Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wesele, wesele

21.05.12, 17:42
    Ok, pomarudze troche. Nie wiem na co sie zdecydowac na czerwcowe wesele. Wesele to raczej taki bardzo uroczysty i elegancki koktail i kolacja, jakas tam orkiestra ma byc, ale raczej nie beda to tance jak na tradycyjnym weselu. Przejrzalam cala swoja szafe, wybralam kilka zestawow z rzeczy "weselnych", ale nadal nie wiem co wybrac. Sugestie, porady mile widziane!

1.
    Sukienka koronkowa czarna, podszewka w kolorze szampana. Ta ma nieco inny wzor koronki, moj jest bardziej kwiatowy. Te pasy pod biustem i na wykonczeniu sa czarne jednolite
    https://www.stanwells.com/media/catalog/product/cache/1/image/248x390/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/m/img1421.jpg

2
    Sukienka kobaltowy tulipan
    https://images.asos.com/inv/media/0/4/3/2/1852340/surftheweb/image1xl.jpg

3
    Klasyczne czolenka, szpilka 10 cm, kolory neutralne
    https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/40361.jpg

4
    Rownie klasyczne czolenka, takie jak te, tylko skora matowa. Fason klasyczny, kolor neutralny (kreci?), 6cm
    https://cdn2.yournextshoes.com/wp-content/uploads/2011/08/B-Brian-Atwood-Kolette-Suede-Point-Toe-Pumps-Taupe.jpg?982b9e

5
    A moze zeby tak nudno nie bylo, to peep toe o klasycznym fasonie (bez platformy), 6cm, kolor taki jak ten, ale skora blyszczaca
    https://www.awomenshoes.com/wp-content/uploads/2012/04/12/womens-pumps-2012041296.jpg
    Obserwuj wątek
      • razlemongrass Re: wesele, wesele 21.05.12, 17:54

Ja bym wybrała zestaw z kobaltową sukienką i szpilkami w krecim kolorze :D
      • ding_yun Re: wesele, wesele 22.05.12, 11:12
        Sukienka zdecydowanie kobaltowa, pierwsza kojarzy mi się z sylwestrem/karnawałem, a nie z wiosennym ślubem. Buty na pewno nie pierwsze, sama pewnie wybrałabym drugie (krecie), ale wydaje mi się, że koralowe szpilki też mogą prezentować się ciekawie. Tylko wtedy nie wprowadzałabym już żadnych innych kolorów do stylizacji.
      • lonely.stoner Re: wesele, wesele 22.05.12, 11:37
        zalezy jaka masz figure, obie sukienki ladne, ale ta niebieska tulipan jakos bardziej mi sie podoba.
      • cherry-cherry Re: wesele, wesele 22.05.12, 11:40
        Pierwsza sukienka - nudy straszliwe i ziew, nie zalozylabym takich kolorow i takiej dlugosci na letnie przyjecie. Latem w czarno-szampanowej koronce wyglada sie jakos tak nieswiezo.
        Za to ta kobaltowa w polaczeniu z koralowymi szpilkami bedzie prezentowac sie cudownie, o ile oczywiscie masz do niej odpowiednia figure.
      • eny-style Re: wesele, wesele 22.05.12, 12:19
        Piękna ta chabrowa sukienka! Widziałabym ją z beżowymi szpilkami do delikatnego szpica ;-)
      • oleandra20 Re: wesele, wesele 22.05.12, 18:24
        hmmm, a jaka figure trzeba miec do takiej sukienki? Ja jestem wysoka, mam 174 cm, mam budowe normalna, ale nie filigranowa. Nie jestem ani chuda ani gruba, biust "sredni" 32E, srednie wciecie w talii. W sumie najlepiej mi w opietych sukienkach typu ta koronkowa, albo w takich a'la lata 50 (to najczesciej co u mnie w szafie sie znajduje). Ta chabrowa to moj pierwszy tulipan, kupiony bo zakochalam sie w kolorze i zeby troche urozmaicic szafe :)

Ja wiem, ze ta chabrowa jest bardziej swieza, ale to wesele-przyjecie bedzie takie troche oficjalne, duzo babek pewnie bedzie miec dlugie suknie etc. Ja ani nie mam jakiejs super koktailowej sukienki ani nie zamierzam kupic bo nie mialabym jej gdzie nosic potem. Ta koronkowa przyszla mi na mysl, bo wlasnie jest taka bardziej elegancka (a moze mi sie tylko tak wydaje?).

Jezeli juz sie zdecyduje na chabrowa, to juz kolor na calego i chyba bym ubrala te koralowe buty!

A do tej koronkowej, moga byc te koralowe, tak zeby nudno nie bylo?

Z bizuterii chyba wybiore srebrna bransolete z mlecznym bursztynem i takowy piercionek, ale to sa neutralne rzeczy i do wszystkiego chyba beda pasowac.
        • ding_yun Re: wesele, wesele 22.05.12, 19:54
          Wydaje mi się, że ta chabrowa sukienka nie stawia jakiś specjalnych wymogów co do figury poza ładnymi nogami bo na zdjęciu jest dość krótka. Także jeśli dobrze Ci w sukienkach rozkloszowanych to w takiej również powinnaś wyglądać nieźle. Znacznie bardziej wymagająca jest ta obcisła koronka na jasnym tle, która ma tendencje do pogrubiania.
          Niby ta koronkowa jest bardziej elegancka, ale jak ktoś wyżej napisał - na letnim przyjęciu wygląda trochę nieświeżo. Po prostu jakbyś wyciągnęła z szafy jedyną wyjściową kieckę, którą masz na wszystkie okazje. Natomiast ta kobaltowa jest dziewczęca, ale ze szpilkami i kopertówką będzie się przezentować wystarczająco elegancko i da znacznie lepszy efekt.
          Co do biżuterii to nie jestem przekonana, ale ja nie przepadam za bursztynem szczególnie.
        • kasiarec Re: wesele, wesele 22.05.12, 20:02
          Ja bym postawiła na kobaltową plus te koralowe butki.:)
          Biżuterii prócz kolczyków nie toleruję, a już bursztynu nie znoszę w żadnym wydaniu, więc nic nie będę sugerować.:)
        • cherry-cherry Re: wesele, wesele 23.05.12, 08:43
          Jesli chodzi o figure a propos kobaltowej sukienki, to wlasnie o to mi chodzilo, ze zeby wygladac w niej dobrze powinnas byc w miare wysoka, szczupla i z w miare dobrymi nogami. Moim zdaniem jest to sukienka sliczna, ale dosc wymagajaca : np. osoba niska i korpulentna wygladalaby w niej groteskowo.
          Ale sadzac po opisie bedziesz wygladala swietnie, nie przejmuj sie matronami w dlugich sukniach.
          I koniecznie zaloz do niej te koralowe szpilki. Natomiast w zadnym, powtarzam, absolutnie zadnym razie nie zakladaj koralowych szpilek do tej zalinkowanej koronkowej sukienki! IMO bylby to fatalny zgrzyt noza po szkle.
      • paulka25 Re: wesele, wesele 22.05.12, 22:53
        Zdecydowanie kobalt z dodatkami koralowymi. Ja też wybieram się niedługo na wesele w kobaltowej sukience ale postawiałam na inny kolor dodatków.
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3121567,2,1,Beztytulu.html" border="0" alt="https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3121567,2,1,Beztytulu.html">
        • paulka25 Re: wesele, wesele 22.05.12, 22:55
          prawidłowy mam nadzieję link
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3121567,2,1,Beztytulu.html
      • sofitell Re: wesele, wesele 23.05.12, 10:19
        Stawiam na bardziej wyrafinowaną klasykę, czyli sukienkę nr 1 plus buty nr 5. Niebieska - faktycznie prześliczna, ale nie pasuje do charakteru przyjęcia, które opisałaś, no chyba że jesteś b. młodą dziewczyną. Biżuterię polecam delikatną, bo sukienka jest wystarczająco ozdobna. Bursztyn? Pod warunkiem, że współgra kolorystycznie z szampanem.
        • oleandra20 Re: wesele, wesele 23.05.12, 20:19
          w sumie, ja bylam nastawiona bardziej na te koronki, ale widze, ze chabrowa cieszy sie wiekszym powodzeniem :) ja jestem mloda dziewczyna, 29 lat, ale wygladam na jakies 25 , taka moja uroda, czasami ludzie nie "biora" mnie na serio, np przy rozmowie o prace 3x sie upewniaja, ze date urodzin mam jednak dobrze wpisana :)

przy koronkowej myslalam, zeby "postarzec" sie jakas ciemna szminka, typu sliwka/bordo etc. i klasyczna czerwienia na paznokciach. Moja para jednak nie cierpi takich "stylizacji" i w sumie jak mu przedstawilam wybor, to bez wahania wskazal na chabrowa - dziewczeca. Tez mowi, ze mam olac matrony a nie wygladac jak jedna z nich. No ale od czasu do czasu mozna chciec sie poczuc jak elegancja-Francja, stad ta koronka :)
          • oleandra20 Re: wesele, wesele 23.05.12, 20:30
            moja mama tez mowi - koronki! chabrowa za malo elegancka i za krotka na te impreze (wg niej), to juz sama nie wiem, czy sie postarzac czy korzystac z mlodosci :)
          • kasiarec Re: wesele, wesele 24.05.12, 08:47
            Oleandro, jako osoba, która ludzie również traktują jak smarkulę z mlekiem pod nosem, napiszę Ci, że Twoja połowa ma rację. Ale jeśli czujesz, że możesz w tej chabrowej stylizacji czuć się na tej imprezie nieswojo (ale skąd wiesz, że będą tam same "matrony" w długich, nobliwych kieckach? może wcale nie) to jednak wybierz koronkową sukienkę plus czerwone szpilki. Bordowa/śliwkowa szminka? To dla mnie brzmi strasznie, nie dziwię się, że napotkałaś na opór partnera.;))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka