Dodaj do ulubionych

Blue Cafe - DaDa

08.01.11, 19:25
Nowy singiel zespołu, choć wydaje się, że ważniejsze jest to, że wokalistka przefarbowała się na rudo. UWAGA! TO JEST STRASZNE:
www.youtube.com/watch?v=-zBaTlXZASE
hehe widzę, że po trzech latach po modzie na autotunie na Zachodzie, ten trend wkrada się do naszej rodzimej muzyki. Jak zwykle opóźnieni. smile
Jedno trzeba przeznać: chwytliwe to to jest, jak wzorcowy przebój discopolo.
Obserwuj wątek
    • Gość: NonUni Re: Blue Cafe - DaDa IP: 79.139.5.* 09.01.11, 01:38
      Nie zgodzę się. Świetny popowy kawałek, dobry tekst, a i wykonanie nietuzinkowe jak na nasz przykry kraj. Poza tym, jeśli Ci się nie podoba, to po cholerę o tym w ogóle piszesz? Tyle w temacie. Powodzenia ruda!
      • Gość: jarzebiaczek Re: Blue Cafe - DaDa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 15:04
        Piszę żeby pokazać wszystkim, w jakim tragicznym stanie jest polska popowa muzyka.
        Świetny tekst? "Dada tylko dada" to dla ciebie liryczny geniusz?
        • Gość: elizka3 Re: Blue Cafe - DaDa IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 19:37
          dada to po prostu gra slowna. mi to odpowiada i utwor jest przyjemny dla uszka.
    • Gość: kimrok* DaDa IP: 79.139.5.* 09.01.11, 11:48
      świetna pioseneczka osobiście ja uwielbiam wiec spadoooooowaa
    • Gość: 666 Re: Blue Cafe - DaDa IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.11, 18:53
      super nutkaa
    • Gość: Artur Blue Cafe IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 22:58
      Jestem posiadaczem dwóch płyt zespołu Blue Cafe - Ovosho oraz Four Seasons. Cóż ciekawego zaobserwowałem. Mianowicie Blue wypuszczają na single utwory bardzo popowe, jak sądzę pod publiczkę. Jeśli chodzi natomiast o pozostałe utwory na płytach, to są one fantastyczne, melodyjnie, o niezwykłym brzmieniu. Genialne kompozycje, aranże i niesamowity wokal pani Dominiki Gawędy. Żałuję, że single nie oddają zupełnie przepięknej zawartości płyt. Kto w naszym kraju wydał tak przepiękny utwór jak "Freedom"-Blue Cafe (z Four Seasons). To generalna magia. Zawsze odnosić się będę z szacunkiem do tego zespołu.
      Radzę autorowi wątku zapoznać się z płytami BC.
    • Gość: dziadeksamuel Re: Blue Cafe - DaDa IP: 79.139.5.* 16.01.11, 18:20
      w rmf slyszalem i slucha sie bombowo. szczegolnie przy warszawskich korkach hehe
    • Gość: SERI Re: Blue Cafe - DaDa IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 01:12
      po cholere cienkie single wypuszczaja skoro maja takie perelki na plytach???
    • Gość: kozak Re: Blue Cafe - DaDa IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.11, 23:46
      sam jesteś straszny
    • Gość: fanatyk Stonesów Re: Blue Cafe - DaDa IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 02:54
      no cóż... jaki poziom polskiej muzyki, taki poziom jej słuchaczy... niedługo jeszcze na forum będzie więcej 12letnich dyletantów, co będą wszem i wobec głosić o wybitnych polskich artystach typu Mandaryna albo Natalia Lesz...
    • Gość: bwugbk Re: Blue Cafe - DaDa IP: *.c0.msk.pl 12.02.11, 22:22
      piosenka moze nie najlepsza ale Dominika jest świetna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka