Dodaj do ulubionych

Nowy System:

IP: *.retsat1.com.pl 22.08.04, 13:22
systemofadown.com/comingsoon/
Płyta nagrywana była w domowym studio Darona Malakiana w Hollywood Hills w
Kalifornii. Premiera zaplanowana jest na koniec roku. Malakian powiedział że
podczas tworzenia muzyki, inspirowani byli przez takie zespoły jak:
KRAFTWERK, DARKTHRONE, the ZOMBIES, czy the BEACH BOYS. Stwierdził również że
to połączenie pasuje...

We`ll find out... Free thinkers are dangerous...
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Nowy System: 22.08.04, 13:32
      Darkrhrone i Beachboys? Może i pasuje, ale jak brzmi! Mam nadzieje, że się
      chłopcy rozwinęli. "Steal..." mnie trochę rozczarowała. Z drugiej strony jakich
      zmian można było się tam spodziewać. Przcie to ten sam okres. Czekam z
      niecierpliwością na nowy album.
      Pozdrawiam
      • Gość: anka Re: Nowy System: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 14:50
        mam nadzieje że ten album będzie taki zajebisty jak toxicity nie moge się już
        doczekać pozdro dla wszystkich fanów a szczególnie dla sugar'a
        • Gość: ivan Re: Nowy System: IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 17:45
          System to System, na pewno nie zawiedzie, nie moge się doczekać. A, i liczę, że w końcu jednak zawitają do Polski (i zapomną jak to było kiedy byli po raz pierwszy) Również pozdrow. dla wszystkich true-fanów.
    • dreaded88 Re: Nowy System: 25.08.04, 17:51
      Gość portalu: Sugar napisał(a):

> DARKTHRONE

Co, chłopakom się orientacja (polityczna) zmieniła? Wszak Darkthrone to naziole
      dość czystej wody, a teksty pisuje im sam Varg V.
      • humbak Re: Nowy System: 25.08.04, 17:53
        No tak, nakręcą nową wersję teledysku do boom. Bombardowanko Izraela albo co?
        Tylko muszą ciut tekst zmodyfikować.
        • dreaded88 Re: Nowy System: 25.08.04, 18:02
          humbak napisał:

> No tak, nakręcą nową wersję teledysku do boom. Bombardowanko Izraela albo co?

Może raczej siedziby Z.O.G. wink
      • jasiek666 OT 26.08.04, 10:35
        dreaded88 napisał:

> Wszak Darkthrone to
        > naziole dość czystej wody, a teksty pisuje im sam Varg V.

E ? Fenriz jest co najwyżej czystej wody idiotą, ale na pewno nie naziolem.
        Współraca Darkthrone z Vargiem, o ile pamietam, ograniczała się do tekstu
        jakiegoś kawałka na bodajże "panzerfaust", i poza tym panowie od dawna nie
        utrzymują kontaktów. Pomijając z resztą juz całkowicie fakt, ze Varg nie
        pisuje juz tekstów nawet do swoich własnych utworówwink
        • dreaded88 Re: OT 26.08.04, 14:56
          Dojdziesz z tymi złamasami do ładu? Faktycznie, w wywiadach niby się wypierają,
          ale czy można im wierzyć?

Wedle mojej wiedzy Vargologicznej na "Panzerfaust" stworzył faktycznie jeden
          tekst, ale na "Transilvanian Hunger" aż cztery.

Z okoliczności, w których pan VV próbował prysnąć z więzienia, a następnie dał
          się złapać jak dziecko można wnosić, że mu się już zupełnie pogorszyło.
          • michalgajzler Re: OT 26.08.04, 15:11
            Skoro już zeszło na stan umysłów co niektórych osobników,to wracając do SOAD,
            chyba Tanakian jakiś czas temu twierdził, że inwigiluje go CIAwink.
            • humbak Re: OT 26.08.04, 15:15
              Cóż w końcu CIA to Amerykanie. Ich wiedza na temat innych krajów i narodów jest
              szczególna. Mogliby pomylić ormian z arabami i zacząć go inwigilowaćwink
            • dreaded88 Re: OT 26.08.04, 15:16
              Powinien uważać też na służby tureckie wink
              • michalgajzler Re: OT 26.08.04, 16:06
                Aż dziwne że jeszcze na to nie wpadłwink...pewnie zbyt zajęty jest zwalczaniem,
                wraz z Morello, amerykańskiego imperializmuwink)
          • jasiek666 Re: OT 26.08.04, 15:21
            no fakt, na transilvanian tez sie nasz mały faszysta udzielał. A za złamasami
            rzeczywiście cokolwiek trudno dojść, a poza tym to chyba trudzić się owym
            dochodzeniem niespecjalnie warto. Ja w każdym razie uważam, ze z
            najróżniejszych "izmów" jakie możnaby ewentualnie odnosić do darkthrone,
            bardziej adekwatnym byłoby raczej "debilizm" niż "nazizm".

No a pan VV po swoich niedawnych wybrykach raczej nieprędko zobaczy świat
            inaczej niz zza kratek w oknach. No chyba ze kolejna ucieczka wreszcie mu się
            powiedzie.
    • Gość: As Re: Nowy System: IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.08.04, 10:48
      Dziwi mnie że grupa grająca tak ciężką i radykalną odmianę rocka szuka
      inspiracji u klasyków elektronicznego grania Kraftwerk - czyżby panowie z SOAD
      postanowili poszerzyć instrumentarium o jakieś elektroniczno-klawiszowe cacka ?
      • humbak Re: Nowy System: 26.08.04, 10:57
        CZy aby myślimy o tym samym System of...?
        • Gość: anka Re: Nowy System: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:30
          a ktoś sie może orientuje jaki tytuł będzie miała ta płytka? no...a tak przy
          okazji pozdrawiam humbaka papapa
      • Gość: ksenia Kraftwerk? Dlaczego nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:48
        A mnie to nie dziwi nic, a nic. Kraftwerk inspirował bardzo wiele zespołów,
        wcale nie grających radykalnie 'elektronicznie'. Ich covery nagrywały tak różne
        kapele jak Big Black, Siouxsie and the Banshees, The Cardigans, Rammstein,
        Divine Comedy, czy Simple Minds. Dlaczego SOAD miałby się nie ispirować
        dokonaniami Kraftwerk? Dla muzyka najgorsze, co może zrobić, to zamknąć się na
        cztery spusty w swojej tak zwanej stylistyce.
        • Gość: anka Re: Kraftwerk? Dlaczego nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:00
          no ksenia ma racje nie ma nic gorszego nic zastuj w muzyce jak artyści wegetują
          cały czas w tym samym miejscu trzeba poszerzac horyzonty....
        • Gość: As Re: Kraftwerk? Dlaczego nie? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.08.04, 16:10
          Po pierwsze to co innego nagrywać covery, a co innego inspirować się.
          A po drugie wiąże się z "po pierwsze" - cover można nagrać w swoim stylu, po
          swojemu , ale jeśli chcą się inspirować muzyką elektroniczną to uważam że to
          wymusza zmianę ich instrumentarium. SOAD to bądź co bądż zespół metalowy (czy
          też, dla ortodoksów okołometalowy) grający bardzo surowo, więc nie bardzo widzę
          elektronikę w ich przekazie - dla mnie to tak samo chore jakby RATM inspirowali
          się dokonaniami Tangerine Dream.
          • Gość: ksenia Re: Kraftwerk? Dlaczego nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:17
            Ani przez chwilę nie twierdziłam, że inspirowanie się jest jednoznaczne z
            nagrywaniem coverów. I wcale nie uważam, że inspirowanie się muzyką
            elektroniczną wymaga zmiany instrumentarium - to jakieś strasznie konserwatywne
            podejście... Dajmy może troche więcej luzu, a przede wszystkim poczekajmy na
            efekty tych inspiracji. Oceniać będziemy później.
    • Gość: Sugar Re: Nowy System: IP: *.retsat1.com.pl 26.08.04, 17:44
      Obawiam się że znakomita cześć forumowiczów wzięła wypowiedź Malakiana zbyt
      dosłownie. W jednym z wcześniejszych wywiadów do "Toxicity", jako źródła
      inspiracji wymieniał kilku DJ`s działających na scenie RAVE, drum`n`base czy
      house. Jedyny utwór SoaD który mógłby mieć cokolwiek wspólnego z w/w
      wykonawcami to "Bounce"...

Acha, jeśli chodzi o gitarę, to jego wzór to Randy Rhodes. Systemu słyszałem
      wszystko, ale nigdy nie słyszałem Malakiana grającego cokolwiek choćby w 10%
      przypominającego Rhodesa...

Inspiracje jedno - życie drugie
      • Gość: anka Re: Nowy System: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:34
        właściwie nie mam już pytań tylko chciałam pozdrowić sugar'a i wszystkich fanów
        system of a down....nie moge sie doczekać tej nowej płyty..papapa
        • Gość: Sugar Re: Nowy System: IP: *.retsat1.com.pl 02.09.04, 18:20
          Gość portalu: anka napisał(a):

> właściwie nie mam już pytań tylko chciałam pozdrowić sugar'a i wszystkich
          > fanów system of a down....

Dzięki za pozdrowienia wink
          Pozdrawiam również kiss
          smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka