22.08.04, 00:12
Czy Tarkan to prawdziwy artysta? Miał kilka lat temu jakieś całuski i
zniknał. A teraz wszyscy padają na kolana bo zaśpiewał na olimpiadzie. Czy to
nie jest przesada?
Obserwuj wątek
    • mieszko12 Re: Tarkan 22.08.04, 00:18
      Może się nie wypowiadaj jak nie masz nic ciekawego do napisania. To dobra
      piosenka na taką okazję a ty jesteś chyba zblazowana albo marudna.
      • Gość: Aska Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:26
        Raczej sfrustrowana smile
        Ja tam Tarkana lubię - sa miliony piosenkarzy których mozna sie skuteczniej
        czepiac, wiec kolezanko przyczep sie do kogoś innego smile.
        • hania73 Re: Tarkan 22.08.04, 00:30
          Gość portalu: Aska napisał(a):

> Raczej sfrustrowana smile
          > Ja tam Tarkana lubię - sa miliony piosenkarzy których mozna sie skuteczniej
          > czepiac, wiec kolezanko przyczep sie do kogoś innego smile.

A mi się właśnie podobało do niego przyczepić. Bo go nie lubię i możesz mnie w
          nos pocałować. Tarkan to badziew i nie masz się czym chwalić.
          • Gość: Aska Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:33
            Tak? A czego Ty słuchasz na co dzień?
            • hania73 Re: Tarkan 22.08.04, 00:34
              Ja słucham muzyki zdradzającej jakieś ambicje. Piosenki aktorskiej, poezji
              śpiewanej. Dla relaksu włączam coś tanecznego z Brazylii ale to tak już mniej
              intelektualnie. Nie disco-Turko.
              • Gość: Aśka Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:37
                Uscislij proszę.
                • hania73 Re: Tarkan 22.08.04, 00:38
                  Gość portalu: Aśka napisał(a):

> Uscislij proszę.

Nie rozumiesz co napisałam, to takie gatunki muzyczne. W wyszukiwarce poszukaj,
                  paluszki cię nie rozbolą.
                  • Gość: Aśka Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:45
                    Tak myślałam...że tak odpowiesz...tylko na tyle ciebie stac..poezja śpiewana i
                    piosenka aktorska - łatwo powiedziec ale wymienic konkretnego wykonawcę to już
                    nie łaska. Jestes żałosna
                    • hania73 Re: Tarkan 22.08.04, 00:48
                      Zapewne nazwiska Brel i Brassens niewiele ci powiedzą. Ale od tego możesz
                      zacząć, i tak nie zrozumiesz. Dobrej nocy.
                      • Gość: Aśka Re: Francuskie przynudzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:51
                        No ciekawa byłam czy kogoś wymyślisz smile) Śpij słodko smile)
                        • Gość: kij Re: Francuskie przynudzanie IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 28.08.04, 11:42
                          Ja w tej małek kłótni jestem za Aśką, a hania73 jest beee, bo myśli , że jeśli
                          słucha muzyki "ambitnej" to jest lepsza od innych.
                          • wredotka1 Re: Francuskie przynudzanie 28.08.04, 13:47
                            Gość portalu: kij napisał(a):

> Ja w tej małek kłótni jestem za Aśką, a hania73 jest beee, bo myśli , że
                            jeśli
                            > słucha muzyki "ambitnej" to jest lepsza od innych.

W tej klotni jestem przeciw tobie bo jestes beee bo sie przywalasz nie mowiac
                            na temat. Najwyrazniej jestes zerem.
                            • Gość: kij Re: Francuskie przynudzanie IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 28.08.04, 14:23
                              w takim razie ja popiszę się swoja niezwykła inteligencją, błyskotliwością,
                              sprytem i cholere wie czym jeszcze i nazwe cię głupią cipą
                              • wredotka1 Re: Francuskie przynudzanie 28.08.04, 14:25
                                Bo to jedyne co masz do zaoferowania, wiec dzieki za ciekawy wpis i idz sobie.
                                • Gość: kij Re: Francuskie przynudzanie IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 28.08.04, 14:31
                                  Moge cię tez nazwać głupim chujem, niezły jestem nie sądzisz?
                                  • wredotka1 Re: Francuskie przynudzanie 28.08.04, 14:33
                                    Mozesz, skoro plec ci nie robi roznicy. Powodzenia.
                                    • devilevil321 Re: Francuskie przynudzanie 30.08.04, 17:02
                                      pewnie by mu robila, gdybys nie byla hemafrodyta
                                      powodzenia
                                      • Gość: MtBrothers Re: muzyka mp3 IP: *.krosno-odrzanskie.sdi.tpnet.pl 14.11.04, 16:17
                                        eee... gadanie,

--
                                        * MTBrothers * ta ta ta *
                                        * Kto jeszcze chce mieć setki nowych plików? *
                                        * Muzyka MP3: www.muzyka-mp3.pl *
                                        * Filmy DIVX: www.filmy-divx.pl *
                      • dziewczyna_mickiewicza Re: Tarkan 28.08.04, 16:16
                        no rzeczywiscie, brel i brassens to geniusze nad geniuszami i sluchac ich moga
                        tylko i wylacznie ludzie obdarzeni sluchem absolutnym, wyzszym wyksztalceniem,
                        co najmniej dwoma doktoratami ze skrajnie roznych dziedzin, i najlepiej jeszcze
                        poslugujacy sie min trzema jezykami obcymi. francuski perfekt, oczywisciesmile))

buahahahahaa... za takie wypowiedzi kocham to forumsmile))
                        • hania73 Re: Tarkan 28.08.04, 16:26
                          dziewczyna_mickiewicza napisała:

> no rzeczywiscie, brel i brassens to geniusze nad geniuszami i sluchac ich
                          moga
                          > tylko i wylacznie ludzie obdarzeni sluchem absolutnym, wyzszym
                          wyksztalceniem,
                          > co najmniej dwoma doktoratami ze skrajnie roznych dziedzin, i najlepiej
                          jeszcze
                          >
                          > poslugujacy sie min trzema jezykami obcymi. francuski perfekt, oczywisciesmile))

Nigdzie czegoś takiego nie napisałam!

> buahahahahaa... za takie wypowiedzi kocham to forumsmile))

No a ja za takie. Przekręcasz to co napisałam.
                          • dziewczyna_mickiewicza Re: Tarkan 28.08.04, 16:32
                            nie, to moja interpretacja tego:

"Ale od tego możesz zacząć, i tak nie zrozumiesz."
                            "Zapewne nazwiska Brel i Brassens niewiele ci powiedzą"
                            • hania73 Re: Tarkan 28.08.04, 16:44
                              Nie napisałam że to dzieła niedostępne dla innych. O co innego mi chodziło,
                              nieważne.
                              • dziewczyna_mickiewicza Re: Tarkan 28.08.04, 16:49
                                dobra, spoko, troche mam kiszkowaty dzien dzis i wszystkiego sie czepiam,
                                wszedzie wyczuwam ironie i zlosliwosc. prosze o wybaczeniesmile
                                • hania73 Re: Tarkan 28.08.04, 16:51
                                  Rozmawiałam nie z Tobą tylko z kimś kogo podejrzewałam o nikłe możliwości,
                                  chyba że się poczułaś smile))
                                  • dziewczyna_mickiewicza Re: Tarkan 28.08.04, 17:47
                                    tu sie wszyscy poczuwaja do wszystkiegosmile)))
              • Gość: agnes Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 21:05
                uwielbiam takie komentarze!!!
                "ja slucham muzyki ambitnej, lepszej, madrzejszej, etc..."
                boki mozna zrywac czytajac takie cos
              • Gość: ronner Re: Tarkan IP: *.aster.pl 11.11.04, 00:10
                Żałosne... a może napiszesz co złego jest w muzyce rozrywkowej... Czy muzyka
                według Ciebie służy tylko do kontemplacji i umartwiania?
    • jesster Re: Tarkan 22.08.04, 00:26
      Nie, jest fałszywy, nie ma znaku wodnego.
    • grace81 Re: Tarkan 25.08.04, 21:32
      Jaki tam z niego artysta. Dobre sobie.
      • Gość: Kocham Tarkana Re: Tarkan IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.08.04, 21:09
        Kocham Tarkana i innych wykonawców tureckich muua Tarkan
    • titush Re: Tarkan 28.08.04, 13:42
      N-I-E

to że w polsce wypromowano TYLKO jeden jego singiel nie znaczy, że tarkan nie
      nagrał kilku innych świetnych płyt. jeśli wydaje ci się, że to gniot tylko
      dlatego, że na szeroką skalę był znany "simarik" to powinnaś się zastanowić nad
      tym, co mówisz. a obwiniać proszę dział promocji w POLSCE. ot co!
    • grace81 Re: Tarkan 28.08.04, 15:58
      Raczej gwiazda niż artysta. "Artysta" to ktoś kto tworzy jakieś dzieła.
    • martynka_arc sidik yarýsý !!! =) 28.08.04, 16:08
      nie chcesz to nie sluchaj Tarkana, ja uwazam ze koles ma talent i swietnie
      spiewa a to ze Ty nie jestes poinformowana co do jego kariery nie znaczy ze on
      niczego nie robi. w 2003 wydal cd bardzo dobrze sperzedajacy sie, jaksi czas
      temu wyszedl kolejny teledysk promujacy tamta cd, Tarkan ciagle jest w trasie-
      niedawno zakonczyl europejska trase koncertowa, dal pare koncertow w TR i teraz
      jest na wakacjach a niedlugo wraca na Manhattan i bedzie dalej pracowal nad
      anglo jezycznym albumem
      checesz wiecej info na jego temat to daj mi znac, sluze takze zbiorem mp3 w
      ktorych znajdziesz jego wszystkie kawalki- oryginaly i rmxy =)
      a jak ladnie poprosisz to moze Ci autograf zalatwie =)
      pozdrawiam
      • grace81 Re: sidik yarýsý !!! =) 28.08.04, 16:10
        martynka_arc napisała:

> nie chcesz to nie sluchaj Tarkana, ja uwazam ze koles ma talent i swietnie
        > spiewa a to ze Ty nie jestes poinformowana co do jego kariery nie znaczy ze
        on
        > niczego nie robi. w 2003 wydal cd bardzo dobrze sperzedajacy sie, jaksi czas
        > temu wyszedl kolejny teledysk promujacy tamta cd, Tarkan ciagle jest w trasie-

> niedawno zakonczyl europejska trase koncertowa, dal pare koncertow w TR i
        teraz
        >
        > jest na wakacjach a niedlugo wraca na Manhattan i bedzie dalej pracowal nad
        > anglo jezycznym albumem
        > checesz wiecej info na jego temat to daj mi znac, sluze takze zbiorem mp3 w
        > ktorych znajdziesz jego wszystkie kawalki- oryginaly i rmxy =)
        > a jak ladnie poprosisz to moze Ci autograf zalatwie =)
        > pozdrawiam
        >

Przepraszam że się wtrącę ale autorka wątku o coś innego pytała. Na pewno
        doceni Twój wysiłek, bo z jej tonu wnoszę że marzy o autografie Tarkana smile
        Pozdrawiam również.
    • hania73 Re: Tarkan 28.08.04, 16:28
      Jak widzę dyskusja rozgorzała wink Dobrze że jest odzew. Nie wiedziałam że
      Tarkan ma tylu fanów w naszym kraju. No i nie wiedziałam że coś robił po tych
      całuskach! Ale chyba się nie przekonam, mimo wszystko dziękuję. Szkoda że nie
      wszyscy dyskutowali kulturalnie ale trudno.
    • Gość: devilevil321 Re: Tarkan IP: 80.51.90.* 28.08.04, 16:28
      nigdy Tarkana nie sluchalam (celowo), ale dzieki temu watkowi przypomnial mi
      sie ten hicior z caluskami hehehe. i sciagnelam go sobie z netu. to jest
      calkiem fajne w porownaniu do tego, co teraz leci w tv na kanalach muzycznych
      (trzymam sie od nich z daleka i wlanczam od przypadku do przypadku). no i wokal
      tez calkiem niezly.
      p.s. czy ten "simarik" to jego piosenka czy kower jakis blizej
      niezidentyfikowanego (przeze mnie) turysty tureckiego?
      • Gość: devilevil321 Re: Tarkan IP: 80.51.90.* 28.08.04, 16:29
        mialo byc 'artysty tureckiego'. przejezyczenietongue_out
        • titush Re: Tarkan 28.08.04, 16:33
          tak, "simarik" ["zazdrośnica" - w wolnym tłumaczeniu] to cover, tyle że w
          oryginale śpiewała go... KOBIETA!
          • Gość: devilevil321 Re: Tarkan IP: 80.51.90.* 28.08.04, 16:41
            tak mi sie wydawalo wlasnie. chcialam sie upewnic, bo myslalam, ze mi sie
            przysnilosmile.
            • titush Re: Tarkan 28.08.04, 16:47
              ano niesmile) poza tym ta babka była kilka lat temu na festiwalu w sopocie, kiedy
              to były te wszystkie orientalne dźwięki. miała na sobie fajną sukienkę - chyba
              taką trochę a la folk [nie wiem jaką to ma nazwę turecką] i całkiem fajnie to
              zaśpiewała... mogłaby to nagrać w duecie z tarkanemwink).
    • przemas83 Re: Tarkan 28.08.04, 17:44
      Eeee taki tam popowy tandeciarz. Podobno w Turcji to wielka gwiazda ale z niego
      pewnie taki artysta jak Piasek big_grin
      • Gość: devilevil321 Re: Tarkan IP: 80.51.90.* 28.08.04, 17:48
        i tak lepszy niz dodasmile
        • titush Re: Tarkan 28.08.04, 17:49
          *thumbs up* hihihihihihihismile)
    • Gość: <><> Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 20:31
      NIE ZAPOMINAJMY, ZE AUTORKA TEMATU JEST FANKĄ MICHAELA JACKSON`A.
      BBBUUUAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: amy Re: Tarkan IP: *.rozanka.wroc.pl 28.08.04, 20:34
        NIE WIDZE ZWIAZKU??!
        • Gość: <><> Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 20:39
          PRZECIEZ M. J. TO KICZ NAD KICZE smile)) A ONA ŚMIE SIĘ WYPOWIADAĆ O TARKANIE
          • hania73 Re: Tarkan 28.08.04, 20:42
            Gość portalu: <><> napisał(a):

> PRZECIEZ M. J. TO KICZ NAD KICZE smile)) A ONA ŚMIE SIĘ WYPOWIADAĆ O TARKANIE

Gdzie napisałam że jestem fanką?

Michael Jackson to klasyka i legenda. Tarkan nie. "Śmie" i nie pisze wielkimi
            literami. Dobranoc.
          • Gość: amy Re: Tarkan IP: *.rozanka.wroc.pl 28.08.04, 20:44
            daj spokoj!
            kiedys jackson byl naprawde potega - w latach 80. zgadzam sie z tym, ze to co
            teraz robi jest zenujace, ale kiedys robil porzadna muze smile))
            a jak ktos nie lubi tarkana - to tylko jego strata!
            pozdrawiam smile))
    • martynka_arc przeczytajcie to 'znawcy' Tarkana =) 29.08.04, 01:34
      1) simarik nie jest wolnym ani zadnym tlumaczeniem osoby 'zazdrosnej'
      tylko 'rozpieszczonej' ale nie koniecznie w zlym znaczeniu

2) Tarkan byl pierwszym wykonawca i wspolautorem tej piosenki (wspolpracowal
      przy tworzeniu muzyki, text napisany jest przez znana turecka piosenkarke Sezen
      Aksu ...co do covera- Holly V. mogla zaspiewac "kiss kiss" tylko za zgoda S.A.

3) w Turcji Tarkan jest wielka gwiazda ale to nie znaczy ze wszyscy go kochaja
      co jest chyba rzecza oczywista gdyz nie ma osoby ktora jest przez wszystkich
      uwielbiana

4) niektorzy z was martwia sie ze biedaczyna nic nie robi i nie jest znany, juz
      pisalam ze jego kariera ma sie bardzo dobrze. niejedna osoba musialaby sobie
      odpuscic pojscie na jego koncert gdyz bilety sa bardzo drogie, za lepsze
      miejsca trzeba czesto zaplacic ok 90 Euro. ludzie chodza na jego koncerty co
      daje mu niezle zarobic ale takze swiadczy o tym ze wciaz ma wielu fanow ktorzy
      poza Simarikiem znaja wiecej hitow owego artysty oraz sa w stanie wydac niezle
      pieniadze by byc na jego koncercie czego sobie i innym fanom zycze =)

pozdrawiam fanow oraz tych mniej lubiacych pana Tevetoglu =)
      • titush Re: przeczytajcie to 'znawcy' Tarkana =) 29.08.04, 16:54
        nie uważam się za 'znawcę' tarkana tongue_out
        • Gość: terry Re: przeczytajcie to 'znawcy' Tarkana =) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.04, 18:10
          O, Tarkan to jeden z moich ulubionych wykonawców. Co tam "Simarik", od czahu
          tej piosenki Tarkan zdążył już wydać dwie następne płyty, na których są o
          wiele, wiele lepsze kawałki. Szczególnie na albumie pt: "Karma". Polecam.
          Turecka egzotyka, szybkie rytmy i mocny, trochę "aktorski" głos wykonwacy. A
          utwór "Gitti Gideli" jest jednym z moich naj, naj..
          • titush Re: przeczytajcie to 'znawcy' Tarkana =) 29.08.04, 18:34
            A
            > utwór "Gitti Gideli" jest jednym z moich naj, naj..

cudeńko, zdecydowanie smile)
          • Gość: Martynka_ARC Karma IP: *.babimost.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 16:13
            mowisz o Karmie a nie wspimnisz Kuzu Kuzu (video jest swieeeeetny), Ay, Sen
            Baskasin, Uzak ani Hup ! =)

przesluchaj sobie Dudu smile i Gulumse Kaderine smile
            oraz Olurum Sana, Bu Gece, Kis Gunesi, hmmm jest jeszcze sporo super kawalkow
            ale dosc wymieniania jak na jednego posta smile

öpücük ! =)
            • Gość: terry Re: Karma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 22:25
              Znam, znam te wszystkie kawałki. Wspomniałem ten naj, naj - "Gitti Gideli". Mam
              tez "Dudu" - niezla, ale gorsza od "Karmy". I jeszcze dwa osobne kawałki -
              "Asla" i "Don Begebim" - skąd one są? Oba super! Może to już zapowiedź
              kolejnej, czwartej płyty?
              • Gość: Martynka_ARC =) IP: *.babimost.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 21:02
                hm cos mi sie wydaje ze jaja sobie robisztongue_out
                jednak i tak skomentuje to co napisales- nie 4 tylko 7 (a jak liczyc z z "YS
                NE" to 8) ..teraz cd ktora wyjdzie bedzie angl.jez. ma ponoc ukazac sie wiosna
                Don B. jest z A Acayipsin a Asla to Vazgecemem

=)
                • Gość: terry Re: =) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.08.04, 21:05
                  O, to świetnie, naprawdę nie wiedziałem. Jeśli możesz to podaj mi pełną
                  dyskografię Tarkana. Będę wdzięczny smile Mam i znam tylko "Karmę" i "Dudu".
                  • Gość: terry Re: =) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.08.04, 22:00
                    A, jeszcze jedno. Gdzie w Polsce można kupić płyty Tarkana? W sklepach
                    internetowych nie ma (poza fan.pl, ale tam tylko dla stałych klientów). Może
                    jakieś małe sklepiki gdzieś w Warszawie?
                    • Gość: ~M~ =) IP: *.babimost.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 00:28
                      spytaj sie w jakims sklepie muzycznym to Ci sciagna, ja mam kupione cd przez
                      net z Turcji
                      a jesli idzie o dyskografie: www.tarkan.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka