Gość: INDIana_Johnes IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 19.10.04, 23:29 Pszepraszam, czy mugłby mi ktoś zdefiniować ten gatunek? indie rock, indie rock, ciągle to słysze, a nie wiem co to... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: h;kjhjk;lhl;k Re: indie rock IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 19.10.04, 23:34 independent rock - niezalezny rock, uzywanie czesto wymiennie z terminem rock alternatywny, oba terminy g..o znacza, ale jak je slysze to mi sie na wymioty zbiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: indie rock IP: *.rzeszow.mm.pl 20.10.04, 20:16 W obecnej chwili terminologia ta w wiekszym stopniu odnosi sie do grup,ktore wydaja roznorodna stylistycznie muzyke,choc oczywiscie zawierajaca sie w szeroko pojetym rocku,jednakze promowane sa przez niezalezne wytwornie plytowe nie nalezace do tzw.majors np.Warner czy BMG ani tez nie bedace ich filiami.Termin indie odnosi sie wiec w wiekszym stopniu do edytorow muzyki a nie jej wykonawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: indie rock IP: *.rzeszow.mm.pl 20.10.04, 20:25 Dopowiem cos jeszcze.Wykonawcy nagrywajacy dla tzw niezaleznych wytworni nie czerpia kokosowych zyskow z tytulu podpisanego kontraktu plytowego,ani tez nie sa szeroko reklamowani medialnie ,co wiaze sie rowniez ze sporymi nakladami pienieznymi ze strony zainteresowanej wytworni ,zachowuja jednak pelna swobode tworcza w zakresie proponowanego przez siebie materialu muzycznego.Slowem,nikt nie narzuca im co maja grac,w jakim stylu i dla kogo.Mniej pieniazkow,wieksza za to szansa na spelnienie sie w swojej muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i know you Re: indie rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:47 ech, jaki zaznajomiony z indie. Dopowiem cos jeszcze.Wykonawcy nagrywajacy dla tzw niezaleznych wytworni nie > czerpia kokosowych zyskow z tytulu podpisanego kontraktu plytowego,ani tez nie > sa szeroko reklamowani medialnie no no moglbys byc nawet "redaktorem" jakiegos serwisu internetowego o muzyce Odpowiedz Link Zgłoś