Dodaj do ulubionych

Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią.

10.08.04, 23:57
Sam wielu nie wymienie, ale na Was liczę. Bywa tak, że niektórzy lepiej
brzmią na bierząco niż w studiu. Nailbomb- album dobry, ale koncert...
mmmm... Najlepsze, co słyszałem z Maksiem C. na wolkalu. Pełna kontrola nad
żywiołem (słyszałem album z trasy, nie byłem). Pudelsi- nie lubię, ale na
koncercie było dobrze, było żywo, było skocznie. Paprika Korps- albumom
brakuje energii. Koncerty mają to, co znika w obróbce. Słyszałem też
koncertówkę Behemota. Rewelka, choć tu na równi z albumem. Co macie do
powiedzenia? Proszę o wpisy.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kondoreus Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 11.08.04, 00:03
      .
      dużego doświadczenia koncertowego nie mam ale powiem tylko ze pozytywnie
      zaskakuja panowie z DeepPurple na koncertach. obawiałem się że dostają szybko
      zadyszki i w ogole nie brzmią już swiezo na żywo, a tymczasem był pełen odlot
      (fakt że byłem kilka lat temu).

rewelacją niekwestionowana dla mnie są jednak koncerty KULTU. niezaleznie czy
      komuś się podobają ich ostatnie dokonania czy nie to na koncercie chłopaki
      ciągle potrafią porwac tłumy umiejetnie balansujac łączeniem
      kawałkow "kultowych" z tymi nowszymi. dla mnie nieziemskie przezycie
      .
      • mallina Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 11.08.04, 00:07
        taaa..ale slychac dosyc mocno ze czasem Kazik sobie z wokalem nie radzi..
        chociaz ten koncert na ktorym ja bylam nie tak dawno temu to byl ciekawy pod
        wzgledem doboru utworow
        • kondoreus Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 11.08.04, 00:13
          .
          słychac i widac że się starzeje. kiedyś cały koncert potrafił na scenie
          przeskakać a teraz już w wolniejszych kawałkach wspomaga się krzeselkami
          różniastymi. ale co tam... w takich utworach to nawet pasuje smile
          .
          • mallina Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 11.08.04, 00:16
            u mnie krzeselek nie bylowinkale czasem ciezko bylo zrozumiec co on tam spiewal..
            no i kontakt z publicznoscia marny..taki "z potrzeby" ale z drugiej strony to
            nawet potrafie zrozumiecwink
            • kondoreus Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 11.08.04, 00:19
              .
              na co jak na co ale ja akurat na kontakt Kazika z publicznością nigdy nie
              narzekałem smile
              .
            • mathias_sammer Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 11.08.04, 10:03
              mallina napisała:

> u mnie krzeselek nie bylowinkale czasem ciezko bylo zrozumiec co on tam
              spiewal.
              > .
              > no i kontakt z publicznoscia marny..taki "z potrzeby" ale z drugiej strony to
              > nawet potrafie zrozumiecwink

Jeszcze tutaj dorzuce komentarz i spadam. Z tego co wiem (a bylem na jego
              koncercie podczas Polskich Dni w Berlinie) kontakt z publicznoscia ma bardzo
              dobry.., ale moze publicznosc inna..?

Co do grania "z potrzeby" to zgadzam sie z Toba.

M.S.
              • mallina Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 11.08.04, 14:57
                Mathias, publicznosc mysle ze za wiele nie roznila sie od tej berlinskiejwink
                ten koncert na ktorym ja bylam odbyl sie w Düsseldorfie
        • mathias_sammer Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 11.08.04, 10:01
          mallina napisała:

> taaa..ale slychac dosyc mocno ze czasem Kazik sobie z wokalem nie radzi..
          > chociaz ten koncert na ktorym ja bylam nie tak dawno temu to byl ciekawy pod
          > wzgledem doboru utworow

MalinnA, moze Kazikowi trzeba nauczyciela od muzyki, zeby wiedzial jak nalezy
          poprawnie spiewac..?

Kazik spiewa tak jak mu chlopcy z kapeli graja. Jesli graja czysto on spiewa
          niczym Callas wink (zart oczywiscie).

Jesli lubisz tego rodzaju muzyke..polecam Raz Dwa Trzy... Szkoda kasy na
          Kazika, niech gra dla innych.

Klaniam sie,
          M.S.
    • kondoreus Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 11.08.04, 00:17
      humbak napisał:

> Pudelsi- nie lubię, ale na
      > koncercie było dobrze, było żywo, było skocznie.
      .
      miałem zamiar się wybrać na ich koncert po wydaniu "wolności słowa' bo calkiem
      niedrogi był. tyle że biletow brakło. qmple poszli i tez mowili że było super.
      .
      • Gość: pszemcio Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 08:07
        Pearl Jam - wiadomo, na koncertach są wspaniali...a na płytach...cóz zdania są
        podzielone....gdy byli na koncertach w Polsce ostatnio po wydaniu Binaural to
        ja tej płytki po prostu nieznosiłem, ale jak mi je zagrali na koncercie
        to....ech....nie ma co gadać..pieknie było
    • michalgajzler Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 11.08.04, 09:07
      Allman Brothers Band
      Free
      Colosseum
      Wszystkie trzy, brzmiały dobrze i na płytach studyjnych...ale dopiero na
      koncertówkach można było usłyszeć prawdziwe mistrzostwo.
    • mathias_sammer Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 11.08.04, 09:57
      Witaj humbak,
      na szybko rowniez chcialbym podzielic sie wrazeniami z koncertu Element of
      Crime. Ostatni koncert ze dzecydowanym wzmocnionym gitarowym akcentem
      brzmieniowym . Mily dla ucha. Polecam rowniez nagrania studyjne, plyt duzo w
      dorobku, zawsze starannie i swietnie przygotowane.
      Moja ulubiona plyta "An einem Sonntag im April"

M.S.
    • Gość: Kasienia Re: Trochę na odwrót IP: *.nets.com.pl / *.com.pl 11.08.04, 10:06
      Zespół, który kiedyś porywał a teraz gra do bani-przykład świezy-T.LOVE-świetne
      koncerty sprzed lat, ubaw po pachy i dobra zabawa, a na Woodstocku porazka na
      całej linii.Nudy na pudy i kompletnie bez klasy.Byłam i pozostaję ostro
      zawiedziona....
    • Gość: boras Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 14:54
      Lady Pank brzmią super na koncertach, a już solówki Janka Bo to rewelacja.
      • kondoreus pytanie do boras'a 11.08.04, 14:57
        .
        sądzisz że równie fajnie by było na LP gdyby grali same nowości bez staroci?
        czy ludzi by tym porwali?
        ostatnio wkurzył mnie ten zespół więc pytam.
        .
        • Gość: boras Re: pytanie do boras'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:39
          Chyba raczej nie, chociaż kocham ten zaspół i jeżdzę na koncerty po całej
          Polsce to w 80-ciu % grają stare kawałki bo ludzie to znają ale tak jest tylko
          na koncertach w plenerze. Na koncertach zamkniętych czy biletowanych jest o
          wiele ciekawiej ponieważ na takie koncerty wybierają się głównie fani i wtedy
          repertuar jest inny. Nie muszę dodawać że takie koncerty są 100 razy lepsze.
    • kondoreus o tym o czym tylko słyszałem 12.08.04, 11:23
      .
      niestety nie było mi dane być na żadnycm koncercie U2 choc bardzo ich lubię. za
      to moi znajomi którzy wybrali się kilka lat temu do Warszawy stwierdzili
      jednogłośnie że było zaje... pod wszystkimi względami. podobno słuchanie ich z
      płyt jest super, ale na koncercie to dopiero jest odlot!
      .
      • humbak Re: o tym o czym tylko słyszałem 12.08.04, 11:46
        To z tych rzeczy. Rozmawiałem z kumplem, którego zdanie szanuję, o Sistars co
        je tak na forum zjechano, a których ja zbytnio nie znam, ale i zbytnio nie
        lubię. Mówił, że koncert był świetny. Podobnież naprawdę super.
      • ihopeyouwilllikeme Re: o tym o czym tylko słyszałem 23.08.04, 22:48
        kondoreus napisał:

> podobno słuchanie ich z
        > płyt jest super, ale na koncercie to dopiero jest odlot!
        > .

To prawda.
    • Gość: Seth Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. IP: *.icpnet.pl 12.08.04, 11:50
      Lady Pank. Studyjnych nagran sie nie da sluchac, natomiast na koncertach brzmia
      super.
    • Gość: goroh Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. IP: *.daminet.pl 12.08.04, 15:15
      Dave Matthews Band.... ale w Polsce kompletnie nieznany, w stanach w pierwszej
      trojce na liscie najelepiej zarabiajacych kapel podczas tournee, takie marne
      zachecenie ale kapela wymiata przeokrutnie !!! moze kiedys i w Polsce ktos tego
      poslucha....
      • humbak E tam nieznane. 12.08.04, 15:27
        Ja znam. Nie słucham zbyt dużo, ale całkiem mi się podoba. Mówisz, że lepsza na
        koncertach? Mogliby przyjechać, tyle że kto ich sciągnie?
    • kondoreus Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 23.08.04, 22:41
      .
      nie wiem czy tak jest zawsze w przypadku tego zespołu czy nie ale ja osobiście
      nigdy za PearJam nie przepadałem. w sumie to pasowała mi tylko płyta "ten"
      (może to manipulacja mediów w mym guscie?) ale teraz z ciekawości ściągnąłem
      sobie "live at Benaroya Hall". ciężko mi porównywać to z innymi koncertami, ale
      ten mi sie podoba i słucham go z prawdziwą przyjemnością.
      .
    • ashton Re: Zespoły, co lepiej na koncertach brzmią. 24.08.04, 19:01
      Też stawiam na Lady Pank. Na co dzień słucham trzech, góra czterech ich
      utworów, ale koncerty - rewelacja. Nawet ohydne "Sexi-plexi" brzmi fajnie "na
      żywo". Najbardziej podoba mi się to, że im bardziej panowie J&J są narąbani
      (tak jak nie tak dawno temu w Parku, na przykład), tym lepszy jest koncert smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka