Dodaj do ulubionych

W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi"

IP: 210.96.102.* 12.12.04, 18:25
Obserwuj wątek
    • fuszi Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 12.12.04, 18:54
      Dla mnie to jest żenada te wszystkie listy artystów broniących Kluczyka.
      Argumentacja typu: to człowiek który zrobił wiele dobrego dla polskiej sztuki
      jest absurdalna. Gdy jakiś mecens sztuki kogoś zamorduje, to nie należy go
      sądzić i skazać?
      • Gość: ;-) Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:13
        fuszi napisał:
        Gdy jakiś mecens sztuki kogoś zamorduje, to nie należy go
        > sądzić i skazać?

a Kulczyk kogoś zamordował??
        • fuszi Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 13.12.04, 09:24
          Nie zamordował, o ile wiem, ale to był tylko taki głupi przykład. Podaję inny:
          jak świetny chirurg weźmie łapówkę, to też go będziemy bronić w listach
          otwartych, bo ma zręczne łapki?
          • nierymek Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 13.12.04, 11:28
            Twój przykład jest beznadziejny, bo póki co Kulczyk nie jest o nic oskarżony, a
            już na pewno nic mu nie udowodniono.
            • fuszi Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 13.12.04, 11:39
              Ach, rzeczywiście, tego nie wziąłem pod uwagę, ja - kretyn. Cofam oba przykłady
              i poniecham następnych, bo, jak się zdaje, nie ma takiej kwestii, do której
              jakiś upierdliwy fanatyk żelaznej konsekwencji logicznego rozumowania się nie
              dopieprzy!
              Pozdrawiam.
              • nierymek Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 13.12.04, 12:18
                nie obrażaj się tylko wytęż trochę umysł, bo tu nie chodzi o to że artyści
                bronią Kulczyka przed sądem, tylko o to, żeby to właśnie sąd wydał wyrok, a nie
                kilku politycznych frustratów i dziennikarzy brukowych gazet.
    • Gość: sssw Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:27
      "pecunia non olet" i cześć pieśni!
    • dreaded88 Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 13.12.04, 00:32
      A będzie zbiórka pieniędzy na rzecz głównego bohatera?
    • Gość: Lecho Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" IP: *.teleton.pl 13.12.04, 09:35
      taaak, niech sobie artyści za własna kaskę zorganizują taki bałwochwalczy
      koncert, ja proponuję jako Zespół Gwiazd na koniec imprezy kapelę Kul Czyks of
      Death z butelkami i beznynką z Orlenu
      • Gość: baret Kulczyk to krętacz IP: *.chello.pl 13.12.04, 12:54
        i nie dlatego że ma szczególne zaniki pamięci gdy stawał przed komisją.
        Wystarczy przesledzić historię prywatyzacji w których on brał udział. Sprzedano
        np. browary Kulczykowi odrzucając oferty lepsze, ale koncernów zagranicznych.
        By "pozostało w Polsce". A Kulczyk po jakimś czasie odsprzedawał koncernowi
        zagranicznemu który stawał do przetargu! i to za te sama lub wyższą cenę!
        • fuszi Re: Kulczyk to krętacz 13.12.04, 13:13
          Podobnie jest ze wspieraniem polskich małych sklepików osiedlowych. Unosisz się
          patriotyzmem, kupujesz drożej niż w supermarkecie, a sklepikarz po zdarciu z
          ciebie kasy zamyka sklepik i jedzie do Carrefoura na zakupy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka