ada296 09.11.04, 01:22 lubię jazz rzadko bywam w Warszawie ale chcę by te wizyty były jazzowe czy są jakieś knajpki w W-wie, gdzie jest jazz na żywo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiek_natolin Re: jazz i Warszawa 09.11.04, 07:11 Tygmont,Dekada w poniedziałki,od niedawna Diuna ( w niej jeszcze nie byłem).Jest też kilka bardziej kameralnych miejsc,ale ich nie polecam komuś,kto chce przede wszystkim słuchać muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
ada296 Jasiek - jazz i Warszawa 09.11.04, 23:42 dziekuję zaraz poszukam w Necie coś więcej o tych knajpkach a gdybyś mi jeszcze namiary na te kameralne miejsca podał to masz buziaka ) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Jasiek - jazz i Warszawa 10.11.04, 08:07 Tygmont - ul.Mazowiecka,tuż obok Świętokrzyskiej i niedaleko Marszałkowskiej Dekada - ul.Grójecka, między Placem Zawiszy a Placem Narutowicza Diuna - ul.Dobra,tuż obok ul.Tamka Żałuj,że wczoraj nie byłaś w Diunie - grali Olesiowie z Trzaską. www.diunaclub.pl/ www.dekada.pl/miesiac.htm www.tygmont.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ada296 Re: Jasiek - jazz i Warszawa 10.11.04, 22:22 jestem z Wielkopolski w W-wie bywam rzadko pozdrawiam i zazdroszczę Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Jasiek - jazz i Warszawa 11.11.04, 09:24 A daleko od Poznania?Bo być może właśnie poznański Blue Note jest najlepszym polskim klubem jazzowym. Trzymaj się i uważaj,żebyś przypadkiem nie trafiła na jakąś klubową transową orgietkę,bo w tych niby-jazzowych klubach ,które wymieniłem w poprzednim poście,takie też się odbywają. Odpowiedz Link Zgłoś
sundance5 Re: Jasiek - jazz i Warszawa 12.11.04, 12:29 Właśnie, właśnie, interesują mnie orgietki (jazz nie bardzo), wiec już spisuję adresy. Wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
ada296 Re: Jasiek - jazz i Warszawa 12.11.04, 23:37 transowa orgietka.... hmmmm... brzmi obiecująco wstyd - nie byłam w Blue Note pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Jasiek - jazz i Warszawa 16.11.04, 21:57 No to dobraliście się wspaniale. Życzę udanych orgietek. Na te jazzowe pewnie i ja czasem zajrzę,bo nie ma nic lepszego od jazzowej orgietki. Odpowiedz Link Zgłoś
pelisander Re: jazz i Warszawa 27.11.04, 22:06 Z wymienionych przez jaśka miejsc polecam jeszcze śledzenie repertuaru Centrum Sztuki Współczesnej (tam ostatnio gościli japończycy) oraz Fabrykę Trzciny (Ach Luis Sclavis).Co do Blue Note jako najlepszego klubu jazzowego w Polsce to bym polemizowała. W końcu Vandremark był w krakowskiej Alchemii, lecz co kto lubi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: jazz i Warszawa 28.11.04, 08:26 Możliwe,że masz rację co do Alchemii,ja tam nie wiem,nie byłem. A najlepszy jest podobno Tygmont( według jakiejś klasyfikacji zachodniego pisma jazzowego).Ja na pewno tego zdania nie podzielam,chociaż czasami lubię sobie tam w kąciku posłuchać muzyki. A dzisiaj w bazylice Sclavis zagra z kwartetem Stańki program z mojej ulubionej płyty trębacza. Będzie się działo! Szkoda tylko,że Stańko nie zaprosił żadnego tenorzysty.Będzie mi brakowało tego instrumentu. Odpowiedz Link Zgłoś