mixxxer12 02.02.12, 14:34 Hej, mam pytanie odnośnie Neila Younga. Nie znam zbytnio jego twórczości, ale ścieżka z Truposza mnie powaliła. Czy nagrał płyty w podobnym klimacie? takie pejzaże gitarowe? Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rafał Re: Neil Young -Truposz IP: *.ip.cybergrota.com.pl 03.02.12, 23:25 hej instrumentalnej płyty nie nagrał, ale ma sporo numerów z długimi partiami solowymi w podobnym klimacie, polecam płyty"ragged glory","Everybody knows this is nowhere" czy "sleeps with angels"lub koncertówke "live rust" Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Neil Young -Truposz 05.02.12, 22:26 Szczerze - choć jestem fanem Neila od x lat, akurat ta płyta mnie po prostu zmęczyła. Z jednej strony można być fanem do pewnych granic, ale artysta nie można nadwerężać cierpliwości fana. Być może jako ścieżka dźwiękowa płyta się sprawdziła - jako samodzielny materiał nie. Natomiast - polecam ostatnią premierową płytę Mistrza, nagraną z Danielem Lanois jako producentem ("Le Noise"). Tu jest akurat wszystko na miejscu - przesterowana gitara, efekty dźwiękowe, głos Younga i fantastyczna produkcja Lanois. Bez perkusji i basu! Odpowiedz Link Zgłoś