Gość: mix Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.bu.amu.edu.pl 27.11.04, 14:23 ania dąbrowska i kayah - zrozumiałe. one mają głosy, ale klich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałsromczajka Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.wolsztyn.sdi.tpnet.pl 27.11.04, 14:50 1. Krystyna Prońko 2. Ewa Bem 3. Grażyna Łobaszewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvc Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 15:25 przespaliście kaję paschalską czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
arilo zalezy w jakiej kategorii 05.01.05, 14:21 mozliwosci glosowe - zle wykorzystane - Gorniak,Mlynkowa ciekawe brzmienie i spora dawka oryginalnosci - dobre teksty osobowosc - Nosowska, najgorsza i najbardzie po znajomosci wetnieta do branzy - Markowska, dobrze spiewajaca - ale nieprzyjemnie brzmiaca - Chylinska, nieseksowna - Doda, Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.teleton.pl 05.01.05, 14:31 1.Kaśka Nosowska 2.Kora 3.Edzia Bartosiewicz 4.d. wokalistka Breakout 5.Aśka Pyrkowska z Firebirds Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.05, 18:44 Zgrzeszyłbym nie wspominając tu o niodżałowanej Patrycji Kosiarkiewicz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toomasz Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.net26.pl / *.net26.pl 05.01.05, 19:27 Sylwia z The No - Mads i Marta z Enter Chaos ... a z "normalnie" śpiewających to chyba jednak Nosowska, może Irena Bol ze Stosu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leatherface Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 22:25 Irena Bol była w pytkę. Ciekawostką jest fakt, że Stos cały czas istnieje. nagrali demo, gdzieś tam koncerują, a mi się marzy wznowienie "Stos" na CD. Ja jeszcze wymienię Miriam z Symbolic Immortality. A scena "oficjalna", nie zaproponowała, poza Nosowską, żadnej pani, która swoim wokalem przykułaby moją uwagę na dłużej. No, może Novika we współpracy ze Smolikiem. A tak to nic niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 18:12 Ta tajemnicza "dawna wokalistka Breakout" to Mira Kubasińska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazix Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 18:15 Jeśli to ma być na serio, to: - Mira Kubasińska (Breakout) - Ewa Demarczyk - Kayah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz_kluczyk Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 20:14 1.Mandaryna 2.Kaja Paschalska 3.Doda. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: najlepsza polska wokalistka 05.01.05, 22:01 z plyt, gdzie spiewaja Polki mam tylko closterkeller, ale nie odwaze sie uznac Anji za najlepszy wokal. nawet jesli scarlett jest niezla plyta, to jak przypome sobie jej niektore wpadki, a przede wszystkim "glebokie" teksty, zaczynam watpic, czy plyt owych wkoncu sie nie pozbyc. podziwiam anne-marie. kayah ma niezly glos, podobnie jak steczkowska i nosowska. ale one wszystkie sa strasznie mdle. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: najlepsza polska wokalistka 05.01.05, 22:22 Historycznie: Ludmiła Jakubczak Wanda Warska Urszula Dudziak Grażyna Łobaszewska Krustyna Prońko Ewa Bem Monika Adamowska Edyta Bartosiewicz Kasia Nosowska I naprawdę nie było i nie ma w tym kraju innych wokalistek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankee_koval Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 13:36 Kora Anja Orthodox Kasia Nosowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz_kluczyk Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:31 Och, zapomniałem jeszcze dodać [Doda (ć), heh co za dziewczyna] ze Liroy, on jest taki męski...:] I na dodatek, to mój ziomal. Ale nie wiem, czy też ma Passata 1,9 TDi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferrum Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 22:51 ...nie było wokalistek powiadasz... Kora, jedyna osobowość wśród polskich wokalistek. Pieknie tańczy, posiada intelekt (co jest niezwykła rzadkoscią nie tylko wśród woaklistek...) i cudnie interpretuje, niepowtarzalny głos - od szeptu po krzyk. Mniam mniam. Lubie tez kaske nosowską za interpretacje i teskty, ale ta akurat jest na scenie słupem soli i ma image nieco zblizony do beaty k. (czyli pierwszej obciachówki na polkich scenach). Ciekawie spiewa i wyglada kayah. No i tyle tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 08.01.05, 13:32 Reni Jusis Magda Wójcik z Goyi Ania D. Kayah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martafarat Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 15.05.05, 22:09 magda wójcik (goya) anna maria jopek Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya86 Re: najlepsza polska wokalistka 08.01.05, 15:08 chylinska, bartosiewicz, kayah, kora, dudziak (wokalistka?), flinta tez daje rade, dziewczyny z sistars hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.proxy.aol.com 08.01.05, 20:24 glupie pytanie-oczywiscie Natalia Kukulska (QQ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejM Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 23:47 A ja zupełnie serio: Edyta Górniak a potem długo,długo nic ,poza tym Kayah,Anna Maria Jopek,Maryla Rodowicz w niezmiennej,znakomitej od 37 lat formie. A już dość dawno temu w latach 60-ych i 70-ych nie do porównania z nikimkolwiek była nieżyjąca już Anna German ze swoim charakterystycznym,fenomenalnym głosem. Również za wielooktawowy głos można podziwiać Wiolettę Villas,chociaż nie lubię jej jako osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rain Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 22:06 Jopek, Geppert, Nosowska, Kayah, Steczkowska, Kora - one cos soba reprezentuja... ale ktora jest najlepsza ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pompon Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 20:12 Z praktykujących: Kora Rodowicz Nosowska Kayah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepsze no najlepsza w polsce jest oczywiscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:10 Kora,Kowalska,Prońko,Gizowska,S zaza,Sewioło,Eleni,Gayga,Urszul a i oczywiście Steczkowska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DYCHA Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:12 DOROTA RABCZEWSKA KASIA KOWALSKA KASIA STANKIEWICZ ANITA LIPNICKA KASIA NOSOWSKA KASIA KLICH ANIA DĄBROWSKA EWELINA FLINTA MONIKA BRODKA KAYAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw FE! IP: *.devs.futuro.pl 13.01.05, 00:28 Wszystkie te nazwiska które tu padły są FEEE!! Jakieś głupie post-idolki, rockówki wydzierające się jak zażynane krowy do mikrofonu, ewentualnie rasowe plejbekciary. Zadna mi się nie podoba, na żadną nie wydałabym 3 zł, kiedy słyszę w radiu te 5 czy 6 głosów na krzyż chce mi się płakać....(obija mi się non stop ,,Radio Zet" Edi Bartosiewicz, jakiegoś skostniałego mamuta z lat 90). Dobre jazzowe wokalizy robiła W.Warska, ale kto w ogóle dzisiaj o niej pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intro Re: FE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 08:41 Nie obrażaj EDYTY BARTOSIEWICZ, która jest wielką wokalistką.Przyznam, że miała tylko dwie naprawdę dobre płyty:"Love" i "Sen".Ale jest porządną wokalistką i gdyby teraz zdecydowała się wydać płytę w stylu tych pierwszych to byłby niezły odlot! Odpowiedz Link Zgłoś
bender_rodriguez Re: najlepsza polska wokalistka 18.05.05, 14:59 Artur Rojek z Mysłowic jest nalepszą polską wokalistką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantagiro Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 23:36 Oczywiscie ze ...Kaśka Nosowska nikt nawet jej nie dorównuje Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: najlepsza polska wokalistka 22.05.05, 00:32 Gość portalu: Fantagiro napisał(a): > Oczywiscie ze ...Kaśka Nosowska nikt nawet jej nie dorównuje A ja Cię w tym błogosławię, stary jestem i rzadko takie wokalistki w tym kraju słyszłem. W każdym razie śpiewających dobrą myzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
morsa Re: najlepsza polska wokalistka 22.05.05, 00:45 Mira Kubasinska z zespolu Breakout; Nazwiska panienek wymienionych przez przedmowcow nic mi nie mowia. Nie znam Ewa Demarczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
morsa Re: najlepsza polska wokalistka 22.05.05, 00:55 www.ostbeat.de/Breakout.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: najlepsza polska wokalistka 22.05.05, 01:02 Jeśli posiadasz wrażliwość osoby której imieniem się podpisujesz powinnaś doconić działalność K. Nosowskiej. Oczywiście Pani Ewie - pokłony Odpowiedz Link Zgłoś
morsa Re: najlepsza polska wokalistka 22.05.05, 01:21 Mala pomylka - nie podpisuje sie imieniem E.D. Pania Demarczyk zaliczam do jednej z najlepszych polskich wokalistek. Zbyt dlugo mieszkam poza granicami kraju - przykro mi, nie znam Pani K. Nosowskiej. Przypadkowo uslyszalam Kayah i podobala mi sie (tzn Jej glos). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoniusz Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 10:22 wydaje mi się, ze ta dyskusja jest bez sensu..Co to znaczy najlepsza? Podkategorie by sie przydały.... Głos: jopek, Osobowość: kora, Live: kora, Teksty: nosowska, Inteligencja: kora. i tak mozna w nieskończonośc.... ( np. najlepsze nogi, najlepszy krzyk, najlepszy szept, najlepszy ryk ...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 22.05.05, 15:16 ania dąbrowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 18:06 Najlepszą polską piosenkarką jest Andrzej Piaseczny. Odpowiedz Link Zgłoś
raxer Re: najlepsza polska wokalistka 22.05.05, 21:38 KAYAH E. BARTOSIEWICZ R. PRZEMYK K. NOSOWSKA M. BRODKA A. CHYLIŃSKA J. STECZKOWSKA E. GÓRNIAK .............. No i oczywiście wielki szacunek dla M. RODOWICZ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicior Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:11 Michalina Wiśniewska Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: najlepsza polska wokalistka 07.06.05, 21:25 była takla grupa kobit4k ,nazywała sie "i". i tam była renata lewandowska. w którymś opolu spiewała piosenkęe "ogromny twój cień." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e76 Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:33 Anna Maria Jopek. Bezsprzecznie. No i jeszcze Urszula Dudziak. To jest dopiero wokal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajron men Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 18:22 Bender ma rację Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: najlepsza polska wokalistka 16.09.05, 18:30 Gość portalu: e76 napisał(a): > Anna Maria Jopek. Co w niej jest dobrego/ciekawego/oryginalnego/ambitnego? NIC przeciętne smutnawe pioseneczki w sam raz do siedzenia przy kominku śpiewane średnim głosikiem. Dobra, już nie pisze nic więcej, bo mnie Marcin KydRRRyński zamoRRRRduje Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: najlepsza polska wokalistka 16.09.05, 19:04 Zdaje się, że mowa o najlepszym wokalu a nie o najlepszym repertuarze, rozróżniasz? tomash8 napisał: > ... śpiewane średnim głosikiem Moim zdaniem taka opinia świadczy o tym, że ci kolego słoń nadepnął na ucho. Dla mnie A.M.J. jest bezkonkurencyjna. Potem Renata Przemyk. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: najlepsza polska wokalistka 16.09.05, 20:19 istna napisała: > Zdaje się, że mowa o najlepszym wokalu a nie o najlepszym repertuarze, rozróżni > asz? > > > tomash8 napisał: > > > ... śpiewane średnim głosikiem > > Moim zdaniem taka opinia świadczy o tym, że ci kolego słoń nadepnął na ucho. > > > Dla mnie A.M.J. jest bezkonkurencyjna. Potem Renata Przemyk. Gdzieś tu był link to szedzkiej recenzji jakiegoś "dzieła" jopkowej.... Nie twierdze że Jopek nie potrafi spiewać, ale ma nieciekawąą barwę głosu, i nie pokazuje nic ciekawego. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: najlepsza polska wokalistka 16.09.05, 23:14 tomash8 napisał: >Nie twierdze że Jopek nie potrafi spiewać, ale ma nieciekawąą barwę głosu, i nie > pokazuje nic ciekawego. Tyle. Bluźnisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.ztpnet.pl 17.09.05, 10:13 no współczuje wam małolaty. Jakie wokalistki? Te co nie umieja spiewać? jedyna, co tak, no ewnetualnie, to ta wulgarna jak jej tam.. Chylińska... I nie czepiać się, ja jestem stary (50+_)\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadek Tigra jest całkiem spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 22:57 Piękna barwa głosu i piosenki całkiem, całkiem, ale mało znana i słabo promowana Odpowiedz Link Zgłoś