze mówiąc zastanawiam się. Bo tak
      szitnej wkładki to dawno nie było. Ile ten zespół nagrał płyt? 2, 3? A gdzie
      takie zespoły jak: Hawkwind, Gong, Tangerine Dream, Gentle Giant, Renaissance i
      dziesiątki innych, które jeszcze nie doczekały się wkładek w Teraz (Tylko)
      Rocku. A które mają dużo bogatszą historię i duży większy wpływ na muzykę niż
      White Stripes.
      Na szczęście są jakieś artykuły o ELP, Jethro Tull, My Dying Bride, Tsa,
      Maanam. Może się jednak złamię i zakupię ten numersmile

pzdr
      • ilhan Re: Teraz Rock -numer kwietniowy 03.04.04, 23:06
        joseph80 napisał:

> A gdzie
        > takie zespoły jak: Hawkwind, Gong, Tangerine Dream, Gentle Giant, Renaissance

Jak to gdzie? Na forum muzyka.
        • vulture Re: Teraz Rock -numer kwietniowy 03.04.04, 23:10

W zasadzie to redaktor Weiss powinien pójść za ciosem i zrobić wkładkę o grupie
          Negatyw.
      • Gość: Randall Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: 195.245.217.* 04.04.04, 01:27
        > A gdzie
        > takie zespoły jak: Hawkwind, Gong, Tangerine Dream, Gentle Giant, Renaissance
        > i dziesiątki innych, które jeszcze nie doczekały się wkładek w Teraz (Tylko)
        > Rocku. A które mają dużo bogatszą historię i duży większy wpływ na muzykę

Dłuższą to nie znaczy bogatszą. A wpływu, jaki aktualnie mają na muzykę rockową
        White Stripes, nie porównywałbym chłopie z Gentle Giant albo Gong - bo o tych
        ostatnich grający po garażach (frazes, bo teraz w garażach się grywa rzadziej)
        dawno zdążyli zapomnieć. A to oni będą kształtować oblicze gatunku.
        • dziewczyna_mickiewicza Re: Teraz Rock -numer kwietniowy 09.04.04, 16:13
          A wpływu, jaki aktualnie mają na muzykę rockową
          >
          > White Stripes, nie porównywałbym chłopie z Gentle Giant albo Gong - bo o tych
          > ostatnich grający po garażach (frazes, bo teraz w garażach się grywa
          rzadziej)
          > dawno zdążyli zapomnieć. A to oni będą kształtować oblicze gatunku.

jezuuu...mam nadzieje, ze nie beda... wink
    • ilhan Teraz Rock - numer z kwietnia 2024 03.04.04, 23:19
      W najnowszym numerze Teraz Rocka!

- Wywiad z wnukiem Jona Andersona
      - Siedemdziesiąt stron recenzji - żadnych nowości! (a fu...) Same reedycje płyt z lat siedemdziesiątych XX wieku!
      - W dziale DVD opisy ostatnio wydanych koncertów - Rick Wakeman live in Tbilisi
      - Nowi wykonawcy - tu dwie propozycje: projekt syna basisty Whitesnake oraz szwedzka grupa hardrockowa nagrywa płytę z coverami klasycznych (przecież) piosenek Skid Row
      - Zaczynamy nowy cykl (nie będzie zbyt długi) - płyty po 1975 roku które warto przesłuchać. Na początek tradycyjnie "Nevermind" Nirvany (to jubileuszowy, setny już artykuł o tym albumie na naszych łamach)
      - "Oni chcieli zabić rocka" - ciąg dalszy mrożącej krew w żyłach opowieści o udaremnionej próbie zabicia prawdziwej muzyki przez The Sex Pistols
      - Wkładka tym razem o Pink Floyd (dopiero druga w ciągu ostatnich 3 lat)
      • joseph80 Re: Teraz Rock - numer z kwietnia 2024 03.04.04, 23:23
        ilhan napisał:

> W najnowszym numerze Teraz Rocka!

Sam sobie wystawiasz świadectwo. I to raczej żenującesad
        Kiedyś napisałeś, że jesteś fanem muzyki w ogóle. Teraz dałeś tego dobry
        przykład. Brawo.
        I nie pisz, że to było na żarty. Zrobiłeś to z czystej złośliwości.
        • ilhan Panowie 03.04.04, 23:30
          Powiedzmy sobie szczerze - jak to jest, że jak Wy miesiącami po wszystkim jeździcie to jest luz, a kiedy ktoś ośmieli się cokolwiek napisać na to, co Wy zachwalacie, to następuje święte oburzenie??

Dlatego właśnie, mówiąc dosadnie, w dupie mam to jak zareagujecie. I tak, zrobiłem to złośliwie smile

Na razie!
        • Gość: kubasa Re: Teraz Rock - numer z kwietnia 2024 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:37
          joseph80 napisał:

> I nie pisz, że to było na żarty. Zrobiłeś to z czystej złośliwości.

Powiem wiecej: zrobil to z wrodzonego kurewstwa!

A tak na serio: wisi mi juz od dawna Teraz Rock. Podejscie do tematu ma
          powierzchowne, schematyczne i jest nudny. Wkladka o White Stripes to glupota -
          zespol nie zasluguje na nia. Jesli koniecznei chcieli dac cos nowszego od
          nirvany mogli zarzucic Mansun lub Built To Spill. "NME" i "Q" sa niewiele
          lepsze. Najlepsza byla "Machina". A teraz z dobrych polskich mediów pozostaje
          mi tylko tvn 24.

Pozdr.
          • joseph80 Re: Teraz Rock - numer z kwietnia 2024 03.04.04, 23:43

>
            > Powiem wiecej: zrobil to z wrodzonego kurewstwa!

Ocho... drugi z "Braci Brothers"smile Gdzie jeden tam i drugitongue_out

pzdr
            • Gość: kubasa Re: Teraz Rock - numer z kwietnia 2024 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:50
              joseph80 napisał:

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
              >
              > >
              > > Powiem wiecej: zrobil to z wrodzonego kurewstwa!
              >
              > Ocho... drugi z "Braci Brothers"smile Gdzie jeden tam i drugitongue_out
              >
              > pzdr

No tak: Lukas, Joseph i Vulture zawsze wystepuja osobno smile
              • vulture proszę się ode mnie odp... 03.04.04, 23:56

> No tak: Lukas, Joseph i Vulture zawsze wystepuja osobno smile

Oczywiście! Do mojego wątku o kwietniowym "Popcornie" jeszcze nikt się nie
                wpisał!!!
          • vulture eeeeeeeeeeeeeeee 03.04.04, 23:46

> A teraz z dobrych polskich mediów pozostaje
            > mi tylko tvn 24.

Ale tam tylko rapują big_grin
          • ihopeyouwilllikeme Re: Teraz Rock - numer z kwietnia 2024 06.04.04, 12:33

> Najlepsza byla "Machina".

<odgłos zakrztuszenia się ciastkiem, po którego to odruchu opanowaniu nastapił
            pełen żałości okrzyk bezgranicznego zdziwienia>
      • vulture słówko 03.04.04, 23:25
        Cieszy, że orędownicy pewnych zasad, trzymają ich się. Aż miło poczytać smile
    • Gość: Lukas Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:47
      Ja tam tego nie kupuje ,ale fajnie ze ktos pisze o starej ,dobrej muzyce.Takie
      rzeczy naprawde ciekawie sie czyta ,ci ludzie maja cos do powiedzenia.Naprawde
      wole przeczytac setny wywiad z Wakemanem ,gdzie powie cos o swojej
      technice ,niz rozmowe z mlodziakami ,ktorzy dopiero co nauczyli sie brzdakac na
      gitarze.
      • Gość: kosiak Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.autocom.pl 04.04.04, 00:28
        Machina, a raczej co niektorzy w niej piszacy byli tak dobrzy jak wielu
        piszacych w Q i NME! A za 20 lat i tak beda nadal sluchac wstretnych Flojdow,
        Purpli i Ironow, a o White Stripes nawet nikt nie wspomni...
        • Gość: kubasa Re: Teraz Rock -numer kwietniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 00:59
          Machina, zaloze sie, nigdy nie chwycila by tak ochoczo zjawiska pt. White
          Stripes. Podczas swojej dzialalnosci potrafila promowac ciekawe, szerzej
          nieznane plyty. Lachmaniarski TR woli zachwycac sie przecietniakami typu White
          Stripes. Dlaczego? Ano dlatego ze Q i NME sie nimi podnieca...
    • vulture tradycyjne podsumowanie 04.04.04, 08:27

1. Miecio założył wątek, w którym jedzie po kilku znanych zespołach, ponieważ
      znalazły się w "TR". Miecio wolałby, żeby zamiast nich znalazły się inne
      zespoły, o których pisze brytyjska prasa muzyczna.

2. Wielbiciele starszych zespołów jadą po tych nowszych i vice versa - to
      zrozumiałe.

3. Pozwolę sobie przemilczeć pewne deklaracje pewnych osób, jacy to powinniśmy
      być dla siebie cacy, żeby na Forum Muzyka było fajnie.

Swój udział w tym cudownym wątku uważam za zakończony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka