Dodaj do ulubionych

Jill Scott "Beautifully Human"

IP: 195.117.50.* 12.08.04, 18:31
Po wielokrotnym wysłuchaniu singla ("Golden") chyba już wiem, co będzie dla
mnie płytą roku. Pomysł na zaśpiewanie refrenu 3/4 na beacie 4/4 godny Nobla,
trochę matematyczne to, ale efekt bije w ryj! Już się nie mogę doczekać końca
miesiąca smile
Słyszeliście?
Obserwuj wątek
    • Gość: balu Re: Jill Scott "Beautifully Human" IP: *.range81-155.btcentralplus.com 13.08.04, 12:50
      nie przesadzaj z tym noblem. przeciez juz nie raz tak robiono (mieszanie rytmow
      jest powszechne w muzyce). tez sluchalen "golden" i z poczatku bylem zachwycony
      ale bardzo szybko mi sie znudzil. mam wrazenie ze ta piosenka jest bardzo
      podobna do jakiejs innej ale za nic nie moge sobie przypomniec tytulu. teledysk
      jest ciekawy. Jill Scott to zdecydowanie jedna z lepszych wokalistek na rynku
      muzycznym ale tylko w switle dzisiejszych standardow muzycznych. Zobaczymy jak
      reszta plyty.
    • kondoreus a kto to? (n/t) 13.08.04, 12:53
      .
      .
      • Gość: RunDLL32 Re: a kto to? (n/t) IP: 195.117.50.* 13.08.04, 14:01
        Nie będę odpowiadał na głupie pytania.
        www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&token=&sql=11:tikxlfhekcqi
        • kondoreus Re: a kto to? (n/t) 13.08.04, 14:19
          .
          a czemu od razu głupie? czy każdy musi znać każdego artystę? zainteresowałem
          się to zapytałem o zdanie subiektywne a nie o jakieś cytaty z allmusic.
          .
          • Gość: RunDLL32 Re: a kto to? (n/t) IP: 195.117.50.* 13.08.04, 15:46
            No już dobrze. Buzi.

Jill Scott to w tej chwili, wobec braku znaku życia ze strony Lauryn Hill i
            nieznacznej obniżki formy Eryki Badu, najciekawsze co może zaoferować nurt nu
            soul. Potrafi śpiewać bardzo delikatnie ("Slowly Surely") a potrafi
            przypieprzyć jak Aretha Franklin ("Long Walk") - ku czemu ma zresztą warunki,
            nie wygląda jak Kate Moss smile. Muzyka według najlepszych wzorców: jazzujący
            rhodes (rzadziej piano), hiphopowa sekcja rytmiczna, świetnie zaaranżowane
            smyczki, smaczki na dęciakach i analogu, nieraz piękne harmonie wokalne. Jej
            pierwsza płyta to właściwie zbiór singli, ani jednego słabszego numeru.
            Polecam, czego można łatwo się domyśleć.
    • chiaroscuro Re: Jill Scott "Beautifully Human" 13.08.04, 17:08
      A kiedy będzie nowy album? Wstyd się przyznać, że nie wiem, to jedna z moich
      ulubionych wokalistek...
      • Gość: RunDLL32 Re: Jill Scott "Beautifully Human" IP: 195.245.217.* 13.08.04, 17:34
        31 sierpnia.
    • soulbrother Re: Jill Scott "Beautifully Human" 13.08.04, 23:58
      Moze i "golden" to nie mistrzostwo kompozycyjne, ael przekaz tej piosenki jest
      tak optymistyczny,teledysk bardzo świeży, a cała płyta super - takie odniosłem
      wrazenie przesłuchujac sample z oficjalnej strony artyski. msle ze i tak nie
      pobije ona words and sounds vol. 1, jak rt bywa z debiutami czarnych soulowych
      artystek.
      • Gość: Ihaaaaaa Re: Jill Scott "Beautifully Human" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:42
        Płytka super- co my?licie?
        • Gość: RunDLL32 Re: Jill Scott "Beautifully Human" IP: 195.245.217.* 23.09.04, 16:49
          Myślę, że mam czego słuchać (płyta jest nieco trudniejsza w odbiorze niż
          debiut), a najbardziej podoba mi się, że Jill jest impregnowana na zmiany
          trendów i idzie coraz głębiej w stary soul i jazz. Mój ulubiony numer z
          albumu, "Whatever", udowadnia to chyba najdobitniej.
          • soulbrother Re: Jill Scott "Beautifully Human" 24.09.04, 09:13
            Płytka jest bardzo chilloutowa i fajna. Trudna w odbiorze, moze i jest, ale
            bardzo przyjemnie sę jej słucha, choć nie ma na niej żadnych przebojów.
            Ostatnio najbardziej podoba mi się "Spring Summer Feeling". Teraz juz wiem,
            jak smakuje naturalny filadelfijski miód... Uh...
            • dziewczyna_mickiewicza Re: Jill Scott "Beautifully Human" 24.09.04, 09:18
              bardzo ciekawa plyta, rzeczywiscie troche moze trudniejsza niz poprzednia. jill
              poszla w przeciwna strone co druga z moich ulubionych czarnych wokalistek,
              angie stone. angie nagrala plyte latwiejsza, choc tez dobra, fajna i przyjemna
              do sluchania. jill, jak napisal ktorys moj poprzednik tutaj, wybrala kierunek
              dawnej szkoly brzmien soul i r'n'b.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka