IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 13.06.04, 00:30
Są miłośnicy? A jeśli tak co sądzicie o najnowszym dziele Andersona (bo już nie Suede) - Love is Dead? Moim zdaniem ponowna współpraca z Butlerem przynosi powoli efekty. Ostatni album S. był fatalny.
Obserwuj wątek
    • romb_mantyk a co to ?? 13.06.04, 00:33

• romb_mantyk poważnie 13.06.04, 00:34
        pierwsze słysze , co to za gatunek itd
        • haribo_goldbaren Re: poważnie 13.06.04, 00:36
          romb_mantyk napisał:

> pierwsze słysze , co to za gatunek itd
          To taki pop rock, mialkie klimaty, bezplciowe
          • romb_mantyk Re: poważnie 13.06.04, 00:37
            acha sad
            • haribo_goldbaren Re: poważnie 13.06.04, 00:38
              romb_mantyk napisał:

> acha sad
              Nie, A-HA przy nich to nawet da sie posluchac
              • romb_mantyk Re: poważnie 13.06.04, 00:40
                wow to muszą być wybitni smile
                • haribo_goldbaren Re: poważnie 13.06.04, 00:41
                  romb_mantyk napisał:

> wow to muszą być wybitni smile
                  noooooo
                  • Gość: kubasa Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 00:47
                    Rombmantyku to spory wstyd nie znac tego zespolu. Proponuje forum Bravo skoro
                    nie znasz jednego z wazniejszych zespolow lat 90. A z szacownego niegdys forum
                    muzyka proponuje wypierdalac.

By nie bylo ze nie na temat. "Dog Man Star" jest wspaniale. Reszta mnie nie
                    zachwycila poza pojedynczymi utworami.
                    Pozdr.
                    • romb_mantyk Re: poważnie 13.06.04, 00:51
                      poważnie zapytałem bo nie znałem z tego co usłyszałem narazie to kiepsko , więc
                      zamiast rzucać bluzgami może mnie oświecisz
                      • Gość: kubasa Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 00:52
                        romb_mantyk napisał:

> poważnie zapytałem bo nie znałem z tego co usłyszałem narazie to kiepsko ,
                        więc
                        >
                        > zamiast rzucać bluzgami może mnie oświecisz

Nie ja pisze o znanym zespole per "dziffki". Pozujesz na jakiegos znawce,
                        obrzucasz kalumniami a wiedza muzyczna malutka. Wiec won!
                        • romb_mantyk Re: poważnie 13.06.04, 00:59
                          nie pozuje na nic
                          to że znany to co ??
                          znam się na muzyce która lubie nie zgłębiam sie w zespoły które mi nie
                          podchodza bo nie widze w tym sensu
                          • Gość: kubasa Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 01:03
                            romb_mantyk napisał:

> nie pozuje na nic
                            > to że znany to co ??
                            > znam się na muzyce która lubie nie zgłębiam sie w zespoły które mi nie
                            > podchodza bo nie widze w tym sensu

Pewne zespoly po prostu trzeba znac. Mi nie podchodzi rock rpogresywny ale znam
                            Yes i Genesis. Wstydem jest nei znac Suede, chocby z jednej piosenki czy chocby
                            nazwy. Dla mnie na forum muzyka powinni miec najwiecej do powiedzenia osoby,
                            ktore choc troche sie znaja. Ty natomiast napinasz sie wyzywajac innych i
                            dopisujac sie w gownianych watkach. Idz gdzies na onet czy WP a to porzadne
                            forum zostaw w spokoju.
                            • haribo_goldbaren Re: poważnie 13.06.04, 01:06
                              Oj nie zna i tyle, ja slyszalem jedna plytke i mi jakos w ogole nie podeszla,
                              moze nie sluchalem najlepszej, ale to co sluchalem bylo strasznie przecietne
                            • romb_mantyk Re: poważnie 13.06.04, 01:09
                              kurwa zejdż ze mnie !!
                              nie chcesz mnie nie czytaj , ktoś ci karze ???
                              nie wiem ja mam naprzykład ochote podyskutować z tobą na temat obituary , no i
                              jak ???
                              • Gość: kubasa Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 01:10
                                romb_mantyk napisał:

> kurwa zejdż ze mnie !!
                                > nie chcesz mnie nie czytaj , ktoś ci karze ???
                                > nie wiem ja mam naprzykład ochote podyskutować z tobą na temat obituary , no i
                                >
                                > jak ???

A ja nie mam. Zejde z Ciebie jak zejdziesz z forum.
                                • haribo_goldbaren Re: poważnie 13.06.04, 01:16
                                  Dzieci, uspokujcie sie, podajcie sobie lapki na zgode i idzcie spac. Dobranoc,
                                  karaluchy pod poduchy...
                                • romb_mantyk Re: poważnie 13.06.04, 01:17
                                  Idąc twoim śladem że na forum powinni wypowiadać się ludzie którzy znają całą
                                  muzyke wzdłóż i wszerz ja mógł bym stwierdzić że małe ma pojęcie o muzyce
                                  człowiek której jej nie tworzy i połowa z was wszechwiedzących musiała by się
                                  ulotnić , ale tak nie robie
                                  • Gość: kubasa Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 01:20
                                    romb_mantyk napisał:

> Idąc twoim śladem że na forum powinni wypowiadać się ludzie którzy znają całą
                                    > muzyke wzdłóż i wszerz ja mógł bym stwierdzić że małe ma pojęcie o muzyce
                                    > człowiek której jej nie tworzy i połowa z was wszechwiedzących musiała by się
                                    > ulotnić , ale tak nie robie

wystarczy że bedą wzdłÓż i wszerz znali ortografie
                                    • romb_mantyk Re: poważnie 13.06.04, 01:22
                                      minołeś odpowiedż
                                      na czym grasz co możesz mi powiedzieć o o komponowaniu ?
                                      no prosze rozpocznij dyskusje na poziomie
                                      • Gość: kubasa Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 01:24
                                        romb_mantyk napisał:

> minołeś odpowiedż
                                        > na czym grasz co możesz mi powiedzieć o o komponowaniu ?
                                        > no prosze rozpocznij dyskusje na poziomie

Nie gram na niczym ani tez nie komponuje. Nie param sie bowiem muzyka zawodowo,
                                        jestem jedynie sluchaczem, ktory ma jakies podstawy teoretyczne i potrafi
                                        odnalezc sie w muzyce popularnej, ktora przewaza na tym forum.

• romb_mantyk Re: poważnie 13.06.04, 01:31
                                          no właśnie
                                          to żałuj bo nic tak nie uczy jak samemu stworzenie i poznanie tego od kuchni
                                          poznajesz jak określić po pół minuty dlaczego 3/4 popularnej muzyki nie ma
                                          sensu słuchać a dlaczego 1/4 warto
                                          nic nie zastąpi ekstazy tworzenia kompozycji które wyrażają artyste
                                          ja potrawie opowiadać siebie grając przyjaciółce , bez słów rozumie o co mi
                                          chodzi
                                          • elinga Re: poważnie 19.06.04, 12:41
                                            O kurcze. Czytam powyższe i swoim własnym oczom nie wierzę.

Kubasa pisze:
                                            pewne zespoły po prostu trzeba znać.

A kto każe? Muzykę można konsumować na tysiąc różnych sposobów i każdy z nich
                                            jest prywatną sprawą słuchacza. Czasy "jedynie słusznych" postaw minęły,
                                            przynajmniej tak mi się wydawało.

Wnioski:
                                            Kubasa, włażę na różne fora i jeżeli na tym dominują osobnicy Twojego pokroju,
                                            to ostatnią rzeczą jaką o tym forum mogę powiedzieć, to to, że jest "porządne".
                                            Jesteś straszliwie śmietnikowym człowiekiem i dlatego strasznie Tobie
                                            wspólczuję, bo najbardziej cierpieć w tym wszystkim bedziesz Ty, a nie
                                            ewentualni Twoi rozmówcy.

Kubasa napisał:
                                            z szacownego niegdyś forum muzyka proponuję wypierdalać.

Napisał też:
                                            ... a wiedza muzyczna malutka. Więc won!

i jeszcze:
                                            ...dopisujesz się w gównianych wątkach. Idź gdzieś na onet albo wp, a to
                                            porządne forum zostaw w spokoju.

Reasumując i proponując:
                                            Kubasa (używając Twojej retoryki) WYPIERDALAJ Z TEGO FORUM!!! WON STĄD!!! TO
                                            FORUM BĘDZIE PORZĄDNE TYLKO WTEDY, GDY TAKIE STOLCE JAK TY STĄD ZNIKNĄ!!! A CO
                                            TRZEBA ZNAĆ? NIE MUZYKĘ NA WYRYWKI, BO NIE O TO W MUZYCE CHODZI. TRZEBA
                                            WIEDZIEĆ, NIEDOWARTOŚCIOWANA CIOTO, JAK SIĘ KULTURALNIE WYPOWIEDZIEĆ, ŻEBY
                                            KOGOŚ PRZEKONAĆ A NIE ZNIECHĘCIĆ. TRZEBA TEŻ OPANOWAĆ PODSTAWY SAVOIR VIVRE'U,
                                            BY NIE ZANIŻAĆ POZIOMU "PORZĄDNEGO" FORUM.
                                            Powyższe sugestie pod adresem Kubasy zostały sformułowane tak, by wymieniony
                                            Kubasa zrozumiał. Z jego postów bowiem wynika, że inna forma wypowiedzi do
                                            niego nie trafi. Postonnych obserwatorów przepraszam (głównie za Kubasę) i wraz
                                            z nimi liczę na to, że ten człowiek więcej się na tym porządnym forum nie
                                            pojawi.
                                            smile

Pozdrawiam
                            • peternurek1 Re: poważnie 13.06.04, 01:16
                              a może już czas poszukać jakiegoś innego forum i się przenieśc?

mówie to z przykrością, ale mam już dosyć takich wątków, post'ów, ludzi

coraz rzadziej mam okazje przeczytać ciekawą recenzje lub dyskusję na wysokim,
                              merytorycznyn poziomie

szkoda tego forum...

może jeszcze coś się zmieni
                              • Gość: kubasa Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 01:18
                                peternurek1 napisał:

> a może już czas poszukać jakiegoś innego forum i się przenieśc?
                                >
                                > mówie to z przykrością, ale mam już dosyć takich wątków, post'ów, ludzi
                                >
                                > coraz rzadziej mam okazje przeczytać ciekawą recenzje lub dyskusję na
                                wysokim,
                                > merytorycznyn poziomie
                                >
                                > szkoda tego forum...
                                >
                                > może jeszcze coś się zmieni

Osobiscie troche mi przeszkadza, ze uznajesz sie za elite czy starszyzne tego
                                forum. Nie pouczaj innych i nie biadol tylko nie wysylaj niepotrzebnych postow
                                w idiotycznych watkach. I nagle okaze sie ze moze byc lepiej.
                                • peternurek1 Re: poważnie 13.06.04, 01:24
                                  > Osobiscie troche mi przeszkadza, ze uznajesz sie za elite czy starszyzne tego
                                  > forum.

nie uważam się za elite itp. chciałem być tak odbierany,
                                  ale masz po części racje, uwazam się za kogoś bez wątpienia lepszego (w sensie
                                  pisania na forum) od pewnych innych osobników

Nie pouczaj innych i nie biadol tylko nie wysylaj niepotrzebnych postow
                                  > w idiotycznych watkach

już się nie wpisuje, klikam w "skasujcie ten wątek" i dalej biadole i wkurzam
                                  się , tyle że sam dla siebie w zaciszu swojego domu

>I nagle okaze sie ze moze byc lepiej.

no właśnie jakoś nie jest...

dobra, już nic tu nie pisze, to i tak nie ma sensu, prawda?
                              • jo_loop Re: poważnie 13.06.04, 01:18
                                Podpisuję się wszystkimi 4 łapkami.
                    • Gość: Nutria Re: poważnie IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 13.06.04, 00:53
                      Heh, Dog Man Star zdaje się rządzić. U mnie również. Sporo genialnych rzeczy było na Sci-Fi, ale Suede mają talent do ładowania fajnych utworów na strony B, vide - Pieces of My Mind (coś mi to przypomina, ale aż się boję powiedzieć co)...
                    • Gość: As Re: poważnie IP: *.vline.pl / 213.25.96.* 20.06.04, 20:13
                      Kubaso, ja też nie znam Suede. Jak rozumiem, też powinienem opuścić FM ?
                      • ilhan Re: poważnie 20.06.04, 20:16
                        Gość portalu: As napisał(a):

> Kubaso, ja też nie znam Suede. Jak rozumiem, też powinienem opuścić FM ?

Asie, nie chodzi o znajomość czy nieznajomość Suede. W tamtym czasie zapewne nie obserwowałeś FM, stąd nie wiesz co ci panowie uskuteczniali. A uskuteczniali spamowanie wszystkich bez wyjątku wątków pustymi postami.

Pozdrawiam i zachęcam do odwiedzenia forum Cze, choć nazwa pewnie Cię nie zachęca wink)
                        • Gość: As Re: poważnie IP: *.vline.pl / 213.25.96.* 20.06.04, 20:35
                          ilhan napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
                          >
                          > > Kubaso, ja też nie znam Suede. Jak rozumiem, też powinienem opuścić FM ?
                          >
                          >
                          > Asie, nie chodzi o znajomość czy nieznajomość Suede. W tamtym czasie zapewne
                          ni
                          > e obserwowałeś FM, stąd nie wiesz co ci panowie uskuteczniali. A
                          uskuteczniali
                          > spamowanie wszystkich bez wyjątku wątków pustymi postami.
                          >
                          > Pozdrawiam i zachęcam do odwiedzenia forum Cze, choć nazwa pewnie Cię nie
                          zachę
                          > ca wink)

Cóż, najprawdopodobniej znów nie wykazałem się zrozumieniem sytuacji.
                          Co do forum Cze, to czytam je, ale pisać nie zamierzam - nie znoszę logowania,
                          poza tym chyba nie pasowałbym muzycznie.
                          Poza tym jestem na Muzyce już prawie 2,5 roku (z kilkumiesięczną przerwą) i
                          jakoś się przywiązałem ...
                          • ilhan Re: poważnie 20.06.04, 20:38

> Cóż, najprawdopodobniej znów nie wykazałem się zrozumieniem sytuacji.
                            > Co do forum Cze, to czytam je, ale pisać nie zamierzam - nie znoszę logowania,
                            > poza tym chyba nie pasowałbym muzycznie.
                            > Poza tym jestem na Muzyce już prawie 2,5 roku (z kilkumiesięczną przerwą) i
                            > jakoś się przywiązałem ...

Wszyscy się przywiązaliśmy, ale coraz mniej Muzyki na "Muzyce" zostało... sad
                            Myślę, że zdecydowanie pasujesz muzycznie. A logowanie ułatwia przecież przeglądanie forum smile
                            No nic, zrobisz jak chcesz. Mam nadzieję, że jednak się zachęcisz w końcu.
                            • elinga Re: poważnie 21.06.04, 11:39
                              A ja chetnie zobacze te puste posty? Czy to jest powod by na kogos tak
                              naskakiwac?
                      • kubasa Re: poważnie 21.06.04, 11:53

> Kubaso, ja też nie znam Suede. Jak rozumiem, też powinienem opuścić FM ?

Oczywiscie, ze powinienes opuscic i przeniesc sie na forum Cze. Moja reakcja
                        byla ostra, ale spowodowana frustracja wywolana burdelem jaki wyczyniali
                        haribo, romb.mantyk i tego typu postacie. Niedawno jeden z wielkich krytykow
                        TWA, niejaki bydlaczek81 popisal sie swoimi umiejetnosciami i przez
                        kilkadziesiat minut niszczyl forum Cze. Nie udalo mu sie na szczescie i forum
                        przezylo i w tej chwili jest rownie dobre jak FM za najlepszych czasow.

Pozdr.
                        • elinga Re: poważnie 21.06.04, 11:58
                          a mozna poprosic o linki do tego burdelu?
                          • kubasa Re: poważnie 21.06.04, 11:58
                            elinga napisała:

> a mozna poprosic o linki do tego burdelu?

Nie
                            • elinga Re: poważnie 21.06.04, 11:59
                              dziekuje za udowodnienie swojej tezy smile)
                              • kubasa Re: poważnie 21.06.04, 12:03
                                elinga napisała:

> dziekuje za udowodnienie swojej tezy smile)

A co ja bede udowadnial? Znajac tutejsze zwyczaje powiesz, ze to wcale nie jest
                                burdel i w ogole chodzilo Ci o co innego. Watek pt. "Tylko soul ma dusze" mi
                                wystarczy, nie bede po calym forum szukal postow romb.mantyka...
                                • elinga Re: poważnie 21.06.04, 12:08
                                  Jestes tu juz tak dlugo, ze chyba umiesz korzystac z wyszukiwarki. Nie rob z
                                  siebie osoby niepelnosprawnej.
                                  Jestes tu juz tak dlugo, ze na mozg Ci padlo. Albo masz 10 lat, albo jestes tak
                                  niedojrzalym osobnikiem, ze zal mi Cie.
                                  Ilhan mowil, ze romb_mantyk puszczal posty bez tresci. Czekam wiec na linki.
                                  Wiesz co to klamstwo?
                                  • kubasa Re: poważnie 21.06.04, 12:13
                                    elinga napisała:

> Jestes tu juz tak dlugo, ze chyba umiesz korzystac z wyszukiwarki. Nie rob z
                                    > siebie osoby niepelnosprawnej.
                                    > Jestes tu juz tak dlugo, ze na mozg Ci padlo. Albo masz 10 lat, albo jestes
                                    tak
                                    >
                                    > niedojrzalym osobnikiem, ze zal mi Cie.
                                    > Ilhan mowil, ze romb_mantyk puszczal posty bez tresci. Czekam wiec na linki.
                                    > Wiesz co to klamstwo?

A to ja jestem Ilhanem?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=13378016&a=13379135
                                    I wcale nie trzeba korzystac z wyszukiwarki.

I tak w ogole to ktos klamal w tym watku homohedonistusa. I w sumie nie wiem po
                                    co z toba dyskutuje, mialem sobie darowac po twoich wypocinach pod moim
                                    adresem. Wspanialomyslnie je jednak wyabczam.
                                    • elinga Re: poważnie 21.06.04, 12:49
                                      chyba cos Ci sie pokrecilo.
                                      W tym watku nie ma bowiem postow bez tresci.
                                      I nie musisz mi nic wybaczac. Nadal uwazam, ze jestes wyjatokowo zle wychowanym
                                      czlowiekiem.
                                      Mozna kogos krytyklowac, ale bardziej cenie taka krytyke:
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=13378016&a=13380876
                                      niz taka:
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=13387155&a=13387481
                                      czujesz roznice?
                                      • Gość: kubasa Re: poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 15:46
                                        elinga napisała:

> chyba cos Ci sie pokrecilo.
                                        > W tym watku nie ma bowiem postow bez tresci.
                                        > I nie musisz mi nic wybaczac. Nadal uwazam, ze jestes wyjatokowo zle
                                        wychowanym
                                        >
                                        > czlowiekiem

Czy ja mowilem o postach bez tresci? Chyba Ci sie cos pomylilo.

> Mozna kogos krytyklowac, ale bardziej cenie taka krytyke:
                                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=13378016&a=13380876
                                        > niz taka:
                                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=13387155&a=13387481
                                        > czujesz roznice?

Widze ze masz problem z rozpoznawaniem rodzaju tekstu. Moj post nie jest zadna
                                        krytyka.
                                      • romb_mantyk prosze prosze ... 21.06.04, 16:00
                                        dyskusja na mój temat jaka żywa : - )
                                        ja tam olałem głupie wątki uczestnicze w dyskusjach a kubasa nadal sie bulwersi
                                        może poprostu lubi??
                                        wybrałes kubasa jeden mój post i jedziesz , jeśli ktoś mi wmawia że te dwie
                                        panny tworzą sztuke to ja mu odpisuje też skrajnie bo uwarzam ze twozą na
                                        żenującym poziomie nawet od strony technicznej pomijam sprawy gustu ( choć jest
                                        to może i tylko moje zdanie )
                                        nie grzesze zbytnio czasem , więc nie wielwe mnie tutaj , a ztego wynika że
                                        twoje twierdzenie o tym iż ja rozwalam to wspaniale forum jest co najmniej
                                        wyolbrzymieniem
                                        pozdrawiam ... bardziej elinge niz kubase : - )
                                        • Gość: kubasa Re: prosze prosze ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 16:07
                                          romb_mantyk napisał:

> dyskusja na mój temat jaka żywa : - )
                                          > ja tam olałem głupie wątki uczestnicze w dyskusjach a kubasa nadal sie
                                          bulwersi
                                          >
                                          > może poprostu lubi??

A i owszem, wlaczylem sie do dysputy, bardziej z Asem niz z elinga, ktora to
                                          juz swoje umiejetnosci zaprezentowala w poscie sprzed paru dni, ktory
                                          postanowilem olac. I na tym koncze moja zywotnosc w tym watku.
                                          • merytoryczny.dysputant Re: prosze prosze ... 21.06.04, 16:10
                                            Sadze ze cala tu dyskusja nie ma sensu bo racje mam tylko ja.
                                          • bydlaczek81 Re: prosze prosze ... 21.06.04, 16:11
                                            ooo kubasko.
                                            cieszymy sie niezmiernie, ale dopeln naszej radosc i:
                                            SPIERDALAJ Z TEGO FORUM! WON STAD!
                                            • merytoryczny.dysputant Re: prosze prosze ... 21.06.04, 16:15
                                              Kochanie zupa ci sie przypala.
                                              • bydlaczek81 Re: prosze prosze ... 21.06.04, 16:16
                                                dobrze, ze w mozgu mi sie nie gotuje, jak Tobie, nowy nicku, pojawiajacy sie
                                                znienacka
                                                • merytoryczny.dysputant Re: prosze prosze ... 21.06.04, 16:17
                                                  Tobie sie nie ma co gotowac pacanie. Obejrzyj sobie swoje wszystkie cztery
                                                  wpisy i won.
                                                  • dysputant.merytoryczny Re: prosze prosze ... 21.06.04, 16:29
                                                    to ty SPIERDALAJ Z TEGO FORUM!
                                                  • merytoryczny.dysputant Re: prosze prosze ... 21.06.04, 16:44
                                                    Gratuluje ciekawych wypowiedzi, Nadziejo.
    • ilhan Re: Suede 13.06.04, 00:43
      Są. Miłośnicy "Dog Man Star", sympatycy "Suede" i "Coming Up" oraz sci-fi kołysanek.
      Nie słyszałem tego utworu jeszcze.

PS. Śmiecących debili ignoruj.
      • Gość: Nutria Re: Suede IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 13.06.04, 00:49
        Ilhan, dzięki...myślałam, że to forum stracone. Nie pisałam często, ale śledziłam big_grin Daj adres, wyślę Ci linka do strony z utworkiem, jak chcesz... Świeżutki live smile
        • haribo_goldbaren Re: Suede 13.06.04, 00:51
          Gość portalu: Nutria napisał(a):

> Ilhan, dzięki...myślałam, że to forum stracone. Nie pisałam często, ale
          śledził
          > am big_grin Daj adres, wyślę Ci linka do strony z utworkiem, jak chcesz...
          Świeżutki
          > live smile
          A mi wyslesz na maila, poslucham to moze sie przekonam, bo kiedys jedna plyte
          slyszalem i mi sie nie podobala.
        • ilhan Re: Suede 13.06.04, 00:52
          Gość portalu: Nutria napisał(a):

> Ilhan, dzięki...myślałam, że to forum stracone. Nie pisałam często, ale
          > śledziłam big_grin Daj adres, wyślę Ci linka do strony z utworkiem, jak chcesz...
          > Świeżutki live smile

Forum niestety sięga dna ostatnimi czasy, pojawiły się setki niezidentyfikowanych osobników, z których wszyscy mówią tak wiele, jednocześnie nie mówiąc nic. Ale nic to, zawsze trafi się jeden ciekawy wątek na sto smile
          Adres, po prostu ilhan@gazeta.pl smile
          Pozdrawiam
          • haribo_goldbaren Re: Suede 13.06.04, 00:54
            ilhan napisał:

> Gość portalu: Nutria napisał(a):
            >
            > > Ilhan, dzięki...myślałam, że to forum stracone. Nie pisałam często, ale
            > > śledziłam big_grin Daj adres, wyślę Ci linka do strony z utworkiem, jak chcesz..
            > .
            > > Świeżutki live smile
            >
            > Forum niestety sięga dna ostatnimi czasy, pojawiły się setki
            niezidentyfikowany
            > ch osobników, z których wszyscy mówią tak wiele, jednocześnie nie mówiąc nic.
            A
            > le nic to, zawsze trafi się jeden ciekawy wątek na sto smile
            > Adres, po prostu ilhan@gazeta.pl smile
            > Pozdrawiam
            Ej no to ze robie duzo wpisow, i duzo bez sensu nie znaczy ze nie mam wiedzy
            muzycznej, slyszalem bardzo duzo plyt, ale jestem tez wyluzowany jesli idzie o
            forum, i zalozylem kilka normalnych watkow, wiec prosze nie czepiaj
            sie.pozdrawiam
          • jo_loop Re: Suede 13.06.04, 01:02
            Puściałm maila na Twój adres z linkiem smile
            • ilhan Re: Suede 13.06.04, 01:07
              jo_loop napisała:

> Puściałm maila na Twój adres z linkiem smile

Doszło smile Thx.
              • haribo_goldbaren Re: Suede 13.06.04, 01:08
                ilhan napisał:

> jo_loop napisała:
                >
                > > Puściałm maila na Twój adres z linkiem smile
                >
                > Doszło smile Thx.
                A do mnie jeszcze niesad
                • haribo_goldbaren dzieki 13.06.04, 01:23
                  Dzieki juz doszlobig_grin
                  Moze akurat mi sie spodoba
                  pozdrawiam
    • Gość: Nutria Re: Suede IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 13.06.04, 00:47
      Bosze, jacy znawcy wybitni. Proponuję posłuchać 1 i 2 płyty. Jak ktoś nie lubi takiego wokalu to nici. Jak ktoś generalnie amerykańskie podrygi preferuje to radzę odpuścić od razu. Swego czasu na tym forum pojawiali się fajni słuchacze brytyjskiej muzy, ale chyba gdzieś pomknęli. Może do Britlandu. Jeśli tak, to i ja zmykam. Chłosta!
    • jo_loop Re: Suede 13.06.04, 01:31
      I jeszcze raz. Do wszystkich. Nie rozmywajcie tematu. Nie lubicie, ok. Nie musicie pisać. Wątek może istnieć dla tych, którzy lubią. Mam nadzieję, że skorzystają. Nie psujcie tego.
      • jo_loop Re: Suede 13.06.04, 01:32
        jo_loop i Nutria to ja, ta sama osoba, wcześniej nie byłam zalogowana. Dobrej nocy smile
      • romb_mantyk Re: Suede 13.06.04, 01:33
        moge ja terz prosić ???
        już usłyszałem że jestem debilem bo nie znam , to niech mnie oświeci co
        straciłem
        z góry dziękuje
    • libertine Re: Suede 13.06.04, 12:08
      słuchaj nutria, czy mogłabyś i mi wysłać linka, bardzo lubię suede, to jeden z
      moich ulubionych zespołów i bez wątpienia jeden z najważniejszych w latach 90.,
      a o solowym projekcie andersona nic nie slyszałem...
      ps. prawdą jest, że ostatni album suede był okropny i ktośtam wyżej, kto ich
      skrytykował od bezpłciowych peewnie słyszał właśnie 'a new morning'
      • jo_loop Re: Suede 13.06.04, 12:51
        Jak pewnie wiesz, zespół się rozpadł pod koniec zeszłego roku. Na szczęście jak się okazuje. Head Music już było słabym dziełem (powtarzali się), a New Morning totalna porażka. Anderson stracił swój słynny głos, zresztą w najnowszym utworze też nie brzmi najlepiej (ale to w sumie koncertówka). Jakieś 2 miesiące temu w prasie pojawiły się przecieki, ze znów pracuje z Butlerem, co się okazało prawdą. Love is Dead to efekt tej współpracy. Zespół jeszcze nie ma nazwy, basisty i drummera, ale jest już kilkanaście utworów smile

To info właściwie dla wkręconych w te klimaty. Ja dzięki temu forum odkryłam wiele nowych grup z wysp, gdy myślałam, ze tam już nic się nie dzieje. Ale wtedy kto inny tu bywał.

• ilhan Re: Suede 13.06.04, 16:38
      Posłuchałem. Ładna piosenka, fajna, choć mięciutka aranżacja ze smykami, ale... odnoszę wrażenie, że czegoś brakuje samej kompozycji, w której po prostu bardzo mało się dzieje...
    • Gość: zoe Re: Suede IP: *.chello.pl 14.06.04, 07:44
      oto jestem! big_grin
      slyszalam, jest piekne i te smyczki. wszystko ladnie, mam nadzieje ze
      wspolpraca z butlerem bedzie owocna!!!
      nothing ever goes right, nothing really flows in my life (...) love is dead ...
    • suede01 Re: Suede 18.06.04, 23:56
      Słyszałam już nowy utwór i- chociaż nie jest jeszcze tak dobry jak to, co Suede
      nagrywali na samym początku- to jest o niebo lepszy od propozycji z ostatniej
      płyty. Czuć w nim tego "ducha" z dawnych czasówsmile Mam nadzieję, że ponowna
      współpraca Andersona z Butlerem przyniesie efekty i fani starego, dobrego Suede
      znów będą się mieli czym emocjonować. Co do słynnego głosu Andersona- myślę, że
      nie jest z nim aż tak źle. Na ANM brzmiał gorzej, a w nowym utworze potrafi
      nawet całkiem nieźle, wysoko zśpiewać...
    • o_k_o Re: Suede 19.06.04, 00:19
      Chyba muszę się dołączyć, bo jestem wielkim fanem Suede. Zależy mi też, żeby to
      forum nie umarło zalane idiotycznymi pyskówkami.

Nie słyszałem jeszcze nowej rzeczy Andersona. Czy przez ten link można to jakoś
      ściągnąć?

Niestety ja już zwątpiłem w jego twórczość. Na Coming Up były jeszcze ostatnie
      ślady geniuszu Suede, ale potem tragicznie...

Uwielbiam za to pierwszą płytę bez tytułu i Dog Man Star. Pierwsza była cudowne
      w tej seksulanej abmiwalencji, niedopowiedzniu, jakieś takiej tajemniczej aury,
      która otacza nowicjusza wchodzącego w ekscytujacy nowy świat. Druga wybuchła w
      pełni energią, była już wyuzdana:

I know a girl she walks the asphalt world
      She comes to me and I supply her with Ecstasy
      Sometimes we ride in a taxi to the ends of the city
      Like big stars in the back seat like skeletons ever so pretty
      I know a girl she walks the asphalt world

Zwrcam uwagę na słowo: asphalt = arse-felt

Krótka analiza twórczości Suede w aspekcie psychoanalizy i fonetyki wink

• Gość: TG Re: Suede IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.04, 00:48
        Czy Suede to to samo, co The London Suede? Słyszałem też o Suedehead....
        • suede01 Re: Suede 19.06.04, 22:14
          Tak, Suede to to samo co The London Suede. Pod tą drugą nazwą występowali
          praktycznie tylko w USA, bo wcześniej działała tam już artystka o pseudonimie
          Suede, więc musieli się jakoś od niej odróżniać.
          • jo_loop Re: Suede 20.06.04, 01:10
            Widzę, ze podałaś linka do publicznje wiadomości smile I jeszcze żyje smile Cieszę się, że są wielbiciele tego niezwykłego głosu (mój facet go non stop parodiuje). Cieszy też ten nowy utwór, bo te smyczki i cała stylistyka wskazują na powrót do starych cudnych brzmień. Asphalt World to mój ukochany utwór. I właśnie te teksty są najcudowniejsze. Chyba na "Dog Man Star" najlepsze. Można je interpretować na tyle sposobów. Wokal Andersona + teksty - nie do pobicia. I kto inny mógł mieć strony B singli na listach przebojów big_grin Europe is .......
      • suede01 Re: Suede 19.06.04, 22:43
        suedeobsessions.free.fr/wedding/
        • jo_loop Czy ktoś był w Regeneracji? 20.06.04, 01:26
          Niedawno wróciłam do Wa-wy i juz nie mam siły tam gnać. A to podobno ostatnia impra przed jesienią. Było Suede? Powiedzcie, że nie, bo się wkurzę smile A jak było to we wrześniu, październiku wszyscy się tam widzimy. Co Wy na nowe forum? Suede i inne twory brytyjskie? Sama się nie czuję na siłach, ale z kimś smile
          • Gość: zoe Re: Czy ktoś był w Regeneracji? IP: *.chello.pl 20.06.04, 09:35
            no byłam ... fajno, ale suede nie bylo tak mi sie zdaje przynajmniej za mojej
            tamtejszej kadencji. duzo dobrej skocznej i wesolej muzy bylo, suede na ktore
            ze wzgledow sentymentalnych bardzo liczylam, jakos by mi tam nie pasowalo :]
            widnialo tylko na ulotce ale tylko dzieki mnie :] inne indie smety tez bylyby
            nie na miejscu.supa impra tylko szkoda ze wczesno wyszlam, bo ponoc po 1 duzo
            sie jeszcze dzialo (muzycznie ...) do jesieni zatem big_grin i wielkie pozdro dla
            dziewczyny w bezowych kraciastych spodenkach smile
          • o_k_o Re: Czy ktoś był w Regeneracji? 20.06.04, 19:51
            Suede było. Beautiful Ones około 3.00, a więc dla bardzo wytrwałych. Na
            poprzedniej imprezie w kwietniu było Metal Mickey.
            To do jesieni!
            Może wtedy Animal Nitrate?
            • jo_loop Re: Czy ktoś był w Regeneracji? 20.06.04, 20:48
              Animal Nitrate jak najbardziej, sprawdziłoby się pewnie też Trash czy New Generation smile Ale to już wiedzą najlepiej Ci, którzy byli na pierwszych dwóch imprach. Szczęściarze smile
    • jo_loop Forum 20.06.04, 01:44
      No i jestem odważna smile forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20810
      Mam nadzieję, że ktoś zajrzy smile Zapraszam wszystkich, na razie nie zaczynam wątku, bo nie ja tu rządzę, rządzi każdy kto chce coś fajnego napisać o muzie brytyjskiej. Jest już też fajne forum, ogłaszali się, polecam big_grin
      • Gość: pszemcio Re: Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 10:35
      • Gość: pszemcio Re: Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 10:47
        kurcze...poziom tego forum jest straszny...muza ma łączyć a wy się tu mięsem
        obrzucacie...hmmm...nie jest prawdą że jak ktos słucha Amerykanów to mu Suede
        nie podejdzie...tu nie ma zasad...ja uwielbiam amerykanska alternatywe spod
        znaku pavement i sonic youth a suede tez lubie...faktycznie dog men star poraza
        klimatem....absolutna klasyka...lubie tez ski-fi ..to lepszy album od wielu
        innych a przeciez zawiera strony b-singli...troche mnie denerwuje tylko ze
        suede po kazdej kolejnej plycie mowi o rozpadzie..to troche takie szukanie
        sensacji...zeby bylo glośno o nich...a potem i tak sie zchodzą...troche mniej
        mi podchodzi taki prosciutki suede jak na coming up...no i debiut to dla mnie
        rzecz straszna (chociaz wiem jak fani ją cenia)....mnie ta plyta
        irytuje...powrot butlera do grnia z andersonem tez kasą pachnie...solowe plyty
        butlera sie nie sprzedaly...ostatnie plyty suede tez cienko szly...licza pewnie
        ze teraz lepiej bedzie....tak wiec dla mnie suede to jedna wielka plyta -dms,
        dwie b. dobre- ski-fi, headmusic i kilka mniej ciekawych...swietna jest tez
        pierwsza solowa plytka butlera
        • Gość: Beautifulloser Re: Forum Suede IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.04, 18:25
          Witam..widze że troche się spóźniłem..czy w warszawie można spotkać jakiś fanów
          Suede?..Dla Mnie najlepsze są 2 pierwsze płytki i połowa Sci-fi (oczywiscie z
          Bernardem).Richard Oakes nie jest złym gitarzystą ale wogóle nie pasował za
          bardzo do suede..niestety anderson i spólka podchwyciła jego melodyjki..no i
          widzimy co sie stało z Suede.Coming Up można było jescze przeźyć ale dalej to
          już katastrofasad.Jestem (niewink)szczęśliwym posiadaczem promo A New Morning.jak
          po raz pierwszy przesłuchałem ich dzieło to krew mnie zalałasad..to samo
          Attitude albo ten drugi nowy kawałek z Singles..może to i lepiej że narazie nic
          nie tworzą..niech fani zapamiętają ich od najlepszej strony..He's Dead, Animal
          Nitrate, Heroine, Metal Mickey, New Generation..i wiele innychsmilepozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka