ella66 16.11.04, 14:24 Ulubieni: Kevin Mahoniowy, Mahogany? Johnny Hartman, Kurt Elling. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazzbaky1 Re: Śpiewający Panowie. 16.11.04, 14:37 Fajny ten Elling. Mahogany aksamitny misio. Ale Mocarz-Pionier Eddie Jefferson to mój ulubieniec. Nat "King" Cole też, chociaż to niby "pop". But not for me , Honey. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Śpiewający Panowie 16.11.04, 21:53 Jeszce bardziej niż gitarzystów nie lubię śpiewających jazzmanów. Wokalistki jeszcze mogą być,ale wokaliści - absolutnie. Dlatego jak mam ochotę posłuchać męskiego wokalu,to włączam albo Rolling Stones,albo Red Hot Chili Peppers,albo Nirvanę,albo Niemena ,Kazika,Janerkę czy Waglewskiego. Sinatra też może być. Odpowiedz Link Zgłoś
jaki.fajny.nick Re: Śpiewający Panowie 16.11.04, 22:48 Pozwolę sobie zgodzić się z Przedmówcą w kwestii śpiewających jazzmanów , choć niekoniecznie w kwestii gitarzystów . Jeśli jednak miałbym głosować na jazzmana - wokalistę to typuję Keitha Jarretta. Moim skromnym zdaniem śpiewających facetów i najseksowniejszych muzyczek należy raczej szukać gdzie indziej niż w jazzie choć jak już wcześniej napisałem 'de gustibus ...' Mimo to daleki jestem od ortodoksji i czasem włączam Culluma, Cincottiego, ... Elling może być, ... Kenny Rankin choć bardziej dla żony . Odpowiedz Link Zgłoś
ella66 Re: Śpiewający Panowie 17.11.04, 10:29 Jeśli Jarrett, to musowo Eroll Garner. Ale także Clark Terry i Dizzy robili niezły użytek ze strun głosowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Śpiewający Panowie 18.11.04, 11:55 Poza jazzem: Tom waits i Nick Cave. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Śpiewający Panowie 18.11.04, 13:13 Bobby McFerrin, swietny glos i seksowny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
ella66 Re: Śpiewający Panowie 18.11.04, 13:17 Śpiewający sopranem!!! Niezłe. Identyfikacja płci w sztuce jest bardzo ważna... Jest jeszcze jakiś Jarreau...To ci dopiero babeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: Śpiewający Panowie 18.11.04, 14:13 Sporo śpiewających "pań" wśród panów. O Boże, toż to prawie złota dwunastka baletu! I co wy na to, chłopaki? PAAA. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Śpiewający Panowie. 19.11.04, 18:15 Co prawda spoza jazzu, ale absolutly the best - Maynard Keenan z Toola. Niesamowity głos. Podobniez, jak głos Keitha Caputo. Odpowiedz Link Zgłoś