fuszi Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 12.12.04, 18:54 Dla mnie to jest żenada te wszystkie listy artystów broniących Kluczyka. Argumentacja typu: to człowiek który zrobił wiele dobrego dla polskiej sztuki jest absurdalna. Gdy jakiś mecens sztuki kogoś zamorduje, to nie należy go sądzić i skazać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:13 fuszi napisał: Gdy jakiś mecens sztuki kogoś zamorduje, to nie należy go > sądzić i skazać? a Kulczyk kogoś zamordował?? Odpowiedz Link Zgłoś
fuszi Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 13.12.04, 09:24 Nie zamordował, o ile wiem, ale to był tylko taki głupi przykład. Podaję inny: jak świetny chirurg weźmie łapówkę, to też go będziemy bronić w listach otwartych, bo ma zręczne łapki? Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 13.12.04, 11:28 Twój przykład jest beznadziejny, bo póki co Kulczyk nie jest o nic oskarżony, a już na pewno nic mu nie udowodniono. Odpowiedz Link Zgłoś
fuszi Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 13.12.04, 11:39 Ach, rzeczywiście, tego nie wziąłem pod uwagę, ja - kretyn. Cofam oba przykłady i poniecham następnych, bo, jak się zdaje, nie ma takiej kwestii, do której jakiś upierdliwy fanatyk żelaznej konsekwencji logicznego rozumowania się nie dopieprzy! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 13.12.04, 12:18 nie obrażaj się tylko wytęż trochę umysł, bo tu nie chodzi o to że artyści bronią Kulczyka przed sądem, tylko o to, żeby to właśnie sąd wydał wyrok, a nie kilku politycznych frustratów i dziennikarzy brukowych gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssw Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:27 "pecunia non olet" i cześć pieśni! Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" 13.12.04, 00:32 A będzie zbiórka pieniędzy na rzecz głównego bohatera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: W wigilie koncert "Artysci Kulczykowi" IP: *.teleton.pl 13.12.04, 09:35 taaak, niech sobie artyści za własna kaskę zorganizują taki bałwochwalczy koncert, ja proponuję jako Zespół Gwiazd na koniec imprezy kapelę Kul Czyks of Death z butelkami i beznynką z Orlenu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baret Kulczyk to krętacz IP: *.chello.pl 13.12.04, 12:54 i nie dlatego że ma szczególne zaniki pamięci gdy stawał przed komisją. Wystarczy przesledzić historię prywatyzacji w których on brał udział. Sprzedano np. browary Kulczykowi odrzucając oferty lepsze, ale koncernów zagranicznych. By "pozostało w Polsce". A Kulczyk po jakimś czasie odsprzedawał koncernowi zagranicznemu który stawał do przetargu! i to za te sama lub wyższą cenę! Odpowiedz Link Zgłoś
fuszi Re: Kulczyk to krętacz 13.12.04, 13:13 Podobnie jest ze wspieraniem polskich małych sklepików osiedlowych. Unosisz się patriotyzmem, kupujesz drożej niż w supermarkecie, a sklepikarz po zdarciu z ciebie kasy zamyka sklepik i jedzie do Carrefoura na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś