Gość: Voytek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 22:17 Pan Robert S. nie jest zapewne fanem Alanis i wcale tego nie ukrywa Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: passos Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.gorzow.mm.pl 17.05.04, 23:40 A moze jest fanem Alanis, podobnie jak ja - jej pierwszej plyty, ktora byla genialna. Gdy pierwszy raz zobaczylem teledysk "Ironic" zakochalem sie w Alanis, w piosence i pozniej w calej plycie. Taki kobiecy, rockowy Bob Dylan... Poziej juz nie bylo tak odkrywczo... szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 10:30 Miałem dokładnie to samo. Pierwszy raz zobaczyłem Ironic w MTV i przeżyłem szok. Kupiłem płyte - była genialna. Kolejne płyty już niestety były gorsze, choć jednak cały czas na wysokim poziomie godnym Alanis. Ciekaw jestem jak nowa płyta. Tu muszę przyznać że mam dylemat, sklep czy emule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemrod Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 17.05.04, 23:53 Pan Sankowski się spóźnił. Ta płyta została tu zrecenzowana już dawno temu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 23:58 no i właśnie... poczytał, przepisał. ocenzurował i wydrukował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemrod Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 18.05.04, 00:01 ...i jeszcze wziął kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 18.05.04, 12:41 Z tego co zauważyłem, autor ma do panny Alanis pretensje o to, że nagrała taką płytę jaką w danej chwili czuła, adekwantną do jej sytuacji życiowej. Innymi słowy ma pretensje o to, że artystka jest szczera. Proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.chello.pl 18.05.04, 18:04 A odkąd to szczerość jest gwarancją wysokiego poziomu artystycznego? Zespół Łzy w wywiadach też chętnie mówi o szczerości. Że już nie wspomnę o panu Michale W )) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 18.05.04, 20:25 Gość portalu: muka! napisał(a): > A odkąd to szczerość jest gwarancją wysokiego poziomu artystycznego? Od nikąd. Ja o poziomie artystycznym nic tu nie napisałem. Odsyłam do mojej recenzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.chello.pl 18.05.04, 20:33 No z twojej poprzedniej wypowiedzi wynika moim zdaniem zupełnie coś innego. W sensie że szczerość = rzecz wartościowa i krytykować nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 18.05.04, 20:48 Gość portalu: muka! napisał(a): > No z twojej poprzedniej wypowiedzi wynika moim zdaniem zupełnie coś innego. W > sensie że szczerość = rzecz wartościowa i krytykować nie wypada. Nie. Szczerość to wiadomo - rzecz wartościowa, i debilizmem jest ją krytykować. Natomiast nie musi iść w parze z wartością artystyczną. I niestety, w wypadku ostatniej płyty Alanis, w dużej części tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 25.05.04, 10:44 i hope, rzuc sie linkiem do tej recenzji, chetnie przeczytam Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 25.05.04, 12:52 dziewczyna_mickiewicza napisała: > i hope, rzuc sie linkiem do tej recenzji, chetnie przeczytam Uff, na razie postaraj się sama znaleźć, nie mam myszki )))) Jak wróci z naprawy, to wkleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.chello.pl 18.05.04, 17:59 Ty się tak nie przyznawaj że miałeś ten album przed premierą, bo firma płytowa rozsyłając mediom tę płytkę dołączała do niej specjalne oświadczenie, w którym zabraniała nawet publicznego przyznawania się do tego, że zna się jej zawartość A ty napisałeś recenzję cztery dni przed premierą. Jeszcze cię za to jacyś Men In Black z Warnera namierzą i odwiedzą wieczorową porą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemrod Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 18.05.04, 18:09 ekhmmm...ihopeyouwilllikeme był pierwszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.chello.pl 18.05.04, 20:29 A tak, faktycznie. W takim razie to on się musi obawiać )) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 18.05.04, 20:32 Gość portalu: muka! napisał(a): > A tak, faktycznie. W takim razie to on się musi obawiać )) www.vh1.com/artists/az/morissette_alanis/367372/album.jhtml Płyta była w całości do odsłuchania pod powyższym adresem na kilka dni przed premierą A oryginał i tak kupię, Alanis rulez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 19:35 Ta płyta to nic nowego pod słońcem,taki "melting pot" tylko zgrabnie urządzony. Prawdę mówiąc płyta "Under Rug Swept" nie zapowiadała niczego nowego w twórczości Alanis i ostatnia płyta jest tego potwierdzeniem. Może i warto jej posłuchać ale chyba tylko po to by się przekonać że większość utworów jest podobna do siebie jak 2 krople wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 07:47 Hmm..właśnie słucham "So called chaos" i uczucia mam mieszane. Ja od dawna chcę żeby Alanis wróciła do stylu z "Supposed..." i gniewu z "Jagged.." ale chyba nie ma powrotu, bo panna Alanis już inaczej odbiera rzeczywistośc i nie ma zamiaru śpiewać tak jak w danym momencie nie czuje... Cóż, SCC jest dla mnie trochę nijakie, bo utwory zlewają mi się w jedno, po prostu za bardzo są robione "modelowo". Wygląda na to, że są 3 wzory piosenek i do każdego wzoru Ala nagrała kilka piosenek. ale mimo tego miłość do Alanis zwyciężyła i powoli zaczynam lubić SCC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirk Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.pl 24.05.04, 21:49 ale prawda jest,ze po plycie "suposed former..." nie wydala nic ciekawego.niestety taka prawda,bo juz zadna z piosenek nie dorownoje ironic nie mowiac juz o chocby o "are you still mad". a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 12:28 ja tam czekam na coś w stylu Sympathetic Character. Ten gniew, strach i emocje...A na SCC dostałem wesołą Alanis, któa tworzy płytowe wydanie Cosmopolitan Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 25.05.04, 13:00 Gość portalu: rodak napisał(a): > ja tam czekam na coś w stylu Sympathetic Character. Ten gniew, strach i > emocje...A na SCC dostałem wesołą Alanis, któa tworzy płytowe wydanie > Cosmopolitan A ja tam nie czekam, bo w Alanis doceniam zarówno umiejętność wyrażenia gniewu, jak i umiejętność tworzenia ładnych, melodyjnych piosenek. A że ostatnio są troche słabsze... nikt nie jest w końcu automatem do robienia wybitnych płyt. Pozdrawiam. ( Dziwne swoją drogą, niedawno skrytykowałem So Called Chaos, a teraz w zasadzie bronię tego albumu ) Dlaczego ? Bo JEST dobry. Tyle tylko że słabszy od poprzednich. ) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 25.05.04, 12:55 Gość portalu: kirk napisał(a): > ale prawda jest,ze po plycie "suposed former..." nie wydala nic > ciekawego. Nie jest prawdą, bo Under Rug Swept był wspaniałym albumem. Prawdą jest, że płyta ta jest dziwnie niedoceniana przez fanów - cóż, może zmienią zdanie, gdy usłyszą najnowszą... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 26.05.04, 09:35 no rzeczywiscie, nieprawda. so called chaos jeszcze nei slyszalam, ale under rug swept jest swietny, zroznicowany i mnie osobiscie si podobal bardzo, choc bylam nim nieco zaskoczona po supposed... na uder rug swept kawalki maja refren, w miare normalne aranzacje, co jest nowoscia po "eksperymentach" (to nei jest pejoratywne okreslenie w tym przypadku, uwielbiam supposed former infatuation junkie). under rug swept to troche powrot w kierunku jagged little pill. wedlug mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Proszę - moja recenzja: 26.05.04, 13:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=12616172 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Proszę - moja recenzja: 26.05.04, 15:56 dziekuje, dziekuje.. zaznajomilam sie wlasnie. nie zmienia to faktu, ze kupie te plyte na pewno (zaraz po musicology) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 03.10.04, 17:14 co ma obcinanie włosów-prawdziwych czy nie do jakości płyty??? Odpowiedz Link Zgłoś