Gość: mt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.02, 19:59 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lanek Re: Dezerter IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.02, 20:00 Jaki jest wg was najlepszy kawałek tej kapeli? Odpowiedz Link Zgłoś
jello_b Re: Dezerter 13.05.02, 08:32 Gość portalu: Lanek napisał(a): > Jaki jest wg was najlepszy kawałek tej kapeli? trudno jest wybrać jeden najlepszy, zwłaszcza w przypadku kapeli o takim dorobku. moim ulubionym pozostaje "szara rzeczywistość", ale na miano "najlepszego" zasługuje jeszcze ze 20 innych... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Dezerter 13.05.02, 12:31 np. "Polska złota młodzież" albo "Tchórze". Oj ciężko, ciężko... Odpowiedz Link Zgłoś
zlota_jagoda Re: Dezerter 13.05.02, 12:44 Witam. Widzę, że skłaniacie się ku wczesnej ich twórczości co popieram No ale przeglądając cały ich dotychczasowy dorobek, wybór jest trudny . Generalnie tak jak koledzy wspomieli te kawałki plus dużo dużo innych . Miło jest przeczytać, że pamięta któś takie stare kawałki . pozdrawiam Zlota_jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Dezerter 16.05.02, 11:23 A "piosenka popularna na instrumenty produkcji krajowej" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Dezerter 13.05.02, 13:41 Łatwiej byłoby wskazać jakiś cieńki kawałek Dezertera, może jeden... PUNK ROCK FOREVER! Odpowiedz Link Zgłoś
jello_b Re: Dezerter 14.05.02, 08:09 fxx napisał(a): > Łatwiej byłoby wskazać jakiś cieńki kawałek Dezertera, może jeden... > PUNK ROCK FOREVER! no szczerze mówiąc - Dezerter cienkich kawałków też trochę naprodukował np. z połowa drugiej "kolaboracji" jest co najmniej taka sobie, na kolejnych płytach też się trafiały gnioty... inna sprawa, że co dla jednego jest kichą, innemu może się podobać pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oregon Re: Dezerter IP: *.hcm.com.pl / 9.67.96.* 16.05.02, 10:37 uwielbiam "Szwindel" najbardziej bawią mnie "Elektryczne psy" (kartonowa perkusja i basista co "pier...ca kur.. dostał") ... Odpowiedz Link Zgłoś
kugel Re: Dezerter 17.06.02, 00:21 Wybór niełatwy, ale chyba jednak "szwindel" i to jeszcze w wersji z piiiipaniem[...]) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: Dezerter IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 17.06.02, 08:44 Ja największym sentymentem darzę kawałek z płyty "Wszyscy przecieko wszystkim", którego tytułu nie pamiętam... Ma niesamowity, klimatyczny wstęp :"... , górnolotne słowa, paranoiczne pejzaże iiiiiIIIIIIIIIIIIIII SCHIZOFREEEENIAAAAAAAA..."-genialne, aż mi ciarki po grzbiecie przechodzą. A potem już jadą po swojemu: " Sperma stygnie na nogach czerwonych prostytutek..." Równierz wolę wcześniejszego - wojującego z systemem Dezertera. Późniejsza odmiana ekologiczna kapeli już mnie tak nie rajcuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laik Re: Dezerter IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 11:49 To był kawałek "Jutro". A nie podobają się "Wiatroaeroterapia" i "A wieczorami?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: Dezerter IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 17.06.02, 12:23 Gość portalu: Laik napisał(a): > To był kawałek "Jutro". A nie podobają się "Wiatroaeroterapia" i "A wieczorami? > " Uwielbiam "WSW" - teksty mocarne, mocno osadzone w kaskaderce literackiej... Zresztą "Wiatroaeroterapia" jest bodajże autorstwa Bursy... Duszny klimat tych kawałków jest niesamowity a i produkcji nie można wiele zarzucić... Była mowa o jednym kawałku to podałem "Jutro", choć Dezertera lubię prawie w całości... " a organy ścigania już moczą majtki z radości..." Ze schizofreidalno - paranoidalnym pozdrowieniem idę posłuchać swojej chorej muzyki... Odpowiedz Link Zgłoś