kondoreus 13.08.04, 18:10 . najlepsza grupa hard-rockow w historii. purpura w 1968 zalała świat i do dziś rządzi. . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kondoreus Re: Deep Purple 13.08.04, 18:15 . no i już! z faktami się nie dyskutuje. . Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Deep Purple 13.08.04, 18:16 kondoreus napisał: > . > no i już! z faktami się nie dyskutuje. > . To nie są fakty, tylko bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Deep Purple 13.08.04, 18:19 . co jest bełkotem? ich muzyka czy fakt że są niedoścignionym wzorcem? . Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Deep Purple 13.08.04, 18:21 Jestem fanem Deep Purple, ale nie mam ochoty rozmawiać z ludźmi którzy mają monopol na prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Deep Purple 13.08.04, 18:24 . 1. jakoś nie napisałem że mam monopol na prawdę 2. skoro nie masz rozmowy to po co głos zabierasz? przeczysz sam sobie . Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Deep Purple 13.08.04, 18:31 > no i już! z faktami się nie dyskutuje. Faktycznie nie powinienem był zabierać głosu... i nikt nie powinien, wobec takiego postawienia sprawy. Nie bardzo zatem rozumiem sens zakładania tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Deep Purple 13.08.04, 18:37 kondoreus napisał: > . > słucham, lubie i to napisałem. > . Przepraszam bardzo, napisałeś coś zupełnie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus sprostowanie 13.08.04, 18:39 . słucham ,lubie i że są najlepsi jest dla mnie faktem niezaprzeczalnym. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio co wy dzis tak nazwami sypiecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:44 byli juz Zeppelini za chwile bedzie wątek Pink Floyd, potem Beatles, potem Iron Maiden.........ja wiem że sa zaspoły wielkie i ważne ale ile razy możemy wracać do tego samego.....jest tyle fajnej nowej muzyki która wam umyka a wy w kółko Zeppelini, Purple Floydzi itd itp.....ludzie przeciez na nich muzyka sie nie skonczyla....lubie ich mam wiele ich płyt ale na rany boskie ile mozna?????????? sa inne !!!!!! młodzi w natarciu!!! czemu tego nie zauważacie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: co wy dzis tak nazwami sypiecie?? 13.08.04, 18:52 Gość portalu: pszemcio napisał(a): > ja wiem że sa zaspoły wielkie i ważne ale ile razy możemy > wracać do tego samego..... W kółko > jest tyle fajnej nowej muzyki która wam umyka Mi nie umyka, lubię nową muzykę. > a wy w > kółko Zeppelini, Purple Floydzi itd itp.....ludzie przeciez na nich muzyka sie > nie skonczyla.... Racja. > lubie ich mam wiele ich płyt ale na rany boskie ile > mozna?????????? Dużo. > sa inne !!!!!! Są. > młodzi w natarciu!!! I owszem. > czemu tego nie zauważacie!!!! Zauważamy. I po co był ten post ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: co wy dzis tak nazwami sypiecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:54 a po co twój??? a po co forum Led Zeppelin, Deep purple po raz tysięczny??? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: co wy dzis tak nazwami sypiecie?? 13.08.04, 18:55 Gość portalu: pszemcio napisał(a): > a po co twój??? A po gówno. > a po co forum Led Zeppelin, Deep purple po raz tysięczny??? Są takie fora ? Nie wiedziałem, zobaczę. Jak to po co ? Żeby pogadać o tych zespołach. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: co wy dzis tak nazwami sypiecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:57 stary no naprawdę zabłysnąłes. powiedziałeś brzydkie słowo...jestes naprawde trendy...gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: co wy dzis tak nazwami sypiecie?? 13.08.04, 19:00 Gość portalu: pszemcio napisał(a): > stary no naprawdę zabłysnąłes. Serio ? Ale fajnie, hihi ! > powiedziałeś brzydkie słowo... Jakie kurwa brzydkie słowo ? Ni chuja nie widzę. > jestes naprawde trendy... Pochlebiasz mi. > gratuluje Dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: co wy dzis tak nazwami sypiecie?? 13.08.04, 22:19 To po to, co by śmiesznie było... No i jest, co nie? Sądzę, że w obliczu tych wszystkich mordobić aż prosi się o powrót Vulture'a. Ludzkość w stanie pokoju robi się coraz bardziej nerwowa i co i rusz wywołuje jakąś wojenkę. Vul w dziwny sposób kanalizował swoimi tekstami (w sposób bierny i czynny) sporą część agresji forumowiczów. A teraz ludziska co jakiś czas wyskakują z jakimiś drobiazgami i usiłują odgryźć sobie nawzajem genitalia. Naprawdę, wolę, by (jak za dawnych dobrych czasów) za wojnę brali się zawodowcy )) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: co wy dzis tak nazwami sypiecie?? 13.08.04, 22:35 Wam też się nudzi, tak jak mi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: co wy dzis tak nazwami sypiecie?? IP: *.chello.pl 18.08.04, 13:19 papusie... Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: sprostowanie 13.08.04, 18:53 kondoreus napisał: > . > słucham ,lubie i że są najlepsi jest dla mnie faktem niezaprzeczalnym. > . A dla mnie nie. Zapewne odpowiesz, że z faktami się nie dyskutuje. Więc zakończmy te dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
m4c13k666 Re: Deep Purple 23.09.16, 21:04 Morse kompletnie nie pasuje do Deep Purple, jak dla mnie nie nagrali nic dobrego odkąd dołączył do zespołu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoso Re: Deep Purple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 20:14 Ja sobie wypraszam to, że piszemy o starych zespołach nie znaczy, że nie zauważamy nowych. Z tych nowszych ja doceniam The Strokes, The White Stripes i The Razorlight. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpsting Re: Deep Purple IP: 12.152.252.* 13.08.04, 21:28 pet szop bojs to tez byl czad... jak juz mowimy o "nowszych" kapelach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoso Re: Deep Purple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:13 Najlepsze jest Led Zeppelin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonesey Re: Deep Purple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:19 To chyba żarty. Zwłaszcza teraz - bez Blackmore`a i Lorda Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Deep Purple 13.08.04, 21:28 . no wiesz... "bananas" jest generalnie specyficzna płyta. ja traktuje to na zasadzie concept albumu. blackmore'a to mi jakos szczegolnie nie brakuje. bez niego zespół też nagrał mase przebojów np. Comin' Home, lekko zbyt komercyjny You Keep On Moving, a także całe albumy np. Purpendicular. gorzej sprawa się ma z absencją Lorda. jak dla mnie to on był zawsze głównym filarem purpurowych i to jego solówki były zawszwe najciekawzse. pewnie wkrótce wróci... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonesey Re: Deep Purple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:31 może wróci również Nick Simper i Rod Evans? Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Deep Purple 13.08.04, 21:51 . jeśliby to miało zaowocować takimi albumami jak debiutanckie purpli (Shades Of Deep Purple, The Book Of Taliesyn, Deep Purple) to nie miałbym nic przeciwko, ale ten rozdział dawno już został zamknięty. . Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus co do Evansa 13.08.04, 21:56 . to po tym jak sobie nagle sam chciał założyć własne DeepPurple i ruszyć w trasę to na szczęście sam usunął się w niesławie ze sceny muzycznej i chyba nikt by go już nawet nie chciał słuchac. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonesey co do Simpera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 09:53 A moim skromnym zdaniem Nick Simper dopiero w Warhorse pokazał, jak znakomitym jest gitarzystą basowym i kompozytorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: co do Simpera IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 14.08.04, 11:05 Jak dla mnie Warhorse to nudza i bryndza, no ale de gustibus ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonesey Na koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 11:36 rzeczywiście - de gustibus ... Na koniec - chwała Deep Purple za April, Lalena, Concerto (ale w wykonaniu Ritchiego B.), Speed King, Child In Time, Fools i wiele, wiele innych znakomitych nagrań. Oby cała muzyka rockowa dorównywała poziomem Głębokiej Purpurze!! Odpowiedz Link Zgłoś
noania Re: Deep Purple 14.08.04, 16:07 Zgadzam sie z Toba zupełnie co do odczuc do braku Jona Lorda w zespole.Lord jest niesamowitym artysta i Don Airey nigdy takiemu mistrzowi nie dorowna.Blackmore`a natomiast mi nie brakuje.Morse przebil go niesamowicie.Wydaje mi sie ze jest lepszy od Ritchiego.A powracajac do tematu klawiszowca to denerwuje mnie granie Aireya pod publike np Hymnu Polskiego na dwoch ostatnich koncertach w Polsce. No i po ostatnim zafalszowaniu solowki na poczatku "lazy" na ostatnim koncercie w Wawie.Tylek wyratowal mu Morse... Jak widac Purple ciagle zyja.O ich aktywnosci swiadczy chocby plyta czy koncerty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldfan Re: Deep Purple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:08 Powiało zgrozą - Steve Morse "przebił" Ritchiego Blackmore`a! Tak, jakby nowy gitarzysta w Jimi Hendrix Experience lub Band Of Gypsys "przebił" Jimiego Hendrixa. Steve M. mógłby się uczyć gry na gitarze od Ritchiego! Odpowiedz Link Zgłoś
noania Re: Deep Purple 15.08.04, 22:30 Szanuje Twoje zdanie ale moje jest calkiem odmienne.faktem jest ze Ritchie Blackmore tworzyl Purpli.Technicznie Morse jest lepszy. Jego gra jest bardzo charakterystyczna -rozpoznam ja wszedzie.Mam swietny material z konceru z Paryza Deep Purple ,gdzie Morse daje niesamowity popis.Po tym jak to uslyszalam i zobaczylam zaczelam go doceniac.Lubie Blackomre ale uwazam ze Morse technicznie jest lepszy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Deep Purple 15.08.04, 23:31 . "live at the olympia paris"? pytam tak z ciekawości bo mam to nagranie a kupiłem niedługo po koncercie katowickim tym bardziej że tam repertuar był prawie taki sam. jesli zaś chodzi o umiejętności Morse'a to w sumie nie powiedziałbym, że jest lepszy od Blackmore'a, ale bez wątpienia jest na tyle dobry, że braku tego drugiego w zespole nie dostrega się na szczęście. . Odpowiedz Link Zgłoś
noania Re: Deep Purple 16.08.04, 12:54 tak tak" live at the olympia paris" gdzie Morse "nasladuje"radio szuka kolejnej stacji i gra najlepsze kawalki pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Deep Purple 17.08.04, 00:34 ooo, mam to nagranie , nie wiedziałem z jakiego to koncertu nigdy super jest )) Odpowiedz Link Zgłoś
handrzej71 Re: Deep Purple 30.08.16, 16:57 Zgadzam się z Tobą w 100 proc. Ktoś kto napisał, że Steve Morse "przebił" Ritchiego Blackmore nie do końca chyba wie o co chodzi w Deep Purple. Szukam płyty Machine Head wydanej w 25 rocznicę pierwszej edycji, z numerem "When a Blind Man Cries". Piszę do Ciebie, bo mamy takie samo zdanie na temat Ritchiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoso Re: Deep Purple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:23 O tak teraz to po prostu żenada. Lepiej spuśmy kurtynę miłosierdzia. Odpowiedz Link Zgłoś