25.08.04, 23:39
Czy lubi tu ktos zespoly prog rockowe? Pytam sie bo nie wiem czy wkrecac sie
w to forum. A jak zobacze ze sa ludzie lubiacy prog rocka to moze powymieniam
kilka opinii.
Obserwuj wątek
    • haribo_goldbaren Re: Prog rock 25.08.04, 23:40
      ajki.joe napisał:

> Czy lubi tu ktos zespoly prog rockowe? Pytam sie bo nie wiem czy wkrecac sie
      > w to forum. A jak zobacze ze sa ludzie lubiacy prog rocka to moze powymieniam
      > kilka opinii.
      no ja nawet dosyc lubie
      • ajki.joe Re: Prog rock 25.08.04, 23:44
        Spoko. Ktos jeszcze?
        • przemas83 Ja! 25.08.04, 23:46
        • kondoreus Re: Prog rock 25.08.04, 23:46
          .
          sprecyzuj pojęcie "prog rock". wszystkich już tu wkurzam nieznajomością tych
          kosmicznych okresleń ale ciągle się uczę smile może lubię a sam o tym nie wiem nie
          znając tych klasyfikacji.
          .
          • przemas83 Re: Prog rock 25.08.04, 23:48
            akson.sgh.waw.pl/~dpolsz/progrock.htm
            • kondoreus Re: Prog rock 25.08.04, 23:50
              .
              kocham takie odpowiedzi...
              a może coś od siebie zamiast całostronicowej litanii?
              .
              • przemas83 Re: Prog rock 25.08.04, 23:51
                kondoreus napisał:

> .
                > kocham takie odpowiedzi...
                > a może coś od siebie zamiast całostronicowej litanii?

Nie chce mi się. To tak jakby tłumaczyć komuś co to jest jazz. Poszukaj sam smile
          • ajki.joe Re: Prog rock 25.08.04, 23:52
            kondoreus napisał:

> .
            > sprecyzuj pojęcie "prog rock". wszystkich już tu wkurzam nieznajomością tych
            > kosmicznych okresleń ale ciągle się uczę smile może lubię a sam o tym nie wiem
            >nieznając tych klasyfikacji.

Prog rock? Fajna muza. Dlugie kawalki, skomplikowane, duzo roznych
            instrumentow. Np. zespoly ELP, Pendragon, IQ, Genesis, Pink Floyd, Yes, Ayreon,
            Anektoden
        • humbak Re: Prog rock 25.08.04, 23:46
          Ja nie, ale jest chyba parę osób. Poza tym możesz jeszcze zajrzeć na prywatne
          forum "The Beatles i inni". Tam chyba też coś znajdziesz.
          • przemas83 Re: Prog rock 25.08.04, 23:48
            A dlaczego ma iść od razu z tego forum? Przecież to jest forum muzyczne.
            • humbak Re: Prog rock 25.08.04, 23:52
              Nie mówię, żeby stąd iść. Ale żeby korzystać tu i tu. Część tamtejszych na
              ogólnym też się udziela.
              • przemas83 Re: Prog rock 25.08.04, 23:53
                A to spoko , luzik.
          • ajki.joe Re: Prog rock 25.08.04, 23:48
            humbak napisał:

> Ja nie, ale jest chyba parę osób. Poza tym możesz jeszcze zajrzeć na prywatne
            > forum "The Beatles i inni". Tam chyba też coś znajdziesz.

A gdzie jest to forum, jakies dokladne namiary moge prosic?
            • przemas83 Re: Prog rock 25.08.04, 23:50
              Aha ja lubię najbardziej Crimsonów i Floydów ale innymi nie pogardzę.
            • humbak Re: Prog rock 25.08.04, 23:51
              U góry masz Fora prywatne. Tam w dziale muzyka.
              • ajki.joe Re: Prog rock 25.08.04, 23:53
                humbak napisał:

> U góry masz Fora prywatne. Tam w dziale muzyka.

Dzieki zaraz sprawdze.
            • ihopeyouwilllikeme Proszę 25.08.04, 23:52
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20715
              • humbak Re: Proszę 25.08.04, 23:53
                Nie ułatwiasz za bardzo? Może by tak trochę ruchu paluszkom zapewnićsmile
                • haribo_goldbaren Re: Proszę 25.08.04, 23:54
                  humbak napisał:

> Nie ułatwiasz za bardzo? Może by tak trochę ruchu paluszkom zapewnićsmile
                  dobrze prawisz
                • przemas83 Re: Proszę 25.08.04, 23:55
                  humbak napisał:

> Nie ułatwiasz za bardzo? Może by tak trochę ruchu paluszkom zapewnićsmile

Skoro taki pracowity jesteś to wytłumacz co to jest prog rock bo ktoś pytał.
                  • humbak Re: Proszę 25.08.04, 23:58
                    Ja od tego nie jestem. Ja słucham innych rzeczy. Tan kierunek raczej mało mnie
                    pociąga. Przynajmniej jak dotąd. Poza tym na definicjach nigdy się nie znałem.
                    Nadal black i death metal mylę, a słucham częściej niż rzeczonego. A już nowo
                    brzmieniowych gatunków wogóle nazwać nie potrafię, choć uwielbiam.
                    • kondoreus Re: Proszę 26.08.04, 00:00
                      .
                      coś czuję że ten prog rock to tak samo utopijne okreslenie jak muzyka
                      alternatywna.
                      .
                      • humbak Re: Proszę 26.08.04, 00:02
                        Tak samo jak AS nie znoszę określenia alternatywna. Ten termin powinien był
                        umrzeć wraz z punkiem.
                        • ajki.joe Re: Proszę 26.08.04, 00:03
                          Tamto forum jest takie samo jak to, to zostaje tu
                          • humbak Re: Proszę 26.08.04, 00:05
                            Na oko tak, ale nie zupełnie. Ale miło, że doceniasz nasze towarzystwowink
                          • kondoreus Re: Proszę 26.08.04, 00:07
                            .
                            DZIĘKUJEMY i witamy smile
                            .
                            • humbak Re: Proszę 26.08.04, 00:08
                              A właśnie, nieokrzesany jestem. Dobrywieczór mili nowismile
                              • kondoreus Re: Proszę 26.08.04, 00:11
                                .
                                mili nowi czy nihil novi (czy jak to tam dziadowi mawiali)?
                                .
    • kondoreus moje zdanie - lubię połowicznie 25.08.04, 23:55
      .
      na podstawie przytoczonych tu nazw zespołów. o raju! lubie trochę prog rock!
      .
      • humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:00
        No patrz! Jak to dobrze czasem spotkać kogoś kto def. znawink
        • kondoreus Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:02
          .
          od razu przyjemniej mi się zrobiło. takto słuchałem w pustce i nicości
          zastanawiając się ciągle czego ja do cholery słucham?!? wink
          .
          • humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:04
            Taaaa... a potem ludzie rozmawiają jaki to ten pock fajny, a ja stoję i myślę,
            czy mogę do nich podejść jak lubię Stnesów i Living Colour?smile
            • kondoreus Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:10
              .
              wydaje mi się że kiedyś te okreslenia były prostsze: jazz, blues, reagge,
              muzyka klasyczna, roch, hard-rock, metal. a teraz... ludziom się chyba w pewnym
              momencie ostro zaczęło nudzic więc zaczeli prześcigać się w wymyślaniu
              kolejnych nurtów muzycznych.
              .
              • humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:17
                Wiesz, dziennikarze muszą mieć co robić. Chociaż mnie na przykład trochę
                nurtuje, jak tu określić to co robi Tool. Choć, jak to przemyśleć... już nie
                nurtuje mnie to wcale.
                • kondoreus Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:19
                  .
                  nie dałeś się przekonac że to metal? smile
                  .
                  • humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 00:21
                    Jeszcze nie. Ale kto wie? Kto wie, co przyniesie jutro?
                    • Gość: nadzieja Re: moje zdanie - lubię połowicznie IP: *.chello.pl 26.08.04, 00:52
                      sorki, ale okreslanie Toola mianem metalu to lekkie przegiecie...
                      • humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:05
                        No co, to nie my tak twierdzimy.
                        • nadzieja_zalogowana Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:08
                          wiec kogo mam zabic, jak nie Was???
                          smile))
                          • humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:10
                            Zajrzyj do wątku o kiczu. Ale to określenie często się pojawia. Nie pytaj kto,
                            bo ja nie chcę być współsprawcą.smile
                            • nadzieja_zalogowana Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:13
                              dawaj linka... soczewki juz zdjelam smile))
                              • humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:15

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=15201825
                                Do ataku!
                                • nadzieja_zalogowana Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:24
                                  sorki, ale koledze kubasie to juz dawno podziekowalam...
                                  niech ida z ilhankiem sie gzdzic w tych swoich popowych klimatach pseudo
                                  Beatlesow...
                                  krzyz na droge...
                                  wukr... sie lekko...
                                  • humbak Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:32
                                    Ta, pamięam. Trzeba było paru osobom tłumaczyć gdzie się połowa forumowiczów
                                    podziałasmile Ale ja o tym nie gadam. Czasem wniosą coś ciekawego do rozmowy i
                                    jest dobrze. Nie zawsze się z nimi zgadzam, apomylić się może każdy. Wkur... z
                                    resztą teżwink
                                    Pozdrawiam
                                    • nadzieja_zalogowana Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 01:48
                                      nie boj nic... pojawia sie nowi.. przyroda nie znosi prozni... zreszta juz
                                      powoli sie pojawiaja... bedzie jeszcze mnostwo beznadziejnych watkow, ale z
                                      czasem wykrystalizuje sie nowa grupa ludzi...
                                      a oni niech sie adoruja na forum cze... najzabawniejsze jednak, ze tamto forum
                                      z czasem zacznie bardziej przypominac foffm... to nieuniknione... ooo... juz
                                      widze watki: robimy zlocik, moze czacik, idziemy na piwo - niestety, jak widac
                                      3 - 4 osoby sa raptem zainteresowane... zenujace z lekka...
                                      dobra, dosc tych wycieczek personalnych... i tak najpewniej mi sie dostanie...
                                      pozdrawiam...
                                      • kondoreus proponuje koniec... 26.08.04, 01:57
                                        .
                                        najeżdżania na innych forumowiczów i fora. albo założenie jakiegoś wątku gdzieś
                                        gdzie można będzie wylać swe żale i dać upust emocjom.
                                        .
                                        • humbak Re: proponuje koniec... 26.08.04, 02:01
                                          Tak tak. Skwapliwie przytakuje. niepotrzebnie to wygrzebałem.
                                          • Gość: nadzieja Re: proponuje koniec... IP: *.chello.pl 26.08.04, 02:10
                                            a ja niepotrzebnie sie dopisalam...
                                            smile
                                            • tegoslaw_szuka_zony Re: proponuje koniec... 26.08.04, 11:22
                                              Pisz, nadzieja, pisz. Wszystko co piszesz jest madre i potrzebne.
                                      • tegoslaw_szuka_zony Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 11:37
                                        Nadzieja, a moze my zrobimy jakis maly zlock? Tylko Ty i ja. Co? Mysle, ze mogloby byc
                                        baaardzo przyjemnie.
                                        Caluski, pozdrawiam...
                                      • tegoslaw_co_ma_nadzieje Do nadzieji pro-rock rocka 24.10.04, 16:57
                                        nadzieja_zalogowana napisała:

> nie boj nic... pojawia sie nowi.. przyroda nie znosi prozni... zreszta juz
                                        > powoli sie pojawiaja... bedzie jeszcze mnostwo beznadziejnych watkow, ale z
                                        > czasem wykrystalizuje sie nowa grupa ludzi..

Ty, nadzieja, Ty chyba jakis prorok jestes czy co?
                                  • tegoslaw_szuka_zony Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 11:35

> sorki, ale koledze kubasie to juz dawno podziekowalam...
                                    > niech ida z ilhankiem sie gzdzic w tych swoich popowych klimatach pseudo
                                    > Beatlesow...
                                    > krzyz na droge...
                                    > wukr... sie lekko...

Gzdzic sie, gzdzic. Jak to bosko brzmi w Twych ustach! Od razu mam bardzo
                                    nieprzyzwoite mysli. O yes, nadzieja, o yes!
                          • tegoslaw_szuka_zony Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 11:33

> wiec kogo mam zabic, jak nie Was???
                            > smile))

Mnie zabij, mnie! Ja twierdze, ze Tool to PRAWDZIWY heavy metal. Z rozkosza skonam w
                            Twych boskich ramionach!
                      • tegoslaw_szuka_zony Re: moje zdanie - lubię połowicznie 26.08.04, 11:45
                        Gość portalu: nadzieja napisał(a):

> sorki, ale okreslanie Toola mianem metalu to lekkie przegiecie...

STRASZLIWE przegiecie, jesli wolno sie wtracic.
    • Gość: As Re: Prog rock IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.08.04, 00:16
      Ja lubię. Do moich faworytów należą Pink Floyd, Camel, Rush, z nowszych
      zespołów ostatnio ekscytuję się Areną.
      • humbak Re: Prog rock 26.08.04, 00:18
        Spóźnialskismile
      • kondoreus Re: Prog rock 26.08.04, 00:23
        .
        co do PF to sądze że progresywne (postepowe) i ogólnie nowatorsko-odkrywcze
        były ich dokonania do płytki "animals" włacznie.
        .
      • nadzieja_zalogowana Re: Prog rock 26.08.04, 00:55
        Gość portalu: As napisał(a):

> Ja lubię. Do moich faworytów należą Pink Floyd, Camel, Rush, z nowszych
        > zespołów ostatnio ekscytuję się Areną.

ooo... a Arena to od kiedy??? ja onegdaj trabilam o tym zespole na forum... mam
        nadzieje, ze do "motylka" dotarles???
        smile))
        pozdrawiam...
        • Gość: As Re: Prog rock IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.08.04, 01:20
          Usłyszałem jakiś czas temu płytę "Contagion" i bardzo mi się spodobała.
          Zachęcony sięgnąłem po płytkę z przeszłości "The Visitor" i spodobała mi się
          mniej, ale też wporzo. Do odsłuchania czeka jeszcze "Immortal" ale na razie się
          za nią nie zabieram. To wszystko co mam do napisania na temat Areny.
          • nadzieja_zalogowana Re: Prog rock 26.08.04, 01:26
            ach, szkoda, bo ja juz odzielny watek stworzylam... hmmm... mam nawet koszulke
            Areny, ale ja nie nosze t-shirtow smile))
            dostalam w prezencie od wokalisty, ze sie pochwale...
            • tegoslaw_szuka_zony Re: Prog rock 26.08.04, 11:40

> ach, szkoda, bo ja juz odzielny watek stworzylam...

Juz sie wpisalem!

hmmm... mam nawet koszulke
              > Areny, ale ja nie nosze t-shirtow smile))

O Boska, kiedys zalozysz ja specjalnie dla mnie!

> dostalam w prezencie od wokalisty, ze sie pochwale...
              Oj, jestem zazdrosny.
        • tegoslaw_szuka_zony Re: Prog rock 26.08.04, 11:38

> ooo... a Arena to od kiedy??? ja onegdaj trabilam o tym zespole na forum... mam
          >
          > nadzieje, ze do "motylka" dotarles???
          > smile))
          > pozdrawiam...

Ja dotarlem do motylka, nadziejko. Albo, z Twoja pomoca, niebawem dotre.
    • kondoreus Re: Prog rock 26.08.04, 00:38
      .
      a jakie to opinie koledzy ajki.joe i przemas chcieliście powymieniac?
      .
      • humbak Re: Prog rock 26.08.04, 00:52
        Aleś Ty niecierpliwy! Cześni raptusiewicz. Założą wątki to siem dowiesz.
        • humbak Re: Prog rock 26.08.04, 00:53
          CześniK Raptusiewicz.
          • kondoreus Re: Prog rock 26.08.04, 01:08
            .
            no trochę się niecierpliwię bo załozył sobie ktoś jakiegoś nicka na forum by
            niby o prog rocku pogadac. zdefiniował nawet (na przykładach) czym dla niego są
            te dwa słowa i znikł zamiast temat podjąć. no smutno mi po prostu.
            .
            • humbak Re: Prog rock 26.08.04, 01:12
              Niespełnione nadzieje. Rozumiem. Ale pewnie wrócą chłopaki. Nie smuć się.smile
    • nadzieja_zalogowana Re: Prog rock 26.08.04, 01:01
      wg mnie bez sensu jest szufladkowanie muzyki... mam nieraz wrazenie, ze wynika
      ono (u osoby, ktora szufladkuje) z malej ilosci muzycznych odkryc... tyle
      bowiem jest ciekawych i interesujacych rzeczy, ktorych nie da sie jednoznacznie
      okreslic... zawsze, podejmujac probe, szufladkowania traci sie cos cennego...
      moze wiec warto zainteresowac sie forum nie dlatego, by wymienic opinie o
      lubianych i zanych zespolach, lecz by odkryc cos dla siebie, niekoniecznie z
      szuflady z napisem prog rock...
      jesli utworzysz jakis watek, chetnie sie dopisze... o ile czas pozwoli, ale
      chyba juz niedlugo pozwoli smile))
      pozdrawiam...
      • humbak Re: Prog rock 26.08.04, 01:09
        W tym przypadku dało to szufladkowanie możliwość skrócenia wypowiedzi.
        • nadzieja_zalogowana Re: Prog rock 26.08.04, 01:11
          moze i tak, ale chyba skuteczniej by bylo zalozyc autorowi watek o konkretnym
          zespole i zobaczyc czy wzbudza zainteresowanie... mialby odpowiedz na swoje
          pytanie...
          • humbak Re: Prog rock 26.08.04, 01:13
            Jakby założył o Led Zeppelin to pewnie tak, biorąc pod uwagę, co ostatnio się
            tu działo.
            • nadzieja_zalogowana Re: Prog rock 26.08.04, 01:14
              a co sie tu ostatnio dzialo??? jakos nie w temacie jestem chyba...
              zreszta - malo istotne...
              • humbak Re: Prog rock 26.08.04, 01:17
                A w sumie nic poważnego. As się wkurzył... a może Haribo... albo obaj, że niby
                napad fanatyków LZ nastąpił. Nieważne. Rozejrzysz się, to zobaczysz. Ja spadam
                z tego wątku.
              • tegoslaw_szuka_zony Re: Prog rock 26.08.04, 11:42

> a co sie tu ostatnio dzialo??? jakos nie w temacie jestem chyba...
                > zreszta - malo istotne...

Opowiem Ci przy okazji, jak sie spotkamy.
          • tegoslaw_szuka_zony Re: Prog rock 26.08.04, 11:42

> moze i tak, ale chyba skuteczniej by bylo zalozyc autorowi watek o konkretnym
            > zespole i zobaczyc czy wzbudza zainteresowanie... mialby odpowiedz na swoje
            > pytanie...

O, wlasnie.
      • tegoslaw_szuka_zony Re: Prog rock 26.08.04, 11:41

> wg mnie bez sensu jest szufladkowanie muzyki... mam nieraz wrazenie, ze wynika
        > ono (u osoby, ktora szufladkuje) z malej ilosci muzycznych odkryc... tyle
        > bowiem jest ciekawych i interesujacych rzeczy, ktorych nie da sie jednoznacznie
        >
        > okreslic... zawsze, podejmujac probe, szufladkowania traci sie cos cennego...
        > moze wiec warto zainteresowac sie forum nie dlatego, by wymienic opinie o
        > lubianych i zanych zespolach, lecz by odkryc cos dla siebie, niekoniecznie z
        > szuflady z napisem prog rock...
        > jesli utworzysz jakis watek, chetnie sie dopisze... o ile czas pozwoli, ale
        > chyba juz niedlugo pozwoli smile))
        > pozdrawiam...

Zgadza sie, szuflady precz!
    • ajki.joe Re: Prog rock 26.08.04, 12:39
      Witajcie,
      NIe odpisywlem, bo ja jako normalny czlowiek chodze spac. I nie zawsze wisze na
      komputerze. A teraz w przerwie w pracy, skrobne moja ulubiona trijke zespolow
      prog rockowych.

3.Yes
      2.VdGG
      1.ELP

ELP, to moj ulubiony zespol. Wg mnie nikt od nich nie gral lepiej.

A ze stosunkowo nowych zespolow najbardziej lubie Pendragon. Wracam do pracy. pa
      • Gość: kosiak do ajki.joe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 12:47
        Powedruj tu: www.pejzaze.prv.pl i kliknij FORUM. Tam jest o prog rocku do
        woli!!!!
        • tegoslaw_szuka_zony Za malo na tym forum prog rocka 11.12.04, 21:21
          i nadzieji.
          • Gość: Jacek Re: Za malo na tym forum prog rocka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.12.04, 22:23
            Witam.
            jak jesteś zainteresowany starym dobrym rockiem i progrockiem odwiedź to forum :
            forum.twoj.net/index.php?showforum=67
            Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka