Gość: runstedt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 23:12 Nie zdawalem sobie sprawy ze chlopaki robią taką muzę!!. Przesłychalem ostatnią płytę - po prostu cudo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: Slipknot!!! 10.06.04, 23:09 A ja ma trzy. I wszystkie są fenomenalne. Ta energia!!!! I ciągle coś zmieniają. Tylko wkurzony jestem, żem koncert przegapiłem. Metaliki ostatnio nie lubię, ale oni... uuuu.... Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: Slipknot!!! 10.06.04, 23:27 to wiele żeś nie stracił bo w chorzowie zabrzmieli żałośnie jak banda kiepskich amatorów - a słyszałem ich nagrania i na płycie obiektywnie brzmią ok Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Slipknot!!! 10.06.04, 23:38 Ano widzi. Toś mnie pocieszył, choć ktoś tu na forum chwalił ich za ten koncert, więc to chyba też indywidualna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rundstedt Re: Slipknot!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:49 A ja wlasnie po koncercie chorzowskim dokladniej ich posłuchałem. Na stadionie show chlopaki zrobili niezly tylko to naglosnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
przemas83 Re: Slipknot!!! 12.06.04, 15:14 Slipknot to szajs jakich mało. Muza dla przedszkolaków które wyrosły ze Smerfnych Hitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rundstedt Re: Slipknot!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 15:21 sądząc z twojego wieku to pewnie ty wlasnie te hity sluchales pozdrawiam serdecznie najmlodszych czytelników forum. Odpowiedz Link Zgłoś
przemas83 Re: Slipknot!!! 12.06.04, 15:26 Slipknot to żenada i nie udowodnicie mi że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: Slipknot!!! 12.06.04, 15:30 może my się poprostu nie znamy na muzyce??? Jeżeli kiedy kolwiek była szansa że ich polubie to po chorzowie znikła!!! kilka małp kiwających się jak by skłony robili , wokal to: bleeeeeeee jak by wokalista bełtał muza się zlewała zero selektywności ... ale publike rozgrzali a przynajmniej tą małą grupke pod sceną ... a nie przepaszam śmiech też rozgrzewa to prawie wszystkich w tym wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Slipknot!!! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 18:46 A może wy powiecie co w ich muzyce jest nie tak, bo to że growlują jest wyjątkowo byle jakim argumentem. Nie wiem, czy słyszeliści, ale o gustach się nie dyskutuje, a takimi komentarzami możeci najwyżej kogoś obrazić. Ja osobiście nie lubię muzyki Metaliki, którą romb_mantyk najwyrażniej lubi, ale nie pisze, że są do bani, bo wiem, że to by była głupota. Wy najwyrażniej tego nie zauważacie. Powiedziałem Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: Slipknot!!! 12.06.04, 19:03 Nie komentuje ich płyt bo to faktycznie rzecz gustu ale koncert słyszałem i tam obiektywnie byli beznadziejni nie lubie ich ale spodziewałem sie przytłaczającego kopyta o którym wszyscy fani mi opowiadali ... zamiast tego dostałem kiepski chaos płytko nastrojonych bębnów ( uderzenia były puste bez głębi ) coś nie tak było z gitarzystą jak by nie mieścił się w taktach (specjalnie porosiłem kumpla żeby mi coś ich puścił jak wróciłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Slipknot!!! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 19:27 No, taką krytykę to rozumiem. Nie mogę dyskutować o ich grze na koncercie, bo jak już pisałem, nie byłem. Co do tej ilości. Fakt jest ich sporo jak na tą muzykę- cóż, nie jestem w stanie tego wyjaśnić. Prawdopodobnie zebrali się tak z myślą o koncertach. Oni muzyką chcą się bawić, o ile zrozumiałem wywiady. Słyszałem też dość pochlebne opinie o widowiskach w ich wykonaniu, więc może tylko ten im się schrzanił. Poza tym są dobre zespoły, które grają cinko na koncertach (patrz Red hot Chilli...- opinia kumpla). A co do gitarzysty- może popił? To dość niepoważne, ale realne. Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: Slipknot!!! 12.06.04, 19:41 show dać nie mogli- było jasno jestem ciekaw główine ich poziomu muzycznego na innych koncertach bo to jest dla mnie wyznacznik dobrego zespołu np. Korn- nie lubie ich albumów i muzy ale koncertowo są fenomenalni poprostu pokłon na płycie mozna zrobić wszystko ( era pro tolsowa ) wyznacznik to surowy koncert fenomenany przykład to kiss zespół opierajacy się na jednej wielkiej szopce ( show na całej długosci ) gdy zagrał Unplugged zbaraniałem - doskonała aranżacja , świetne wykonanie porostu klasa Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Slipknot!!! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 20:11 No tak. Tyle że problem jest taki, że jak się nie bywa na koncertach- patrz ja, to się nie może tego zweryfikować. Słyszy się album i podoba się lub nie. Ci panowie, choć jest nich dziewięciu, a nie czterech, grają muzę, która mnie podchodzi. Grają nietypowo i ciekawie, a do tego trzeba chyba muzyków na pewnym poziomie. Nie zawsze wielki muzyk potrafi dobrze grać, czy śpiewać. Może się oburzysz na takie porównanie, ale Jagger głosu dobrego nie ma, a wokalistą świetnym jest. Slipknot może się wyrobić (pod warunkiem, że to nie był wypadek przy pracy) i koncerty będą równie dobre jak albumy. Odpowiedz Link Zgłoś
romb_mantyk Re: Slipknot!!! 12.06.04, 20:18 nie oburze się bo to fakt a slipknot - wszystko morzliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Slipknot!!! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 12.06.04, 20:40 A wiesz, niektórzy za porównanie klasyków z młodymi zespołami by wykastrowali. Ja będę trzymał za chłopaków kciuki, żeby tylko obniżyli ceny płyt. Zajrzę jeszcze do piaskownicy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś