Dodaj do ulubionych

Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI

IP: 213.199.241.* 11.07.04, 11:30
To najlepsza, obok CZERWONEGO ALBUMU AbraDaba, płytka ostatnich miesiecy, ba
ostatnich lat!
Obie dają mocno po łbie, a ich siłą są texty (bity też). Mocna rzecz, ale
raczej nie dla 14 letnich ziomali spod bloku (oni mają Tedunia).
tyle
Obserwuj wątek
    • Gość: bywalec... Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:13
      Się zgadzam... Dodam jeszcze że proste teksty nie muszą być wcale prostackie i
      tak tu jest...
    • Gość: Kazek Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.p-s-inter.net 11.08.04, 19:18
      Eee tam, to jest tylko troche lepsze, niż muza dla 14 letnich ziomali.
      Powiedzmy, że to jest dla 16letnich ziomali. Co prawda całego nie słyszałem,
      ale teqiula, otwieram wino - takie tam reggeo polo.
      • Gość: cyz Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 23:10
        Kazek, skoro nie slyszales calej plyty to co ty wogole morzesz wiedziec?
        Otwieram wino to wcale nie "reggeo polo", tylko dobry kawalek. Swietni sa na
        plycie zwlaszcza Reggaenerator i Pablopavo(dla nie wtajemniczonych-na co dzien
        Vava Muffin). Plyta Sydeny'a moze byc powrotem dobrego polskiego reggae.
        • Gość: Kazek Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.p-s-inter.net 13.08.04, 20:00
          To ja widocznie jestem wtajemniczony, bo vava muffin znam i bardzo lubię smile).
          Nie zmienia to jednak mojej opinii o tym kawałku - ta rymowanka jest
          słabiuteńka i niestety wpisuje się w nurt reggo polo. To usilne rymowanie,
          kawałki o "niuni", błeee... Zwróc uwagę, że nie wypowiadałem się o całej
          płycie, a tylko o tym, co słyszałem - czyli własnie o tym winie i o teqiuli.
          Niestety te numery zniechęciły mnie do reszty, choc słyszałem, że jest fajna.
          Powrót dobrego polskiego reggae? A niby skąd? Bo dobre polskie reggae cały czas
          sie ukazuje. Obawiam się tylko, że nadmiar hh i dh może spowodowac, że stanie
          sie zwykłą dyskoteką, obym sie mylił.
    • Gość: zoe Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.chello.pl 11.08.04, 21:31
      sidney jest supa!!!!!!!!! big_grin
      • Gość: Kazek Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.p-s-inter.net 11.08.04, 22:47
        supa? to znaczy zupa??? Zupa to on jest na pewno.
        • Gość: zoe Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.chello.pl 13.08.04, 17:59
          supa znaczy super ... dżizaaa :]
          • Gość: Kazek Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.p-s-inter.net 13.08.04, 19:55
            Coś ty? a poczucie humoru, to znasz takie wyrażenie?
            • zoe82 Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI 24.08.04, 23:01
              sarkastyczny ******* :p
    • Gość: As Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 11.08.04, 22:22
      Słyszałem kilka piosenek i mogę napisać tylko jedno - Żenada. A szkoda, bo T.
      Love to jeden z moich ulubionych polskich zespołów. Ale w sumie czego można
      oczekiwać, gdy pałker dobrego zespołu rockowego bierze się za robienie hip-
      hopu ...
      • Gość: agnes Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:43
        tez kiedys lubila t.love, ale niestety ich zloty okres sie skonczyl.wypalil sie
        jako zespol, ostatniekawalki to juz kompletna zenada. duet z krawczykiem-
        totalan komercha, od ktorej tak sie odzegnywal muniek...
        niesttety poza tym kawalku o winie nie slyszalam innych z solowe plyty polaka,
        ale jesli brzmia podobnie( tzn.sa rownie dobre) to jestem za!
        moze polak solowo sie rozwinie i bedzie tak jak w przypadku lennona- po
        odejsciu z zespolu pokazal na co go naprawde stac.
    • kondoreus a co to za zwierz ten "raggamufin"? 11.08.04, 22:29
      .
      takie słowo rzuviło mi się w oczy w tym artykule i nie potrafię go
      rozszyfrowac. prosze pokornie o pomoc o ludzie swiatli.
      .
      • kondoreus nikt nie wie? 12.08.04, 11:30
        .
        nikt nie potrafi mi odpowiedzieć co to jest raggamufin?
        .
        • silesius.funkulo Raggamuffin = ragga /nt 12.08.04, 12:22
        • Gość: lilka Re: nikt nie wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:23
          Ragga (zwane też raggamuffin) to określenie dynamicznego reggae z ostrymi
          społecznie tekstami. Pierwotnie termin "raggamuffin" oznaczał młodzież z
          murzyńskich gett w stolicy Jamajki Kingston. To muzyka karaibskich gangsterów.
          • Gość: As Re: nikt nie wie? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 12.08.04, 16:23
            Gość portalu: lilka napisał(a):

> Ragga (zwane też raggamuffin) to określenie dynamicznego reggae z ostrymi
            > społecznie tekstami. Pierwotnie termin "raggamuffin" oznaczał młodzież z
            > murzyńskich gett w stolicy Jamajki Kingston. To muzyka karaibskich gangsterów.

A ja myślałem że takie coś to się ska nazywa ... Chyba jednak się nie znam.
      • kondoreus "raggamufin" - pytanie numer 2 12.08.04, 15:17
        .
        skoro raggamufin=ragga to czemu te dwa słowa w artykule osobno są użyte.
        stamtąd wniosłem że to zupełnie inne rzeczy jednak:

"...Przede wszystkim jednak sięga po hip-hop, raggę i raggamufin"

czy w związku z powyższym raggamufin=ragga=hiphop ?
        .
        • silesius.funkulo blah 12.08.04, 19:01
          www.google.pl/search?q=%22what+is+hip-hop%22&ie=UTF-8&hl=pl&lr=
          www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF-8&q=%22what+is+ragga%22&lr=
    • Gość: RunDLL32 Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: 195.117.50.* 12.08.04, 12:38
      Sidney Polak od lidera swojej macierzystej kapeli zaraził się Częstochową.
      Płyta pełna fajnych pomysłów na teksty, ale nie udało się ich umiejętnie
      wykorzystać. Tak to jest, jak rockman bierze się za rymowanie. Muzycznie
      natomiast - lekkie, przyjemne i bezpretensjonalne.
    • Gość: martezana Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.08.04, 16:33
      przesłuchałam płytkę i mnie zatkało (positivsmile za T.love średnio przepadam,ale
      dobrze że Sidney rozwinął skrzydełka i można posłuchać naprawdę fajnej muzy.
    • Gość: rockfanka Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:46
      Dzis mi mignal na Polsat 2 teledysk do www.tekila.pl. I wywiad z Polakiem. Z
      miesiac temu slyszalam w Trojkowym Expresie jakies inne fragmenty z tej plyty,
      cos o butelkach co maja i szyjke i denko smileJak powiedzieli ze to Sidney Polak,
      nie zajarzylam kto zacz za persona gdyz nie slucham T. Love.
      Podoba mi sie i chce wiecej. Nie wiem co to za muza jest, jesli HH to znaczy ze
      mam schizofrenie gdyz w watku traktujacym o podobienstwach HH i disco polo sie
      wypowiadalam negatywnie o tym nurcie.
      • Gość: RunDLL32 Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: 195.245.217.* 25.08.04, 14:06
        Część hiphopowców płytę Polaka komentuje tak: laski z ich pokolenia
        przekroczyły termin przydatności do spożycia, trzeba rozejrzeć się za młodszym
        targetem. (vide Muniek z Vienio i Pele)
        Trzeba przyznać, że celne...
        • Gość: rockfanka Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 15:00
          He he he, no ja raczej nie jestem tym targetem smileJestem przypadkowym odbiorca,
          ktory od czasu do czasu chce posluchac czegos "normalnego", a jednoczesnie nie
          powodujacego odruchow wymiotnych...
    • kondoreus krótko 25.08.04, 15:03
      .
      zdobyłem, posłuchałem, odłożyłem. zdecydowanie nie jest to muzyka która by mi
      do gustu przypadła. wolę działalność z t'love. czy to na prawde jest jedna z
      lepszych ostatnio rzeczy w polskim hh?
      .
      • Gość: RunDLL32 Re: krótko IP: 195.245.217.* 25.08.04, 16:53
        > czy to naprawde jest jedna z
        > lepszych ostatnio rzeczy w polskim hh?

Ani lepszych, ani w hh. IMO.
        • kondoreus Re: krótko 26.08.04, 00:41
          Gość portalu: RunDLL32 napisał(a):

> Ani lepszych, ani w hh. IMO.

.
          a ja zetknąłem się z opinią że to "nowa nadzieja polskiego nurtu hh" (w jakiejś
          audycji radiowej tak zapowiedzieli jeden z utworow z tej płyty) i stąd to moje
          zaszufladkowanie smile
          .
    • Gość: lyrics Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.chello.pl 25.08.04, 21:04
      zgadzam sie ze to bardzo dobra plyta
      ------
      lyrics.portroyal.pl
    • grace81 Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI 25.08.04, 21:21
      Taka odskocznia od T. Love. Zabawnie facet rymuje.
    • Gość: Ania szy znacie Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 19:53
      po sexuj sie ze mna mieszkam w warszawie na ulicy mikolajczyka 12 m 105.przyjedz
    • Gość: :) Re: Sidney Polak, "Sidney Polak", Pomaton EMI IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 01:08
      kolezanka ma chlopaka podobnego do sidneya smile
      tak troche z innej beczki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka