Dodaj do ulubionych

The Rolling Stones, "Live Licks", Virgin

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 18:37
Neighbours była na Tattoo You a nie na Sticky Fingers. Jako fan musiałem to
sprostować.A wogóle jak można było się pomylić w tak oczywistej sprawie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Syty Re: The Rolling Stones, "Live Licks", Virgin IP: 217.11.136.* 03.11.04, 10:47
      No właśnie, tym bardziej że "Sticky.." to chyba najbardziej znana płyta
      Stonesów...
    • Gość: jackflash Can't You Hear Me Knocking IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 03.11.04, 10:49
      choćby dla koncertowej wersji tego utworu już przebieram nogami i zajmuję
      kolejkę w sklepie płytowym wink
    • Gość: Karta Re: The Rolling Stones, "Live Licks", Virgin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.04, 12:26
      Są dobrzy, ale od 20 lat dośc mało kreatywni i nudnawi, a przez to przeceniani.
      • Gość: thrak Re: The Rolling Stones, "Live Licks", Virgin IP: *.toya.net.pl 20.02.05, 20:00
        jasne jasne , mało kreatywni - a słyszałas płytę stell whells? , słyszałas out
        of tears z doskonałego voodoo lounge , słyszałas flip the switch. to jest
        rock 'n roll i oni nie musza nikomu nic udowadniać , bo to oni są rock n rollem
    • Gość: xl Re: The Rolling Stones, "Live Licks", Virgin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 13:05
      najslabsza koncertowka Stonesow ; od czasu kiedy zespol opuscil Wyman stracili
      swoj groove , piosenki sa grane bez energii , procz paru wyjatkow....
      poza tym , to swietny zespol smile
      • Gość: Jacek Re: The Rolling Stones, "Live Licks", Virgin IP: *.sympatico.ca 03.11.04, 17:48
        W mojej opinii wprost przeciwnie. W ciagu ostatnich kilku lat ich koncerty
        stawaly sie coraz lepsze. Widzialem ich cztery razy na zywo. Ostatnio w
        pazdzierniku 2002 w Toronto. Mielismy swietne mejsca tuz kolo wysunietej sceny.
        Wykonali piec utworow jakies trzy metry ode mnie wink)).
        Na swoja ostantnia ture koncertow dobrze wytrzezwieli i pocwiczyli przed
        startem. Ich brzmienie bylo czyste jak krysztal, mimo szalonych decybeli.
        Szkoda, ze Bill Wyman juz nie gra, choc Deryl Jones jest znakomity. Wogole
        Stones dzieki staraniom Jagger-a sa pefekcjonistami. Wszystko musi byc
        najlepsze i dopracowane.
        Nie zgadzam sie z tym graniem bez energii. To jest zludne. Prawdopodobnie
        brzmienie jest szczegolowo dopracowane, przez co mniej surowe.
        Muzyk ktory nadaje tempo zespolowi byl i jest Charlie Watts. Daje z sibie
        maksimum w kazdym utworze. Pozostali czlonkowie grupy maja zawsze dwa, trzy
        kawalki lzejsze by odpoczac. Graja zazwyczaj blisko trzech godzin. Charlie
        Watts siedzi za dwoma przezroczystymi ekranami, by sie odgrodzic od tych
        megawatow. Ciekawe, ze mimo potwornej mocy mozna uslyszec kazda nute.
    • Gość: jasr81' kto ŻĄDA koncertu Stonsów w Polsce? WPISUJCIE SIĘ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:53
      Ja ich po prostu ubóstwiam!!
      może jeszcze jeden koncercik w Polsce?
      • Gość: siekiera77 Re: kto ŻĄDA koncertu Stonsów w Polsce? WPISUJCIE IP: 193.110.99.* 04.11.04, 20:29
        Ja żądam i domagam się!!! Najlepiej na Pl.Defilad. Za friko!!
      • czarnota1 Re: kto ŻĄDA koncertu Stonsów w Polsce? WPISUJCIE 08.11.04, 14:42
        Naturalnie.Boże daj Stonesów w Polsce!!!!
      • Gość: thrak Re: kto ŻĄDA koncertu Stonsów w Polsce? WPISUJCIE IP: *.toya.net.pl 20.02.05, 20:01
        Przyjadą pewnie w 2006 , tez ich kocham i dlatego bylem w pradze na Licks Tour
    • Gość: jasr81 errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:59
      STonEsów..
    • Gość: pnb ALTERNATYWNE ARCHIWUM DivX ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:54
      Zapraszamy na naszą stronę "Pomarancze na Babilon" z ciekawym spisem Divx na którym umieszczamy co lepsze dzieła twórców zapisane na małym i dużym ekranie, zbiór dokumentów,filmów, etiud i teatrów oraz odkurzone archiwum punkowe.

www.pomaranczenababilon.prv.pl
    • Gość: czarnota1 Re: The Rolling Stones, "Live Licks", Virgin IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 11:30
      Rolling Stones jak-idee Lenina-wiecznie żywi.Ale poważnie to są kolesie,którzy
      graniem i żywotnością(elan vital)kasują wszystkie kapele świata.Kocham ich
      muzykę i ich samych-a staruchem jestem-mam wszak 44 lata.
    • siekiera77 Re: The Rolling Stones, "Live Licks", Virgin 04.11.04, 19:13
      Byłem na koncercie w Pajacu.(swoją drogą coraz więcej tych co byli... zupełnie
      jak kombatantów-trochę mnie to wkurza "prawdziwego uczestnika wydarzeń!!!)
      Byłem też w zeszłym roku w Pradze.Takiej drętwej publiki dawno nie widziałem a
      przecież parę lat wcześniej "na Strachovie" Stonsi i publiczność nieżle dawali
      czadu.Moim zdaniem "dziadki" wypiły za dużo piwa z Havlem zamiast jak zwykle
      napędzić się Jackiem D. i fajkami. No a koncert w Chorzowie to mistrzostwo
      świata (no europy napewno!)Właśnie wypaliłem wink) sobie DVD z tego koncertu.
      Polska publika jest super i niestety niedoceniana przez tych palantów
      planujących trasy koncertowe... Znowu nasze kombatanctwo się nie liczy.A
      przecież tak dzielnie stawaliśmy pod pajacem przeciwko gumianym pałom i ARMATCE
      WODNEJ!!!(Chiba wtedy po raz pierwszy to cudo zostało pokazane pubicznie..smile)
      Ech! Co tu dużo gadać: to se ne vratisad

STONSI BYLI, SĄ I BĘDĄ NAJWIĘKSZYMI ROKENDROLOWCAMI ŚWIATA!!!
    • Gość: mick Re: The Rolling Stones, "Live Licks", Virgin IP: *.devs.futuro.pl 04.11.04, 20:02
      Wszystko cudnie. Ale kiedy ta plytka bedzie na rynku????
      • Gość: siekiera77 Re: The Rolling Stones, "Live Licks", Virgin IP: 193.110.99.* 04.11.04, 20:26
        Mojej nie uświadczysz nawet na stadionie wink) !
      • Gość: Jacek Re: The Rolling Stones, "Live Licks", Virgin IP: *.sympatico.ca 04.11.04, 22:51
        Oficjalnie wyszla 2 listopada. Oto zawartosc:
        Disc one:
        "Brown Sugar"
        "Street Fighting Man"
        "Paint It, Black"
        "You Can't Always Get What You Want"
        "Start Me Up"
        "It's Only Rock n' Roll"
        "Angie"
        "Honky Tonk Women" featuring Sheryl Crow
        "Happy"
        "Gimme Shelter"
        "(I Can't Get No) Satisfaction"

Disc two:
        "Neighbours"
        "Monkey Man"
        "Rocks Off"
        "Can't You Hear Me Knocking"
        "That's How Strong My Love Is"
        "The Nearness of You"
        "Beast Of Burden"
        "When the Whip Comes Down"
        "Rock Me, Baby"
        "You Don't Have To Mean It"
        "Worried About You"
        "Everybody Needs Somebody To Love" featuring Solomon Burke
    • Gość: babeo Najwieksz Grupa Rock'owa Świata to THE BEATLES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:15
      ... jak w temacie, Rolling Stones to cienisy, Beatlesom mogą tylko czyścić
      buty !!
      • Gość: Jacek Re: Najwieksz Grupa Rock'owa Świata to THE BEATLE IP: *.sympatico.ca 04.11.04, 22:46
        Trudno porownywac. Napewno Beatles byli najwiekszym zjawiskiem tamtych lat. Ale
        groupa byli dosc krotko a ich koncertowanie trwalo jeszcze krocej.
        Stones koncert to caly spektakl dopracowany do perfekcji
        • Gość: marco Re: Najwieksz Grupa Rock'owa Świata to THE BEATLE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 02:09
          koncert dopracowany owszem - bo sama muzyka już się nie obroni (malo kto jej
          zresztą słucha - spojrz na stytystyki sprzedazy płyt RS) więc trzeba stworzyć
          widowisko
          ludzie przychodza popatrzeć
          • Gość: Jacek Re: Najwieksz Grupa Rock'owa Świata to THE BEATLE IP: *.sympatico.ca 05.11.04, 03:47
            Tak czas plynie. "Stare dziady" juz nie maja tyle sil i pomyslow. Moze to i
            lepiej. Chyba wogole sprzedaz plyt rockowych stale spada. To juz inne czasy,
            muzyka dla modych ludzi ma juz nieco inne znaczenie.
            Ciekawy byl ich koncert w pazdzierniku 2002. Widzialem nawet trzy pokolenia
            sluchaczy z jednej rodziny ! Dla wielu dawnych sluchaczy taki koncert to powrot
            do lat mlodosci. Zrozumie to tylko ten kto juz mlodym nie bedzie.
            • Gość: marco Re: Najwieksz Grupa Rock'owa Świata to THE BEATLE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 08:17
              Ad "Chyba w ogole sprzedaz plyt rockowych stale spada"

Nie. Tacy starzy wykonawcy jak Betales, Pink Floyd, Led Zeppelin nadal
              zarabiaja krocie na świetnie sprzedajacych sie płytach sprzed lat - ich muza
              się nie zestarzała. Stonesi zarabiają na trasach koncertowych - ludzie
              przychodza "zaliczyć" legendę.
              • Gość: Jacek Re: Najwieksz Grupa Rock'owa Świata to THE BEATLE IP: *.sympatico.ca 05.11.04, 16:53
                Dobra muzyka nigdy sie nie starzeje
      • Gość: siekiera77 Re: Najwieksz Grupa Rock'owa Świata to THE BEATLE IP: 193.110.99.* 05.11.04, 19:02
        zgadnij kto jestnajwiększym rockowym cieniasem.tak, lustereczko mówi ci prawdę
        • Gość: Richards Re: The Beatles-rockowa ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:36
          " Najwieksz Grupa Rock'owa Świata to THE BEATLES" - to żenujący dowcip.
          Najbardziej komercyjna być może ,chociaż media podawały że w jakieś
          klasyfikacji w singlach "pobiła ich" Britney Spears a w poprzedniej dekadzie
          Spice Girls, i z takimi artystami mogą konkurować.Nieprzypadkowo najbardziej
          prestiżowe pismo muzyczne ma nazwe zespołu w lp a zdecydowana większość
          krytyków muzycznych wskazuje na Stonesów.Koniec kropka
    • Gość: StonesFan do tych co wychwalają Beatlesów....... IP: 83.238.70.* 03.04.05, 03:39
      o bla di, o bla da....... i to starczy za cały komentarz o tych gejach z
      Liverpoolu.....

Stonesi BYLI, SĄ I BĘDĄ najwięksi na świecie!!!!!!! (oczywiście moje słowa jak
      najbardziej subiektywne) smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka