ajki.joe 25.08.04, 23:39 Czy lubi tu ktos zespoly prog rockowe? Pytam sie bo nie wiem czy wkrecac sie w to forum. A jak zobacze ze sa ludzie lubiacy prog rocka to moze powymieniam kilka opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haribo_goldbaren Re: Prog rock 25.08.04, 23:40 ajki.joe napisał: > Czy lubi tu ktos zespoly prog rockowe? Pytam sie bo nie wiem czy wkrecac sie > w to forum. A jak zobacze ze sa ludzie lubiacy prog rocka to moze powymieniam > kilka opinii. no ja nawet dosyc lubie Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Prog rock 25.08.04, 23:46 . sprecyzuj pojęcie "prog rock". wszystkich już tu wkurzam nieznajomością tych kosmicznych okresleń ale ciągle się uczę może lubię a sam o tym nie wiem nie znając tych klasyfikacji. . Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Prog rock 25.08.04, 23:50 . kocham takie odpowiedzi... a może coś od siebie zamiast całostronicowej litanii? . Odpowiedz Link Zgłoś
przemas83 Re: Prog rock 25.08.04, 23:51 kondoreus napisał: > . > kocham takie odpowiedzi... > a może coś od siebie zamiast całostronicowej litanii? Nie chce mi się. To tak jakby tłumaczyć komuś co to jest jazz. Poszukaj sam Odpowiedz Link Zgłoś
ajki.joe Re: Prog rock 25.08.04, 23:52 kondoreus napisał: > . > sprecyzuj pojęcie "prog rock". wszystkich już tu wkurzam nieznajomością tych > kosmicznych okresleń ale ciągle się uczę może lubię a sam o tym nie wiem >nieznając tych klasyfikacji. Prog rock? Fajna muza. Dlugie kawalki, skomplikowane, duzo roznych instrumentow. Np. zespoly ELP, Pendragon, IQ, Genesis, Pink Floyd, Yes, Ayreon, Anektoden Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Prog rock 25.08.04, 23:46 Ja nie, ale jest chyba parę osób. Poza tym możesz jeszcze zajrzeć na prywatne forum "The Beatles i inni". Tam chyba też coś znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
przemas83 Re: Prog rock 25.08.04, 23:48 A dlaczego ma iść od razu z tego forum? Przecież to jest forum muzyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Prog rock 25.08.04, 23:52 Nie mówię, żeby stąd iść. Ale żeby korzystać tu i tu. Część tamtejszych na ogólnym też się udziela. Odpowiedz Link Zgłoś
ajki.joe Re: Prog rock 25.08.04, 23:48 humbak napisał: > Ja nie, ale jest chyba parę osób. Poza tym możesz jeszcze zajrzeć na prywatne > forum "The Beatles i inni". Tam chyba też coś znajdziesz. A gdzie jest to forum, jakies dokladne namiary moge prosic? Odpowiedz Link Zgłoś
przemas83 Re: Prog rock 25.08.04, 23:50 Aha ja lubię najbardziej Crimsonów i Floydów ale innymi nie pogardzę. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Prog rock 25.08.04, 23:51 U góry masz Fora prywatne. Tam w dziale muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ajki.joe Re: Prog rock 25.08.04, 23:53 humbak napisał: > U góry masz Fora prywatne. Tam w dziale muzyka. Dzieki zaraz sprawdze. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Proszę 25.08.04, 23:52 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20715 Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Proszę 25.08.04, 23:53 Nie ułatwiasz za bardzo? Może by tak trochę ruchu paluszkom zapewnić Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Proszę 25.08.04, 23:54 humbak napisał: > Nie ułatwiasz za bardzo? Może by tak trochę ruchu paluszkom zapewnić dobrze prawisz Odpowiedz Link Zgłoś
przemas83 Re: Proszę 25.08.04, 23:55 humbak napisał: > Nie ułatwiasz za bardzo? Może by tak trochę ruchu paluszkom zapewnić Skoro taki pracowity jesteś to wytłumacz co to jest prog rock bo ktoś pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Proszę 25.08.04, 23:58 Ja od tego nie jestem. Ja słucham innych rzeczy. Tan kierunek raczej mało mnie pociąga. Przynajmniej jak dotąd. Poza tym na definicjach nigdy się nie znałem. Nadal black i death metal mylę, a słucham częściej niż rzeczonego. A już nowo brzmieniowych gatunków wogóle nazwać nie potrafię, choć uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Proszę 26.08.04, 00:00 . coś czuję że ten prog rock to tak samo utopijne okreslenie jak muzyka alternatywna. . Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Proszę 26.08.04, 00:02 Tak samo jak AS nie znoszę określenia alternatywna. Ten termin powinien był umrzeć wraz z punkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ajki.joe Re: Proszę 26.08.04, 00:03 Tamto forum jest takie samo jak to, to zostaje tu Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Proszę 26.08.04, 00:05 Na oko tak, ale nie zupełnie. Ale miło, że doceniasz nasze towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Proszę 26.08.04, 00:08 A właśnie, nieokrzesany jestem. Dobrywieczór mili nowi Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Proszę 26.08.04, 00:11 . mili nowi czy nihil novi (czy jak to tam dziadowi mawiali)? . Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus moje zdanie - lubię połowicznie 25.08.04, 23:55 . na podstawie przytoczonych tu nazw zespołów. o raju! lubie trochę prog rock! . Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:00 No patrz! Jak to dobrze czasem spotkać kogoś kto def. zna Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:02 . od razu przyjemniej mi się zrobiło. takto słuchałem w pustce i nicości zastanawiając się ciągle czego ja do cholery słucham?!? . Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:04 Taaaa... a potem ludzie rozmawiają jaki to ten pock fajny, a ja stoję i myślę, czy mogę do nich podejść jak lubię Stnesów i Living Colour? Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:10 . wydaje mi się że kiedyś te okreslenia były prostsze: jazz, blues, reagge, muzyka klasyczna, roch, hard-rock, metal. a teraz... ludziom się chyba w pewnym momencie ostro zaczęło nudzic więc zaczeli prześcigać się w wymyślaniu kolejnych nurtów muzycznych. . Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:17 Wiesz, dziennikarze muszą mieć co robić. Chociaż mnie na przykład trochę nurtuje, jak tu określić to co robi Tool. Choć, jak to przemyśleć... już nie nurtuje mnie to wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:19 . nie dałeś się przekonac że to metal? . Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:21 Jeszcze nie. Ale kto wie? Kto wie, co przyniesie jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: moje zdanie - lubię połowicznie IP: *.chello.pl 26.08.04, 00:52 sorki, ale okreslanie Toola mianem metalu to lekkie przegiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:05 No co, to nie my tak twierdzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:08 wiec kogo mam zabic, jak nie Was??? )) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:10 Zajrzyj do wątku o kiczu. Ale to określenie często się pojawia. Nie pytaj kto, bo ja nie chcę być współsprawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:13 dawaj linka... soczewki juz zdjelam )) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=15201825 Do ataku! Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:24 sorki, ale koledze kubasie to juz dawno podziekowalam... niech ida z ilhankiem sie gzdzic w tych swoich popowych klimatach pseudo Beatlesow... krzyz na droge... wukr... sie lekko... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:32 Ta, pamięam. Trzeba było paru osobom tłumaczyć gdzie się połowa forumowiczów podziała Ale ja o tym nie gadam. Czasem wniosą coś ciekawego do rozmowy i jest dobrze. Nie zawsze się z nimi zgadzam, apomylić się może każdy. Wkur... z resztą też Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:48 nie boj nic... pojawia sie nowi.. przyroda nie znosi prozni... zreszta juz powoli sie pojawiaja... bedzie jeszcze mnostwo beznadziejnych watkow, ale z czasem wykrystalizuje sie nowa grupa ludzi... a oni niech sie adoruja na forum cze... najzabawniejsze jednak, ze tamto forum z czasem zacznie bardziej przypominac foffm... to nieuniknione... ooo... juz widze watki: robimy zlocik, moze czacik, idziemy na piwo - niestety, jak widac 3 - 4 osoby sa raptem zainteresowane... zenujace z lekka... dobra, dosc tych wycieczek personalnych... i tak najpewniej mi sie dostanie... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus proponuje koniec... 26.08.04, 01:57 . najeżdżania na innych forumowiczów i fora. albo założenie jakiegoś wątku gdzieś gdzie można będzie wylać swe żale i dać upust emocjom. . Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: proponuje koniec... 26.08.04, 02:01 Tak tak. Skwapliwie przytakuje. niepotrzebnie to wygrzebałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: proponuje koniec... IP: *.chello.pl 26.08.04, 02:10 a ja niepotrzebnie sie dopisalam... Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_szuka_zony Re: proponuje koniec... 26.08.04, 11:22 Pisz, nadzieja, pisz. Wszystko co piszesz jest madre i potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_szuka_zony Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 11:37 Nadzieja, a moze my zrobimy jakis maly zlock? Tylko Ty i ja. Co? Mysle, ze mogloby byc baaardzo przyjemnie. Caluski, pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_co_ma_nadzieje Do nadzieji pro-rock rocka 24.10.04, 16:57 nadzieja_zalogowana napisała: > nie boj nic... pojawia sie nowi.. przyroda nie znosi prozni... zreszta juz > powoli sie pojawiaja... bedzie jeszcze mnostwo beznadziejnych watkow, ale z > czasem wykrystalizuje sie nowa grupa ludzi.. Ty, nadzieja, Ty chyba jakis prorok jestes czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_szuka_zony Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 11:35 nadzieja_zalogowana napisała: > sorki, ale koledze kubasie to juz dawno podziekowalam... > niech ida z ilhankiem sie gzdzic w tych swoich popowych klimatach pseudo > Beatlesow... > krzyz na droge... > wukr... sie lekko... Gzdzic sie, gzdzic. Jak to bosko brzmi w Twych ustach! Od razu mam bardzo nieprzyzwoite mysli. O yes, nadzieja, o yes! Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_szuka_zony Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 11:33 nadzieja_zalogowana napisała: > wiec kogo mam zabic, jak nie Was??? > )) Mnie zabij, mnie! Ja twierdze, ze Tool to PRAWDZIWY heavy metal. Z rozkosza skonam w Twych boskich ramionach! Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_szuka_zony Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 11:45 Gość portalu: nadzieja napisał(a): > sorki, ale okreslanie Toola mianem metalu to lekkie przegiecie... STRASZLIWE przegiecie, jesli wolno sie wtracic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Prog rock IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.08.04, 00:16 Ja lubię. Do moich faworytów należą Pink Floyd, Camel, Rush, z nowszych zespołów ostatnio ekscytuję się Areną. Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Prog rock 26.08.04, 00:23 . co do PF to sądze że progresywne (postepowe) i ogólnie nowatorsko-odkrywcze były ich dokonania do płytki "animals" włacznie. . Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Prog rock 26.08.04, 00:55 Gość portalu: As napisał(a): > Ja lubię. Do moich faworytów należą Pink Floyd, Camel, Rush, z nowszych > zespołów ostatnio ekscytuję się Areną. ooo... a Arena to od kiedy??? ja onegdaj trabilam o tym zespole na forum... mam nadzieje, ze do "motylka" dotarles??? )) pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Prog rock IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.08.04, 01:20 Usłyszałem jakiś czas temu płytę "Contagion" i bardzo mi się spodobała. Zachęcony sięgnąłem po płytkę z przeszłości "The Visitor" i spodobała mi się mniej, ale też wporzo. Do odsłuchania czeka jeszcze "Immortal" ale na razie się za nią nie zabieram. To wszystko co mam do napisania na temat Areny. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Prog rock 26.08.04, 01:26 ach, szkoda, bo ja juz odzielny watek stworzylam... hmmm... mam nawet koszulke Areny, ale ja nie nosze t-shirtow )) dostalam w prezencie od wokalisty, ze sie pochwale... Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_szuka_zony Re: Prog rock 26.08.04, 11:40 nadzieja_zalogowana napisała: > ach, szkoda, bo ja juz odzielny watek stworzylam... Juz sie wpisalem! hmmm... mam nawet koszulke > Areny, ale ja nie nosze t-shirtow )) O Boska, kiedys zalozysz ja specjalnie dla mnie! > dostalam w prezencie od wokalisty, ze sie pochwale... Oj, jestem zazdrosny. Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_szuka_zony Re: Prog rock 26.08.04, 11:38 nadzieja_zalogowana napisała: > ooo... a Arena to od kiedy??? ja onegdaj trabilam o tym zespole na forum... mam > > nadzieje, ze do "motylka" dotarles??? > )) > pozdrawiam... Ja dotarlem do motylka, nadziejko. Albo, z Twoja pomoca, niebawem dotre. Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Prog rock 26.08.04, 00:38 . a jakie to opinie koledzy ajki.joe i przemas chcieliście powymieniac? . Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Prog rock 26.08.04, 00:52 Aleś Ty niecierpliwy! Cześni raptusiewicz. Założą wątki to siem dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Prog rock 26.08.04, 01:08 . no trochę się niecierpliwię bo załozył sobie ktoś jakiegoś nicka na forum by niby o prog rocku pogadac. zdefiniował nawet (na przykładach) czym dla niego są te dwa słowa i znikł zamiast temat podjąć. no smutno mi po prostu. . Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Prog rock 26.08.04, 01:12 Niespełnione nadzieje. Rozumiem. Ale pewnie wrócą chłopaki. Nie smuć się. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Prog rock 26.08.04, 01:01 wg mnie bez sensu jest szufladkowanie muzyki... mam nieraz wrazenie, ze wynika ono (u osoby, ktora szufladkuje) z malej ilosci muzycznych odkryc... tyle bowiem jest ciekawych i interesujacych rzeczy, ktorych nie da sie jednoznacznie okreslic... zawsze, podejmujac probe, szufladkowania traci sie cos cennego... moze wiec warto zainteresowac sie forum nie dlatego, by wymienic opinie o lubianych i zanych zespolach, lecz by odkryc cos dla siebie, niekoniecznie z szuflady z napisem prog rock... jesli utworzysz jakis watek, chetnie sie dopisze... o ile czas pozwoli, ale chyba juz niedlugo pozwoli )) pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Prog rock 26.08.04, 01:09 W tym przypadku dało to szufladkowanie możliwość skrócenia wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Prog rock 26.08.04, 01:11 moze i tak, ale chyba skuteczniej by bylo zalozyc autorowi watek o konkretnym zespole i zobaczyc czy wzbudza zainteresowanie... mialby odpowiedz na swoje pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Prog rock 26.08.04, 01:13 Jakby założył o Led Zeppelin to pewnie tak, biorąc pod uwagę, co ostatnio się tu działo. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: Prog rock 26.08.04, 01:14 a co sie tu ostatnio dzialo??? jakos nie w temacie jestem chyba... zreszta - malo istotne... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Prog rock 26.08.04, 01:17 A w sumie nic poważnego. As się wkurzył... a może Haribo... albo obaj, że niby napad fanatyków LZ nastąpił. Nieważne. Rozejrzysz się, to zobaczysz. Ja spadam z tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_szuka_zony Re: Prog rock 26.08.04, 11:42 nadzieja_zalogowana napisała: > a co sie tu ostatnio dzialo??? jakos nie w temacie jestem chyba... > zreszta - malo istotne... Opowiem Ci przy okazji, jak sie spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_szuka_zony Re: Prog rock 26.08.04, 11:42 nadzieja_zalogowana napisała: > moze i tak, ale chyba skuteczniej by bylo zalozyc autorowi watek o konkretnym > zespole i zobaczyc czy wzbudza zainteresowanie... mialby odpowiedz na swoje > pytanie... O, wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tegoslaw_szuka_zony Re: Prog rock 26.08.04, 11:41 nadzieja_zalogowana napisała: > wg mnie bez sensu jest szufladkowanie muzyki... mam nieraz wrazenie, ze wynika > ono (u osoby, ktora szufladkuje) z malej ilosci muzycznych odkryc... tyle > bowiem jest ciekawych i interesujacych rzeczy, ktorych nie da sie jednoznacznie > > okreslic... zawsze, podejmujac probe, szufladkowania traci sie cos cennego... > moze wiec warto zainteresowac sie forum nie dlatego, by wymienic opinie o > lubianych i zanych zespolach, lecz by odkryc cos dla siebie, niekoniecznie z > szuflady z napisem prog rock... > jesli utworzysz jakis watek, chetnie sie dopisze... o ile czas pozwoli, ale > chyba juz niedlugo pozwoli )) > pozdrawiam... Zgadza sie, szuflady precz! Odpowiedz Link Zgłoś
ajki.joe Re: Prog rock 26.08.04, 12:39 Witajcie, NIe odpisywlem, bo ja jako normalny czlowiek chodze spac. I nie zawsze wisze na komputerze. A teraz w przerwie w pracy, skrobne moja ulubiona trijke zespolow prog rockowych. 3.Yes 2.VdGG 1.ELP ELP, to moj ulubiony zespol. Wg mnie nikt od nich nie gral lepiej. A ze stosunkowo nowych zespolow najbardziej lubie Pendragon. Wracam do pracy. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiak do ajki.joe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 12:47 Powedruj tu: www.pejzaze.prv.pl i kliknij FORUM. Tam jest o prog rocku do woli!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Za malo na tym forum prog rocka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.12.04, 22:23 Witam. jak jesteś zainteresowany starym dobrym rockiem i progrockiem odwiedź to forum : forum.twoj.net/index.php?showforum=67 Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś