Dodaj do ulubionych

do znawcow this mortal coil

IP: *.petrus.com.pl 27.07.04, 21:34
Mam prosbe do kogos kto zna sie dobrze na tworczosci tej formacji (ja jestem
poczatkujacasmile. Sciagnelam sobie przez Kazee kilka ich utworow, w tym jedna-
niesamowicie piekna, po prostu porazajaca, krociutka. Niestety, nie ma przy
niej tytulusad Wokalista spiewa hmmmm... troche niewyraznie uncertain a marze o tym
aby poznac jej slowa! Przeczesalam juz chyba wszystko w necie na ich temat i
jakos zaden tekst nie pasuje mi do tegosad Wiec gdyby ktos sie znal, moglabym
przeslac ten plik i moze KTOS by mnie oswiecil co to dokladnie jest za
utwor!!! Naprawde mi na tym zalezy, bylabym wdzieczna za poswiecony mi czassmile
POzdrawiam wszytskich wielbicieli muzyki This Mortal Coil!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: alienfiend Re: do znawcow this mortal coil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:13
      nic nie ma przy tym pliku, nawet nazwy płyty w tagu?
      ile trwa utwór?
    • Gość: 4ad Re: do znawcow this mortal coil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:29
      Stawiam na "My father" albo "The Jeweller" z płyty "Filigree And Shadow"
      • Gość: alienfiend Re: do znawcow this mortal coil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 23:27
        ..ale te nie są śpiewane 'niewyraźnie' tongue_out
        wtedy mógłby być nawet 'Kangaroo' (bo jest krótki).
        • Gość: konwalia Re: do znawcow this mortal coil IP: *.petrus.com.pl 28.07.04, 20:33
          jest tylko nazwa plyty It'll end with tears i nazwa zespolu. trwa jakies
          2minuty, moze ciut wiecej, ale facet spiewa tylko przez jakies ostatnie 50
          sekund. wydaje mie sie ze rozpoznaje wers "the night is falling" ale moze mi
          sie wydaje.tez myslalam ze to kangaroo ale slowa jakos nie pasuja, tzn. ich
          brzmienie. jakby sie ktos uparl to ja to moge komus przeslac na poczte (no nie
          wiem czy muze mozna ja tego ja jeszcze nie probowalam) albo na gg.
          pozdrwaiam!
          • Gość: pagaj Re: do znawcow this mortal coil IP: *.acn.waw.pl 28.07.04, 20:46
            no to w takim razie to będzie "A Single Wish" - ostatni utwór na płycie
            • Gość: konwalia Re: do znawcow this mortal coil IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 00:01
              Tez bralam to pod uwage, ale wszystkie strony z ich tekstami pokazuja to jako
              utwor instrumentalny, nie ma tekstu, ale przeciez facet spiewa!! I ja chce
              wiedziec CO!smile))
              • miecio4 Re: do znawcow this mortal coil 29.07.04, 00:11
                A ja stawiam na Holocaust:

"Your eyes are almost dead
                Can't get out of bed.
                And you can't sleep.
                You're sitting down to dress
                and you're a mess.
                You look in the mirror.
                You look in your eyes.
                Say you realize.
                Everybody goes leaving those who fall behind.
                Everybody goes as far as they can, they don't just care.
                They stood on the stairs
                laughing at your errors.
                Your mother's dead
                she said "Don't be afraid."
                Your mother's dead.
                You're on your own
                She's in her bed.
                Everybody goes leaving those who fall behind.
                Everybody goes as far as they can, they don't just care.
                You're a wasted face.
                You're a sad eyed lie.
                You're a holocaust."

• jack9 Re: do znawcow this mortal coil 29.07.04, 01:06
                  miecio4 napisał:

> A ja stawiam na Holocaust:

Holocaust jest wg mnie spiewany bardzo wyrażnie
                  poza tym spiewanie miało być tylko przez ostatnie 50 sek.
                  stawiam na Single Wish faktycznmie spiewany niewyraźnie ( ot po prostu Gordon
                  Sharp) - konwalia - czy ostatnie słowa to "London Tear" czy coś takiego...?

Mieciu a myslałem że zmieniłeś nazwisko na ...
                  • Gość: pagaj Re: do znawcow this mortal coil IP: 193.0.236.* 29.07.04, 08:52
                    jack9 napisał:

> Holocaust jest wg mnie spiewany bardzo wyrażnie
                    > poza tym spiewanie miało być tylko przez ostatnie 50 sek.
                    > stawiam na Single Wish faktycznmie spiewany niewyraźnie ( ot po prostu Gordon
                    > Sharp) - konwalia - czy ostatnie słowa to "London Tear" czy coś takiego...?

jestem na 99% pewny, że to "A Single Wish", a że nigdzie nie ma tekstu to nie
                    oznacza, że to instrumental smile
                    jack, te ostatnie słowa to "it'll end in tears" smile))
                    • jack9 Re: do znawcow this mortal coil 29.07.04, 09:28
                      Gość portalu: pagaj napisał(a):

> jack9 napisał:
                      >
                      > > Holocaust jest wg mnie spiewany bardzo wyrażnie
                      > > poza tym spiewanie miało być tylko przez ostatnie 50 sek.
                      > > stawiam na Single Wish faktycznmie spiewany niewyraźnie ( ot po prostu Go
                      > rdon
                      > > Sharp) - konwalia - czy ostatnie słowa to "London Tear" czy coś takiego..
                      > .?
                      >
                      > jestem na 99% pewny, że to "A Single Wish", a że nigdzie nie ma tekstu to nie
                      > oznacza, że to instrumental smile
                      > jack, te ostatnie słowa to "it'll end in tears" smile))

O cholera ...to nieźle zrozumiełem co śpiewa Gordon ...wink
                      BTW - Gordon jest super w kawałkach This Mortal Ciol a w Cindytalk jakoś nie do
                      strawienia
                      • Gość: pagaj Re: do znawcow this mortal coil IP: 193.0.236.* 29.07.04, 09:33
                        jack9 napisał:

> BTW - Gordon jest super w kawałkach This Mortal Ciol a w Cindytalk jakoś nie do
                        > strawienia

Ja niestety nie znam żadnych nagrań Cindytalk. Słyszałem go jeszcze tylko w
                        dwóch nagraniach Cocteau Twins z sesji dla Johna Peela. Jakoś go tam trawię smile
                    • Gość: konwalia Re: do znawcow this mortal coil IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 13:23
                      no wlasnie ja nie rozumiem co on tam spiewa na koncu sad jesli to nie
                      instrumental to gdzie ja teraz znajde ten tekstsad(( a podobno jak czegos nie ma
                      w necie to to nie isniejetongue_out
                      Ale niech strace, moj nr gg to 1323263, jak sie ktos zglosi to mu przesle plik
                      i wtedy oficjalnie sie oglosi na tym watku CO TO JEST! Bo widze ze teraz nie
                      tylko ja mam zabitego cwieka jak to mowiasmile
                      Pozdrawiam!
                      • pagaj_75 Re: do znawcow this mortal coil 29.07.04, 13:56
                        Gość portalu: konwalia napisał(a):

> no wlasnie ja nie rozumiem co on tam spiewa na koncu sad jesli to nie
                        > instrumental to gdzie ja teraz znajde ten tekstsad(( a podobno jak czegos nie ma
                        > w necie to to nie isniejetongue_out

to proste: teksty This Mortal Coil nie były nigdy drukowane na okładkach płyt, a
                        Gordon Sharp śpiewa na tyle niewyraźnie, że nawet znający angielski od urodzenia
                        nie podejmują się spisania tego ze słuchu. smile

> Ale niech strace, moj nr gg to 1323263, jak sie ktos zglosi to mu przesle plik
                        > i wtedy oficjalnie sie oglosi na tym watku CO TO JEST! Bo widze ze teraz nie
                        > tylko ja mam zabitego cwieka jak to mowiasmile

E tam. Jeżeli to jest piosenka z "It'll End in Tears" i faktycznie brzmi jak to
                        opisałaś, to musi być to "A Single Wish". Nie ma na tej płycie innego krótkiego
                        w większości instrumentalnego, z wokalem w ostatnich 50 sekundach, utworu smile
                        Ale możesz słać do mnie - na gazetę, albo na ten, który Ci podałem.
                        • Gość: konwalia Re: do znawcow this mortal coil IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 15:12
                          Ale jesli nawet anglojezyczni ludzie maja problem ze zrozumieniem tego co
                          Gordon Sharp spiewa to co ja mam teraz zrobic?sad Tylko on sam wie o czym to
                          bylo?tongue_out To niesprawiedliwesad((
                          Aha, pagaj_75 masz maila, mam nadzieje ze Ci sie zalacznik otworzy!smile
                          • pagaj_75 Wyjaśnienie zagadki 29.07.04, 15:44
                            Gość portalu: konwalia napisał(a):

> Ale jesli nawet anglojezyczni ludzie maja problem ze zrozumieniem tego co
                            > Gordon Sharp spiewa to co ja mam teraz zrobic?sad Tylko on sam wie o czym to
                            > bylo?tongue_out To niesprawiedliwesad((

Ja nie rozumiem o czym śpiewają Lisa Gerrard i Liz Frazer i jakoś mi to nie
                            przeszkadza wink

> Aha, pagaj_75 masz maila, mam nadzieje ze Ci sie zalacznik otworzy!smile

Otworzył się, dzięki czemu wszem i wobec ogłaszam, że... tak, to jest "A Single
                            Wish" smile
                            • Gość: konwalia Re: Wyjaśnienie zagadki IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 17:18
                              mnie tez czasami nie przeszkadza,ze nie wszytstko rozumiem, np. jak slucham
                              Cocteau Twins, ale akurat chcialabym znac tekst "a single wish"... On tak
                              pieknie to spiewa.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka