Dodaj do ulubionych

Three Fish

18.04.04, 14:57
ciekawe, czy ktoś jeszcze kojarzy ten zespół? jak dla mnie świetna muzyka +
jeff ament tongue_out!
Obserwuj wątek
    • overfloater Re: Three Fish 18.04.04, 17:13
      Kojarzy kojarzy smile Choć tak do końca nie wiem czy to zespół, czy raczej projekt.
      Muzyka świetna, zgadzam się. Szczególnie podoba mi się ich druga płyta - "The
      Quiet Table". Ma niesamowity klimat. "Shiva and the Astronaut", "Once in a Day",
      "My Only Foe" - to są kawałki! No i te przepiękne liryczne "Hummingbird",
      "Trainsporting" czy "Resonate"... Ehh, muszę sobie włączyć smile

----------
      "I'm on the wire, over and higher
      Over the pretense, over the spire
      On and connected, I'm overfloating now"
      www.screenagers.pl
      • lostdog Re: Three Fish 19.04.04, 22:20
        tak, to faktycznie jest raczej projekt. najlepsze jest "chantreuse" wink... udało
        mi się ostatnio zdobyć ich pierwszą płytę, "three fish" - jest o wiele bardziej
        dynamiczna, ale jednocześnie tak samo liryczna... słyszałeś o solowej karierze
        robbi'ego robba? z tego co wiem, wydał bodajże dwie płyty, ale ani widu ani
        słychu po nich w polsce (jak zwykle).
        --------------------------------------------
        • overfloater Re: Three Fish 19.04.04, 22:44
          Nie słyszałem niestety nic o solowych dokonaniach Robbiego. Ale że nie można
          tego w Polsce zdobyć to mnie akurat nie dziwi. Już Three Fish musiałem sobie
          kazać sprowadzić na zamówienie.
          Pierwszą płytkę Three Fish też znam i podoba mi się, ale nie aż tak bardzo jak
          druga smile

Pozdrawiam!

----------
          "I'm on the wire, over and higher
          Over the pretense, over the spire
          On and connected, I'm overfloating now"
          www.screenagers.pl
          • Gość: que? Re: Three Fish IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.04.04, 23:24
            a ja bez większego problemu nabyłem obie płyty (właściwie kasety), w warszawie,
            w tym samym czasie kiedy wyszły w stanach (z drugą płytą miałem troche większe
            problemy, ale się udało). zdecydowanie bardziej podoba mi się pierwsza płyta,
            szczególnie kawałek "zagreb".
            • lostdog Re: Three Fish 21.04.04, 00:09
              a z kolei mnie udało się nabyć "the quiet table" w krakowie, ale to było dość
              dawno temu. pierwszej płyty szukałem długo i znaleźć nie mogłem, ale w końcu
              mam :]! najbardziej lubię z niej "the intelligent fish" big_grin...
              ----------------------------------------------
              actionnetwork.org/campaign/hungerstrike

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka