Gość: Robi IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 13.12.04, 03:00 a bedzie na www.3pm.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Re: Nowa płyta Voo Vooo IP: 168.202.99.* 13.12.04, 11:26 Ich zywiolem jest koncert? Widzialem VooVoo latem (villa Celimontana). Beznadzieja. Koncert byl smutny i nijaki, teskty Vv nic nie przekazuja. "Nim stanie się tak, jak gdyby nigdy nic nie było" to jedyny poruszajacy kawalek - ale on ma z 15 lat, prawda? Komu sie podoba taka nijakosc? Ja nie czuje w ich muzyce zadnej glebi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Nowa płyta Voo Vooo 13.12.04, 11:41 A co Twoim zdaniem na naszym rynku jest godne uwagi. Jacy wykonawcy mają głębię? Chciałbym wiedzieć, co jest lepsze od tej beznadziei...? Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Nowa płyta Voo Vooo 13.12.04, 11:46 > Widzialem VooVoo latem (villa Celimontana). Beznadzieja. > Koncert byl smutny i nijaki, teskty Vv nic nie przekazuja. Twoje prawo tak uważać. Dla mnie ten zespół to klasa światowa, na swoich instrumentach nie mają sobie równych. Ja jako średniej klasy gitarzyna po każdym koncercie Wagla przez tydzień nie dotykam instrumentu bo mi wstyd To co Stopa wpyprawia z bębnami to magia (polecam np. Dziury w całym z 'Płyty z muzyką') Pewnie to po prostu kwestia gustu - wg goście improwizują z tak niesamowitym luzem, że każdy koncert jest szczególny. ZAPRASZAM W CZWARTEK DO STODOŁY, NIECH KAŻDY SAM SOBIE WYROBI OPINIĘ! Dotyczy to też tekstów. Dla mnie na Wagla nie ma lewara, może poza Janerką. Nie wiem zresztą czego oczekujesz od tekstów? Buntu w stylu CKOD? Wyznań że 'wszyscy pragniemy szczęścia'? Teksty Voo Voo nie są przewidywalne, słysząc jeden wers nie wiesz jaki będzie następny, w przeciwieństwie do stereotypowych tekścików gwiazd pop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Nowa płyta Voo Vooo IP: 168.202.99.* 13.12.04, 14:41 "Mam to czego nie mam Choć w końcu nie chcę nic Jestem czym nie jestem Nie myśląc czym chcę być " i da capo al fine pustoslowie. jak u Piaska, Kayah czy innych geniuszy muzyki. no wlasnie widzialem ten zespol poza Polska - przed koncertem nadeci i napuszeni, w trakcie koncertu dukajacy trzy slowa na krzyz po angielsku, troche ratowaly ich improwizacje na koniec, ale tak potrafi wielu. Wielki basista zespolu nie raczyl po koncercie pozniej pogadac z moim kolega, zapewne bo jest takim wielkim basista i przeczytal piec zdan po wlosku z kartki. Po 40 min zeszli ze sceny bo publicznosc najwyzrazniej nie poznala sie na ich "swiatowej klasie". No ale tu nawet taki Tiziano Fero, lokalny Piasek, ma ciekawe teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agamora Re: Nowa płyta Voo Vooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:05 No wiesz co !!!!!!!!!!!!!! No kto jak kto, ale Kayah ma wspaniałe teksty !!!!!!!!! Jesli ich nie rozumiesz to jasno określa, że jesteś ciemniakiem - tępakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan VooVoo Re: Nowa płyta Voo Vooo IP: *.emerald.vessel.int.slb.com 14.12.04, 04:32 Snobistycznym jest wypisywanie komentarzy jedynie w celu sprowokowania dyskusji na forum. Po prostu napisz jakiej muzyki lubisz sluchac i ile masz klas (ukonczonych). Do zobaczenia na koncercie, przyjezdzam specjalnie z Berlina, bo to prawdziwe wydarzenie w opuszczonym Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Nowa płyta Voo Vooo IP: 168.202.99.* 14.12.04, 11:44 ile mam klas napisz na kastje(at)o2.pl, pogadamy. po prostu wstydzilem sie za Vv na koncercie poza Polska. Liczylem na sporo wiecej, bo pamietalem, ze to jakas "kultowa" kapela z czasow Rozglosni Harcerskiej. No ale klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanette Re: Nowa płyta Voo Vooo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.04, 15:46 Nie ma co ukrywać,muzyka voo voo nie jest dla kazdego.Nie ma co na ten temat deliberowac,a tym bardziej porównywac do innych zespołów.Voo Voo ma swój klimat,a Waglewski nie musi byc przebojowym grajkiem by chciano go słuchac.Trzeba mieć w sobie odrobinę wrażliwości by otworzyć sie na ten świat dźwięków i doznań.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Nowa płyta Voo Vooo IP: 168.202.99.* 13.12.04, 16:19 ...albo byc snobem. "jak to mnie zachwyca, kiedy mnie nie zachwyca?" Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Nowa płyta Voo Voo 13.12.04, 16:37 > ...albo byc snobem. Nie jestem lanserem, ale podejrzewam, że raczej Voo Voo nie jest typem dla snobów, jakoś nie wydaje mi się, żeby to był zespół na który warto się snobować. W temacie Kayah jako autorki tekstów juz ktoś spunktował, że przykład co najmniej nietrafiony. A w kontekście opisanej przez Ciebie sytuacji - cóż jeśli tak było to miałeś pecha. Jedyny gość który się jakos dystansuje od publiki to sam Wagiel, ale z drugije strony czy ma się bratać z każdym kto za nim wołą 'E, Wagiel!'? Nie jestem znajomym zespołu ale parę razy przy okazji koncertów zamieniłem parę słów i byli raczej kontaktowi i towarzyscy. Wracając do tekstów: dla mnie Posypałka, Człowiek Wóżków, Puknij się w łeb i wiele innych to tekściarskie perełki, i tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marja Re: Nowa płyta Voo Voo IP: 80.48.19.* 13.12.04, 21:00 Moi mili wszyscy ludzie tutaj! A więc oczywiście zgodze sie ze "światową rangą" Voo Voo a także z cudownymi koncertami!!!!!!!!!!!! Wiedziałam Voo Voo na żywo cztery razy- w tym raz na trasie klubowej , a dwa razy w teatrze i jeszce raz na wolnym pwietrzu - i muszę stwierdzic ze atmosfera jaką tworzuy pan Wojtek jets boska i co jeden koncert tym lepszy i potem przez kilka dni wypełnia mnie nieokiłznana energuia!!! Oczywiście ot nei jest muzyka dla mas, ale fakt ten (moze dla niektórych o dziwo) podnosi jej rangę!!!!!Im bardziej wyrafinowana publiczność tym lepszy kocert!!! A włsnei Voo Voo w szczecinie, w Słowianienie dnai 18 grudnia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pikpok0 Re: Nowa płyta Voo Voo 21.12.04, 18:44 Szkoda tylko ze nie wydali plytki prawdziwie koncertowej ale mam nadzieje ze wkrotce ukaze sie plytka DVD z Woodstocku. Tam zagrali wysmienicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ave Re: Nowa płyta Voo Vooo IP: 80.51.232.* 14.12.04, 16:48 Zawsze jednak udaje mu się z tych wschodniosłowiańskich przyśpiewek i pieśni zamieszkujących nad Bajkałem Buriaków wydobyć jakąś uniwersalną moc. A przy okazji nadać niektórym z nich nieomal piosenkowego, przebojowego zabarwienia. ...chyba Buriatów, panie Robercie) Buriaci zamieszkują Buriację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Nowa płyta Voo Vooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 16:45 przylaczam sie do opinii, ze Voo Voo gra swietne koncerty i co najwjzniejsze po nich widac, ze kochaja grac i bawia sie na wlasnych koncertach. Nie wszyscy musza ich kochac, de gustibus non disputandum est, ja ich uwielbiam. Za muzyke, teksty, atmosfere na koncertach, za to jak wygladaja, slowem za wszystko. I jestem dumna, ze mamy taki zespol- oryginalny, eksperymentujacy, profesjonalny. I zawsze robi na mnie wrazenie, ze czterech muzykow na koncertach wydobywa ze swych instrumentow i gardel takie dzwieki, jakby grala wielka orkiestra. Brawo dla Voo Voo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Nowa płyta Voo Vooo IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 22.12.04, 09:03 Niestety, nie bylam na zadnym koncercie, ale slucham voovoo z plyt i z kaset jakies 20 lat. Mam nadzieje, ze te nowa plyte dostane pod choinke i juz sie na to bardzo ciesze. Pozdrawiam swiatecznie wszystkich przed- i po-piszacych, niezaleznie od ich gustow muzycznych. A tym o podobnych upodobaniach - i sobie rowniez - zycze jak najwiecej voovoo w Nowym Roku (na plytach i w ogole...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Nowa płyta Voo Vooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 16:46 Pod choinka znalazlam"Trojdzwieki". Obie plyty swietne, zwlaszcza Voo Voo z kobietami, bo przypomina mi koncerty, na ktorych swietnie sie bawilam. Z tych nagran po prostu emanuje radosc grania, jestem zachwycona! Polecam wszystkim fanom zespolu, a ci, co VooVoo nie lubia pewnie i tak sie nie przekonaja, wiec nie namawiam do sluchania. Odpowiedz Link Zgłoś