Dodaj do ulubionych

Slipknot!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 23:12
Nie zdawalem sobie sprawy ze chlopaki robią taką muzę!!. Przesłychalem
ostatnią płytę - po prostu cudo!
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Slipknot!!! 10.06.04, 23:09
      A ja ma trzy. I wszystkie są fenomenalne. Ta energia!!!! I ciągle coś
      zmieniają. Tylko wkurzony jestem, żem koncert przegapiłem. Metaliki ostatnio
      nie lubię, ale oni... uuuu....
      • romb_mantyk Re: Slipknot!!! 10.06.04, 23:27
        to wiele żeś nie stracił bo w chorzowie zabrzmieli żałośnie jak banda kiepskich
        amatorów - a słyszałem ich nagrania i na płycie obiektywnie brzmią ok
        • humbak Re: Slipknot!!! 10.06.04, 23:38
          Ano widzi. Toś mnie pocieszył, choć ktoś tu na forum chwalił ich za ten
          koncert, więc to chyba też indywidualna sprawa.
          • Gość: rundstedt Re: Slipknot!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:49
            A ja wlasnie po koncercie chorzowskim dokladniej ich posłuchałem. Na stadionie
            show chlopaki zrobili niezly tylko to naglosnienie...
    • przemas83 Re: Slipknot!!! 12.06.04, 15:14
      Slipknot to szajs jakich mało. Muza dla przedszkolaków które wyrosły ze
      Smerfnych Hitów.
      • romb_mantyk Re: Slipknot!!! 12.06.04, 15:18
        amen smile
      • Gość: rundstedt Re: Slipknot!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 15:21
        sądząc z twojego wieku to pewnie ty wlasnie te hity sluchalessmile pozdrawiam
        serdecznie najmlodszych czytelników forum.
        • przemas83 Re: Slipknot!!! 12.06.04, 15:26
          Slipknot to żenada i nie udowodnicie mi że jest inaczej.
          • romb_mantyk Re: Slipknot!!! 12.06.04, 15:30
            może my się poprostu nie znamy na muzyce???
            Jeżeli kiedy kolwiek była szansa że ich polubie to po chorzowie znikła!!!
            kilka małp kiwających się jak by skłony robili , wokal to: bleeeeeeee jak by
            wokalista bełtał muza się zlewała zero selektywności ... ale publike rozgrzali
            a przynajmniej tą małą grupke pod sceną ... a nie przepaszam śmiech też
            rozgrzewa to prawie wszystkich w tym wypadku
            • Gość: Humbak Re: Slipknot!!! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 18:46
              A może wy powiecie co w ich muzyce jest nie tak, bo to że growlują jest
              wyjątkowo byle jakim argumentem. Nie wiem, czy słyszeliści, ale o gustach się
              nie dyskutuje, a takimi komentarzami możeci najwyżej kogoś obrazić. Ja
              osobiście nie lubię muzyki Metaliki, którą romb_mantyk najwyrażniej lubi, ale
              nie pisze, że są do bani, bo wiem, że to by była głupota. Wy najwyrażniej tego
              nie zauważacie.
              Powiedziałem Howgh!
              • romb_mantyk Re: Slipknot!!! 12.06.04, 19:03
                Nie komentuje ich płyt bo to faktycznie rzecz gustu ale koncert słyszałem i tam
                obiektywnie byli beznadziejni
                nie lubie ich ale spodziewałem sie przytłaczającego kopyta o którym wszyscy
                fani mi opowiadali ... zamiast tego dostałem kiepski chaos płytko nastrojonych
                bębnów ( uderzenia były puste bez głębi ) coś nie tak było z gitarzystą jak by
                nie mieścił się w taktach (specjalnie porosiłem kumpla żeby mi coś ich puścił
                jak wróciłem
                • Gość: Humbak Re: Slipknot!!! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 19:27
                  No, taką krytykę to rozumiem. Nie mogę dyskutować o ich grze na koncercie, bo
                  jak już pisałem, nie byłem. Co do tej ilości. Fakt jest ich sporo jak na tą
                  muzykę- cóż, nie jestem w stanie tego wyjaśnić. Prawdopodobnie zebrali się tak
                  z myślą o koncertach. Oni muzyką chcą się bawić, o ile zrozumiałem wywiady.
                  Słyszałem też dość pochlebne opinie o widowiskach w ich wykonaniu, więc może
                  tylko ten im się schrzanił. Poza tym są dobre zespoły, które grają cinko na
                  koncertach (patrz Red hot Chilli...- opinia kumpla). A co do gitarzysty- może
                  popił? To dość niepoważne, ale realne.
                  • romb_mantyk Re: Slipknot!!! 12.06.04, 19:41
                    show dać nie mogli- było jasno
                    jestem ciekaw główine ich poziomu muzycznego na innych koncertach bo to jest
                    dla mnie wyznacznik dobrego zespołu
                    np. Korn- nie lubie ich albumów i muzy ale koncertowo są fenomenalni poprostu
                    pokłon
                    na płycie mozna zrobić wszystko ( era pro tolsowa ) wyznacznik to surowy
                    koncert
                    fenomenany przykład to kiss zespół opierajacy się na jednej wielkiej szopce (
                    show na całej długosci ) gdy zagrał Unplugged zbaraniałem - doskonała
                    aranżacja , świetne wykonanie porostu klasa
                    Prawdziwy Mężczyzna
                    • Gość: Humbak Re: Slipknot!!! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 20:11
                      No tak. Tyle że problem jest taki, że jak się nie bywa na koncertach- patrz ja,
                      to się nie może tego zweryfikować. Słyszy się album i podoba się lub nie. Ci
                      panowie, choć jest nich dziewięciu, a nie czterech, grają muzę, która mnie
                      podchodzi. Grają nietypowo i ciekawie, a do tego trzeba chyba muzyków na pewnym
                      poziomie. Nie zawsze wielki muzyk potrafi dobrze grać, czy śpiewać. Może się
                      oburzysz na takie porównanie, ale Jagger głosu dobrego nie ma, a wokalistą
                      świetnym jest. Slipknot może się wyrobić (pod warunkiem, że to nie był wypadek
                      przy pracy) i koncerty będą równie dobre jak albumy.
                      • romb_mantyk Re: Slipknot!!! 12.06.04, 20:18
                        nie oburze się bo to fakt smile
                        a slipknot - wszystko morzliwe
                        • Gość: Humbak Re: Slipknot!!! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 20:40
                          A wiesz, niektórzy za porównanie klasyków z młodymi zespołami by wykastrowali.
                          Ja będę trzymał za chłopaków kciuki, żeby tylko obniżyli ceny płyt.
                          Zajrzę jeszcze do piaskownicy.
                          Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka