Dodaj do ulubionych

fryderyki..

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 19:04
czy ktos zna pelna liste nominacji do tegorocznych fryderykow..?
slyszalem tylko, ze tool bedzie nominowany w kategorii 'najlepszy album
zagraniczny' (lateralus). no ladnie.. smile)

pozdrawiam
lukash
Obserwuj wątek
    • franzmaurer Re: fryderyki.. 15.04.02, 23:03
      BTW pan "redaktor" Roman Rogowiecki (Mango TV, ex-Wprost) napisał troche
      o tych całych Fryderykach i nominacjach w dziesiejszym Newsweeku...

- o kategorii "piosenka roku": "Wśród nominowanych brakuje jednak piosenek
      zespołu Ich Troje, choć to ich utwory nuciłą w zeszłym roku cała Polska"
      - o kategorii "album roku": "Nagroda należy się bezdyskusyjnie - czy się to
      komuś podoba czy nie - zespołowi Ich Troje"
      - o kategorii "grupa roku": "Zespół Ich Troje znokautował konkurencję płytą
      AD.4. Fryderyk należy się im bezdyskusyjnie za uratowanie honoru polskiej
      fonografii oraz za wykazanie, że udany występ na etradzie to wielka sztuka
      nawet wtedy, gdy ociera się się o kicz"

No.... koorfa aż mnie skręciło.... no można pisać o nominacjach bo są jakie
      są... ale walić taką ciemnotę... brak mi koorfa słów....

tzw. "Gale Fryderyków" poprowadzi.... Grażyna Torbicka smile))))))
      dziwne.... bardzo dziwne... Agusia Młynarska jest nadworną gospodynią biesad
      wszelakich w królestwie Żabci Niny T.

Pamiętajcie - 23 kwietnia - 19.30 TVP 2 - boki można będzie zrywać...
      • franzmaurer Re: fryderyki.. 24.04.02, 00:18
        franzmaurer napisał(a):
        > BTW pan "redaktor" Roman Rogowiecki (Mango TV, ex-Wprost) napisał troche
        > o tych całych Fryderykach i nominacjach w dziesiejszym Newsweeku...
        > - o kategorii "piosenka roku": "Wśród nominowanych brakuje jednak piosenek
        > zespołu Ich Troje, choć to ich utwory nuciłą w zeszłym roku cała Polska"
        > - o kategorii "album roku": "Nagroda należy się bezdyskusyjnie - czy się to
        > komuś podoba czy nie - zespołowi Ich Troje"
        > - o kategorii "grupa roku": "Zespół Ich Troje znokautował konkurencję płytą
        > AD.4. Fryderyk należy się im bezdyskusyjnie za uratowanie honoru polskiej
        > fonografii oraz za wykazanie, że udany występ na etradzie to wielka sztuka

Glupio komentowac własne posty smile
        "Mango" Rogowiecki z takim 'nosem' do muzyki i szołbyznesu co najwyzej moze
        zostac kałboj'em (czyt. dziadkiem klozetowym) a nie zajmowac się "pisaniem o
        muzyce" w Njusłyku....
        Mam nadzieje że red. naczelny wywali go wreszcie na zbity pysk...
      • Gość: PiotrS Re: fryderyki.. IP: 2.4.STABLE* / 10.26.13.* 24.04.02, 09:09
        Jedyny plus ( i tu brava dla akademii) to Lenny Valentino. A reszta? No, cóz
        polski przemysl muzyczny, to tak jak polski przemysl samochodowy - leży. Poza
        tym, mnie juz nic nie zaskoczy po tym, jak OK Computer przegralo ze Stonesami.
        No comments.
    • Gość: hardrock Re: fryderyki.. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 12:03
      Słyszałem , że Miler ma dostać fryderyka za redagowanie Wiadomości.
      • franzmaurer Re: fryderyki.. 22.04.02, 12:06
        Gość portalu: hardrock napisał(a):

> Słyszałem , że Miler ma dostać fryderyka za redagowanie Wiadomości.

a Lesczyński jako "dziennikarz" muzyczny roku wink

• Gość: Gall Ant Re: fryderyki.. IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 13:00
      To kpina, czy prawda z tymi Fryderykami?
      Zarówno Wybitna nasza Diva Ewa Bem, jak przewybitny R. Rynkowski dysponują
      tylko jedną oktawą do wyśpiewywania swoich pożal się Boże "piosenek" w
      stylu "Wysyłam SMS-a", czy "Dziewczyny lubią brąz". W dobie dyskontowania Ich
      Troje nie rozumiem,jakie kryteria decydują o wartości piosenki i wykonawcy.
      • Gość: Alex Re: fryderyki.. IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 15:17
        Chyba nie sugerujesz ze Ich 3 uprawia dzialke pt.muzyka.
        • Gość: Melka Re: fryderyki.. IP: *.chello.pl 24.04.02, 17:25
          Ja odnosze tylko wrazenie, ze Fryderyki to towarzystwo wzajemnej adoracji. Kto
          sluchal plyty Ewy Bem ??? Ile bylo takich osob ? I czy to naprawde najlepsza
          plyta roku ???? Mam watpliwosci. Czy T.Love to naprawde grupa tego roku ??
          Znowu mam watpliwosci.
          A Ich Troje sprzedalo tyle plyt ze nalezalaby im sie choc jedna nagroda -
          chocby za owo "uratowanie honoru polskiej fonografii". Jacy by nie byli
          sprzedali druzgocaca ilosc plyt i 3/4 Polski nucilo ich piosenki. Pomijanie
          calkowite tego zespolu we Fryderykach to jakby "wypiecie sie" branzy na
          sluchaczy i kupujacych plyty. Tak jakby ludzie z branzy sami sie oszukiwali, ze
          problem nie istnieje, jakby udawali, ze Ich Troje nie istnieje. Wedlug mnie to
          glupie. I potwierdza tylko, ze nie ma co sie przejmowac nagrodami, bo
          nagradzani sa "jedynie sluszni" muzycy. I to wbrew opinii ogolu.
          • Gość: zyzio Re: fryderyki.. IP: 217.96.7.* 24.04.02, 17:42
            A mnie się najbardziej spodobała kategoria "Najlepsza reedycja" ustanowiona dla
            potrzeb docenienia cyklu 'złota kolekcja' pomatonu-emi'a. ROTFL
    • Gość: joolz Re: fryderyki.. IP: 213.77.234.* 24.04.02, 20:17
      Smiechu warte to bylo- przecietna wieku nagrodzonych 65 lat, niedlugo na
      wozkach je beda odbierac, no i ciekawostka Niemen nominowany jako alternativ
      artist smile Mam pytanie, dlaczego nie zauwazono, ze w zeszlym roku plyte wydal
      KULT, Vader i Drimmsztajn?!
      • Gość: Alex Re: fryderyki.. IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 12:42
        reedycja- ta kategoria to cos w rodzaju nocy zywych trupow, przeciez te plyty
        nic nie wnosza do muzyki i tony tych plyt wydawanych przez duze firmy czy firmy
        typu "kogucik" mozna spotkac w supermarketach w cenie 5-15 zl. Na zywca
        zgrywane z analogowych z szumami z jakoscia pozal sie boze. I co tu nagradzac
        Te plyty sa to zapchaj dziury a nie wydazenia artystyczne one nikogo nie
        reaktywuja ani nie mobilizuja starego artysty do pracy. FRYDERYKI to kpina a
        najgorsze bo nie wiadomo jak to zlikwidowac, by organizatorzy nie stracili
        twarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka