Dodaj do ulubionych

Na czym gracie?

IP: *.visp.energis.pl 18.04.04, 18:17
Mi się zdarza na gitarze czasem, tak "od niechcenia". wink
Obserwuj wątek
    • ihopeyouwilllikeme Re: Na czym gracie? 18.04.04, 18:57
      Na gitarze, klawiszach, bębnach. Na każdym jednak totalnie amatorsko i
      nieumiejętnie big_grin
      • vulture Re: Na czym gracie? 18.04.04, 18:58
        ihopeyouwilllikeme napisał:

> Na gitarze, klawiszach, bębnach. Na każdym jednak totalnie amatorsko i
        > nieumiejętnie big_grin

Jezu!!! Drugi Phil Collins!!!
        smile))))
    • czilowy_ziomal Re: Na czym gracie? 18.04.04, 19:11
      Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Mi się zdarza na gitarze czasem, tak "od niechcenia". wink

Ja gram muzyke z mojej wierzy. daje czadu. ma moc 2x50W.a jak podbije basy to
      wszyscy slysza w moim bloku.a w rowerze mam radio safari, ale to taka troche
      prowizorka,ale gra
    • peternurek1 Re: Na czym gracie? 18.04.04, 19:12
      gitarka elektryczna , zapewne bardziej nieumiejętnie od wszystkich tutaj , ale
      pracuje nad tym smile
      • Gość: otherside Re: Na czym gracie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.04.04, 21:56
        peternurek1 napisał:

> gitarka elektryczna , zapewne bardziej nieumiejętnie od wszystkich tutaj

Nieee, mnie nie przebijecie wink Ja na gitarce... no właśnie, hehe...
        I chciałabym na perkusji, ale czekam na jakiegoś fajnego nauczyciela wink
    • Gość: Maciek Makowski Re: Na czym gracie? IP: *.acn.waw.pl 18.04.04, 19:37
      Czasem na fletach (prostych lub poprzecznym), rzadziej na gitarach (elektrycznej
      lub akustycznej), jeszcze rzadziej na fortepianie lub na basie a już zupełnie
      rzadko na klarnecie.
    • ktmajcher Re: Na czym gracie? 18.04.04, 22:03
      Mój boss gra mi nieźle na nerwach...
      i to mi wystarczy.
    • jam_niczek Re: Na czym gracie? 18.04.04, 22:08
      Na gitarze akustycznej i klawiszach. Jeśli chodzi o umiejętnośći - lepiej nie
      mówić...
      • peternurek1 Re: Na czym gracie? 18.04.04, 22:54
        jam_niczek napisała:

> Na gitarze akustycznej i klawiszach. Jeśli chodzi o umiejętnośći - lepiej nie
        > mówić...

tymbardziej o moich... jest bardzo nie tego

ale dziś pożyczyłem i przełsuchałem Joe Satriani live in San Francisco i sobie
        pomyślałem że ja też tak chce smile)

no i może zaczne w końcu coś robić w tym kierunku, bo ostatnio się jakoś tak
        złożyło że nawet nie wyciągałem gitarki z pudła...
        • hiroshima_zygmunt Re: Na czym gracie? 14.05.04, 13:32
          A ja całkiem nieżle gram na wieśle. I to chyba tyle ,jeśli chodzi o moje
          umiejętnośc.
    • Gość: Randall Re: Na czym gracie? IP: 195.245.217.* 19.04.04, 15:53
      Na perkusji - fatalnie,
      na klawiszach - źle,
      na gitarze - kiepsko,
      na basie - przeciętnie.
      Quantity, not quality big_grin
    • Gość: As Re: Na czym gracie? IP: *.vline.pl / *.vline.pl 19.04.04, 16:36
      Przez 6 lat grałem na fortepianie. Na szczęście ten okres życia mam już dawno
      za sobą.
    • nierymek Re: Na czym gracie? 19.04.04, 16:45
      ja pierdzielę, co za licytacja. ja gram gorzej. nie, ja na pewno gram gorzej!
      Monty Python normalnie hehe
      • Gość: luukasz4 Re: Na czym gracie? IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 19.04.04, 17:10
        ja na gitarze. lepiej
        • szarykot Re: Na czym gracie? 20.04.04, 01:26
          gitara akustyczna. niewątpliwie lepiej smile
    • Gość: tomjk Re: Na czym gracie? IP: 195.205.180.* 20.04.04, 09:48
      ja trochę dmucham w organki, powaga.
    • emilly_soerenson Re: Na czym gracie? 21.04.04, 12:30
      Fortepian elektryczny kurzweil KME 61
    • stokrotek666 Re: Na czym gracie? 23.04.04, 23:54
      gram na gitarze, troche slabo
    • aasiek Re: Na czym gracie? 24.04.04, 12:44
      8 lat na pianinie,teraz już b.rzadko.I na gitarze,do czasu aż kolega brata nie
      zerwał mi strunysmileOd 8 miesięcy jeszcze nie trafiłam do sklepu,żeby kupićsmile)
      • Gość: nadzieja Re: Na czym gracie? IP: *.chello.pl 24.04.04, 19:55
        ja gralam 7 lat na fortepianie i udalo mi sie skonczyc nawet szkole muzyczna I
        stopnia... niestety, dzis mam wstret do tego instrumentu... po tych wszystkich
        solfezach i malo artystycznych ludziach nic nie zostalo smile
        i jednoczesnie (rowniez przez 7 lat) spiewalam na wokalistyce........sopranem!!!
        az lza sie w oku zakrecila smile))
        pozdrawiam
        • aasiek Re: Na czym gracie? 24.04.04, 22:14
          Ja wstrętu nie mam,wręcz przeciwniesmileAle pianino jest na tyle rozstrojone,że
          mała to przyjemność grać na czyms takim.A na strojenie musiałabym troszkę
          wybulić.
          • Gość: nadzieja Re: Na czym gracie? IP: *.chello.pl 25.04.04, 23:52
            U mnie to raczej uraz psychiczny smile))
            po siedmiu latach meczarni z mniejszymi lub wiekszymi psychopatami,
            wystepujacymi w roli nauczycieli w szkole muzycznej, mam dosc wszelakiego
            grania... zreszta fortepian nie zmiescilby sie do mojego malego M1 - nawet
            sufit jest zajety przez dzwonki smile))
            widocznie masz inne doswiadczenia... mnie tak okolo 5-6 roku intensywnego
            grania zaczelo wkurzac sprawdzanie paznokci przez moich wykladowcow... przeciez
            oni na punkcie superkrotkich paznokci maja fiola... byly sytuacje, gdy
            zdzieralam sobie skore przy paznokciach, bo jakis psychol stwierdzil, ze moga
            byc jeszcze krotsze...
            generalnie wiekszosc ludzi w tej szkole byla wyjatkowo konserwatywna, co
            przejawialo sie w uniformizacji zycia szkoly muzycznej... tak wiec - wszystkie
            dzieci wygladaly tak samo - dziewczynki - bez bizuterii, wlosy spiete w
            warkocz, spodniczka za kolano itp, itd... koszmarro...
            gdy pojawila sie koniecznosc wydania sporej kasy na dostrojenie fortepianu
            stanelam ostro murem i wywalczylam - zamiast - kupno nowej rakiety do tenisa
            ziemnego.... i ta milosc (chyba wzajemna na linii ja - tenis ziemny) zostala do
            dzis smile)) i nauczyciele byli mniej psychopatyczni i dzieci wygladaly roznie smile

pozdrawiam
            • Gość: aasiek Re: Na czym gracie? IP: 212.33.74.* 10.05.04, 11:28
              A,to szczerze współczujęsmileMiałam podobne przeżycia,ale na tyle marginalne,że
              nie zwracałam na nie uwagismileI nie miałam z psychopatami do czynienia.I dzieci
              też różnie wyglądaływink
              • Gość: nadzieja o urazach psychicznych IP: *.chello.pl 10.05.04, 12:44
                na skutek wstrzasu wygladam dzis jak zaprzeczenie ciemnowlosnej dziewczynki z
                dwoma warkoczykami w plisowanej spodniczce... wlosy sa czerwone, warkoczy to
                raczej w tym zyciu juz nie uswiadcze, choc spodni nadal nie nosze (chyba,ze na
                rower lub do gry w tenisa smile) )...
                a ostatnio spotkalam znajoma, z ktora chodzialm do tej szkoly... spojrzala na
                mnie ze wspolczuciem chyba... smile))

pozdrawiam smile))
                • aasiek Re: o urazach psychicznych 14.05.04, 12:26
                  Również pozdrawiam.
    • rhcpka Re: Na czym gracie? 07.05.04, 12:25
      hejka smile
      ja gram na gitarze klasycznej, nie powiem, że kiepsko, ale zamierzam zapisać
      się na kursy muzyczne i uczyć się flamenco smile) obecnie gram głównie ze słuchu i
      z tabów.
      może ktoś mógłby polecic dobrą (ale nie za drogą) gitarę klasyczną z wycięciem
      na solówki???
      pozdrawiam wszystkich amatorskich muzyków!! wyłaźcie z garaży!!
    • marcelkim Re: Na czym gracie? 07.05.04, 13:18
      Hohner Electra T Piano
      dalej nie piszę, bo nie należy się przechwalać
      • teddy4 Re: Na czym gracie? 09.05.04, 20:43
        marcelkim napisał:

> Hohner Electra T Piano
        > dalej nie piszę, bo nie należy się przechwalać

Ależ właśnie to zrobiłeś! Nie jakiś tam Fender Rhodes 88, nie jakiś Wurlitzer,
        nawet nie elektroakustyczna Yamaha tylko Hohner........
        • marcelkim Re: Na czym gracie? 11.05.04, 18:14
          A Ty na czym grasz teddy poskramiaczu?? smile)
          • teddy4 Re: Na czym gracie? 14.05.04, 11:04
            marcelkim napisał:

> A Ty na czym grasz teddy poskramiaczu?? smile)

Nic nadzwyczajnego. Zwykły Virus z 2001 roku plus standardowy arpeggiator z
            echoplexem (kolega mi to połączył), do tego starożytny arp 2600 i stringi ELKA
            oraz syntezator Vermony z końca lat 70-tych. Fender Jazz Bass z 1968 roku plus
            Ampeg 400 W plus chorus Z Kobyłki z lat 80-tych plus octaver Kafla z lat 70-
            tych. Fretless Jakubiszyna z lat 80-tych. Przechodzony Ovation ze strunami Punk
            Rock Presto. Jolana Tornado półpudło plus fuzz radziecki plus flanger bossa
            (ale to obciach). A w kuchni to tylko Ludwig z blachami Sabiana i z naciągami
            evansa jeszcze stoi.
            Ale coś tam jeszcze se dokupię. Może sztajnłeja jakiego? Albo chociaż
            przedwojenną kalisję?
            • cze67 Re: Na czym gracie? 14.05.04, 11:27
              teddy4 napisa3:
              Fender Jazz Bass z 1968 roku

Bardzo dobry rocznik.
        • Gość: Randall Re: Na czym gracie? IP: 195.245.217.* 14.05.04, 19:28
          > Nie jakiś tam Fender Rhodes 88, nie jakiś Wurlitzer

Ciekaw jestem, czy da się w ogóle kupić Wurly'ego? Chciałem, ale ostatecznie
          okazało się, że Rhodesa można dostać znacznie łatwiej...
    • szlachtuje_byka Re: Na czym gracie? 14.05.04, 22:20
      Na takim gwizdku z odpustu. Kupilem sobie jako dziecko i do dzis sobie na nim
      gram czasami. Jest w ksztalcie kury, i wlewa sie do niej wode. Jak sie dmucha
      to taki fajny dzwiek sie wydobywa. Polecam relaksuje. Kura jest nie wiedziec
      czemu, zielona.
      • delikatna_grazyna666 Re: Na czym gracie? 14.05.04, 22:28
        A ja jako wielka fanka muzyki new age i industrial ostatnio w mojej kapeli
        "Electronic Pope" wprowadzilam nowy instrument, mianowicie zrezygnowalam z
        drugiej gitary rytmicznej na korzysc recznej wykaszarki elektrycznej, co za
        efekt. Nie dosc ze prawie nie widac roznicy to jeszcze pozbylismy sie pajaca od
        gitary. Kiedys probowalam jeszcze ze spalinowa, efekt byl lepszy ale spaliny
        ograniczaly nasze sesje.
    • szybki_szofer Re: Na czym gracie? 14.05.04, 22:29
      Ja gram na bębnach. Niedawno skompletowałem sobie nowiutką perkusję Tama. Starą
      sprzedałem. Zestaw Tama kosztował mnie ponad 14 tys. zł. Ale opłacało się
      piękne brzmienie, olejowe membrany. Za samego Ridea dałem ponad 1500zł. Ale
      brzmienie jest piękne niczym u jazzowych perkusistów. I wcale nie żaluję tej
      kasy. Jedyny jeszcze wydatek który mnie czeka to podwójna stopa, bo narazie mam
      zwykła, ale czasem sobie lubię ostrzej pograć a wtedy bez podwójnej się nie
      obędzie.
      • spinster Re: Na czym gracie? 14.05.04, 22:32
        I co sie chwalisz snobie. Ze dales za kupe blachy 14 tys. puknij sie w czolo
      • delikatna_grazyna666 Re: Na czym gracie? 14.05.04, 22:36
        szybki_szofer napisał:

> Ja gram na bębnach. Niedawno skompletowałem sobie nowiutką perkusję Tama.
        Starą
        >
        > sprzedałem. Zestaw Tama kosztował mnie ponad 14 tys. zł. Ale opłacało się
        > piękne brzmienie, olejowe membrany. Za samego Ridea dałem ponad 1500zł. Ale
        > brzmienie jest piękne niczym u jazzowych perkusistów. I wcale nie żaluję tej
        > kasy. Jedyny jeszcze wydatek który mnie czeka to podwójna stopa, bo narazie
        mam
        >
        > zwykła, ale czasem sobie lubię ostrzej pograć a wtedy bez podwójnej się nie
        > obędzie.

Burzuj i szaleniec, chlopie, my dla calego zespolu( a jest nas w sumie 7
        czlonkow podstawowych + 2 goscinnie) wydalismy na instrument jakies ~5tys,
        a ty za sama perkusjie takie siano??? W glowie mi sie nie miesci, nasz
        perkusista kupil przez internet perkusje za 500zl, fakt ze przyszla bez
        talerzy, a jeden beben byl pordzewialy a material smierdzial jakims
        rozpuszczalnikiem, ale jaka roznica w cenie. Natomiast saksofon altowy
        kupilismy za jednego browarka(doslownie). Po prostu zaprzyjazniony pan Stefan,
        ktory jest woznym w MDKu wyniosl go w nocy i nam sprezentowal.
        • stokrotek666 Re: Na czym gracie? 14.05.04, 22:45
          Grazyna a jaka muzyke gra twoj zespol? Bo ja lubie metal. Zreszta mam zespol.
          Nazywa sie Sattanic Satan, gramy w malych klubach za grosze najczesciej. Gramy
          mieszanke death ze speed metalem. Ja gram na gitarze. Calkiem srednio mi to
          idze, ale jak sie nababimy z kumplami z zespolu to wychodzi nam nawet calkiem,
          calkiem. Tylko lipa, ze kiedys Krzychu jak sie zmasakrowal alkoholem to rzucil
          gitare w bebny. Mateusz zdazyl odskoczyc, ale jeden talerz sie roztrzaskal, i
          juz sie nie da na nim grac, ale wazne ze chlopak ma zeby. Prezencja sceniczna
          musi byc. A bas krzycha tez nie uszedl bez szwanku. Gryf pekl, ale skleilismy
          to klejem anaerobowym zmieszanym z butaprenem i jest ok. a przy okazji sie
          nafazowalismy tymi klejami.
    • rys.herubin Re: Na czym gracie? 14.05.04, 22:36
      Ja gram na fortepianie. Kocham koncerty fortepianowe i od dziecka ucze sie grac
      na fortepianie. Na byle gitarze, bebnach itp. moze grac kazdy, a na fortepianie
      tylko najlepsi i najbardziej pracowici dochodza do czegos. Ja kupilem kilka lat
      temu fortepian Steinway`a Model D Concert Grand, tu sobie na niego popatrzcie:
      www.steinway.com/steinway/catalogue/models.shtml
      • wodewilowy_wodzirej Re: Na czym gracie? 14.05.04, 22:45
        rys.herubin napisał:

> Ja gram na fortepianie. Kocham koncerty fortepianowe i od dziecka ucze sie
        grac
        >
        > na fortepianie. Na byle gitarze, bebnach itp. moze grac kazdy, a na
        fortepianie
        >
        > tylko najlepsi i najbardziej pracowici dochodza do czegos. Ja kupilem kilka
        lat
        >
        > temu fortepian Steinway`a Model D Concert Grand, tu sobie na niego
        popatrzcie:
        > www.steinway.com/steinway/catalogue/models.shtml

FDoskonale cie rozumiem, to prawda, ze na gitarze moze grac kazdy.Ja nie gram
        na fortepianie, ale na syntezatorze marki Hyundai. Jak sam nick wskazuje gram
        jako zespol na weselach i podobnych uroczystosciach. Kiedys gral ze mna
        zaprzyjazniony gitarzysta basowy, ale to byl jego poboczny projekt(jego pasja
        byl doom metal i zespoly typu Endless torment of beeing omnipotentical,
        2Unlimited, etc...). Nie dosc ze do roboty przychodzil nieogolony to jeszcze
        smierdzial ryba( pracowal takze na kutrze po nocach).To by jeszcze bylo ok, ale
        koles mial tendencje do improwizacji i chcial byc gwiazda wieczoru, raz nawet
        strzelil swoja gitara pana mlodego. Od kiedy go nie ma zycie stalo sie prostsze
        (he passed away on 23.03.2004, thank u Jesus).
      • mleko_z_polskiej_krowy_wciaga Re: Na czym gracie? 14.05.04, 22:57
        rys.herubin napisał:

> Ja gram na fortepianie. Kocham koncerty fortepianowe i od dziecka ucze sie
        grac
        >
        > na fortepianie. Na byle gitarze, bebnach itp. moze grac kazdy, a na
        fortepianie
        >
        > tylko najlepsi i najbardziej pracowici dochodza do czegos. Ja kupilem kilka
        lat
        >
        > temu fortepian Steinway`a Model D Concert Grand, tu sobie na niego
        popatrzcie:
        > www.steinway.com/steinway/catalogue/models.shtml

Daj se koles luzu, jak cie rodzice bili i na sile pchali do szkoly dla
        ulizanych frendzli to nie nasza wina, wiec nie probuj teraz radosnie tworzyc na
        temat wyzszosci fortepianu nad reszte bandy instrumentow. Wystarczy ze
        popatrzysz co z perkusja potrafi zrobic bebniarz z DeMono albo basista z Budki
        Suflera.A fortepian?? Do czego to sie nadaje poza bzdurnym przedluzaniem
        utworu, ktorego i tak nikt nie slucha a udaje szpeca od wschodnioazjatyckiego
        rynku owocow cytrusowych. Mialem kiedys w domu pianino, ale jak tato zaczal pic
        to je z kolegami wyniosl i sprzedal.Tak sie oto skonczyla moja przygoda z
        muzyka.Ale to ze nie gram, nie oznacza ze nie slucham.Lubie posluchac ww., a
        takze Puddle of mud, Nickelback, Franz Ferdinand, Chico Chico muerto fiko, czy
        Snap.
        • rasta_peace_maker Re: Na czym gracie? 14.05.04, 23:05
          Jo pipol!!! Ajm plejing on maj chalv gujitar hu's nejm ys JAMAICAN_UKULELE,
          kennen si das??? NI?? Dats maj fejverit instrament> Maj ziomals( Jo
          Wally,Kosinus,Dżeki) alsoł plejin on dad kajnd of instramentas. Muerto bendo is
          kolled 4Rastas&TomatoPastas.
          • programator_fan_prog_rocka Re: Na czym gracie? 14.05.04, 23:12
            Ja gram na klawiszach. Swietnie mi wychodza wszystkie syczenia i zawodzenia
            jekie gral Rick Wright z Pink Floydów. Bo to najlepszy progrockowy zespol
            swiata. Ja umiem grac prawie wszystkie jego syczenia. Bo jak cos zaczynal
            normalnie grac to juz mi gorzej idze. Mam w domu keyboarda Yamaha, i jak sobie
            zapuszcze na nim opcje na hammondy to fajnie brzmi, prawie jak orginalne.
            Szkoda ze tego nie slyszycie.
            • czilowy_ziomal Re: Na czym gracie? 14.05.04, 23:17
              Dziadku daj se spokoj. Co to se te Pinki Floydy. Ja gram na deckach. Mam w domu
              dwa decki. jeden oryginalny ze sklepu, dostalem na gwiazdke, a drugi se
              zrobilem z gramofonu dziadka, ale ma za duza bezwladnosc i sie slabo na nim
              skreczuje, dlatego z niego zazwyczaj leci delikatny bicik. a na oryginalnym
              skreczuje ile wlezie, niezly jestem w tym, lubie robic oldschoolowe granie.
              Dlatego takich Floydow uzywam do skreczowania, juz piec plyt ich calkowice
              zjechalem, ale i tak byly slabe, to mala strata.
              • da_ultimate_pimp_master Re: Na czym gracie? 14.05.04, 23:28
                czilowy_ziomal napisał:

> Dziadku daj se spokoj. Co to se te Pinki Floydy. Ja gram na deckach. Mam w
                domu
                >
                > dwa decki. jeden oryginalny ze sklepu, dostalem na gwiazdke, a drugi se
                > zrobilem z gramofonu dziadka, ale ma za duza bezwladnosc i sie slabo na nim
                > skreczuje, dlatego z niego zazwyczaj leci delikatny bicik. a na oryginalnym
                > skreczuje ile wlezie, niezly jestem w tym, lubie robic oldschoolowe granie.
                > Dlatego takich Floydow uzywam do skreczowania, juz piec plyt ich calkowice
                > zjechalem, ale i tak byly slabe, to mala strata.

A ja namietnie grywam na komputerze, preferuje wszystkie style od hard mordobic
                do spacestrzelaninek.A jak chce potworzyc jakoms muzyczke to se odpalam Magic
                Music Makera i wklejam kawalki gdzie popadnie, ale to nudne na maksa jest wiec
                wracam do gierek, teraz gram w Evil son of blind mother, kojarzycie?? Rzeźnia
                przez duze Ż, mam juz lvl 37 a gram dopiero od wczoraj.Z broni najlepiej podoba
                mi sie wokodergun ktory strzela ultradzwiekami, nie widac smog od pociskow a
                kolesie gina jak ja w duzym tlumie.
    • Gość: illa Re: Na czym gracie? IP: *.lodz.mm.pl 14.05.04, 23:33
      ludzią na nerwach,najbardziej lubie szowinistycznych facetów,albo tych ktorych
      trudno wyprowadzić z równowagi...grunt to wyzwaniebig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka