devilevil321 03.09.04, 18:38 www.radio.com.pl/trojka/ekspres/artykul.asp?sID=63 rozwalila mnie ta pani. czytalam ta recenzje i oczom nie wierzylam, ze ktos moze byc tak glupi/naiwny/bogwiecojeszcze. dopiero jak doszlam do konca, zrozumialam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grimsrund Re: Anna Gacek 03.09.04, 20:38 Cóż, masz świętą rację. Wzmiankowany tekst przeszedł zaś już do historii... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Anna Gacek IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 03.09.04, 20:42 Myślę że forumowiczów z FM najbardziej porusza to zdanie: "I jeszcze jedno. Zapomnijcie o nadziei." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Anna Gacek IP: *.chello.pl 09.09.04, 09:15 a witam... i... pozdrawiam... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Anna Gacek IP: *.chello.pl 09.09.04, 09:18 a tak z inne polki: czy nie cudowny moj nick - nigdy o mnie nie zapomnicie, bo slowo NADZIEJA jest w Polsce dosc popularne.... tutaj ciagle - uratuj nadzieje, daj im nadzieje, z nadzieja wypatrywalem, mam nadzieje - wspolczuje Wam i MAM NADZIEJE, ze jakos mozecie z tym zyc.... ) pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Anna Gacek 04.09.04, 11:50 hehehe...dobre swoja droga, to dopiero niedawno zostalam uswiadomiona kim jest anna gacek. tyle radosci mnie omijalo, gdy nie zdawalam sobie sprawy ze wszystkich tych cudownych rzeczy, ktore wyszly spod jej piora))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 11:54 powiedzcie o czym jest ten tekst bo jak tam zajrzałem to "wystąpił nieoczekiwany błąd" moja wrodzona inteligencja podpowiada mi, że to nie jast tekst napisany przez a.g. Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Anna Gacek 04.09.04, 12:20 pewnie srujka juz usunela ten tekst, no bo jak to sie nasmiewac z trojkowych stron??A nie od dzis wiadomo ze rozni pracownicy tego gowna czytuja forum. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Anna Gacek 04.09.04, 12:38 Szybko im poszło... Niecałe pół dnia, nawet nie zdążyłem go sobie skopiować, a wszak był czas... Mądry Polak po szkodzie ( Zapamiętajcie więc dzieci na zawsze - póki jest czas, świniaka do tapczanu, a telewizor do piwnicy! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarpany Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 10:38 Anna Gacek ma lekkie pióro i lekką główkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarpany dla chcącego- nic trudnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 11:28 Proszę bardzo, czytajcie: Jeśli słuchacie The Strokes, chcecie się bawić. Tego samego wymagacie od Hot Hot Heat. Od The Walkmen i Interpol oczekujecie inwencji muzycznej. Black Rebel Motorcycle Club nie stronią od polityki i spraw społecznych. Nie ma zgodności wśród młodych gitarowych zespołów. Każdy zapełnia jakąś niszę, każdy jest inny. W Polsce jest inaczej. Nie oszukujmy się, tu są tylko Cool Kids Of Death. Tylko oni odpowiedzieli na ogólnoświatowy zryw nowej rockowej rewolucji. Tylko oni nie są zapatrzeni w grunge’owe brudy i wyspiarskie oniryczne zaśpiewy. Nową płytą udowadniają, że są wyjątkowym i znakomitym zespołem nie tylko na skalę krajową. Jeśli komuś ma się udać w wielkim świecie, to tylko im. Choć ich debiutancka płyta była dla mnie najważniejszą płytą ubiegłego roku, nie obdarzyłam ich żadnym kredytem zaufania. Bo co mogli zrobić na nowej płycie? Znów czepiać się elit i panienek? Powtarzać banalne „bunt to wolność”? Drugi raz nikt by się na to nie nabrał. Nawet „Gazeta Wyborcza”. Mierząc się z syndromem drugiej płyty wybrali najlepiej jak mogli. Udowodnili, że to wszystko jest niekoniecznie na pokaz, że nie jest to wielka medialna ściema. Jak tego dokonali? Kazali zapomnieć o butelkach z benzyną, o generacji nic. To nie jest płyta prostych sloganów i chwytliwych haseł. To coś znacznie więcej. To porażająco trafny i zatrważający w swej realności obraz dzisiejszego świata. Tu, w Polsce. W naszych, dwudziestokilkuletnich oczach. Wściekłość i furia. Czterdzieści minut najczystszej agresji obojga rodzajów – muzycznej i słownej. Trzynaście gniewnych piosenek. Tak w największym skrócie przedstawia się ta płyta. „Dwójka” nie chwyta za serce tak szybko i skutecznie jak debiut. Wydaje się pozbawiona przebojów, co jest bolesnym kontrastem w stosunku do pierwszej płyty. Ale po trzecim przesłuchaniu sprawdza się stara prawda, że kocha się to, co nie przychodzi łatwo. I pojawiają się. Najpierw murowane single – „Hardkor” i „Uciekaj”, potem powalające „K...a na telefon” i przede wszystkim bezlitosne dla ucha „Punkrockclassic”. Umieszczona przed nim znana z koncertów i singla „Armia Zbawienia” zdaje się brzmieć wręcz banalnie, jest aż nachalnie przebojowa. To jedyny na płycie numer przywołujący dawne czasy. Gdy chłopcy byli uroczy, niegrzeczni i tak dalej... Dziś chłopcy są chyba dorośli, a przede wszystkim są wściekli. Tak jak w „Punkrockclassic”, gdy histeryczna wyliczanka Ostrego zapiera dech. Tak jak w „Martwym disko”, które kończą okrzyki wręcz zwierzęce. Tak jak w każdej innej piosence... I naprawdę nie jest ważne, co ich doprowadza do szału. Wywalcie ich manifesty. Stworzyli album prawd uniwersalnych. To nie jest tylko ich złość. To jest większa sprawa. (Tak, wiem, że oni mówią tylko w swoim imieniu, wiem, że nie ma żadnej generacji.) I jeszcze jedno. Zapomnijcie o nadziei. Wiecie jaka jest rada? Jakie są ostatnie słowa? Uciekajcie stąd, póki macie jeszcze szansę... Ja dam Wam jeszcze jedną. Posłuchajcie tej płyty. Może ominie Was rzeź idiotów. Ona nadejdzie, mówię Wam. Kuba Wandachowicz w jednym z wywiadów powiedział, że słowo pisane jest święte. Świadoma tego, po setnym przesłuchaniu płyty, z pełną odpowiedzialnością piszę, że „Dwójka” jest najważniejszym polskim wydawnictwem ostatnich kilku, może nawet kilkunastu lat. Ania Gacek P.S. Tak wyszło, że nie było słowa o muzyce. Na zapowiadane klimaty spod znaku OMD czy Human League trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. To jest hardkor, kochani! Odpowiedz Link Zgłoś
overfloater Re: dla chcącego- nic trudnego 05.09.04, 13:20 Co do jednego (tylko) się zgadzam. Płyta CKOD 2 to hardkor... zwłaszcza dla uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gacis Gacek Placek IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 18:59 A G ma racje, biorac pod uwage stan polskiej muzyki www.thirtyrecords.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonemach Re: Anna Gacek IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.04, 22:52 Gorąco polecam wszystko co pani Gacek wypisuje w Teraz Rocku. Tam to dopiero bzdury! Recenzuje wszystkie płyty które są, że się tak wyrażę akurat "trendy" i nie ważne czy to patti Smith, czy jakieś szczyle z the na początku i s na końcu, najważniejsze, żeby mieli dobre noty w Q albo New Mussical Express. Zdarza jej się np. dać płycie o gwiazdkę więcej za ładny szalik na szyi wokalisty, albo napisać, że taki a taki zespół słyszała w toalecie modnego klubu. Ale co ja tam pisze? to trzeba przeczytać. Zajrzyjcie do archiwum TR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarpany Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 23:03 Dawajcie cytaty z tR. Założymy fan klub Anny Gackowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mech Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 07:31 ją powinni w idolu umieścić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfi Re: Anna Gacek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 08:13 A ja po przeczytaniu tegoż myślałem nawet, że AG to pseudonim artystyczny Kostrzewy, ale później się okazało, że taka osoba istnieje fizycznie, a zbieżność poglądów na CKOD, choć duża to chyba jednak przypadkowa... Odpowiedz Link Zgłoś
overfloater Re: Anna Gacek 08.09.04, 13:04 Zbieżność poglądów na temat CKOD jest duża i absolutnie nieprzypadkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:29 Odczepta się od niej, Ona jest cool and trendy, ale tak bardziej alternatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:37 lepsza anna gacek niż marek sierocki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:06 a mi nie przeszkadza.....w recenzjach przesadza ale przynajmniej szczera jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:30 szczera jest i właśnie tego nie lubią różni disko-polo fani z tego forum, a mi sie podoba ania gacek dała kiedyś 5 gwiazdek dla płyty the cooper temple clause, z kulkami może przesadziła, ale prawdą jedt że ckod2 to jedyna pewna, zdecydowana i przemyślana wypowiedź artystyczna 2003 roku. może jest inaczej? słuchanie tej płyty boli naprawde, i tak miało być!!! no, troche sie uniosłem, ale co tam, dyskutujmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:33 o ckod zapomniałem dodać, że moja opinia dotyczy polskiej muzyki 2003r., żeby nie było wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Anna Gacek 08.09.04, 21:11 > szczera jest i właśnie tego nie lubią różni disko-polo fani z tego forum, shazza i bayerfull rulez a ty się wypchaj >słuchanie tej płyty boli naprawde, i tak miało być!!! wolę jednak kiedy muzyka nie sprawia mi bólu podczas słuchania, nie jestem masochistą Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Anna Gacek 09.09.04, 00:55 Gość portalu: mechanik napisał(a): > lepsza anna gacek niż marek sierocki Nie żebym wielbił jakoś szczególnie pannę Gacek, ale ten pan ma rację !!! Wyobraźcie sobie tylko - zamiast Kate Ryan i In-Grid - Razorlight i Franz Ferdinand w Sopocie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarpany Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 22:49 Słuchaj, kolega, to Gacek robi dysko- polo z dziennikarstwa muzycznego. Nie wiesz czego słucham- to spadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:19 disko polo czy nie, gackowa przynajmniej nie twierdzi że wszystko wie o muzyce, a są tacy, wystarczy przeczytać jak chwalą sie dziennikarze, którzy będą wydawać "zine". oni mówią że wszystko wiedzą. co z tego że o fajniej muzie będą pisać, skoro są zarozumialcami. ja mam ochotę to kupić sobie to zine ale oni mnie będa tam pouczać że nie słucham the liars a np. the rapture, bo the rapture to dla nich szczyt wiochy. Ci wibitni krytycy to rafał księżyk i na przykład kozielski. the notwist to było dla księżyka backstreetboys! podsumowując:wolę gackową od nich i mam jeszcze jeden pomysł:GACEK DO SOPOTU A SIEROCKI DO TYLKO ROCKA (i tak ostatnio nie kupuję tylko przeglądam w empiku a sopot to bym obejrzał jak by na nim f.f. wystąpili!i pj harvey! ale by było! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Anna Gacek 09.09.04, 09:33 Gość portalu: mechanik napisał(a): > i mam jeszcze jeden pomysł:GACEK DO SOPOTU A SIEROCKI DO TYLKO ROCKA E, po co ich jeszcze dobijać ? Sierocki niech lepiej do BRAVO wraca, z tego co pamiętam świetnie się tam czuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:43 najlepiej jakby sierocki sam zaśpiewał w sopocie to by było lepsze od tej ingrid Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarpany Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:55 Sirota do Bravo Gacek do Popcorna! Niech edukuje młodziaków, że najlepszym punkowym bandem jest CKOD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 17:22 a to jest punkowy band???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfi Re: Anna Gacek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:19 > a są tacy, wystarczy przeczytać jak chwalą sie dziennikarze, którzy będą > wydawać "zine". oni mówią że wszystko wiedzą. co z tego że o fajniej muzie będą > > pisać, skoro są zarozumialcami. ja mam ochotę to kupić sobie to zine ale oni > mnie będa tam pouczać że nie słucham the liars a np. the rapture, bo the > rapture to dla nich szczyt wiochy. wypisz wymaluj jeden gość z porcys.com ... ten to sadzi kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ricardo Re: Anna Gacek IP: 213.199.221.* 09.09.04, 20:41 > > mnie będa tam pouczać że nie słucham the liars a np. the rapture, bo the > > rapture to dla nich szczyt wiochy. > > wypisz wymaluj jeden gość z porcys.com ... ten to sadzi kwiatki. tia, chyba wiem o którego chodzi - o Wioskowego Erudytę, Wszystkowiedzcą Wiedźmę Ple Ple, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarpany Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:56 Towarzystwo Wzajemnej Arogancji jednym słowem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_osięm Re: Anna Gacek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:40 ja sie zapisuje do fanclubu ani oczywiscie!!! btw nie wiecie ile ma lat? gacek pisze niesamowite recenzje z ktorych nigdy nic nie wynika, a w recenzjach z koncertów, co ciekawe, nie ma ani slowa o muzyce. polecam sierpniowy numer i jej relację z hurricane. bardzo sie kurwa zawiodla, choc pisze że bylo 'kilersko' (?) a jakby ktoś dla mnie znalazl jakies wywiady ktore ta pani przeprowadza to bylabym bardzo content. zadaje bowiem rozwalające pytania ) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Anna Gacek 10.09.04, 18:13 Gość portalu: ka_osięm napisał(a): > a jakby ktoś dla mnie znalazl jakies wywiady ktore ta pani przeprowadza to > bylabym bardzo content. zadaje bowiem rozwalające pytania ) Polecam wywiad z zespołem Franz Ferdinand w którymś z Teraz Rocków. Kwintesencja gackowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 19:52 e tam, chrzanicie ania taka jest po prostu, nie wszyscy muszą analizować dokładnie strukture piosenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mechanika Re: Anna Gacek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 13:23 ty wiesz w ogole kto to jest Rafał Księżyk? zostan przy swojej ani gacek proponuje jeszcze "katie" (lol) ze screenagers, masturbuj sie fakerze przy swoich rewelacjach z nme, a od krytyków muzycznych (zaznaczam krytykow, nie bździków ktorym ktos umozliwil pisanie o muzyce) sie po prostu odpierdol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c* Re: do mechanika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 13:27 ty wiesz w ogole kto to jest Rafał Księżyk? zostan przy swojej ani gacek proponuje jeszcze "katie" (lol) ze screenagers, masturbuj sie fakerze przy swoich rewelacjach z nme, a od krytyków muzycznych (zaznaczam krytykow, nie bździków ktorym ktos umozliwil pisanie o muzyce) sie po prostu odpierdol. Odpowiedz Link Zgłoś
mechanikk Re: do mechanika 10.10.04, 16:12 wiem przypadkiem kim jest redaktor księzyk jest Wybitnym Krytykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Re: do mechanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 07:46 widac ze czytasz listy na porcys... daruj sobie te ironie fakerze, fakt ze nie odniosles sie w ogole do tego co zarzuca ci koles jest zalosne i swiadczy tylko o twoim spaczeniu mentalnym. a wiec mentalny niedojebie jesli pasuje ci "dziennikarstwo" ktore wypisuje pretensjonalne peany na czesc kapel ogwiazdkowanych w nme czy q, to super na pewno bedziesz usatysfakcjonowany tez i tym ze napisal je ktos kto ma takie same pojecie o muzyce jak ty, czyli niewielkie, a z krytycznym spojrzeniem na zjawiska nie ma nic wspolnego. a co do Księżyka, ie sluchasz plyt ktore on recenzuje, podejrzewam ze mialbys spore problemy ze skumaniem ktorejklwiek z nich wiec sie po prostu nie wypowiadaj. w swojej impotencji intelektualnej zdolales polaczyc promowanie pisma z postaciami samych dziennikarzy (haslo oni wiedza wszystko o muzyce) Odpowiedz Link Zgłoś
mechanikk red. księżyk 11.10.04, 19:41 no to czas sie wytłumaczyć ) fajnie że tak emocjonalnie reagujecie, ale nie wydaje mi sie żeby trzeba było aż tak przeżywać fakt, że nie przepadam za tym czy innym krytykiem. ja księżyka nawet lubię na swój sposób, troche za mądry mi sie wydaje tylko. słuchem troche muzyki na codzień i wierzcie mi nie dostaje orgazmu na widok strokesów czy kulek i nie ślinie sie na widok artystów z okładek nme. nawet antene krzyku poczytać zdarza mi się. księżyk jest nieco zbyt hermetyczny, a ja- umówmy się - miałem zły dzień i stąd moja nienawiść do niego. moge przytoczyć jakich "księżykowych" artystów słucham oprócz gówin z nme ale nie sądze żeby to było konieczne. jak ktoś chce to moge później. a tak poza tem: krytyka muzyczna w polsce na psach jest. kto twierdzi inaczej? może coś sie ruszy bo mam 1 nr zine i jest JEDNAK fenomenalny. jak brum, tylko bez wojewódzkiego, faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonemach Re: Anna Gacek IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 20:05 Dla wszystkich fanów Anny Gacek - różne oblicza ulubionej recenzentki podparte cytatami z jej tekstów Anna cierpiąca za miliony: Ta płyta miażdży. Wręcz pozbawia świadomości. Ja przyzwyczajona do półgodzinnych albumów musiałam się zmierzyć z godziną materiału Uwielbiając tę kobietę od ponad dziesięciu lat, z drżącym sercem kupiłam „American sweatheart”. I drżę do tej pory, ale z gniewu, bo to jedna z gorszych inwestycji w moim życiu. Anna bohaterska Po tym wszystkim jeszcze się nie mogę pozbierać. Resztką sił każdego, kto twierdzi, że rock umarł, wyzywam na pojedynek! Anna znawczyni trendów: Szczęściarze! Nie dość, że świetnie prezentują się na zdjęciach, to jeszcze nagrali niezłą płytę. To dziś żaden obciach słuchać bluesa czy country. Ale lepiej snobować się na the Kills Muzyka, która powstała w sypialni. Do słuchania w dużo mniej intymnych miejscach. Swiatłą wielkiego miasta, modny klub wypełniony barwnymi jednostkami. Spodobali mi się już, gdy o nich czytałam – „aroganccy i stylowi”, takich lubię najbardziej. Na zdjęciu wokalista w szaliku Burberry, w wywiadzie zapowiedź zdobycia szturmem wszystkich okładek. Anna socjolożka Chłopcy będą się z nimi radośnie identyfikować, dziewczyny będą się edukować, jak takich popaprańców starannie unikać Anna feministka: Courtney już nie jest artystką. Jest produktem muzycznej wyobraźni – własnej i milionów gospodyń domowych. Dawno już nie słyszałam tak szczerego, kobiecego albumu. A że się nie mylę, przekonuje sama sama Brody, mówiąc „Ja nie gram gitarą, gram waginą” Anna poetycka: W tę miłość sprytnie wplotła dużo krwi, śmierci, przemocy i miasta, którego tak nie lubi. One plus One is one pasuje idealnie do wczesnych poranków budzącej się wiosny. Gdy oddychasz świerzym powietrzem, jesteś gotowy na przyjęcie tej płyty. Bo niesie to, co rodzące się życie – nadzieję. Dla mnie płyta to fascynująca podróż. W rejony zupełnie nieznane, czasem przerażające, jak z tajemniczych szamańskich obrzędów, czasem liryczne, kojące, piękne. Anna gniewna: Oni grają hałaśliwie, brudno, ostro. Walkmen potrafią się gniewać! Walkmen są żli! A wydawało się, że to tacy grzeczni chłopcy w kamizelkach!tak. Anna przenikliwa: Craig nie chce hałasować i krzyczeć, Craig chce budować klimat. Craig chce słonecznego Los Angeles. Anna filozoficzna To tak jak z wyrafinowanym ciastkiem, gdzie pod słodką polewą znajduje się kompletnie zaskakujący smak, albo jak z dobrymi perfumami, gdy pierwsza nuta zapachowa odsłania kolejne. Anna biblijno-eschatologiczna Nie mogą uwolnić się od miana „The White Stripes” dla snobów. Biada tym, którzy tak mówią. Anna dramatyczna: Czemu? Czemu? Czemu? Jeden z nielicznych zespołów, który potrafi pisać bezpretensjonalne i niegłupie pop piosenki, wydał płytę z pretensjonalnymi i durnymi rockowymi gniotami! Czemu? To jest zatrważające, że ktoś dobrowolnie chce grać takie maksymalnie obciachowe country, czy inny folk. Mogę być martwa, głucha i niemodna, tylko proszę, trzymajcie mnie z dala od tych pseudokowbojów z Australii. Anna w ekstazie Dzieło sztuki. Nieprzewidywalne, niezrozumiałe, nieprzystępne, prowokujące. W zamian za czas poświęcony jej oswojeniu daje poczucie obcowania z czymś ponadczasowym. Anna przewrotna Nie lubię Peaches. Drażni mnie jej estetyka, nie przekonują prowokacje. Szanuję Peaches. Za jej estetykę i prowokację. Anna krytyk literacki Co ważne nieźle jest z tekstami. Mogło być o niczym, bo to bardzo rozrywkowa płyta. A jednak ma chłopak ambicję pisać o tym jak łatwo rozwalają się związki. I na deser – Anna w pełnej krasie: O the Strokes – najważniejszy zespół świata O ich płycie Room on Fire – Na kolana! Może ktoś znajdzie więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Anna Gacek 10.09.04, 20:10 Bonemach, rządzisz !!! To co, wybieramy nasz ulubiony cytat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_osięm Re: Anna Gacek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 22:20 wywiad z franzem rządzi ) www.terazrock.pl/index.php? id_page=4&news=1&newsid=2212&PHPSESSID=b0b6cc9a9aab5bfe9de65bfc2ca69fe9 a co do cytatów to glosuję na "Szczęściarze! Nie dość, że świetnie prezentują się na zdjęciach, to jeszcze nagrali niezłą płytę." "Nie lubię Peaches. Drażni mnie jej estetyka, nie przekonują prowokacje. Szanuję Peaches. Za jej estetykę i prowokację" ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 09:40 przeciez te cytaty sa takie celowo...ona chce pisać przewrotnie....nie jestem jej fanem ale takie wyciąganie z kontekstu to nie jest zbyt mądre Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Anna Gacek 01.11.04, 16:48 jesli ktos nie rozumie roznicy miedzy slowem inteligencki a inteligentny, jego obecnosc w zawodzie dziennikarza jest nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
agaxxx1 Re: Anna Gacek 11.10.04, 10:23 o lol co za lol. ania gacek.. i wszystko jasne. a swoja droga ta zawodniczka to pastisz sam w sobie, az szkoda ze to nie jest zaden projekt dziennikarski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Anna Gacek IP: 217.153.152.* 19.10.04, 13:00 zastanawiam się czy dobrze trafiłem? czy to na pewno forum muzyka? czy może forum dla sfrustrowanych o wątpliwym poziomie IQ? Kto normalny jest w stanie poświęcać czas na wyszukiwanie, zapamiętywanie czy przepisywanie fragmentów czyichś tekstów? Jak duży trzeba mieć problem, żeby mimo tak ogromnej niechęci do pani Gacek wiedzieć o niej wszystko i śledzić wszystko co napisze, zrobi itd... bardzo współczuję i życzę zdrowia albo dużo pieniędzy na dobrego psychiatrę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Anna Gacek 19.10.04, 15:10 A co powiedzieć o kimś kto podpisuje się "Kama", a potem pisze o sobie w rodzaju męskim? ) Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Anna Gacek 10.09.04, 22:15 W ostatnim TR jest krótka recka koncertowej płyty Portishead podpisana przez "ag". Jeśli to faktycznie napisała Anna Gacek to po raz drugi chylę czoła (pierwszy raz przy recenzji The Cooper Temple Clause") i wybaczam wszystko: "Mozna zakładac się o życie, że to nie album koncertowy, tak bezbłędnie śpiewa Beth Gibbons. Z niezwykłą dramaturgią, która kilkakrotnie osiąga punkty wręcz ekwilibrystyczne. Ładunkiem napięć, jaki słychać w Roads czy Mysterons, mozna obdzielić wszystkie opisane tu płyty. Ktoś powie -to tylko kilka smutnych triphopowych piosenek. To częśc prawdy. Bo gdy wybrzmią ostatnie dźwięki Strangers, nagle okaże się, że rozumiesz trochę więcej. Ta wiedza nie zabierze bólu ani nie uczyni zycia łatwiejszym. Ale nada cierpieniu magiczny, przepiekny wymiar" Jakbym siebie czytał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 11:59 najlepiej niech ona poprowadzi jakąś audycje w radio najlepiej trójkowy ekspres, bo kostrzewa już na emeryture chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Anna Gacek IP: *.awnet.one.pl / *.acn.waw.pl 10.10.04, 12:46 "gacek pisze niesamowite recenzje z ktorych nigdy nic nie wynika, a w recenzjach z koncertów, co ciekawe, nie ma ani slowa o muzyce." - mysle, ze to jest sedno sprawy. Zupelny brak profesjonalizmu Nie wiem co ta pani robi w tak dobrym pismie, jak Teraz Rock. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz TR Re: Anna Gacek IP: *.acn.waw.pl 10.10.04, 12:49 Wspolpracuje z Teraz Rockiem, ale musze przyznac, ze to co robi kol. AG jest dla mnie niepojete. Kompletnie nie trawie jej tekstow, ani w formie, ani w tresci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 13:42 witaj Borys Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Re: Anna Gacek 12.10.04, 22:56 Myśle że to nie Borys. A pod jakim nazwiskiem szukać Borysa w TeeRze? ex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Anna Gacek IP: 81.210.125.* 13.10.04, 11:35 Dejnarowicz dla TR nie pisze juz od roku chyba i bardzo watpie zeby wypisywal cos na forach internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Anna Gacek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:23 > Dejnarowicz dla TR nie pisze juz od roku chyba i bardzo watpie zeby wypisywal > cos na forach internetowych i niech tak pozostanie z dbałości o zdrowie potencjalnych czytelników jego wypocin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoleR Re: Anna Gacek IP: *.bci.net.pl 13.10.04, 14:04 Gość portalu: xxx napisał(a): > > i niech tak pozostanie z dbałości o zdrowie potencjalnych czytelników jego > wypocin sorry, ale zgodnie z moją teorią Dejnarowicz wyleciał bo zawyżał poziom recenzentów Był jednym z ciekawszych recenzentów śmiesznego pisma, które zatrudnia orły pokroju Anny Gacek, czy Andżeliki Kucińskiej. Teraz, gdyby nie Rzewuski i sporadycznie Kszczotek rubryka z recenzjami płyt sięgnęłaby dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Anna Gacek IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 13.10.04, 14:36 Gość portalu: MoleR napisał(a): > Gość portalu: xxx napisał(a): > > > > i niech tak pozostanie z dbałości o zdrowie potencjalnych czytelników jeg > o > > wypocin > > sorry, ale zgodnie z moją teorią Dejnarowicz wyleciał bo zawyżał poziom > recenzentów Był jednym z ciekawszych recenzentów śmiesznego pisma, które > zatrudnia orły pokroju Anny Gacek, czy Andżeliki Kucińskiej. > Teraz, gdyby nie Rzewuski i sporadycznie Kszczotek rubryka z recenzjami płyt > sięgnęłaby dna. Jak ktoś taki jak on mógł zawyżać poziom ?? Chyba odwrotnie i dobrze że go tam nie ma, a to że Gacek jest infantylna to inna sprawa. Śmieszne pismo ?? Chyba zbyt długo są na rynku i za dużo mają zasług, by tak o nich sobie beztrosko pisać ... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan co do Borysa 13.10.04, 17:58 Recenzje i artykuły Dejnarowicza w Tylko/Teraz Rocku były znakomite. Proponuję Ci przejrzeć cokolwiek z archiwum tego pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
agaxxx1 Re: co do Borysa 13.10.04, 18:42 recenzja de strołks byla na przyklad bardzo w porzadku, tez nie wiem skad takie glosy co do dzialalnosci na lamach tego pisma. no i tam to tylko Rzewuski jeszcze ma cos do napisania, tak mi sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoleR Re: Anna Gacek IP: *.bci.net.pl 14.10.04, 12:28 Gość portalu: As napisał(a): > > Jak ktoś taki jak on mógł zawyżać poziom ?? Chyba odwrotnie i dobrze że go tam > nie ma, a to że Gacek jest infantylna to inna sprawa. Śmieszne pismo ?? Chyba > zbyt długo są na rynku i za dużo mają zasług, by tak o nich sobie beztrosko > pisać ... Drogi Asie, aby uniknąć nieporozumień, to zaznaczę tylko, że od 5 numeru Tylko Rocka (wkładka o Dire Strats) co miesiąc wyciągam monety, aby regularnie przeglądać "ukochane" pismo. Jak do tej pory nie mam tylko jednego numeru (końcówka żywotności Tylko Rocka, zatem jeszcze przez pojawieniem się Teraz Rocka), ze względu na zbyt dużą irytację niskim poziomem tego pisma w ówczesnym czasie. Teraz znowu jest odrobinę lepiej, ale nie mam wątpliwości, że do lat świetności daleko szanownej redakcji brakuje. Moim zdaniem Teraz Rock jest bardzo nierówny, bo z jednej strony ciągle działa Kszczotek, czy Koziczyński oraz mało kontrowersyjni Wieśkowie - Królikowski i Waiss a na biegunie jest "gwiazda" Gacek, do tego Kucińska i kolejny "geniusz" Barbula, czy jak mu tam. Absolutnie najlepszymi recenzetami płyt, którzy przewinęli się przez to pismo to Rzewuski i Dejnarowicz, teraz został już tylko jeden, a więc osłabienie o 50% To właśnie dzięki niemu poznawałem takie rzeczy jak Trail Of Dath, Spiritulized i wiele innych cudaków . Właśnie za to go szanuję. W moim mniemaniu Teraz Rock bez Dejnarowicza jest znacznie uboższy. Generalnie TR to bardzo przeciętne pismo, a jego siła polega na tym, że właściwie konkurencji w tym kraju nie mają, a to co jest jest jeszcze gorsze Najlepsi odchodzą, przeciętniaki zostają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik TR Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 13:43 swoją drogą Borysku wy tam na Porcys też czasem przesadzacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Anna Gacek IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 10.10.04, 16:21 Gość portalu: czytelnik TR napisał(a): > swoją drogą Borysku wy tam na Porcys też czasem przesadzacie Przesadzacie ?? Porcys to żenada. Recenzje płyt SOAD, Metalliki czy J. Cantrella to szczyt nieprofesjonalizmu i pretensjonalności, mającej sprawiać wrażenie "sztuki wyższej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPorcys Re: Anna Gacek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 08:41 > Wspolpracuje z Teraz Rockiem, ale musze przyznac, ze to co robi kol. AG jest dl > a > mnie niepojete. Kompletnie nie trawie jej tekstow, ani w formie, ani w tresci. Jeśli tyś Borys...to posikałem się ze śmiechu, bo to co wyprawia AG w TW to nic w porównianiu do opinii, które wypisujesz na Porcys, domorosły filozofie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urno Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 15:20 Wrzućcie linka na zdjątka tej laski, bo ciekaw jestem jak wygląda idiotka. Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Anna Gacek 11.10.04, 16:11 Nie jestem na 100% pewien (musiałbym zajrzec do przepastnych archiwów ) ale wydaje mi się, że kuźnią tego niewątpliwego talentu dziennikarskiego było czasopismo 'Brum' i gdy ujrzałem to nazwisko na łamach Teraz Rocka ze zgrozy miałem ochotę udezryć sie młotkiem w kolano.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andżela Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 16:29 niemozliwe.. haha to ile ona ma lat?? brum upadl juz kilka lat temu a po tym co ona pisze mozna by sadzic ze to jakas 19-20letnia siksa. no coz, jesli to ta gacek to pozostaje stwierdzic ze to nie jest wina wieku, ale wrodzone/nabyte spaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Anna Gacek 11.10.04, 16:37 Cie choroba, chyba masz rację andżela, musiało mi się poplątać... Odblokowała mi się pamięć, kobicina w Brumie nazywała się chyba Bartosik czy tak jakoś. Choć chyba tez mnie wkurzały jej artykuły Dzięki wielkie za korektę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 18:12 W Brumie pisała Anita Bartosik, często podpisywała się jako b@nita i nie była wcale taka zła, porównując do upośledzonej literacko i emocjonalnie Gacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andżela Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 18:26 gacek tez by sie do bravo nadawala. taka mala notka do tego co ktos wczesniej napisal. ona jest przede wszystkim uposledzona intelektualnie i mentalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
przemas83 @nita B@rtosik 11.10.04, 18:17 www.bauer.pl/wyd_struktura.html Patrz zakładka "czasopisma młodzieżowe". Duży skok, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: @nita B@rtosik vs. IGOR STEFANOWICZ??? 11.10.04, 18:36 Taaa niezłe ale mnie co innego w tym linku zbulwersowało - czy to możliwe że red. naczelnym Bravo jest TEN Igor Stefanowicz, którego błyskotliwe i dowcipne artykuły, relacje i recenzje były dla mnie jednym z silniejszych magnesów Tylko Rocka?!? Czy gospodarka rynkowa oparta na kapitaliźmie jest naprawde tak okrutna, że człowiek ten marnuje sie w Bravo?!? Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: @nita B@rtosik vs. IGOR STEFANOWICZ??? IP: *.stud.uni-goettingen.de 13.10.04, 08:10 tak, to ponoć (bo nie czytałem bravo) ten sam stefanowicz. czy lepiej być naczelnym bravo niz szeregowym, acz wyróżniającym sie dziennikarzem TR? widać tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_osięm Re: @nita B@rtosik vs. IGOR STEFANOWICZ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 21:00 buahahahha oczywiscie, ze ten igor! mamo, moze zalatwimy gackowi etat w jakimś bauerowski gównie. proponuję bella relaks tylko kochana ania musi podrosnąc bowiem nie bardzo sie miesci w targecie :\\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM FOTO ANNY G. IP: *.icpnet.pl 15.10.04, 17:01 www.radio.com.pl/trojka/trzymaj/foto_hurr/anna.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
przemas83 Re: FOTO ANNY G. 15.10.04, 17:08 Ja widziałem jakieś inne z kręconymi włosami. Albo mi się coś merda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samiec [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 16:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klemens Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:00 Myślę, że ta dziewczynka nadaje się idealnie do prowadzenia programu muzycznego w Polshicie albo powinna zostać dziennikarzem muzycznym 'Gali", czego tej dziwce zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kik Re: Anna Gacek IP: *.chello.pl 30.10.04, 20:23 Gacek ma 22 czy 23 lata bo studiuje na 3 roku dziennikarstwa na UW. Wyróżnia się tym, że bardzo stara się wyróżniać. Odpowiedz Link Zgłoś
graham_bond O co chodzi??? 01.11.04, 11:17 Czytam te posty i się zastanawiam, czy myślimy o tej samej osobie i o tych samych recenzjach... "Zdarza jej się np. dać płycie o gwiazdkę więcej za ładny szalik na szyi wokalisty, albo napisać, że taki a taki zespół słyszała w toalecie modnego klubu" - Bonemach, przeczytaj do końca zanim napiszesz! To że panna Gacek słyszała South w toalecie modnego klubu nie było bynajmniej pochwałą, a raczej dowodem na bezstylowość płyty. A co do szalika (jeśli dobrze pamiętam było to The Rain Band) to z recenzji nie wynikało żeby ten szalik jakkolwiek wpłynął na wygwiazdkowanie płyty (dostała 3.5 na 5). A wyrywanie pojedynczych zdań z recenzji to absolutny popis Twojej bezdennej głupoty - z recenzji KAŻDEGO dziennikarza (W.Weissa czy P.Kaczkowskiego, too) też można wyjąć pojedyncze zdania tak, żeby wyszło, że to przygłupawi grafomani bez cienia talentu. "Gacek pisze niesamowite recenzje z ktorych nigdy nic nie wynika" - Ka_osięm, M - wiecie, recenzja to ten duży tekst, to pod obrazkiem to spis utworów i muzyków, i tam faktycznie nie ma za wiele o muzyce ) "Recenzuje entuzjastycznie to co aktualnie jest trendy, czy to Strokes czy PJ Harvey czy Patti Smith" (to z innego forum) - hmmm, ciekawe kiedy Patti Smith była trendy? Kiedy to trendy był Neil Young ?! (AG napisała o nim wkładkę) Obecnie trendy za to jest Yeah Yeah Yeahs, u AG dostali 1 gwiazdkę i słusznie, bo to po prostu dno. Strokes może nie jest na 5 gwiazdek, ale to dobry zespół. Co do White Stripes (też ktoś na innym forum za to ją zjechał: 1_11_2004_5_16.arch2.triger.com.pl/2_11_1270613.html) to pięciogwiazdkową recenzję dał ich nowej płycie p.Jerzy Rzewuski (obok Weissa chyba najlepszy recenzent TR), a w ankiecie Teraz Najlepsi czytelnicy wybrali WS zespołem roku. A poza tym redaktorami naczelnymi TR są panowie Weiss i Królikowski i jeśli recenzje i teksty p.Gacek są publikowane to znaczy że oni je akceptują Podsumowując temat, Gacek pisze ciekawie tyle że czasem kontrowersyjnie. Od pewnego czasu zbieram recenzowane przez Nią płyty i podobają mi się (a jestem wielkim fanem muzyki lat 60./70., z Cream/Jackiem Bruce, Grahamem Bondem, King Crimson i Milesem Davisem na czele - jakby ktoś wątpił w mój gust). Wszystkim którzy mieszają AG z błotem życzę, żeby się tym błotkiem udławili. Wszystkich którzy Annę Gacek cenią pozdrawiam. STRZYŻ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik nielog. Re: O co chodzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 11:48 wreszcie! jedyny trzeźwy głos w tej sprwie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacjan Re: O co chodzi??? IP: *.suble.demo.net.pl / *.demo.net.pl 01.11.04, 14:10 Co do Gackowej. No jedyne co jej w rocku wyszło to wspomniana wkładka o Youngu. Ona nie ma w sobie nic obiektywności. The Libertines są wielcy bo koleś wyszedł z więzienia po nagrywaniu płyty. Wmówiła sobie jakąś nową rockową rewolucję, której nie ma i inne takie bzdury. Lubię czytać te recenzje bo mnie śmieszą, dziwię się kto ją wziął do Trójki i Teraz Rocka, sam jestem na trzecim roku dziennikarstwa i wiem, że niejeden student bez większych perspektyw lepsze rzeczy pisze ad hoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graham_bond Re: O co chodzi??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 18:05 Z tą obiektywnością to śliski argument, bo każdy dziennikarz jest w jakimś stopniu subiektywny - pierwszy album A Perfect Circle dostał w recenzji (B>Koziczyński jak mnie pamięć nie myli) 3.5/5 a p.Weiss w Rock Encyklopedii pisze o nim jako o arcydziele. Akurat Libertines to dobry zespół, ich ostatnia płyta to jeden z lepszych albumów tego roku i entuzjastyczna ocena jest uzasadniona. Najbardziej w postach dobiło mnie stwierdzenie że "w recenzjach nie ma nic o muzyce" - ja tam znajduję wystarczająco wiele (chyba że ktoś szuka rzeczy w rodzaju np. opadającej progresji z powtórzoną septymą durową itp.) Polecam recenzję "In Absentia" Porcupine Tree - nie tylko Gacek bywa mało obiektywna, a na temat muzyki jest tam b.niewiele (w porównaniu z zawartością płyty) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: O co chodzi??? 01.11.04, 16:50 -Wszystkim którzy mieszają AG z błotem życzę, żeby się tym błotkiem udławili. -Wszystkich którzy Annę Gacek cenią pozdrawiam. To jest trzezwy glos? czy kolejne pomyje? Oto fragment wywiadu pani Gacek: Czynnik drugi. Media lubią podkreślać, że jesteście inteligenckim zespołem. ALEX: Nie wydaje mi się, byśmy byli inteligentniejsi od innych. Chyba nie mozna powiedziac ze ta pani dysponuje elementarna znajomoscia polszczyzny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andżela Re: O co chodzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 17:16 nie no czlowiek ktory tu zostawil glosik broniacy anne to jakies nieporozumienie. pretensjonalizm, uposledzenie mentalne i ogolny szyk tej pani kladzie wszystko. no jasne bo ona jest taka elokwentna, inteligentna - swietnie, no taka cool po prostu --> sorry ale koles powinienes przestac juz wachac ten klej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graham_bond Re: O co chodzi??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:52 Jaki klej? Sądząc po spójności Twojej wypowiedzi to chyba raczej Ty masz na okrągło kontakt z jakimiś używkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: O co chodzi??? IP: *.chello.pl 06.11.04, 10:38 nie ma takiego słowa pretensjonalizm.... zatem jeśli już piszesz, to pomyśl nad tym co piszesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andżela Re: O co chodzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 16:23 no pretensjonalnosc, tak mi sie machnelo jakos, tak jak twoim rodzicom.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Anna Gacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 17:23 Gacek w recenzjach koncertów najlepiej opisuje ciuszki i fryzury artystów i byłoby najlepiej, gdyby na tym poprzestała, bo o muzyce ta dziewczynka ma nikłe pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacjan Re: Anna Gacek IP: *.suble.demo.net.pl / *.demo.net.pl 01.11.04, 21:37 Masz w sumie rację. Ale ta wkładka o Youngu nie pasuje do całości. Coś jak perła wśród wieprzów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Anna Gacek IP: *.tomaszow.mm.pl 02.11.04, 10:21 Przepraszam, że ja nie na temat, ale czym ta pani zajmuje się w Trójce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_osięm Re: Anna Gacek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 16:38 wysylają ją na zakupy do berlina, a przy okazji wpadnie na jakiś koncert i zrobi wywiad o nowej bluzce wokalisty. (examples: "A przed Travisem wystąpił zespół Athlete. Niestety gdy weszłam do Columbiahalle, oni właśnie schodzili ze sceny i tyle ich widziałam. Jeśli nie wiecie, czym jest szał zakupów, nie mam nic na swoje usprawiedliwienie..." reszta: halo halo, my nie mowimy o tym czy the libertines to dobry zespol, tylko o tym, ze ta pani gubi sie zazwyczaj w swoich recenzjach. i teraz tak: "Ale Stanie pod sceną miało przede wszystkim plusy. Bo mogę wam napisać wszystko ze szczegółami. Wszystko o The Strokes. Od lewej - Nikolai, koszulka plus kamizelka, posągowy styl bycia, on się nie rusza i nie patrzy (Jak to nie patrzy - LM) . Obok Nick - największy narcyz największy narcyz zespołu, co udowodnił już w piętnastej sekundzie koncertu, dumnie wypinając się z gitarą na samym skraju sceny. Szczuplutki, aż niezdrowy (wiecie co mam na myśli (ja nie wiem - LM), z najdłuższymi w zespole włosami, w obowiązkowych trampkach, poszarpanych dżinach (też już takie mam), zwykłej szarej podkoszulce z nudnym wzorem i szarej marynarce. Centrum okupuje Julian. Cały na czarno - spodnie plus obcisły golf, do tego marynarka znana z teledysku fo The Modern Age, wielkie ciemne okulary i... rękawiczki. Wersja dziwaczna ale przeurocza. Ostatni w linii prostej jest Albert - schowany w prawej części sali, w retro garniturze i pod krawatem. Najzwyczajniej, tzw. "po sąsiedzku" wygląda siedzący za perkusją Fab, w banalnym czerwonym podkoszulku." jeśli mi ktoś wskaże w tym fragmencie cokolwiek istotnego tudzież o muzyce to będę bardzo kątent. am sory, ale z czyms takim nie pracuje sie w zadnej gazecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zandos Re: Anna Gacek IP: *.neting.com.pl / *.neting.com.pl 03.11.04, 21:29 przesz ta recenzja zabiła mnie już ponad rok temu, ale widać trójka 3ma zawsze ucho i oko na pulsie, brawo !!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacjan Re: Anna Gacek IP: *.suble.demo.net.pl / *.demo.net.pl 04.11.04, 18:42 hehe perkusista ulubionego zespołu Gackowej - The Libertines fajnie ją zgasił GACKOWA(o przyjaźni dwóch kolesiów z tego zespołu): Dla mnie ich związek najlepiej ilustruje okładka nowej płyty GARY POWELL: To wytwórnia wybrała ją nie my. Jest okropna nie mogę patrzeć na to zdjęcie A w poprzednim numerze ta okładka chyba zaważyła na 5 gwiazdkach Odpowiedz Link Zgłoś