Dodaj do ulubionych

Alanis Morisette "So-Called Chaos"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 22:17
Pan Robert S. nie jest zapewne fanem Alanis i wcale tego nie ukrywa smile
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: passos Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.gorzow.mm.pl 17.05.04, 23:40
      A moze jest fanem Alanis, podobnie jak ja - jej pierwszej plyty, ktora byla
      genialna.
      Gdy pierwszy raz zobaczylem teledysk "Ironic" zakochalem sie w Alanis, w
      piosence i pozniej w calej plycie.
      Taki kobiecy, rockowy Bob Dylan...

Poziej juz nie bylo tak odkrywczo... szkoda.
      • Gość: Maciej Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 10:30
        Miałem dokładnie to samo. Pierwszy raz zobaczyłem Ironic w MTV i przeżyłem
        szok. Kupiłem płyte - była genialna. Kolejne płyty już niestety były gorsze,
        choć jednak cały czas na wysokim poziomie godnym Alanis. Ciekaw jestem jak nowa
        płyta. Tu muszę przyznać że mam dylemat, sklep czy emule wink
    • Gość: Nemrod Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 17.05.04, 23:53
      Pan Sankowski się spóźnił. Ta płyta została tu zrecenzowana już dawno temu!
      • Gość: k Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 23:58
        no i właśnie... poczytał, przepisał. ocenzurował i wydrukował tongue_out
        • Gość: Nemrod Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 18.05.04, 00:01
          ...i jeszcze wziął kasę! wink
          • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 18.05.04, 12:41
            Z tego co zauważyłem, autor ma do panny Alanis pretensje o to, że nagrała taką
            płytę jaką w danej chwili czuła, adekwantną do jej sytuacji życiowej. Innymi
            słowy ma pretensje o to, że artystka jest szczera. Proszę bardzo.
            • Gość: muka! Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.chello.pl 18.05.04, 18:04
              A odkąd to szczerość jest gwarancją wysokiego poziomu artystycznego?

Zespół Łzy w wywiadach też chętnie mówi o szczerości. Że już nie wspomnę o panu
              Michale W wink))
              • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 18.05.04, 20:25
                Gość portalu: muka! napisał(a):

> A odkąd to szczerość jest gwarancją wysokiego poziomu artystycznego?

Od nikąd. Ja o poziomie artystycznym nic tu nie napisałem. Odsyłam do mojej
                recenzji.
                • Gość: muka! Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.chello.pl 18.05.04, 20:33
                  No z twojej poprzedniej wypowiedzi wynika moim zdaniem zupełnie coś innego. W
                  sensie że szczerość = rzecz wartościowa i krytykować nie wypada.
                  • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 18.05.04, 20:48

> No z twojej poprzedniej wypowiedzi wynika moim zdaniem zupełnie coś innego. W
                    > sensie że szczerość = rzecz wartościowa i krytykować nie wypada.

Nie. Szczerość to wiadomo - rzecz wartościowa, i debilizmem jest ją krytykować.
                    Natomiast nie musi iść w parze z wartością artystyczną. I niestety, w wypadku
                    ostatniej płyty Alanis, w dużej części tak jest.
                • dziewczyna_mickiewicza Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 25.05.04, 10:44
                  i hope, rzuc sie linkiem do tej recenzji, chetnie przeczytam smile
                  • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 25.05.04, 12:52
                    dziewczyna_mickiewicza napisała:

> i hope, rzuc sie linkiem do tej recenzji, chetnie przeczytam smile

Uff, na razie postaraj się sama znaleźć, nie mam myszki smile)))) Jak wróci z
                    naprawy, to wkleje.
      • Gość: muka! Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.chello.pl 18.05.04, 17:59
        Ty się tak nie przyznawaj że miałeś ten album przed premierą, bo firma płytowa
        rozsyłając mediom tę płytkę dołączała do niej specjalne oświadczenie, w którym
        zabraniała nawet publicznego przyznawania się do tego, że zna się jej
        zawartość big_grin

A ty napisałeś recenzję cztery dni przed premierą. Jeszcze cię za to jacyś Men
        In Black z Warnera namierzą i odwiedzą wieczorową porą wink
        • Gość: Nemrod Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 18.05.04, 18:09
          ekhmmm...ihopeyouwilllikeme był pierwszy! wink
          • Gość: muka! Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.chello.pl 18.05.04, 20:29
            A tak, faktycznie. W takim razie to on się musi obawiać wink))
            • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 18.05.04, 20:32

> A tak, faktycznie. W takim razie to on się musi obawiać wink))

www.vh1.com/artists/az/morissette_alanis/367372/album.jhtml

Płyta była w całości do odsłuchania pod powyższym adresem na kilka dni przed
              premierą tongue_out A oryginał i tak kupię, Alanis rulez.
    • Gość: mario Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 19:35
      Ta płyta to nic nowego pod słońcem,taki "melting pot" tylko zgrabnie urządzony.
      Prawdę mówiąc płyta "Under Rug Swept" nie zapowiadała niczego nowego w
      twórczości Alanis i ostatnia płyta jest tego potwierdzeniem. Może i warto jej
      posłuchać ale chyba tylko po to by się przekonać że większość utworów jest
      podobna do siebie jak 2 krople wody.
      • Gość: rodak Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 07:47
        Hmm..właśnie słucham "So called chaos" i uczucia mam mieszane. Ja od dawna chcę
        żeby Alanis wróciła do stylu z "Supposed..." i gniewu z "Jagged.." ale chyba
        nie ma powrotu, bo panna Alanis już inaczej odbiera rzeczywistośc i nie ma
        zamiaru śpiewać tak jak w danym momencie nie czuje...

Cóż, SCC jest dla mnie trochę nijakie, bo utwory zlewają mi się w jedno, po
        prostu za bardzo są robione "modelowo". Wygląda na to, że są 3 wzory piosenek i
        do każdego wzoru Ala nagrała kilka piosenek.

ale mimo tego miłość do Alanis zwyciężyła i powoli zaczynam lubić SCCsmile
    • Gość: kirk Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.pl 24.05.04, 21:49
      ale prawda jest,ze po plycie "suposed former..." nie wydala nic
      ciekawego.niestety taka prawda,bo juz zadna z piosenek nie dorownoje ironic nie
      mowiac juz o chocby o "are you still mad". a szkoda...
      • Gość: rodak Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 12:28
        ja tam czekam na coś w stylu Sympathetic Character. Ten gniew, strach i
        emocje...A na SCC dostałem wesołą Alanis, któa tworzy płytowe wydanie
        Cosmopolitan
        • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 25.05.04, 13:00
          Gość portalu: rodak napisał(a):

> ja tam czekam na coś w stylu Sympathetic Character. Ten gniew, strach i
          > emocje...A na SCC dostałem wesołą Alanis, któa tworzy płytowe wydanie
          > Cosmopolitan

A ja tam nie czekam, bo w Alanis doceniam zarówno umiejętność wyrażenia gniewu,
          jak i umiejętność tworzenia ładnych, melodyjnych piosenek. A że ostatnio są
          troche słabsze... nikt nie jest w końcu automatem do robienia wybitnych płyt.
          Pozdrawiam.

( Dziwne swoją drogą, niedawno skrytykowałem So Called Chaos, a teraz w
          zasadzie bronię tego albumu smile) Dlaczego ? Bo JEST dobry. Tyle tylko że słabszy
          od poprzednich. )
      • ihopeyouwilllikeme Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 25.05.04, 12:55
        Gość portalu: kirk napisał(a):

> ale prawda jest,ze po plycie "suposed former..." nie wydala nic
        > ciekawego.

Nie jest prawdą, bo Under Rug Swept był wspaniałym albumem. Prawdą jest, że
        płyta ta jest dziwnie niedoceniana przez fanów - cóż, może zmienią zdanie, gdy
        usłyszą najnowszą...
        • dziewczyna_mickiewicza Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" 26.05.04, 09:35
          no rzeczywiscie, nieprawda. so called chaos jeszcze nei slyszalam, ale under
          rug swept jest swietny, zroznicowany i mnie osobiscie si podobal bardzo, choc
          bylam nim nieco zaskoczona po supposed... na uder rug swept kawalki maja
          refren, w miare normalne aranzacje, co jest nowoscia po "eksperymentach" (to
          nei jest pejoratywne okreslenie w tym przypadku, uwielbiam supposed former
          infatuation junkie). under rug swept to troche powrot w kierunku jagged little
          pill. wedlug mnie. smile
          • ihopeyouwilllikeme Proszę - moja recenzja: 26.05.04, 13:34
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=12616172
            • dziewczyna_mickiewicza Re: Proszę - moja recenzja: 26.05.04, 15:56
              dziekuje, dziekuje.. smile zaznajomilam sie wlasnie. nie zmienia to faktu, ze
              kupie te plyte na pewno (zaraz po musicology) smile
              pozdrawiam serdecznie
    • Gość: agni Re: Alanis Morisette "So-Called Chaos" IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 03.10.04, 17:14
      co ma obcinanie włosów-prawdziwych czy nie do jakości płyty???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka