vandoren 13.12.04, 11:55 co sądzicie o tym trębaczu? czy słyszeliscie jego ostatnią płytę "blow"? z teg co czytałem wydano ją na razie w japonii, a producentem i głównym współwykonawcą jest marcus miller Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazzbaky1 Re: Michael "Patches" Stewart 13.12.04, 11:58 Szkoda, że Miller. Spieprzył płyty Davisowi, ale pewnie niejaki Patches będzie szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
birdland Re: Michael "Patches" Stewart 13.12.04, 12:47 Dlaczego tak uwazasz??? Nie znam wszystkich ich wspolnych plyt, ale nie moge sie przyczepic np. do "Tutu". Wogole lubie Milesa z lat osiemdziesiatych. Miles tez nie narzekal. wrecz przeciwnie bardzo pozytywnie wypowiadal sie o Millerze. Jesli chodzi o Patchesa. Chm... znam tylko "penetration" - tez z udzialem MM. Ale to raczej kiepski album. Wole go sluchac na plytach Millera, bo te sa naprawde swietne. Nie przepadam tez za innym dlugoletnim muzycznym przyjacielem MM - Sanbornem. No, moze poza "Inside" Odpowiedz Link Zgłoś
ella66 Re: Michael "Patches" Stewart 13.12.04, 12:51 A ja znam "Blue Patches", ładna, wtórna muza, alę trąbkarz bardzo dobry. Millera słyszałam koncertowy podwójny album, rzeczywiście koszmarny, mimo recenzji pochlebnych. Kto je pisze? Chyba te qrwy sklepikarskie, wszystko extra, super, the best... Uś, może tym razem uda się zarobić! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Michael "Patches" Stewart 13.12.04, 13:15 Nie znam jego plyt, natomiast Millera bardzo lubie, szczegolnie The Ozell Tapes, a Miles faktycznie bardzo cieplo o nim mowil. Sanborna nie lubie, za slodki. Odpowiedz Link Zgłoś
birdland Re: Michael "Patches" Stewart 13.12.04, 13:24 "natomiast Millera bardzo lubie, szczegolnie The Ozell Tapes" Chyba wlasnie o tym albumie ella66 napisala, ze jest koszmarny... + inne kasliwe uwagi. Moze nie jest to pierwszej jakosci dzwiek, ale muza na pewno nie jest koszmarna. Z plyt MM najbardziej lubie "The sun don't lie" to dla mnie w calosci doskonala plyta. Ale na innych tez jest wiele perelek. Tak. Miller to niewatpliwie jeden z moich ulubionych muzykow. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Michael "Patches" Stewart 13.12.04, 13:41 Nie znam tej plyty, lubie tez M2. Odpowiedz Link Zgłoś
vandoren Re: Michael "Patches" Stewart 13.12.04, 16:40 ja tam lubie millera, ale głównie jego studyjne propozycje, chociaz ten koncert z paryza 1 płytowy jest ok, ozell tapes..hmm za mało razy słuchałem zeby sie wypowiadac, co do współpracy z davisem na siescie - dla mnie troche lipa; no a patches w sumie jest ok, chociaz z tych dwóch solowych płyt które wydał wole jednak penetration, ta druga troche wieje II ligą głównego nurtu Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: Michael "Patches" Stewart 14.12.04, 10:56 Robótka wtórna, ale widać klasę Patchesa. Nie jest źle z trąbką w jazzie, to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś