hania73 22.08.04, 00:12 Czy Tarkan to prawdziwy artysta? Miał kilka lat temu jakieś całuski i zniknał. A teraz wszyscy padają na kolana bo zaśpiewał na olimpiadzie. Czy to nie jest przesada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszko12 Re: Tarkan 22.08.04, 00:18 Może się nie wypowiadaj jak nie masz nic ciekawego do napisania. To dobra piosenka na taką okazję a ty jesteś chyba zblazowana albo marudna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:26 Raczej sfrustrowana Ja tam Tarkana lubię - sa miliony piosenkarzy których mozna sie skuteczniej czepiac, wiec kolezanko przyczep sie do kogoś innego . Odpowiedz Link Zgłoś
hania73 Re: Tarkan 22.08.04, 00:30 Gość portalu: Aska napisał(a): > Raczej sfrustrowana > Ja tam Tarkana lubię - sa miliony piosenkarzy których mozna sie skuteczniej > czepiac, wiec kolezanko przyczep sie do kogoś innego . A mi się właśnie podobało do niego przyczepić. Bo go nie lubię i możesz mnie w nos pocałować. Tarkan to badziew i nie masz się czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:33 Tak? A czego Ty słuchasz na co dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
hania73 Re: Tarkan 22.08.04, 00:34 Ja słucham muzyki zdradzającej jakieś ambicje. Piosenki aktorskiej, poezji śpiewanej. Dla relaksu włączam coś tanecznego z Brazylii ale to tak już mniej intelektualnie. Nie disco-Turko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:37 Uscislij proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
hania73 Re: Tarkan 22.08.04, 00:38 Gość portalu: Aśka napisał(a): > Uscislij proszę. Nie rozumiesz co napisałam, to takie gatunki muzyczne. W wyszukiwarce poszukaj, paluszki cię nie rozbolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:45 Tak myślałam...że tak odpowiesz...tylko na tyle ciebie stac..poezja śpiewana i piosenka aktorska - łatwo powiedziec ale wymienic konkretnego wykonawcę to już nie łaska. Jestes żałosna Odpowiedz Link Zgłoś
hania73 Re: Tarkan 22.08.04, 00:48 Zapewne nazwiska Brel i Brassens niewiele ci powiedzą. Ale od tego możesz zacząć, i tak nie zrozumiesz. Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Francuskie przynudzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:51 No ciekawa byłam czy kogoś wymyślisz ) Śpij słodko ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: Francuskie przynudzanie IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 28.08.04, 11:42 Ja w tej małek kłótni jestem za Aśką, a hania73 jest beee, bo myśli , że jeśli słucha muzyki "ambitnej" to jest lepsza od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
wredotka1 Re: Francuskie przynudzanie 28.08.04, 13:47 Gość portalu: kij napisał(a): > Ja w tej małek kłótni jestem za Aśką, a hania73 jest beee, bo myśli , że jeśli > słucha muzyki "ambitnej" to jest lepsza od innych. W tej klotni jestem przeciw tobie bo jestes beee bo sie przywalasz nie mowiac na temat. Najwyrazniej jestes zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: Francuskie przynudzanie IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 28.08.04, 14:23 w takim razie ja popiszę się swoja niezwykła inteligencją, błyskotliwością, sprytem i cholere wie czym jeszcze i nazwe cię głupią cipą Odpowiedz Link Zgłoś
wredotka1 Re: Francuskie przynudzanie 28.08.04, 14:25 Bo to jedyne co masz do zaoferowania, wiec dzieki za ciekawy wpis i idz sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: Francuskie przynudzanie IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 28.08.04, 14:31 Moge cię tez nazwać głupim chujem, niezły jestem nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
wredotka1 Re: Francuskie przynudzanie 28.08.04, 14:33 Mozesz, skoro plec ci nie robi roznicy. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
devilevil321 Re: Francuskie przynudzanie 30.08.04, 17:02 pewnie by mu robila, gdybys nie byla hemafrodyta powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MtBrothers Re: muzyka mp3 IP: *.krosno-odrzanskie.sdi.tpnet.pl 14.11.04, 16:17 eee... gadanie, -- * MTBrothers * ta ta ta * * Kto jeszcze chce mieć setki nowych plików? * * Muzyka MP3: www.muzyka-mp3.pl * * Filmy DIVX: www.filmy-divx.pl * Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Tarkan 28.08.04, 16:16 no rzeczywiscie, brel i brassens to geniusze nad geniuszami i sluchac ich moga tylko i wylacznie ludzie obdarzeni sluchem absolutnym, wyzszym wyksztalceniem, co najmniej dwoma doktoratami ze skrajnie roznych dziedzin, i najlepiej jeszcze poslugujacy sie min trzema jezykami obcymi. francuski perfekt, oczywiscie)) buahahahahaa... za takie wypowiedzi kocham to forum)) Odpowiedz Link Zgłoś
hania73 Re: Tarkan 28.08.04, 16:26 dziewczyna_mickiewicza napisała: > no rzeczywiscie, brel i brassens to geniusze nad geniuszami i sluchac ich moga > tylko i wylacznie ludzie obdarzeni sluchem absolutnym, wyzszym wyksztalceniem, > co najmniej dwoma doktoratami ze skrajnie roznych dziedzin, i najlepiej jeszcze > > poslugujacy sie min trzema jezykami obcymi. francuski perfekt, oczywiscie)) Nigdzie czegoś takiego nie napisałam! > buahahahahaa... za takie wypowiedzi kocham to forum)) No a ja za takie. Przekręcasz to co napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Tarkan 28.08.04, 16:32 nie, to moja interpretacja tego: "Ale od tego możesz zacząć, i tak nie zrozumiesz." "Zapewne nazwiska Brel i Brassens niewiele ci powiedzą" Odpowiedz Link Zgłoś
hania73 Re: Tarkan 28.08.04, 16:44 Nie napisałam że to dzieła niedostępne dla innych. O co innego mi chodziło, nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Tarkan 28.08.04, 16:49 dobra, spoko, troche mam kiszkowaty dzien dzis i wszystkiego sie czepiam, wszedzie wyczuwam ironie i zlosliwosc. prosze o wybaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
hania73 Re: Tarkan 28.08.04, 16:51 Rozmawiałam nie z Tobą tylko z kimś kogo podejrzewałam o nikłe możliwości, chyba że się poczułaś )) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Tarkan 28.08.04, 17:47 tu sie wszyscy poczuwaja do wszystkiego))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 21:05 uwielbiam takie komentarze!!! "ja slucham muzyki ambitnej, lepszej, madrzejszej, etc..." boki mozna zrywac czytajac takie cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronner Re: Tarkan IP: *.aster.pl 11.11.04, 00:10 Żałosne... a może napiszesz co złego jest w muzyce rozrywkowej... Czy muzyka według Ciebie służy tylko do kontemplacji i umartwiania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham Tarkana Re: Tarkan IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.08.04, 21:09 Kocham Tarkana i innych wykonawców tureckich muua Tarkan Odpowiedz Link Zgłoś
titush Re: Tarkan 28.08.04, 13:42 N-I-E to że w polsce wypromowano TYLKO jeden jego singiel nie znaczy, że tarkan nie nagrał kilku innych świetnych płyt. jeśli wydaje ci się, że to gniot tylko dlatego, że na szeroką skalę był znany "simarik" to powinnaś się zastanowić nad tym, co mówisz. a obwiniać proszę dział promocji w POLSCE. ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
grace81 Re: Tarkan 28.08.04, 15:58 Raczej gwiazda niż artysta. "Artysta" to ktoś kto tworzy jakieś dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_arc sidik yarýsý !!! =) 28.08.04, 16:08 nie chcesz to nie sluchaj Tarkana, ja uwazam ze koles ma talent i swietnie spiewa a to ze Ty nie jestes poinformowana co do jego kariery nie znaczy ze on niczego nie robi. w 2003 wydal cd bardzo dobrze sperzedajacy sie, jaksi czas temu wyszedl kolejny teledysk promujacy tamta cd, Tarkan ciagle jest w trasie- niedawno zakonczyl europejska trase koncertowa, dal pare koncertow w TR i teraz jest na wakacjach a niedlugo wraca na Manhattan i bedzie dalej pracowal nad anglo jezycznym albumem checesz wiecej info na jego temat to daj mi znac, sluze takze zbiorem mp3 w ktorych znajdziesz jego wszystkie kawalki- oryginaly i rmxy =) a jak ladnie poprosisz to moze Ci autograf zalatwie =) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grace81 Re: sidik yarýsý !!! =) 28.08.04, 16:10 martynka_arc napisała: > nie chcesz to nie sluchaj Tarkana, ja uwazam ze koles ma talent i swietnie > spiewa a to ze Ty nie jestes poinformowana co do jego kariery nie znaczy ze on > niczego nie robi. w 2003 wydal cd bardzo dobrze sperzedajacy sie, jaksi czas > temu wyszedl kolejny teledysk promujacy tamta cd, Tarkan ciagle jest w trasie- > niedawno zakonczyl europejska trase koncertowa, dal pare koncertow w TR i teraz > > jest na wakacjach a niedlugo wraca na Manhattan i bedzie dalej pracowal nad > anglo jezycznym albumem > checesz wiecej info na jego temat to daj mi znac, sluze takze zbiorem mp3 w > ktorych znajdziesz jego wszystkie kawalki- oryginaly i rmxy =) > a jak ladnie poprosisz to moze Ci autograf zalatwie =) > pozdrawiam > Przepraszam że się wtrącę ale autorka wątku o coś innego pytała. Na pewno doceni Twój wysiłek, bo z jej tonu wnoszę że marzy o autografie Tarkana Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
hania73 Re: Tarkan 28.08.04, 16:28 Jak widzę dyskusja rozgorzała Dobrze że jest odzew. Nie wiedziałam że Tarkan ma tylu fanów w naszym kraju. No i nie wiedziałam że coś robił po tych całuskach! Ale chyba się nie przekonam, mimo wszystko dziękuję. Szkoda że nie wszyscy dyskutowali kulturalnie ale trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilevil321 Re: Tarkan IP: 80.51.90.* 28.08.04, 16:28 nigdy Tarkana nie sluchalam (celowo), ale dzieki temu watkowi przypomnial mi sie ten hicior z caluskami hehehe. i sciagnelam go sobie z netu. to jest calkiem fajne w porownaniu do tego, co teraz leci w tv na kanalach muzycznych (trzymam sie od nich z daleka i wlanczam od przypadku do przypadku). no i wokal tez calkiem niezly. p.s. czy ten "simarik" to jego piosenka czy kower jakis blizej niezidentyfikowanego (przeze mnie) turysty tureckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilevil321 Re: Tarkan IP: 80.51.90.* 28.08.04, 16:29 mialo byc 'artysty tureckiego'. przejezyczenie Odpowiedz Link Zgłoś
titush Re: Tarkan 28.08.04, 16:33 tak, "simarik" ["zazdrośnica" - w wolnym tłumaczeniu] to cover, tyle że w oryginale śpiewała go... KOBIETA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilevil321 Re: Tarkan IP: 80.51.90.* 28.08.04, 16:41 tak mi sie wydawalo wlasnie. chcialam sie upewnic, bo myslalam, ze mi sie przysnilo. Odpowiedz Link Zgłoś
titush Re: Tarkan 28.08.04, 16:47 ano nie) poza tym ta babka była kilka lat temu na festiwalu w sopocie, kiedy to były te wszystkie orientalne dźwięki. miała na sobie fajną sukienkę - chyba taką trochę a la folk [nie wiem jaką to ma nazwę turecką] i całkiem fajnie to zaśpiewała... mogłaby to nagrać w duecie z tarkanem). Odpowiedz Link Zgłoś
przemas83 Re: Tarkan 28.08.04, 17:44 Eeee taki tam popowy tandeciarz. Podobno w Turcji to wielka gwiazda ale z niego pewnie taki artysta jak Piasek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilevil321 Re: Tarkan IP: 80.51.90.* 28.08.04, 17:48 i tak lepszy niz doda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <><> Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 20:31 NIE ZAPOMINAJMY, ZE AUTORKA TEMATU JEST FANKĄ MICHAELA JACKSON`A. BBBUUUAHAHAHA!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <><> Re: Tarkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 20:39 PRZECIEZ M. J. TO KICZ NAD KICZE )) A ONA ŚMIE SIĘ WYPOWIADAĆ O TARKANIE Odpowiedz Link Zgłoś
hania73 Re: Tarkan 28.08.04, 20:42 Gość portalu: <><> napisał(a): > PRZECIEZ M. J. TO KICZ NAD KICZE )) A ONA ŚMIE SIĘ WYPOWIADAĆ O TARKANIE Gdzie napisałam że jestem fanką? Michael Jackson to klasyka i legenda. Tarkan nie. "Śmie" i nie pisze wielkimi literami. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Re: Tarkan IP: *.rozanka.wroc.pl 28.08.04, 20:44 daj spokoj! kiedys jackson byl naprawde potega - w latach 80. zgadzam sie z tym, ze to co teraz robi jest zenujace, ale kiedys robil porzadna muze )) a jak ktos nie lubi tarkana - to tylko jego strata! pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_arc przeczytajcie to 'znawcy' Tarkana =) 29.08.04, 01:34 1) simarik nie jest wolnym ani zadnym tlumaczeniem osoby 'zazdrosnej' tylko 'rozpieszczonej' ale nie koniecznie w zlym znaczeniu 2) Tarkan byl pierwszym wykonawca i wspolautorem tej piosenki (wspolpracowal przy tworzeniu muzyki, text napisany jest przez znana turecka piosenkarke Sezen Aksu ...co do covera- Holly V. mogla zaspiewac "kiss kiss" tylko za zgoda S.A. 3) w Turcji Tarkan jest wielka gwiazda ale to nie znaczy ze wszyscy go kochaja co jest chyba rzecza oczywista gdyz nie ma osoby ktora jest przez wszystkich uwielbiana 4) niektorzy z was martwia sie ze biedaczyna nic nie robi i nie jest znany, juz pisalam ze jego kariera ma sie bardzo dobrze. niejedna osoba musialaby sobie odpuscic pojscie na jego koncert gdyz bilety sa bardzo drogie, za lepsze miejsca trzeba czesto zaplacic ok 90 Euro. ludzie chodza na jego koncerty co daje mu niezle zarobic ale takze swiadczy o tym ze wciaz ma wielu fanow ktorzy poza Simarikiem znaja wiecej hitow owego artysty oraz sa w stanie wydac niezle pieniadze by byc na jego koncercie czego sobie i innym fanom zycze =) pozdrawiam fanow oraz tych mniej lubiacych pana Tevetoglu =) Odpowiedz Link Zgłoś
titush Re: przeczytajcie to 'znawcy' Tarkana =) 29.08.04, 16:54 nie uważam się za 'znawcę' tarkana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: przeczytajcie to 'znawcy' Tarkana =) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.04, 18:10 O, Tarkan to jeden z moich ulubionych wykonawców. Co tam "Simarik", od czahu tej piosenki Tarkan zdążył już wydać dwie następne płyty, na których są o wiele, wiele lepsze kawałki. Szczególnie na albumie pt: "Karma". Polecam. Turecka egzotyka, szybkie rytmy i mocny, trochę "aktorski" głos wykonwacy. A utwór "Gitti Gideli" jest jednym z moich naj, naj.. Odpowiedz Link Zgłoś
titush Re: przeczytajcie to 'znawcy' Tarkana =) 29.08.04, 18:34 A > utwór "Gitti Gideli" jest jednym z moich naj, naj.. cudeńko, zdecydowanie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martynka_ARC Karma IP: *.babimost.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 16:13 mowisz o Karmie a nie wspimnisz Kuzu Kuzu (video jest swieeeeetny), Ay, Sen Baskasin, Uzak ani Hup ! =) przesluchaj sobie Dudu i Gulumse Kaderine oraz Olurum Sana, Bu Gece, Kis Gunesi, hmmm jest jeszcze sporo super kawalkow ale dosc wymieniania jak na jednego posta öpücük ! =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: Karma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 22:25 Znam, znam te wszystkie kawałki. Wspomniałem ten naj, naj - "Gitti Gideli". Mam tez "Dudu" - niezla, ale gorsza od "Karmy". I jeszcze dwa osobne kawałki - "Asla" i "Don Begebim" - skąd one są? Oba super! Może to już zapowiedź kolejnej, czwartej płyty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martynka_ARC =) IP: *.babimost.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 21:02 hm cos mi sie wydaje ze jaja sobie robisz jednak i tak skomentuje to co napisales- nie 4 tylko 7 (a jak liczyc z z "YS NE" to 8) ..teraz cd ktora wyjdzie bedzie angl.jez. ma ponoc ukazac sie wiosna Don B. jest z A Acayipsin a Asla to Vazgecemem =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: =) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.08.04, 21:05 O, to świetnie, naprawdę nie wiedziałem. Jeśli możesz to podaj mi pełną dyskografię Tarkana. Będę wdzięczny Mam i znam tylko "Karmę" i "Dudu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: =) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.08.04, 22:00 A, jeszcze jedno. Gdzie w Polsce można kupić płyty Tarkana? W sklepach internetowych nie ma (poza fan.pl, ale tam tylko dla stałych klientów). Może jakieś małe sklepiki gdzieś w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~M~ =) IP: *.babimost.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 00:28 spytaj sie w jakims sklepie muzycznym to Ci sciagna, ja mam kupione cd przez net z Turcji a jesli idzie o dyskografie: www.tarkan.com Odpowiedz Link Zgłoś