izabelski 03.06.04, 13:58 Co sadzicie o tej nowej plycie Prince'a? Slucham i slucham i tak jakos mi czegos w niej brakuje. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczyna_mickiewicza Re: musicology 03.06.04, 14:10 to posluchaj "chaos and disorder". tej niczego nie brakuje a tak serio, to jeszcze calej calej nie slyszalam tylko fragmenty. i te fragmenty brzmialy calkiem niezle. prince ma nosa do funky Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: musicology 03.06.04, 14:39 moze sie zbyt wiele po tej plycie spodziewalam - fakt jest funky i mnostwo ciekawych aranzacjii wlacze jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: musicology 03.06.04, 14:45 no widzisz od razu lepsze podejscie)) ps. niektore plyty, czesto te najwspanialsze, okazuja sie genialnymi dopiero po setnym przesluchaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
soso_soso Re: musicology 04.06.04, 09:02 Boze, az mi sie zrobilo cieplo w sercu - ktos lubi takze Chaos and Disorder. Tak, ta plyta po prostu wybija z krzeselka juz w pierwszych sekundach (wejscie perkusji!!!) a potem jest tylko lepiej i lepiej. Szkoda ze taka krotka. Zawsze jak sie konczy mysle z zalem 'co, to juz minelo pol godziny?'. Musicology jest swietna ale dla kogos, kto lubi Soul czy Chaos jest ona moze zbyt komercyjna. Prince ze wszyskim z lat 90-tych jest po prostu genialny. Musicology w mojej skromnej opinii nawiazuje do swietnego zreszta 3-plytowego Emancipation. Ta sama relaksowa nuta. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: musicology 04.06.04, 09:48 uwielbiam ch&d jest genialna. to jest taki czadowy funk swietne pomysly, zaskakujace aranzacje... wysiadam doslownie. pracowalamkiedys nad choreografia do "i rock, therefore i am" - ten kawalek mnie powalil od pierwszego przesluchania. a musicology... masz racje. moze ktos, kto czekal na klimaty chaos&disorder moze sie czuc nieco zawiedziony, ale plyta jest dobra. to taki... hmm bardziej popowy funk - wygladzony, dopracowany. jak sie slucha np "i rock therefore i am", to slychac w niej taki brud gitarowy, taki, ktory dodaje uroku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś