Dodaj do ulubionych

Tiszert dla Wolności! - forum muzyka

29.07.04, 10:26
Dało się ostatnio słyszeć o akcji 'Tiszert dla wolności'. Dzięki tej jakże zacnej kampanii społecznej możemy stać się posiadaczami koszulek z napisem choćby takim: jestem ze wsi, miałem pochwę i nie lubię seksu. Pomyślałem sobie, że można by podobną akcję przeprowadzić na tym forum kochających muzykę inaczej. Już widzę oczami wyobraźni forumowiczów pojawiających się na zlocie w koszulkach z napisami 'Kocham 18L' albo 'Nie słucham Radiohead'. Jakieś inne propozycje koszulkowe?
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 10:43
      Moje propozycje:
      "Muzyki słuchają tylko mięczaki"
      "Elektronika to nie muzyka"
      I trochę z innej beczki:
      "Rock the Amadeus"
      Tylko kto chciałby to wszystko nosić, bo ja się bymbał.
    • homohedonistus Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 13:52
      Sięgnąłem głęboko pamięcią do czasów już dawno minionych i proponuję kolejnego tiszerta - 'Podoba mi się Kaja Paschalska'.
      • kondoreus Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 14:10
        .
        w kwestii około muzycznej:
        "oddać mleko karmiącym matkom"
        "Beatka forefffer"
        .
    • Gość: Kazek Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka IP: *.p-s-inter.net 29.07.04, 14:17
      Ja bym się tak bardzo z tego nie smiał. Mnie trochę mierzi sytuacja taka, że
      pisarze potrafią bronić np. mniejszości seksualnych (Miłosz, Szymborska),
      prezentować własne zdanie (Huelle, Sapkowski), to samo plastycy, a muzycy
      rockowi w ostatnich latach prześcigają się w czołobitności wobec mariana, radia
      maryja etc. Kiedyś muzyka rockowa była synonimem niezalezności myslenia, ale to
      już chyba historia. Niestety.
      • kondoreus Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 14:22
        Gość portalu: Kazek napisał(a):

> a muzycy
        > rockowi w ostatnich latach prześcigają się w czołobitności wobec mariana,
        > radia
        > maryja etc. Kiedyś muzyka rockowa była synonimem niezalezności myslenia, ale
        > to już chyba historia. Niestety.

.
        a którzy to z niezależnych teraz tak kajają się przed rydzem i marianem?
        rozwiń. przybliż temat laikowi
        .
        • Gość: Kazek Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka IP: *.p-s-inter.net 29.07.04, 15:54
          Maleo, Pospieszalski, Budzyński... to przykłady najwyraźniejsze. Zreszta co
          drugi w tv zapewnia o swej wierności wobec Kościoła, przeciwko czemu ja nic nie
          mam, ale te manifestacje są żenujące i jakies takie nieszczere
    • las_manequinas Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 14:33
      "tylko soul ma duszę"

zapomniałam już, kto był autorem...
      • argus1 Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 18:11
        hmmmm
        Myślę, że jeśli idzie o podejście dogmatyczne do muzyki rockowej (a tak też
        czasami patrzymy) to, żeby je nieco ostudzić można by nałożyć T-shirta z
        napisem:
        "Kocham rocka. Nie cierpię The Beatles"
    • krew_boga Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 18:47
      "KREW MNIE ZALEWA GDY SISTARS UDAJE ŻE SPIEWA"
    • krew_boga Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 18:49
      NIE POPIERAM AKCJI. I CZYM TU SIE CHWALIĆ? ZE JEST SIĘ HOMOSEKSUALISTĄ CZYLI
      OSOBNIKIEM CHORYM I ASPOŁECZNYM? BO PRZYPOMNĘ TYLKO ZE PODSTAWOWĄ KOMÓRKĄ
      SPOŁECZNĄ JEST RODZINA A NIBY JAK PEDAŁEK MA ZAŁOŻYĆ RODZINĘ? PRZEZ PĄCZKOWANIE
      MAJĄ SIĘ ROZMNAŻAĆ? CZY JAK?
      • Gość: Kazek Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka IP: *.p-s-inter.net 29.07.04, 19:00
        Nie chodzi o chwalenie sie. Chodzi np. o prawa spadkowe, prawo do informacji
        medycznej i takie tam. A Twój język jest mocno nieprzyjemny. Homoseksualista -
        osobnik chory i aspołeczny? Ty rozumiesz sens słowa "aspołeczny"? Rozumiem, ze
        wg ciebie "społeczni" są łysi z młodziezy wszechpolskiej z kamieniami i
        pałkami? Dla mnie tylko ich nienawiść jest chora. Podpisujesz sie pod
        działaniami neofaszystów? I masz nicka pożyczonego od Kultu? świat sie kończy...
        • krew_boga Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 19:05
          Gość portalu: Kazek napisał(a):

> Nie chodzi o chwalenie sie. Chodzi np. o prawa spadkowe, prawo do informacji
          > medycznej i takie tam. A Twój język jest mocno nieprzyjemny. Homoseksualista -

> osobnik chory i aspołeczny? Ty rozumiesz sens słowa "aspołeczny"? Rozumiem,
          ze
          > wg ciebie "społeczni" są łysi z młodziezy wszechpolskiej z kamieniami i
          > pałkami? Dla mnie tylko ich nienawiść jest chora. Podpisujesz sie pod
          > działaniami neofaszystów? I masz nicka pożyczonego od Kultu? świat sie
          kończy..
          > .

BUHAHAHA!!! STAŁEM SIĘ NEOFASZYSTĄ!!! MUSZĘ SIĘ DOSTOSOWAC I Z TYMI PAŁKAMI
          ZACZĄĆ BIEGAĆ.
          A PEDAŁKI NO NIECH SE MAJĄ PRAWO DO SPADKU (PO RODZICACH) I DO OPIEKI MEDYCZNEJ
          (A SWOJĄ DROGĄ TO NIE SŁYSZAŁEM JESZCZE O TYM BY KTOŚ HOMOSEKSUALIŚCIE ODMÓWIL
          INFORMACJI MEDYCZNEJ). TYM BARDZIEJ NIECH MAJA ŻE TO JEST CHOROBA. CHOROBA
          SPOŁECZNA.
          ALE TO CHYBA NIE FORUM O TAKICH TEMATACH? A MOŻE SIĘ MYLĘ?
          • Gość: Kazek Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka IP: *.p-s-inter.net 29.07.04, 20:32
            Stary ty naprawdę mało jeszcze słyszałes... Chodzi o informację medyczną na
            temat choroby partnera. Taka jak np. ja mam na temat mojej zony. I chodzi o
            spadek po partnerze, tak jak ja mam prawdo do niego po mojej zonie (oby zyła
            wiecznie).
            Wcale nie sprawia mi przyjemności nazywanie cie faszysta. To ty zacząłeś o
            chorobach i aspołeczności, więc wniosek był prosty, sam sie wpisałes w ten
            język, mam nadzieje, że niechcący i że w istocie jestes całkiem fajnym
            człowiekiem. Pewnie tak jest. Ale homoseksualizm to nie jest choroba społeczna,
            tylko orientacja seksualna, a jesli tego nie zrozumiesz, to niestety sam jesteś
            chory społecznie. Na nienawiść i nietolerancję. czasem zwana homofobią.
            Natomiast zgadzam się w 100% że to nie jest temat na to forum. Z tym, że to ty
            zacząłes o tych chorobach i innych bzdurach, a nie ja.
        • krew_boga Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 19:12
          ZAPOMNIAŁEM POPROSIĆ BYC PRZEDSTAWIŁ MI DEFINICJE OSOBY ASPOŁECZNEJ. MNIE
          UCZYLI ŻE TO OSOBA NIE CHCĄCA LUB NIE POTRAFIĄCA SIĘ DOSTOSOWAĆ DO OGÓLNIE
          PRZYJĘTYCH NORM I POWODUJĄCA PROBLEMY SPOŁECZNE. NO I TU HOMOSEKSUALIZM
          IDEALNIE SIĘ ODNAJDUJE.
          • Gość: kazek Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka IP: *.p-s-inter.net 29.07.04, 20:35
            Nie mam pojęcia, jakie to problemy społeczne powodują homoseksalisci. Kradną?
            mordują? Ciebie któryś molestował?
            Rozumiem, że uważasz się za uprawnionego do okreslania, co jest norma
            społeczna, a co nie jest?
            Bo widzisz dla mnie norma jest zycie w zgodzie z sobą tak dlugo, jak długo nie
            krzywdzi się innych. Dla Ciebie norma jest, że wszyscy mają żyć tak jak ty? No
            to nie dziw się róznym moim podejrzeniom pod twoim adresem (np. że nalezysz do
            łysawych wszechpolskich - mam nadzieje, że się mylę)
      • skarpetkaa Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 19:06
        Homoseksualista to osobnik chory i aspołeczny? Pierwsze słyszę...
        • krew_boga Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 19:13
          A CO? ZAMIAST "CHORY" MIALEM POWIEDZIEĆ "ZBOCZONY"?
          • skarpetkaa Re: Tiszert dla Wolności! - forum muzyka 29.07.04, 19:18
            > A CO? ZAMIAST "CHORY" MIALEM POWIEDZIEĆ "ZBOCZONY"?

"Zboczony" to też nie jest dobre określenie. To że facet kocha faceta a kobieta
            kobietę to nie jest zboczenie. Zresztą to nie to forum. Skończmy dyskusję.
            • krew_boga KONIEC O HOMOSEKSUALIŹMIE 29.07.04, 19:21
              NINIEJSZYM PRZEPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRYCH URAZIŁEM. MAMA MOWI ŻE ŹLE
              POSTĄPIŁEM. PRZEPRASZAM. A TERAZ BEDE ZA TO MUSIAŁ 3 ZDROWAŚKI ODMÓWIC.
              PRZYBYŁEM NA GAZETĘ BY SIĘ CZEGOŚ O MUZYCE DOWIEDZIEĆ WIĘC JUŻ NIE
              ROZSTRZASAJCIE MOICH POGLĄDÓW BO TAK TO NICZEGO SIĘ NIE NAUCZĘ OD WAS. DZIĘKUJĘ
              • Gość: Kazek Re: KONIEC O HOMOSEKSUALIŹMIE IP: *.p-s-inter.net 29.07.04, 20:39
                bracie, obraziłes tylko i wyłacznie siebie. Ja ci odpowiadam nie dlatego, żebym
                sie poczuł obrażony, bo ja to mam akurat super zone, jeszcze bardziej super
                dziecko i mnóstwo dobrej muzyki w domu. Tylko przykto czytac kogos, kto
                wielkimi literami na takim fajnym forum takie agresywne bzdury wypisuje.
                Pozdrawiam i spadam stąd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka