Dodaj do ulubionych

Sprzedarz płyt

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 14:34
gdzie w necie znajdę dane na temat sprzedarzy płyt w Polsce i na świecie--
najnowsze ale i te sprzed lat

dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: As Błąd IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 28.05.04, 14:42
      Obawiam się, że zarówno w tytule wątku jak i w jego treści jest poważny błąd
      ortograficzny.
      • Gość: 3,2,1 Bez obaw. On jest. IP: *.lnet.pl 28.05.04, 15:20
      • nadzieja_zalogowana Re: Błąd 28.05.04, 16:54
        oj, asie... nie czepiaj sie...
        dla mnie bardziej wkurzajace jest, gdy ktos zamiast "slucham?" mowi "co???"...
        wielkie "what's up?", kur(...)a...
    • aasiek Re: Sprzedaż płyt 28.05.04, 18:00
      Gość portalu: Maciek napisał(a):

> gdzie w necie znajdę dane na temat sprzedarzy płyt w Polsce i na świecie--
      > najnowsze ale i te sprzed lat
      >
      > dzieki

Podbiję wątek, bo też mnie to interesuje.
    • vulture spszedasz nowoźci 28.05.04, 18:16

W Polsce

W Anglii - single

W Anglii - albumy

W Niemczech - single

W Niemczech - albymy
      • vulture albómy, pżeprarzam 28.05.04, 18:17
        • aasiek Re: albómy, pżeprarzam 28.05.04, 18:19
          Dzienki, kohany jezdeś kiss
          • nadzieja_zalogowana niezle... 28.05.04, 18:33
            kolejny powod, by sie z kogos ponabijac...
            zenujace...
            • Gość: grimsrund Re: niezle... IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 18:56
              Pszecierz wkońcó dostał swojom odpowieć. A jak ma muzg, to zapamienta, jak
              siem "sprzedarz" pisze.

A tu coś wesołego i oldskulowego:

www.fundacjazaucha.alpha.pl/fundacja6.htm
              • nadzieja_zalogowana Re: niezle... 28.05.04, 19:09
                wiesz, ja mysle, ze jak ktos ma cos takiego co sie zwie DYSGRAFIA to raczej nic
                na to nie pomoze... nie wydaje mi sie, by bylo to az tak zabawne...
                ja raczej bym sie posmiala z ludzi, ktorzy na forum umieszczaja tekst "co?" -
                to swiadczy, przynajmniej wg mnie - o wiekszym prymitywizmie...
                hahaha - i kto to mowi? - zasmialo sie forum muzyka szyderczo smile)))

pozdrawiam...
                • Gość: grimsrund Re: niezle... IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 19:16
                  Ja tam w żadną dysgrafię ani dysleksję za bardzo nie wierzę. Jak byłem mały, to
                  nikomu się nawet takie cóś nie śniło, a niektórzy ludzie i tak wychodzili na
                  ludzi. Teraz można zaś wspomnianymi wyżej d & d wyjaśnić niemal wszystko, i
                  ogólne rozwydrzenie i lenistwo umysłowe postępuje. Trochę to chyba za łatwe, a
                  ludzie, jak wiadomo, zawsze idą na łatwiznę.

Również pozdrawiam.
                  • zajac.poziomka CO? 28.05.04, 19:23
                    smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  • nadzieja_zalogowana Re: niezle... 28.05.04, 19:25
                    to jak wyjasnisz sytuacje, w ktorej czlowiek zdolny popelnia bledy
                    ortograficzne???... mam znajomego - geniusza matematycznego - ktory ciagle
                    popelnia bledy... nawet kiedys uczyl sie na pamiec jak co pisac, ale i tak
                    zawsze cos nie wychodzilo...
                    wiem, ze dzis czesto sie naciaga pojecie dysgrafii, ale takie mamy
                    spoleczenstwo... co w takim razie z ludzmi, ktorzy faktycznie "cierpia" na
                    dysgrafie... smiac sie z nich, bo pewnie byli leniami iw szkole im sie nie
                    chcialo uczyc??? nie sadze...
                    a co powiesz o ludziach, ktorzy mowia zamiast "slucham?" - "co???" - to
                    dopiero prymitywizm... ciagle to slysze... nawet na forum czesto sie zdarza, ze
                    ktos tak napisze... nikt jednak nie reaguje, a jak sie pojawi blad
                    ortograficzny - od razu znajda sie forumowicze coby tu takiemu poublizac i sie
                    posmiac...
                    zastanow sie nad tym... dlaczego nie reaguja na "co???"... moze dlatego, ze
                    sami sa prymitywami???...

pozdrawiam...
                    • cze67 Re: niezle... 28.05.04, 19:32
                      A co powiesz o człowieku, który wyzywa innego tylko dlatego, iż tamten śmiał
                      wtrącić się do dyskusji?
                      • nadzieja_zalogowana Re: niezle... 28.05.04, 19:34
                        nie wtracaj sie, kur...
                        nie z Toba teraz rozmawiam smile)))
                        • Gość: grimsrund Re: niezle... IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 21:05
                          Dla rozładowania napięcia wszystkim ogólne smile))))

A dla jeszcze lepszego nastroju - Opole w tivi.
                          • ktmajcher Re: niezle... 28.05.04, 21:39
                            to opole w tivi to tak naprawde eurowizja made in poland
                            koszmar
                            jedynie z piosenką Ani możnaa by sie pokazać w świecie,
                            ale jakoś nie wierzę aby średnia z gustu głosujących była na tyle ambitna
                      • Gość: rosjanin xyu! IP: *.lnet.pl 28.05.04, 21:13
                    • Gość: As Re: niezle... IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 29.05.04, 09:38
                      nadzieja_zalogowana napisała:

> a co powiesz o ludziach, ktorzy mowia zamiast "slucham?" - "co???" - to
                      > dopiero prymitywizm... ciagle to slysze... nawet na forum czesto sie zdarza,
                      ze
                      >
                      > ktos tak napisze... nikt jednak nie reaguje
                      ...
                      > zastanow sie nad tym... dlaczego nie reaguja na "co???"... moze dlatego, ze
                      > sami sa prymitywami???...
                      >

Uważam, że pisząc i czytając teksty na forum bardzo trudno jest "słuchać" - i
                      dlatego też ludzie wolą używać zwykłego "co" ...
                      • zajac.poziomka Co? 29.05.04, 09:50
                      • nadzieja_zalogowana Re: niezle... 29.05.04, 21:03
                        owszem, na forum ciezko jest "sluchac", ale napisac "prosze???" chyba mozna???
                        rozumiem jednak, ze i to rzadko forumowiczom przychodzi do glowy... za to bledy
                        ortograficzne wytykac mozna latwo... pozniej wszak powiedziec mozna, ze ktos
                        jest niedouczony i leniwy, bo nie pojal zasad poprawnej polszczyzny... a czyz o
                        osobie, ktora uzywa "co???" nie mozna powiedziec podobnie???...

pozdrawiam...
                        • zajac.poziomka CO? 29.05.04, 21:22
                          • dundrub Re: CO? 29.05.04, 21:32
                            CO - Centralne Ogrzewanie, Centralny Ośrodek, Cwany Osiłek... łapiesz?
                            • nadzieja_zalogowana Re: CO? 29.05.04, 22:06
                              niestety, ale niektorzy forumowicze sa podobni w srodkach "artystycznego"
                              wyrazu do dwudziestoletnich gentlemanow noszacych trzy paski na ramionach...
                              chodzi oczywiscie o podobienstwo tyczace sie uzywania podobnych srodkow wyrazu
                              jak:"co???"; "łapiesz?"...
                              "kumacie, o co mi chodzi?" - zapytam byscie mnie dobrze zrozumieli...

pozdrawiam...
                              • zajac.poziomka CO? 29.05.04, 22:23
                              • dundrub Re: CO? 29.05.04, 22:26
                                echh.. ani pasków ci u mnie nie-dostatek.. ani jak widać czytelności przekazu...
                                jak zaznaczać ironię w "podzrucaniu czegokolwiek komuś do z-łapania" ?
                                echhh... chyba założę jednak te trzy paski...
                                • nadzieja_zalogowana Re: CO? 29.05.04, 23:32
                                  dundrub napisał:
                                  jak zaznaczać ironię w "podzrucaniu czegokolwiek komuś do z-łapania" ?

hmmm... moja wypowiedz byla tez ironiczna, gdybys mial watpliwosci...

pozdrawiam...
                                  • dundrub Re: CO? 30.05.04, 08:38
                                    odebralem osobiscie niesiony fala poprzednich "pouczajacych" postow.. wszak
                                    "lapanie" w moim poscie zamiescilem.. wink

o ironio.. jak ciezko zalapac ironiczny ton w swiecie bitoeych literek wink
                                    pozdrawiam goraco wink
                                    • nadzieja_zalogowana Re: CO? 30.05.04, 14:09
                                      > odebralem osobiscie niesiony fala poprzednich "pouczajacych" postow.. wszak
                                      > "lapanie" w moim poscie zamiescilem.. wink

hmmm... zdanie, by mialo logiczny sens musi miec podmiot i orzeczenie... ironia
                                      nie oznacza braku logicznosci... przeczytaj wiec to co piszesz i zastanow sie
                                      czy przypadkiem nie jest to zrozumiale tylko dla Ciebie...

ironie lubie... trzeba jednak umiec ja stosowac, a nie pisac byle gowno i
                                      mowic, ze to bylo ironicznie smile)))

pozdrawiam...
                                      • dundrub Re: CO? 30.05.04, 14:12

> > odebralem osobiscie niesiony fala poprzednich "pouczajacych" postow.. wsza
                                        > k
                                        > > "lapanie" w moim poscie zamiescilem.. wink
                                        >
                                        > hmmm... zdanie, by mialo logiczny sens musi miec podmiot i orzeczenie... ironia
                                        >
                                        > nie oznacza braku logicznosci... przeczytaj wiec to co piszesz i zastanow sie
                                        > czy przypadkiem nie jest to zrozumiale tylko dla Ciebie...

a co zrozumienie wylacznie siebie ma wspolnego z podmiotem i orzeczeniem?
                                        a pojecie podmiotu domyslnego znasz?

> ironie lubie... trzeba jednak umiec ja stosowac, a nie pisac byle gowno i
                                        > mowic, ze to bylo ironicznie smile)))

hmm.. nie odbije pileczki.. boje sie ubrudzic.. wiesz czym? wink

pozdrawiam rowniez wink
                                        • nadzieja_zalogowana Re: CO? 30.05.04, 14:40
                                          > a co zrozumienie wylacznie siebie ma wspolnego z podmiotem i orzeczeniem?
                                          > a pojecie podmiotu domyslnego znasz?

tak sie sklada, ze do czwartej klasy szkoly podstawowej chodzila wprawdzie dosc
                                          doawno temu, ale wiem... natomiast Ty chyba nie, bo PODMIOT DOMYSLNY to nadal
                                          podmiot, moj drogi... pelni funkcje podmitu rzeczowego, ale wystepuje w
                                          zdaniu... bynajmniej nie chodzilo mi o podmiot, ale o logike, bo napisales:
                                          odebralem osobiscie niesiony fala poprzednich "pouczajacych" postow
                                          wydaje mi sie, ze imieslow "niesiony" zostal tu zle uzyty lub tez zle
                                          odmieniles przez przypadki slowo "fala" i "postow"...

>
                                          >
                                          > > ironie lubie... trzeba jednak umiec ja stosowac, a nie pisac byle gowno i
                                          > > mowic, ze to bylo ironicznie smile)))
                                          >
                                          > hmm.. nie odbije pileczki.. boje sie ubrudzic.. wiesz czym? wink

swoim wlasnym gownem???
                                          ja tez bym sie bala na twoim miejscu, bo jeszcze spocco jest, gdy sie samemu
                                          rozumie, co sie napisalo, ale gdy i to stracisz to co bedzie??? smile))

pozdrawiam...
                                          • dundrub Re: CO? 30.05.04, 14:52
                                            dobrze.. poczepiajmy sie zatem.. wszak kto sie czubi ten sie lubi.
                                            zalozenie pierwsze:
                                            netykieta zobowiazuje do NIEUZYWANIA polskich znakow, zlamie ja wiec wyjasniajac
                                            ponizej pewna kwestie tajemniczych przypadkow wink

> tak sie sklada, ze do czwartej klasy szkoly podstawowej chodzila wprawdzie dosc
                                            >
                                            > doawno temu, ale wiem... natomiast Ty chyba nie, bo PODMIOT DOMYSLNY to nadal

chodzila??? kto chodzil? jaka domyslna ona?
                                            bo? czy moze powinno byc ze?

> podmiot, moj drogi... pelni funkcje podmitu rzeczowego, ale wystepuje w
                                            > zdaniu... bynajmniej nie chodzilo mi o podmiot, ale o logike, bo napisales:

zaraz zaraz.. napisalas, cytuje:
                                            "hmmm... zdanie, by mialo logiczny sens musi miec podmiot i orzeczenie..."
                                            wiec jak ustalamy wersje wydarzen? chodzi o podmiot? czy tez nie chodzi o niego?
                                            wzgledem sensownosci zdania oczywiscie pytam...

> odebralem osobiscie niesiony fala poprzednich "pouczajacych" postow
                                            > wydaje mi sie, ze imieslow "niesiony" zostal tu zle uzyty lub tez zle
                                            > odmieniles przez przypadki slowo "fala" i "postow"...

fala.. pora na obejście netykiety:
                                            niesiony falą... tożsame z niesiony "na fali"
                                            postow (postów).. blad odmiany? ejze
                                            >
                                            > swoim wlasnym gownem???

> ja tez bym sie bala na twoim miejscu, bo jeszcze spocco jest, gdy sie samemu
                                            > rozumie, co sie napisalo, ale gdy i to stracisz to co bedzie??? smile))

nieladnie prosze pani.. nieladnie
                                            polecam przeczytanie jeszcze raz watku.
                                            kolega (kolezanka) zajac poziomka naduzywal swopjego slynnego "CO?" wiec
                                            ironicznie w stylu wspomnianych przez ciebie kilkupaskowcow podrzucilem owemu
                                            (owej) kilka tlumaczen tajemniczego skrotu. aby zrozumial(a).. coz.. widac ty
                                            nie zrozumialas i niesiona mentorska "falĄ" upomnien i pouczen przyszylas mi latke..
                                            a teraz ta kupa tak doslowna... a fe!
                                            smile))))))))))))
                                            • nadzieja_zalogowana skobnczymy juz ta durna zabawe :-))) 30.05.04, 21:59

> dobrze.. poczepiajmy sie zatem.. wszak kto sie czubi ten sie lubi.

nie... ja na pewno vultura nie lubie smile))

> netykieta zobowiazuje do NIEUZYWANIA polskich znakow,

tak???

ale wiem natomiast Ty chyba nie, bo PODMIOT DOMYSLNY to na
                                              > dal
                                              >
                                              > chodzila??? kto chodzil? jaka domyslna ona?
                                              > bo? czy moze powinno byc ze?

nie powinno...
                                              domyslny podmiot "ja" - w czym problem???

> zaraz zaraz.. napisalas, cytuje:
                                              > "hmmm... zdanie, by mialo logiczny sens musi miec podmiot i orzeczenie..."
                                              > wiec jak ustalamy wersje wydarzen? chodzi o podmiot? czy tez nie chodzi o
                                              niego
                                              > ?
                                              > wzgledem sensownosci zdania oczywiscie pytam...

chodzi o to, ze w Twoim zdaniu braklo i podmiotu (nawet domyslnego) i
                                              sensownosci, alles kla???

>
                                              >
                                              > > odebralem osobiscie niesiony fala poprzednich "pouczajacych" postow
                                              > > wydaje mi sie, ze imieslow "niesiony" zostal tu zle uzyty lub tez zle
                                              > > odmieniles przez przypadki slowo "fala" i "postow"...
                                              >
                                              > fala.. pora na obejście netykiety:
                                              > niesiony falą... tożsame z niesiony "na fali"
                                              > postow (postów).. blad odmiany? ejze

a "odebralem osobiscie niesiony falą"??? rozumiesz tego sens??? bo caly czas o
                                              to mi chodzi...

> >
                                              > > swoim wlasnym gownem???
                                              >
                                              > > ja tez bym sie bala na twoim miejscu, bo jeszcze spocco jest, gdy sie same
                                              > mu
                                              > > rozumie, co sie napisalo, ale gdy i to stracisz to co bedzie??? smile))
                                              >
                                              > nieladnie prosze pani.. nieladnie

dlaczego??? gowno Cie tak urazilo??? mnie znacznie bardziej razi
                                              uzywanie "Co"...

> kolega (kolezanka) zajac poziomka naduzywal swopjego slynnego "CO?" wiec
                                              > ironicznie w stylu wspomnianych przez ciebie kilkupaskowcow podrzucilem owemu
                                              > (owej) kilka tlumaczen tajemniczego skrotu. aby zrozumial(a).. coz.. widac ty
                                              > nie zrozumialas i niesiona mentorska "falĄ" upomnien i pouczen przyszylas mi
                                              la
                                              > tke..

jeszcze ci nic nie przyszylam... ot "co"...

pozdrawiam...
                                        • nadzieja_zalogowana Re: CO? 30.05.04, 14:40

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka